פשוט כי קשה..לב טהור:)

בס"ד

היום התאכזבתי ממש מכמה חברות שלי,

אחת אחרי השניה

וזה הכניס אותי לבאסה רצינית.

נוסף לזה, אמא שלי כבר שבוע לא מרגישה טוב,

ולכן אני עושה את רוב העבודות של הבית..

אני יושבת על עבודות כל היום ובין לבין קמה ל-

כביסות, כלים ולעזור לה במה שצריך..

היום גם התחלתי בהכנות של בישולים לשבת

ורק בערב התחלתי לנקות את הבית שלא הכל יהיה לי למחר..

ואני יודעת כמה אמא שלי מעריכה ורגועה יותר,

ולכן אני עושה ושותקת אפילו שגם אני לא מרגישה ככ טוב

ואפילו שלאט לאט הגוף שלי מאותת לי יותר ויותר שהוא לא יכול יותר..

עכשיו כולם הלכו לישון וזה הזמן שלי להישבר ולבכות.

חושבת על-

שמחר צריך לקום מוקדם לבשל ולארגן,

שיש לי עוד עבודה לסיים

שיום ראשון יש לי מבחן וצריכה ללמוד אליו

שכנראה חופש כבר לא יהיה לי

שאני מקווה להמשיך להאמין באמת שבעז"ה יהיה בסדר כי ה' יעזור..

♡♡מוטיבציה
נשמע ממש קשה.
גם אני בתקופה של המון חוסר וודאות ועומס וזה לא קל

הלוואי שבעז"ה נזכה לראות בקרוב איך הכל מסתדר הרבה יותר טוב מכפי שיכולנו לדמיין ולהיות מאושרים באמת.
חיבוק גדול!
כל הכבוד..מאזין אל הקולות
שתדעי שהמשברים האלה רק בונים אותך. בטח כשאת מתמודדת בצורה כ"כ נכונה. ומאמינה שיהיה טוב...

גם עצם זה שאת יודעת מתי 'מותר' לך להישבר-זה יפה..שזה לא תוך כדי הדברים עצמם.מעיד על בריאות כזאת...
באמת כל הכבוד. ראויה להערכה...ויהיה בסדר!! בהצלחה ורפואה שלמה...
הרבה כוחות.לך דומיה תהילה

במבט לאחור תהיי שמחה על שעמדת בזה, בעז"ה.

אנחנו מאמינים בךכי בשמחה תצאו.

מקווה שזה יגיע גם אלייך בקרוב..

המון המון הצלחה וכוחות!!

את ממש מדהימה.הולם במיוחד
איזה אלופה, באמת..

(לא יודעת מה ההרכב המשפחתי וכו', אבל אם יש גם אחים קטנים שאפשר לגייס ולהפעיל בשביל חלק מהעבודות, הגיוני שזה יהיה משמעותי.. תחרות קילוף תפו''א, תליית כביסה, להכניס כביסה למכונה, לסדר את כל הדברים שבצבע כחול, ואז שבצבע ורוד...)
וואו. נראה שאת פשוט מחזיקה בראש ערימה ומתפרקת רק ממנהמשה

תנסי לגבש לך רשימה מסודרת של מה שצריך לעשות, ואחר כך לתעדף מה חייב לקרות ועל מה אפשר לוותר.

לא בטוח שתגיעי לסטנדרטים של אמא שלך שהם כנראה גבוהים יותר, אבל אין סיבה לסבול סתם. עושים את המינימום או קצת יותר ממנו.

שני דברים כללייים שאולי יעזרואחדמתוך

א. בענין העזרה בבית -

לענ"ד יש טעות די רווחת, הרבה פעמים אנו חושבים שכאשר אנו עושים משהו שההורים מבקשים ממנו אז אנו מקיימים מצוות כיבוד הורים, אך לענ"ד זה לא נכון... מצוות כיבוד הורים היא מצוה שבה אנו צריכים לעשות להורינו דברים שהם בכלל לא קשורים אלינו - להאכיל, להשקות, להלביש וכו',רוב העזרה בבית היא בדברים שבסוף גם אנו נהנים מהם....

מי אמר שאמי צריכה לבשל/לכבס/לנקות בשבילי?!

כשאני עוזר לה/מחליף אותה באחד מהדברים האלו ובדומים להם, זה עוד הרבה לפני מצוות כיבוד הורים, זה מוסר מאוד מאוד בסיסי שכאשר יש כמה שותפים בבית אזי כל אחד מחוייב לסייע להחזקת הבית (אני עוזר לעצמי! לא להורים...)

בנוסף לזה שבד"כ כל המגורים בבית נעשים על חשבון ההורים למרות שאין להם שום חובה לעשות זאת (בגיל הזה).

האם זה לא בסיס שבבסיס שגם אנו נעזור בזה, ובטח כאשר ההורים חולים אז נחליף אותם, וזה עוד הרבה לפני מצוות כיבוד הורים. ודווקא כאשר אמא חולה אפשר להרוויח מצוות כיבוד הורים ממש לעזור לאכול ולהתלבש וכו' (אם יש צורך...)

צריך להתבונן בזה שההורים עובדים כ"כ קשה בשבילנו בלי שאנו בכלל שמים לב, אז לפעמים יש הזדמנות טיפונת להחזיר להם...

אצלי בבית לא קרה אף פעם שאמי אמרה השבת אין מה לאכול כי יש לי עומס בעבודה/לא מרגישה טוב וכו', אלא תמיד עושה מאמץ גדול גם כשזה קשה... אז פעם אחת אולי גם אנו יכולים...

גם על מצוות כיבוד הורים שהיא עזרה רק להורים המהר"ל כותב שזו המצוה עם המוסר הכי פשוט - אחרי כל ההשקעה והעמל שהשקיעו בגידול שלנו, אז ק"ו כשמדובר במקרה שחיים ביחד עם ההורים שכמעט כל העזרה זה לא עזרה להורים אלא פשוט כי אנו שותפים בבית אז ברור שגם אנו עוסקים בהחזקתו...

ח"ו לא באתי לתת מוסר אלא רק לעורר אולי  להתבונן בצורה עמוקה יותר על המציאות (וזה לא קל לחיות ממש את ההתבוננות הזו, אבל לפחות יש שאיפה לשם...)

ב. סיימת ש"אני מקווה להמשיך להאמין באמת שבעז"ה יהיה בסדר כי ה' יעזור", ואני אומר שצריך להאמין שהכל הוא עכשיו בְסדר מכיון שהכל מסודר בָסדר האלוקי, וכל מה שנעשה בעולם הכל הוא לטובתנו.

הרב קוק כותב (עולת ראיה, א):

"יסוד הבטחון, המעלה את האדם לתכונת קדושה עליונה, רוממות נפש וגדולת קדש, הוא לא אותו הציור, שהאדם יצייר בעצמו שהא בטוח, שמה שהוא דורש ומבקש, וחושב שהוא דרוש לו, ימלא ד', כי אפשר שמה שהוא חושב, שהוא הטוב, הוא ההפך מהאמת. אלא שהוא בטוח בחסד עליון, שברא את העולם ובנה אותו, וכוננו, ומשגיח עליו ברב חסד, ועל כן אין מקום לשום דאגה, לשום עצבון רוח, כי הלא יודעים אנו, שחסד אל נטוי על כל יצוריו, והננו נכנסים תחת כנפי חסדו בכל רגע...".

אם נחיה את הדברים הללו אזי יהיה לנו יותר קל, כפי שהרב קוק כותב במקום אחר (קבצים מכתי"ק, א):

"כל הניגודים המולידים הירוס וצער, הנם תמיד מיוסדים על יסוד מניעת ההכרה. למשל, הניגוד שבין הערב והטוב, שהוא כל היסוד היותר קשה שבמוסר, מתי הוא חריף ובולט הרבה – כל זמן שלא נשלמה ההכרה בטהרתה. אבל כל זמן שהאדם הולך ומתעלה, ומדותיו ותכונותיו נעשות נפעלות על פי ההכרעה של השכל, אז כל מה שהוא מועיל וטוב נעשה גם כן ערב. וכיון שהעונג נכנס בתוכו, יוכל הוא לבא למרום קצו, עד אותה המדרגה שהוא ממתיק גם כן את כל המרירות, ומשים את כל היסורים לדברים חביבים, ערבים ונאהבים, ואז פקעה לה כל השאלה על דבר הטוב והערב, כי כל הטוב הוא גם כן ערב. על כן באמת אנו צריכים להשכיל אל שאלת המוסר בשרשה, שהיא אינה גומרת את חשבונה בנצחון הטוב את הערב, כי אם בתגבורת הטוב בשטף כזה עד שהערב כולו נכנס בחוגו. זאת היא הגאולה האמיתית, המיועדת להני דמהפכין מרירו למתיקו".

יש הרבה מה להעמיק בפיסקא... אבל באופן כללי  הכוונה שאם נבין בשכל שבעצם הכל לטובתנו, אזי כמה שנצליח לחיות את הדברים שהכל לטובתנו אז הכל יהפך להיות מרק טוב לגם ערב ומתוק לנו...

יצא לי ממש ארוך....

מקוה שיעזור למישהו, לי מה שכתבתי בטוח כבר עזר לי וברר לי יותר את הדברים...

לגבי סעיף א,לך דומיה תהילה

שים לב שהלימוד שלך הוא חומרא המביאה לידי קולא.

כלומר לדבריך המצווה היא הדברים הגדולים, אבל הדברים הקטנים אינם חיוב ואדם פטור עליהם. אבל באמת האדם מחויב בדברים הגדולים, והקטנים על אחת כמה וכמה. זה דיוק חשוב להלכה.

לגבי סעיף ב', אשמח אם תציין מקור לעולת ראיה בזמנך הפנוי (אני בדיוק כותב על זה משהו...).

לא הבנתיאחדמתוך

לא הבנתי למה זו חומרא המביאה לידי קולא, ומה התכוונת ב"דברים גדולים/קטנים"? וכן למה זה "חומרא" זה מה שיוצא מהתבוננות פשוטה בהלכות כיבוד הורים...

עולת ראיה א עמ' רכ (בהוצאה הישנה) על הפסוק "ואני בחסדך בטחתי..."

תודה!לך דומיה תהילה

מוסר הוא דבר מחייב, אבל הוא לא מחייב כמו ערך של מצווה.

דברים גדולים הם מאכיל ומשקה, מלביש ומכסה וכו'. עבודות הבית הן קטנות.

אתה מאדיר את מצוות כיבוד הורים (כעין חומרא), אבל להלכה פותח פתח להקל בו (קולא).

אם יש לך מקור לכך ששטיפת כלים היא לא כיבוד הורים, אז עפר לפי.

[את שאר הדיון אשמח להמשיך באישי, אני לא רוצה לנצל"ש כאן].

לגבי הכל טוב, החזון איש באמונה וביטחון פרק וארץ השוקולד
התנגד לאמירות כאלה
לא יודעאחדמתוך

לא למדתי את שיטת החזון איש בענין, אבל ודאי שהרב קוק סובר כך, זה כתוב בהרבה מקומות...

אבל לא ברור לי על מה אפשר לחלוק  - ודאי שהכל מושגח בהשגחה אלוקית, ומכיון שהקב"ה הוא ודאי טוב ומדרך הטוב להטיב, אז ודאי שמה שיוצא מהטוב זה רק טוב=כל מה שקורה לנו זה טוב (גם אם אנו לא מבינים למה...)

החזון איש אומר שהכל מושגח לא מחייב שזה יהיה טובארץ השוקולד
לא רוצה לנצלש, אבל בכל זאת זה ממש חשוב!אחדמתוך

רק אחזור על מה שכתבתי שזה ממש מוזר, אלא אם כן הכוונה שלפעמים אנו לא מבינים כרגע למה זה הדבר הכי טוב לנו... כי זה פשוט שהקב"ה הוא טוב והוא רק מטיב...

אוסיף את דברי הצל"ח (פסחים נ, עמוד א. הוא חי לפני כ250 שנה):

"...לפי שמעליון לא תצא הרעות, ואין דבר רע בא מהקב"ה והכל הוא לטובה, ואפילו הפורענויות שבא על האדם אינו רעה אבל טובה לזכך אותו ולהכניע יצה"ר ולטהר הנשמה שיזכה לעולם שכולו טוב, אלא שהאדם בעולם הזה אינו מבין הדבר לאשורו ונדמה בעיניו כאילו הוא רעה, כמו החולה שעושין לו התחבושת ויש לו יסורים והחולה השוטה צועק להסיר התחבושת, אבל החכם סובל בשמחה, וכן הוא יסורי הרשעים הם תחבושת. אמנם אחרי מותו שרואה ומבין הטוב האמיתי, וכמו כן לעתיד לבוא כשנזכה לזה במהרה, נאמר ביום ההוא "אודך כי אנפת בי", שנותן הודאה לשעבר על שהתאנף בו הקב"ה לפי שעה להטיבו באחריתו. וזהו כוונת המאמר כאן "בעולם הזה אומר על בשורות רעות דיין האמת", שסובר שזהו מצד מדת הדין, ו"לעולם הבא כולו הטוב והמטיב", פירוש שיראה למפרע שכולו היה מדת טובה והיה לו לברך על הכל הטוב והמטיב... וכמו כן הגיהנם הוא רק כור ללבן בו מכל סיג ופסולת, והכל לטובה".

לא נראה לי שהחזון איש חולק על זה...

תודה רבה על דברי הצל"ח, לא הכרתיארץ השוקולד
החזון אי"ש חולק, פשוט תפתח ותעיין
וואו, תודה רבה! יש לך מקור לעולת הראיה?מוטיבציה
מקוראחדמתוך

עולת ראיה א עמ' רכ (בהוצאה הישנה) על הפסוק "ואני בחסדך בטחתי..." [החתימה שלך...]

תודה מוטיבציהאחרונה
וואו, כל הכבוד לך👏👏👏ארץ השוקולד
באמת לא פשוט...

אני בטוח שהדברים יסתדרו ותצליחי להסתדר.

רפואה שלמה והחלמה מהירה לאמא שלך בקרוב בתוך שאר חולי ישראל.

ובהצלחה במבחן ובשאר המטלות💪
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלתאחרונה

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך