אתייחס להקודה הראשונה שכתבת, ללמה בחורה שעברה פגיעה תהיה אובר מכילה ובעלת סבלנות ואיך הפגיעה משפיעה כך...
ואנסה בהמשך לענות על השני. כרגע עוד תוהה עליה.
דבר ראשון, אני לא פסעכוחוגית אז אין לי מושג. אנחנו מכונה משוכללת, כל אחד מגיב קצת אחרת..יכולה להגיד למה זה נכון לגבי ולמה זה נשמע לי הגיוני.
בגדול, הנפש היא כמו דף. כל טראומה שאדם עובר, (וזה יכול להיות משהו קטן או משהו ענק, כל אחד חווה את הקשיים שלו בנקודות שונות) הדף שלו מתקמט.
קרה לך פעם שספר שהשאלת ממישהו מתחיל לגדל אוזניים והקצוות של הדפים מתקפלים? ואז אתה מתחיל לנסות ליישר, שיחזור להיראות חדש ויפה... (או שרק אני עושה את זה?)
בתכלס , אפשר ליישר במלא שיטות. להפעיל לחץ, לקפל לכיוון השני כדי ליצור ניגוד...
בסוף הסימנים נשארים, למרות הכל...
טיפול פסיכולוגי הוא חשוב. אי אפשר להמשיך להסתובב עם נפש מקומטת...
אבל הסימנים יישארו לעולם, וצריך לדעת להתמודד איתם. ולכן תמיד תהיינה צלקות.
אז למה היא מכילה , אתה שואל.
לא מספיק פירטתי אולי, אבל כשאדם חווה פגיעה זה יכול להיות משהו חד פעמי ויכול להיות מתמשך. מעטים האנשים שיודעים לקטוע ולחתוך את זה באמצע... הרוב קופאים. ואלו שההתעללות ממושכת יותר- אז בכלל.
הקיפאון הזה, ההמשכיות הזו, הם אלו שמפתחים מנגנון לא בריא...
נשים מוכות שנשארות עם הבעל שלהן, למשל. הן אוהבות אותו ולכן מפתחות מנגנון כזה שעוזר להן לשמור על אופטימיות. סבלנות, הכלה, נסיון לעזור ולתמוך...שייצא מזה, מתישהו. זה לא שבאמת המצב נורא, זה פשוט עניין של זמן.
יש קושי מאוד גדול, לפחות בעיניי, לקבל את זה שקורים לך דברים רעים.
הנטיה הטבעית האנושית היא לראות את הטוב ולהאמין בו... ולכן, קשה מאוד לחוות דברים מאוד לא נעימים ולעכל את זה שבאמת רע. מספיק כואב ורע גם ככה. לפחות הראיה תהיה חיובית.
עוד סיבה למה זה קורה, (תבחר את האהוב עליך מבינהם, אני אישית לא יודעת מה יותר נכון לגביי),
זה שקשר שמגיע למקומות כאלה הוא לא פעם מאוד אינטימי וחושפני (לא דווקא פיזית. בעיקר נפשית, לדעתי). אירועים כאלה מצליחים לחדור דרך כל המעגלים שעוטפים את הנפש ופוגעים בה ישר. ולכן, לא משנה (אולי אני טועה בעניין הלא משנה) כמה ביטחון עצמי יש לפני הפגיעה,
כשחווים פגיעה כזו- הביטחון העצמי יורד מאוד מאוד מהר. (ביטחון עצמי באופן כללי זה דבר שיש להשקיע בו תמיד, לפתח אותו ולטפח אותו כי החיים דינמיים ומביאים על אדם שלל של נסיונות ומשברים.)
ברגע שיש ביטחון עצמי נמוך מגיעה תחושת האשמה המפורסמת... ומכאן הדרך קצרה.
זה לא הוא, זה אני אשמה...אני צריכה לתקן...אני לא בסדר...
וברור, שלעצמנו, יש סבלנות...
2 הסיבות האלה מביאות את אותה תוצאה של דחיינות וסבלנות והכלה...מ2 צדדים קצת שונים... אחד זה הכחשה, השני זה תחושת אשמה.
אפשר לעבוד על 2 הדברים האלה, אבל זה משהו שנחרט עמוק (מאוד) בנפש, ולכן צריך לדעת אותו ולהיות מודע אליו כי הוא בא בהמון צורות...
וזה מתעתע.
תחשוב שאתה מבין שיש לך בעיה בלקחת אשמה תמיד.
אז גם אם תהיה באמת אשם- אתה תגיד לעצמך- די, אני לא.
אבל אתה כן.
אתה אף פעם לא בטוח במאה אחוז...
ואתה לא רוצה לפגוע.
אני מסבכת אותך,
עניתי על השאלות?
סלט ירקות בחמישה צבעים זה בריא מאוד, כך אומרים.