להשתמש במקום זה בתבלינים ועשבי תיבול כמו סלרי, פטרוזיליה וכוסברה. ועגבניה.
(אפשר להוסיף הכל בגבעולים שלמים כדי שלא יתפזר בתבשיל, ואת העגבניה בחצאים)
את עשבי התיבול להוסיף בסוף הבישול ולכבות את האש כדי לשמור על הערך של הויטמינים.
ולהוסיף כמה קוואקר למרק כדי להסמיך אותו.
לאדות את הירקות לפרק זמן ארוך, ואז לתת עוד בישול עדין קצר עם מים.
זה פשוט להפוך את הזמן והחשיבות שנותנים לכל אחד מהשלבים בבישול.
לאדות ולבשל גזר כחלק מהתבשילים יותר פעמים בשבוע.
להשתמש בקוואקר או בקמח מצה במקום בפירורי לחם או לחם רטוב כדי להסמיך בלילה לקציצות.
להוסיף קטניות כמו אפונה יבשה מושרית, מבושלת וטחונה בבלנדר (אפשר בלנדר מוט), או עדשים כתומות כנ"ל.
אפשר להוסיף למרקים, או כדי להסמיך ולתת טעם טוב לתבשיל אפונה ירוקה, ללא צורך באבקת מרק.
דלורית - לאדות עם בצל, לבשל במים, לטחון ולהוסיף לתבשילים כדי להסמיך ולתת טעם, או כמרק כתום בפני עצמו.
עד כאן זה ממש לא שינוי שיעלה יותר, וגם לא ישנה לילדים מבחינת הטעם שהם רגילים אליו.
הרבה ירקות חיים, גמבה.
וגם פירות : בננות, תפוחים, אגסים, נקטרינות או אפרסקים, מלון, קצת ענבים.
לגוון בפירות מצבעים שונים.
והכי חשוב - אידוי ובישול בשמן זית איכותי - כאן יש עלות כלכלית יחסית גבוהה, אבל שווה כל שקל, וגם יעזור להפחית כמויות שמן בבישול..
חוץ מאשר טיגון בשמן עמוק - כאן עדיף שמן חמניות, שגם הוא עולה יותר.
אם יהיו לי עוד רעיונות, אכתוב.