מועיל ,או לא מועיל...??..
תורם או לא תורם??
פרטו!
רק מי שמוכן לשלם את המחיר/ נועם פדרמן, משפטן, פעיל ימין, חברון
יש כאן שלושה היבטים: יהדות, היעדר צדק במערכת משפט מגויסת והשיקול הפרקטי.
השאלה איננה אם יש עיוות או לא. אנו, כבני תורה, לא צריכים לדון לפי חוקי הגויים. עלינו לשאוף למשפט עברי. אבל המשפט הישראלי מורכב מהמשפט האמריקני, האנגלי, הטורקי ואפילו – כפי שהשופט לשעבר אהרון ברק טרח לציין – ההודי והגרמני.
יתר על כן, עובדתית, כמעט כל מערכת המשפט מגויסת נגד הציבור האמוני במדינת ישראל, ואנו רואים זאת כל יום.
במצב דברים כזה, יש טעם לבוא אל בית-המשפט ולומר 'מאחר שאין דין תורה ואין גם צדק, אני כופר בסמכות בית-המשפט'.
אבל צריך גם לדעת את הגבולות ולהיות פרקטיים. אני, כאדם שלא אחת עומד לדין, הייתי ממליץ לכל אדם לחשוב היטב לגבי ההשלכות של צעד כזה. כי אם אדם יפעל כך, רוב הסיכויים שהוא ימצא את עצמו מורשע, כיוון שלא הגן על עצמו. לכן השאלה היא גם פרקטית – האם אתה מוכן לשלם את המחיר?
אני הייתי נוהג בשיטה כזאת: אם מייחסים לך עבירה חמורה שבגינה אתה עלול למצוא את עצמך מאחורי סורג ובריח, אמור 'בית-המשפט לא דן לפי דין תורה כפי שהיה ראוי שייעשה, אבל כיוון שאני אנוס, אשתף פעולה ואשפט'. אם מייחסים לך עבירה קלה, וזו פעם ראשונה ואחרונה שאתה עומד לדין, אתה יכול לאפשר לעצמך לכפור בסמכות בית-המשפט.
מופיע גם באתר באינטרנט.
ומכיוון שנועם פדרמן הוא כידוע גם משפטן מומחה (והחוברות שחיבר - 'דע את זכויותיך' וכו' שכה הלחיצו את המערכת- יכולות להעיד) וגם פעיל ימין בעל דעות מוצקות ובפרט בנושא הזה (ופעיל בעניין יחד עם הרב ישראל אריאל - אב"ד לענייני עם ומדינה אשר נתן פסק דין בנושא הנ"ל)- נראה שתשובתו היא הכי 'ברת סמכא' בעניין, ועל פיה יש לנהוג 'הלכה למעשה'.
..מתי בדיוק נעצרים 20 יחד? נדיר.
כמה שפחות חיכוך עם המשטרה, ככה יותר טוב.
עדיף להיות בחוץ ולפעול ,מאשר להירקב בכלא.....
וחוצמיזה שבד"כ המחיר גבוה מידי,ואנשים לא רוצים לשלם!!
"תעצור אותי!!! בבקשה!! תעשה טוב!! פלייייזז!!"
וכן, יש כאלה.
מי שנעצר בכוונה הוא פרש...הרבה יותר חזק זה לעשות משהוא בלי להתפס(אבל זה לא שיקול)...
לפני בערך שנתיים,ההינו כמה בנות שלא הכירו בסמכות,וישבנו בגלל זה חודשיים במעצר,על עבירות :*תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות,*שטח צבאי סגור,*והפרעה לשוטר...עבירות שאם ההינו מיוצגות בהן,לא ההינו יושבות אפילו יום...אני לא יודעת אם זה שווה את המחיר-כי בכל זאת ההינו בידיים שלהם!..הם עשו לנו מה שרצו...וזה סתם טיפשי,ומבאס,,,,אבל אפשר תמיד לנהל משפט אם עו"ד,ומצד שני להגיד שאת לא מכירה בסמכות,ושרק ה' הוא המלך ,והשופט.....
בה"צלחה...חג שמיח=)
לא הגיע הזמן שיקרה משהו?
עד מתי ניהיה בהלוויות של חברים שלנו?
כל הזמן אומרים לנו לעבוד עם צה''ל לא לעשות בלגן...
זה מה שקורה שעובדים עם צה''ל. הנה דוגמא.
תשטחו את הכפר תעשו משהו.
חבורה של האבלים.
הנה זה מה שקורה שהולכים עם המערכת. מתים.
האופציה השניה היתה ללכת לסיור הזה בלי תיאום, או בלי ליווי צבאי בכלל. ואז מה היה קורה? לא נרצח אחד ו3 פצועים אלא חבורה שלמה טבוחה.
אני בא לומר שמאוד קשה לתת אמון בצה''ל אחרי שרואים דבר כזה
כשאני מסתכל על מה שאלפי החיילים עושים במשימות השונות, גם אצלנו ביו"ש, קל עד בינוני לתת אמון. זה לא אומר אמון בכל מצב, וצריך גם שכל - אבל להסתכל רק על האירוע הזה זה לא שגוי.
עכשיו אני רואה שבאמת שינו את הדיווח.
ועדיין, מיותר לציין שהביקורת על היעדר הירי של החיילים עד לאחר האסון היא מוצדקת בלי "אבל".
אפשר לעשות יותר אבל הפוסט הזה הוא במידה רבה כפיות טובה.
לגרש אותם מהארץ הקדושה שלנו.
ארץ ישראל השלמה שייכת אך ורק לעם ישראל.
ישראל השלמה
מחברים את אוהבי הארץ במקום אחד! 🤝
אם הלב שלכם פועם למען יישוב הארץ, מקומכם איתנו. הקמנו צאט מייל קהילתי שמרכז את כל מה שבוער ומעניין: עדכוני התיישבות, סיבובי שערים, אירועים ופעילויות.
היתרון הגדול? כולם שותפים! כל אחד ואחת יכולים לעדכן ולשתף בזמן אמת.
📜 רוצים לזכות להיות חלק? שלחו בקשת הצטרפות קצרה למייל: 6159375@gmail.com ונצרף אתכם בהקדם!

..


















קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע