אפשר חתן כזה?נורופן.
לכי לבה"ד 1, ;)זוהרת בטורקיז
אשרינו שאלו חיילים שלנו

ארץ השוקולד
אלו נצח יהודה של כפיר.. לכי אליהם ;)חדשונת
תומר של גבעתי במקרה של התמונה
זוהרת בטורקיז
לא הבנתיחדשונת
יש דגלים כומתה ותג של כפירצריך עיון
הדרגות בלבלו אותי וחשבתי שזהסגול לרגע,אופסזוהרת בטורקיז
נצח יהודה!
אהה.. חח.. לא הבנתי מה זה 'תומר'..חדשונת
אח שלי....פיט פט וטו.
וואו. איזו הכללה!בת מלך =)
^^^^^ברגועאחרונה
מהמם, חמודים!!!איוושה
מכיר כמה כאלה.לך דומיה תהילה
אבל בלי מדים ודרגות.
אוריה,
מישהו צריך לצרף פה תמונה של בחורה רזה, בלונדינית בוגרת מדרשה.
טובבבאלעד
יופי,נורופן.
הבנת??
יודע לשלב 🤓
את צודקת, זה יפה שאנשים חיים את התורה.מור ולבונה
לכן גם באזרחות יש אנשים איכותיים ומתוקים כאלה.
באחריות 😍
אין גם וגם.רווק ב
כמעט ולא שייך גם וגם.
אם את רוצה בעל תורני היודע תורה, הוא צריך להיות שקוע בתורה.
הלימוד התורני הוא לימוד מאוד תובעני.
במסגרת הצבאית כמעט ואין זמן להשקיע בתורה.
ובכלל בכדי לגדול בתורה צריך להיות עסוק רק בתורה.
זה שהחייל עשה סיום מסכת, זה אינו מעיד על כלום.
כך שזה שאת לא מוצאת אחד כזה שהוא גם לוחם וגם משקיע בתורה, זה בגלל שאין.
(אא"כ את מחפשת אדם שקובע עיתים לתורה שזה דבר אחר.)
^^ אחת הנקודות המעצבנות בציבור שלנוהדוכס מירוסלב
אתן לא יודעות מה המחיר שזה גובה מהחיים הפרטיים, חיי החול.
סיום מסכת עם איזה שוטנשטיין ברמה של דף יומי כל אחד יכול לעשות, זה לא עושה אותו תלמיד חכם
ממש לא כל אחד יכול לעשות,נורופן.
חח סיום עם שוטנשטיין לא מעיד הרבה. זאת זכות ענקיתהדוכס מירוסלב
אבל זה לא אומר שיש לו מזה ומזה.
אני מכיר קצינים יראי שמים והרבה, כולם בני תורה ואף אחד מהם לא תלמיד חכם. הם לומדים קבוע וזכו לסיומים.
והייתי מפליג ואומר עוד דברים אבל נעצור בזה.
כמו שגברים לא מבינים את הנסיונות של הנשים, אתן אל תתיימרו להבין מה זה נסיון של לימוד תורה.
מי שלא מצווה לעולם לא ירגיש את היצר הרע והקשיים שיש ואף פעם לא יבין מה משמעות הדרשה של "אדם כי ימות באהל".
טוב.נורופן.
אני לא רואה צורך להתוכח על זה.
אני חיה בחברה דתית שיודעת להעריך כל דבר,
גם לימוד קבוע עם שוטנשטיין.
זה לימוג תורה של הפשוטים, כנראה.
צריך להעריך הכל, בכל מכל. אבל אי אפשר לומר שאדם כזה הואהדוכס מירוסלב
תלמיד חכם שגם פועל בעולם החומר וכו'.
אלה יחידי סגולה מיעוט דמיעוט בקהל של התלמידי חכמים
מי אמר שהוא "תלמיד חכם שפועל..."?ותן טל
אתה לכאורה תוקף כאן איש קש.
..הדוכס מירוסלב
??ותן טל
איזה שטויות. גברים מבינים נסיונות של נשיםמישהי=)
כי אם לא כך- רבנים לא היו פוסקים הלכה לנשים
כי יש צורך בלהבין את המצב.
אולי להזדהות ..
חוצמיזה שנשים לומדות היום תורה
לפעמים יותר מגברים
כך שהן אפילו יכולות בהחלט להזדהות עם הגברים.
נוסף על כך שלהיות תלמיד חכם
זה לאו דווקא לשבת כל היום וללמוד תורה בלי לעבוד-/ להיות בצבא
עובדתית שכל החכמים דאז היו עובדים
והיום תלמיד חכם זה אדם שיודע לפסוק הלכה
ולא בהכרח יושב כל היום..
אני לא אמרתי שגברים לא מבינים נסיונות של נשים, אתן אמרתן אתהדוכס מירוסלב
זה.
אני אומר שנשים לא מבינות נסיון של תורה ולעולם לא יבינו. ועל פי הקבלתך הראיה בצידה, "שנשים לא פוסקות הלכה לגברים" וכו' וכו'.
אחת לדור אולי יודעת מה זה נסיון של מסירות נפש לתורה, אבל יצר הרע שלה לא שווה כי היא לא מצווה ולכן היא לעולם לא תבין את הקושי. לא תמצאי אחת כזאת. כל השאר זה דמיונות של חשיבות עצמית מופרזת 
אל תערבבי מושגים, תלמיד חכם זה תלמיד חכם. פוסק זה פוסק.
ולפסוק הלכה צריך לשבת לא כל היום אלא 48 שעות ביממה. זה פי כמה וכמה יותר קשה מלהיות תלמיד חכם
אז אני טוענת שנשים כן מבינות.מישהי=)
אולי יותר מפעם אפילו.
כי פעם היה ברור שהבעל עובד ולומד
והיום לא
אז נשים שעובדות במקום הבעלים שלהן
מוסרות את נפשן על תורה
נשים שמחנכותבדור שלנו ללימוד תורה מוסרות על זה אתהנפש.
אז בבקשה..
ואולי לך יש דמיונות של חשיבות עצמית מופרזת אם אתה חושב שאתה המבין הגדול יותר מכל נשות ישראל.
ואני אומר לך שאת טועההדוכס מירוסלב
ואין לך מושג מה זה מסירות נפש לתורה בגלל זה את חושבת שיש לנשים מושג.
את מערבבת שכר עם קושי, שכר יש לכל אישה שבעלה לומד תורה והיא לא נלחמת בו, קושי של לימוד תורה אין לאף אישה
אתה חי בסרט רע.ענבל
אני כמעט באתי לכתוב את כל מה שעבר עלי השנה אבל הבנתי שאני פשוט לא רוצה לשפוך את ליבי בנושא הזה בפומבי למרות שממש מתחשק לי כי פגעת בנקודה כ"כ רגישה.
נכון, אנחנו לא מצוות.
נכון, אנחנו מקבלות פחות שכר.
נכון, פעם נשים היו מקבלות שכר רק על זה שהן אפשרו לבעליהן ללמוד. ב"ה שאנחנו בדור אחר.
אם אתה חושב שאנחנו לא מבינות את הקושי שלכם אז צר לי לבשר לך שאולי אתה לא מבין את הקושי שלנו. אני לא יכולה לדעת באמת מה זה קושי של גבר (אגב, זה מגוחך. לכל גבר הקושי הוא שונה בדיוק כמו לכל אישה), בדיוק כמו שאתה לא יכול לדעת מה זה קושי של אישה. אתה אפילו לא יודע מה בת תספר לך על הקשיים שלה בלימוד תורה פשוט כי אף אחת לא תעשה את זה ככה"נ. אבל אני יכולה להבטיח לך שיש פה כמה וכמה בנים ובנות שיכולים להעיד על הקשיים של בת מדרשה בתחום לימוד התורה ועל כמויות הדמעות וכמות הפציעות שיש בגלל הרצון והאהבה ללימוד. הם לא כ"כ שונים מדבריהם של בחורי שיעור א' בישיבה.
אין הרבה דברים שאני נוטה לבכות עליהם אבל כשגרמת לי לכתוב את ההודעה הזאת גרמת לי לבכות.
הלוואי ונגיע במהרה לימים שבכלל לא אצטרך לכתוב הודעות כאלה.
נשים הולכות ונהיות חלק מעולם התורה וזה מבורך וראוי. אם אתה רוצה שאנחנו לא נדבר על הקושי שלכם אז אתה אל תדבר על שלנו.
איזה מגזימה את!הדוכס מירוסלב
קודם כל אני יודע טוב מאוד את הקשיים של נשים בלימוד תורה, מקרוב.
דבר שני, בחור בשנה א' בישיבה לא יודע מה זה קשיים של מי ששקוע בתורה. אין לו קצה קצו של שמץ של מושג.
לא דיברתי על אחד שבא לבקר בישיבה והלך, אלא על אדם ששקוע בתורה כל כולו גם בחיים האמיתיים שלו.
ואני יודע, בוודאות, בלי שום צל של ספק, שאין מה להשוות.
זה שהיו לך קשיים, לא משליך לא על הכלל ולדעתי גם לא על הקושי בלימוד תורה שלך עצמך.
ודאי שיש נשים צדיקות עם קשיים ש99% מהגברים לא מכירים ולא יכירו, אבל זה לא פועל יוצא מהלימוד תורה שלהן אלא מעבודת השם במקומות אחרים. יצר הרע לוחץ איפה שיש עניין.
אני חושבת שבמשך כל השרשור הזה מנסים להבהיר לךענבל
שאנחנו לא יותר מדי מתלהבים מאנשים שנמצאים בישיבה כל חייהם.
תגובתי הייתה נטו בקשר למשפט שלך על קשיים של נשים לעומת קשיים של גברים. רוב הגברים לא ממיתים עצמם באוהלה של תורה בדיוק כמו שרוב הנשים לא עושות את זה *וטוב שכך*. אני לא רואה ערך כ"כ גדול בלחיות כל חייך בבית המדרש.
בכל מקרה, אני חושבת שאישה הממיתה עצמה באוהלה של תורה כן תבין את הקושי של גבר הממית עצמו באוהלה של תורה ואני לא חושבת שיש הרבה קשר למידת החיוב לאור העובדה שאולי התורה לא חייבה אבל אישה הממיתה עצמה באוהלה של תורה בהחלט מרגישה מחויבת לכך.
אבל אני חושבת שאעצור את הדיון הזה פה, הוא מטומטם. אם אתה חושב שאישה לא מבינה קושי של גבר אז אל תתיימר אתה להבין קושי של אישה.
מי זה "האנחנו" הזה? אל תקחי אחריות על כל הציבורהדוכס מירוסלב
תראי לי אישה שהמיתה את עצמה באהלה של תורה קודם, אח"כ נדבר 
אני מבין את הקשיים גם של החתולים ברחוב, לא רוצה להפסיק להתיימר 
לקחתי אחריות רק על סמך התגובות שראיתי.ענבל
אם מישהו מהם לא חושב כמוני הם מוזמנים להגיד. זה מה שאני הבנתי מהתגובות בשרשור.
תגדיר המיתה עצמה באוהלה של תורה. מישהי שכל חייה הקדישה ללימוד? הרבנית מלכה פיוטרקובסקי. מישהי שעולם לימוד תורה לנשים היה כל חייה מאז ומעולם? אסתי רוזנברג.
אתה יודע מה הבעיה? שעולם לימוד התורה לנשים הוא כל כך צעיר שעוד לא הייתה הזדמנות לאף אחת כמעט לנסות בכלל. יש היום המון נשים צעירות שאני מאמינה שבעוד 20 שנה יהיו הנהגה תורנית יחד עם גברים.
אז אל תפסיק להתיימר אבל אל תצפה שאנחנו נפסיק.
עולם התורה הנשי לא צעיר, היו נשים גדולות שגם לימדו גבריםהדוכס מירוסלב
תורה כבר לפני אלפיים שנה. היסטוריה...
אתן לא מבינות, ואף אחת לא התיימרה. אל תזלזלו במה שהוא הלכה גמורה.
אין שום דבר מקביל לגבי נשים. זהו.
פחח אם אתה קורא לזה עולם לימוד תורה נשיענבל
אז אתה לא יודע מה ההגדרה של עולם.
בכל ההיסטוריה צצו פה ושם נשים שלמדו ולימדו, כולנו מכירים דוגמאות. אבל מעולם לא הייתה תנועה כ"כ גדולה של כ"כ הרבה נשים שרוצות לטעום טעמה של תורה.
מי זלזל בהלכה? מי בכלל דיבר על ההלכה? זה שההלכה קבעה משהו לא אומר שחייבים להסיק מזה שלנשים פחות קשה. זה רק אומר שההלכה פחות מעריכה את זה מהרבה סיבות אחרות. מאמינה שבעיקר כי בעיני ההלכה בעבר זה היה ממש לא נהוג ומי שעשתה את זה היה עליה חשד מאוד גדול. כיום זה בכלל לא ככה. אז נכון שאנחנו נקיים את ההלכה ולא נכריח אף אחד לקום לכבוד אישה, אבל זה לא אומר שאנחנו לא מכבדים אותה ומעריכים אותה. אם כבר היא זוכה לכבוד מבחירה ולא כי ההלכה אמרה.
צר לי אבל עולם התורה הנשי מתחיל להיות מאוד מקביל לעולם התורה הגברי.
חחחח פעם שמעתי ביטוי כזה ברחוב שאומר "טוב אחי"
הדוכס מירוסלב
אם את חושבת שיש איזשהי קרבה בין "עולם התורה הנשי" לבין עולם לימוד התורה, כנראה שאין לך מושג בכלל על איזה מספרים מדובר.
בכל אופן, אני מניח שאת תהני מאוד במדרשה, גם אם לא התמסרת לה לכל חייך. כך או כך, לא את ולא אף אחת בפורום היא אסתי רוזנברג וכו', ולכן הדיון הזה לא רלוונטי ולנסות להביא מהן ראיות כאילו שאתן הן, זה סתמי!
רוצה ללמוד? תהני, אל תתיימרי להיות במקום שהתורה אומרת שלא אפשרי ושההלכה אומרת שלא קיים (ע"ע זאת שהמציאה הלכה "כבוד התורה של חברותי"
)
אני חושבת שפספסת את המילה "מתחיל".ענבל
יש לנו עוד כברת דרך לעשות אבל ב"ה המגמה היא בהחלט לשם וההתקדמות כבר שם.
אני כבר לא אהנה במדרשה לצערי הרב. אין לי פריבילגיה כזאת. לא אמרתי שאנחנו אסתי רוזנברג. נתתי דוגמאות לנשים מעולם התורה הנשי שהקדישו את חייהן לעולם הזה. אף אחד לא השווה אותן אלינו. אתה רוצה לומר לי שכל בחור ישיבה מושווה אצלך למישהו שבגיל חמישים עדיין בישיבה? אני מניחה שלא.
היא לא המציאה הלכה. היא ביקשה שלא יזלזלו בתורה שלה ושל חברותיה. לצורך זה היא השתמשה בביטוי מוכר. היא לא באה לפסוק הלכה.
אף אחת לא התיימרה להיות במקום שהתורה אומרת שלא אפשרי. אבל אני לא ראיתי מקום שהתורה אמרה שלא אפשרי להגיע למדרגת תלמידה חכמה גם אם ההלכות הנוגעות לתלמידי חכמים לא חלות עליה. אתה זה שהזכיר את ההיסטוריה, אתה יודע לבד שהיו נשים כאלה בהיסטוריה ובע"ה עוד יהיו.
מתישהו יתקיים "כי מלאה הארץ דעה", גדולים וקטנים, גברים ונשיםהדוכס מירוסלב
עכשיו זה לא הזמן (וזאת גם לא הדרך, אגב, בלי להכנס לעומק, מדובר שם על מדרגת נבואה).
עד אז... נשאר באי הסכמה 
לא מתעסקת בענייני גאולה ומה עתיד לקרות, אני מתעסקת במציאות.ענבל
גם בסוף שנות השלושים היית אומרת את זה למי שאמר לעלות לארץ?הדוכס מירוסלב
כי שם היו צריכים להתעסק בעתיד ובתוצאות של התהליכים שהיו שם.
"החכם עיניו בראשו".
צר לי, אתה לא מבין מהחיים שלנו כלוםצאדי בנייד
אני מוחה בשם כבוד התורה של חברותי.
אני מבין (ואני מכיר כמה וכמה)הדוכס מירוסלב
אגב, שאלתי פעם רב, אין דבר כזה "כבוד התורה" כמו שאמרת.
יש אך ורק "אשת חבר, חבר" וזהו.
במקרה אני נשוי לאחת שלמדה כמה שניםמשה
זה לא קל בכלל. זו בחירה שבאה על חשבון אפשרויות אחרות (לימודים פרקטיים, יחס לפעוטות) והיחס של החברה מאתגר עוד יותר אפילו מזה של האברכים.
גם בחירת הנושאים שלהן לפעמים מורכבת יותר - למשל פרוייקט יועצות ההלכה שיצא לי להכיר מקרוב ועוד הזדמנויות אחרות.
לגופו של עניין אני חייב לציין שאני פחות אוהב צדדים רבים של התופעה הזו, ועדיין לא הייתי רץ לזלזל בה.
אני לא אומר שזה קל, ובטח לא אומר שצריך לזלזל במעשה הזההדוכס מירוסלב
אני חושב שחוץ משאר הגורמים, זה בוודאי לא שווה למציאות של תלמיד חכם וזהו.
אישה שבעלה לא תלמיד חכם אין לה גדר תלמיד חכם ולא קמים לכבודה וכו', זאת ההלכה.
לגבי היחס של החברה, קשיים של פרנסה וכו', זה לא שייך וזה לא הנקודה וגם אם יש קשיים זה לא יבוא מצד לימוד התורה.
אלה קשיים שהיו ויהיו לאותם אנשים עם או בלי לימוד תורה. וזה שונה אצל גברים, השורש.
לא יודע אם נכון לחפש השוואה, ובטח שלא בעל ת"חמשה
ועוד נקודה - לפחות מהשבתות שאני ביליתי במדרשת נשמת - הרוב המוחלט של הבעלים של הנשים הלומדות לא היו ת"ח בעצמם, ולמעשה - לרוב - לת"ח יש רתיעה בולטת מהסוג הזה של בנות.
או כמו שהיא ציטטה פעם דייט שלה: "אני רוצה שתאפי עוגות".
חחחחחח מסתבר שזה לא לחינם... את ההשוואה הן חיפשוהדוכס מירוסלב
אני דיברתי על זה שנשים לא מבינות את העניין.
@ענבל זאת שהכניסה את הנושא של לימוד תורה לנשים שמבינות את העניין, וכתבה בעצמה שהנושא לא שווה.
לא חושב שמישהו באמת השווה פה.
כל אדם שעושה למען ה', מבחינתי ראוי להערכה.
מי שעושה בשביל כבוד וכן הלאה, לא...
א. לא אני הכנסתי. אני הגבתי לנקושה ספציפית בדבריך.ענבל
ב. אני לא יכולה לדעת כמה העניין שווה בדיוק כמו שאתה לא יכול. פשוט כי אף אחד מאיתנו לא היה בנעליו של השני. אבל אני גם לא חושבת שבתוך המין הגברי הקשיים הם דומים.
את לא יודעת, אל תשליכי עליהדוכס מירוסלב
מה לא להשליך עליך?ענבל
שמעולם לא היית בת?
רוצה לספר לנו משהו?
אולי אני בת ועובד עליכם?הדוכס מירוסלב
![]()
לא התרשמתי שהן עושות את זה בשביל כבודמשה
וכן התרשמתי על הרבה מדי גברים שזו המטרה שלהם.
אבל זה כנראה עניין סטטיסטי - יש הרבה יותר גברים שלומדים מאשר נשים וממילא גם האחוזים בעייתים למדיי.
ימים יגידו...
הדוכס מירוסלב
לא יכולה להסכים לגבי הנקודה של הבעלים.ענבל
אבל בהחלט מסכימה וחותמת גם לגבי מגדל עז בנקודה של ההשקעה שמשה דיבר עליה בהודעה הקודמת וגם בנקודה שהרבה גברים ות"ח נרתעים מאישה כזאת.
ולא בכדי
הדוכס מירוסלב
נכון, כי הם מפחדים.ענבל
ב"ה שיש מספיק גברים שלא נרתעים מאישה חכמה גם בקודש וגם בחול (או באחד מהם אבל לצורך העניין).
איזה זלזול מפורש וישיר בתלמידי חכמים. ה' ירחם.הדוכס מירוסלב
ככה את רוצה להעלות את הכבוד של הלומדות תורה? בזלזול מפורש בתלמידי חכמים שהוא עבירה חמורה כל-כך?
מצטער, את מחטיאה את המטרה מרחק רב.
לעניין, אף גבר חכם לא נרתע מנשים חכמות. גברים נרתעים מנשים מסויימות מאוד. ואין צורך לפתוח את הנושא הזה (אני לא אשתתף גם אם יפתח).
הרבה גברים נרתעים מנשים חכמותמשה
אני לא חושב שזה עניין ספציפי של עולם התורה.
כן, גברים לא חכמים... אני מסכים וזה לגיטימי גםהדוכס מירוסלב
אף אחד לא רוצה מערכת יחסים שיש בה התנשאות.
גם אישה לא חכמה לא תהנה מלצאת עם גבר חכם.
דווקא לפעמים החיבור בין מבריק לפשוטה הולך טובמשה
היא לא מתערבת לו בעבודה ורק מתפעלת את הבית.
אבל ברמת הזוגיות זה כנראה יותר קשה.
השאלה מה אתה מגדיר מבריק. אדם על גבול הגאונות?הדוכס מירוסלב
אדם כזה יתחרפן מבת זוג שלא תהיה ברת שיחה. ואם הוא יסתדר עם זה, היא תהיה אומללה מהיחס שלו אליה...
זה נכון חלקית. יש כאלה שלא מצפים ממנה לזה...משה
יכול להיות... מזכיר לי את הסיפורים על הזוגיות של איינשטייןהדוכס מירוסלב
אבל מצד שני הוא אמר על עצמו שהיה לומד לאט. כנראה פשוט היה עמקן.
אולי זה הבדלים קצת בנפש בין מי שהוא "אש" מבפנים למי שהוא עם נחת טבעית
אני לא מזלזלת בת"ח, אני מזלזלת באנשים שמפחדים מנשים חכמות.ענבל
תלוי בהגדרה שלך לחוכמה. יש מספיק גברים שמעידים שנשים חכמות מרתיעות אותם (מוזמן לחפש שרשורים בפורום).
יש הבדל בין לפסול כי אתה מזרם דתי שמאמין שהאישה צריכה להיות בבית לבין לפסול כי היא לומדת גמרא וזה מאיים עליך.
אל תדאג, לא כל הגברים נרתעים ב"ה. בסופו של דבר גם אנחנו נתחתן וזה יהיה עם גברים חכמים ומוצלחים שלא מפחדים מזה שהאישה שלהם רוצה ואוהבת ללמוד.
טוב את סתם יורדת לפסים אישיים שלא מחוברים לשום דבר שכתבתיהדוכס מירוסלב
למען גילוי נאות, היחס שלי ללימוד תורה לנשים שונה לחלוטין ממה שאת מנסה לכפות עלי לומר.
לא כותב יותר מזה מסיבות מובנות מאליהן.
כך או כך, אני לא מסכים איתך ואני חושב שאת טועה.
קראתי את כל התגובות של ענבלמישהי=)
דווקא מי שירד לפסים אישיים ויש לו אלמנטים של זלזול בהודעות זאת לא היא.
לא כתבתי שום דבר על זלזול בהודעות של ענבלהדוכס מירוסלב
ויפה לך שאת מסכימה איתן 👏
עריכה: האימוג'י היה קישור 
מניין לך?רווק ב
ולא כל כך הבנתי מה כל הקטע של "הנשימות"
אני חיה בינהם.נורופן.
איפה, בישיבה?רווק ב
תראי אני לא בא לזלזל, בסה"כ רציתי לומר לך שאל תתעצבי שלא מצאת אותם.
אם כל מה שאת מחפשת זה אדם הקובע עיתים לתורה כבר כתבתי בהודעה הראשונה שלא על זה מדובר.
או באם את מחפשת מי שעשה סיום מסכת גם לא על זה דיברתי.
רק רציתי קצת פורפורציות. לא בכדי אף לא אחד מהביינישים בפורום לא יצא מגדרו מהעניין.
ואומר לך משהו כאחד שהיה גם בישיבה, אותם אלו שהיו עושים סיומי מסכתות לא היו בהכרח ה"עילויים" של הישיבה.
בסדר..נורופן.
מכירה היטב את תרבות ספירת דפי הגמרא בתיכונים, זה מזכיר לי את זה קצת.
^^הדוכס מירוסלב
למרות שרוב מי שאני שמסיימים מסכתות בקצב הם דווקא חבר'ה מתמידים רציניים.
ולמרות שכל מי שאני מכיר שעשה סיום הש"ס, לא בדף יומי, הוא תלמיד חכם.
אני חייב להסכים עם הנ"ל, יש דרך לסיים את הש"ס בלי להיות תלמיד חכם.
זה הישג עצום בעיניי, אבל זה לא עושה את הבן אדם תלמיד חכם לצערנו.
תגיד לי איפה כתבתי שאני צריכה שיהיה תלמיד חכםנורופן.
צדיקה, אני הגבתי ל"רווק ב" ביחס לדבריו, לא לך. המשכת להגיבהדוכס מירוסלב
לי ולחלוק על דבריו שחיזקתי, משמע שאת סוברת שאפשר.
אם לא, אז למה הגבת לי? ולמה חלקת בכלל על הרעיון שהביע "רווק ב"?
הוא כתב במפורש "אם את רוצה בעל תורני היודע תורה, הוא צריך להיות שקוע בתורה".
בעל תורני היודע תורה זה תלמיד חכם. בלבד...
אבל למה אתם דנים פה על אדם פרטי?לך דומיה תהילה
אתה אמיתי?
הדוכס מירוסלב
אה הבנתי, אתה מנסה להיות נודניק ילדותי, לכן אתה מגיב לי על דברים ש"רווק ב" כתב 
הצלחת להטריל, כל הכבוד! 
במחילה, אבל מבחינתי זה פחות שווה להיות גדול הדורארץ השוקולד
זה אמנם רצינות גדולה, אבל זו יכולת התמדה אחת, כי סך הכל זו הצלחה בתחום היחיד בו הוא עוסק.
זה מדהים שמישהו/י מצליח/ה בתורה וגם בחיי המעשה

לא ביקשו פה את גדול הדור, אלא שיהיה דמות שיודעת ללמוד גם כשהם לא בישיבה
ונורופן צודקת, תנשמוארץ השוקולד
"מחילה" אבל אף אחד לא דיבר על גדול דור.רווק ב
ואם מבחינתך זה פחות שווה להיות גדול דור..... אין זה מענייני כלל, זכותך לחשוב מה שאתה רוצה. (א"כ זה קצת מתמיה)
כל שהגבתי הוא לדברי "נורופן" שאמרה שהיא לא מוצאת ואיפה הם כל ה"גם וגם", ועל זה הגבתי שהיא איננה מוצאת מכיון שלדעתי אין כאלה שגם "מצליחים בלימוד" וגם משרתים בצבא בחדא מחתא, משום שלדעתי זה כמעט בלתי אפשרי, והסיום מסכת אינו מהווה ראיה.
באם כל הדרישה אדם הקובע עיתים לתורה כבר כתבתי בהודעתי הראשונה שלא על זה דיברתי, ואף לא נראה לי שעל זה היא דיברה. כאלה יש לאלפים. (נראה לי שכלל לא קראת את שכתבתי קודם)
קצת מוזר לי שאתה קורה "הצלחה" ו"דבר מדהים" לחייל שסיים מסכת אחת, ובעוד של"גדול דור" שהמית עצמו באוהלה של תורה ויושב על תלמודו ימים ולילות אתה מתייחס בשיוויון נפש "סך הכל זו הצלחה בתחום היחיד בו הוא עוסק" כלשונך. (לא משנה שזה עשרות תחומים לפחות)
ואני כלל לא מתייחס לעניין האמוני והסגולי שבדבר ואף לא כאדם דתי, אלא רק ל"הצלחה גרידא" להשקעה, לידע, ולכוחות שהאדם הזה מסוגל, בהשוואה לחייל שסיים מסכת.
תסלח ידידי, אני לא רגיל להתבטות בצורה כזו, אבל נראה לי שאיו לך מושג על מה אתה מדבר.
אני אינני מבין את כל ההתנשפויות למינהם, ועל איזה השקעה הערכה והישגים אתה מדבר.
יש לי תחושה שדרכתי על יבלות מבלי משים.
היה נראה מדבריך שאתה שולל את ההצלחה בכלל בנושאארץ השוקולד
לכן תקפתי בחריפות יותר ולכן לדעתי @נורופן. לקחה זאת קשה.
אז סליחה על היציאה הזאת, כפי שציינת זה פשוט דרך על יבלות מבלי משים וסליחה אם פגעתי.
לגבי דברי, אסייג:
זה דבר מדהים להיות גדול דור, אבל במגזר כמו שלנו המנסה להצליח במגוון דברים ולא רק לחיות באהלה של תורה כל הזמן, אז נדרשת מאיתנו יכולת של שילוב תורה עם צבא/עבודה/ארץ ישראל/חיי חברה וכד'.
לכן, כרגע אנו נדרשים לא רק להצליח בתחום התורני.
בתקיפות ניסיתי לאזן וכנראה זה לא היה במקום, אז סליחה.
אכן, זה דבר מדהים להיות גדול דור, אבל זה קושי אחר מקושי של שילוב תורה במקום שזה לא כמו שכולם עושים.
ולגבי דבריך על שילוב תורה עם צבא, ישנם כאלה ואני מכיר מספר חבר'ה, אתה צודק אמנם שזה קשה ורבים וטובים לא מצליחים אך ישנם כאלה.
מהצד השני, כנראה שתמונה זו דרכה על יבלות, שזה העלה רף קשה ולא פשוט בכלל.
סליחה על צורת ההתבטאות שוב, פשוט עבר עלי יום קשה ומעייף...
נ.ב. אם כל אחת תרצה גדול הדור, אז לא יהיה מספיק כמובן

מי אמר שאנחנו נדרשים להצליח לא רק בתחום התורני?הדוכס מירוסלב
מתי הפכנו את הקללה לעיקר? 
יש פה מישהו שחושב שהוא מצווה לעבוד? ואולי יש פה מישהו שהיה מעדיף לעבוד כמו בעל חיים מסויים במקום לשבת כל היום בגן עדן וללמוד תורה?
ראשית, השלחן ערוך בבית יוסף מביא שזו מידת חסידות לעבודארץ השוקולד
(טור ובית יוסף בהלכות משא ומתן, כרך אורח חיים סימו קנו)
הגמרא והמשנה בכל מיני מקומות מביאה שלימוד אומנות זה דבר מצווה, אז קל וחומר לאומנות עצמה.
בתור התחלה אביא שתי מקורות:
1. משנה אחרונה בקידושין, אמנם חלק על זה רבי נהוראי, אבל הגמרא אומרת שרבי נהוראי זה רבי מאיר.
כלל פסיקה נקוט בידינו שאם יש מחלוקת כנגד רבי מאיר אין הלכה כמותו.
2. הגמרא בשבת (דף קנ עמוד א):
"וא"ר אלעזר פוסקים צדקה לעניים בשבת וא"ר יעקב בר אידי אמר רבי יוחנן מפקחין פיקוח נפש ופיקוח רבים בשבת והולכין לבתי כנסיות לפקח על עסקי רבים בשבת וא"ר שמואל בר נחמני א"ר יוחנן הולכין לטרטיאות ולקרקסאות ולבסילקאות לפקח על עסקי רבים בשבת ותנא דבי מנשה משדכין על התינוקות ליארס בשבת ועל התינוק ללמדו ספר וללמדו אומנות אמר קרא ממצוא חפצך ודבר דבר חפציך אסורים חפצי שמים מותרין"
וברש"י שם:
"ללמדו אומנות - דהא נמי מצוה היא דכל שאינו מלמדו אומנות מלמדו לסטות ומצוה ילפינן מקרא בקדושין בהאשה ניקנית (ד' ל
:"ואם תרצה פסוקים, אדם הראשון הובא לעולם "לעבדה ולשמרה" ובפרשת והיה אם שמוע בקריאת שמע נאמר "ואספת דגנך, תירושך ויצהרך" ומשם למד ישמעאל בגמרא בברכות שאמורים לשלב עבודה עם תורה. (דף לה עמוד א אם אינני טועה)
ביחס למשנה בקידושין, עיין בפירוש הרמב"ם שם שכתבארץ השוקולד
שתי מקורות נוספים:ארץ השוקולד
"אמר רבא בשעה שמכניסין אדם לדין אומרים לו אנשאת ונתת באמונה בקבעת עתים לתורה עסקת בפו"ר צפית לישועה פלפלת בחכמה הבנת דבר מתוך דבר ואפ"ה אי יראת ה' היא אוצרו אין אי לא לא משל לאדם שאמר לשלוחו העלה לי כור חיטין לעלייה הלך והעלה לו א"ל עירבת לי בהן קב חומטון א"ל לאו א"ל מוטב אם לא העליתה תנא דבי ר"י מערב אדם קב חומטון בכור של תבואה ואינו חושש:"
וברש"י שם:"
קבעת עתים - לפי שאדם צריך להתעסק בדרך ארץ שאם אין דרך ארץ אין תורה הוצרך לקבוע עתים לתורה דבר קצוב שלא ימשך כל היום לדרך ארץ:"
לפי רבא אדם יבוא לשמיים, ואם הוא לא עבד בשאלה הראשונה הוא לא יוכל לענות...
וברש"י יותר מפורש שצריך להתעסק בדרך ארץ.
מקור נוסף שניתן להביא זה המשנה באבות (פרק ב משנה ב):
"רבן גמליאל בנו של רבי יהודה הנשיא אומר, יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון.
וכל תורה שאין עמה מלאכה, סופה בטלה וגוררת עוון."
ובפירוש רבי עובדיה מברטנורא שם:
"דרך ארץ - מלאכה או סחורה.
שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו.
וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה?
לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו."
ובפירוש תוספות יום טוב שם:
"יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ - פירש בדרך חיים לפי שהדרך ארץ קודם בזמן לתלמוד תורה להכי טופל תלמוד תורה עם דרך ארץ במלת עם. עד כאן.
ואני מצאתי להר"ש שפירש במשנה ד בפרק ז בטהרות שהוא כמו ראה חיים עם אשה. דחיים הוא עיקר והכי נמי תורה עיקר."
שנית, אחת מבסיסי המחלוקות בין המגזר בדתי לאומי לחרדיארץ השוקולד
ולגבי האמירה של הקללהארץ השוקולד
זה לא קללה שהיא תוליד ילדים, נכון?
אלא הקללה היא על הדרך שהיא תהיה קשה.
אצל האשה הקושי יהיה בלידה ואצל הגבר שהעבודה תהיה קשה.
אבל עצם מטרת העבודה היא סיבת בריאתו, כפי שנאמר "ואדם אין לעבוד את האדמה".
מחילה, אין קשר. בגן עדן היה אמור להיות ניזון בחינם לגמריהדוכס מירוסלב
הכל היה צומח מתוקן וכדומה. הוא רק היה צריך לקטוף.
ואם תראה את המפרשים על הפסוק שציטטת, אתה תראה שהעבודה הזאת היא התפילה שירד גשם.
בכל מקרה, אין שום מצווה בעולם בעבודה, בקושי ישוב הארץ.
ועל שאר הגמרות אין תשובה מלבד מחילה???ארץ השוקולד
סך הכל אתה טוען טענה בלי להביא ביסוס...
איך אין שום מצווה, אם הגמרא בשבת, רש"י שם, המשנה באבות, הפרשים שם והשולחן ערוך סוברים שמידת חסידות/מצווה קיימת?
איזה מידת חסידות זאת? ואיזה מצווה?הדוכס מירוסלב
המידת חסידות זה ללמוד תורה ולהתפרנס מעצמך.
לא הפרנסה היא המצווה או המידת חסידות
לא נכון, תפתח שםארץ השוקולד
תדייק, אני לא פנוי לזההדוכס מירוסלב
נשאת ונתת זה "האם עסקת בפרנסה בלי לרמות" ולא "האם עסקת בפרנסה".
זכור לי שראיתי בספרים מפורש כמו שאני אומר לך
זה המקור היחיד על דרך הרמזארץ השוקולד
1. שבת דף קנ עמוד א וברש"י שם.
2. מסכת אבות פרק ב משנה ב ובפרשנים על אתר.
אלו זה מצוה.
1. טור, בית יוסף ושלחן ערוך באורח חיים סימן קנו.
עדיין אין קשרהדוכס מירוסלב
מה שהבאת מרש"י זה שמצווה ללמד, לא שמצווה לעסוק באומנות עצמה.
מצווה ללמד, זה מופיע בפרק החינוך של מס' קידושין באותו הקשר של מצוות האב על הבן, משמע ענייני חינוך בלבד.
זה לא כתוב באבות, לא ראיתי במפרשים המצויים דבר כזה.
חייב לזוז אסתכל בלי נדר בטור בית יוסף וכו'
מועתק בזה המשנה באבות עם פרשניםארץ השוקולד
מצטער, אבל אין פה שום ראיה ולא תהיה שום ראיה שיש בזה מצווההדוכס מירוסלב
מעלה יש בזה אבל לפי המפרשים שהבאת די גם בלעשות כושר כל היום כדי שלא יהיה כוח ליצר הרע. ומצד שני הקדימה בזמן לא מלמדת כלום מעבר להכנה.
מה גם שזה לא ברור, כי כל ילד יהודי אמור להתחיל ללמוד תורה בגיל 3 והוא עדיין לא עוסק במלאכה.
בקיצור, תכיר בזה שאין בזה שום מצווה וזה סה"כ דבר שיפה עם התורה לרוב עם ישראל
הבית יוסף פסק מידת חסידותארץ השוקולד
מידת חסידות זה ללמוד תורה ביחד עם עבודההדוכס מירוסלב
בעבודה גרידא אין שום מצווה.
אתה חוזר על אותה נקודה מומצאת חַבִיבִי, אין אף אחד שסובר שעבודה מצד עצמה היא מצווה.
הדבר היחיד שאפשר לומר זה שהוא זוכה שיתקיים בו הפסוק "והיה ברכה במעשי ידיך" וזהו.
לא, לעומת לימוד כל היוםארץ השוקולד
"גדול הנה מיגיע כפיו יותר מירא שמיים"
(אמנם המהרש"ל דרש מכאן דרוש חמוד, אבל זה על דרך הדרש)
שוב, אתה חוזר על אותה נקודה. אין פה שום חיוב או מצווה בעבודההדוכס מירוסלב
אלא יתרון בעבודה עם מלאכה.
נכון, יתרון בעצם הפעולה של "לא" ללמוד כל היום, אלאארץ השוקולד
מכאן, שאין בפרנסה עצמה מצוה. אלא קישוט נאה לתורההדוכס מירוסלב
אבל קישוט מחויבארץ השוקולד
לא מחייב! דרך ארץ שמדובר עליו ב"אין תורה" מדובר על עבודתהדוכס מירוסלב
המידות. סוף המימרא תוכיח "אם אין דרך אין תורה". בוודאי שהרבה עמי ארצות מתפרנסים.
אגב, המקור באבות.
תסתכל בגמרא בשבת ותראה שרש"י הוכיח כאן ללימוד אומנותארץ השוקולד
בגמרא שהבאת רש"י לא אומר את זההדוכס מירוסלב
"ללמדו אומנות. דהא נמי מצוה היא דכל שאינו מלמדו אומנות מלמדו לסטות ומצוה ילפינן מקרא בקדושין בהאשה ניקנית (דף ל' ע"ב)".
מותר לוותר ולשנות את דעתך 
לענ"ד אם זאת הייתה מצווה הגמרא לא הייתה מתירה ל"רשב"י" וחבריו לעבור עליה. למרות שאין כל-כך ראיה משם כי פטרו אותם מק"ש.
הפניתי לרש"י בשבת דף לא עמוד אארץ השוקולד
"אמר רבא בשעה שמכניסין אדם לדין אומרים לו אנשאת ונתת באמונה בקבעת עתים לתורה עסקת בפו"ר צפית לישועה פלפלת בחכמה הבנת דבר מתוך דבר ואפ"ה אי יראת ה' היא אוצרו אין אי לא לא משל לאדם שאמר לשלוחו העלה לי כור חיטין לעלייה הלך והעלה לו א"ל עירבת לי בהן קב חומטון א"ל לאו א"ל מוטב אם לא העליתה תנא דבי ר"י מערב אדם קב חומטון בכור של תבואה ואינו חושש:"
וברש"י שם:"
קבעת עתים - לפי שאדם צריך להתעסק בדרך ארץ שאם אין דרך ארץ אין תורה הוצרך לקבוע עתים לתורה דבר קצוב שלא ימשך כל היום לדרך ארץ:"
מפורש כאן שדרך ארץ זה עבודה ממש ולא עבודת המידות
עדיין אין מצווההדוכס מירוסלב
מקור זה מוכיח שדרך ארץ זה עבודה רגילהארץ השוקולד
מקבלהדוכס מירוסלב
אם כי זה נכון רק במקום המסויים וכנראה חז"ל רצו לאשמועינך את שני הדברים ורש"י השתמש בהם מצד אחד להוכחה שם.
בכל אופן מצווה עדיין אין
זאת מחלוקת רבי ישמעאל ורשב"י בברכותארץ השוקולד
אך רשב"י חי לפני שההלכה הוכרעה בנושא.
אתה שוב חוזר לדיון האם תורה צריכה להיות עם מלאכההדוכס מירוסלב
אנחנו לא מדברים על זה אלא על השאלה האם בעבודה עצמה יש מצווה וכמובן שאין
לכאורה זה קשור, לא?ארץ השוקולד
לא! הבדלה!!!
מלאכה ופרנסה הם שני דברים שוניםהדוכס מירוסלב
גם אם האדם לא ירוויח שקל עליו לעסוק במלאכה, כך הבאת בעצמך מפורש מדברי חז"ל מכאן אתה אמור להבין שמלאכה ופרנסה הם שני דברים שונים.
במלאכה יש מצווה מדברי חכמים כנראה סניף של שמירת הגוף והנפש ועבודת השם וכו'.
ובפרנסה עצמה אין שום מצווה, עדיין.
ואם אתה יכול לקיים את שניהם באותה דרך?ארץ השוקולד
לא. אתה מקבל מצווה על המלאכה לא על הפרנסה עצמההדוכס מירוסלב
העיקר שזה דבר נכון לעשות?ארץ השוקולד
לעסוק במלאכה? כולם עוסקים במלאכההדוכס מירוסלב
אף אחד לא יושב בטל פרט לאנשים שמחפשים לאבד את שפיותם 
פתחתי אבות דרבי נתן וראיתי שם שאדם הראשון עסק במלאכהארץ השוקולד
שמעיה ואבטליון קבלו מהם שמעיה אומר, אהוב את המלאכה, ושנא את הרבנות, ואל תתוודע לרשות.
אהוב את המלאכה כיצד, מלמד שיהא אדם אוהב את המלאכה ואל אדם יהי שונא את המלאכה. כשם שהתורה נתנה בברית, כך המלאכה נתנה בברית, שנאמר, (שמות כ) "ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך, ויום השביעי שבת לה אלהיך".
רבי עקיבא אומר, עתים שאדם עושה מלאכה ומתנצל מן המיתה, ועתים שאין אדם עושה מלאכה ומתחייב מיתה לשמים. כיצד, ישב אדם כל השבוע ולא עשה מלאכה, ולערב שבת אין לו מה יאכל, היו לו מעות של הקדש בתוך ביתו ונטל מהם ואכל מתחייב מיתה לשמים. אבל אם היה פועל והולך בבנין בית המקדש, אף על פי שנתנו לו מעות של הקדש בשכרו, ונטל מהם ואכל מתנצל מן המיתה.
רבי דוסתאי אומר, מניין שאם לא עשה מלאכה כל ששה, שיעשה כל שבעה, הרי שישב כל ימות השבת ולא עשה מלאכה, ולערב שבת אין לו מה שיאכל, הלך ונפל בין הגייסות, ותפשוהו ואחזו אותו בקולר ועשו בו מלאכה בשבת. כל זאת שלא עשה כל ששה.
רבי שמעון בן אלעזר אומר, אף אדם הראשון לא טעם כלום עד שעשה מלאכה. שנאמר, (בראשית ב) "ויניחהו בגן עדן לעובדה ולשמרה", והדר "מכל עץ הגן אכול תאכל".
רבי טרפון אומר, אף הקדוש ברוך הוא לא השרה שכינתו על ישראל עד שעשו מלאכה, שנאמר, (שמות כה) "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם".
רבי יהודה בן בתירא אומר, מי שאין לו מלאכה לעשות, מה יעשה, אם יש לו חצר חרבה או שדה חרבה, ילך ויתעסק בה, שנאמר "ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך". ומה תלמוד לומר ועשית כל מלאכתך, להביא את מי שיש לו חצרות או שדות חרבות, ילך ויתעסק בהן.
ר טרפון אומר, אין אדם מת אלא מתוך הבטלה, {{רגיל|קטן|(שנאמר, (בראשית מט) "ויגוע ויאסף אל עמיו".
רבי יוסי הגלילי אומר, הרי שנכפה ונפל על אומן שלו ומת, הא אינו מת אלא מתוך הבטלה. היה עומד על ראש הגג ועל ראש הבירה ועל ראש הבניין ועל שפת הנהר ונפל ומת - אינו מת אלא מתוך הבטלה.
שכן שמענו לאנשים. ולנשים מניין, שנאמר, (שמות לו) איש ואישה אל יעשו עוד מלאכה לתרומת הקדש. לטפלים מניין, שנאמר, (שם) "ויכלא העם מהביא".
מלאכה אינה פרנסה. וכאן מדברים בשבח המלאכה, וגם לא אומריםהדוכס מירוסלב
שהיא מצווה, אלא דבר נצרך. כמו שאכילה היא חובה אבל אינה מצווה מצד עצמה (אולי סניף של שמירת הגוף).
קרא במתינות "ומה תלמוד לומר ועשית כל מלאכתך, להביא את מי שיש לו חצרות או שדות חרבות, ילך ויתעסק בהן". כלומר העיקר שלא ישב בטל.
כנ"ל "ר' טרפון אומר, אין אדם מת אלא מתוך הבטלה".
כלומר כל החידוש פה הוא שאדם צריך לעמול ולא להתבטל, אין לזה שייכות עם פרנסה.
יש שני רובדים במלאכה:ארץ השוקולד
ובשניהם יש חשיבות וניתן להביא מקורות לכל אחד.
ניתן לקשר זאת למחלוקת על פסול משחקי בקוביא לעדות.
כל המקורות שהבאת מאבות דרבי נתן מדברים על תעסוקההדוכס מירוסלב
אגב כך, אני זוכר שראיתי פעם בחז"ל שאומרים שאדם אפילו ישב במושב לצים ואל ישב בטל. זוכר מקור כזה? לא מצליח למצוא.
בכל אופן ברור שפרנסה ביושר היא קיום מצווה, אבל אי הגזל וכו' הם המצווה לא הפרנסה עצמה
יש על עבודה זרהארץ השוקולד
לא הבנתיהדוכס מירוסלב
יש גמרא מרתקת בבבא בתרא (דף קי עמוד א)ארץ השוקולד
"(שופטים יח, ג) ויסורו (שמה ויאמר) מי הביאך הלום ומה אתה עושה בזה ומה לך פה אמרו לו לאו ממשה קא אתית דכתיב ביה (שמות ג, ה) אל תקרב הלום לאו ממשה קא אתית דכתיב ביה (שמות ד, ב) מה זה בידך לאו ממשה קא אתית דכתיב ביה (דברים ה, לא) ואתה פה עמוד עמדי תעשה כהן לע"ז אמר להן כך מקובלני מבית אבי אבא לעולם ישכיר אדם עצמו לע"ז ואל יצטרך לבריות והוא סבר לע"ז ממש ולא היא אלא ע"ז עבודה שזרה לו כדאמר ליה רב לרב כהנא נטוש נבילתא בשוקא ושקול אגרא ולא תימא גברא רבא אנא וזילא בי מילתא כיון שראה דוד שממון חביב עליו ביותר מינהו על האוצרות שנאמר (דברי הימים א כו, כד) ושבואל בן גרשם בן מנשה נגיד על האוצרות וכי שבואל שמו והלא יהונתן שמו א"ר יוחנן ששב לאל בכל לבו:"
הסבר לדברי הגמרא:
בני דן עוצרים בבית מיכה ורואים שם שהכהן של הפסל הוא נכדו של משה רבינו, דבר זה מפתיע אותם, כי לא מתאים כך לצאצאיו של משה רבינו ולכן הם שואלים אותו מה קורה פה?
הוא עונה להם שסביו לימד אותו שעדיף לעבוד עבודה זרה ולא להצטרך לבריות, כמובן שזו אמירה תמוהה ולכן הגמרא מלמדת שהוא טעה בהבנה. אין הכוונה שמותר לעבוד עבודה זרה כדי לא להזדקק לבריות, אלא שאדם מתבקש עבודה שלא התאימה לו והיית חושב שאינה מכבדת כגון לפשוט נבלות ובלבד שלא יצטרך לבריות.
בהמשך, דוד ראה שהוא אהב כסף, (=אולי שהוא הבין שכסף בא עם עמל ולא מאחרים) ולכן מינה אותו לשר אוצר שלו.
יש פה נקודה מרתקת, שמתייחסים מאוד בסלחנות לעבודה זרה שלו, כי זה בשגגה ומסיבה טובה כנראה.
לא הבנתי את השייכות עדייןהדוכס מירוסלב
ההקשר היה עקיףארץ השוקולד
"אגב כך, אני זוכר שראיתי פעם בחז"ל שאומרים שאדם אפילו ישב במושב לצים ואל ישב בטל. זוכר מקור כזה? לא מצליח למצוא."
עניתי שאיני זוכר/מכיר מקור כזה, אבל מה שאני מכיר זה...
אבל שם בגמרא כותבים שהוא טעה ולא הבין נכוןהדוכס מירוסלב
ישר כח!
נכון, עיין בהערה למטה עם התובנות שעלו לי, אשמח להרחבותארץ השוקולד
מלאכה שהיא זרה לו אולי לא נעימה אבל אין בה צד איסור ובמושבהדוכס מירוסלב
לצים יש אבל אני זוכר שראיתי שחז"ל אומרים ככה באיזשהו מקום לפני עשור או יותר
אכן, אלו דברי הגמראארץ השוקולד
זה נקרא שוגג בע"ז, לא עונש של מיתת בית דין אלא חטאת, לא?הדוכס מירוסלב
נכון, אבל המהלך של דוד הוא מענייןארץ השוקולד
סתם רעיון שעלה לי
כן, כי זאת הגישה הנכונה לכסף. שכסף הוא דבר קדושהדוכס מירוסלב
לכן צריך להשיג אותו, אבל אך ורק בעמל ויגיעת כפיים ולא ח"ו מכיסים של אנשים אחרים.
יפה, שכוייח
ארץ השוקולד
מעניין אם יש מישהו שמפרש בדרך אחרת כמו שמשמע מממון חביבהדוכס מירוסלב
עליו ביותר בפשטות.
אבל לי ברור שאי אפשר לומר שבגלל שהיה חמדן דוד היה ממנה אותו, שחמדן הופך לגנב וכל זה. והכוונה חביב עליו, בדרך של קדושה
כשיהיה לי זמן בלי נדר מתישהו אעיין בכךארץ השוקולד

ישר כח ושבת שלוםהדוכס מירוסלב
מחזק..רק שמחה#
ללחוץ על קריאת המאמר
אתם שוב גולשים לדיון אחר ולא שייך כללהדוכס מירוסלב
אולי לא שמתם לב אבל באף מקום שציינתם כולל המאמר האחרון, אין שום זכר ל"מצווה" שכזאת.
שבח ומעלה אינו הדיון כאן והדבר מובן מאליו.
עריכה: שמת לב שחסר שם פרק שלם? פרק ט' נעדר
אני תמה על כך שהגמרא אומרתארץ השוקולד
אבל לטענתך העיסוק באומנות לאחר הלימוד אינה, מדוע?
אלא אם כן אתה מכוון לדברי הגר"א שכל מי שחסרה לו יד באחת משבע החכמות חסר לו יותר בלימוד התורה כתוצאה מכך. לזה התכוונת? וגם זה פחות שייך?
אצרף שוב את דברי הגמרא ופירוש רש"י על אתר, כי נראה שנעלמו ממך דבריהם:
הגמרא בשבת (דף קנ עמוד א):
"וא"ר אלעזר פוסקים צדקה לעניים בשבת וא"ר יעקב בר אידי אמר רבי יוחנן מפקחין פיקוח נפש ופיקוח רבים בשבת והולכין לבתי כנסיות לפקח על עסקי רבים בשבת וא"ר שמואל בר נחמני א"ר יוחנן הולכין לטרטיאות ולקרקסאות ולבסילקאות לפקח על עסקי רבים בשבת ותנא דבי מנשה משדכין על התינוקות ליארס בשבת ועל התינוק ללמדו ספר וללמדו אומנות אמר קרא ממצוא חפצך ודבר דבר חפציך אסורים חפצי שמים מותרין"
וברש"י שם:
"ללמדו אומנות - דהא נמי מצוה היא דכל שאינו מלמדו אומנות מלמדו לסטות ומצוה ילפינן מקרא בקדושין בהאשה ניקנית (ד' ל

איך אתה משווה בין "ללמד אומנות" ל"לעסוק בפרנסה"?הדוכס מירוסלב
פה המצווה מוטלת על האב, לחנך. בצד השני הלא-מצווה מוטלת על הבן.
אין פה שום סברה אפילו להגיד שיש מצווה בעצם המלאכה עצמה.
לא הצלחתי להבין למה אתה מקשר את הגמרא בקידושין, היא מדברת על מצוות במפורש. עסקי רבים, שידוך, ללמד תורה ואומנות (שניהם מדין חינוך).
אם גם לימוד תורה זה חינוך, אז מילאארץ השוקולד
כל הדיון של לימוד תורה ואומנות מופיע בקידושין ביחד, אאל"טהדוכס מירוסלב
במשנה אחת. לכן הם בוודאי נלמדים מאותו עניין
מקבלארץ השוקולד
בן תיירה!!הדוכס מירוסלב
הבעיה התחילה בפרשנות של גם וגם.נורופן.
תלמיד חכם דגול וגם עובד ומשתלב בחברה.
אלא-
משתדל "לשלב" בין קודש ל "חול" ,
ובכוונה "" """ כי זה מקדש את החול, בעיניי.
אז עדיף מעט קודש עם הרבה חול על פני האלטרנטיבה? מה עםהדוכס מירוסלב
"שמאי אומר, עשה תורתך קבע"?
נצטט את פירוש הרמב"ם דווקא:
"אמר עשה תלמוד תורה השרש והעקר וכל שאר עסקיך נמשכים אחריו אם נזדמן נזדמן ואם לא הזדמן לא הזדמן ואין נזק בהבצרו".
אגב כך הברטנורא זצ"ל:
"עשה תורתך קבע - שיהיה עיקר עסקך ביום ובלילה בתורה, וכשתהיה יגע מן הלמוד תעשה מלאכה" (יש עוד פירוש לגבי שיטת פסיקה אחידה).
שזו גם ראיה של שילוב...ארץ השוקולד
אגב ענייני מלאכה, ראוי להזכיר את החת"ם סופר על חקלאות בארץ בו הוא כותב שזה מצווה כמו נטילת לולב. (סימן לד/לה/לו, כבר אינני זוכר)
עם זאת, האמירה צונזרה במהדורות החרדיות של הספר, אבל נדמה לי שבפרויקט השו"ת תיקנו את הצנזורה
נכון, פה זה כבר פיצול של השרשור לעניין אחרהדוכס מירוסלב
אני לא חושב שמישהו צינזר את החת"ס על זה, זאת מצוות עשה של ישוב הארץ. מה יש לצנזר?
זה ידוע שצנזרו את זהע מ
אני כמעט בטוח שאני זוכר שפעם אפילו ראיתי שהשאירו רווח באמצע הדף במקום שבו היה הסימן הזה. לא יודע מה הם חשבו לעצמם.
קשה לי להאמין, אבל טיפשים תמיד היו. היו מקרים חמורים יותרהדוכס מירוסלב
ש"תלמידים" צנזרו לרב את הספר בפניו בגלל שזה לא תואם את ההשקפה הקנאית
שהם חכמים יותר מהחתם סופר...ארץ השוקולד
אה, ברורע מ
הקב"ה גרם למצנזרים להשאיר חלק ריקארץ השוקולד
שטיינזלץ החזיר את זה פנימה, מאורות הדף היומי הביאו את זה בחסרונות הש"ס בצד הדף ולדעתי בעוד גמרות מופיע בהגהות והערות. שוטנשטיין השאירו את החלק המצונזר בחוץ, מפחד של האומות לאחר שרב העיר להם אחרי הוצאת המהדורה הראשונה באנגלית בו החזירו את החלק המצונזר שזה מסוכן, אז הם השמיטו את החלק.
זה עוד לגיטימי. אתה היית מעז לכתוב את זה בלשון רגילה?הדוכס מירוסלב
כן, כי אלו דברי הרבארץ השוקולד
וללמד לדורות הבאים, שיש דברים שהם עשו אחרת
כנראה בזמנם היה יותר יראת חטא..הדוכס מירוסלב
זאת המציאות, תכיר בהארץ השוקולד
בסדר מוציאים לאור הם עמי ארצות רוב הזמןהדוכס מירוסלב
יפהארץ השוקולד
מי מגדולי הדור אתה מכיר שלא היה ספון בספרים?הדוכס מירוסלב
לכל היותר תמצא כאלה שבקושי עבדו קצת ממש מעט (למשל הרב גדליה נדל) וכמעט כל שאר הזמן שלהם רכנו מעל ספרי הקודש
בדורנו יש את הרב יצחק שילתארץ השוקולד
ובדורות עברו, השלחן ערוך היה סוחר, הרמב"ם היה רופא, האברבנאל היה שר אוצר, רבי יוחנן הסנדלר היה סנדלר ורבי יהושע היה פחמי.
ועוד ועוד
אם הרב יצחק שילת ספרן, הוא כל היום על ספרים!! חחחהדוכס מירוסלב
והרב קהתי, תלמיד חכם עצום וגדול ככל שיהיה, הוא לא מגדולי הדור.
הוא לא פוסק ובטח לא מתיר עגונות וכדומה (אפשר לפתוח דיון על מי הוא גדול הדור אבל המדדים בגדול הם: פוסק גדול, מתיר עגונות, עוסק בשאלות סבוכות, מפורסם, יש לו הרבה תלמידים ראויים להוראה וכו').
שים לב שאמרתי שאין כמעט גדולי דור שלא יושבים ולומדים רוב ככל היום, לא שאין תלמידי חכמים כאלה.
מדורות עברו אין שום ראיה, היום אי אפשר לקיים את שניהם. בטח לא ראיה מדורות ראשונים. ובטח לא מהרמב"ם שהתחיל ללמוד רפואה רק בגיל 40 אחרי שישב ולמד כל היום וכל הלילה עד אז
זה דיון מעניין מי נחשב גדול הדור והמדדים שהעלית מענייניםארץ השוקולד
ראיתי בזה פעם מאמרים, זה באמת מעניין. מוזמן לשרשר בנפרדהדוכס מירוסלב
זה שהחייל עשה סיום מסכת זה מעיד על שזה חשוב לו.זתרענבל
נכון, לסיים מסכת עם שוטנשטיין זה לא כמו לסיים מסכת בדפוס וילנא רגיל או כל דפוס אחר שמכיל רשי תוספות וזהו. אבל זה כן לסיים מסכת כשאתה מ"פ בצבא. זה כן אומר שפינית זמן והקדשת לזה. יש המוני חיילים דתיים שסיימו מסכתות רגילות ובצבא הם בקושי לומדים דף. מה שהחייל הזה עשה זה להעיד על כמה חשוב לו הלימוד. זה בכלל לא משנה אם הוא למד עם עזרים כאלה או אחרים, זה משנה שהוא למד.
עד כאן בקשר לנושא הזה.
בפן אישי יותר, אני לא הייתי מחפשת על פי קריטריון כזה כי אני גם רוצה סגנון אחר (בטח לא איש קבע בקרבי 😅) אבל אני מבינה את ההתפעלות. נכון שאותי מאוד ירשים גם מישהו שלומד עכשיו בישיבה ומעידים עליו שהוא למדן גדול, אבל יותר ירשים אותי אם יעידו עליו שנוסף על הלמדנות הוא גם חבר טוב, הוא גם יודע לעשות עוד דברים. כפי שאה"ש הואיל בטובו לציין- אם כולנו נרצה גדולי דור שיושבים בישיבה כל הזמן, כולנו לא נתחתן לעולם. מלבד זאת, לא לכולנו מתאימה מערכת יחסים כזאת וטוב שכך.
אישית אני מצטרפת לדעתו של אה"ש בנוגע ללימוד בישיבה ללא עיסוק בצידו. אני מתקשה להאמין שכל עמ"י מצווה לשבת בבית המדרש במיוחד לאור העובדה שאנחנו גם מצווים לחיות ואני לא ראיתי הרבה אנשים שהלכו עם דף גמרא למכולת. מעטים הם האנשים שבאמת צרכיים לשבת וללמוד. זה לא מצד זלזול בתורה, זה מצד ההיגיון הפשוט של כל אדם שרוצה לאכול ולהאכיל את ילדיו מחר בבוקר ומעדיף שלא לעשות זאת על חשבון החברה (לא ראיתי שהיהדות מעודדת נזקקות רק כדי ללמוד תורה ומה שקורה היום זה לא הסתפקות במועט, זה פשוט נזקקות). כל זה כמובן חוץ ממה שאה"ש טרח להביא בשם המקורות היהודיים.
בכל מקרה אני לא מבינה מה כולכם קפצתם להגן על יושבי הישיבות. היא לא אמרה שרק המ"פ ראוי להערכה. גם ביינישים שיושבים ולומדים ראויים להערכה (לפחות חלקם וזה כבר עניין של מי מסתכל) אבל אין זה סותר שיש עוד שראויים להערכה. בעיניי גם עובד הייטק שמשקיע שעה מזמנו כל יום ללימוד ראוי להערכה עצומה. בקיצור, תפסיקו לקחת אישית, זה שאמרו על משהו ספציפי שהוא טוב לא אומר שאמרו על משהו אחר שהוא רע.
לפותחת אגיד שיש כאלה, אולי היא צריכה לחפש במקומות הנכונים.
שיהיה לכולנו בעיתו ובזמנו עם הראויים והמתאימים ביותר.
אני חושב שחשוב לציין ש"רווק ב" לא התכוון ח"ו למעט מהכבודהדוכס מירוסלב
המגיע לקצין הנ"ל.
ישר כח וישר חילו, הוא פשוט סייג את ההתלהבות, כי יש אנשים שויתרו על כל החיים שלהם בקודש ובחול ובפרנסה (ובבריאות לפעמים) בשביל הלימוד.
והם לא מקבלים בכלל הערכה בדורנו, מסתכלים עליהם כעל בטלנים (מכיר כמה שכן מתפרנסים רק באופן מועט וגם להם קוראים בטלנים).
זאת נקודה שכואבת מאוד ולא קל להתמודד איתה. לא חושב שמישהו לקח כאן אישית (אולי פרט אלי), זה יותר עניין של הכרה במה שמאוד מסרבים להכיר בו בציבור שלנו.
הם לא מקבלים את זה כי זאת לא הדרך שבה אנו מאמינים.ענבל
אין סיבה שאעריך את כל האברכים פשוט כי אני חושבת שאברכות זאת תופעה מזעזעת במיוחד לאור העובדה שרובם לא באמת צריכים להיות בכולל כל היום. יש אנשים שמאמינים בדרך הזאת והם יעריכו את האנשים ההולכים בה. אנחנו פחות כנראה.
עניין של השקפות עולם. היא מעריכה מישהו שיודע לשלב קודש וחול, אתה מעריך מישהו שמוותר על החול בשביל הקודש. לגיטימי. לא רואה עניין להיעלב בגלל זה או ישר לקפוץ להגנת הצד האחר.
חוץ מזה, היא לא אמרה שהיא לא מעריכה את מי שיושב ולומד, היא פשוט אמרה שהיא רוצה להתחתן עם אדם שעושה גם וגם. זה הרצון הכי לגיטימי בעולם.
בקיצור אני לא מבינה מה נתפסתם עליה. אף פעם לא יהיה מישהו שיקבל את מלוא ההערכה משני הצדדים.
לא מדובר על אברכותהדוכס מירוסלב
ואם הציבור שלנו לא יודע להכיר בערך שהתורה כותבת במפורש עשרות פעמים, אז יש פה בעיה.
זה לא עניין של "לא הדרך שאנחנו מאמינים בה", אלה דברי התורה
אנשים שויתרו על הכל זה אנשים שנשארו בישיבה.ענבל
בהנחה שהם התחתנו הם מוגדרים אברכים בפעם האחרונה שבדקתי.
זאת לא הנקודה, את שוב כופה את הויכוח פההדוכס מירוסלב
אני מכיר אדם שהיה במקצוע מכובד, הרוויח המון והיה במעמד חשוב. ויתר על הכל והלך ללמד תורה בישיבה תיכונית. מורה זה מקצוע, לא?
מכיר כמה כאלה. ולא רק מורה שמלמד עשה את זה, יש מספיק אנשים שהורידו מהעבודה שלהם 90% משעות העבודה ובזמן הזה יושבים ללמוד.
זה לוותר על כל העולם הזה ולהשקיע את כל כולך בעולם הבא.
לוותר על מקצוע ולעבור למקצוע אחר זה מעורר הערכה.ענבל
אבל זה כי לעשות שינוי זה קשה וגם כי אני אכן מעריכה מישהו שהתורה מספיק חשובה לו כדי ללכת לעשות משהו שיאפשר לו לשלב אותה. אבל לכאלה אף אחד לא יקרא בטלנים.
אני כן אגיד שמי שעושה את זה רק בגלל הלימוד תורה אבל תכלס הוא לא מתאים ולא אוהב בכלל להיות מורה אז הוא עושה יותר עוול מטוב.
תתפלאי, אני מכיר מלא כאלה שאנשים קוראים להם בטלניםהדוכס מירוסלב
רק כי הציבור שלנו מקדש אך ורק תארים והישגיות וכסף
אז לא על אלה דובר כאן.ענבל
מי שעושה משהו שהוא אוהב ומצליח עם זה לשלב תורה הוא מבורך.
שוב, אם מישהו עובר להוראה רק כי ככה יותר נוח ללמוד אז גם אני לא מעריכה אותו. להיות מורה זה הרבה מעבר.
צר לי שאתה מכיר אנשים שקוראים למורים בטלנים. הם כנראה לא מכירים את המקצוע. אבל זה לא קשור לשרשור הזה.
לא דיברתי על המוריםהדוכס מירוסלב
את נטפלת לקטנות ומפספסת את המטרה.
אני מכיר עובדי הייטק ושאר מקצועות "יוקרתיים" שעובדים משרה חלקית ובשאר הזמן לומדים תורה (יחס מועדף הרבה ללימוד תורה) ומלא אנשים קוראים להם בערך ככה: "בטלנים לכו תעשו כסף".
זה הפרצוף של הציבור שלנו
זה הפרצוף של הציבור שאתה מכיר. אני לא פגשתי כאלה.ענבל
חחחח ממש ראיההדוכס מירוסלב
לדעתי לא.רווק ב
אני אכתוב שוב מה שכתבתי כבר לעיל, כי לא הבעתי כל זלזול בלימודו של החייל.
תגובתי הייתה ל"נורופן" שכתבה איפה הם כל ה"גם וגם".
ועל זה השבתי כי כמעט בלתי אפשרי "גם וגם".
וסייגתי את דבר כי באם כוונתה בגם וגם, קביעת עיתים לתורה גרידא הרי שיש רבים כאלה. והסיום מסכת לא מעיד על כלום.
ואם מדברים על "קפיצות" נראה שזה שייך יותר לצד השני, אני עד לתגובתי זאת לא הבעתי הערכה או חוסר הערכה לדבר, סך הכל ציינתי עובדה כי כמעט בלתי אפשרי "גם וגם" ופתאום החלו הקפיצות.
כמו כן לא הבעתי את דעתי כלל בעניין תורה עם ארץ וכו' מה גם שאני לא בטוח כי בכלל יש לי דעה בעניין, ואפשר שדעתי יותר קרובה לדעתך.
עד כאן בקשר לנושא זה.
היות והתגובה הייתה ממוענת אלי אני ירשה לעצמי להגיב לשאר דברייך:
כתבת שזה מעיד על זה שהתורה חשובה לו, אז קודם כל לדעתי אדם שמקיים בדקדוק את התורה מעיד עשרת מונים על כך שהוא מכבד באמת את התורה, לא ראיתי שאנשים מתפעלים מאנשים המדקדקים בקיום ההלכה.
ואם כבר נכנסת לנושא, לי במושכל ראשון זה היה נראה כאקט יחצני של המערכת, אך שוב אין לי מידע פנימי ולכן לא נדע זאת, אך לאור זאת שאחד פה כתב שזאת הוראה לעשות סיום מסכת בהשבעות יותר מתחזק אצךי ההערכה כי אכן מדובר ביחצנות גרידא. ושוב הכל זה עניין של תחושה, ויכול להיות שאת צודקת.
ופן האישי אומר לך כי אני לא כ"כ מבין מה ההתפעלות, ואני לא מתכוין לזלזל בכהוא זה במעלת לימוד התורה, אלא שלסיים מסכת זהו איננו מהדברים הקשים ועל כן אני לא רואה מקום להתפעלות, בפרט שאין לנו מושג כיצד נעשה אותו סיום.
אני מסכים איתך כי למדן עם מדות טובות זה עדיף, ואולי עדיף יותר מדות טובות ללא למדן מאשר למדן ללא מידות טובות.
אך מה שכתבת "יודע לעשות עוד דברים" אני לא כ"כ מבין מה הוא אמור לדעת לעשות, ולמה דווקא כשמדברים על לומדי התורה הדרישה היא שידעו לעשות עוד דברים.
מעולם לא שמעתי על בחורה שמחפשת משפטן שיודע לעשות עוד דברים, או חשבונאי שיודע לעשות עוד דברים, וכו' רק שזה מגיע ללומדי התורה הדרישה היא שיידע לעשות עוד דברים.
ועוד אחד פה הפריז ואמר כי הוא אינו מעריך "גדול דור" כי זה התחום היחיד בו הוא מתעסק. מעולם לא שמעתי על אדם שאומר כי הוא לא מעריך פרופסור כזה או אחר כי הוא מתעסק רק בדבר אחד.
ולהיפך אני שומע אנשים שמחפשים ומעריכים דווקא אדם המתמקצע בתחומו.
באם לא מתאים לך אדם שלומד זה בסדר גמור, ואכן לא לכולם זה מתאים, כמו שלהרבה לא מתאים אקדמאים.
אמת כי אי אפשר לקנות עם דף גמרא במכולת, אך רוב לומדי התורה הרציניים שאני מכיר התפרנסו במהלך חייהם.
בכל מקרה אני לא מבין מה קפצתם להגן על אותו חייל, אף אחד לא דיבר סרה בחיילי ישראל, ולא נראה לי כי מישהו ערך איזושהיא השוואה בינם לבין לומדי הישיבות. או מי מוערך יותר, יותר נראה כי אלו "שקפצו" הם אלו שלקחו פה משהו אישי, ולאור זאת כי בתגובתי הקודמות לא ערכתי כל השוואה, נראה לי כי אלו שקפצו צריכים לענות לעצמם מה גרם להם לקפוץ.
ואם כבר דיברת על הנושא אז אני לכשלעצמי מעריך יותר בן ישיבה היושב ולומד, כי לדעתי הרבה יותר קשה לבחור בן 18 ללמוד בישיבה יום שלם מאשר לשבת בבסיס או לעשות סיורים בגיפים. ואני כלל לא מדבר מה צריך לעשות, אלא מה צורך יותר כוחות נפש.
לפותחת אומר כי אם רצונה באדם הלומד דף יומי, או לומד שיעור בערב לא חסרים כאלה.
ואצטרף לברכתך, שיהיה לכולנו בעיתו ובזמנו עם הראויים והמתאימים ביותר.
מצטרף מילה במילה. אשריך שהייתה לך הסבלנות לכתוב בפירוטהדוכס מירוסלב
מעניין, תודה על ההרחבהארץ השוקולד
לשלב לימוד מסכת בשירות הצבאי זה חשובalezish
מי שרוצה חייל, אז יחסית לקצין הוא משלב יפה (מי שמכיר מבין הקצינים ברמה כזו שהגיעו לצבא דתיים האחוז שנשאר במצב של לגמור מסכתות הם נמוכים)
אבל אם הערכים שווים בעינכם אז זה שילוב של גם וגם, כמו שילוב של מי שמתגייס בשיעור ח לחצי שנה בג'וב
לא באתי לזלזל בו כי הוא כנראה תורם הרבה בדרכו שלו, בטח אחרי המסלול הארוך שהוא עבר.
אבל זה לא השילוב הראוי של תורה ודרך ארץ, זה דרך ארץ במיטבה.
חחחחבת מלך =)
ספרא וסייפא
עקרוניתnobody
יש הרבה כאלוהזדמנות
ממש לא הרבהכמעין הנובע
לא יודע מה זה דוסיםהזדמנות
הם עדיין במסגרת (דתית פחות או יותר) ולכן יותר קל לעשות סיום מסכת. באמת שהחוכמה האמתית היא אחרי שאתה נטול מסגרת ונמצא במירוץ החיים לשמור על לימוד תורה קבוע
(החברותא שלי לוחם במילואים, איש הייטק, בעל משפחה וקובע עיתים לתורה אני בטוח שהוא לא היחיד)
דעתי.me.
זכיתי להיות בצהל ולהבין את הקושי של קביעת עיתים.
והייתי גם בישיבה וזכיתי לחוות את הקושי את קביעת עיתים.
זכיתי תקופה מאוד קצרה מחוץ למסגרת ישיבתית לחוות את הקושי של קביעת עיתים.
בכל מקום שתהיה. זה יהיה אתגר. וכל פעם יהיו סיבות אמיתיות יותר ופחות ללמה לא ללמוד. המכנה המשותף - קושי אמיתי להתחבר ללימוד תורה קבוע מעמיק מספק מהנה ועונה על הדרישות שאנחנו חושבים שצריכים להיות מלימוד תורה.
בהקשר למה שאת עשית מזה - העלית נקודה מעניינת. וטענת (לדעתי ) שזה הפסגה של המסירות נפש. לימוד תורה בלי להתפשר. ומסירות למדינה לצהל בלי להתפשר.
ושלהקים משפחה עם אברך בישיבה זה מעולה אבל נמצא במדרגה אחת אחרת מתחת.
האמנם?
ממש לא האמנם.נורופן.
אין כאן דרגות.
כל אחד ומה שהכי מתאים לו ולחצי השני שלו.
לא האובייקטיביות.me.
זה לא מתחת בעינינורופן.
אפשר להבין למה לדעתך?.me.
יכולים להיות מלא סיבותארץ השוקולד
מה חשוב בעיניה.
רמת חיים.
חברה.
לכן שאלתי.me.
פחות מתאים לי???נורופן.
כי אני לא חושבת שאברך יהיה מעוניין בי.
אני לא בן אדם כזה רוחני, לא מספיק חזק ולא מספיק קובע עיתים בעצמי.
ויש לי חיבור יותר גדול לחיים מחוץ לבית מדרש,
ונהנית לטעום ממנו כשאפשר.
ולא ההפך
זה אצלי בגדודעדן ירושלים
נצח
מה נסגר פה עם אנשים??מאזין אל הקולות
@פ@פלוני מפונפן, ברור שאף אחד לא השווה אותו לתלמיד חכם...ואף אחד לא ניסה לומר שהוא לומד תורה כמו בייניש. תפסיקו עם ה'האשמות' האלה...
אבל, אני מאוד מאוד מעריך אדם כזה. מאוד. מ"פ, מי שלא יודע ,זה מהתפקידין הכי סיזיפים בצבא. הכי הרבה עבודה בפועל, מלא ,אתה לא ישן...הקצינים הדוסים הכי גדולים לא מוצאים זמן להתפלל. ואני אומר את זה כי זה מה שאני רואה ...
אז רבאק, נורופן ביקשה לתת הערכה קצת לקצין הזה. קצין ירא שמיים, שאשקרה הקדיש זמן ללימוד תורה!! ועוד לסיים מסכת גמרא! לא איזה נציב עם פרשת שבוע...מי שנמצא בצבא יודע לומר כמה זה קשה לקצין בתפקיד כזה. אז נכון, זה לא מתקרב לבייניש שלומד, אז מה?? גם ילד בגיל בר מצווה שמסיים שס משניות זה מדהים...
אז כפרה עליכם, די עם הביקורת הזאת. באמת...זנ עושה רע לקרוא את התגובות האלו.
כל כך....נורופן.
כל כך לא.....הדוכס מירוסלב
ותייגת אותי למה בדיוק? דון עם מי שהעלה את הנקודה הזאתהדוכס מירוסלב
אני הגבתי לדבריו.
אולי תפסיקו לנסות להכניס אותי לויכוחים שאין לי קשר אליהם? ![]()
זה מכעיס מאוד שאתה מנסה להציג את הדעה שלי בצורה מגוחכת כשאתה אומר בדיוק את מה שאמרתי.
כתבתי במפורש כמה פעמים פה בשרשור שאני לא מזלזל בעבודת ה' של אף אחד, אבל אתם מערבבים מושגים לגמרי.
זה לא משנה. נכנסת לדיון...מאזין אל הקולות
לא כיף לקרוא את הוויכוחים האלה. רק מנסה לעורר. אם הביקורת הקטנה לא מתקבלת-אז עזוב. תמחקו את מה שאמרתי...
לא ראית את הצד שלי, דנתי בנקודה אחת בודדההדוכס מירוסלב
אל תנסה להשליך עלי את ההבנה הצרה הזאת בנקודה אחת מתמונה אחת גדולה.
לי זה מרגיש כמו סתם נסיון להרגיז, מקווה שהכוונות שלך אחרות.
להבא תייג את מי שהעלה את הפיצול של השרשור הזה ולא אותי.
ולעניין ה"לא נעים", אז אל תהיה בפורום של אנשים שחושבים. או שתמצא פורום שהוא לאMulti Threaded, שם שרשורים לא יגלשו החוצה.
אתה לא יכול לצפות מפורמט שמעודד דיונים מתפצלים בכל שרשור להשאר ישיר. זה הפורמט.
לא יודע. אולי טעיתי בהבנה הספציפית...מאזין אל הקולות
עכשיו מילא היו שואלים לדעתנו. אז לגיטימי להביע אותה...אבל לא, הפותחת לדעתי רק פרקה איזו תחושה מסויימת...ואיכשהו זה הפך לניצלוש...וכן, להתווכח בשרשור פריקה, גם אם זה בנושא המדובר-זה הכי לנצלש שיש.
אני לא בא להטיף לאף אחד מוסר. אבל לא כולנו אנשים אינטלגנטים שדיון תקיף ו'ריתחא דאורייתא' לא מרתיע אותם...יש אנשים שממש נפגעים מזה. בטח שמאחורי מקלדת קל להשתלח ולירות...ולהסתתר מאחורי הניק.
אז קצת רגישות לא תזיק. לכולנו...
שוב, אם הביקורת לא מתקבלת-עזוב. לא נכנס לוויכוח עכשיו...תודה
חוץ ממקרים שזה השתלחות מפורשת, וזה גם קורה, אני לא חושבהדוכס מירוסלב
שהכוונה של רוב האנשים כאן היא להתווכח על מנת להתווכח.
אני חושב שהגישה הזאת מפרה ומאוד מדייקת דברים.
אל תשכח שחלק לא מבוטל מהחבר'ה פה רגילים ללימוד בעיון שבו נטפלים לקטנות בשביל להחכים, וזה בוודאי לא דבר שלילי.
אולי צריך לשים לב יותר לצד השני, גם לאלה שנפגעים וגם לאלה שבכלל לא חושבים בכיוון של פגיעה.
לא חושב שזה קשור להסתתרות מאחורי ניק. אתה לא שמעת אף פעם צעקות בבית מדרש?
יוצא לריב גם עם אנשים מאוד אהובים במסגרת הזאת ולא הופכים מזה לאוייבים.
אולי זה לא לכתחילה, אבל זה ברוך בעיניי
אתה ממש מאשש את הטענה שלי...מאזין אל הקולות
לא מבין את החשש מדיוקים
הדוכס מירוסלב
הם כולם בגדוד נצח יהודהפולאריס
לצערינורופן.
לכן כתבתי את מה שכתבתיפולאריס
לכן נותר לי רק להניח, ולשאול:
אז את בקטע של אנשי צבא וכאלה?
כןנורופן.
את יודעת שלקיחת נורופן לטווח ארוך מעלה משמעותית את הסכנותהדוכס מירוסלב
למחלות לב קטלניות?
מחקר ענק ביסס את זה וזאת ההמלצה של הרופאים...
אוקי, עד כאן סיפורי כה עשו חכמינו.נורופן.
לא יודע, תהיתי מה פשר הניק וחשדתי שמא את משתמשת בזה הרבההדוכס מירוסלב
רק את גדולי הדור אני משתפתנורופן.
לא הבנתי... מה?הדוכס מירוסלב
הבעתי את דאגתי בלי קשר לעולם כי אני במצב רוח ליצני.
ומי אמר שאני לא גדול הדור? אני יכול להיות גם גדול הרשעים בדור 
לא חשוד על התרועעות עם אנשי קבעפולאריס
נראה לי שאח שלי בדרך להיות כזה..שמוליק פיין
תראו מה חיילים שווים עושים לכם
כמעין הנובע

"על שום שהוציאה עצמה מן הכלל..."
הייזל
כפרה בעיקר
נפש חיה.
ד"ש חמה ביותר!
הייזל
תודה מותק. את נהדרת!נפש חיה.
עוד פעם עם השווים הזה
עלק לא שטחי
הדוכס מירוסלב
זה הכי לא שטחי! 💪כמעין הנובע
ותקנא בשקט
כמעין הנובע
לא מצחיק
הדוכס מירוסלב
אפשר כלה כזאת?טרולי עוגמן
עכשיו תדמינו שמופיע פה
תמונה של בחורה ממש שווה...
.
.
.
וכאן אמור להיות משפט שמרמז זלזול בכל שאר הבנות
משהו בסגנון "איפה הן"
עכשיו אני אבקש משהו ממש קשה: תדמיינו שהשרשור לא ננעל.
עכשיו נדמיין 200 תגובות של דיונים שבו אני מנסה לשכנע את כל הכועסות למה זה לא אמור לגרום להם קנאה (ולמה זה לא לגיטימי שיקנאו) אולי אפילו דרמה עם בחורה אחרת שתצא עם פותח השרשור מה היא תחשוב..
ועכשיו אחרי שהבנתן אני אסביר איפה כל הבחורים האלה הם ברמה אחרת הם לא מחפשים את הבת "התלמידת חכם (חכמה)" או איזה מנכלית הם מחפשים בחורות שמשקיעות במידות שלהן .
ו
אמירה חריפה. אולי מידי. ביחוד במשפט האחרוןאלעד
אבל המסר עצמו נכון וכואב 
ערכתיטרולי עוגמן
בטח שאפשר כלה כזאת!מור ולבונה
במקום להביא תגובות שיחזקו את ידיה ויאמרו לה שזה מצוי גם מחוץ לכותלי צה"ל הרגשתם מותקפים או נעלבים. (למיטב זכרוני למעט בן אחד ושאר הדיון כבר הסתעף מעבר לנקודה הזו).
על מה ולמה? לא ברור לי.
היא לא אמרה שאנשי צבא הם כאלה, אלא הביאה מעשה ספציפי של בחור עם מדים שגרם לה להתפעלות מהיכולת לפעול מכוח התורה.
אם הייתם שמים כאן תמונה,
זה אומנם לא היה הכי לעניין (לדעתי בכללי תמונות של אנשים זה מחוץ לתחום. גם התמונה הנוכחית), אבל זה לא אומר שהייתם מזלזלים בשאר הבנות שלא עונות לנתוני התמונה.
זה הטעם שלכם? אם זה לא מצמצם אתכם מידי ולא נובע משיקולים פסולים לכו על זה.
ד"א, שווה זה סוביקטיבי.
בעיניי חיילים לא שווים יותר מאזרחים (אם כי, אני מעריכה אותם ודואגת להם).
לגבי הסוף, אני שמחה שזה ככה
ב"ה שאת זה הם מחפשים.
^^^^חופשיה לנפשי
המילים שלך ככ חריפות שלא הבנתי מילהנורופן.

תזהר, כשאני הערתי על זה, מנהל חתך את השרשור ונעלהדוכס מירוסלב
הוא נשוי..איזה_טוב_ה'_
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".
מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום
עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢
פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)
לא אדום מזעםהסטורי
(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).
אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים
והאידיאות.
"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".
האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?
לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".
אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.
"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי
איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…
הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב
כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים
האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.
על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.
ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה
אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
..שפלות רוח
רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.
וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו
לא ?
"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי היםאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
יש לך עבודה רגשית לעשותמשה
גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.
אחרי שתעשה אותה
אתה תראה פלאים. מבטיח.
מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי
ואיך עושים עבודה רגשית?
תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה
אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).
זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb
במישהי כזאת או אחרת.
היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?
כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך
בודאי שיש לכאב שלך מקום.
זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.
זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.
אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה.
מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.
מקדיש לך את שורות השיר -
"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי
וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"
בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1
אלא רק אחת
והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..
ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך
נכון אבלמה כבר ביקשתי
זה פשוט נשמע כמו צורך נשי בסיסי לא איזו גחמה של מישהי ספציפית
ככה זה נשמעadvfb
זה אומר שזה נכון ומדוייק במאה אחוז?
סטריאוטיפ לעיתים מרגיש נכון, אבל הרבה פעמים הוא ממש לא מדוייק וגם לא נכון.
ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב
לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!
אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.
מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...
לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.
וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!
לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.
מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉
אהלן אחשפלות רוח
קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.
עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?
אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".
וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.
ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.
מה שאני מנסה להגיד זה שתקבל את זה שזה מי שאתה, כי ככה השם החליט והוא לא עושה טעויות, מי יודע מי צריך להנות מהתכונות שלך אולי הילדים העתידיים שלך, אולי אשתך, אולי קודם כל אתה בעצמך, וגם נראה לי שכשתהיה מי שאתה ותרשה לעצמך להיות עם האופי שלך בלי להלקות את עצמך זה יעשה רק טוב.
תחייך אח שלי השם איתך (:
תודה רבה חברמה כבר ביקשתי
ריגשת ועודדת אותי מאוד
אני לגמרי מסכימהסולמית
יש בנות עם יותר חכמת לב שיצליחו להבין שגבר רגיש זה מתנה.
אחרי מעל עשרים שנות נישואין לגבר רגיש, שידעתי כמה זה טוב, אבל זה היה נראה פחות מגניב בהתחלה, והיום החברות אפילו קצת מקנאות בי.
הקליפה של המאצ'ו נחמדה בהתחלה. אחכ קצת יותר קשה לחיות חיים של נישואים ומשפחה, על שלל קשייהם עם מישהו שקשה לדבר איתו והוא לא מבין למה את מתרגשת מזה.
טוב לדעת
מה כבר ביקשתי
שאלה קטנהפצל"פ
"בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה"
דיברת איתה על זה?
אולי קצת באיחור אבל כןמה כבר ביקשתי
פתחתי את כל נושא הרגישות והיא אכן הגיבה כפי שחששתי...
אוקייפצל"פ
דיברת איתה על הפחד לאכזב ספיצפית? או בכללי על הרגישות?
היא כאילו לא התייחסה לזה שאתה מפחד לאכזב אותה?
רק אמרה שהיא מרגישה שהיא צריכה בחור יותר חזק ויציב?
אם היית יודע שיותר מזה שחשוב לה מה או איך תעשה, חשוב לה שפשוט תעשה, זה היה משנה אצלך משהו? היית מצליח יותר ליזום ולהוביל?
כי בסוף יציבות ובטחון עצמי זה משהו משתנה מול אנשים וסביבות
אדם יכול להיות עם הרבה ביטחון עצמי בחוץ אבל בבית עם המשפחה לפחד ולחיות בלחץ, או להיפך, אדם שמרגיש שבבית ומשפחה מקבלים ואוהבים אותו אז הוא מרשה לעצמו להיפתח ולהיות עם בטחון, ובחוץ לא.
בטחון עצמי זה משהו שתלוי בסביבה...
אם אתה מרגיש בקשר/סביבה/אנשים מסוימים שיש לך מקום ומקבלים אותך ואוהבים ורוצים לשמוע אותך אז ממילא יתפתח לך ביטחון עצמי במרחב הזה
ברור שזה משהו שהוא תהליכי שנבנה לאט לאט
כי אם אדם רגיל להיות חסר ביטחון מול כולם, כי הוא רגיל שלא רוצים לשמוע אותו, אז זה באמת חתיכת שינוי בראש לעשות פתאום להפנים שיש מקום שרוצים לשמוע אותך בו ושמחים במה שאתה עושה גם אם אתה טועה ולא הכי הכי מדויק כל הזמן
אבל זה לגמרי אפשרי
אז השאלה היא קודם עליך
האם אתה מוכן להיפתח ולפתח ביטחון עצמי מול מישהי שמבינה אותך ומעריכה אותך?
להבין שיש פה מישהי שרוצה אותך ככה כמו שאתה, עם הטעויות וזה שאתה לא מושלם, אבל היא פשוט רוצה שתהיה אתה, שתרגיש בנוח להיפתח מולה מתוך הידיעה שהיא באמת רואה בך המון טוב והייתה שמחה שיפתח ותיזום יותר מתוך מי שאתה ולא לחקות איזה דמות אחרת שנראה שהיא תמיד בטוחה בעצמה אבל היא לא אתה
אם לא, אז אני חושב שאתה צריך לעבור תהליך בכל מקרה
כי בעיניי ביטחון עצמי זה לא משהו גברי דווקא, זה משהו טבעי של אדם שגדל בסביבה בריאה ומיטיבה
וזה צורך אנושי ביטחון, פשוט מתוך הפחד לטעות ושיבקרו אותנו על הטעויות שלנו אנחנו הרבה פעמים מעדיפים להיסגר ולא ליזום, כדי להרגיש מוגנים מהביקורת או הזלזול
אם ובתקווה שכן, אז אתה בסדר גמור
עכשיו השאלה זה על הצד השני (הבחורה המדוברת, ובכללי בחורות פוטנציאליות) האם הם מוכנים לעבור את התהליך הזה? או שהם רוצות לקבל מישהו שהוא כבר מושלם בהכל והוא גם וגם דוס אבל פתוח וכל החלומות הוורודים האלה
אני לא יודע כמה רלוונטי לגבי זאת שדיברת עליה לחזור ולנסות את זה, אבל גם לגבי בנות אחרות, זה משהו שצריך להיות מדובר ביניכם
אפשר גם לנסות לברר על זה מראש בבירורים, כמה זאת מישהי שמחפשת את האחד המושלם, וכמה היא מבינה שזוגיות טובה זה בעיקר עבודה ביחד
והיא מוכנה לעשות עבודה ולהשקיע ולעבור תהליך ביחד איתך כדי לקבל בן זוג טוב כמוך ולחיות בזוגיות טובה שהיא גם מאוד מכילה ורגשית וגם יש בה ביטחון ויציבות
יש בנות בוגרות ורציניות שישמחו מאוד להשקיע בתהליך כדי לקבל מישהו עם לב טוב ורגיש כמוך
ואלה שלא, אז באמת פשוט הרווחת סינון, אני לפחות לא הייתי רוצה לחיות עם מישהי שמחכה לאביר על הסוס הלבן ולא מבינה שזוגיות זו עבודה
סליחה על השיעור כללי 🙈
מקווה ממש שבכלל הבנתי נכון את המצב והסיטואציה ואני לא מבלבל סתם במוח
ואני אגיד עוד משהו יותר בתיאוריהפצל"פ
בדיוק כמו שה"תפקיד" של "גברים" זה להשפיע ולהוביל וליזום
ככה גם ה"תפקיד" של "נשים" זה לקבל ולהכיל ולתת מצידן את המרחב הבטוח והחומל שיש בו מקום לטעויות אבל לא ממקום של ייאוש וזלזול אלא דווקא מתוך הערכה
אם צד אחד לא מוכן לקחת את ה"תפקיד" שלו אז שלא יצפה מהצד השני
כמובן שזה נכון ל2 הצדדים, וגם גברים צריכים לדעת ליזום ולהוביל מתוך המקום המקבל מהצד הנשי
תודה רבה על ההתייחסות הארוכהמה כבר ביקשתי
לא זוכר אם ירדתי לפרטים אבל כן אמרתי שהרבה מההתנהגות שלי נבעה מהפחד לאבד אותה (מה שגרם להפך הגמור
). היא לא כל כך התייחסה לזה רק אמרה שהיא לא מרגישה יציבות.
אני ממש שמח במה שכתבת בתגובה השניה כי זאת היתה נקודה שמאוד ניסיתי להדגיש לה. סדר האירועים היה כזה: פגישה בשלישי, שבה רק בסוף היא העלתה את נושא ההובלה וכל זה, פגישה בחמישי ששם היא הרגישה שאין שינוי מצידי, קבענו במוצש הפסקה של שבוע ומפה לשם אחרי יומיים היא הודיעה שההפסקה נצחית...
אני אמרתי כל הזמן הזה שלפי דעתי זוגיות אמיתית זו עבודה משותפת. וכמו שמצופה ממני להוביל, מצופה ממנה לתת לי את המקום הזה ולכוון אותי מדי פעם במה שמפריע לה. ולא הגיוני שבמהלך כל הפגישה בחמישי זה לא יעלה כשזה מורגש מבחינתה, והיא תשדר עסקים כרגיל, ואז בטלפון לפני שבת תנחית את זה שהיא לא יודעת אם היא בכלל רוצה להמשיך... הרגשתי שזה היה קצת לא הוגן כלפי שאחרי פגישה אחת היא החליטה שזה לא בר שינוי ועבודה. אני מאוד מאוד רוצה ומוכן להיפתח ולהיות אני באמת, ולעבוד ואם צריך גם להשתנות (בגבולות הסביר) בשביל לבנות זוגיות פורחת. פשוט בקשר הזה הרגשתי שאני כל הזמן במבחן ושמצידה היא צריכה לסמן עוד וי על איזו תכונה בשביל שתוכל להרשות לעצמה להרגיש בנוח ולתת לי להיפתח בלי להרגיש שיבקרו אותי על מי שאני.
איזה מדהים לדעתהרמוניה
שאתה בחור מקסים ופשוט יש נקודה אחת שאתה צריך להשתפר בה, נקודה שגם ככה חשובה לך לחיים.
צא לדרך.
הכל לטובה...! מה שהיה היה תסתכל קדימה. מי ששלך תגיע אליך בזמן הנכון.
זה מאד קשה להיות רגיש, מזדהה, אבל אפשר לעבוד על זה ולפתח חוסן רגשי.
לגבי המשפט שאמרת שהיית מצליח בתור בחורה- זה לא נכון. גם בנות צריכות חוסן רגשי. כל אדם צריך. אחרת הוא נטרף כמו ספינה בים.
לדעתי אתה צריך להשתנות קודם כל בשביל עצמך. תשמע שיעורים מחזקים באמונה ושיעורים שמלמדים איך גבר צריך להתנהג עם אשתו, ותקבל על עצמך ליישם, בלי פילטרים וסננים. זה אפשרי. האנשים הכי חזקים הם אלה שיודעים לבטל את עצמם בשביל מה שצריך. אני חושבת שברגע שתגיע לאיזון בתכונת הרגישות אשתך כל כך תרוויח. מעבר לרווח שלך בחיים יציבים ובריאים.
קודם כלמה כבר ביקשתיאחרונה
זה לא אני אלא זו היא שאמרה לי שאם הייתי בחורה היא היתה שמחה ממש להיות חברה שלי...
דבר שני- תודה על התגובה 
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
ביטקוייןמשה
זה באמת מקום לרחף בו.
כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
ברור שהיא צריכה להגידהפי
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
💁🏻♂️אבטיח ברזילאי
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
מחזק אותךאבטיח ברזילאי
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
^^^ארץ השוקולד
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
כפי שכבר אמרובחור עצוב
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
משקיעים יותרהפי
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfbאחרונה
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
..שפלות רוח
לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?
ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.
משו משמחניצן*
אין כמו מילים על נייר כתוב
תתן לעט להוביל
...advfb
בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה 
מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר
איזה, בהצלחה רבה 
אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד
ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.
אתה מדהים בכל מקרה
בהצלחה!מבולבלת מאדדדד
לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"
אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…
ברור לכתובהפי
מהלבברוקוליאחרונה
ואתה מרגש אותי
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל
חבר'ה אני צריך ייעוץ.
אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).
אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.
אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!
מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?
יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?
א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.
האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'
ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.
ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...
א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb
מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה?
בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.
כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.
גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.
לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.
תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.
לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?
בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.
כלומר,
אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:
לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?
האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?
האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?
האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?
האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?
כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.
בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)
מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.
אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...
באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb
זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.
זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.
לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.
נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.
לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.
כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..
לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.
שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.
מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
סליחהיובללל
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי
את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.
ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.
לא יודעתהפי
בערך איך שאתה מתמודד עם החיים
או שזה זר לך
לגיטימי אבלזיויק
תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...
תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..
..יובללל
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+
לאו דווקא רק בפן התורני.
לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת
בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה
מאשר היא.
אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי
אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון
עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה
שהיה בבית שממנו באה.
אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה
אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.
אבל גם לפי המקורות,
כתוב בשולחן ערוך לישא
בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.
המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.
וגם אם החליטה לשנות כיוון
מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף
תזכר במנהגי הוריה.
אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי
וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה
אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים
ולא כאלה חזקים.
מה דעתכם?
מענייןיובללל
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb
תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.
תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.
המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות
חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה
יכול להיות שכבר כתבו בדומה
תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.
החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.
תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...
גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.
תראה שיש ביניכם התאמה וכו'
אולי זו אשתך?
ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...
האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.
אנשים קשים זו התמודדות
וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה
בהצלחה וה יתן לך עצה טובה
עונה בתור בעלת תשובההמקורית
שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.
הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.
המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית
נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.
ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה
איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא
אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?
האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.
כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.
אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.
אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov
לא פוסלים על זה, לפני פגישה.
...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים
השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?
זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.
מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?
יש המון השפעהultracrepidam
כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו
בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק
בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?
לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.
פחות בדברים פוליטיים...
לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
כןרק נשמה
לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא
וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת
חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו
כןכלה עצבנית
שאלה מקסימהadvfb
לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)
מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.
מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.
בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.
תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה
ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.