טוב נלך על הבסיס
הגמרא בכתובות קי: מספרת כמה דברים בשבחה של א"י
מרוב חביבות ארץ ישראל תלמידי חכמים שבא"י היו מתגוללין בעפרה של א"י שנאמר ואת עפרה יחוננו
כל הדר בארץ ישראל דומה כמי שיש לו אלוה וכל הדר בחוץ לארץ דומה כמי שאין לו אלוה, הכל מעלין לא"י ואפילו עבד שגר בחוץ לארץ ורוצה לעלות, מחייבים את בעליו לעלות עמו לארץ או שימכרנו לאחר שיקחו לארץ.
לעולם ידור אדם בא"י אפילו בעיר שרובה עע"ז ולא בחו"ל בעיר שרובה ישראל... וכו..
הרב חרל"פ השווה את הקשר בין עמ"י לארץ ישראל לאיש ואשה, ואמר שכמו שאסור שגבר לעולם לא יסתכל על נשים אחרות חוץ מאשתו, אפילו שהם נחמדות וטובות, כך גם כאן. אסור שיהיה הווא אמינה אפילו להסתכל על ארץ אחרת.
בספרי מסופר:" מעשה ברבי יהודה בן בתירא ורבי מתיא בן חרש ורבי חנינא בן אחי רבי יהושע ורבי יהונתן שהיו יוצאים לחו"ל , הגיעו לפלטום וזכרו את ארץ ישראל. זקפו עיניהם ,זלגו דמעותיהם, קרעו בגדיהם וקראו את המקרא, "וישבת בארצם", חזרו ובאו למקום, אמרו : ישיבת ארץ ישראל שקולה כנגד כל מצוות התורה. ומעשה ברבי אליעזר בן שמוע ורבי יוחנן הסנדלר, שהיו הולכין לנציבין ללמוד תורה אצל ר' יהודה בן בתירא והגיעו לצידון. זכרו את ארץ ישראל, זקפו עיניהם, זלגו דמעותיהם, קרעו דמעותיהם, קרעו בגדיהם וקראו את המקרא הזה: "וירשת אותם וישבת בארצם" חזרו ובאו למקומם. אמרו: ישיבת ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות שבתורה"
כעיקרון יש שלושה (ארבעה לפי חלק מהשיטות) דברים שאפשר בשבילם לצאת לארצות הגויים
ללמוד תורה לישא אשה פרנסה (ולהציל מן הגויים) אבל אף על פי שמותר לצאת בשבלם איו זו מידת חסידות.
הרב צבי יהודה זצ"ל התיחס לזה ואמר שללמוד תורה ב"ה עולם התורה בארץ גדול בהרבה מחו"ל וזה אינו תירוץ. לשא אשה ב"ה יתברך יש בארצנו הקדושה נשים צדיקות וחסודות וגם זו לא סיבה לצאת לחו"ל. ולגבי פרנסה, יש את הגמרא שאומרת את השיעור של מחיר החיטים ובקיצור תכלס תכלס גם זהלא סיבה לצאת כי לחיות פה אפשר לחם לא עולה כ"כ הרבה 
אבל עזבי את העיניין ההלכתי, הלכתית לצאת לזמן מוקצב מותר לפי רוב מוחלט של הדעות, אבל ריבוינו של עוילם איך אפשר לצאת?!??!?!?! הזדעזעי ארץ בנייך עוזבים אותך בשביל נכר?! געוואאאאאלדדדדדדדד
דבר מתסכל אני רוצה לכתוב לך עוד דברים אבל הספרים שלי בישיבה 
אצטט אבערך מזכרוני את דברי הרב חרל"פ המוכרים בנושא
בכל דור ודור ישנה נקודה עיקרית, בדור המכבים הנקודה העיקרית היתה במצות הקשרות לייחוד '...
ובעקבתא דמשיחא הנקודה עיקרית היא ארץ ישראל ומתוכה ומתוך ההתאחזות בה נובע כל שפע קדושה וטהרה של העולם כולו...
ורבנו הקדוש כותב בתורה ע"א בליקוטי מוהר"ן תנינא
שכל אחד זוכה לקבל חיות מהמוחין של א"י לפי החלק שיש לו בא"י
ובתורה קנ"ה הוא כותב נִמְצָא שֶׁעִקַּר עֲבוֹדַת אִישׁ הַיִּשְׂרְאֵלִי זוֹכִין עַל יְדֵי אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל
וכנל בעוד מליון תורות שהכל רק מדובר ממעלת וקדושת הארצנו המתוקה
ארץ חמדה טובה ורחבה
ארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה מראשית השנה ועד אחריתה
מסופר שמתי שרבי שלמה הגדול מקרלין הגיע לארץ ישראל
הוא ירד מהאונייה בעכו, וחסידו שאלו אותו, רבי! אולי הרבי ירצה לישון קצת מהנסיעה המפרכת בספינה,
ענה להם רב שלמה, כתוב על א"י תמיד עיני ' אלוקיך בה. אם ה' יתברך לא מסיר עיניו מא"י אז אני יכול?!?!
עד היום אנו חוטאים בחטא המרגלים של "וימאסו בארץ חמדה"
כמה פעמים כבר הלכנו ברחוב וחשבנו "געווואללדלדלדלדלדלדדדד!!!!! אני הולך בא"י?@?@!?!?!?!?!?!?!
כל המהלך ארבע אמות בא"י נמחלין לו כל עוונתיו, כל שניה שלנו פה הא מצוההה!!!!!
אז מה שצריך זה פשוט ללכת ברחוב, לחשוב על איזה טוב הבורא יתברך שמו שכל כולו רק חסד וטוב
ולהגיד לה' יתברך! תודה!!!!! תוד שאתה מזכה אותנו בכל רגע ורגע להיות בא"י שאווירה מחכים ופירותיה מתוקין
ויש פשוט עוד אין סוף דברים לכתוב וכבר נהיה מאוחר מאוד ואני מרגיש שאני סתם חופר וגם כותב ממש לא מסודר ובטח גם אם יקראו את זה לא יבינו מה בכלל אני רוצה
בעז"ה כשיהיה לי זמן אכתוב מאמר מסודר בשבחה של ארץ חמדה זאת
אבל רק אסיים ואגיד שיש הרבה ארצות שאולי יפות חיצוניות, אבל רק ארץ ישראל יפה גם בפנימיות,
טובה הארץ מאד מאד