ניבולי פה אצל ילדים בגילאי גן (3-5)אמא ועוד...
בס״ד

הכוונה לכל אוצר המילים שראוי שהוא יהיה שמור לשירותים, אם בכלל.

א. האם זה משהו מצוי בכל משפחה? או שבמגזרים / קהילות מסויימים זה לא קיים כלל?

ב. גם לכם ממש קשה לשמוע את הנשמות המתוקות מלכלכות את הפה?

ג. במידה וגם אתכם זה ״מרתיח״, למה זה כל-כך קשה לנו בעצם לשמוע אותם מדברים ככה? הרי זה כנראה שלב כזה, כמו השלב של ההרבצות או הכעסים הבלתי נשלטים, לא?

ד. אלו דרכים חינוכיות, מכבדות ויעילות עוזרות לכם להפסיק מצבים של ניבולי פה בבית? במקרה של מכות אני יכולה להרחיק את הילד אבל אני הרי לא יכולה להדביק לו סלוטייפ על הפה אם הוא מדבר לא יפה... והאם אתם נוהגים באופן שונה אם הדיבור הלא ראוי מופנה אליכם או אם הוא מופנה לאח/אחות?

תודה מראש על תגובותיכם!
דעתי-יעל מהדרום
לק"י

מילים לא מעליבות, כמו: פיפי וכו'- מציעה לא להתרגש. הנאה של הקטנים להגיד את זה שוב ושוב. אם לא נעשה מזה סיפור- זה כנראה יעבור.

מילים מעליבות- באמת שאלה...
אולי לשבת ולספר סיפורים על כמה שזה נעים שמדברים יפה ולהיפך.
בזמן רגוע ולא אחרי מקרה ספציפי.

ואם מגזימים- אפשר לשים בחדר לכמה דקות. ולהסביר, שאם מישהו לא יודע לדבר יפה ולא נעים בחברתו, אז הוא יהיה לבד בחדר עד שירגע.

ומאמינה שזה מופיע בכל חברה.
רק שבכל חברה- המילים תהיינה קצת שונות מן הסתם.
תודה יעל 🌷אמא ועוד...
בס״ד

״אם לא נעשה מזה סיפור זה כנראה יעבור״ - בינתיים מה שקורה זה שהקטנה לומדת מהגדול וזה מה זה לא נעים לנו לשמוע את זה שוב ושוב ושוב... האם את ממש מציעה להתעלם לחלוטין? זה כל-כך צורם לנו... (אנחנו בדרך כלל מגיבים בצורה עניינית ומשתדלים לא להראות שזה מציק לנו מאד. לא עושים מזה סיפורים גדולים אבל כן מגיבים...). לגבי הגדול שלנו זה כבר הרבה מאד חודשים שהתופעה הזאת כאן, באה והולכת... עם המון שיפורים אבל בלי שהגענו אל הנחלה ואל המנוחה...

לפעמים הם משתמשים במילים האלה סתם כדי להצחיק את עצמם ולפעמים כנגד השני/השנייה.
אין לי ממש ניסיון בנושאיעל מהדרום
לק"י

אולי באמת תגידי לגדול, שכל פעם שהוא רוצה לדבר ככה, שילך לשירותים ושם יממש את רצונו.
מתישהו זה כנראה ימאס לו, והוא יעדיף לשתוק.
זה מה שאנחנו היינו עושיםggg
אומרים להם שמילים של שירותים אומרים בשירותים.
על מילים לא יפות אחרות היינו אומרים להם ללכת לשטוף את הפה. אחרי ששוטפים את הפה כמה פעמים- זה נמאס להם
קראתי על זה שהם צוחקים מזה כי הם לומדים להכיר את הגוף שלהםמישהי=)
והם משתמשים "בהומור" כדי לחזק אץ הביטחון העצמי שלהם
ולשלוט בגוף.
כמו שמבוגרים צוחקים על קשיי פרנסה או זוגיות וכו
חינוך מתחיל מהביתבעוז ובענווה
אם בבית הוא שמע שמקללים , אז למה שהוא לא ידבר באותה השפה?
ברור שניבול פה זה מכוער ולא ממש מאפשר סביבה נוחה.
צריך לגדוע את זה כשזה טרי אחרת זה יהיה קשה יותר מאוחר.
להתחיל מהסברים שאסור ושזה מילים לא יפות שאנחנו לא אומרים אותם. אם ההסברים היפים לא עוזרים , אז אפשר קצת להיכנס יותר לעובי הקורה. העיקר לא לתת לזה לחלחל ולהיות נורמה.

מה זה להכנס לעובי הקורה מצידך?אמא ועוד...
בס״ד

זאת בדיוק מטרת השרשור בשבילי - לקבל רעיונות איך פותרים/מתקנים מצב כזה.

ברור שחינוך מתחיל מהבית. לא כל-כך הבנתי מה כתבת... ב״ה בעלי ואני לא מקללים...
לא ממש מביןבעוז ובענווה

כתבת שיש ניבולי פה אצל הילדים שלך או אצל ילדים של אחרים?

אתם לא מקללים אבל אולי הורים אחרים מדברים בלי לצנזר מילים כאלו ואחרות..ואם הילדים שלהם שומעים אז הם לומדים לדבר ככה ואם הילדים שלך נמצאים איתם בגן - אז כנ"ל...

להיכנס לעובי הקורה מבחינתי זה להעניש - למנוע טוב בגלל שקודם לכן הוא אמר מילה שסיכמנו שלא אומרים יותר.

אחרי אמירת מילה גסה - ללכת לשירותים ולשטוף את הפה במים וסבון - זה ממש ממחיש לו שאנחנו מתכוונים במלוא מובן המילה שאלו מילים מלוכלכות.

לא חסרות דרכים..

תודה רבה. לגבי אופי המילים...אמא ועוד...
בס״ד

...מדובר בסוג מילים כמו שיעל מהדרום כתבה. גילאי גן בכל זאת... (אולי המינוח ״ניבולי פה״ היה חזק מדי?)

ברור שאת הדברים האלה הגדול שלנו שמע מילדים אחרים שבטח שמעו מילדים אחרים וכו׳ (לא מעלה בדעתי שמבוגרים ממשיכים לדבר ככה הרי...). ולכן אחת משאלותיי בהודעת הפתיחה היתה האם זה קורה בכל קהילה / מגזר (וזה למעשה מעין שלב התפתחותי רגיל) או לאו דווקא.

{אנחנו עוד לא מצאנו את ״מקום הקבע״ שלנו מבחינת מקום מגורים ויכול להיות שהידיעה שיש מקומות שזה כלל לא קיים היה מוסיף לנו חומר למחשבה בהקשר הזה.}

לגבי שטיפת הפה במים וסבון - זה לא כל-כך הסגנון שלנו, אבל תודה על ההצעה...
לא נראה לי שיש איזשהי חברה שזה לא קיים בהבתאל1

הם יודעים טוב מאד (סביר ששמעו במעון או בגן) שזה מילים שלא תרצי לשמוע ושזה מעליב ולכן הם אומרים את זה.

לפני המילים האלה זה, אצלנו זה היה- "אתה לא!" (שזה ממש מעליב מבחינתם בגיל הזה... הבן שלי היה מתלונן אלי "הוא אמר שאני לא.."וגם היה אומר את זה לילדים אחרים כדי לעצבן אותם.. אז עכשיו זה עבר למשהו אחר... )

אנחנו פשוט הסברנו שאנחנו מדברים רק מילים יפות ונעימות... כל פעם שהוא אמר את זה.. וגם אם רצה להגיד את זה. עזר קצת..אבל הוא יותר קטן משלך נראה לי (שנתיים ושמונה)

אתה לא... חחחחחדשה ישנה
בפעם היחידהנהורא

שהבת שלי קיללה את אחותה- אולי מטומטמת או משהו בסגנון,

הייתי כ"כ המומה (גם בהבעת פני) והבעתי צער בפניה

ובנוסף הסברתי שאנחנו שומרים על הפה שלנו נקי לדיבורים טובים ולדברי תורה

ולכן היא צריכה ללכת עכשיו לשטוף אותו היטב בכיור.

לא ביקשתי מים וסבון. 

היתה לזה השפעה עצומה והדבר לא חזר על עצמו.

גם עם בני הגדול היה מקרה כזה שנה קודם והגבתי באותו האופן. 

אולי לא כדי לשלול, אני חושבת שהאפקט של זה עצום בהנחה שהדיבור של האם יוצא מלב אל לב.

אך זו היתה מילת גנאי בהחלטנהורא

ולא מילות שירותים למינהן- שמהן אני לרוב מתעלמת או מתייחסת עינינית. (לדוג' -קקי זו פסולת שיוצאת לנו בשירותים, נראה לי שאחיך לא עונה להגדרה הזו! זה קצת מצחיק אותם ופשוט עובר מאליו)

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחשוחר טוב

סבון זה רעלעדידי1990
לשטוף את הפה עם סבון זו התעללות ופגיעה פיזית . סבון לא נועד שיכניסו אותו לפה או שיבלעו אותו .
מסכיםשוחר טוב
אנחנו מדברים בצורה מאוד נקייה ב"הפשוט אמא

ובכל זאת הילד קולט בחוץ דברים. הם כל כך חכמים בגילאים האלה , שמספיק שהוא שמע מישהו אומר מילה אחת ש'קרצה' לו הוא עף עליה חושף שיניים ולא מפסיק להגיד את זה.

המשפחה של בעלי עושה מהמילים האלו פרצופים אבל אני פשוט הפנמתי והשלמתי שהוא ילד! וילדים בגיל הזה הם תוכים. כמובן שהעמדתי אותו במקום והוא כל הזמן מזמר 'אמא ,נכון שלא אומרים מילות כאלה' חחח

ממה שאני יודעת זה מופיע במידה זו או אחרת אצל רוב הילדיםבארץ אהבתי
(בשירות לאומי הייתי בגן חינוך מיוחד והילדים שם היו ממש בקטע הזה, וההנחיה של איש מקצוע היתה שזה שלב התפתחותי של ילדים בשלב שמגלים את הגוף שלהם וכו')
מבחינת יחס- לדעתי לא להתרגש או לכעוס אבל כן להגיד שאלו מילים שמתאימות לשירותים ופחות נעים לשמוע אותן בסלון/חדר/איפה שאתם נמצאים, ולכן אפשר ללכת לשירותים ולהגיד אותן שם.
זה הרבה פעמים מגיעאמא, ברוך ה'

ואל תדאגי,

לרוב עובר עם הגיל.

במיוחד אצל בנים - הם נחשפים למילים בגן או בבית ספר, מספיק מילד אחד, וזה מתרבה במהירות...

אני מסבירה, כמו שאמרו, שזה מילים של שירותים.

אני גם מסבירה שלא כל מה ששומעים נכנס אלינו הביתה. יש מילים שבבית שלנו לא אומרים. ואם אלו מילים שכן אומרים  אבל הן לא "צנועות" אז רק כשצריך, לדוגמא בשירותים, או כדי להסביר לאמא איפה כואב ודברים כאלה.

כשהילד קצת יותר גדול - אולי כמו הגדול שלך, לא יודעת מה הגיל ומה ההבנה, אני מסבירה שה' נתן לנו פה ולא לחיות, כי הוא יודע וסומך עלינו שנשתמש בו לדברים טובים (שואלת אותם - תנו לי דוגמא לדברים טובים? לברך, להתפלל, לומר תודה, מחמאות וכו'), ה' סומך עלינו שלא נשתמש בו לדברים רעים (לקלל, לומר דברים לא צנועים, להתחצף וכו') אם אומרים מספיק פעמים ומספיק עקביים זה עובר, לבן שלי הצורך להגיד דברים כאלה מדי פעם עבר רק בתחילת כיתה ג (ומילים אחרות.. שהיית יותר מזדעזעת..) אבל עבר.. ולדעתי - לא צריך להתרגש. אצל הבת בכלל לא הופיע, ואצל זה שבגן - מופיע אבל בתדירות יותר נמוכה. ושוב - הסברים.

אם הוא חוזר באותה פעם אחרי שהזכרת לו שלא - אפשר גם להעניש, פחות על המילה ויותר על החוצפה שעושה מה באמא אמרה כרגע לא (אני לפעמים כן שולחת לחדר). אבל אם זה מן הרגל, יכול להיות גם בגלל שזה עובר בגן (גם בגנים דוסיים...), צריך קודם להזכיר.

סתם הערה, בגלל תגובות שראיתי כאן..שריקה

נראה לי במקום להגיד לילד שלא מדברים על דברים כי הם 'לא צנועים', לומר לו שלא מדברים עליהם בפומבי כי הם 'צנועים', ולכן אומרים אותם רק כשצריך ולא בכל מקום ולא עם כל אחד.. (איזה ניסוח שנוח לכם).

לא ליצור מצב שהילד ירגיש שאסור לו לדבר על נושאים שקשורים לגוף שלו עם אבא ואמא, כי אז במקרה של פגיעה חס ושלום, יש הרבה יותר סיכוי שהוא לא ידבר (מה שגם ככה קורה, וחבל לעודד ולהחמיר את זה..)

הערה חשובה בהחלטרק אמונה

רעיון אישי שליbeee

אולי זה מוזר אבל כמו שאת אומרת: ״מילים של שרותים״

אני אומרת לילדים שלי להכנס לשרותים עד שהם גומרים להוציא את כל המילים האלה מהפה כי לשם זה מתאים

כך אני מרגישה שיש להם דרך להוציא תא זה אם הם צריכים

מועבר מסר לאן זה מתאים

ובצורה מאוד יפה אנחנו לא צריכים להנות מזה

בדרך כלל אנילא צריכה להתעקש או להכריח הם הולכים או מפסיקים

גם מנסה ״לא לשמוע״ כשאפשר

אבל בגדול מאמינה שקורה בכל מגזר כמו שאמרו פה רק בטח התוכן טיפה שונה...

זה נורמאלי לפי מה שהבנתיעדן ירושלים
לא לתת לזה לגיטימציה..
אפילו להגיד שלא יפה לדבר ככה..
אבל לא להגזים עם התגובה...
כל עוד הילד לומד...אם הוא מתחיל להגיד עלייך כל מיני מילים יש לנהוג ביותר חומרה לדעתי
דעתיאורי8
כל הילדים שלנו ניסו בשלב כלשהו לומר כל מיני מילים כאלה. אנחנו מגיבים באופן ברור מאוד, שבבית שלנו לא מדברים ככה ואצלנו זה עבד, לא שומעת בבית כמעט מילים כאלה. בנושאים אחרים זה פחות עובד לנו. הולכים מכות גם כשאני אומרת אלף פעם שאנחנו לא מרביצים בבית. בנושא המילים זה עבד , אולי כי הינו מאוד ברורים בנושא הזה.
אולי היו מקרים בודדים ששלחתי ילד לחדר בגלל שדיבר בצורה מסוימת.
כנראה שהם קלטו שזה ממש לא שייך אצלנו בבית , לא יודעת איך.
לא חושבת שצריך לקבל או להרשות מילים כאלה.
אם הדיבור מופנה להורים , התגובה עוד יותר חד משמעית, כבוד להורים זה בסיסי ולדעתי אסור בשום אופן לעבר בשתיקה על דיבור כזה להורים. וצריכה להיות גם תוצאה לזה , לא רק אמירה ברורה, אלא מעשה מתקן של כיבוד הורים כמו לעזור היום בבית יותר משאר האחים, לבקש סליחה מההורה.
לילד קטן- גילאי שנתיים שלוש, זה לא מתאים, אפשר לקחת לחדר, להראות שאנחנו עצובים, יש גם מקום שההורה השני , לא ההורה שהילד פגע בו , אם הוא נוכח יגיב לילד , יקח אותו לחדר ויאמר, שאמא עצובה מאוד ולא מדברים כך לאמא ונהיה בחדר עד שתבקש ממנה סליחה. העיקר לא להתעלם ולשדר שלא מדברים כך בבית שלנו.
גם אצלנו זה קורהחרדית צעירה
בעקבות הגמילה לפני שבועיים, בן השלוש שלי הגדיל את "אוצר מילים" שלו והוא משתמש בזה כדי להעליב (אתה קקי... ) הסברנו לו שזה מילים של שירותים ורק שם אפשר לדבר ככה. אז הוא הולך לשירותים וקורא לתוך האסלה את כל "הפנינים" שלו ואח"כ מוריד את המים, תוספת שלו, כשהוא יוצא- אנחנו מחפשים מילים נלמדות להגיד. הוא מסתובב בין כל הנוכחים בחדר ואומר להם מילים נעימות
איזה מתוק.לב אמיץ

מה שיש לי להוסיף על כל הדברים החכמים של כולם, שהבנתי מבעלי שניבולי פה זה אחד הדברים שעליהם נאמר חוסך שבטו שונא בנו - דהיינו, חמור עד כדי שלפי חכמים מכים על זה (כמובן כדאי שיתקבל על דעתו של הילד, וללא צורך בזה).

מעבירים מסר ברור שלא מדברים ככה.

לקטנים אני אומרת להם שהנשמה הטהורה שלהם מצטערת כשהיא שומעת מילים כאלה.

לגילאי העשרה שלפעמים מגלגלים  מילים ששמעו בחוץ על הלשון, אני מבקשת שיפסיקו, ואם צריך, אני מסבירה במילים ראויות מה כוונת המילה הגסה שהם אומרים, ובזה זה נגמר.

נראה לי שהמושג 'ניבולי פה' קצת בלבל פהבארץ אהבתי
כי הפותחת התכוונה לשימוש במילים של שירותים, שרוב הילדים משתמשים בהם סביב גיל גמילה ולפעמים גם בהקשרים פחות מתאימים, אבל לא לקללות או ניבולי פה ממש.
העצות שנכתבו לגבי ניבולי פה בהחלט חכמות ונכונות, רק שלא ברור שנכונות למקרה עליו הפותחת שאלה.
תודה על כל התגובות!!!אמא ועוד...
בס״ד

קיבלתי הרבה! תבורכו!
עברתי כבר מזמן את גיל הילדות, אבל..שוחר טוב
להגיד אתה קקי' זה פשוט כיף ומשחרר!!!
לא מגיבה לכל סעיף בנפרד..כמו צמח בר
רק אומר שזה נפוץ ובעניי הם בהחלט מבינים שזה מעליב..

אני אומרת בנעימות 'בבית שלנו לא אומרים מילים כאלו' או 'אני לא מרשה להגיד את זה, זה לא נעים'

אם זה לא נפסק, אני שולחת לחדר ואומרת שלא נעים לנו להיות ליד מי שאומר מילים כאלו וכשהוא ירגע ויתחרט הוא יכול לחזור.
עובד ב-99% מהפעמים.
זה באמת שלב כזהבת 30

וצריך איזון- לא להתרגש ולהתעצבן מזה יותר מדי ומצד שני- לא להתעלם לגמרי אם זה מפריע.

מזכיר לי שבחופש נסענו באוטו והבנות התחילו להשתעשע ברעיון של ילד עם שמות מוזרים. הן הכריזו, אחת אחרי השניה: "ויקרא שמו בישראל: קקי!" וכולן נקרעו מצחוק מאחורה. וכו' וכו'. הרבה "מילים של שרותים" רצו שם...

באיזהשו שלב גם אנחנו התחלנו לצחוק מהצחוק שלהן והוספנו משלנו, דברים קצת יותר עדינים כמו "נזלת", וכד'....

אחרי כמה דקות הרגשנו שזה עובר את הגבול אז הפסקנו את זה.

לפעמים בשולחן שבת הילדה בת 4 וחצי (הגיל לזה) אומרת כל מיני מילים ובאמת אני אומרת לה שזה מתאים לשרותים ולא לשולחן שבת אז שתלך לשרותים אם היא ממש רוצה להמשיך להגיד את המילים הללו.

ולגבי מגזרים- אני לא באמת חושבת שזה משנה אם ילד אומר "פיפי" או "קטנים" מבחינתו זה אותו דבר. רק מבחינת המבוכה של ההורה זה אולי שונה, אבל זה כבר בעיה של ההורה, לא של הילד.

בקיצור- זה ככה, ובגיל 15 הם לא ידברו ככה, אז כנראה שאין מה להילחץ מזה. יותר מזה- לא כדאי שזה יהפך להיות קלף בידיהם לעצבן את ההורים בשעת הצורך...אז עדיף פשוט לא לעשות מזה סיפור ואם זה לא שייך או מפריע אז לשלוח אותם לחדר או לשרותים שיגידו שם כמה מילים שהם רוצים.

ולא נראה לי שזה קשור למה שהן שומעות מאיתנו. באמת שאנחנו לא מכנים זה את זו במילים כאלו...חיוך

בקשר לסוף- לבן שלי גם אין אחים גדולים ללמוד מהםיעל מהדרום
לק"י

ולאחרונה הוא מתלהב כנראה מהמילה "קקי":
"הנה קקי" על לכלוכים למיניהם.
"אכלתי קקי".

משעשע אותי..
אני קולטת כמה הוא גדל פתאום (הוא עוד לא בן שלוש).
ואני מגיבה בלי להתרגש..
וזאת מילה שמשתמשים בה בבית בהקשרים המתאימים.
לא יודעת מאיפה הוא קלט, שזאת מילה "רגישה" כביכול.
אולי לעבור ללשון 'זעירים'(אנדרדוס.ראית?)רק אמונה

חחחח היום בעידן הקקי מחייך זו כבר מילה של כולםשוחר טוב
בלי קשר לגיל...😆
בלת"ק.רק טוב!
בהנחה שהם לא מתכוונים לקלל, רק קצת מצחיק אותי או מזכירים את זה בהקשר לא שייך, אנחנו או מתעלמים (זה גיל שהם מגלים את הגוף שלהם), או (נגיד נאמר ליד השולחן) אומרים בנחת שהמילים האלה לא מתאימות לשולחן/ אנחנו לא רוצים לשמוע את המילים האלה כאן.
התעסקות יתר, עונשים, וכו' סביב המילים, רק יעורר יותר רצון לחזור אליהם ולקבל את ה'צומי' שמסביב. ויהפכו את המילים ל'עניין'. אם לא תעשו מזה עניין, ותעבירו את זה כדבר טבעי שילדים עוברים בגיל הזה, הם ימשיכו הלאה גם וישכחו מזה בהמשך.

..העני ממעשאחרונה
כמו יעלדרום.
מצוי- שלב ..
אם חריג- ניתן חד פעמי לשים סבון או סחוג..
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך