וכן אני יודעת מה התורה אומרת על זה..
ויש זכות להגיב - רק ברצינות גמורה!
וכן אני יודעת מה התורה אומרת על זה..
ויש זכות להגיב - רק ברצינות גמורה!
אני יכתוב למה בהמשך
אצלינו ביסודי היתה אפשרות ואבא שלי ממש התעצבן.
תכלס.. קודם שבנות ילמדו ויעשו את מה שהם חייבות ואז שידברו על זה..
כל גדולי הדור פסקו שזה אסור כי זה גורם לך לחשוב שאתה יודע הרבה ואז תתחיל לפסוק, וכמובן לבנות אסור לפסוק הלכה..
בקיצור זה ממש בעייתי ולא פשוט..
לא כמו שהבנים אז זה אפשרי
ואומרים שזה יעשה לאישה שכל יותר ערמומי -ויש חשש שתשתמש בזה לרעה..
ושלא מתאים לאישה פילפולים...
המקומות המרכזיים שמלמדים בנות גמרא זה בלינדלבאום ובמגדל עוז..
זה יכול להעיד על מה זה עושה לבנות..
ואני מכירה את הסיטואציה טוב.. אולי אפילו טוב מידי...
והזכיר רק בדרך אגב את האגרות משה. הוא לא מסכם את הסוגיה בכלל, אלא מציג את דעתו...
כלומר פרסום, עיסוק בעגונות ושאלות הלכתיות סבוכות. כולם כולל כולם...
מי שסבר להתיר היו פחות מפורסמים ולא עסקו בשאלות כנ"ל
אז ככה , הרמבם מדבר פה על הפרדס, שזה ראשי תיבות של פשט, רמז, דרש, סוד.
תסכים איתי שסוד לא כל אדם יכול ללמוד? יופי זאת אומרת שהרמבם לא התכוון שאישה ופעוט יכולים ללמוד סוד וכך גם לגבי גמרא..
(כמובן בלי השוואה כן?)
בנות רש"י קיימו מצוות, ועשו את זה כדי להתחבר יותר
נשות הכותל עושות את זה כדי להכעיס
דבר שני אני היחידה שהבאת נימוקים לטענה שלי חוץ מ- אני לא חושב שאת צודקת או לא נראה לי...
(חוץ מטהר ליבנו)
אז בקשה אחי.. דבר..
ודבר שני - תכלס נכון.
שתי מילים- לא להתריס!
כשזה "אינה מצווה ועושה" ויש טרנד חברתי- זה מעורר חשד, בצדק. אז כל אחת צריכה לבחון, בהכי אובייקטיבי שאפשר, כמה הלימוד הוא אמיתי ובא מעצמה.
כמובן, שזה רק כשחשקה נפשה באמת. ולא מלמדים אותה (הכונה שזה לא מגיע מרצונה החופשי בלבד) כי נפסק בשו"ע- "כל המלמד את ביתו תורה כאילו מלמדה תיפלות" , וזה נאמר על לימוד תושב"ע (שו"ע יו"ד,סי' רמ"ו סעי' ו')
וכן נאמר, "הוי רץ למשנה יותר מן התלמוד" (ב"מ ל"ג
כלומר מכיוון שבימי רבי כולם הלכו ללמוד את טעמי המצוות והפלפולים שלפני ההלכה ועזבו את לימוד ההלכה- אמר רבינו הקדוש- לעולם הוי רץ למשנה (הלכות) יותר מן התלמוד (טעמי ההלכות), ע"פ רש"י.
לימוד ההלכה, בפרט אצל אישה שאינה מצווה בלימוד תורה כלל אלא בזה, לפחות לרוה"פ.. ולכן חשוב שאישה שרוצה ללמוד תורה תדע לשים את הדגש במקומות הנכונים ולדעת בסדר עדיפויות. וברור ש"קינין ופתחי נידה הן הן גופי הלכות. תקופות וגימטראות- פרפראות לחכמה" (אבות, ג י"ח) כלומר שהעקר בלימוד זה הלימוד למעשה ולא לשקוע בכל מיני רמזים וסיפורי מאורעות (ואפי', לכאורה מאורעות התנ"ך), וכ"ש לא ב"וורטים"... אלא בלימוד ההלכה.
וכמובן ופשוט וברור- שהכל כדי להדבק בבורא ב"ה ומתוך אהבתו וחבוב התורה בלבד. וללמוד תורה לשמה (מעניין אם בבת שייך מתוך שלא לשמה וכו', כי נראה לי שלא שייך בה, הכי היא בכלל לא מצווה. אבל אשמח לשמוע עוד סברות... @ענבל)
נ"ב- לגבי עצם השאלה, אם את יודעת את דעת התורה, למה סתם לחזור ל"דרך", ל"דעתנו" אם כבר יש את התשובה?
למה לחזור ל "דעתנו" כי יש על זה מחלוקת וכו
(היינו שזה לא בא מעצמה)-
אין זה כמלמדה תיפלות.
ככה גם הפוסקים שאת מצטטת להקל סברו עד כמה שאני זוכר
הדוכס מירוסלבזה מוזכר ככה בפוסקים כמו שאמרתי.
להזכירך "טוב לו שנתהפכה שלייתו על פניו" ללא התירוץ הידוע
וכבר כתבתי שאני מדבר על פשט הדברים לפני הישוב הזה.
ואל תשכח גם את דעת הפוסקים הנ"ל, והמציאות שמראה, שבד"כ זה מה שמתקיים.
לא הבנתי את הקושיה
מעניין שהתוספות עמדו על זה ולך זה לא נראה סתירה
אין על רבנו!שבנות תלמדנה גמרא
שלום כיתה א'
|סוף חפירה|
סתם
תודה
אכן, סוגיה מורכבת ועדינה. בדיוק ביום שישי סיימתי ללמוד מאמר בנושא של מו"ר הרב צב"י טאו שליט"א.
הרב קוק מדבר על זה בכמה וכמה מקומות ויש המון מה להאריך בזה.
אבל נראה לענ"ד שאם זה בצנעא ומתוך רצון אמיתי להרבות תורה ודעת אין בזה בעיה. כמובן שלא להתריס או להתיימר ללמד אחרים וכו'....
שכוייח
אין על רבנו!זה גם דעתו בעניין ( הרב צב"י טאו שליט"א.)?
אשתו, הרבנית חנה ז"ל, הייתה תלמידת חכם רצינית מאוד...
בגדול נראלי שכן,ע"פ מה שהבנתי מהמאמר שלו, אבל מי אני שאקבע את דעתו האישית?
אין על רבנו!ואני ניראלי יקרא גם את המאמר הזה..
הוא נקרא "כה תאמר לבית יעקב", נמצא ב"לאמונת עתנו" חלק י"ב.
בהצלוחה!
שנשים תלמדנה כמה שיותר את הדברים שנוגעים אליהם, כגון- תהילים, מסל"ש, אמונה וכדו'.
אחרי שתסיימנה את כל הנ"ל- גמרא...
תכלית הכוסףמלשון לקוות. שהוא מקלל את מזלו שלמרות שיקוה לאור- לא יהיה לא אור.
אבל אני השאלתי ללשון "קו" יענתו להיות קו (קוניק, הרהמורניק, כזה שלומד לאמונת עיתנו)
ויענתו גם זה יוצא לאור וגם זה גילוי האור וגם מלשון אורות....
ודו"ק...

תכלית הכוסףבס"ד
ברמה הפשוטה אני לא חושב שסתם ככה יהיה אסור לאשה פרטית ללמוד לבד,
אבל כל זה מדבר רק על מעט נשים
ובנוסף יש בעיה שהבעיה היא שהמציאות אחרת וכיום זה מתגלש גם לפסיקת הלכה שאסורה
לנשים ומלבד זאת לימוד גמרא לנשים מלבד שאינו נצרך ולא מתאים גם יש סוג
של בעיה ללמד לנשים- האבא חייב ללמד את בנו תורה, בעוד שבאשה נאמר: "אשה
שלמדה תורה יש לה שכר אבל לא כשכר האיש מפני שאינה מצווה ועושה ואע"פ
שיש לה שכר צוו חז"ל שלא ילמד אדם את בתו תורה מפני שרוב הנשים אין דעתם
מכוונת להתלמד ומוציאות דברי תורה לדברי הבאי לפי עניות דעתם אמרו חכמים
כל המלמד את בתו תורה כאילו מלמדה תיפלות (פי' דבר עבירה) בד"א תורה
שבע"פ אבל תורה שבכתב לא ילמד אותה לכתחילה ואם מלמדה אינו
כמלמד תפלות. הגה (רמ"א)ומ"מ חייבת האשה ללמוד דינים השייכים לאשה,
ואשה אינה חייבת ללמד את בנה תורה, ומ"מ אם עוזרת לבנה או לבעלה שיעסקו
בתורה מקבלת שכר בהדייהו". (שו"ע יו"ד רמ"ו ו)
ככה שבכללי אסור.
אין על רבנו!יש כמה פוסקים שסברו סברות להקל בחלק מהעניינים. בגמרא פחות ואף אחד מהם לא מהגדולים המפורסמים

הרב ליכטנשטיין כתב בזה מאמר, הרב הנקין כתב בזה תשובה, הרב רבינוביץ' כתב בזה פלפול וכולם סברו להקל מי פחות ומי יותר.
ומאידך גדולי עולם מפורסמים ואריות בתורה כמו האגרות משה, הדברי יציב, הרב מרדכי אליהו כתבו לאסור מכל וכל...
זה לא ע"פ רוב דעות, לא ע"פ רוב חכמה ורוב תלמידים וכן הלאה
שנוגע בכמעט כל הדעות ובכל הבעיות ומביא המון מקורות.
הוא גם לא ממש נוטל צד למרות שהוא נוטה קצת לדעה הממוצעת-מתירה.
כן יש לשון איסור, מפורש, ובחומרה. והאגרות משה כתב שמרוב שהעניין פשוט אין צורך בכלל להביא בו ראיות.
יורשה לך לשאול, יורשה לי שלא לענות. לא מתחבר לגישה שלך. פנה לגוגל.
ת
יש חשק ללמוד גמרא,
והיא באה מעצמה- אז שתלמד- ברוריה למדה.
סבתא רבא רבא של המהרש"ל היתה ראש ישיבה.
ברור- שסתם כך- אב לא יאצר שהבת שלו היא מיוחדת. או משהו וילמדה, אלא ילמדה דינים השייכים לאישה. ואם תרצה ללמוד מעצמה- תלמד.
זו גם הבנה. והיא די פשט.
חסידות ומוסר זה יפה ולפעמים נחמד ובהחחלט אפשר לברך על זה ברכות התורה, אבל זה לא זה
ב. הגמרא היא עיקר היהדות ולראיה, זה מה שעושים ב98 הישיבות בארץ וב100 אחוז מהישיבות הרציניות, אשמח אם תראה מקור חלוט האוסר זאת ולא נדע להתמודד איתו
הרמה כאן בוודאי לא כמו בפורומים אחרים.
בקיצור אמרתי את אשר אמרתי, אין גדול אחד שעונה על הגדר של "גדול הדור" כמו שהפוסקים נקטו בדין מי גדול בחכמה והולכים אחריו, שאומר כמו שאתם רוצים להתיר.
והדברים פשוטים מאוד, כדברי האגרות משה, ולכן אני עוזב את הדיון.
.
לחיי החילוק בין כל תושב"ע במה שנצרך להן לבין גמרא אליבא דפלפול.
היחיד שכותב כדעתו במפורש זה הרב הנקין.
אגב קריאתך הלא ביקורתית אליבא דגוגל, אתה יודע מי היה ה"מעין גנים" שציטטת כ"לא מספיק"?!?! ![]()
מוזמן לעיין קצת, ואני מקווה שתלך ותפתח את המקורות שאתה מצטט בכל-כך רשלנות:
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2038099&forum_id=771
אתם עושים ליצנות לשמה.
מביא את דברי העשה לך רב לר"ח דוד הלוי זצ"ל:
"נראה שבזמנים הראשונים, כאשר הייתה האשה עקרת בית גרידא, והבנות לא למדו כל עיקר, היה קיים חשש שלימוד התורה, שכולה חכמה... תגרום אולי נזק לאותן נשים שהיו מרוחקות מכל חכמה אחרת... אבל בזמננו, שלומדות לימודים כלליים בכל הרצינות הראויה, למה ייגרעו דברי תורה".
כמו שאתה רואה הבדיחה העצובה הזאת להביא את זה כהיתר ללימוד גמרא הוא לא יותר מבדיחה. מוזמן לעיין בתשובה במלאה.
בקיצור אתם מצטטים מקורות להיתר ברשלנות גמורה בלי שום הבנה לא במה המקור אומר אלא אפילו לא במי הרב שכתב אותם.
עריכה: קישור לדברי המעיין גנים
מעין גנים - ארקיוולטי, שמואל בן אלחנן יעקב (page 1 of 88)
כמו שרואים, לא רק שזה לא שו"ת אלא מאמר מליצי, הוא גם במפורש לא כותב על לימוד גמרא וגם אז הוא מדבר רק ביחידות סגולה יוצאות דופן, ועוד שנראה מלשונו שנכתב לאישה מסויימת (או לכל הפחות אשת חבר, כלומר אשת רב)
דיברתי על "שלמה גר"
הוא לא היחיד, אתה יכול לזלזל בהכול ואתה יכול לדון עניינית.
כתוב? כתוב!
הייתי ישר והבאתי כל מקור ומה שהוא אמר...אתה מתעקש לחזור על מנטרות ישנות שלך..אתה לא ענייני
מה שחז"ל אמרו, הם אמרו.
מה שחכמים אח"כ כתבו בו שלא תצא מהבית וכדומה זה דבר זמני, לא מחז"ל, וזה כי המציאות בארצות ערב הייתה מסוכנת להם.
הדוכס מירוסלב
ע מ
ענבל
אבל אני לא אישהע מ

ענבלאך חובה גדולה שזה יעשה מתוך יראת שמיים ושמירה על ערכי היהדות האמתיים (איסור חברה מעורבת) - מה שלא כל כך נמצא בכמה וכמה מהמדרשות המתחדשות שמלמדות גמרא בעיון לתלמידות (הן מבחינת חינוך לחברה מעורבת, הן מבחינת שליחת התלמידות לצבא, ובכלל חסר שם ביראת שמיים). כך נלענ"ד
שינה את דעתו וכתב במפורש שזה מזיק.
הרב אריאל: לימוד גמרא לנשים עלול להזיק להן | כיפה
הרב אריאל: גמרא לבנות - מי אמר שמועיל?
אל תמציאו רבנים חדשים להתיר...
אז למה לא
הדיון ארוך ואפשר להסתכל בספרי הפוסקים אם רוצים להרחיב את הידיעה (כדאי לקנות קצת הבנה בשיטות פסיקה וכן הלאה).
לא הייתי מגיב כאן אם לא היו מתייגים אותי, אז תאלץ למחול לי שאני נמנע מלהכנס לדיונים הרעיוניים של למה כן ולמה לא. זאת ההלכה וככה רוב ככל גדולי הדור אמרו, כתבו וסברו. להזכירכם החפץ חיים הוא הראשון שבכלל אומר שלאישה מותר ללמוד יותר מתורה שבכתב וגם הוא לא התיר גמרא.
מי שרוצה לסמוך על מיעוט דמיעוט המתירים (לי זה נראה מוזר), שתקח בחשבון את ההשלכות התורניות והמעשיות ותבחן את עצמה בצורה אובייקטיבית ותראה אם היא עונה על הקריטריונים.
- הוא רק אומר שלימוד גמרא בעיון לא בהכרח מעלה את רמתן הדתית (דלא כבנים) אך דבריו שם שאפשר ללמד אך אין לחייב בנות ללמוד גמרא בעיון אלא רק מי שרוצה, והסברא המעניינת שלו היא שאינם לומדות מדין מצוות ת"ת כי אם מדין יראת שמיים עיי"ש
(לגבי הרבי, לי ידוע שאמר שמותר מבחינה הלכתית ולכן לשיטתו כל מי שרוצה ללמוד הרשות בידה).
בכל אופן הוא אומר שזה מזיק כנגד סברות המתירים, הוא לא צריך להשמיע את מה שהיה קבוע לפניו.
והתעלמת מדברי הרבי שכתב על זה במפורש שזה הרע במיעוטו כדי שלא יכפרו, ואתה ממשיך לצטט אותו בתור "מתיר" כביכול
נאמר "חמירא סכנתא מאיסורא" אלא על היזק תורני שלא שייך לדברי חז"ל "חמירא..", לגופו של עניין אם היתה קורא את דברי הרב אריאל עצמו ולא רק את הכותרת שנתנו לו אתר כיפה היתה מגלה שהוא לא אמר הלשון מזיק הוא רק אמר שאין לחייבם ללמוד אבל יש לאפשר למי שרוצה וזה בדיוק מה שכתבתי.
לגבי הרבי שוב אני עונה לך תוכיח לי את דבריך אז אני ישנה את דעתי בנתיים אני כותב את מה שראיתי בספר המביא את תורת הרבי מילובוויץ לבנות ושם סותם בלשון "מותר" וזה לא סותר שלפי הרבי עדיף שלא ללמדם, אבל אנחנו לא דיברנו על מה הכי עדיף אלא מה שורת הדין לפי ההלכה ועל כן מובן מדוע ציינתי את הרבי מילוובוויץ.
אני לא צריך להוכיח, אתה זה שאמרת שהוא מתיר, הבא מקור והגע עצמך
המקורות רשומים אצלי, לא לחינם אני מטריחך לחפש אותם בעצמך
כלפי האחר ועל כן אתה צריך להביא ראיה כדברי הגמ' בב"ק פרק חמישי, תוספות בב"מ דף ב. ועוד רבות מיותר להאריך בדברים פשוטים שכאלה.............
אתה זורק שמות לאוויר בלי מקורות, ומתוך כך אני מבין שלא למדת את תשובת הרבי בכלל.
אל תהיה לץ עם הנסיון הזה להגחיך את דברי רק כי לא ירדת לסוף דעתי 
כשאני אמצא את הספר שממנו קראתי את דברי הרבי מילוובווויץ אני יציין לך אליו (דרך אגב יש מקום להניח שהוא דיבר בזה כמה וכמה פעמים ואפשי שכל אחד קרא מקור אחר)
לילה טוב.
שיחה עם הרבי מבעלז:
- המשיך האדמו"ר מבעלז ושאל: "האם לדעת הרבי יש ללמד בנות משניות או גמרא".
- והשיב לו הרבי: "משניות הרי הן הלכות, אם כן ודאי שהבנות צריכות ללמוד זאת. בנוגע לגמרא, כששואלות אותי עניתי שילמדו עמן את הגמרות הקשורות להלכות הנצרכות בחייהן, גמרות הקשורות בשבת בברכות וכיו"ב. אמרתי יתרה מזאת: היום אם לא ילמדו עם הבנות גמרא, אין פירוש הדבר שהן לא תלמדנה זאת, להיפך בין כה הן תלמדנה גמרא, אלא שלא נדע ממי ומאילו ספרים (=דיעבד, פ"מ). תקופתינו אינה כדורות הקודמים שהבת היתה בבית, ועל כל דבר היתה שואלת את אמה או את אביה. אנו חיים בדור פתוח והבת שואלת אצל חברתה כיצד היא מתנהגת, וכך נוהגת גם היא. ובבית הכנסת היא נפגשת עם בנות אחרות, והיא מתעניינת במה שהן לומדות. כשהבת תשמע שקיימת גמרא המסבירה את מה שהיא למדה, ללא הסבר זה איני מאמין שקיימת אפילו בת אחת שתתאפק ולא תפתח גמרא או פירוש על משניות ותלמד את השקלא והטריא שבדבר. אך לא נדע כנ"ל איזה ספרים יהיו אלה".
כלומר רק בגלל שהיא תעשה את זה בדרך לא טובה ונכונה, מתירים לה.
ליקוטי שיחות (פרשת אמור, ערב ל"ג בעומר, אות ד):
"שכיון שבלאו הכי לומדות הנשים והבנות לימודים שונים שעל ידם 'נכנס בהן ערמומיות', הרי לא זו בלבד שמותר ללמוד תורה שבעל פה אלא יתירה מזה, ע"פ טעם הלכה זו עצמה, צריך ללמדן תורה שבעל פה." שוב, לשון דיעבד גמור.
וזה הלכתחילה: אגרות קודש (ט'תתקז) בשם הרבי: "במענה למכתבה מכ"א אייר תש"ל, בו שואלת בנוגע לימוד גמרא לנערות, מועתק בזה לשון אדמו"ר הזקן בהלכות תלמוד תורה (סוף פ"א) "גם הנשים חייבות ללמוד הלכות הצריכות להן לידע אותן, כמו דיני נדה וטבילה ומליחה ואיסור יחוד וכיוצא בהם, וכל מצוות עשה שאין הזמן גרמא וכל מצוות לא תעשה של תורה ושל דברי סופרים שהן מוזהרות בהן כאנשים". כמו שנזכר, שיטת הלכתחילה, רק מה שנצרך להן!
ביאור השיטה עצמה
התחדשה ו"כשהבת תשמע שקיימת גמרא המסבירה את מה שהיא למדה, ללא הסבר זה איני מאמין שקיימת אפילו בת אחת שתתאפק ולא תפתח גמרא או פירוש על משניות ותלמד את השקלא והטריא שבדבר. אך לא נדע כנ"ל איזה ספרים יהיו אלה" - על כן מלכתחילה יש ללמד את הבנות גם גמרות! ולא רק בדיעבד מי שלמדה לא עברה איסור - בקיצר' השאלה איך להגדיר את ה"בדיעבד" אבל אני חושב שגם אתה מסכים שלפי הרבי מילוובוויץ יש חובה (ולא רק היתר!) ללמד את הבנות בדורנו את מקורי הדינים בגמרות בעיקר כלפי ההלכות שהם צריכות לדעת!! ועל זה שאלה פותחת השירשור!
אבל הן לא קשורות אחת לשניה - כוונתי היא שגם רבנים שמסכימים על ערכים בסיסיים כמו איסור חברה מעורבת והליכת בנות לצבא יסברו שמותר לבנות ללמוד גמרא בעיון כמו שהבאתי מהרבי מילבוויץ זצוק"ל והרב אריאל שליט"א ודרך אגב אני בטוח שגם הרב ליכטנשטיין זצ"ל היה אוסר חברה מעורבת.
אבל במאמר מוסגר אני כן מכיר שהרבנים המעטים מאוד (אולי אחד או שניים, לא יותר) שסוברים להתיר חברה מעורבת מלכתחילה הם רבנים יראי שמיים וגדולים בתורה והם: הרב יובל שרלו וגם הרב דוד סתיו (האמת שלגבי הרב סתיו זה כבר מתחיל להתפקפק לי אחרי ששמעתי משהו מסויים, אני מקווה שאתבדה, מ"מ מה שבטוח אני לא יוריד תואר "רב" לאף אחד מכורח הבנתי בלבד אא"כ יכריעו בכך גדולים בדורינו) - אך כמובן שאני לא רואה את עצמי תלמיד שלהם אלא של רוב ככל רבני ישראל האוסרים חברה מעורבת
שלמה גר
ענבלאני חושבת שמה @מאיר כתב נכון ממש.
אבל אני חושבת שזה אישי לכל בת אם מישהי זה מקדם אותה וגורם לה להתקרב לה' אז אין בעיה בזה,
אבל אם זה בשביל להגדרת נשים וכו' אז זה באמת לא מתאים.
גם זה חשוב שבנות ילמדו כי יש שאלות שאני בתור בת לא ההיתי רוצה לשאול רב אלה רבנית.
וגם ממש הכללתם אנשים כי אני מכירה המון בנות מדהימות אם יראת שמיים מדהימה והם לומדות גמרא.
אז שכל אחת תחשוב מה מתאים לה ולמה היא רוצה ללמוד.
בהצלחה!!
אם ממקום של גם נשים יכולות ולמה רק דברים וכו אז לדעתי ממש לא
אם ממקום של רצון וצורך בהתעלות רוחנית אז זה יותר סביר..
למרות שכך או כך לא נראה לי נכון...
כמו שכבר אמרה פה מישהי, צריך קודם שנשים ילמדו את המחויב עליהן, אחר כך אפשר להתעסק בדברים אחרים
אני התחלתי ללמוד גמרא השנה.. נראה לי בסדר....
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!