טיפים לניהול ביתשריתת

הי כולם אני אחרי לידה שניה ברוך ה ומוצאת את עצמי עם בלאגן בראש בכל הקשור לסינכרון בין הטיפול בקטני מטלות הבית זוגיות וקצת מנוחה לעצמי.

אני ממש אשמח לקבל מהמנוסות פה עצות וטיפים שאפשר ליישם כדי להקל עלי בניהול הבית שלי.

תודה רבה לכלן

מקווה שזה קשור לנושא של הפורוםאפאטי

היי מזל טוב זה קודם כל.אופטימיתת
שאלה נורא מופשטת, קשה לי לענות עליה. את כרגע בחופשת לידה? אם כן רצוי שרוב הזמן יהיה למנוחה פיזית. לא כל כך הבנתי את שאר התוכן אם תוכלי לפרט אילו יטלות? מה מבולגן בראש? איך השגרת יום שלך? מתי יש לך זמן פנוי וכמה? האם כל מטלות הבית באחריותך או שבעלך שותף? ועוד ועוד.. חסר מידע.
בכל מקרה נושא מאוד מדובר כאן מתארת לעצמי שתקבלי המון עצות טובות
קצת ממני.. גם אני במצבך-חדשה ישנה
עבר עריכה על ידי חדשה ישנה בתאריך י"ב באלול תשע"ז 09:59
לא יודעת מה הגילאים אצלך- אצלי זה הגדול בן שנתיים והקטנה בת חודשיים.
* להשתדל שהקטן יהיה שבע בזמנים ה'קריטיים' של הגדול- אצלי זמן קריטי זה מקלחת, כי א''א לעזוב את הגדול במקלחת ולהניק, וארוחות , כי הוא כל שניה רוצה משהו אחר וכי הוא מעיף אוכל שלא בא לו וזה מוציא אותי מדעתי (עובדים על זה...).אז אני צריכה שליטה מלאה...
* כשאני מניקה אני מביאה איתי ערימה של ספרים ויושבת איתו בספה ומספרת ומדברת.
* להשתדל לא להגיע בסוף היום למצב של בלאגן אטומי, למשל הגדול רוצה להוציא משחק אני אומרת לו -בא נאסוף את הקוביות שעל הרצפה ואז נביא את המכוניות. אני גם הרבה עובדת איתו על 'לסדר' אחריו, מוריד בגדים במקלחת- לשים בסל כביסה , טישו על הרצפה- לשים באסלה (התחביב האהוב), לשים את העטיפה של האיגלו בפח (פחות תחביב..) ואני כמובן מתלהבת בטירוף מכל דבר שעושה אז הוא נהנה לעשות שוב. ואני 'משתפת' את הקטנה-את יודעת שזלמן אסף הכל יפה ? והוא עונה לעצמו- וואווו!!!😘
הוא כבר מרגיש בעניינים בסדר הבית, כבר יצא לי כמה פעמים לחפש בגדים שלי או של הקטנה ומצאתי אותם בתוך במכונת כביסה, כי הילדון החליט לעשות סדר.
אה, ועוד משהו- לשמור על פינת שפיות בבית- פינה אחת שאת לא מוכנה שתתבלגן ותתלכלך- אני משתדלת לסדר יפה את החדר שלנו בבוקר ולנעול אותו, ככה הוא לא מתבלגן, כשאני רואה את כל הבית נראה כמו סדום ועמןרה אני מציצה לחדר ומקבלת קצת שפיות אחרת, הגדול שלי פותח מגירות והופך הכל, שם לעצמו קרם ידיים וכו'..
* כששניהם הולכים לישון אני מאפסת את הבית, יש לי סדר קבוע וזה עוזר לי. (צעצועים וחפצים מפוזרים-למקום, כלים,שולחן, כסא אוכל, רצפה).
כמובן שבעלי עוזר לי הרבה ב''ה, בזמנים הקצרים שהוא בבית...
* אני מקווה שאת לא מדברת על שבועיים אחרי לידה, כי במצב כזה את אמורה כמה שיותר לנוח! עד שישה שבועות אחרי, לא קל אבל כל עזרה שנותנים לך, תקחי.
בהצלחההההה!!
זלמן שלך נשמע ממש חמודדבורית
כפרה עליו.. ב''ה😘חדשה ישנהאחרונה
ביג לייק!תודהרק אמונה

הזכרת לי עכשיו איך פעם הייתי מניקה תוך כדי מקלחותחיפושית אדומה

מדהים מה שאפשר לעשות עם יד אחת ועם קצת וויתורים...

גם אני פעם אחת הנקתי תוך כדי אמבטיה לגדולחדשה ישנה
מסכן.. הוא נתקע שם שעה..חחח
טיפים שעזרו ליאודי-ה
*אני לא מתאבדת על הנקה. קצת לפני זמן ההשכבות מעדיפה לתת בקבוק לתינוק (בשעה קבועה!!) ואז יש שקט לזמן קצוב. וגם יש יתרון שהתינוק מתרגל גם לבקבוק. רק אם את מתחברת כמובן.

*לקחת עזרה אם צריך. אפשר פעם בשבוע מישהי לניקיון, אפשר לנוח בזמן שהתינוק ישן ולשלוח את הילדים האחרים עם בייביסיטר וכו.

*להשתמש בחד"פ כדי להקל.

*להראות סרט כשאת נחה עם התינוק אם אין אפשרות לבייביסיטר (אם הם לא קטנים מאוד).

*לשים בייביסיטר על הקטנים ולצאת עם בן הזוג עם/בלי התינוק (תלוי בגיל של התינוק ושל הבייביסיטר).

*להקפיד על זמני אוכל והשכבה של הילדים האחרים כדי שיהיה סדר ואירגון בבית.
תודה טיפים מעוליםשריתת

חיוך

אם הילד הגדול במסגרתבתאל1

אז תנצלי את הבקרים למנוחה בעיקר, ואח"כ לארגן ארוחת צהרים ואת הבית קצת.

תנסי לשבת איזה ערב אחד או בוקר בנחת ולחשוב מה הסדר יום שלך ושל הילדים שלך ובעלך ותנסי לסנכרן הכל. 

נגיד דוג': בוקר קמים מארגנים את הגדול לגן והולכים לקחת אותו לגן, חוזרים הביתה אוכלים א.בוקר, נחים, קמים ומסדרים קצת את הבית אם צריך, מכינים א.צהרים, הגדול חוזר ואוכלים, משחקים עם הגדול, מנוחה אם הוא נח צהרים, יוצאים לחצר, א.ערב ומקלחת, משכיבים את הגדול, א. ערב להורים, ... 

כדאי שיהיה מקום מוגדר לכל דברירושלמית טרייה
הרבה יותר קל לשמור על הסדר כשאת יודעת איפה את צריכה לשים את האוסף שמבלגן את הבית.
גם אם המקום שבחרת לצעצועים/מגבונים/עגלה לא אידאלי, זה עדיף מבלגן.

ואהבתי את מה שכתבה חדשה ישנה, אפשר ללמד את הקטנים לסדר! גם הבת שלי מסדרת ממש, פשוט כי אני אומרת לה בהמון הזדמנויות. והיא גם רואה אותי עושה את זה.

כדאי להשתמש בחד פעמי בתקופה הקרובה.

כדאי שבעלך יכין לך בבוקר ארוחת בוקר, איזה סלט או משהו, שיהיה לך לנשנש במשך היום ולא תאכלי ג'אנק. אם הוא יכול גם לבשל עוף וכאלה אז זה מאד עוזר. אבל שישאיר את המטבח נקי

כל יום בזמן שאת בבית ויש לך כמה דקות, תלכי לבדוק אם את יכולה למלא מכונת כביסה. שלא תצטבר כמות.
לא יודעת איך זה אצל כולםחיפושית אדומה

אבל אצלי לתינוקות הקטנים (עד גיל 3 חודשים בערך) שינקו מלא לגמרי, ברוך השם, אין סדר יום ידוע מראש. יש ימים שהם ישנים יותר, ימים שהם ישנים פחות, ולא היה ידוע מראש מתי וכמה...

אז מה שעשיתי היה לוותר מראש - על בישולים מתוחכמים, על סדר מופתי, על שבתות בבית וכד'.

עוד משהו שממש ממש עזר לי זה המנשא - בזכותו התינוק נרדם יותר בקלות, ישן הרבה יותר, ולי היו שתי ידיים לעשות דברים בזמן שהוא רגוע ומקבל את הקירבה הפיזית שהוא צריך.

לגבי הגדולים יותר- היו פתרונות כמו משחק במים באמבטיה לזמן ממושך (ואז יכולתי לשבת ליד האמבטיה ולהניק...), צפייה במחשב, יציאה לגינה עם ארוחת ערב פשוטה ושכמיית הנקה, הקראת סיפור או משחק משותף תוך כדי הנקה, בייביסיטר (כמו שכבר הציעו כאן).

מדי פעם קראתי לאמא שלי ליום עזרה באיפוס בית וכביסות.

וכמובן כמובן שבעלי עזר המון בבית עם שאר הילדים. פשוט אין ברירה...

ואחרי, או יותר נכון, לפני כל זה, הייתי מתפללת המון שהקטן יישן כשאני צריכה לטפל שאר. תודה לאל זה עבד הרבה פעמים .

ולגבי זוגיות - היינו יוצאים יחד עם הקטן, שרוב הזמן ינק או ישן ולכן כמעט ולא הפריע. ובכלל, זוגיות זה דבר שאפשר וצריך לטפח תוך כדי משימות החיים! אבל זה לשירשור אחר...

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך