משפחה מרובת ילדיםגוב

אני נמצא על הגבול בין דת"ל לחרדי. ובמציאות אני שם לב שבציבור החרדי נפוץ מאוד שהמשפחות הן מרובות ילדים, ויש לא מעט שהן אפילו 12+. לעומת זאת בציבור הדת"ל אני מרגיש שמשפחות מרובות ילדים זו לא נורמה, ומשפחות של 10-12 זה לא נפוץ. 

ומכיוון שגם אני חפץ במשפחה ברוכת ילדים, ובפועל רואים שהחרדיות מגשימות את המשימה הזו בהצלחה באופן כללי (כנראה כגלל שהדבר מקובל בסביבתן, לנשים יש יותר כוחות להתמודד.) זו מהווה שיקול בעיני בשאלה אם להעדיף לישא אשה חרדית.

מה דעתכם, האם זה שיקול? קשה יותר  לגדל משפחה ברוכת ילדים בציבור הדת"ל? אולי אני לא מכיר מספיק את הציבור הדת"ל וכן יש נורמה של משפחות גדלות במקומות מסוימים? 

אשמח לחוות דעתכם, תודה רבה.

תתחתן לפי השקפת עולם שלךl666
אם אתה חרדי אז עם חרדית. אם דתי אז עם דתית.
ותדבר עם הבחורה בנושא.
אבל בכללי אתה נשמע עוד לא סגור על עצמך וזה יקשה על זוגיות אם תתחיל לחפש את עצמך או לשנות כוון אחרי חתונה.
וזה קצת מוזר ולא תמיד נכון לבוא ישר בדרישה ל12 ילדים. בהתחלה מביאים ילד ואז עוד ילד ואז עוד ילד וכך הלאה...
כמובן תלוי באיזה גיל מתחתנים, מה מצב בריאותי, עד כמה בעל הוא אבא.
אם תרצה 12 ילדים תצטרך לוותר על הרבה דברים כי אתם תהיו תמיד בהריון או עם תינוק או כמה תינוקות או גם וגם וגם. ובית שלך ייראה בהתאם אז תתכונן מעכשיו. חוץ מזה הרבה פעמים 2 ילדים יותר קשה מ5.
יש מקומות בציבור הדת"ל שבהחלט יש ילודה גבוהה מאודמתואמת

אולי אפשר להגדיר את הציבור הזה כ'חרד"לים'.

אבל - ואבל גדול - לא בוחרים השתייכות לציבור לפי כמות הילודה שבו... יש ערכים שונים שצריכים להיות חשובים (כמו הקפדה במצוות שונות, השתייכות פוליטית אפילו), ולפיהם בוחרים את השקפת העולם.

שורה תחתונה - יש משפחות חרדיות עם שלושה-ארבעה ילדים, ומהצד השני - יש גם משפחות חילוניות עם שבעה-שמונה ילדים, כך שהילודה לא באמת קשורה להשתייכות הציבורית.

מוסיפה עוד:מתואמת

לא נכון לקבוע את מספר הילדים הרצוי עוד לפני שבכלל פגשת באשתך...

להולדת ילדים יש הרבה מאוד פרמטרים חוץ מהרצון של האיש - רצון האישה, קשיי פוריות חלילה, היריונות קשים או חוויות לידה ואחריה קשות...

בקיצור - אמנם צריך שתהיה שאיפה כללית, אבל זה ממש לא אחד הדברים הראשונים שבודקים כשמחפשים בן/בת זוג...

גם אני חותמתרק אמונה

^^חותמת על כל מילה ומילהחדשה דנדשה
לדעתי תתחתן לפי השקפת העולם שלך.44444
בפועל, אם תסתכל על נשים בגיל 35 ומטה תראה שאין הבדל גדול ביל דת"ל- תורניות לחרדיות- פתוחות.
לא כ"כ יודעת להגדיר את תתי החברות אבל אם אתה מגדיר את עצמך כבאמצע אז כנראה אלה הרלוונטיות.

לדעתי השקפת העולם חשובה הרבנ יותר. זו המטרה של המשפחה. הרבה יותר בסיסי.

בנוסף, לפני החתונה קשה לגבש דיעה בנושא גם עקרונית לפני שחווית גידול ילד.
בפועל, רב המשפחות בסגנון הנ"ל לא מחליטות מראש על מספר אלא כל פעם מחליטים על הבא בתור.
וזה עטד בלי לקחת בחשבון שלא הכל בידינו...
יש בשני הצדדים את 2 הסוגיםאודי-ה
יש משפחות גדולות ומשפחות קטנות לפי מה שאני רואה. כנראה אתה לא מכיר מתנחלים וסגנון דתי תורני.
בכל מקרה היום הרבה יותר קשה להביא הרבה ילדים וברור שזה גם תלוי באישה ובכוחותיה (וכמובן במה שהקב"ה ייתן). אי אפשר לדעת מראש כמה ילדים יהיו לך כי אולי פתאום תראה שזה קשה לך או שאין לך יכולת.
למה היום הרבה יותר קשה? נראה לי הפוך. היום יש יותר שפע כלכליי.

בגדול, שמאפשר להקים משפחה מבורכת, אם חיים בפשטות.

הקושי הוא לא רק כלכלי אלא נפשי יותר.44444
למרות גם כלכלי.
רק שפה אין לדעתי הבדל גדול מבעבר.
ההבדל הוא שלעומת העבר הקרוב יש פחות קצבאות ילדים וכד'....
ולעומת העבר הרחוק ילדים תלויים כלכלית בהוריהם עד גיל הרבה הרבה הרבה יותר מאוחר מבעבר.
גם חוקית אסורה עבודת ילדים שזה לא היה בעבר.
שפע כלכלי אבל חיים הרבה יותר תובענייםאודי-ה
היום אנשים מפונקים יותרלא שייך

ממש לא לעניין לתכנן מראש את מספר הילדים.תיקוןהמידות

לא פשוט לגדל משפחה ברוכה. קודם כל צריך כוחות פיזיים לאמא ולאבא,

ואמצעים כלכליים, ובריאות לילדים . צריך הרבה תפילות שכל ההריונות והלידות יהיו תקינים ושהגידול של הילדים יהיה קל. ומי אמר שהחרדיות באמת מתמודדות?? אני גרה באיזור ירשלים ואני נתקלת בהרבה חרדיות שנראות ממוטטות פיזית וגם מוזנחות עקב חוסר אמצעים וכי אין להן זמן להשקיע בעצמן.

חוץ מזה שבציבור החרד"לי שאליו אני משתייכת מאוד מאוד מקובל לגדל משפחה של 8 ילדים.

ולהגיד ש-12 ילדים בציבור החרדי , זה דבר מקובל, זו ממש הגזמה .

חרדיות גם מתחתנות מוקדם יותרופרצת
שיקול לגיטימי לרצות משפחה עם הרבה ילדים.ד.

איזו אשה לשאת - תלוי בעוד דברים. צריך התאמה ורצון.

ובפעל - יש גם מקומות בציבור הדת"ל שמקובל ונפוץ גם משפחות בגודל שאמרת.

ולא "קשה יותר" לגדל משפחה עם הרבה ילדים בציבור זה.

אי אפשר להחליט עכשוי על מס ילדים לפני ש.....אבני חן

לפני שהתחתנה ואתה יודע  מה זה לגדל ילד.

הריון , (יכול להיות הריון קשה - בחילות הקאות , סכרת הריונית ...).

ילד לא בריא - תסמונת דאון , מחלה קשה ,פיגור  (חס וחלילה )

בעיות לכניסה להריון.

נכון שיש שבחברות מסוימות כמו אצל החרדים נפוץ הרבה ילדים.

ובחברה הדתי - לאומית פחות נפוץ (אולי). 12 +.

אז מה, מספר הילדים לא קובע לאיזה זרם דתי אתה שייך.

יש משפחות חילוניות -מסורתיות אם 3-5 ילדים .

ויש משפחות דתיות לאומיות אם הרבה ילדים.

יש עוד פרמטרים שחשובים מאוד שצריך לבדוק /לברר כמו למשל:

גיוס לצבא , אידיאולוגיה (דעה פוליטית),

רות לאומית לבנות /צבא.

חינוך מעורב /נפרד (בבית הספר , תנועת הנוער).

כיסוי ראש - שלם /חלקי ....

כיון כללי בחיים

דברים כאלה יותר חשובים ממספר הילדים שיבוא בעזרת ה' בהמשך .

בהצלחה

הוא לא החליט על "מספר ילדים",ד.

דיבר על שאיפה.

וזה בהחלט לגימטימי וגם יפה.

המקרים שציינת, הם מיעוט. הרי יכולה גם להיות אשה שבכלל יהיה קשה לה להרות ח"ו ואז לא יהיו "הרבה".. לא יתגרשו בגלל זה. אבל השאיפה של הגישה כעיקרון לגיטימית וטובה.

הוא גם לא אמר שמס' הילדים קובע "לאיזה זרם דתי שייך" (בכלל לא כ"כ מובן לי למה אדם צריך לקטלג עצמו ל"זרם דתי"..). רק שאל איפה זה מקובל.

ברור שיש פרמטרים בסיסיים יותר לבדוק טרם נישואין.

אם כי, אינני חושב שהענין זה "דעה פוליטית" (לפי זה קובעים שידוך?), או השירות של הבנות שתהיינה בעז"ה לעתיד לבוא.

אנשים צריכים לראות התאמה בשאיפות, במידות, בכיוון הרוחני הכללי, ושמתאימים אישית ואוהבים זה את זה.

גם שאיפה קשה לדעת לפני.....44444
אני נשואה מעל 5 שנים, עברתי הריונות ולידות ועדיין אין לי ממש שאיפה בנושא.
בודקים לפי הכוחות והמצב באותה תקופה.
יש כ"כ הרבה משתנים שקשה לדעת מראש.

עכשיו אחרי לידות והריונות אני יכולה לדעת אולי מה ה"רווח" שאני שואפת אליו.
אט בל גם זה יכול להשתנות.
וזה לפני שלוקחים בחשבון את השותף השלישי.
לך אין. אבל את רואה שלו יש...ד.

וזה דבר מאד מצוי, שאנשים שואפים שיהיו להם "הרבה ילדים".

וביחוד אנשים שגדלו במשפחות עם הרבה ילדים - שואפים ללא פחות. הם היו שמונה אחים ואחיות - ברור להם שרוצים לא פחות...

והרבה אנשים כלל לא חושבים על "רווחים" לפני שיש להם כמה ילדים - אח"כ מבררים עם רב מה האופציות מבחינה הלכתית.

וכמובן, צריך סייעתא דשמיא.

גם לי היה ברור והיום הבנתי שזה לא מתאים לכולםאודי-ה
גדלתי במשפחה של 11 נפשות בלע"ה
לא אמרתי שמתאים לכולם,ד.

אבל זה דבר טבעי ומבורך שמי שגדלו כך - רוצים כך גם הלאה.

אני מכירה מלא משפחות דת"ל מרובות ילדים...חסוי בהחלט

לדעתי אתה צריך ללכת לפי השקפת עולמך.

לא כל חרדית מעוניינת במשפחה מרובת ילדים.

לא כל דת"ל לא מעוניינת בכך.

אתה צריך פשוט לשאול את הבחורה 

אתה אכן לא מכיר מספיק כנראה...הולם במיוחד
בציבור הדת''ל התורני (בעיקר ביישובים) משפחות מרובות ילדים זה נפוץ מאוד.
תתחתן עם מישיעדן ירושלים
שיהיה לך טוב איתה ודעתכם בנושא דומה
לאן דווקא חרדיה אלה מישהי שגם רוצה הרבה ילדים גם בדתל וגם בחרדים יש הרבה ילדים...למי שאתה יותר מתחבר תתחתן איתה
עוד נקודה לקחת בחשבוןאישה ואמא

למה שמישהי חרדית תרצה מישהו שהוא על הגבול של חרדי- דת"ל?

החרדים הם חברה מאד שמורה

אא"כ היא גם על הגבול.

ואז צריך להבין למה היא על הגבול...אופי או משהו אחרבתאל1אחרונה

בתור אחת שגדלה במשפחה כזאתכוכב מנצנץ

לי יש למעלה מ10 אחים... לאבא שלי יש מעל 10 אחים, לאימי יש מעל 7, כמעט כל אחי רוצים משפחה מרובת ילדים...

במשפחתי המורחבת מצד אבא יש מעל 5 משפחות שיש להם למעלה מ10 ילדים..

אז המסקנה היא שבציבור הדתי לאומי-דוסי יש הרבה שרוצים הרבה ילדים...

לאט לאט זה נהיה יותר נפוץ...

ואפילו יש כמה חילונים שאני מכירה אישית שרוצים זאת.. 

לגבי הקושי-צריך שהאבא והאמא יעבדו בעבודה שמכניסה רמת כסף בינונית כדי לא להיות במינוסים...

זה בדיוק כך.... שמשפחות שההורים גדלו עם הרבה אחים,ד.

רוצים את זה גם כן. ועוד יותר...

[ומכאן "ראָיה", למי שבכלל צריך את זה, כנגד אלו שחושבים שילדים במשפחה מרובת ילדים "סובלים" מזה... זה העושר הכי גדול. כמובן, לא סותר התחשבות בנתונים אישיים וכו']

זה נפוץ בציבור הדתי מתנחל כבר מזמןאודי-ה
לי היו בכיתה 3 בנות שהיו 16 ילדים בבית.
6 ילדים היה נחשב קצת.
אני מאחל לך להחרים ולהביןשפיפול
ששני ילדים הם הרבה יותר מדי.
נקודה שלא נאמרה עדיין במפורשנאחזת באמונה

כן יש עניין במה חושבים מראש על מספר הילדים.

יש שכתבו כאן שמחליטים על כל ילד מחדש אחד אחד.

ומי שמראש ברור לו שרוצה הרבה,בכלל לא בטוח שייכנס למקום הזה. 

אני אף פעם לא "החלטתי" על ילד. הגישה מראש היתה שברור שאני רוצה ומחכה לעוד. קבלתי בשמחה את מה שנשלח אלי משמיים.

יודעת שיש מצבים שצריך ולא שופטת בכלל מי שבמקום אחר. וכמובן שאף פעם אי אפשר לדעת לאילו מצבים מגיעים בחיים.

אבל זה כן יכול להיות הבדל בין מי שבאה בגישה כזו לאחרות.

אבל גם אם מישהי חושבת מראש שהיא תרצה הרבה ילדיםחיפושית אדומה

יכולה לחשוב אחרת אחרי לידה והתמודדות עם הגידול שלהם...

כנ"ל44444
אני למשל, גדלתי כך מכיתה ז' בערך לא היו מסביבי נשים בהריון כמעט בכלל עד שנה לפני שהתחתנתי ואלו היו כמה חברות שלי. הראשונות שנכנסו להריון.

כל השיח סביב הריון ולידה פשוט לא היה קיים סביבי.
אני פחות משנתיים לפני שנכנסתי להריון היתה לי חברה אחת בהריון שדיברה איתי על ההריון שלה (הייתי עוד רווקה).
לפני השיחה הזו הידע שלי על הריון נגמר שבהריון יותר חם מהרגיל. גם שבהריון אין מחזור ידעתי איפושהוא בגיל תיכון. פה נגמר הידע עד אותה שיחה.
אפילו לא ידעתי על מושגים בסיסיים כמו שליש ראשון, הקאות וכל התופעות הגופניות בהריון, שבוע הריון, תל"מ, שבלידה יש דימום (זה הגיוני אבל בכלל לא חשבתי על זה), הנקה מעבר לרמה הטכנית הבסיסית.
בטח ובטח שלא ידעתי כמה זמן לוקח להחלים מלידה. באמת ובתמים ככבר הייתי נשואה לפני הלידה שבועיים אחרי לידה נשמע לי המון זמן אפילו לא ניחשתי ולא תיארתי לעצמי שחודש אחרי לידה זה עוד כלום ועדיין מדממים מהלידה לפעמים בשלב הזה. שלא לדבר על כך שהשלכות של ההנקה על הגוף זה דבר שלא הייתי מודעת אליו בכלל אבל ב-כ-ל-ל.
וגם לא להשלכות לקימות בלילה בזמן שהגוף עוד לא התרפא מהלידה.
במצב כזה כל שאיפה שהיא פשוט לא רלוונטית כי אין את המידע הבסיסי שעליו נשענת השאיפה.
הייתי באמצע לכתוב אז לא ראיתי את התגובה שלךנאחזת באמונה

אבל גם למה שאת כתבת רלוונטי מה שעניתי.

בסדר, לא ידעת מה זה אומר.

גם אני, דרך אגב.

אבל כשפגשתי את הקשיים - מאיזה מקום ובאיזו גישה התמודדתי איתם, זו השאלה.

אם אמרתי לעצמי- זה ממש קשה ואני לא עומדת בזה,

או - כן, לגדל ילדים זה לא קל, ב"ה שזו השליחות שלי עכשיו.

השאיפה לא נשענת על המידע הבסיסי.

היא המצע שלתוכו המידע נכנס והיא זו שנותנת לו את המסגרת ומחליטה איך להתייחס אליו.

רק רוצה להגידבארץ אהבתי
אני דווקא חוויתי לא מעט הריונות של אמא שלי (כאחות גדולה למשפחה ברוכת ילדים), ואת רוב מה שאת כותבת גם לא ידעתי עד שהייתי די גדולה.
בכלל, עד גיל תיכון אפילו לא ידעתי שלידה היא כואבת, אמא שלי רק סיפרה לנו כמה היה מרגש... אחרי החתונה התחלתי להיכנס לפורום הזה ונחשפתי לרוב המידע שאת מתארת, ומרגישה שזה היה בדיוק בשלב הנכון, לא חושבת שהיה מועיל לי לדעת הכל קודם.
לא חושבת שונה ממך. רק ציינתי שחסר מידע מהותי אין לשאיפה משמע44444
הבנתי מה שאת אומרת, בהחלט יש בזה משהו...בארץ אהבתי
אם כי עדיין במציאות לשאיפה מראש יש השפעה על אופן ההתנהלות בהמשך, גם אם המפגש עם המציאות לפעמים ישפיע וישנה חלק מההחלטות.
תמיד יכול להיות אבלנאחזת באמונה

ככל שמראש הגישה היא שמובן מאליו שרוצים ילדים ומתמסרים להם, הסיכוי שיהיה שינוי כזה קטן יותר.

זו שאלה של סדרי עדיפויות הרבה פעמים.

כי ברור שלא קל ללדת ולגדל.

וגם בעיני חשוב שאשה תדאג לעצמה ולכוחותיה.

אבל יש כאן שאלת מינונים. מתי הקושי של גידול ילדים עובר את הגבול הזה, זה תלוי גם בהשקפה ובמוכנות, זה לא רק נתונים אובייקטיביים.

ז"א - אותה אישה עם אותם כוחות יכולה להגיע להחלטות שונות, תלוי בתפיסה שמנחה אותה.                                                                                        

בפרקטיקה זה משמעותי מאד.44444
יותר בגלל עניין הריווח מאשר מס הילדים.
כשלפני שחיים את זה חצי שנה אחרי לידה נראה לך המון זמן (מי בכלל חשב שלהנקה יש השלכות גופניות ולקימה בלילה) ובכלל לא חושבים על מניעה אז זה משהו אחד.
אחרי הלידה הראשונה שרואים שגם שנה אחרי לידה זה עוד "אחרי לידה". ואחרי השניה גם אין הקלה משמעותית...

אז ההשלכות למס' הילדים כבר משמעותיות מאד.
כשיש 20 שנות פוריות ההשלכות של הריווח משפיעות מאד על מס' הילדים.
ללדת בממוצע כל שנה וחצי זה ממש לא כמו ללדת בממוצע כל 3 שנים.
ברמת השאיפה, לפני התכנונים של השותף השלישי זה כמעט חותך בחצי את מספר הילדים.
אותי לימדו שמפתח ילודה בידי הקב"ה בלבד...חיפושית אדומה

המטרה של חתונה היא למצוא את הנשמה המשלימה שלך. את הנפש שאיתה תבנה בניין שלם ובריא. את האישה שתאהב ותתן לה את כל חייך.

אם אכן תפקידך בעולם יהיה לגדל הרבה ילדים - אז הנשמה המשלימה שלך תהיה גם היא שותפה לתפקיד.

ואם זה לא התפקיד שלך - אז לא...

מה שאני מנסה להגיד זה שכשאדם בוחר עם מי להינשא הוא צריך לחשוב על דברים אחרים ולא על הילדים שעדיין לא הגיעו. אחרי שהוא בונה בניין איתן וקדוש עם האישה המתאימה לנפשו ולנשמתו (שולפי זה הוא בחר בה), הם יכולים לקחת על עצמם הבאת הרבה ילדים ודאגה לחינוכם ולרווחתם. 

אל תשכח שהעתיד טומן בחובו הרבה הפתעות, גם כשנדמה שעשינו את כל השיקולים הלכאורה נכונים...

קשה יותר אם עול הפרנסה מוטל על כיתפי האישהחכמת ישישים

בעצם, השאלה הראשונה איננה האישה, אלא האיש: האם הוא יכול לפרנס ברווח משפחה גדולה? ילדים צריכים אמא. ילדים שגדלים ללא אמא, ואימם עובדת מחוץ לבית בשעה שאביהם יושב בבית המדרש, גדלים כמו עשב בר. לא לזה התכוונה התורה. לפעמים קורה נס, והילדים הללו יוצאים מוצלחים בכל זאת. אבל, אין לסמוך על הנס.

אם כבר מגיעים להחלטה שרוצים להתחתן, כדאי באמת לברר מה היא השקפת עולמה של האישה. לא רק בקשר להבאת ילדים לעולם אלא בקשר להשקפת העולם הכללית. אישה היא קודם כל בן אדם עם השקפות ושאיפות, כשרונות ויכולות, אופי, מצבי רוח, מידות ודרכי התנהגות. אחר כך, היא הבן אדם הכי קרוב שיש לבעלה. היא השותפה שלו בחיים שלהם. שימחתה היא שימחתו וקשייה הם קשייו. רק בסוף היא גם אם ילדיו. כך, שקודם כל את צריך לשאול את עצמך "האם אני מוכן/רוצה לבלות את שארית חיי עם האישה הזאת? בלי קשר לזה אם היא תלד ילדים או לא, ואם יהיו לה הרבה ילדם. יתכן, חס וחלילה, שאחד מכם עקר. אם שניכם רוצים ילדים, לפניכם דרך לא קלה עד להשגת ההריון המיוחל. זה משפיע גם על הגוף וגם על הנפש. האם אתה יכול לעמוד בזה?מלבד זאת,  לרבות מן הנשים יש הריונות קשים, עד כדי כך שהן נאלצות לשכב במטה במשך כל ההריון. האם אתה יכול לעמוד בזה? בדורות הקודמים, הסבתות והדודות היו נחלצות לעזור לאישה אם היה צורך, וכשבאו הילדים בשעה טובה, הן עזרו בטיפול בילדים. אבל היום, כשרבות מן הנשים עובדות, אין כל כך מי שיעזור, וגם במגזר החרדי רואים פחות ילדים מאשר בעבר. 

מכל מקום, לפי הלשון שאתה נוקט בה, וגם לפי התוכן, רואים שאתה בא מהמגזר החרדי. לכן, יתכן, שיהיה לך יותר קל לברר את השקפת העולם של נשים מהמגזר החרדי מאשר את זו של הנשים הדתיות-לאומיות. בין שמדובר בחרדית או בדתית לאומית כדאי שתשוחח איתה על הכל לפני שתעשו צעד רישמי כל שהוא.

^^^^ בדיוק לזה התכוונתי בהודעה שליחיפושית אדומה

סליחה אבל- שאלה ותהייה כזו- אינך מוכן להתחתןהעני ממעש

לא שיקולהזדמנות

כל עוד הבחורה רוצה להקים משפחה. יש כאלה מאידיאל רוצות רק 2-3 ילדים במקסימום ואז באמת זה יכול להוות ניגוד. לפעמים עם האוכל בא התיאבון...

ואמרו לך דברים מאוד יפים כאן

תשובות די חסרות קשרbeee

ברור שיש אולי כמה משפחות חילוניות עם 7 או יותר ילדים מה הקשר

השאלה פה היא לגיטמית והוא צודק מה כל כך קשה? למה להתכחש למציאות? 

ברור שבציבור החרדי זה יותר מקובל והבנות/נשים עושות את זה יותר בקלות 

כי זה השיח הציבורי, כולם באותה סירה, פחות עובדות בחוץ,

הן יותר ״סגורות״ ופחות פמניסטיות - פחות חושבות על עצמם

לא בקטע של טוב ורע אלא בקטע של מציאות

ושוב כמובן בקטע המכליל - כי ברור שכל אחד הוא שונה ויש מפה ומפה שהם אחרת

אישית אני חושבת שברור שחשוב קודם אישה וזוגיות יציבה שזה בסיס למשפחה גדולה או קטנה

ויש עוד מליון פרמטרים שיכולים להשפיע כמו שהזכירו פה פרנסה וכ, וכ,

והציבור החרדי הוא באמת די מכיל את עצמו וזה לא בדיוק הפרמטר היחיד להכנס אליו וברור שאפשר למצוא בחורה דת״ל שתוכל לעשות זאת וכל מקרה לגופו 

אבל יש נקודה במה שמביא הפותח שבציבור הזה זה יותר מקובל ואולי ״קל״ יותר 

בציבור החרדי נשים פחות עובדות בחוץ?אודי-ה
את חרדית?
אם כן, ממש מוזר שאת אומרת את זה.
בציבור החרדי מקובל שדווקא הנשים יוצאות לעבוד בגלל שהרבה מהגברים אברכים (לפחות בהתחלה).
בציבור החרדי הנשים אולי לא פמינסטיות אבל יש הרבה חשיבות לחיצוניות. הן כן דואגות לעצמן.
אני לא יודעת אם את אומרת מה שאת אומרת מתוך הכרות. ממה שאני רואה, אין הבדל בשאיפה לילודה גבוהה ביני לבין חברותי החרדיות. הפוך. יש לי חברות דת"ל שרוצות ושואפות ליותר ילדים מהן.
לגמרי.....44444
אני מכירה הרבה יותר חרדיות שעובדות משרה מלאה מאשר דתיות לאומיות.
איזה קשקוש! חרדיות פחות עובדות?אני123
בימינו יש מלא נשים חרדיות שכל עול הפרנסה מוטל על כתיפהן

ולא רק עול הפרנסה אלא ההריונות לידות. טיפול בילדים.
וסדר ונקיון הבית הכביסות הבישולים וכו וכו וכו
לא חושבת שלחרדיות קל יותר.אני123
זה פשוט יותר מקובל בחברה החרדית.

אם כי, אני מכירה המון משפחות ברוכות ילדים בציבור הדת"ל.
לא נעים לומר אבל יש הבדל כלשהומתנת חינם

גרנו באיזורים דת"ל וכעת באיזור חרדי,

ואני רואה הבדל ביחס של החברה למשפחות ברוכות ילדים בציבורים השונים.

אצל משפחות חרדיות זה בשגרה, חוץ מיוצאים מן הכלל,

ולכן זה נתפס חלק מהנורמה, וגם החברה החרדית ערוכה להיטיב ולסייע למשפחות כאלו,

לא כצדקה וחסד אלא כמענה וצורך כלכלי -רווחי,

יש מכירות מוזלות לפני חגים ובכלל,

ומשפחות הולכות לשם כחלק מההווי החברתי, כבילוי ולא מתוך בושה ונזקקות,

הם גאים בברכה שבביתם.

בד"כ בציבור הדת"ל כשיש משפחה ברוכת ילדים, הסיוע שהם יקבלו יהיה רק כשיש צורך /קושי כלכלי,

ואז גם ההסתכלות עליהם תהיה בעין של מסכנות ועול על הציבור.

מצד שני, אני כן רואה הבדל לצד השני - 

ואני מסכימה עם מה שנאמר פה על נשים חרדיות שלוקחות על עצמן המון ובמיוחד את עול הפרנסה,

נראה לי שבמשפחות ברוכות ילדים בציבור הדת"ל האישה מפנה יותר זמן לגידול הילדים בעצמה,

גם אם זה על חשבון רמת החיים הכלכלית או ע"י תוספת עבודה אצל הבעל.

חוות דעתיבתאל1

כל אחד צריך להסתכל על ביתו פנימה.

שמעתי פעם שמישהי רצתה הרבה הרבה ילדים, אבל כוחות כנראה לא היו לה הרבה.. 

אבל לשכנה כן היו- והיא כל הזמן אמרה לעצמה, הנה לה יש הרבה ילדים והיא מצליחה, גם אני אצליח! וכל שנה עוד ילד ועוד... והאישה מנותקת מהמציאות...פשוט אין לה כוחות והיא לא עומדת בזה. 

עד שמישהי שאלה איזה משהו בנוגע לאחת הבנות שלה בבי"ס או משהו כזה, לא זוכרת..והיא אמרה לה משהו כמו - אם X יכולה לגדל כך וכך ילדים גם אני יכולה..היא לא הבינה מה הקשר..אבל אמרה לה- את יודעת שאצל X האבא מסרק כל יום כינים לבנות? והוא עושה גם כך וכך ועוד כל מיני ועוזר לה. 

כלומר- אפשר תיאורטית להביא הרבה ילדים לעולם, אבל צריך וחייב שיהיה הרבה כח בשביל לגדל אותם.

זה משנה מאד לדעתי כמה כוחות יש לאמא. האמא היא בעיקר בבית ומגדלת ודואגת לילדים. אם לא תהיה לה עזרה כלשהי או אם לא תוכל או תרצה לנהל את הבית ביד רמה- אז 12 ילדים, כנראה שלא יצליחו.

ובכל זאת ולמרות הכל ועל אף הכל- הכל מאת ה'!! זה רק ברכת ה'!

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך