איך אפשר לשכוח ולעבור הלאה? הפעם זה לא לשכוח בחור..לשניה פה

נתקלתם פעם באנשים שהתחתנו וחשבו שהם פתאום יותר טובים מרווקים? ויכולים להגיד כל מה שבא להם, כאילו יש להם את הניסיון הכי טוב בעולם למרות שהם נשואים בקושי שניה וחצי?

איך הייתם מגיבים אם מישהו (שגדול מכם בקושי בכמה שנים) היה אומר לכם שבגיל שלכם כבר היה נשוי ועם ילד אחד או שניים? ואומר לכם שהגיע הזמן שתתאמצו קצת יותר בשביל להתחתן? (כאילו שהוא יודע כמה מאמץ אתם שמים זה) והייתם מרגישים את ההתנשאות בקול שלו, כאילו מתגאה על המקום שהוא נמצא..והסיפוק שלו באותו רגע היה כל כך בולט כשהוא אומר את זה..יכולתם לראות כמה ההשוואה הזאת גורמת לו להרגיש טוב.

איך הייתם מגיבים לו?

במקרה שלי.. אני פשוט שתקתי באותו הרגע..הייתי בהלם.

מנסה לדון לכף זכות. מנסה להגיד לעצמי שזה היה סתם מתוך תמימות.. אבל איך הגיוני שרק איתה אני מרגישה את זה..רק איתה יש באוויר תחושה לא נעימה של השוואה.. ואני הבן אדם האחרון שאשווה אליה או לכל אחד אחר ובטח שלא בעניינים כאלה..ברוך ה' אני שמחה במה שיש לי. בחיים לא חשבתי על זה ולא מבינה איך אפשר להשוות בכאלה דברים.

מנסה לשכוח, סולחת לגמרי אבל ההרגשה הזאת..הרגע הזה שהרגשתי כל כך פגועה. ופגיעה.איך אפשר להגיד כזה דבר למישהו? 

אני כל כך שמחה על המקום שאני נמצאת בו ויודעת שהקב"ה קבע את הזמן הכי מתאים לי..ואיך היא בכלל מעזה להתערב לי במשהו כל כך עמוק ורגיש?

איך אני עוברת מזה הלאה וממשיכה לדבר איתה כאילו הכול טוב? או שאם היא גורמת לי להרגשה כזאת, ומשהו בי לא רוצה את חברתה, אולי עדיף לי פשוט לנתק קשר ולא להיות בסביבת אנשים כאלה כל עוד זה תלוי בי?

וואו.גלויה

לא יודעת מה להגיד
רק ש-קראתי.
כל הכבוד לך.
קודם כיד111הנחש המקסים
את צודק בדברייך,זה באמת תחושות מאוד קשות,במיוחד מישו שכ"כ רוצה את זה ומתאמץ בשביל זה..ואז פתאום מישו בא וחושב שהוא 'טוב יותר'..אני חושב שבמצבים כאלה פשוט לא לספור אנשים כאלה.באמת,ולא מתוך קטע רע..אלא פשוט הם לא שווים את התתעסקות הזאת..
וגם אפשר להגיב בחזרה,שלפני שניה הייתן באותו המקום ,אז מה הקטע ??מה השתנה ?אז ב"ה היא מצאה מישו,אבל מה הקשר אלייך ?
מה זה עושה אותך לפחות טובה ?..
ויחס עם זאת תתעסקי בעצמך,את לא צריכה להשים עליה בכלל..
מתסכל ממש מור ולבונה
איך הייתי מגיבה? תלוי מיהו אותו אדם ומה טיב היחסים.

לאדם קרוב הייתי אומרת שזו אמירה שממש כואבת לי, ולא ציפיתי לשמוע אותה כי היא לא מקדמת ולא מסייעת בכלל. אולי להפך.
שאשמח שיתפלל עליי או שיחשוב על הצעה וישאיר לי את המרחב ואת שיקול הדעת לבחור מה ההשתדלות שאעשה ומה מעבר לכוחותי.

אדם לא קרוב, הייתי פוטרת בתגובה צינית בסגנון;
אם זו תחרות ניצחת, אבל כל הבאסה שזו לא תחרות ולכן אני ממש לא רואה צורך לנצח או לעמוד בציפיות שלך.
העיקר שטוב לך ואתה תשמח בחיים שלך, והעיקר שטוב לי גם עם הדרך היא שונה משלך, הקב"ה יודע מה אני עושה ורק לו אני נותנת דין וחשבון.

איך אפשר להגיד דבר כזה?
חוסר טקט/ חוסר רגישות/ רצון להעביר מסר ואף לעזור אך בלי ניסיון כיצד הדברים מתקבלים שאדם נמצא בסיטואציה כזו (הרי הוא לא חווה את זה).

ולשאלה האחרונה...
את צריכה לברר עם עצמך אם זו חברות שחשובה לך,
היא לעיתים מקדמת ומסייעת לך?
זה קשר מפרה?
אם היא כן חשובה, דברי איתה על התחושות שלך,
ספרי לה כמה כאב לך ואיך את עדיין מתקשה להאמין שחברה כה טובה מתבטאת כך ונותנת כזו הרגשה.
תעשי איתה תיאום ציפיות, תאמרי לה מה את כן צריכה לשמוע ממנה, איך היא תוכל לסייע (כי אולי היא באמת רוצה).

אם את מגיעה למסקנה, שהקשר איתה לא מטיב איתך כלל, וכדברייך "משהו בי לא רוצה את חברתה" ואני אוסיף, שזה מעבר לנקודת זמן הספציפית שאת פגועה, אלא הרגשה שהיא מעבר לפגיעה אותה יתכן שניתן לאחות.
דעתי האישית - תרפי.
אין עניין להיות בקשר עם אנשים שלא מטיבים איתך ואף גורמים לההפך מכך.
"משפחה לא בוחרים" אז לפחות חברים כן.

פתחו על זה שרשורים בעברעוד השנה
עזבי, סתם חסרת טאקט... אנשים שמדברים על עצמם יותר מדי וכאילו נבנים על גבי האחר הם אנשים מסכנים. "איסתרא בלגינא קיש קיש קריא".
לדעתי לא שווה התייחסות. עכשו את יודעת שיש אנשים כאלו ולהבא לא תיהיי בהלם, אלא פשוט לא יזיז לך.

מצויין שאת מתאמצת וגם שמחה במה שיש לך ובמצב שבו את כרגע. ככה מתנהג עובד ה'.

מה??איוושה
אין דבר יותר רע ממה שתיארת עכשיו! חוסר הרגישות הזה יכול לחתוך את הלב.
ועוד במה היא מתהדרת? במתנה שהקב"ה העניק לה? הרי זו הסיבה היחידה שהיא התחתנה לפנייך - כי הקב"ה רצה ככה. היא לא מתעלה עלייך בשום מובן - לא ביראת השמיים, לא בכישרון, לא ביופי. היא לא התנהלה באופן נכון יותר - או לפחות, לא *זו* הסיבה שהיא התחתנה לפנייך. יש כאן מהלך אלוקי שנשגב מאיתנו, ומי היא שתתנשא עלייך בגללו? אני ממש מתרגזת מזה בשבילך!!!

אני לא מכירה את טיב היחסים ביניכם ולא יודעת מי הבחורה. לא יכולה להמליץ לך לנתק קשרים, ולא בטוח שיש צורך - ייתכן שהיא פשוט חיה בסרט וקצת לא מודעת.
לכן אני, במקומך, הייתי מדברת איתה על זה באופן הכי אסרטיבי שאפשר - "מה שאמרת פגע בי מאוד, ואל תדברי אליי ככה אף פעם. אל תתני לי שוב תחושה רעה בגלל משהו שלא תלוי בי." מעניין איך היא תגיב על זה.

אם היא תגיד שלא ידעה שהיא גורמת לך להרגיש ככה ותתנצל זה משהו אחד, ואם היא תעמוד מאחורי המילים שלה זה סיפור אחר.

מציעה לך לשקול את צעדייך אחרי שתגיעי לצומת הדרכים הזאת, אחרי שעימתת אותה עם הדברים המבחילים שאמרה, ולא לפני.
תפתחי את זהעדן ירושלים
הקב"ה הוא זה שדואג לך ואת עושה את המקסימום שלך..
אם היא מדברת ככה אולי היא פשוט שמחה מהמקום אליו היא הגיעה.. אולי היא היתה במקום שלך לא מזמן ומשווה את עצמה לעצמה כשהיא רואה את עצמה (לפני החתונה) בך..
אין לך מה להיעלב אלה לפתוח את זה איתה
לדעתי היא פשוט מתלהבת מכל מה שהקב"ה נתן לה..תגידי חהממה מעיק עלייך אבל תשמחי בשמחתה במקום שלה( לא מתוך זה שהיא מדברת עלייך) ובהצלחה
אממ וואלה זה בכלל לא במקוםמתן תורה
האמת שקרה לי ממש מקרה כזה עם חבר שלי מהצבא, והוא גם אמר משהו בסגנון: ''מה הבעיה למצוא, פשוט הולכים לחתונה ופונים אליך או שאתה פונה ויוצאים וזהו''

אז אצלו זה קצת מתמימות אני חושב, אבל אמרתי לו שזה לא כזה פשוט וצריך שיהיה חיבור והתאמה בפגישות וכו' ולא לכולם זה מגיע מהר- הוא התארס אחרי שבועיים...

ככה שנראה לי שאם אפשר אז כדאי טיפה להסביר את המורכבות למי שכ''כ קשה להבין את זה, ולפעמים זה טוב להעמיד טיפה במקום בן אדם שמזלזל- זה פשוט חוסר צדק להסתכל על רווקים/ות בצורה כזו😐
12 שנים אנשים מבלים בבית ספר,תפוח יונתן
לומדים כאלה דקויות במתמטיקה, פילפולים כל כך מיותרים בגמרא, אבל דברים בסיסיים כמו רגישות מינימלית לא לומדים. על זה הם צריכים להבחן בבגרות, לא על בגדכפת בראש מילה.
אתה צודק.מאד!נפש חיה.
קרה לי עם שתי חברות נשואות שהגיבו גרוע אחרי שנפרדתי ממישהו.הייזל
לאחת מהן התקשרתי אחר כך והסברתי לה שהיא פגעה בי, והיא הצטערה ממש וביקשה סליחה, ואני באמת מרגישה שמאז היא משתדלת (...) להיות רגישה יותר.
והחברה השנייה, הרגשתי שהיא כל כך מנותקת (כאילו, הלו חמודה, לפני שנה היית בדיוק במקום שלי, מה נסגר?) שפשוט החלטתי לקחת צעד אחורה ולהתרחק. פשוט לא משתפת אותה יותר בכלל. מדברות על עבודה ועל לימודים ועל הבת-מצווה של אחותי וזהו. כואב? כן, מאוד. היא הייתה חברה טובה...
תכלס באסה...כוס ברוח
אבל אין מה לעשות.
יש צדק בפגיעות הזאת.
כי כמה שאגיד לעצמי שאני שלמה עם עצמי וכו...אני לא שלמה עד שלא התחתנתי. נקודה.
ומי שכבר כן, הוא כן...
יתכן שלי לוקח יותר זמן.
אבל העובדה היא שהוא כן ואני לא.
ויש גם את הסיפור על חנה ופנינה. שפנינה הייתה מתגרה בחנה כדי שתפלל חזק יותר לד' שיתן לה ילדים.
יתכן שכאן זה אותו סיפור פשוט לא מתוך מודעות.
לא בטוחה אם זה מצדיק התנשאות או פגיעה מתוך מודעות ורצון לפגוע.
אבל אין לי ספק שזה שאני רווקה ומוקפת בנשואות ומתנשאות גורם לי לרצות גם ולקחת את העסק יותר ברצינות.
החיים טובים. פשוט צריך לשים לב לסימני הדרך...
ואני באמת מזדהה וזה באמת מעליב ומכאיב ושובר לפעמים עד כלות אבל לענד כך זה אמור להיות.
"כי ככה זה בטבע..."
תודה רבה למי שהגיע עד הלום בקריאה
ובהצלחה רבה ❤
רגע של פסיכומטרי מור ולבונה
רווק= אדם לא שלם (אני לא מסכימה, אבל נניח לזה כרגע)
אדם שלם= לא רווק (נשוי?)
אממ.. לא נראה לי.
לצערי, גם אנשים נשואים לא תמיד מרגישים שהם נישאו לאדם שמשלים אותם ומטיב איתם.
ולשמחתי, גם רווקים לא תמיד מאמינים ש"בלעדייך אני חצי בנאדם".

יש עובדה אחת וודאית-
במשרד הפנים הסטטוס שלו הוא נשוי והסטטוס שלי רווקה.
מי יותר שלם? שמח? מרגיש בתהליך נכון וחיובי?
אינדבדואלי.

בקשר לחברות, אני ממש מבינה (זה מה שדחף אותי להתחיל לצאת), לי זה הרגיש כמו השופר השלישי של הגאולה.אומנם לא כשר ובלי ברכה, אך ניתן לתקוע אם אין שופר אחר או לצאת ידי חובה בדיעבד.
אדם מגיע לשלמות האמיתית רק ע"י מציאת זיווגו...כוס ברוח
לא אני המצאתי...
זה חלק מהנשמה שלך.
יתכן שיש נשואים שרע להם ורווקים שטוב להם.
אבל השלמות היא במציאת הזיווג.
זה התכלית האמיתית. אין איך לחמוק ממנה
טוב, כנראה גישה שונה מור ולבונה
ברור לי ש"לא טוב היות האדם לבדו, אעשה לו עזר כנגדו" - אך בראייה שלי, העזר צריך להיות שלם והאדם שלא טוב לו צריך להיות שלם (אולי גם שבור) וביחד הם צריכים ליצור מעין משהו חדש שמורכב משני שלמים שמרכיב שלם יותר גדול מכך, הזוגיות/ הקשר שלהם.

פעם שמעתי ש"ויהיו לבשר אחד" זה רק כאשר יש פרי בטן, שמגלם את שניהם בבריאה אחת.

תשובה נהדרת!זוהרת בטורקיז

האמת שמי שאומרת דבר כזה היא מסכנהסוסה אדומה
כנראה שאין לה שום דבר אחר שגורם לה להרגיש טוב עם עצמה, אז היא לוקחת דבר טבעי (שבע"ה יקרה גם לך בקצב שלך) וחושבת שבזה שהיא כבר הגיעה לשלב הזה זה מעיד עליה משהו.

יש בנות כאלה, אבל בעיני הן מעוררות רחמים, גם בגלל החוסר טאקט שלהן וגם בגלל שהן מחפשות סיבה (מילא היא היתה קשורה) כדי להרגיש שהן שוות משהו בעולם הזה.

כל אחד עובר מה שהוא עובר בעולם, ולפעמים דווקא "צדיק ורע לו רשע וטוב לו"...
היא חושבת שטוב לה, אבל את בזמן של הרווקות יכולה לפתח רגישויות, את מעריכה הרבה יותר את חיי הזוגיות שלך, יכולה לצבור נסיון וידע ולעזור בעתיד לאחרים.
מה שבטוח, אם את עושה כפי כוחך בנחת, הקב"ה אחראי על כל השאר. אז אין לך מה להתנצל, וגם לא להרגיש שיש משהו במה שהיא משדרת לך.

באופן אישי זה לא עובר דרכי, זו התנהגות ילדותית שמעוררת רחמים בעיניי.

ואני ממש יכולה להבין את הפגיעה.
יתכן שבתת מודע אלו דברים שאת אומרת לעצמך (שהנשואים שווים יותר וכו') ולכן הדברים שהיא אמרה לך נוגעים בך.
^^ כל מילה בסלע ^^תפוח יונתן

הצחקת אותי קצת עם ה"מסכנה"...הייזל
אחותי, במקום להתעצבן על אנשים, מרחמת עליהם. וזה העלבון הכי גדול בעולם, שהיא מרחמת על מישהו, כי תמיד מעורב שם מין בוז כזה...
...y101
מציעה פשוט לא להכניס את הדברים האלה לאוזן ולראש כמה שניתן..
מי שחושב שהוא טוב יותר, חכם יותר בגלל מתנה או מצב שאלוקים נתן לו. ורק אלוקים נתן לו !לדעתי זה לא שייך בכלל להשתדלות או למאמץ של אדם בעניין.
לא ראוי להתייחסות.
וגם כדאי להאמין בזה בעצמך- שזה משהו נשוי זה לא הופך אותו/ה ליותר טוב בשום מובן. (גם אם הוא מרגיש ככה) אני חושבת שכך נכון להסתכל על זה וכך יהיה לך יותר קל ובכל סיטואציה כזו או דומה לכזו.
ואייי כואברועה פילים

זה הגיע אצלה ממקום שבו היא חושבת שאת לא עושה כלום בשביל זה. שאת לוקחת הכל באיזי וכ'ו 

וכדי להמחיש לך את זה היא הביאה את הדוגמא שלה. שבלי משים נגעה במקומות רגישים אצלך.

את נפגעת - כי את כן עושה והרבה... וגם מעצם ההשואה שהיא עשתה, שבמקום לתמוך היא עושה ההפך.

הכי נכון אם את רוצה להמשיך איתה כחברה.. זה פשוט לומר לה שאת פגועה.

ולשאול אותה למה היא דיברה כה ולא תמכה.. ולבקש יותר רגישות.

את יכולה לומר שאת עוברת הלאה אבל זה ממש קשה.. אם נפגעת ככה חלק בך תמיד יזכור ויעיב על הקשר.

פשוט דברי איתה.

בהצלחה

שיהיה, תתרכזי בחיים שלךים...

וכמו שאמרו לך, מי שפוגע באחרים לרוב זה פשוט אדם חלש, פחדן, כואב

השוואות זה גועל נפש של דברהולם במיוחד
היא משווה את עצמה אלייך והיא גם משווה את עצמה לזאתי שעובדת ליד הבית ואיזה כיף לה, ולזאת שהבן שלה דיבר חודשיים לפני שלה ולאלה שהזוגיות שלהם נראית יותר טובה משלה

ואז הנה היא מצאה אותך להשוות שהיא נשואה ואת לא ואיזה כיף לה.

חיים לינארים ומעפנים כאלה.

את עצמך את משווה ביחס לעצמך. ביחס לעצמך של אתמול וביחס לעצמך של מחר וביחס לעצמך שאת רוצה להיות.
וזה טוב ובריא ונכון.

וכן, לדעתי כדאי לשמור מרחק כשקירבה יוצרת לך מתיחות ואי נעימות. הבריאות הנפשית שלך חשובה יותר מקשר עם חברה, טובה ככל שתהיה...
בהצלחה!
רק מעיר..רועה פילים

כמו שכתבת יפה אדם צריך להשוות את עצמו

"ביחס לעצמך של אתמול וביחס לעצמך של מחר וביחס לעצמך שאת רוצה להיות. וזה טוב ובריא ונכון."

זה הדבר הכי נכון שיש ואין לזה תחליף.. אבל.. לפעמים... בלי עבודה נכונה זה לא טוב ולא בריא ולא נכון. אני חושב שברוב הפעמים כשאדם לא לומד על היחס בין עצמו למטרות שלו, זה יהיה גובל בשיפוטיות עצמית ופרפקציוניזם ועוד כמה דברים לא טובים.

אז שווה לקרוא על זה קצת

איזה חוסר טקט וסליחה על הבוטות- איזה טמטום.חופשיה לנפשי
במקרה שלי (מאחר וזה לא רגיש בכלל) אני פשוט עונה "נכון, ואני לא את ולי מתאים ככה כרגע".
היא סתם טמבלית.ד.אחרונה

ההוכחה: שיכולה לומר דבר כזה, שכל בר דעת מבין שהוא שטות גמורה, מלבד חוסר הטאקט הקיצוני.

אז לגבי הלהרגיש פגועה, מצד האמת דווקא קל יותר....

כי יש רמה מסויימת, שמתחתיה ומטה פשוט אין מה להיפגע. כמו אם איזה מישהו עם פיגור היה אומר לך כך - היית נפגעת? לא. היית אומרת לעצמך, מסכן - מה הוא מבין.

אז את רואה בעינייך שהיא מדברת שטויות. לא יודעת מה  התאמצת ומה לא. אין לה אפילו הטאקט המינימלי לא לדבר כך. הענוה המינימלית..

משטויות כאלה, פשוט חבל להיפגע. טיפשה, מחילה. לפחות בענין הזה.

וגם מסכנה. זה מה שיש לה "להתגאות"?... עד שמרגישים על הקול שלה?... ככה מרגישה את עצמה "חשובה" מההשוואה? רחמנות עליה. צריך להתפלל עליה שתמצא מספיק נחת בחיים, שלא תזדקק לזה.

ולגבי "להמשיך" איתה. לענ"ד, אם לא נוח לך בחברתה - אל תהיי שם. יש לך סיבה טובה מאד. אולי תתאפס על עצמה ותבוא לבקש סליחה.

אלא אם כן את יכולה, כנ"ל, לומר לעצמך - אמרה כאלה שטויות, פשוט לא שווה להתייחס. ולהמשיך עם הצדדים האחרים שלה.

וכל הכבוד שאת מנסה לסלוח..

מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb

קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.

אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו

מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1אחרונה
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולדאחרונה
נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
אשריך דוד שלי!
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מצאת את זה!משה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

..יובללל

חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:

ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

תודה!יובללל
זהו, התחלנו קצת להצטלם ביחד אבל זה עדיין לא מרגיש טבעי לגמרי ואני לא רוצה להעיק
אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלת

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

תודהיובללל

רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!

בע"ה 

יצאתי פעם עם מישהישפלות רוח

והיא שאלה אותי באגב איזה חטיפים אני אוהב, והאמת לא ייחסתי חשיבות לשאלה כי זה היה תוך כדי משהו, פגישה הבאה היא באה לי עם שקית מלאה כל טוב והתעקשה שאני אקח אותה הביתה, אכן הובכתי לא אשקר אבל זה היה ממש יפה מצידה

נראה לי שדברים כמו ספר עם הקדשה / תמונה / או איזה מתנה(אפילו זולה) שהיא מתקיימת זה פחות מתאים כי אם זה לא יצליח? ובלי קשר דברים כאלו מביאים איתם איזושהי אמירה שבעיניי אחרי חודש וחצי פחות מתאימה, אולי לכם זה מתאים איני יודע, ואולי גם לי זה היה מתאים בקשר הנכון עם המישהי הנכונה, אין לזה כללים זה יותר מה אתם מרגישים-אם מרגיש לך מוגזם, יש סיבה. אם לא-מדהים.

אם אתה רוצה להעמיק בחיבורנקדימוןאחרונה

אז יש כאן את כל ההצעות של המצנות הקטנות והמתכלות, שזה בהחלט הכי מומלץ כי זה לא ישאיר משקעים פיזיים אלא רק זיכרון. אם בסוף זה יצליח אז הזיכרון יצטרף למכלול, ואם בסוף כל אחד ימשיך לדרכו אז זה זיכרון שיהיה קל לדפדף אותו הלאה. הרעיון של פרח אחד, כיו שהציעה נחלת, דווקא נשמע לי ממש מתאים. נשמע בדיוק על הגבול שאתה רוצה.

לחילופין, לא חייבים מתנות בכלל כרגע, ואם נוח גם לה אז שווה אולי לשקול "משחקים זוגיות" (חפש את הביטוי בגוגל. זה פרויקט של השאלת כרטיסי שיח מותאם לציבור שלנו).

יש לי חבר שזה השפיע ממש לטובה על הקשר שלהם שהיה טוב ממילא, ובמבט לאחור הוא אמר שזה ממש סייע להם להחליט להתחתן.

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

אולי יעניין אותך