נתקלתם פעם באנשים שהתחתנו וחשבו שהם פתאום יותר טובים מרווקים? ויכולים להגיד כל מה שבא להם, כאילו יש להם את הניסיון הכי טוב בעולם למרות שהם נשואים בקושי שניה וחצי?
איך הייתם מגיבים אם מישהו (שגדול מכם בקושי בכמה שנים) היה אומר לכם שבגיל שלכם כבר היה נשוי ועם ילד אחד או שניים? ואומר לכם שהגיע הזמן שתתאמצו קצת יותר בשביל להתחתן? (כאילו שהוא יודע כמה מאמץ אתם שמים זה) והייתם מרגישים את ההתנשאות בקול שלו, כאילו מתגאה על המקום שהוא נמצא..והסיפוק שלו באותו רגע היה כל כך בולט כשהוא אומר את זה..יכולתם לראות כמה ההשוואה הזאת גורמת לו להרגיש טוב.
איך הייתם מגיבים לו?
במקרה שלי.. אני פשוט שתקתי באותו הרגע..הייתי בהלם.
מנסה לדון לכף זכות. מנסה להגיד לעצמי שזה היה סתם מתוך תמימות.. אבל איך הגיוני שרק איתה אני מרגישה את זה..רק איתה יש באוויר תחושה לא נעימה של השוואה.. ואני הבן אדם האחרון שאשווה אליה או לכל אחד אחר ובטח שלא בעניינים כאלה..ברוך ה' אני שמחה במה שיש לי. בחיים לא חשבתי על זה ולא מבינה איך אפשר להשוות בכאלה דברים.
מנסה לשכוח, סולחת לגמרי אבל ההרגשה הזאת..הרגע הזה שהרגשתי כל כך פגועה. ופגיעה.איך אפשר להגיד כזה דבר למישהו?
אני כל כך שמחה על המקום שאני נמצאת בו ויודעת שהקב"ה קבע את הזמן הכי מתאים לי..ואיך היא בכלל מעזה להתערב לי במשהו כל כך עמוק ורגיש?
איך אני עוברת מזה הלאה וממשיכה לדבר איתה כאילו הכול טוב? או שאם היא גורמת לי להרגשה כזאת, ומשהו בי לא רוצה את חברתה, אולי עדיף לי פשוט לנתק קשר ולא להיות בסביבת אנשים כאלה כל עוד זה תלוי בי?