עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ב באלול תשע"ז 00:56
וכך כתבתי בסוגריים, שזו לפעמים דרכו של שרשור (בדיוק כפי שקורה כעת...).
ולכן לא הערתי מקודם. אבל כשזה המשיך להתגלגל - וכבר בביטויים קצת "מוגזמים", אז ראיתי לנכון להעיר.
וגם לא מדויק לומר "לא הערתי למישהו", גם אם לא התכוונת - כי זה כוון כלפי תגובות שנאמרו.
מה שאני חושב שטעית ממש - זה במחשבה שהתגובות פה מראות על "שיפוטיים" (אם כי גם לא נכונה האמירה שאף פעם אסור להיות "שיפוטיים". ובוודאי לא כתוב כך אצל הרב קוק זצ"ל. אלא שעפ"י רוב, ה"שיפוטיות" צריכה להיות בהבחנה ברורה בין רע לטוב. לא על אדם, שאיננו יודעים את עומק עניינו וניסיונותיו).
התגובות כאן, היו נטו על אמירה טפשית, מקוממת, מעליבה. מול בחורה צדיקה ועדינה שמכירים כאן. אז כל מיני אנשים מתוקים, קפצו להגיד לה כמה הוא טיפש ושלא תשים לב....
תהיי בטוחה, שאם מישהו היה חושב שהצלם הזה קורא כאן - ישר היו מתבטאים בזהירות רבה, בין הטיפות....
אז מאד יופי שהנושא הזה של לראות טוב ולחשוב טוב - הוא חשוב לך. זה באמת נוגע ללב, ברצינות.
עם זה, תפעילי את זה כאן ותחשבי טוב על מי שאמרו מה שאמרו... הכל לטובה. ולפעמים באמת כך צריך לומר. ואני, אם אשמע שמישהו אמר משהו פוגע ללא הצדקה למישהו והוא פוגש בי נעלב - דבר ראשון שאומר לו, יהיה בכיוון הנ"ל. לפעמים, איזה שטויות... לפעמים, טמבל.... לפי מה שאני מניח שיבטא יותר טוב את הענין - ויעזור לנפגע. לא תמיד הצדיקות היא לשתוק.. אפילו גישתך העקרונית נכונה מאד.
[אגב, הרב קוק זצ"ל, כשבזמנו איתמר בן אב"י אמר/כתב דברים פוגעניים - פרסם מודעה בחוצות ירושלים: בן אב"י - בלום פיך. עם חתימתו: אברהם יצחק הכהן קוק..]