וגם ילד בן 3.
הם רוצים לישון בלי, אבל בפועל פשוט לא נרדמים ועצבניים!!!
וגם ילד בן 3.
הם רוצים לישון בלי, אבל בפועל פשוט לא נרדמים ועצבניים!!!
שלוש ילדות שלי שגמלנו ותן ממוצץ עברו לאצבע ועכשיו לכי תפטרי מהאצבע.
מוצץ הן מעצמן יזרקו באיזשהו שלב בכל מקרה.
+mp8עם המוצץ היה נוחר כבר ב8. והיום 9:30-10:00 לא לפני.
מצד שני כל יום עם מוצץ הוא נזק לשיניים ולדיבור...
יש לי 3 בנות שהיו עם מוצץ ובלי עין הרע הם מממשות את כל 9 קבין של שיחה שכל אחת מהן קיבלה.
גם הרביעית שעוד עם מוצץ מדברת יפה מאוד.
גם לא ראיתי נזק לשיניים. יותר מזיק האצבע...אוף...
בגלל ההרגל לדבר עם מוצץ ולשון בין השיניים,
ונהיה לו רווח מוזר בין השיניים העליונות לתחתונות.
להביא לו את המוצץ רק כשהוא עייף או בוכה. ובשאר הזמן הוא יכול להתנחם בדובוני שלו.![]()
כבר שבועיים בלי מוצץ, ב"ה.
מיומהולדת ארבע.
הבטחנו לו על כל לילה שהוא ישן בלי מוצץ- יקבל בבוקר שקל,
הוא אוסף אותם בקופסא, וביום שישי יוצאים לקנות ארטיק שהוא בוחר לו לכבוד שבת ![]()
אצלינו קראנו את הסיפור מ"הספר המתוק הזה" יש שם סיפור על ילד שלא רצה לזרוק את המוצץ שלו..בסוף הסיפור הוא זורק דרך החלון את המוצץ..וזה מה שעשינו פשוט קראנו איתו ביחד וזרקנו את המוצץ....זה עבד!![]()
שווה נסיון. בהצלחה!
אין מצב שאגיע לדילמה הזאת בגיל חמש ולא בגיל שלוש, מוצץ זה לתינוק שלא יודע כלום ולא מבין כלום גג עד שנה וחצי. פשוט ההורה מחליט מתי הזמן. הכל תלוי בנו!!! ובגיל שנה וחצי מספרים סיפור לפני השינה שמים דיסק עם מנגינות שהילד אוהב והם שוכחים תוך יומיים מהמוצץ. ככל שעובר הגיל הם מפתחים תלות חזקה וגם ההורים בטוחים שבלי זה לא ירדמו.
אני במיקצועי בגיל הרך רואה הרבה בעיות סביב מוצץ.. כולל הוצאת ריר מהפה שיניים עקומות ועוד.. וזה חבל.
אנחנו קובעים ומחליטים וצריך לדעת בזמן. לשדר לילד שהוא גדול.
אל תכריזי אין מצב לפני שאת שם...
ילדים מפתיעים אותנו לפעמים...
כל ילד בגיל אחר
גם לא מבקבוק
גם לא מחפץ מעבר
כל עוד זה מספק לילד איזהשהוא צורך לא הרגשתי שנכון לי לקחת לו את זה בכוח
כן דברנו על זה, הצעתי להם, ניסיתי להסביר שהם גדולים וכבר אין בזה צורך אבל אם הילד התנגד, או ניסה והיה לו מאד קשה - הרפיתי.
כל ילד אצלי בגיל אחר החליט שזה כבר לא מתאים לגיל שלו ועזב את זה. למיטב זכרוני טווח הגילאים שבו הם גמלו את עצמם נע בערך בין 3 ל 6 אפילו היו בגיל יותר מאוחר
כיום במבט לאחור - לא נוצר שום נזק לטווח ארוך (גם לא לטווח קצר) - לא בדיבור, לא בשיניים, לא בבגרות הנפשית והרגשית.
מעניין לציין שבעיות אורטודנטיה יש אצלי דוקא לילד שנגמל ממוצץ הכי מוקדם מכולם - בסביבות גיל שנתיים.
שבגיל היחסית גדול אם עדיין היו זקוקים למוצץ או לחפץ מעבר בלילה כן הגבלתי את השימוש בזה ביום.
ז"א אם בגיל קטן כשיוצאים לגינה למשל הייתי לוקחת את כל הציוד אז בגיל גדול כבר לא הרשיתי. מוצץ היה רק לשינה.
גם לא להסתובב עם זה כל היום בבית, אבל זה כבר בגיל גדול שילד יכול להבין שאנחנו שומרים את המוצץ במקום שלו עד הלילה ולא כדאי להסתובב איתו שלא יאבד וכו' לא בגיל שנה שנתיים
אחרי שקראתי את כל העצות והתגובות
החלטתי לעשות כעצתך-לא לגמול, הרי הם לא יתחתנו עם מוצץ...
תודה!
רווית 1אחרונהעד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸
כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕
ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️
✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר
📩 לא בטלגרם? אין בעיה!
אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):
מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות