ויש מישו שאני לא מצליחה לסלוח לו. וואלה לא באלי להשאיר אותו לא נקי, ותכלס הוא גם מלכלך אותי... אבל אני פשוט לא מצליחה לסלוח לו..
איך אני יכולה להיכנס ליוכ ולהצליח לעבור על זה....
להגיד לו שאני פגועה זה לא עזר...
תודה לכולם!
שבעזה נהיה כולנו טהורים
ברור שיהיה לנו בלב
וכדאי לדבר עם האדם עצמו כדי שנתנצל ונסיים זבבה או לפחות נבהיר מה מצבנו ביחס אליו ומה אנחנו מרגישים כדי שיהיה לנו קל על הלב
להשתדל להבין שזה טעות
ושבדרך כלל אנשים רוצים להיות טובים ולא תמיד יודעים איך. ולכן חפעמים עושים טעויצ.
נשתדל אם לא לסלוח במלואו
לפחות לדון לזכות
והמקום ידוננו לזכות
בתוך כל בית ישראל
סגולה אמיתית ליום הדין- כל המעביר על מידותיו מעבירין לו על כל פשעיו! להעביר על המידות זה דווקא במקום שצודק, כדי שנזכה גם אנחנו לכפרהמבורא עולם על חטאים שלנו כלפיו
סליחה מטהרת את הנפגע הרבה יותר מהפוגע. זה לא בא ביום אחד אבל שווה להשקיע בזה
תקראי מה שהגבתי שם
סליחה מכל הלב. זה עוזר לסלוח קצת
מישהי אחת התנהגה אלי בצורה פשוט מזעזעת!!
היא ניצלה כל הזדמנות כדי לרמוס אותי, ופשוט להוריד לי את כל הביטחון העצמי!
והיא ילדה שממש יש לה דיבור בכיתה, והיא ממש לא מפחדת לצעוק ולרמוס אנשים גם אם אין להם כ"כ ביטחון עצמי וזה יכול ממש לכווץ אותם לפירור!!
וכשהיא מזלזלת בקול על משהו שאמרת בשיאה התלהבות, זה משפיל ברמות אחרות!!
באמת שאין לי מושג מה לעשות, ראש השנה וזה, ויש לי כעס מטורף עליה! היא לא יודעת את זה כי אני אף לפעם לא הראתי לה אתזה שנפגעתי ממנה, תמיד המשכתי כאילו הכל סבבה!!
כאילו מה לנסות להבין מהצד שלה??
לנסות להבין שהיא פוגעת??
יכול להיות שהיא הייתה בבעיה מסוימת יכול להית שהיה לה לחץ לא יודעת
יכולות להיות הרבה סיבות תנסי לחשוב מהצד שלה למ ההיא עושה את זה
לא משנה מה הלחץ שהיה לה, היא בנאדם פרטי ואחראית למעשים שלה..
אם היא פוגעת, אז זה קצת בעיה שלה.. כי יש לה שכל והיא יודעת שמה שהיא עושה זה מאוד משפיל..
מה שאני אומרת זה שפשוט צריך גם רגישות בדברים כאלה, ובעיקר לבנות שיודעים שהם ספציפית רגישות.. לא קשור מה המעמד החברתי.. ![]()
![]()
אבל חוץ מזה כולנו בני אדם ואנחנו טועים
אבל כרגע אני מנסה לעזור לה לסלוח לחברה שלה...
מעלה רעיונות
תודה
באמת הגיוני ונכון מה שאת אומרת..
ביחד ננצחבס"ד
לא מצליחה לסלוח? כנראה את לא אמורה.
תזיזי את זה הצידה ואל תתני לזה לנהל לך את החיים.
אולי אחריזמן תרגישיגם יותר קלות בעניין של הסליחה.
יש לו רצון לחזור בתשובה? אם לא, אז לא ככ משנה אם את תסלחי לו או לא... יש לו חובת תשובה וחשבונות שמיים שלו מול הבורא...
לך אין חיוב לסלוח... לא תסלחי - אין לך עוון או משהו...
אם את יודעת שהוא באמת רוצה לשוב בתשובה והוא גם עשה מעשה כדי לשוב (בא לבקש ממך סליחה נניח), תחשבי שעצם הסליחה שלך את מועילה לאדם ועושה מעשה טוב, אל תהיי קשה לסלוח אלא תנסי לתרצות...
מצטט את לשון רבינו הרמב"ם בהלכות תשובה פרק שני: "לפי שאסור לאדם שיהיה אכזרי ולא יתפייס, אלא יהיה נוח לרצות וקשה לכעוס, ובשעה שמבקש ממנו החוטא למחול, מוחל בלבב שלם ובנפש חפצה; ואפילו הצר לו הרבה וחטא לו הרבה, לא ייקום וייטור. וזה הוא דרכם של זרע ישראל, וליבם הנכון. אבל הגויים ערלי לב אינן כן, אלא "ועברתו שמרה נצח" (עמוס א, יא); וכן הוא אומר על הגבעונים לפי שלא מחלו לישראל, "והגבעונים לא מבני ישראל המה" (שמואל ב כא, ב)."
ולפעמים באמת ממש קשה לסלוח וזה לא בעייתי לא לסלוח...
זה לא שהיא מקפידה מדי על אדם שפגע בה פגיעה קלה, אז באמת היה אפשר לומר שההקפדה אולי לא מוצדקת... הפגיעה כאן היא שונה... יענו 'הקפדה' אפשר לומר רק על מקרה שאי סליחה בו היא מוגזמת...
יש בזהגאיושמשורת הדין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!