וכן זה מגזרי, מה לעשות.
לשלוח ילדים בני 14-15 לחסום בגופם אוטובוס, להיתלות במנופים ולטפס על גגות רעועים
לקפוץ על טריבונות שלא נועדו לעמוד בעומס.
לרוץ במדרגות נעות הלוך חזור כמות ילדים גדולה,
לחצות כביש בגיל קטן,
וגם להשכיב תינוקות לישון בחדר סגור.
גם המטפלת של הבן שלי (חרדית) הייתה חמה ומסורה עד מאוד,
והיא השכיבה אותו לישון בעגלה (לא מתרגשת)
אבל תמיד הפתעתי אותה ווידאתי שהבן שלי לא ישן עם שמיכה על הפרצוף, לא ישן בחדר סגור, לא נותנים לו בקבוק ללא השגחה וכו'.
לא אומרת שההוראות בוצעו ב100% אבל תמיד דרשתי את זה והייתי על זה.
כשבאתי לראות את התינוק שלי ראיתי תינוקות אחרים שלא מקפידים איתם על הדברים האלו, המטפלת הסבירה שזה בסדר מבחינת ההורים ובכלל נתנה לי הרגשה שאני מגזימה עם הדאגות שלי והיא עושה את זה רק כי ביקשתי (היא אחת שזורמת עם בקשות מיוחדות של ההורים) ולא כי באמת צריך.
לא הייתי רגועה ושאלתי אמהות אחרות אם זה נכון והן רק אמרו שהן סומכות עליה ועל שיקול דעתה והיא מסורה וחמה וכו' (מה שהיה נכון מאוד אבל זה לא אומר שהיא פועלת בבטיחות נדרשת)
באמת עשה רושם שהן לא חושבות שזה חשוב.
אני בטוחה שאם כל האוכלוסיה הייתה דורשת יותר להקפיד על בטיחות,
המטפלות הטובות היו מקפידות גם על זה.
מדחום בקיר בחלל עם תינוקות זה עלות זניחה ואם מתרגלים להסתכל לא מגיעים למצב הזה..
שלא לדבר על תינוקות שנרדמים עם בקבוק בפה מוחזק בחיתול בד ותוך כדי שינה חלב נשפך להם לפה.
נכון שהחלב זולג מזווית הפה החוצה, אבל זה כ"כ קרוב לאסון שלא מובן לי איך אפשר לתת לתינוק בקבוק ללא השגחה.
אין מה לעשות מטפלת בכמה תינוקות זו לא אמא ולכן יש דברים שצריך להקפיד עליהם שבעתיים.
(אני למשל משכיבה את התינוקות שלי לישון על הבטן בניגוד להנחיות אבל לא יעלה בדעתי לעשות את זה עם תינוקות של אחרים אלא בהסכמה מפורשת של הוריהם)