צמנו, התענינו, התפללנו יממה שלימה... ביקשנו סליחה ומחילה, בכינו, התחלנו התחלה חדשה...
מה עכשיו? מה עושים כדי שלא יהיה שוב בדיוק כמו לפני שבוע, חודש?
קופקליפטוסצמנו, התענינו, התפללנו יממה שלימה... ביקשנו סליחה ומחילה, בכינו, התחלנו התחלה חדשה...
מה עכשיו? מה עושים כדי שלא יהיה שוב בדיוק כמו לפני שבוע, חודש?
אין מה לעשות...
ככה זה? יום שלם מבקשים סליחה מה', וממליכים אותו בכל הכוח, ויום למחרת "עסקים כרגיל"?
שכולם יודעים שבסוף כך יהיה...
אבל אין מה לעשות
קופקליפטוסהעבודה הקשה היא אחרי יום כיפור... אם נאמין בכוח של התשובה כלומר נאמין באמת שה' מחל לנו ועכשיו אנחנו טהורים ונקיים אז נוכל באמת להשתנות! נראלי עכשיו פשוט צריך להאמין בה' שהוא מחל לנו ולהתחיל מחדש... פעם רב מסוים אמר אתזה יפה: "כל אחד בבוקר אחרי יום כיפור צריך להאמין שהוא מסוגל להיות הרב מרדכי אליהו השאלה האם אתה מוכן לשנות את המחשבה ואת עצמך בשביל זה.." קיצר, עכשיו צריך להבין שאנחנו דף חלק ולבן ובידנו ההחלטה האם להכתים אותו...
מה אנחנו רוצים להיות אחרי יום כיפור או יותר נכון מה יום כיפור הולך להשפיע עלינו???????
והתשובה שיש שלושה אפשרויות מרכזיות לצאת מיום כיפור
1. בגלל שכולם מסביבי צמים גם אני צם... בעצם לחשוב שעצם שאנחנו מענים את עצמנו זה יכפר עלינו.
2. אפשרות שנייה זה להחליט שבגלל שבמשך השנה עשיתי את זה וזה (כל אחד העברות שלו) אז ביום כיפור אני חוזר בתשובה ובלנ"ד אני ישתדל לא לעשות אותם יותר... אבל אז התשובה לא תמיד מחזיקה ולפעמים די מהר אנחנו חוזרים לסורנו...
.3.ישנה עוד אפשרות שהיא לשנות את עצמך כלומר שאני הייתי שנה שעברה כך וכך וחטאתי בכך וכך והשנה אני מחליט להשתנות ולהיות בן אדם אחר מתוך הבנה שמה שעשיתי שנה שעברה לא היה בסדר.
וזה בעצם המושג לחזור בתשובה - לחזור בי ולהיות מישהו יותר טוב
איך? באמת שאלה..
אולי לרשום נקודות להשתפר בהם..
אולי פשוט להתפלל עלזה
לבקש מה' שנצליח להשאיר
את הדבקות את העוצמה שהיו ביוק כיפור לכל השנה
שמה שעברנו ביוה"כ באמת ישנה אותנו לתמיד
מרן הקוה"ט הרב קוק מדבר על זה בדיוק! הוא מסביר שם (ובמדבר שור דרוש עשירי) שהתשובה העליונה היא לחיות את חיי החול בקדושה, לא להיות בביהמ"ד כל החיים. לעבוד, לאכול, לדבר, כי שם התשובה השלמה (צריך לעיין שם, בקיצור)..
אבל שכוייח עצום על זה שאתה לומד אותו
לקבל על עצמך משהו מתוך ההרגשה של מה שחווית ביום כיפור..
מסקנה יפה מהדבר תורה שהיה לפני נעילה...
אני קיבלתי על עצמי משהו כזה לימים הקרובים, היום כשהתעוררתי הרגשתי טוב עם עצמי, שיש לי דבר חדש.. שאני לא מתנתקת בבת אחת מהאווירה המרוממת הזאת אלא שהיא ממשיכה איתי...
ועוד דבר- לכתוב לעצמך מה שהיה, מה הרגשת. רד לפרטים הכי קטנים שהיו לך משמעותיים. ותקרא את זה מדי פעם בימי הקרובים...
כתבתי לעצמי אתמול.. אחרי שקראתי אתזה היום- שוב זה החזיר אותי...
מומלץ
בהצלחה!!
קצת יותר להתאמץ בלשון הרע, בצניעות, בהלכה, בלימוד תורה, ביחס טוב לחברים. זה לא חייב להיות משהו גדול, אלא דברים קטנים שבסופו של יום עושים את זה
שלוש תזכורות ביום:
בוקר - לעשות דקה חשבון נפש על אתמול.
באמצע היום - להגיד תודה לה' על הכל.
בסוף היום - לחשוב דקה על בית המדרש.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים