סקר!לבן כהה
אממ...ישה"ז=]
ואם היה לך ביישוב משהו אחר? היית עוברת?נעמה*
אמ..לא נראה לי..לויודעת למה..ישה"ז=]
זה מה שהיה.אוסנת
אם היה משהו אחר, לא הייתי בבנ"ע. אבל במבט לאחור - אני שמחה על זה. אני הרבה יותר תרמתי בבנ"ע מאשר בתנועה אחרת (קרי - "אריאל").
אבל כרגע אני לא בתנועת נוער, למרות הרצון הטוב והאידיאלים הגבוהים.
כי....רוני-שבות
לפחות פעם התנועה פעלה ע"פ האידאלים שלה ולא הפכה את הדרך להשגת המטרה, למטרה....
מהי הדרך להשגת המטרה ומהי המטרה?אוסנת
פעם מישהו אמר שהוא כועס על התנועה, כי היום במקום לחנך כדי להקים, להשפיע, לבנות, לחדש - מחנכים לשם החינוך. האידיאל הוא החינוך ולא התרומה שאחריו.
אני לא חושבת שלזה את מתכוונת, כי אני מכירה את הראש שלך... אז למה כן?
הכוונה היא...רוני-שבות
האידאל התנועתי הוא תורה ועבודה כן?מסיבות כאלה ואחרות (וסיבות נכונות) כל הקטע של המעורב-נפרד נהיה נורא "IN" שזאת באמת אחלה דרך להתקדם ובאמת לבנות עולם רוחני בשילוב של עבודה...
אבל בשלב כלשהו הקטע של הלהפריד נכנס כ"כ חזק שפתאום האידאל התנועתי נהיה להפריד וכמה שיותר במקום לשים דגש על דברים אחרם לדוגמא עשייה וכולי...(סתם לדוגמא קחי את אחוז השירשורים בפורום שעוסקים בנושא ההפרדה)
בקיצור...כמו שאמר חכם סיני עתיק...
צריך לדעת למצוא את שביל הזהב.
אפשר לשלב בין כמה מטרות,matanyalan
לא צריך להגיד שעכשיו התנועה עושה רק משהו אחד, פועלים בתחומים שונים של עשייה, אבל
באותו זמן נעשים מאמצים להפריד, שזה גם אידיאל, הרי כמה שתהיה עשיה בתנועה הרמה לא
תהיה אותה רמה, במעורב או בנפרד..
אני גם חושבת ככה.אוסנת
התנועה לא מתעסקת כל היום רק בהפרדה. ההפרדה באה יחד עם הרבה עשיה אחרת.
מה לעשות? צניעות זה דבר חשוב. ואי אפשר לבנות לילד עולם אמוני, אם עוברים על ההלכה בצורה כל כך בוטה (ועוד עושים מזה 'אידיאל').
ברור שהפרדה זה חשובנעמה*
ואין ספק שיש לנו המון מה לשפר,
אבל אני כן חושבת שנשכח קצת הקטע של ה"עבודה". עובדה שהיום הגרעינים נחשבים כמקום של מי שלא נכנס להדכה- והם לא מקבלים את המקום הראוי להם. ובכללי- יש כ"כ הרבה דברים לעשות ולקן כאן- וזה נראה לפחות- שקצת שוכחים מהם.
כי כרגע זה הצורך.אוסנת
תנועת בני עקיבא הוקמה על תקן מחנכת חלוצים צעירים - בגלל שזה היה הצורך.
כיום, תנועת בני עקיבא משמשת כ"תנועת החזרה בתשובה הגדולה ביותר" - על תקן חינוך הנוער. חלק מהחינוך, הוא ההתישבות.
זה מה שצריך היום. לכן הדגש הוא על הדרכה (אם כי באמת חבל שהגרעינים לא ממש עובדים), ולא על הקמת ישובים וכיוצ'ב.
חלק מהחינוך הוא גם עשיהנעמה*
איזה כייף לראות שנשארו אנשים...רוני-שבות
שעדיין רואים לנכון לעשות משהו עם התנועה ולא רק להפריד אותה או לחילופין להעביר לחניכים את המסר שלבנ"ע באים אך ורק כדי לכייף....
אתן צודקות. לגמרי.אוסנת
חלק מהחינוך הוא העשיה. רק צריך להביא בחשבון שהיא תהיה מועטת יחסית לשנים עברו.
הפרדה זה דבר מאוד חשוב ועיקרי. לכן חשוב לדון בזה.
אבל - רוני שבות, לא ב א מ ת כל היום דנים בזה. אם סניף הולך לקראת הפרדה - אז זה הנושא העיקרי. אבל חוץ ממנו, אין כמעט דיבורים על "נפרד? מעורב?" מעבר למה שחובה הלכתית (לדון אם דבר מסוים שקורה בסניף הוא לפי ההלכה או לא).
והרי חוץ מ"עבודה" יש גם "תורה"...
אכן כן אבל....רוני-שבות
להעביר את התורה רק ע"י הפרדה? באיזשהו מקום זה קצת צמצום את הערך....(זה לא שהפרדה זה לא חשוב) ההפרדה מאד חשובה אבל שלא תבוא על חשבון דברים אחרים כמו עשייה. ושוב, התנדבויות אפשר לעשות בנפרד....אבל לעשות!
נכון מאוד! הסכמנו...אוסנת
נראה לי שמההתחלה חשבנו אותו דבררוני-שבות
רק שלדעת כל אחת הדרך להגיע למטרה קצת שונה....=]
זה מה שיש במושב.. וגםמיטל
אבא שלי הוא בני עקיבא.. חניך-מדריך-קומונור ועוד כמה תפקידים..
כי אלה האידיאלים שאני מאמינה בהם, והדרך שחינכונעמה*
אותי.
כי בנ"ע היא התנוע הכי נורמאלית!!אולפנסטית גאה
בתור אחד שיהיה בנפרד ועכשיו מעורב...אין כמו במבה
באריאל יש מלא דיבורים על איך לעשות דברים שיהיה נפרד, ויוצא לדבר על הנושא הזה הרבה יותר. זה לדעתי הרבה פחות צנוע מסתם לעשות פעולות וישב"צים ביחד...
אממ....לבן כהה
נכון,נעמה*
במקום לדבר ולחפור כל הזמן- ב"ה כל הזמן עוד סניפים עושים פעולות של הפרדה.
לא ידעתי...לבן כהה
אלינו זה עוד לא הגיע...
(בדיחה פנימית...)
לא לכל מקום זה הגיענעמה*
אבל כל הזמן שומעים על עוד מקומות נפרדים- והדברים הגדולים של בנ"ע גם מקבלים צורה מסוימת של הפרדה.
זאת הייתה בדיחה!לבן כהה
ואני לא שמעתי על מקומות כאלו....
מקווה שגם אלינו זה יגיע...
חשבתי...לבן כהה
יש פה קבוצה די נכבדה של חברי התנועה, שרוצים להפריד!
אולי נוכל לעשות מפה משהו...
הגיוני?
מה בדיוק?נעמה*
לכל סניף יש את האופי והקצב שלו..
ו"קבוצה די נכבדה של חברי התנועה"- עם כל הכבוד...
זה היה כדי להלהיב....לבן כהה
ותמיד יש את האלו שאומרים שכל סניף והדרך שלו...
אבל בטוח יש מה לעשות בכללי, עם כל התנועה ביחד!
הדבר שלדעתי החניכים/מדריכים יכולים להשפיע-נעמה*
ואת זה צריך לעשות בכל התנועה!לבן כהה
ב.מ - יש פה גם הרבה שלא רוצים להפרידמיטל
אני לא רוצה להפריד אצלינו את הסניף לדעתי..
אצלינו באולפנה יש כמה סניפים.. אריאל , בני עקיבא מעורב בעיר, בני עקיבא מעורב במושב , בני עקיבא "נפרד" - פעולות נפרדות וישב"צים מעורבים..
המצב של הבנים בנות הוא הכי גרוע ב.... בני עקיבא "נפרד"..
כשמפרידים בנים בנות והם בכל זאת כן ליד הבנים/בנות - זה רק מגביר את היצר לאחרי הפעולה..
אז עדיף פעולה מעורבת ושהבנים ובנות לא יהיו כ"כ בסדר.. מאז שהפעולות יהיו נפרדות ואחר כך אחרי הפעולה כשהבנים ובנות נפגשים היצר שולט..
יפה לכן..שהתחלתם לעשות סניפים נפרדים, זה ממש חשוב!הודיה...=)
אשריכם!!!!-תלמדו מ'אריאל'....הודיה...=)
כי..המלכה של העולם
א. זה מה שיש בישוב,
ב. גם אם היה משו אחר, לא הייתי יוצאת מבנ''ע..
כי אצלנו זה מעורב, ואני (כמו כל הסניף!) לא סובלת ניפרד..
ומי שמדבר על הקשרים והכל, אז אצלנו זה אפילו לא קרוב.. ויכולים להיות קשרים גם בלי מעורב..
דווקא בנפרד הבנות יותר מתלהבות מהבנים..מיטל
הסניף הנפרד אצלינו.. כשהודיעו להם לפני ההכתרה שהן עשו בהרא"ה שהןן עושות ביחד עם הבנים - הן לא הפסיקו לדבר על זה כל היום!!!
וגם עכשיו בזמן האחרון (כיתה י') הן פשוט יושבות ומדברות ומדברות ומדברות..
וגם חלק גדול מהם כבר לא שומר נגיעה..
מיטל,אוסנת
נכון שבנפרד יש יותר משיכה, אבל זה רק בגלל שבמעורב המשיכה הטבעית נהרסה כבר.
טבע העולם שבנים נמשכים לבנות וההפך, ואם בן רגיל להיות בחברת בת - אז חבל. ואז כדי ליצור ריגוש (אפילו אם הוא רוצה ליצור קשר אמיתי, ורוצה להרגיש כדי לזעת ש"זהו זה") - הוא צריך הרבה יותר מאשר שיחות נפש...
אין פה מטרה שלא תהיה התענינות בין בנים לבנות - כי צריך אותה. המטרה היא שהיא תתבטא בזמן הנכון. וחבל שהיא נהרסת אצל מי שרגיל בה.
לפי דעתי....אולפנסטית גאה
צריך שיהיה עורב אבל באיזושהי צורה מוגבלת אחרת אם זה לא מוגבך זה יכול להגיע לדברים גרועים...
חוץ מזה שזה תלוי גם מה השבט רוצה.
טוב.. לא קראתי ת'תגובות...אני עונה לפי מה שניראלירננוש!
בס"ד
ולא להתעצבן עלי!!
1. כי זה מה שיש בישוב.
2. כי יש לה אידאלים ברורים ונכונים!!נכון, לא עם הכל אני מסכימה [כמו המעורב ששמתי לב שתסס פה..=]] אבל המטרה היא טובה!!!.
3. אני מניחה שלפני הכרות שטוחה הי'יתי הולכת לאריא-ל כי זה הסגנון שלי אבל בהכרות עמוקה ולפי מה שהאריא-לניקים כתבו עלניו אני לא רוצה להיות התנועה שמחנכים בה לשנאה בגלל שהאדם לא בידיוק כמוך... ליודעת.. לא מסתדר לי...ובבנ"ע לומדים לקבל ת'שונה [שחר,יובל,פיתוח,חילוני'ים-כן יש סניפים על חילונים...!!] ולקרב אותו אליך ואני חושבת שזה ממש נכון ויפה!!!
4.את עזרא בחי'ים לא הכרתי לעומק וכל מי ששאלתי מעזרא לא ידע מה היא בעצם התנועה שהוא מי'יצג....=]
זהו ניראלי...
40... וגם-לבן כההאחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
תלוירעות שרהאחרונה
בנטיעות וכזה נראה לי שכן
במחנה יש משהו נפרד
אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה
יש למישו אולי?
קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת
לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?
לכיתה ואחי אהוביה
חלק ממערך בת מצוה
באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי..
צ'אט ג'יפיטיזיויק
להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:
חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)
מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.
דקה 1-2: שאלה פותחת
שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"
תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).
דקה 3-5: סיפור קצר
ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."
שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"
דקה 6-10: דיון קצר
שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"
עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.
חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)
מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.
דקה 1-2: הסבר קצר
אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."
דקה 3-8: פעילות קבוצתית
חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.
תן לכל קבוצה משימה:
קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.
קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.
קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).
כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.
דקה 9-10: שיתוף מהיר
נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).
חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)
מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.
דקה 1-3: דבר תורה קצר
אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."
דקה 4-7: פעילות אישית
תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."
תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.
דקה 8-10: סיום מעודד
אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."
סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).
הערות למנחה:
שמור על אווירה קלילה ומכבדת.
התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.
הבא דף ועטים לפעילויות.
אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.
בהצלחה!
צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה
אני ממש מסכימה איתך..
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכני
אחי אהוביה
לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמח
אחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז
חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)
מדשיותאנונימי (פותח)
טוב נושא קשוח אז ככה..
בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה).
אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.
עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.
עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית
קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?
תשחרר. לא בידיים שלךמשה
סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades
מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו
במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה.
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות
צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש
רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?
וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)
ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)
תודה רבה!