נטורי קרתא הניפו בפורים דגל פלסטין בירושליםהאדמו"ר מסאטמר
עוד תמונההאדמו"ר מסאטמר
ועוד תמונה...האדמו"ר מסאטמר
חשוב לזכור שהם מיעוט שבמיעוט..האדמו"ר מסאטמר
דגל ישראל זה גם גרוע,אבל לדעתי אין להשוותו לדגל אש"ף.
חח יש לך בחתימה דגל ישראל!!אוריין
לפעמים אנשים לא שמים לבאוסנת
איזה שטויות הם מדברים.
אפשר לא להיות ציוני, אבל להניף דגל פלשתין?! של רוצחים?!
לפחות את דגל ארה"ב (יש שם קהילה גדולה של נטורי קרתא)...
ארה"ב לא יותר טובה מהערבים.רחלקה
מי שמניף את דגל ישראל, לא יכול לבוא אליהם בטענותואלאד
צריך ניתוח כדי להוציא את הקורה מעינך.
יש הבדל מהותי [לפחות בפן המחשבתי של העניין]רחלקה
בעזהי"ת.
בין דגל ישראל לדגל פלסטין.
ימ"ש.
יש הבדל גם בין הדגל הנאצי לדגל פלשתיןואלאד
דגל מדינת ישראל הוא דגל שתחתיו נעשו פשעים מזוויעים ומסמרי שער נגד אלוקי ישראל ועם ישראל - ומי שמניף אותו ראוי לגינוי, על אף שיש מי שיטען שעל הגינוי להיות פחוּת מגינוי כלפי מי שמניף דגל פלשתין.
איזה עיוות. גועל נפש.רכס רמת מגרון
העיוות הנורא מכל הוא של מי שמשייך את סמלי הכפירהואלאד
את זה תאמר לכל יהודי ב100 שנה האחרונותרכס רמת מגרון
ולכל רב שלא עונה לשם 'יואל משה טייטלבוים'.
ההופעה של האומה ב כ ל ל ו ת ה היא כיום, עפ"י בחירה, דרך המדינה. זה לא אומר שהיא עושה דברים גרועים, אבל לא תוכל להתכחש לריבונות. ואם תרצה בכל מקרה- תעבור לסאטמרלנד.
בציפיית הישועה.
בליל מילים דמגוגי, מנותק מן העובדות והמציאותואלאד
ב. 95% מיהודי העולם מחללים שבת בפרהסיא. האם זה אומר שעל כולנו לחלל שבת בגאווה, כי זוהי "בחירת האומה בכללותה"?
90% מיהודי אמריקה הם רפורמים. האם זה אומר שהרפורמה היא מושג קדוש?
אלא, שביהדות יש מושג שנקרא "קשר רשעים אינו מן המניין". והתנועה הציונית מתחילתה ועד סופה היתה קשר רשעים (על אף שהביאה, בעל כרחה, לתוצאות חיוביות בבחינת 'כי לא ינוח שבט הרשע על גורל הצדיקים למען לא ישלחו הצדיקים בעולתה ידיהם').
כל בעל לב שיקרא את הסיפורים המצמררים על מה שעשתה התנועה הציונית לילדי העולים מארצות המזרח כשהעבירה אותם על דתם על אף תחנוני הוריהם, ראוי לו שיתחלחל על אימת שיראה את הדגל הכעור הלזה, שמייצג את הרוע, הנבזות והמלחמה נגד קדשי ישראל.
אם כך,רכס רמת מגרון
אין לנו על על מה לדון.
אם נקודת ההנחה שלך היא שאין כזה מושג של 'כלל ישראל', ואין נשמה כוללנית המכונה 'כנסת ישראל'- יסודות אמונתינו שונים, וממילא לא נוכל להבין את ההסתעפויות הרעיונות זה של זה.
בכל מקרה, חיים כפרניים נעימים.
בציפיית הישועה.
יש לך דייסה בראש - תוצאה של שטיפת מוחואלאד
מה שמדריך אותנו בעולם הזה זו תורת ישראל. לא דמיונות, הזיות שווא ונבואות שקר שמתיימרות לומר לנו ש"כלל האומה" בחרה בדרך המנוגדת לדרך ה', עפ"ל.
ודאי.רכס רמת מגרון
נכון, זה מושג מורכב וגבוה, אך עם זאת- ברור וחד.
אין מושג של כלל ישראל בחוץ לארץ. לא מספיק להיוולד לאם יהודיה, יש ענין של התקשרות בכלל ישראל והופעת תכונותיה. אדם שבוחר להופיע ערכים של אנטישמיות- ניתק עצמו מהכלל, גם אם הוא נמצא בארץ ישראל.
אבל מכיוון שנשמע שהראי"ה והרצי"ה קוק הם אינם רבותיך, אין לנו מכנה משותף לדיון. אז שיהיה לך בהצלחה בבניין נפשי המיוסד על שנאה והחרבה.
ותודה, אבל אני ממש לא תוצאה של שטיפת מוח של אף אחד.
בציפיית הישועה.
אכן, זה מה שנכתברכס רמת מגרון
אם אכן המציאות הזו היא הנכונה, הדיון צריך לעסוק במושגים יסודיים בהרבה. הרבה לפני שמגיעים למדינת ישראל, מושגי היסוד של היהדות צריכים לקבל משמעות דומה.
אך אם המחלוקת לגבי יסודות התורה היא קוטבית כ"כ, ממילא- כל חילוק לגבי ההסתעפויות תנבע משׂיח שונה לחלוטין.
אם אתה לא מסכים איתי ש1+1=2, סביר שעוד יותר לא תסכים איתי ש
.גם מבלי להתיימר לקוקניקיות, יש יסודות עליהם משתדלים להתבסס.
בציפיית הישועה.
דיסוננס קוגניסיבי במיטבוואלאד
אכן נפש מיוסרת, נטולת כל שביב הגיון בסיסי, שבויה בהזיות ובנבואות שקר אנטי-יהודיות. רחמנות.
מה שכן, אתה כותב בניסוחים יפים.רחלקה
היכן הדיסוננס?רכס רמת מגרון
אני לא שונאת אנשים שחושבים אחרת ממני, אני פשוט לא מבינה אותם, ולכן קשה לי לדון עמם על דרך חייהם.
"אכן נפש מיוסרת, נטולת כל שביב הגיון בסיסי, שבויה בהזיות ובנבואות שקר אנטי-יהודיות. רחמנות."
הפכת את הדיון לאישי ולא רעיוני, צורה זולה של התחמקות.
בציפיית הישועה.
אני לא רוצה להעליבואלאד
ולגבי חוסר עינייניות מצדי - את צודקת. אין אפשרות לאף אדם להגיב בצורה עניינית לאמירות נטולות תוכן כמו "הנשמה הכוללנית של כנסת ישראל החליטה שצריך להצדיע במועל יד לדגל מדינת ישראל". באותה מידה שאיני יכול לענות עניינית למסיונרים נוצרים שמבלבלים את המוח עם סיסמאות סתמיות ואווריריות שאינן מחוברות לקרקע המציאות.
דמגוג.רכס רמת מגרון
הבנתי, זה די פשוט:
כל דבר שגדול עליך, אתה פשוט משווה למיסיונריות\נאציזם\פתרונות סופיים למיניהם\ גזרות שמד, ובכך פותר את עצמך מלעשות את הפעולה הקיומית המוכרחת ביותר: לחשוב.
אחלה.
בציפיית הישועה.
זה פשוט מזכיר לי - מה לעשות ואני בן אדםואלאד
יש לך אפשרות לנסות לרדת מעולם הנשמות לרמה הארצית של עמי ארצות מסוגי ולהמשיך את הויכוח - או להתבכיין. הבחירה בידייך.
נב. עכשיו נזכרתי שבעצם כבר החלטת שאסור לך להתדיין עם מי שלא אוחז בשיטת הראי"ה בשלמותה. אז לשם מה כל ההצגות?
תמשיכו, אני נהנת.תירא-אל
דיון אסוציאטיבי בהחלט יכול להיות אחד המעניינים...רכס רמת מגרון
אסוציאציה זה לא מקור להתבסס עליו. אולי ע"מ להדגיש זה עלול להיות נחמד, אבל לא כבסיס.
קשה לי להבין איך אתה מצפה לברר ענין גדול [לחיוב או לשלילה] כמו מדינת ישראל, מבלי לגעת במושגים כמו כלל ישראל. אשמח שתבאר.
נ.ג. מזמן הדיון הוסט מנושאו המקורי.
בציפיית הישעה.
על מה בדיוק את מלינה?ואלאד
ומי שחפצה נפשו בבירור עמוק, לא מתחיל את הויכוח מהצהרות ערטילאיות מנותקות מהמציאות.
לא בשמים היא. יש לתורה יסודות, וסולם שלא מוצב ארצה - לעולם לא יגיע השמימה.
על צורת ההתנסחות שלך, שממהרת להסיק מסקנותרכס רמת מגרון
אסוציאטיביות גרועות.
"ובני אדם מתבססים פעמים הרבה על השוואות אסוציאטיביות"- לא אני כתבתי.
עשרות פעמים כבר אמרתי כך בדיון הזה: היסודות שלנו שונים, מכיוון שאין בך רצון לדון עליהם- כל דיון אחר ביננו יהיה עקר.
שבת שלום.
בציפיית הישועה.
מה הקשר שאת מכניסה רבנים לויכוח??!!!האדמו"ר מסאטמר
מי אתה חתיכת פספוסבחור זהב
היצר הרע דוחף אותך להכניס רבנים לויכוחואלאד
אתה מוכן לבזות רבנים כדי להכניס קטנה לבר פלוגתא - מה שמעיד אולי על רמת יראת השמים שלך.
אין שום קשרבחור זהב
הרי אתה אמרת שמי שמניף דגל ישראל ראוי לגינוי, נכון? אם כך לשיטתך גם מו"ר הרב צבי יבודה שהניף, גם אותו חלילה תגנה?! אם כך פשוט חזור בך!
"להכניס קטנה לבר פלוגתא" -לענ"ד משפט בלתי תקין בעברית-דרוש הגהה!!
ואגב אתה צודק יראת השמים שלי ודאי צריכה תיקון - תודה!.
נ.ב. בקצב הזה ינון יבוא לישראל לפני שתשיב על טענותי נגד אמרותיך חסרות הרגליים (שם,שם).
בניגוד אליך, אני משתדל לא לדבר נגד רבניםואלאד
שמתי לב שסוגדי המדינה אוהבים להכניס רבנים לכל מחלוקת ודיון בו הם נתקלים בטענות ענייניות, כדי לגרום לבר פלוגתא שלהם לבזותם, ואז לצעוק "ביזוי ת"ח!!!!11" - וכך לצאת מנצחים בויכוח על גבם של רבניהם.
אמת - שיטה לא רעה מבחינה פרקטית, אבל מעידה על מידות פגומות ועל היחס הכללי של המזרחניק הממוצע לרבניו - מבחינתו הם אינם אלא כלי שאפשר לזרוק אותו מתחת לרכבת דוהרת למען תועלת עצמית.
כזבןבחור זהב
איפה דיברתי נגד רבנים? אל תשמיץ בלי בסיס תודה!!
סלח לי אך לא ראיתי שום התיחסות ענינית כרגיל אתה מתעלם באלגנטיות מן העובדות ומלמל איזה גיבוב של שטויות שלא מן העניין. אם כך: למד לשונך לומר איני יודע!
אני נוטה להאמין שהסברתי את עצמי היטבואלאד
אם לא הבנת - זבש"ך. בעוונותי הרבים אין לי סבלנות לעסוק בהיבטים טיפוליים.
ענה מבלי להתחמק!בחור זהב
"דגל מדינת ישראל הוא דגל שתחתיו נעשו פשעים מזוויעים ומסמרי שער נגד אלוקי ישראל ועם ישראל - ומי שמניף אותו ראוי לגינוי, על אף שיש מי שיטען שעל הגינוי להיות פחוּת מגינוי כלפי מי שמניף דגל פלשתין."
הרצי"ה ועוד רבים הניפו אותו האם לשיטתך רואיים לגינוי?? בהודעתך האחרונה נראה שאתה מסתייג תוך כדי נסיון לא לרדת מהעץ שטיפסת עליו. ח"ח.
לזכותך יאמר שסופסוף אתה מתחיל להתייחס טיפונת ענינית.
"והאמת והשלום אהבו, שבת שלום!"
לגבי ההיבט הטיפולי.. הגב לעניין מבלי לרדת לרמה האישית. תודה!
טפשון, אני מנסה להסתייג רק מנסיונך לרמוס את רבניךואלאד
תתפלא, יש לי (ולך, ובהכרח לכל אחד ואחד) מחלוקות השקפתיות חריפות עם רבנים רבים מכל קצוות העולם האורטודוקסי, כשחלק מהשקפותיהם ראויות לגינוי מבחינת ההשקפה הנגדית. ברם, אני מעדיף לא להכפיש את אותם הרבנים אישית, כל עוד אני מאמין שהם אכן תלמידי חכמים.
אתה, לעומת זאת, במקום להתמקד בויכוח הענייני, העובדתי והיבש - בחרת לזרוק את רבך לתוך להבת הויכוח בתקוה שהוא יבוזה ויהיה לך על מה להזיל דמעות תנין. במעשה זה, קיוית להוריד את הויכוח מהפסים ובכך לצאת גבר ומנצח.
זו שיטת פעולה טיפוסית של מי שרבניו אינם הרוח המפעמת בעצמותיו אלא כיסוי דל למבושיו.
מחילה, אבל: זו ההשוואה הכי מטומטמת ששמעתי בחיי.רכס רמת מגרון
אני מקוה שאתה לא מתכון אלי....האדמו"ר מסאטמר
בהנחה שר' יואליש מת, סביר שזאני לא מתכוונת אליו.רכס רמת מגרון
וגם נכבשה ירושלים, ויהודה ושומרון והגליל והגולןרכס רמת מגרון
ופותחו עגבניות השרי.
אז מה?
בציפיית הישועה.
אז מה?רכס רמת מגרון
לא נראה לי שיש מי שמכחיש את המעשים שנעשו ע"י מדינת ישראל תחת הדגל, ובכל זאת:
בציפיית הישועה.
איכסס איזה בוגדים!! מפגרים!!אוריין
יאלה, עכשיו תחרות מי מקלל אותם הכי טוב..מתנחל גאה.
אני מקוה שאתה לא רציני.רחלקה
אני כן ציני..מתנחל גאה.
רציני או ציני?!בת-אליי
אולי ציוני... חח סתם..אוריין
אז התלהב מדגל האויב. אז מה ?משה
ועל לשון הרע, שמעת?בת שמש
מה הקשר לשון הרע??אוריין
ישמצב שהם יצאו מ"כלל עמיתך"...רחלקה
הי, הי.אוסנת
היום אי אפשר לצאת מעמ"י.
- ומי שרוצה לקנטר אותי, שישים לב שגם על חרדים אני אומרת את זה, לא רק על חילונים -
רכס רמת מגרון, בחור זהב - כל הכבוד.
אין מקום לדעות נוצריות בבית ספרינוואלאד
שום הגיג נאו-נוצרי או פסואו-חסידי לא ישנה את ההלכה ואת מציאות העולם שברא ה'.
לא דיברתי אליך.אוסנת
ומה אם אני אומר שדעותיו של ר' יואל מסאטמר (ח"ו) הם נוצריות?!
תקטול אותי.
אז קשוט עצמך תחילה.
את מתפרצת לדלת פתוחהואלאד
אבל אצלו אפשר למצוא גם הגות יהודית ייחודית וחשובה בכל הנוגע לאיסור השתתפות עם רשעים. מה שאין כן עם דעותייך המאוסות, שהן נוצריות מא' עד ת'.
אני משתדלת שלא לקבוע עמדה בעצמי על רב.אוסנת
כן, כמה מפתיע - גם אם הוא אומר דברים שנשמעים לי מופרכים לחלוטין!
תתפלא, אבל היהדות מבוססת על מחלוקות.
[ופתאום אני מבינה, למה לאנשים שקרובים אליך בדעותיהם - קשה לפעמים ללמוד גמרא]
טעות. יהדות לא מתבססת על מחלוקות אלא על תורת ישראלואלאד
פתאום אני מבין מדוע לנשים קלות דעת מסוגך קל יותר ללמוד את הברית החדשה (המבוססת על מחלוקות האפוסטולים) מאשר את תורת ישראל החותרת לחקר האמת האחת והיחידה.
אתה מדברתירא-אל
כדי להתסיס, כדי לשלהב, כדי להציק.
חאלס עם הדיון הזה, שמזמן הפך עקר.
אתה אובססי למרכאות, או מה?תירא-אל
נובע מהויכוח שהוא ניהל כאן, שהוא מחפש לעשות רעש.
הצילינו מהמשומדין ימח שימם!!!!!!!!בחור זהב
ימח שמם של הניאו-נאצים העמלקים הארורים הללו!!!!!!!השם הוא המלך!
שמעתי שהאדמו"ר משומרי אמונים שליט"א התבטא על אותם ארורים ימ"ש שאינם מזרע ישראל.
גם אם כן, בודאי שמדובר בערב רב ללא ספק, וכבר אמר על כאלו ושכמותם האדמו"ר מצאנז קלויזנבורג זצ"ל ש'זאת טומאה שלא היתה' (יהודים 'חרדים' המתחברים עם הרוצחים הערביים ימ"ש) ושכל ימיו לא יחדל מלהתריע על כך.
הקב"ה יקלל את הארורים הללו בכל הקללות הכתובות בתורה, ובאלו שאינם כתובות בה גם כן, וסופם יהיה כסופו של המן האגגי.
אין גבול לחוצפה הנאציסטית של אותו ארור ימ"ש, שלדעתו לחבור להמן המודרני זה 'מעשה מרדכי' ולא ההיפך מכך.
אל תהיה טמבליהודי גאהאחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א
אשמח למידע
איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?