לפעמים כשאדם מתעצבן - או מרגיש "נפגע" - הוא אומר שטויות כאלה, שהם ממש שקרים, העיקר להוציא את העצבים שלו על מי שכנגדו באותו רגע (ולפעמים דווקא במה שיודע שלא נכון אבל שהכי יפגע.. שיגעון. הפוך-על-הפוך. ר"ל).
זו תופעה נוראה. קלקול שצריך תיקון רציני.
וזה שבמקרה זה הבן אדם הוא אמא שלך, לא הופך אותה לחסינה מהדבר המצער-מאד הזה. רק עושה את פגיעתה לקשה יותר, כי זה כאילו "ניצול" של מעמדה, ברוב כעסה ואיבוד עשתונותיה.
מציע לך שתאמרי לה כשתירגע, שהאמירה הזו פגעה בך מאד. אלא אם כן את חושבת שהיא כזו שרק תנסה "להצדיק" את דבריה, שאז יותר טוב לא לעסוק בכך.
אני מאד מרחם עליה שעברה עבירה חמורה כזו שבין אדם לחבירו.
באשר אלייך - כמובן אפשר להבין את ה"דמיון" שהשתלט עלייך, ולא נתן לך להפעיל את השכל ולומר לעצמך שברור שאם היא באמת היתה חושבת כך - בחיים לא היתה אומרת את זה.. כי היתה מבינה שזה יכול להחליש עוד יותר, ואיזו אמא רוצה שכך יהיה לביתה....
על כן ברור שגם היא יודעת שזה שקר גמור. תקחי מזה - וכולנו - רק חיזוק כמה לא לומר דברים קשים, גם כש"מתעצבנים". בוודאי לא שקרים גמורים ופוגעניים כאלה.
לעצם הענין,
את כתבת:
"שעמוק עמוק בפנים זה בדיוק הפחד הכי גדול שלי-
שאין באמת מישהו שיאהב וירצה אותי.."
קודם כל, מכאן בדיוק ראיה למה זה ההיפך. כי בחורה כמוך, שמה שהעסיק אותה הוא שזה הפחד שלה... לא כעס אין קץ על אמא שלה שדיברה כך - זו עוד סיבה למה ירצו אותה..
מלבד זה - אכן אצל לא מעט בנות מקנן "פחד" כזה. כי הן מאד רוצות לזכות בבעל אוהב שירצה אותן.
אבל זו ממש שטות גמורה. באותה מידה גם הבחור שיתאים רוצה בכך.
כיוון שאת חושדת את עצמך לשווא - הרי שבתור מישהו שקורא ומתפעל לא פעם מהודעותייך, מלאות הטוב והלב והטוהר.. אני אומר לך שאין לך מה לחשוש. אפילו כהו זה.
יהיה - ועוד איך שיהיה - "מישהו שיאהב וירצה אותך". כמובן, צריך שגם את תרצי אותו. שיהיה מישהו ראוי למעלתך - ומתאים לך אישית.
אל תיבהלי משטות שאימך אמרה באיבוד דעתה. ממש חבל שבגלל חשד כ"כ לא שייך שלך את עצמך, הפסדת ליהנות מהיום הזה..
אולי תגידי לעצמך, שכיוון שכבר הרגשת לא טוב היום, את לוקחת את זה כ"כפרת עוונות" על הצד שלך במריבה עם אמא שלך (על הצד שלה, המאד קשה, היא תצטרך לעבוד) -
אבל מיד תתנערי מזה. זה שהית בהלם ממה שאמרה כך, נעלבת - כמובן אפשר להבין.
אבל שברוב צדקותך, מה שהעסיק אותך זה שמא באמת.... נו.. אל תחששי כלל.
תמצאי מישהו מצוין. בקרוב בעז"ה.
[אם אמא שלך אמרה כך על "בחורים", חוששני שהיא ממש ממש לא מבינה ב"בחורים". בוודאי לא בבחורים שמחפשים מישהי איכותית, עם תוכן וטוב]