הרב יעקב יוסף: ארור המן, וארור יוסי שריד -השם הוא המלך!

"ארור יוסי שריד"

הרב יעקב יוסף: בסיום קריאת המגילה יש לומר ארור המן ארור יוסי שריד

אבישי בן חיים | 10/3/2009 20:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בסיום קריאת המגילה יש לומר "ארור המן, ארור יוסי שריד" - כך קובע הרב יעקב יוסף הגדול בבניו של הרב עובדיה יוסף ואחד מחשובי הרבנים בישראל.
קריאת מגילה סמוך לקבר ברוך גולדשטיין בקרית ארבע, אמש.
קריאת מגילה סמוך לקבר ברוך גולדשטיין בקרית ארבע, אמש. צילום: פלאש 90

בדרשה שנשא הרב לקראת חג הפורים הסביר הרב כי "אחרי שגומרים את המגילה אנחנו מברכים את הברכה, ברכת שבח והודאה: 'האל הרב את ריבנו'", ומי ש"מסיים את הברכה צריך שיאמר: 'ארור המן, ברוך מרדכי. ארורה זרש, ברוכה אסתר. ארורים כל עובדי כוכבים, ברוכים כל ישראל'. וצריך שיאמר 'וגם חרבונא זכור לטוב'. שלמה המלך אמר לנו 'זכר צדיק לברכה ושם רשעים ירקב'".

הוא הוסיף כי כדי להמחיש את הדברים נוקבים בשמות הרשעים והצדיקים "אז אנחנו ממחישים את הדבר הזה - מזכירים את הצדיקים לטובה מרדכי ואסתר ומזכירים את אותם הרשעים, מקללים אותם: 'ארור המן, ארור יוסי שריד'.
אתה מזכיר את כל אלה שעשו צרות לעם ישראל בגשמיות ברוחניות וכיו"ב. זה מה שאנחנו אומרים מדי שנה בשנה וחוזרים על זה שלוש פעמים. כל דבר שאנחנו רוצים לחזק אותו כופלים אותו שלוש פעמים".

מקורב לרב יעקב יוסף מסר בשמו בתגובה "אלו שפועלים למען הקמת מדינת טרור ועוסקים בהלשנות לאומות העולם ובגירוש יהודים הם אכן רשעים ארורים".

עוד הזכיר כי הנחייה דומה בדיוק אמר הרב עובדיה יוסף לפני מספר שנים (לקראת פורים בשנת 2000 , א"ב) על שר החינוך דאז יוסי שריד בשל הסכסוך המיתולוגי שלו עם סגנו חבר הכנסת משולם נהרי. "בקריאת המגילה בשעה שתגידו ארור המן, תגידו גם ארור יוסי שריד… השם ישים דמו בראשו וייתן בו נקמות שנעשו בהמן… כך כל הנקמות שעשו בהמן יעשו גם ביוסי שריד", אמר אז הרב עובדיה.
ומה זה יתן?מ.מ.י.ר

תאמר ארור יוסי שריד. תאמר ארור/ה על כל אחד מחברי הכנסת.

נכון או לא נכון  - איך זה יעזור? לארץ ישראל, לעם ישראל?

אנשים מתגדרים במציאת כינויים לזולת, אפילו לרשעים, במקום לתקן אותם. במקום להשקיע את הכוחות בדברים אחרים שיועילו באמת, מוציאים את הכוחות בדברים אחרים. ושוב - אם תקרב את עמ"י לתורה ולמצוות, ממילא מה יקרה? לא יהיו חילולי שבת, לא תהיה כל כך הרבה פריצות, עמ"י יהיה מחובר לארץ ישראל! אבל במקום זה, עסוקים בדברים שלא מועילים לדברים הללו.

אין לי בעיה שמי שהולך אחרי הרב יוסף יאמר כך, אבל אני בכל אופן לא מבין את הדרך הזו.

[אגב, אולי כדאי להזכיר את שם האמא.. כידוע יש גם הרב יוסי שריד שליט"א מכולל "מר"ץ" במבשרת].

יש שסוברים שע"י אמירת עמלק ימח שמו-קיימת מצווה מדאקטיף שנית
ורייתא
נכון.מ.מ.י.ר

מה זה קשור?

יהודי הוא לא עמלק. רוב רובם או כל היהודים כיום הם תינוקות שנשבו [חזו"א, ריש יו"ד], הדבר שבאמת צריך לעשות הוא להתפלל עליהם ולקרב אותם לתורה ולמצוות.

וגם אם אותו יוסי שריד או אנשים אחרים הם לא תינוקות שנשבו, אבל גם רשע גמור הוא לא עמלקי. הוא רשע גמור. וגם כששונאים אותו - לא שונאים אותו שנאה גמורה, אלא שנאה רק מחמת עברותיו (עי' ב"מ לב:, תד"ה שראה, שמחלק).

על הערב רב שמעת?קטיף שנית
לשון בעל התניא:מ.מ.י.ר

"ומה שכתוב בגמרא שמי שרואה בחברו שחטא מצווה לשנאותו...היינו בחברו בתורה ומצוות, וכבר קיים בו מצוות הוכח תוכיח את עמיתך, עם שאתך בתורה ובמצוות ואף על פי כן לא שב מחטאו...אבל מי שאינו חברו ואינו מקורב אצלו, הרי על זה אמר הלל הזקן: הוי מתלמידיו של אהרן, אוהב שלום ורודף שלום, אוהב את הבריות ומקרבן לתורה. לומר שאף הרחוקים מתורת ד' ועבודתו, ולכן נקראו בשם בריות בעלמא, צריך למשכן בחבלי עבותות אהבה וכולי האי ואולי יוכל לקרבן לתורה ועבודת ד'..

וגם המקורבים אליו והוכיחם ולא שבו מעוונותיהם שמצווה לשנאותם, מצווה לאהבם גם כן. ושתיהן הן אמת. שנאה מצד הרע שבהם ואהבה מצד בחינת הטוב הגנוז שבהם שהוא ניצוץ אלוקות שבתוכם המחיה נפשם האלוקית וגם לעורר רחמים בליבו עליה" (תניא פל"ב. הב"ד הגר"ש אבינר שליט"א).

"ערב רב" לא שייך פה.מ.מ.י.ר

אני לא יודע להגדיר מישהו כערב רב או כעמלקי.

אני נותן לך הגדרה מצוינת (שהיא הלכתית! לא רעיונית.) - רשע גמור.

ובכ"ז, גם אותו צריך לשנוא רק מחמץ עברותיו, אבל גם לאוהבו, ולקרב אותו לתורה ומצוות.

ויש לי כמה שאלות:

א'. מה איכפת לי שהוא ערב רב? אמא שלו יהודיה - מבחינה הלכתית הוא יהודי?

ב'. ואם אותו רשע גמור יחזור בתשובה, אז פתאום הוא לא יהיה ערב רב? זה מצחיק.

שלא נחשוב שעמלק והמן היו רק פעם - הם גם כיום!!!השם הוא המלך!אחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך