אני חושב שזו הסתכלות מעט בוסרית.
ואני מרשה לעצמי להעריך - כמה שאני לא אוהב לומר דברים כאלה, וגם לא אוהבים לשמוע אותם.. - שעם השנים והקמת בית, יתכן שהמבט קצת ישתנה.
בוודאי ש"לחנך את הדור הבא", זה חשוב מאד. וגם לתנועת הנוער יכולה להיות לכך תרומה, בצדדים מסויימים, אם עושים את זה כמו שצריך.
ובוודאי שתחושת אחריות ביחס לתפקיד, זה דבר חשוב ויפה.
אבל גם צריכים פרופורציות.
כשעושים ש"ל - בגלל שמרוכזים בכך יכולים גם לאבד פרופורציות.
הנימוקים ש"היא אחראית" אפילו אם יסתדרו בלעדיה, ושיהיה זיכרון פחות חיובי מהשירות, ושאולי היא תגמור עם תחושה פחות טובה (אם לא תמצא.. אני מניח שגם את מבינה שמי שהתחתנה בסוף השירות, לא תצא "בתחושה פחות טובה"..), פשוט לא עומדים כלל מול זה שהיא תתחתן.
אמרתי, בכללי אני לא חושב שבד"כ זה כבר גיל שמתחתנים. אבל בחורה שמעידה על עצמה שהיא בטוחה שהיא בשלב הזה, רוצה להכיר לשם שמיים, להקים בית בישראל - אז לומר לה, תדחי לאחרי השירות... זה דבר לא נורמלי לדעתי. איבוד כל פרופורציה. וכשמאבדים פרופורציה ביחס ל"קומונה", זה גם מוזיל את ערכה, כמו כל דבר ששמים אותו מעבר למקומו.
היא תתרום הרבה ויפה, ותשמע הצעות במקביל. בדיוק כמו שעושות בנות לא-נשואות, קצת יותר מבוגרות, בתפקידים יותר תובעים ומחייבים. תמצא זמן להיפגש, ותמשיך במקביל לתרום במרץ (ובוודאי שזה לא דומה לחייל שאין לו כמעט יציאות, וגם שם אפשר להיפגש. היא נמצאאת בעיר, יש גם שעות פנויות).
ואם הדברים יהיו רציניים, אז אכן הקמת בית קודמת. עד אז, באמת לא צריך "לשים על המאזניים". אבל אם הברירה היא ממש לדחות אפשרות של נישואין, בוודאי את כל התהליך בשנה, אצל מישהי שבטוחה שהגיע זמנה, בגלל שהיא קומונרית - זה לא שייך.
ולגבי החשיבות "לתרום ולחנך את הדור הבא גם באופן כמעט אבסולוטי בשלב כלשהוא בחיים"..
לדעתי, המחשבה שהנה, זה השלב בחיים שבו תורמים "באופן כמעט אבסולוטי" לחינך הדור הבא, היא טעות כפולה.
עיקר התרומה לחינוך הדור הבא, תבוא בשלבים אחרים בעז"ה. בוודאי למי שיעסוק בחינוך - ויראה אז כמה ההשקעה הנדרשת רבה יותר, מתמידה יותר, ולטווח ארוך - וגם למי שסתם יהיה הורה טוב, ויתפוס אז מה פירוש באמת "השקעה אבסולוטית"..
וגם - אמנם זה באמת אחד הדברים המרנינים, ההתמסרות לתפקיד בש"ל, זה באמת שלב מיוחד; אבל עדיין, לחשוב שזו אמורה להיות "אבסולוטיות" כזו, שאינה מאפשרת היכרות לבירור אפשרות של נישואין, ושזה "השלב בחיים" לכך, זו לגמרי הגזמה לדעתי.
ומכל מקום, מאד יפה להבין מכותלי הדברים איך ראית את תפקידך בשלב הזה ואיך ביצעת אותו. באמת כל הכבוד..