קודם כל תפרגן לעצמך כי רק לכבודך פתחתי ניק לראשונה בפורום...
אני לומד בישיבה הגבוהה מצפה ירחו ולדעתי היא קולעת בול לכל הקרטריונים שציינת.
א) אני מכיר את הסטיגמה שאנשים חושבים שלומדים אצלנו רק בקיאות, זה נובע סתם מחוסר הכרות, בישיבה לומדים עיון ברמה גבוהה. עיון ישיבתי, בשיעורים הגבוהים יותר יש מסלולים של עיון יותר מעמיק, או של סוגיות הלכתיות יותר שמגיעות מעומק הסוגיא עד לפסיקת ההלכה, או שיש מסלול לימוד של שני סדרי עיון שנועד לאלו שרוצים להשקיע יותר בעומק ובפילפול.
וכן נותנים גם מקום של כבוד ללימודי הבקיאות, גם כהכנה ללימוד עיון וגם כדי לדעת את דבר ה' מתוך היקף ובקיאות!
ב) לגבי הגיוון, כמו שאמרו פה, בכל ישיבה יש הרבה סגנונות אבל לא בכל ישיבה רואים את זה כאידיאל! במצפה יש גיוון גם בתלמידים, גם בשיעורי אמונה ובסגנונות הלימוד, גם בין אשכנזים לספרדים ועוד!!!. מורגש איך הגיוון נועד כדי להפרות ולתת לכל אחד את ההזדמנות למצוא את האות שלו בתורה ואת המסלול המיוחד לו בעבודת ה'. (זה לא משהו שאני רק מרגיש, זה משהו שראשי הישיבה מדברים עליו בלי סוף...)
ג) הישיבה מכוונת את התלמידים כולם לחיים של שליחות, כל אחד בדרכו. הרב שבתי סבתו - ראש הישיבה מדבר המון על השליחות, ועל זה שלכל אחד יש שליחות - תיקון שעליו לתקן בעולם...
הישיבה הוציאה את הגרעינים התורניים ברמת השרון, קרית אונו, נתניה, גבעתיים, חצי גרעין בגדרה כמה רבני קהילות בכפר יונה, ועוד הרבה רבני קהילות בארץ (ואפי' בעולם...) יש קשר מתמיד עם הגרעינים והרבה מהתלמידים רואים בזה כאידיאל שאליו הם שואפים...
אם אתה רוצה (או מישהו אחר) עוד פרטים
מוזמן להתקשר בכיף...
אביה - 054-6704860