שאלה לזוגות שבונים או בנו בית-
איך בת'כלס חוסכים אליו?
כמה כסף צריך לשים בצד כל חודש ואיך זה מסתדר עם ההוצאות השותפות? בנוסף, האם יש לכם המלצה איפה להשקיע אותו אם בכלל?
ומה היה הסכום ההתחלתי אותו צברתם עד לתחילת הבניה עצמה?
תודה רבה!!

לכולם יש את "בית חלומותיהם"..
ואז יש את חשבון הבנק 
אז שמעתי פעם טיפ (שדיי יישמנו), שעדיף באיזשהו שלב לקנות עם מה שיש לך (ולקחת משכנתא) בית קטן, ואפילו להשכיר אותו ולגור בשכירות במקום שיותר מתאים לך, וככה גם אתה מצמיד את הסכום שיש לך לנדל"ן, וגם ממשיך לחסוך "בלית ברירה" (כי המשכנתא יורדת אם תרצה ואם לא..)
ואחרי שכיסיתם חלק מהמשכנתא אפשר למחזר אותה ולקנות בית שיותר מתאים לצרכי המשפחה
נכון שזה מבאס לשלם את הריביות של המשכנתא לבנק, מצד שני כשהנדלן עולה הערך של החסכון שלך מוצמד לערך של ההשקעה שהוא מיועד אליך (וכל זאת כמובן בהנחה שהנדלן ימשיך לעלות..)
ירידת ערך הנדל"ן בפריפריה (סיכוי אפסי, אבל קיים בכל זאת)
דיירים שלא משלמים שכירות / דירה ריקה
נזק קיצוני לנכס (שריפה, הצפה)
והבעיה העיקרית בעיניי זה שיש הרבה מדי אנשים שעושים את זה בדיוק. זה עלול להיות מתכון לצרות למשל במחיר למשתכן.
אישית יש לי העדפות אחרות (עם הסיכונים שלהן - למשל שלבעל הדירה יתחשק להעיף אותי מסיבות שלו).
אנחנו מתכוונים לקנות בקרוב את ביתנו בפריפריה(הכי פריפריה...)
ואולי נשתקע כאן לכל חיינו - ואולי לא.
אני לא רואה את עצמי חוסכת כל חודש - רק מנסה למצוא את לכסות את המינוס כל חודש.
ולא, אנחנו מתנהלים הכי חכם שיש. ככה זה שההכנסות שלך ממש תואמות להוצאות השוטפות שלך.
אז שהשכירות לפחות תלך לקניית הבית.
אז שוב - למה לא?
אם השכ"ד הוא כמו המשכנתא - את מפסידה את הריבית על ההון העצמי.
אם השכ"ד הוא יותר מהמשכנתא - את מפסידה את הפער.
אם אין הון עצמי ואת מקבלת מההורים זה כמובן שיקול אחר.
כפשוטו 
לב אמיץחשבתי שנפתח ונמצא את תשובת מליון הדולר.
במצב של היום אין תשובה טובה
.
הרי גם ככה תשלם משכנתא כל חייך.
הרי כשתסיים לשלם תמשכן שוב עבור ילדיך.
אני מכיר הרבה אנשים שלמדו מקצועות כסף, ולא הצליחו בהם כי הם פשוט לא היו טובים בהם.
אין בהם סיבה להיות דווקא במרכז.
יש מקצועות שאין בהם פרנסה מחוץ לגדרה חדרה.
אפשר לחיות לא רע עם שכ"ד זול גם ממשכורת סבירה ומטה.
גם עם משכורות גדולות קשה לחסוך.
אם שני ההורים מרוויחים הרבה הם כנראה גם עובדים הרבה. ואז צריך שני רכבים ועזרה בבית בתשלום בניקיון וכאלה כדי לשרוד (בטח המון יחלקו עלי אבל זה מה שאני רואה סביבי. כמעט ואין משפחות ששני בני הזוג בהייטק או נגיד אחד בהייטק ואחר בעריכת דין וכו').
וגם אם מצליחים לחסוך, הרי בהתחלה אין דירה. אז או שיש לפחות הון ראשוני ואפשר לקנות משהו עם משכנתא, ואז החיסכון הולך למשכנתא. שזה מה שהרבה זוגות שמרוויחים טוב עושים.
או שאין הון ראשוני ואז צריך שכירות. ואז כל החיסכון הולך על השכירות ומה עושים..?
בקיצור, זאת שאלה קשה שאין עליה תשובה טובה.
הדירות יקרות מדי בימינו - בפרופורציה בין מחיר דירה למשכורת ממוצעת במשק.
זאת בעיה שהמון עומדים מולה, אין לה איזה תכנית פעולה שפותרת אותה אחרת לא היינו שומעים שכל כך הרבה מתקשים למצוא דירה.
ההקפאה ביהודה ושומרון החריפה מאד את הבעיה בציבור הדתי לאומי וגרמה לעלית מחירים באזורים נוספים כמו ירושלים שהם החלופה ליו"ש. כך נראה לי. מעניין לשמוע עוד דעות בנושא הזה - השפעת ההקפאה ביו"ש על מחירי הדיור.
שבה פקיד בעיריה מחליט שצריך "לשמר" בתים בשם ההסטוריה, ושאסור פה לבנות ושם מותר רק חמש קומות למרות שיש מי שיקנה דירות גם אם יבנו עשר.
בינתיים גר בשכירות. לא בא לי לשרוף כאלה סכומים על כמה קירות שאפשר לשכור אותם ב-3% לשנה.
זה רק הוסתר כי עברו באותן שנים מדולרים לשקלים אז אנשים איבדו את נקודת העוגן.
אם למשל מחר ישנו את החוק ויתירו פיצול דירות או בניית מגדלי ענק בתל אביב, זה יכול לגרום לקריסה של ממש של מחירים במקומות מרוחקים.
כמו שאתה אומר לגבי הבורסה, נכון לגבי הדירות. צריך להסתכל על הגרף הכללי מאז קום המדינה.
אם יש מיתון דירות של 7 שנים זה לא משמעותי.
וגם הסיכונים אחרים לגמרי.
אמור להיות אותו גודל או משהו אחר שנכנס במקום שיש לך.
אני נגיד כן שיחקתי עם זה.
לקחתי מטבח שהיה לו ר' ועוד אי.
כשמובילים בכל מקרה מפרקים את השייש, אז את הר' פירקו לי, ושמתי במקום את שני הפסים את הר'-
את הפס הארוך ולידו במקום את הקצר (שהיה לי ארוך מידי) שמתי את האי.
ככה יצא לי יותר ו' וזה יותר מתאים לי לחלל פה.
צריך למדוד ולראות איך זה נכנס לך.
שימי לב שבאמת זה במצב טוב ולא עכשיו עץ מנופח ממים או מגירות לא נפתחות.
אחותי גם עשתה יד שניה, והתאים לה בול למטבח הר' איך שהוא היה בדירה הקודמת שלו.
משהו ממש יפה. יד שניה.
עלה גרושים לעומת חדש.
לא חייב שיהיה באותו גודל
מטבח מורכב מקוביות. אפשר לסדר בצורה אחרת.
שיש כמובן חייב שיהיה באותו צורה. אחרת קשה להתאים אותו למטבח החדש. אבל שיש זה הוצאה קטנה יחסית. מקסימום עושים חדש.
לשים לב שהמטבח שנקנה טוב ולא מנופח/מעובש
עזרתם לי מאד!
אני מחפש צילומים של רבנים מוכרים לצורך מכירת תמונות לאתר שלנו
היכן ניתן לרכוש תמונות עם זכויות יוצרים?
חשוב צילומים באיכות לצורך הדפסה.
תודה
שלום,אשמח להמלצות על מיטה יהודית באזור המרכז ודגשים מה חשוב,לשים לב וכל דבר שיעזור,
בברכת חלומות מתוקים
רציתי לשתף אתכם בהמלצה חמה לקניית מצעים למיטה יהודית.
לאחרונה גיליתי את אתר "מצעים בכפר" ונדהמתי מהמבחר העשיר שיש להם.
הם מציעים סטים מותאמים במיוחד למיטה יהודית, וגם מצעים למיטת יחיד ומצעים למיטה וחצי.
יש אפשרות לבחור בין מצעי סאטן למצעי פרקל, שניהם ידועים באיכותם הגבוהה ובנוחות שהם מספקים.
המגוון הרחב של דגמים וצבעים מאפשר לכל אחד למצוא את הסגנון המתאים לו.
אם אתם מחפשים מצעים איכותיים למיטה יהודית, אני ממליץ בחום לבדוק את האתר הזה.
אשמח לשמוע על החוויות שלכם אם תחליטו לקנות משם! מישהו כאן כבר התנסה במצעים שלהם? אשמח לשמוע דעות נוספות.
כמה זמן יש לך אותו? שמעתי שיש להם בעיה שהדלת מתפוצצת
מאוד אמין.
ב9 שנים התקלקל רק כפתור פיקוד ונורה שנשרפה.
חוץ מזה מתפקד אחלה
תלית חפץ כבד על קיר גבס ודיבל רוזטה חזקה יותר מתליה על קיר בלוקים, למרות שהוא עבה יותר ואפילו אם תשתמשו בדיבל אוניברסלי החזק ביותר המתאים.
אם אתם רוצים לתלות מדף בדיוק בתפר בין הגבס לבלוקים קחו בחשבון שהקיר מתעקם בנקודה הזאת והמדף יתלה עקום ולא חזק במיוחד