אשריך אח! אתה מגיע לאחת מההתלבטויות הגדולות של החיים, לבחירה שתקבע לך את מהלך החיים, החלטה לא פשוטה בכלל!
קודם כל – אם אתה מדבר על אהבה אני מבין שאתה אחרי שלב הבירור השכלי הראשוני, החלטת שיש לה מידות טובות, גישה תורנית טובה, מראה חיצוני נאה (להבדיל מבערך שלושת הפגישות הראשונות שבהם כמעט אסור להסתכל על מראה חיצוני, מלבד אם הוא נורא מפריע לך, הדברים בנויים על עשרות סיפורים שאני מכיר...) ועוד ועוד בירורים שכליים שאין זה המקום להאריך עבורם.
מהי האהבה שאתה מחפש? מה ההרגשה שאתה מצפה לה? אהבה זה דבר ששאף אחד לא הצליח מעולם להגדיר, גדולי המשוררים הצליחו אך ורק לתת תחושה קטנה מתוך האווירה שלהם, מתוך האהבה הסובייקטיבית שלהם (אני לא מדבר על השירי עגבים של היום כמובן). דבר אחד בטוח – האהבה היא לא מה שתרבות המערב מגדירה כאהבה. עובדה, האהבה שלהם לא מחזיקה מים, צריך רק להסתכל על אחוזי הגירושים שיש שם, וגם מי שלא התגרש – מה ענה בסקר של "האם היית מתחתן מחדש".
אבל יש דבר כזה אהבה, אני מצאתי אותה, וכל אחד מוצא אותה לעצמו ולעצמו בלבד, ואהבה זה דבר מעצים ונפלא. אבל מעשית מתפרק לתחושות הקטנות, מיתרגם לכל מיני מחשבות קטנות, שהם ממש לא מובנות. במיוחד מכיוון שבעצם אין שום סיבה מיוחדת להיות שמח.
אז אני ממליץ כמה דברים:
קודם כל אל תפסיק את הקשר. אני מבין שזה מרגיש כמו קשר ארוך אבל זה עוד לא.
דבר שני, תנסה להפתיע אותה, שמח אותה להשקיע, אהבה זה לקבל ככל שנותנים. זה גם מבחן די יעיל: אתה מרגיש שלארגן לה הפתעה קטנה, לכתוב לה מכתב או כל דבר אחר שתבחר זה טורח בשבילך? או שאתה מסתער בשמחה על המשימה? (אני לא אומר שזה מבחן סופי, ודברים גם יכולים להשתנות מפגישה לפגישה)
דבר שלישי – בירור עם עצמך, יש משהו מפריע לך לאהוב? נפגעת פעם ממישהו שאהבת ויש לך טראומה? מפחיד אותך? חשוב לברר, ויש כאלה שטחנו פגישות עד שגילו שפה בעצם הבעיה.
דבר רביעי - שיחה פתוחה איתה. עד איזה רמות פתיחות הגעתם? דיברתם גם על דברים אישיים? על הנקודות הלא מושלמות שיש לכם? על זכרונות פחות נעימים?
דבר אחרון והכי הכי חשוב – דבר עם חבר נשוי (עדיף מאוד לא רווק) שמכיר אותך אישית. אין תחליף לזה, שירשור שלם של פורום של אנשים אנונימים לא שווה לעשר דקות שיחה עם חבר/בן משפחה קרוב שנשוי. (לפעמים פורום אפילו מזיק).
אגב, אני ממש מקווה שאני לא מכעיס באף אחד, אבל עדיף הרבה יותר להתייעץ עם נשוי מאשר עם רווק, ושכל אחד ימצא את האדם הנשוי שאפילו קצת פחות קרוב אליו, מאשר החבר הרווק הכי טוב. כי נשוי מכיר ויודע באמת, בדרך כלל אפילו נשוי שהתחתן עם הראשונה שלו מכיר יותר מאשר רווק שנפגש עם מאה בחורות. אגב, אני ממש לא מכליל ומקווה מאוד שאני לא פוגע, אבל בהרבה מקרים דווקא הרווקים המנוסים הם בעצם מנוסים באיך להיכשל.. שוב מחילה, ושוב לא מכליל, אבל אחת האזהרות הראשונות שאני זוכר ששמעתי לקראת הזמן שאני נפגשתי היה לברור לא רק את העצות אלא קודם כל – ממי אני מקבל את העצות.
עוד שורה אחת: האהבה לא חייבת להיות מפוצצת לפני חתונה, צריך התחלה של רגש, צריך שיהיה טוב ונעים ביחד, אבל האהבה האמיתית מתחילה לחדור כשמתארסים, ומגיעה באמת רק אחרי החתונה (ועיין רש"ר הירש על "ויביאה האוהלה שרה אמו ויאהבה" בבראשית).
בהצלחה אחי!! אני מקווה שתזכה להקים בית נאמן בישראל!!