גם אצלכם מתעוררת צמרמורת, בחילה, ובעיקר עצביםפלא גדול

למשמע המילה:  בעל ???

אני פשוט לא יכולה להשתמש במילה הזאת..היא דוחה אותי לגמריי, ובעיקר מעצבנת! ואם כבר אני אומרת אותה- אני מנסה להתעלם ככל האפשר מהמשמעויות הכ"כ לא נעימות שלה.

שאני שומעת אותה, ישר עולים לי לראש שתי תמונות, האחת יותר מכוערת מהשניה, ושתיהם מרמזות על המשמעות הברורה שלה:

האחת>> גבר גדול וגס עם פנים של שליט סוחב אחריו כלבלב נבחן וכנוע ברצועה אדומה (נכון יותר לומר כלבלבה). ואתם בטח מבינים - הוא ה'בעלים' של אותו כלבלב מסכן.

והשניה>> היא גסה יותר ויש צורך לצנזר אותה. בכל מקרה אתם בטח מבינים למה התכוונתי...

אז..איך נשמעת המילה הזאת אצלכם? או שאתם פשוט לא חושבים עליה..?

וואו אחותי, תעשי סוויצ'פסיפלורה1
אישית, לא יצא לי לחשוב ככה על המילה הזו..
בעל מבחינתי זו מילה עם משמעות טובה.
זה איש שאחראי עלייך, (כל הפמיניסטיים/יות לא לקפוץ עלי) אחראי במשמעות של דואג, רוצה בטובתך, מגן עליך, ולא במשמעות של יחסי מרות ושליטה.
בעל כמו ש*בעל* יהלום שומר על היהלום שלו, בכבוד, בהוקרה.

שמעתי כמה פעמים שנשים קוראות לבעל- אישי. זה נחמד. לדעתי אפשר גם וגם..
זה בגדול.. ⁦

^^בת מלך =)
רק שפחות אוהבת את המילה אישי..
^^ יפהעלומה!

דווקא בגלל התמונה השניההעוגב
שאתה מצנזר, הכינוי הזה מקבל יופי. כי זה ייחודי לבני הזוג, והכינוי מקדש את הייחודיות הזאת.
כשחיים במציאות שהתמונה המצונזרת מגיעה ממקום נכון, טהור, טוב ורצוי לשני הצדדים- זה לא גס, זה קדוש.
אז נכון שאולי עכשיו כרווק כל הקשר לזה הוא גס ולא נכון.
אבל כנשוי, זה אחד הביטויין הגדולים לאהבה.
נ.ב. אני לא משווה עכשיו לכינויים אחרים (אישי, לדוגמה) מבחינת מה עדיף .
אה את בת?העוגב
טוב, אז זה שונה.
אבל תדעי ששתי המשמעויות שדיברת עליהן מאוד מבורכות ונכונות גם לנו כנשים.
^^חח עוד לא הבנת??!פלא גדול

הסיבה שאני בת זה כ-ל הסיבה לתחושה הזאת שלי לגבי המילה הזאת.

אחרת לא הייתי חושבת ככה ובטח גם לא כותבת פה את זה..

בתור בן זאת אולי אחלה מילה

מה אני יודעת...העוגב
ובכל זאת, זה פונה גם אלייך.
חשוב חשוב לא להרתע מזה, להכיר בתפקידים שנכונים ומתאימים לכל אחד מאיתנו. ואני מאחלת לך בעל טוב, בכל המובנים של המילה, זה ברכה.
אם ההרתעות שלך היא מעצם הכינוי הזה, שהוא ככה בשימוש יומיומי ורחובי, כמו שהחליפו את המילה פיגור, אז דווקא בזה אני לא מסכימה איתך, חושבת שהיום ילדים עם צרכים מיוחדים נשמע מתייפייף ועקיף, ובמקום לפנות לעניין בצורה נעימה, ישירה וכנה, מתחבאים מאחורי מילים יפות שמקבלות משמעות חלשה כל כך.
חחחחחחח תאמת שממש ממש ממש לאהפי
הצחקת אותי..
תכלס גם מה אכפת לך איך זה נשמע כולם יודעים שזה לא ככה ואפחד לא יכול לשלוט עליך
מאיפה הבנת פה שאני מנסה להצחיק..??פלא גדול

בחיי שזאת לא הייתה המטרה שלי.

אני באתי רק כדי לעורר לכם נקודה למחשבה...

והלוואי שיום אחד יבינו שצריך כבר לשנות ת'מילה הזאת. ממש כמו ששינו את המילה 'פיגור'

היא התכוונה:הרוזן!
ביחס לשאלת הכותרת בשרשור - ממש ממש ממש לא.
ביחס לכלל השרשור - הצחקת אותי...
אההה אוקיי חחח. אז קבלי ביטול לתגובה שליפלא גדול

מוגבלות שכלית התפתחותית רחפת..

חחחחחחחחחחחגברים ממאדים 2

ואאאווו כמה צחקתי.

אני גם מסכים איתך.

גם לי היא קשה מאוד לשמיעה.  אבל אצלי היא מצלצלת רק בהקשר של המשמעות הראשונה.

סתם בשביל ההקשר... בפרשת גן עדן הניסוח של האיש ביחס לאשה בתור "אישך" = ולא בעלך. - את יכולה ללכת בדרך הניסוח הזה - ולקרוא לו "אישי".  {כן כן.. אני מכיר את הפסוקים האחרים עם ניסוחים של בעל וכבר אמרתי שהם קשים לשמיעה.}

מבין אותך, יש בזה משהוחידוש

יש פסוק מקסים בספר הושע, על יחסי הקב"ה וישראל לעתיד לבוא: 

"והיה ביום ההוא נאום ה', תקראי אישי, ולא תקראי לי עוד בעלי".

עייני שם במפרשים (ב, יח)

וגם מה שאמרה @פסיפלורה1 זה יפה ונכון, ותקחי את זה לתשומת ליבך

שתמצאי במהרה את אישך

יש גם פסוק "לא יוכל בעלה הראשון...גברים ממאדים 2

פסוק חשוב.רחפת..

אז אם אני רוצה לקדם את הגאולה, אפשר שאקרא לו האישלי במקום בעלי?

למה זה קשור?חידוש

(את רצינית?

כן. למדתי את הפסוק הזה קצת..רחפת..

(יש עליו גם מהר"ל יפה אאל"ט)

גם התורה בעצם מבחינה במשמעות מהותית בין בעלי לאישי. (אצלי זה מתקשר לעבודה זרה.. שם זה מעצבן אותי..)

האם צריך לחכות כדי להשתמש במילים של לעתיד לבוא?

עדייןחידוש

לא הבנתי למה זה קשור

הפסוק מדבר על הקב"ה וכנ"י, שלע"ל היחס ביניהם יהיה שונה מבהווה

לא שביחס בין איש לאשתו יהיה הבדל בין ההווה לעתיד

בן זוגי/ אישיים...

ואם יש לך דימוי כזה למוסד הנישואים, אם זה מפריע לך אולי אפילו בתת מודע- יש מצב שכדאי לטפל שתוכלי לנהל זוגיות מאושרת וטובה

לא. זה הכל פרשנות אסוציאטיבית אישית.לך דומיה תהילה
ממש לא מזדהה עם מה שכתבת!מישהי 1
זה לגמרי פרשנות שלך
לדעתיעונה חדשה
זה ממש מוגזם...

ברעיון הבנתי את הרגשתך אבל זו ממש הגזמה.
גם אצלי קצת ככה. אבל יודעת שאני פסיכית..רחפת..
למילים באמת יש משמעות בעיניי.
לא מתלהב מהמילה, אבל לא מתקרב לקיצוניות שלךצריך עיון
זו בסהכ מילה שהמשמעות שלה בעבר לא הציק לאף אחת/ד.מירטל המייללת
זה מזכיר לי שמתלוננים על קטניות, שאפילו אין חשש של פעם.
צריך לקבל את זה פשוט בתור דבר שנשאר.
הניק שלךפסיפלורה1
מעניין למה זה מצטייר לך כך.אוריה,
למה? כי פשוט יום אחדפלא גדול

ישבתי וחשבתי על המילה הזאת, מה שרובכם לא עושים.

וגם כי בטח אתם רואים..פה ושם מבצבץ בתוכי פמיניזם. (ממש לא מגדירה את עצמי פמיניסטית וממש לא שואפת לשם, אבל בוא נגיד שיש בי קצת מזה)

חבל על האנרגיותאוריה,
תמצאי אהבה אמיתית ואל תנסי להיות חריגה בכח.
זה רק יאמלל אותך
חריגה??פלא גדול

וואו ממש לא מרגישה ככה!

אני לא הראשונה ולא היחידה שחושבת ככה בכלל

רגע רגע, מניין לך שרובנו לא חושבים?לך דומיה תהילה

תודהע מ
יאללה, אז מה דעתך על המילה "בעל"?רחפת..

שהבעל הוא מבצע הקניין בקידושין,לך דומיה תהילה

זו הדרך בה מועברת בעלות בדיני ממונות, ועל פי הדמיון הזה מושאל הכינוי "בעל" לאיש.

לא כל ביטוי מתפרש באופן מילולי על פי המסומן הראשון.

(אני זכאי לקרדיט "אדם חושב"?)

נווופלא גדול

אז אמרת מה שאני אמרתי, רק במילים עדינות בהרבה

משמעות פחות מילולית.לך דומיה תהילה

זה המובן של "השאלה", שיש דמיון מוגבל למסומן הראשון.

איזה אדם נורמטיבי משווה באמת בין בעלות על אישה לבעלות על כלבלב?

אוקיי אז אני לא נורמטיבית. עכשיו ברישמי.פלא גדול

ייש!

מה המשמעות המהותית שעומדת מאחורי המילה?רחפת..
מילולית - שימוש טכני.. זה לא ממש משנה.

(לרוב כן. למעט תסמונת דומייי)
וואו תקשיביפקאצה שכזאת
מאמי אני לא רואה אף אחת אחרת
לא מעניין מה את כותבת, את חיה בסרט
גירלס? שולטות בביזנס
אולי תמימה אבל שוברת כמו גינס
אל תבואי רע לא רוצה לפגוע
עוד לא חיממתי את המנוע
תתבגרי חמודה
עפה על עצמך מדברת על השפלה
מרימה בקבוק קריסטל, לוקחת שלוק, לא מפסיקה
אבוד לך ממזמן ההצגה כבר הסתיימה.
תני כבוד לבעל זה מה יש, יצאתי ככה
טיפה'לה חריף דופקת ביס ואני עפה
אני לא רואה את הסוף אבל מביטה קדימה
אגיש את זה טעים וזה ירים אותך קדימה
יש לי את הקצב, יש לי את הגרוב
זה עוד לא הכל יש לי את המוב
הם מסתכלים עליי
בום הם מדברים עליי
זאת ההיא מהטינה נאיי
בום אחרי זה כולם עוד ידברו עליי
אני אומרת את שלי
את רוצה אחרת
מעצבן אותך לשמוע את זה? דברי איתי שאני על הבמה רוקדת
והערב שלא תשכחי מותק
נפתח ת'מיקרו באולפן, אני אתן לך עותק
זה לא את, את רוצה מחנק
כמו חידק
יש לי טיל עם טריג' צלול כמו מים
אחותי It's my time
פמיניזם וריגושים?
אש, שדה קרב פגזים.
כוונות טובות אבל אני בין כוונות של תותחים
איךך את יודעת מה זה טריג'??גברים ממאדים 2

המוםהמוםהמום

הייתיפקאצה שכזאת
בעוקץ, קרקל, אחת מתוך שישים
אם תהיה ילד טוב אתן לך ללטף את הכלבים.

או את הכלבלבות..
מאמי דיברת אליי? את עם הצמות והשיר המפחידפלא גדול

סלחו לי..התכוונתי להגיד לפקאצהפלא גדול

עוד לא הפנמתי את סוד השרשורים המסתוריקורץ יום אחד תלמדו אותי לשרשר טוב

צודקתחסדי הים
חחחחחחחחח הרגת אותייואב גל
מממ תכלס יש צדק במה שאת אומרת זה באמת נשמע שתלטני וגס ...
אבל זרמי חחח זה לא כאילו מישו מתייחס לזה ברצינות
לא צנוע.דור =)
את לא שפוי סוסה אדומה
את יודעתדור =)
את מה זה מגניבה
לא צנוע.אניוהואאחרונה
אצלי זה בהקשר חיוביכשמש וכירח .
כמו ש@פסיפלורה1 אמרה, אפשר להסתכל על זה במובן חיובי. תחשבי שיש לך את האיש שלך שאיתו את מקימה בית ומשפחה, וכמו שאת שלו ככה הוא שלך. הקשר הדדי ומכבד, כל אחד מביא את הצד שלו ואין צד נסחב וסוחב, מאיים ומאויים. אולי תלמדי על הצדדים היפים בזוגיות, על השוני בין הגבר לאישה בזוגיות ואז תסתכלי על זה קצת אחרת..

בנוגע להקשר השני שאמרת, כמעט כל האנשים בכלל לא יחשבו על זה כשתגידי "בעלי". האמת שאני בעצמי לא חשבתי על זה בכלל וגם לא מתכוונת להתעמק במשמעות של זה.

יש מספיק דברים חיוביים שעומדים מאחורי המילה הזאת..שחבל להיתפס לדברים האלו שהעלית.
הגיגיםשמשועננים

אני מסכימה איתך לחלוטין שזו דרך אחת להסתכל על הדברים

אבל אם נתחשב בעובדה שלשון הקודש היא שפה מהממת שלמילים יש משמעות מדוייקת ושמיימית, מסתבר שיש גם דרך יפה להסתכל על זה-

תחשבי שאדם שיש בבעלותו משהו, זה כמו שהוא אומר- זה שלי. כל פעם שאת אומרת את המילה בעלי- זה בעצם כמו לומר שהוא אומר עלייך שאת שלו. ודברים שלנו, שהם שייכים לנו ואנו הבעלים עליהם, הם מטבע הדברים יקרים לנו מאד. ואשה היא חלק מבן הזוג שלה. נבראה מצלעו. 

קחי את זה למקום הכיף- הפינוקי הזה שנשים אוהבות, הדאגה, ההתענינות. 

גבר שואלים אותו איך היה היום שלך- הוא עונה 'נחמד'. אבל אשה רוצה שיחפרו לה מה בדיוק הרגישה בכל רגע נתון. זאת אומרת נשים בעיני זקוקות להכלה גדולה יותר. מישהו שיהיה כלי עבורן, שהן יהיו בתוכו. משהו שלו. 

לא יודעת...

הגיגים

אני יודעת שהסדר פה לא ברור, פשוט השעה...

אני חושבת שלא הבנת אותהסוסה אדומה
כי זה חלק ממה שמעצבן, שהיא שלו, ומה, הוא לא שלה? למה לה לא קוראים "בעלתי"?
בקיצור, לא כולן אוהבות להרגיש שהן של מישהו יותר ממה שהוא שלהן...

יכול להיות שזה קצת פימיניסטי, אבל מי החליט שפימיניזם זה רע?
דווקא הבנתי..שמשועננים

אני חושבת שהשאלה היא האם אנחנו לוקחים בחשבון את ההבדל המהותי בין צרכי האשה לצרכי הגבר (בהכללה גסה כמובן), את השונות בין שני המינים. את חייבת להסכים איתי שהמקום של אשה וגבר בזוגיות הוא שונה. אפרופו גברים ממאדים ונשים מנוגה. אשה צריכה הכלה, הזדהות, אמפטיה. שמשהו יבין אותה מבחינה רגשית. גבר צריך כבוד, לחוש חזק "גבר". 

אני ממש לא המצאתי את הדברים האלו. 

וזה אומר שהאשה היא יותר של הגבר, כי זה הצרכים שלה- להיות שלו- תכיל אותי, תבין אותי, תקשיב לי. אני ממש לא מאמינה שאילו יחסים הדדיים, כי אם שונים במהותם. 

זה שהיא שלו זה לא אומר שהוא מעליה. כי הגבר נזקק לאשה במקום הזה של כבוד. שניהם זקוקים אחד לשני אבל לדברים כל כך שונים. 

אל אשך תשוקתך- לא אני המצאתי את זה. 

אני מסכימה שהצרכים שלהם שוניםסוסה אדומה
והמקום שלהם שונה.

אבל ממש ממש לא מסכימה שאישה צריכה יותר הכלה.
מתוך מה שאני מכירה, גבר צריך הכלה לא פחות בכלל. וזה לא אחד או שניים. כולם.
אני לא מרגישה שזאת הסיבה שאישה צריכה להיות של מישהו. כלומר, זה לא שיכנע אותי.

ובסוד אני אגיד לך שהיא באמת צריכה את זה. אבל אני חושבת שהצורך היום קצת שונה. וצ"ע.

אני חושבת שאנחנו בתקופה שבה שנינו בוחרים. ואני לא רואה את זה כחיסרון אלא כמעלה.
אז האישה בוחרת בחירה עצמאית לגמרי, לא כי אבא שלה העביר אותה הלאה, אלא כי היא באמת רוצה אותו ובוחרת בו.
ולכן ה"בעלי" לא שייך כל כך. ההחלטות שלהם הדדיות, והיא כל הזמן בוחרת, אף אחד לא בוחר בשבילה.

אני מסכימה שעדיין לא כולן שם, ויש כאלה שעדיין מסתדר להן עם "בעלי". אבל אני חושבת שזה בעיקר נובע גם מהמקום שאישה נמצאת בו.

מסכימה עם מה שאת כותבתכשמש וכירח .
אבל בגלל שאנחנו בתקופה אחרת, אז המילה הזאת קיבלה גם משמעות אחרת. לא חושבת שכשמישהי אומרת "בעלי" ישר עולים לה ולסובבים אותה המשמעות השלילית או ה"ישנה" של המילה. הכוונה יותר בכיוון ה"איש שלי". המילה כבר הפכה למילה בפני עצמה, בלי המשמעויות של פעם כי הן כבר לא רלוונטיות לימינו
^^^^^ סוסה אדומה קלעת בול! ((תגובה להודעה הקודמת שלך)פלא גדול

בדיוק בדיוק מה שבאתי להגיב לה..ואז ראיתי שכתבת בשבילי. תודה לך

את אמיתית?סוסה אדומה
ז"א, באמת זה עד כדי כך מעורר בך צמרמורת, בחילה ועצבים? אני באמת שואלת...

האמת שאני רוצה מאוד להזדהות איתך ולספר לך שגם אני לא אוהבת את המילה הזאת, ושהיא נותנת לי תחושה של איבוד עצמאות, כניעות, ועבדות.
וגם מה שאמרת אח"כ על זה שהוא נקרא כביכול על שם המעשה... וזה הוא קונה אותי.

זה ביטוי באמת לא נעים.
במיוחד לנו, בדור שנשים יודעות מה הן רוצות (וזה לגמרי לא שלילי), בדור שבו נשים בוחרות באהבה את בן זוגן, כי הן עצמאיות, וחזקות וכו'.
וגם בגלל הסיבה השניה שהזכרת, זה לא נעים כי אני חושבת שאנחנו עמוקות ומחפשות משהו הרבה מעבר לזה.

השם "בעלי" הוא כינוי גלותי לגמרי, ולגמרי הגיע הזמן שנקרא לו "אישי"

בקיצור, אני מאוד רוצה להזדהות איתך, אבל אני לא מצליחה להרגיש בעצמה כזאת את הצמרמורת, הבחילה והעצבים.
אבל אני עם דעתך.

את תמיד יכולה לבחור לכנות אותו בכינוי אחר... לאט לאט בנחת, הדברים ישתנו...
הכינוי הזה לא "גלותי".. ממש אין קשר לגלות.ד.

נשים בעם ישראל, שהתחתנו עם אנשים טובים, היו מכובדות לא פחות - וכנראה יותר - מכל מיני כאלה שדואגות היום לשדר שהן "חזקות" וכו'..

ולא ראינו ש"בדור הזה שנשים בוחרות באהבה" וכו' - נישואין יותר מצליחים.

בוחרים להתחתן זה עם זה באהבה, וכל אחד עם האופו המיוחד לו, גם האישי וגם ה"מגדרי", וזה טוב מאד.

ושאיש קורא לאשתו אשתי והיא קוראת לו בעלי, לא גורע מזה כהו-זה. אם לא עושים מזה אובססיה בכח..

שכחת להוסיף "לדעתי".סוסה אדומה
לדעתי זה כינוי גלותי, אחרי כמה שיעורים ששמעתי אצל הרב גינזבורג וכמותו, אני חושבת שיש לאלו שמרגישות ככה על מי לסמוך...

לא כולן חזקות כי הן מנסות לשדר שהן חזקות, יש נשים שהן חזקות מצד עצמן והן לא צריכות להצטדק על זה. כי זה מה שהן. והן מחפשות ובוחרת את בן זוגן באהבה (ולא רק כי הן מחפשות על מי להישען)... למה לא ראית נישואין יותר מוצלחים?
אני ראיתי שכן ואני יודעת על מה אני מדברת.

וגם מי שבוחרת לקרוא לבעלה "בעלי" זה בסדר... החידוש הוא שגם מי שמפריע לה לקרוא לו ככה גם היא בסדר. וזה לא הופך אותה לפימיניסטית מתריסה.
א. היה לי ממי ללמוד... הרי גם את לא כתבת שם "לדעתי"...ד.

ב. אני (כמוך למשל בהודעה הקודמת), מתבטא בסגנון שנראה לי. ולגבי זה אני אומר באופן נחרץ שאין לך כל קשר ל"גלות" במובן הפשוט (לא מדבר כעת על כל מיני עניינים רוחניים, שאין ענין לבלבל בינם לפשט).

ג. כבר לעיל אמרתי, שאם נוח לה להתבטא אחרת - זכותה (מי אמר שזה הופך אותה ל"פמיניסטית מתריסה"?... אני לא חושב ששייך לעשות מזה ענין, מה שהיה והינו טוב למלא אנשים וגדולים, צנועים לגמרי, ולא "נגעלו" מזה. אז כנראה הבעיה היא יותר באסוציאציות של היום. בין השאר, בגלל שנהיה כביכול "אופציה לגיטימית" לבעילות-זנות במקומות מסויימים, אז בלי משים, אסוציאציות באות לא ממקומות של טהרה בדווקא.

ד. אמרת, "בדור הזה שנשים בוחרות באהבה.. כי הן.. חזקות"..  בהקשר לכך עניתי שנשים בדורות קודמים, עם אנשים טובים, היו לא פחות מכובדות.

וכמובן, לא אמרתי בשום מקום שכל מי שהיא "חזקה" זה כי היא "מנסה לשדר את זה". אבל כשמאפיינים בכך את "הדור הזה", זה בא הרבה מאג'נדות מעוקמות כיום. נשים בעבר, שגידלו ילדיהן תחת גזירות שמד בגלות, ועודדו את בעליהן מתוך הבית - היו לא פחות חזקות, ולא רואות צורך להבליט את זה.

ה. אשה שמחפשת "על מי להישען" זה בסדר גמור וזו תכונה בהחלט נשית שאופיינית ללא מעטות. והיא לא מתחתנת בגלל זה בפחות-אהבה, הרבה פעמים להיפך. וגם לא פחות מכובדת בגלל זה בעיני בעלה (אם הוא בן אדם), הרבה פעמים להיפך.

ו. "את ראית" שבדור הזה נישואים מצליחים יותר מדורות קודמים?.. ממש השווית לדורות קודמים? ו"את יודעת על מה את מדברת"?.. כלומר, כבר לא רק לדעתך אלא "את יודעת"?..  ב"ה, גם אני קצת יודע על מה אני מדבר - וגם מכיר קצת היסטוריה של עם ישראל מדורות קודמים, וזה לא נכון. גם אז וגם היום, יש נישואין שיותר מצליחים ויש שפָּחות. 

[הרב שמחה כהן, מחבר ספר הבית היהודי, אומר שאין כל הוכחה מהמציאות, שכאלה שמכירים הרבה מקודם, מצליחים יותר מבשיטת השידוכים החרדית, שבה מבררים הרבה ונפגשים מעט... ואע"פ שאני לא חושב שזה נכון להיום, בוודאי בציבורנו, אבל על כל פנים זה יכול לומר משהו לגבי הוודאות של מה "מצליח יותר"]

מה שאני רואה, זה שבדור הזה מושג הבית לא פעם מתערער, וגירושין הם ברירת מחדל קלה למדי. מי שחושב שזה רק בגלל שמחפשים להתחתן באהבה.. יכול להשלות את עצמו.

כמובן, יש בדור הזה הרבה שמתחתנים מאהבה. ב"ה לא חשבתי לרגע אחרת.

לא דיברתי על כל הדור,סוסה אדומה
דיברתי על בנות שאני מכירה מקרוב, שהן בוחרות באהבה, והן מצליחות הרבה יותר מאלה שבוחרות כי הן צריכות להישען על מישהו. וזאת היתה הכוונה שלי...

בקשר ל"דעתי", יש לפעמים הרגשה מסויימת בניסוחים מסויימים שכאילו לא נותנים מקום לתחושות ומחשבות שקצת יוצאות מהמסגרת הרגילה, או במקרה שלא נותנים ביסוס.

וזה מבאס, כי לאנשים יש דעה, ואין דעה שאין לה מקום...

לומר שזה כינוי גלותי, זה לא כמו להגיב "זה לא גלותי"... כי אני אומנם אומרת אולי משהו שלא הכי נעים לשמוע אותו, אבל אני לא מבטלת מקום של אף אחד, אני אומרת את דעתי בקשר למושג. ואני אומרת שהוא באמצע תהליך. גלותי זה לא שלילי, זה משהו שעוד לא הגיע לנחלה שלו "והיה ביום ההוא נאום ה', תקראי אישי, ולא תקראי לי עוד בעלי". ביום ההוא, לעתיד לבוא, בינתיים זה בעלי... זה רק בינתיים.

להגיד למישהו "לא נכון" על מה שהוא אומר, זה להגיד במילים אחרות (ואני בטוחה שלא זאת הכוונה, אבל זאת ההרגשה שזה נותן) "אין לדעה שלך מקום".

אני מכבדת את דעותיך רק בגלל שאני מכבדת את דעותיי. אחרת תמיד היינו קוטלים ומבטלים אחד את השני והיינו חוזרים על החטא של ה24 אלף.
לכל אחד יש אות אחרת בתורה, וכל אחד רואה אותה מהעיניים המיוחדות שלו.

אני מוכנה לקבל את זה שאתה חושב אחרת ממני, אני לא מצליחה לקבל את זה שתגיד לי "לא נכון". דעות לא מורכבות רק מנכון ולא נכון...
(אני לא אמרתי משהו נגד התורה ששם יש מקום לומר "לא נכון" כי זה סותר את האמת, אמרתי משהו על המושג. וצריך להבדיל).

כי דעתם של כל אחד בעולם, כבודם במקומם.
הכל נכון, גם דעתך וגם דעתי, ולכן לומר "לא" זה לבטל. זה נורא נורא קשה לקרוא את זה.

ונכון שדעת הרב תמיד תהיה חשובה ומכובדת יותר, וזה עדיין לא מבטל את דעת התלמיד.
גם הרב היה תלמיד פעם, וגם אז היו לו דעות משלו. בשביל זה הוא נברא.

ובקשר לביסוס, אם הייתי גבר ובייניש, הייתי מביאה המון מקורות שיחזקו את הדברים שאני אומרת.
אבל אני לא. ואני לא צריכה להיות ב"ה, אז אני מרגישה בנוח לומר את דעתי גם בלי זה.

במקרה הזה, הרב גינזבורג מדבר על זה, ולא רק הוא ולכן מרגישה בנוח לומר "זה כינוי גלותי" כי זו לא דעתי האישית בלבד. (אולי הייתי צריכה להוסיף באמת שזו גם דעת הרב הזה והזה)

עניתי לך כאן, כי פתחת את זה כאן... אני מקווה שזה בסדר שהערתי.
אני אומרת מתוך כבוד, ולא להפך חלילה.

ומה שאמרתי על הפימיניסטיות, כתבתי ככלל, לאו דווקא למה שכתבת.
תראי...ד.

[לפי סדר הדברים..]

א. תגובה היא בהקשר למה שעליה הוגב. כתבת "בדור שבו נשים בוחרות את בן זוגן באהבה.. כי הן ..חזקות"..

על זה הגבתי, שלא ראינו ש"בדור הזה" מצליחים יותר בנישואין מדורות קודמים. ושה"חוזק" כביכול שהיום נשים מסויימות מייחסות לעצמן, אינו יותר מהחוזק הענוותני של נשים דורות קודמים שגידלו משפחות במסירות ובאהבה, בתנאים קשים בהרבה.

כעת את אומרת שלא התכוונת לדור אלא לכאלה שבוחרות מאהבה ולא כי צריכות להישען על מישהו, אין  בעיה. אני הגבתי על מה שנכתב.

עם זאת, גם לגבי הנקודה הזאת הערתי, שאין כל סתירה. אצל הרבה מאד בנות האהבה ו"הצורך להישען" באות ממש ביחד,זה מתאים להן, והן אהובות ומכובדות לא פחות.

ב. בקשר לנסיון לומר שלא דומה להגיד בפסקנות "זה גלותי" ללענות "זה לא גלותי".. כי ב"לא" יש שלילה של מקום הדעה הקודמת... למרת שניתן להבין את ההרגשה הראשונית הזו, אני לא מסכים עם החלוקה.

שמעי את הצליל: צד אחד כותב בקביעה פסקנית: "זה גלותי". אז הצד השני אמור להגיב: לדעתי זה לא גלותי?... לא. מישהו כותב "זה גלותי". עונים באותה מטבע: "זה לא"...

אבל האמת, שיותר מזה: אם התחושה כלפי דבר כזה כמו שכתבתי ("לא גלותי"), היא כאילו "שלילה" - אז מה אמורה להיות התחושה כלפי כתיבה בפסקנות כזו, על דבר שכל ישראל נוהגים בו, אנשים כשרים וצדיקים וצנועים, דורות-דורות - הכל "לגמרי גלותי"?.. זו שלילה כלפיהם, ואת זה צריך להרגיש עוד יותר מאשר אם מישהו שולל את דעתי האישית. 

ומניִין, "הרגשה שלא נותנים מקום למחשבה השניה"?... הרי כתבתי מפורש לגמרי, שאם לה אישית נוח ככה - אין בעיה.

מה ש"לא נתנו מקום", זה לנסיון לא לתת מקום של כבוד למה שמקובל. כלומר: לא רק לומר אני מעדיפה להתבטא כך - אלא לומר, הביטוי האחר "לגמרי גלותי". מי שמדבר בשלילה כזו על רבים וטובים, אינו יכול להלין שמרגיש ששוללים את השלילה הזו. לא "להפוך" את הדברים.

על כן, אני חוזר, בפסקנות: זה לא גלותי (לומר "בעלי"). מה שכל היהודים הכשרים עושים, זה בסדר גמור. והם ונשיהם לא פחות "עמוקים". ולא נכון מה שאמרת עליהם, שהנהגתם "אינה נכונה" (שזו המשמעות של לגמרי גלותית..).

[אגב, כלל וכלל אינני בטוח שאהבת-האמת בין אלו שאומרות "אישי" על בעליהן (סליחה - על אנשיהן....), לבין אלו שפשוט אומרות "בעלי אמר" בעיניים נוצצות - היא גדולה יותר]

ג. אמנם כעת את אומרת, ש"גלותי זה לא שלילי"... כבר אמרתי: מגיבים על מה שנכתב. כשמישהי כותבת: "זה לגמרי גלותי", אין לכך שמץ צליל של "לא שלילי".. זה הרבה פחות מכבד, ממה שהקדשת לו הרבה, שכתבו "לא גלותי". התכוונת אחרת - בסדר.

ד. ולגבי התוכן עצמו, שאמרת כעת, שהכוונה שזה לא משהו שלילי אלא "באמצע תהליך":

הנה, קודם כל הרי כתבתי מפורש בהודעה עליה הגבת: "אין לך כל קשר ל"גלות" במובן הפשוט (לא מדבר כעת על כל מיני עניינים רוחניים, שאין ענין לבלבל בינם לפשט)". 

והתכוונתי בדיוק לפסוק שציטטת, "והיה ביום ההוא נאום ה', תקראי אישי, ולא תקראי לי עוד בעלי".

על סמך פסוק כזה, לומר היום, שלקרוא "בעלי", זה ממש גלותי... רחוק מאד מדיוק.

ואם כבר ציטטת את הפסוק, אז כמה הבהרות ביחס אליו, וממילא על הצורך לא להסיק מסקנות אופרטיביות-מיידיות מדרשות:

ראשית, הפסוק מדבר על מה שה' אומר לעם ישראל. לא על איש ואשתו. אז נכון שאפשר לומר שניתן ללמוד מזה שהכינוי "אישי" הוא יותר נעלה, כביכול. אבל ה"ביום ההוא", זה איך שכנסת ישראל תקרא לה', זה עדיין לא אומר שזה חזון העתיד של איש ואשתו. וגם אם נרצה להסיק כך - עדיין אין הכינוי "בעלי" גלותי במובן הפשוט (הרי הפסוק הזה כתוב בספר הושע, לפני שעם ישראל בכלל היו בגלות), שעל זה דיברתי, ובוודאי להסיק מכך שהיום זה לא מתאים כי זה ממש גלותי, זה לקפץ על ההרים. כשמנסים מהר מידי לראות כאילו העתיד כאן, לפעמים מעכבים אותו.. 

מעבר לכך, רוב המפרשים על-אתר - הרד"ק, הרב בן עזרא, המצודות דוד - מסבירים שזה בגלל ההמשך: "וכרַתי את שמות הבעלים". כלומרף בגלל שהע"ז נקראה אז "בעל", אז הרחקה יתירה. לא בגלל המשמעות. ואז - בכלל לא שייך לנידון דידן.

והאמת... אפילו רש"י, שאומר שבעלי זה לאשון אדנות, וכוונת הפסוק היא שלא יעבדו את ה' עוד מיראה אלא מאהבה ("אישי"), מסביר מזה אישי, "לשון אישות וחיבת נעורים" - כלומר, בדיוק מה שהיא ייחסה למילה "בעל"... אז כנראה, מה שצריך לנקות זה את האסוציאציות שלנו.. 

ה. אגב, מה שכתבת, בכללי, ש"הכל נכון" - זה לא נכון.... אמנם סייגת, שאת לא מדברת כשמשהו נגד התורה, זה יותר טוב. עדיין, יכולים להיות דברי נכונים ושאינם. מי יכול להכריע, זו כבר שאלה אחרת.

לא סותר, שבכל דעה יש גרעין שאפשר להוציא ממנה. וגם כבוד למי שאומרים דעות שלא נראות לנו נכונות, לפחות עד תחום מסוים. את זה אני כותב בלי קשר לנושא הנידון. בענין הנידון כבר אמרתי, בעיני ה"שלילה" (בוודאי לפני שעידנת וכתבת שזה "באמצע תהליך" וכו') כלפי המקובל בעם ישראל, בעייתית בהרבה מלומר עליה, "לא"...

כמו כן, האמירה שדעת הרב לא מבטלת את דעת התלמיד "כי גם הוא היה פעם תלמיד", אינה ראָיָה. 

ואם פרופ' לרפואה יגיד לתלמיד בשנה א' שדעתו לגבי ענין רפואי מסויים לא נכונה, והוא עלול להרוג ככה מישהו (ויוסיף: גם אני חשבתי כך בשנה א'...), אז בגלל שגם הוא היה פעם תלמיד, זה משנה משהו? לא. בשביל זה לומדים מגדולים. ותורה זה לא פחות  מרפואה.

אלא מה? נכון שהרבה פעמים, גם סברות בתורה שאינן "להלכה" בדווקא, יש בהן צד מיוחד, ותלמידים קטנים מחדדים את הגדולים. אבל צריך להיזהר שלא לגלוש מכך שלכל אחד יש "אות בתורה" למחשבה שבפעל מה שכל אחד אומר, זה "גם אמת". לפעמים כן ולפעמים לא.  שוב, לא בהדקש לנידון דידן, שזה כלל לא שייך אליו.

ו. אני לא יודע למה כתבת שאני פתחתי את זה כאן... אני הגבתי רק לדברים שאת כתבת כאן בכללי ("לגמרי גלותי") - ומשהגבת, הגבתי על התגובה.... אבל אין כל בעיה. כל זמן שדברים נכתבים בצורה מכובדת וראויה, יגדיל תורה ויאדיר....  (למרות שבאמת כבר אין לי כ"כ כח לכתוב שוב תגובה כזו...)

שבוע טוב.

שמחתי מאוד לקרואפלא גדול

שאפילו רש"י מסכים איתי... (בסעיף ד שכתבת)

לא המצאתי את זה מהאוויר, זה מה שבטוח

שמח בשמחתך....ד.

[אבל תראי גם מה הוא אומר על "אישי".. ולזה התכוונתי שכנראה יש קצת בעיה עם האסוציאציות שלנו. רק לא רציתי להאריך, כי לא נראה לי בדיוק המקום

וגם שמח שלפחות אני רואה שמישהו קרא את כל אריכות הדברים... אז לא סתם השקעתי. תודה..]

א. מעריכה מאוד את ההשקעה והמאמץ להסביר...סוסה אדומה
ב. אני לא אתייחס להכל, כי אני לא מוכשרת כמוך, ובטוחה שיש לי הרבה פחות כח ממך. אתייחס רק למה שנראה לי חשוב.
כי לא בטוחה שהבנת מה שאמרתי. ואם כן, לא יזיק שאשתדל להבהיר ולהרחיב.

שמע, אולי חסרה כאן אינטונציה, אבל לפעמים יש ניסוחים כאלה שנשמעים לקורא מעבר למסך כאילו עומד מאחוריהם מורה קשוח שבודק מבחן באלגברה ומסמן V וX על תשובות נכונות ולא נכונות.

אז מה שניסיתי לומר,
1. זה לא אלגברה, אין תשובה אחת נכונה.
2. אנחנו לא במבחן, אנחנו בפורום, ומתקיימים בו דיונים בהם כל אחד חולק את דעותיו ולכן, לא סתם אומרים פה לא פעם "תשאל רב". פשוט כי אין פה רב.
אמנם, במובנים מסויימים יש פה כאלה שיכולים להיות רבנים, וכאלה שיכולים להיות תלמידים שלהם, אבל פורום זה פורום.
מה זה אומר? זה אומר שבהפסקה, הדעה של המורה פחות מעניינת.
וכדאי וצריך שהמורה תאפשר לתלמידים חופש ביטוי ואם צריך, גם תצא לחדר מורים בשביל זה.
ואם היא כבר נמצאת בכיתה, שתאפשר לדיונים להתנהל בלי שהיא מתערבת להם.
ואם היא כבר מתערבת, זה יהיה ממקום שוויוני והיא צריכה לזכור שבהפסקה, ולא משנה כמה מעריכים אותה, אף אחד לא שואל אותה אם נכון או לא נכון.
ונכון, אם תלמיד יקלל, או יגיד משהו נגד התורה או שיעבור על התקנון מחובתה למחות. אבל אין לה לגיטימציה מעבר לזה בהפסקה. ככה לפחות לפי אמות המוסר שלי.

ביחס לשלילת דעה...
בוא נחזור לענייננו,
אמרתי ש"בעלי" זה גלותי (ואני לא חוזרת בי) ואתה אמרת שזה לא.
מאיזה מקום נאמר ה"לא"?
ממקום שיודע יותר? ממקום שחושב אחרת?
אם זה ממקום שיודע יותר, החלק הראשון שכתבתי רלוונטי. (ובמקרה הזה אאלץ לומר שגדולים וידועים בציבור חושבים כמוני, או נכון יותר לומר - כיוונתי לדעתם).
ואם זה ממקום שחושב אחרת, לדעתי כשמדובר בשלילת דעה, יש לומר "לדעתי". זה הכל.
(למה? כי לומר על משהו שהוא גלותי - ולא חייבים תמיד לקחת בחשבון שמישהו עלול לראות את זה כמשהו שלילי. זה כן לומר שאמא שלי וסבתא שלי חיו בדור אחר, כזה שהיה יותר באתחלתא ממה שאנחנו, כמו שאנחנו נהיה באתחלתא יותר ממה שהילדים שלנו יהיו. וזה בסדר. זה לא שלילי, כי על כרחך אתה נולד דווקא בדור הזה.
וזה שככה היו אומרים תמיד, זאת לא ראיה שזה לא גלותי.
למשל, בתורה כתוב "וַתִּתֵּ֥ן אֹתָ֛הּ לְאַבְרָ֥ם אִישָׁ֖הּ ל֥וֹ לְאִשָּֽׁה". לא כתוב "בעלה"...
אז אם כבר, אני חושבת שדבר ה' מעניין יותר מדבר המן "כִּֽי־יֵצֵ֤א דְבַר־הַמַּלְכָּה֙ עַל־כָּל־הַנָּשִׁ֔ים לְהַבְז֥וֹת בַּעְלֵיהֶ֖ן"... בגלות פרס.
בקיצור, לא באתי לדון על זה עכשיו או להוכיח משהו, רק לומר שברור שאין פה שום עלבון לאף אחד. דובר על המושג. ואם קיים עלבון, אולי צ"ע מדוע.

אבל, לשמוע מישהו ולומר לו "לא נכון" על מה שהוא אומר וחושב, זה לא לתת לו מקום.
ולא הייתי אומרת שזה מעליב, כי בעומק מעליב זה עלוב יחסית למה שזה באמת (למשל, ימימה אביטל מדברת די הרבה על המקום שצריך לתת לכל דעה והבנה של מישהו, גם אם היא בוסרית כי תמיד היא באמצע לימוד. ולומר לעצמי "אין לדעה שלי מקום" = אין לי מקום. נכון גם לזולת).
אז אפשר לומר "לדעתי כך וכך"
(נכון לומר אם כבר שפה לא נעלבתי, רק ראיתי לנכון להעיר, ש)אם כבר שוללים דעה, לא לשכוח לומר "לדעתי". כי זו רק דעתך...

לדעתי
אז יאללה, שבוע טוב ומבורך.
לגבי 1,ד.

הרי כבר אמרתי. אני לא שללתי שמישהי תכנה איך שטוב לה. אני שללתי את השלילה. לומר "זה גלותי לגמרי". ואני עומד בכך.

[אני כמובן לא אחראי לתחושות הסובייקטיביות מעבר למסך. יש כאן כמה שמכירים אותי, רחוק-רחוק מה"תחושות" הללו..]

לגבי 2. מה הקשר? זה נסיון "לייצר מציאות" מדמיונות. נא לא להחיל אותם עלי.

בדיוק בגלל שזה פורום פתוח, אז אם מישהו כותבת "זה לגמרי גלותי", עונים לה, באותו מישור, "זה לא גלותי".

ואין כאן מורה/בוחן, שיאמר/תאמר: תגיד "לדעתי".. לא אגיד. אם מישהו קובע - ועוד בביקורת על כל מה שמקובל בעם ישראל - אז קובעים בחזרה, באותה מטבע. ואינו "עומד לדין", למה לא אמרת "לדעתי"?... 

שום קשר ל"חדר מורים" או להפסקה..

[ואגב, בפורום פתוח, גם קורה שכל אחד אומר לפי ידיעותיו בתחום שהוא מכיר. ואין שום ענין ב"אל תגיד" כדי שמישהו לא ירגיש שהוא אולי לא ידע איזה פרט. למשל, אני אישית לא כותב דווקא בשביל להתנצח עם מישהו שדן איתי, אלא במה שאני חושב שיכול להועיל גם לאחרים. לא חושב שיש לך הסמכות להגיע לפורום ולומר, סליחה.. מהיום יביעו פה דעות רק באופן זה וזה..

מציע שתפעילי את "אמות המוסר" שלך, גם לגבי היכולת לנסות להילחם בדעה לגיטימית שנאמרת, ע"י הגדרתה כ"דעה של המורה".. הייתי אומר שזו די חוצפה.. מלבד הנסיון להעביר את הדברים לפסים אישיים, במקום להתייחס לתוכנם]

לגבי "מאיזה מקום נאמר ה"לא"?... תגידי, את לא חושבת שהגזמת קצת?

אדם כותב על קביעה שלך, "לא נכון", אז הוא צריך למסור דו"ח "מאיזה מקום זה נאמר"?... 

ומכל מקום, אינני חושב שאף רב מאלו שאת מסתמכת עליהם, היה מסכים עם תגובה "זה גלותי לגמרי", על הביטוי הזה. גם אם היה דורש דרשות, שגם אני מכירן (ואמרתי מראש שאיני מדבר על המישור שלהן, אלא על המישור הפשוט, לומר כך על הדרך בה מתבטאים היום רוב הציבור הכשר). וב"ה, גם אני מכיר והכרתי כמה "גדולים וידועים". 

ובכלל, מה קרה פתאום?.. פתאום זה כן "חדר מורים"? אני אומר שהכינוי הזה בהקשר שנאמר אינו נכון. בינתיים, לא דיברתי אל מול מישהו מגדולי הדור. אם זה לא היה בפורום, אלא מישהו כזה היה אומר כך בדיון פרטי, יש להניח שהתגובה היתה בנוסח המתאים לדיון כזה. כאן התגובה היא, אלייך, "לא נכון".

אין שום טעם לחזור, על מה שכתבת שלדעתך (את זה הוספת כעת. בתגובה הקודמת זה היה בלי "לדעתי"..), בשלילה של מה שמישהו אחר אמר, צריך לומר "לדעתי" (מלבד שכל הענין הזה קצת קטנוני בעיני) ועל מה שהגבתי על כך. כיוון שהעלית שוב, חוזר בקצרה: "לגמרי גלותי" זו אמירה של שלילה, לא משנה כמה "מכבסים אותה" אח"כ. זה לא מהלך מוסבר של העתיד לבוא וכו'..

הכינוי "בַּעלי", הוא כינוי שגם היום, ולא רק בדור של הסבתא, רובא-דרובא של האנשים הכשרים מישראל וגדוליהם ונשיהם, משתמשים בו. על כן, הבעה לא של תחושה אישית - שזה ענין של כל אחת בפני עצמה - אלא של שלילה (מי דיבר על עלבון?.. חוששני שיותר מידי דברים בתגובתך "ייחסת" בלי שנאמרו או נרמזו), גוררת תגובה שזה לא נכון לומר שהביטוי הזה הוא "לגמרי גלותי". לא נכון היחס השלילי החד הזה כלפי הנהוג ומקובל. לא נכונה ההעברה הזו מעניינים שבדרשות ונסתר (שעל כך אמרתי מראש שאיני מתייחס לזה. אני גם מכיר אותם), אל "הלכה למעשה" של מה שנוהג רוב הציבור. מי ששולל, צריך לצפות שישללו את שלילתו.  אלא מה? את אומרת כעת ש",לא חייבים להבין את הביטוי הזה, "לגמרי גלותי", כשלילי.... טוב, מחלוקת בהבנת הנקרא..

[הזכרתי שהפסוק שציטטת מהושע, "לא תקראי לי עוד", נאמר בארץ ישראל ולא בגלות, כך שזהלא "ביטוי גלותי". לא אמרתי שאין מקומות בתורה שמוזכר הביטוי השני, שברור שכלשלעצמו אין בו כל בעיה]

לא עלה בדעתי לשלול מקום של אף אחד. אם את רוצה לקחת את זה כך "בכח", או בגלל שימימה אמרה.. זה ענין שלך. לא קשור אלי. לא מקבל את זה.

[ואגב, אמנם הוספת בסוף "לדעתי"... אבל נוסח תגובתך אינו כלל של הבעת דעה, אלא כאילו איזו "אמת מוחלטת".. איך אומרים, "טול קורה"...]

חבל שזה מה שזה מעורר.ד.

אנשים ונשים כשרים בישראל משתמשים בה, שלא מהיום - והכל בסדר. בכבוד ובאהבה. וללא ,אסוציאציות".

ומה שעושה דברים ל"גסים", זה לפעמים מה שגורם לכך שבראש הם יצטיירו כך.

אם למישהי יש בעיה כזו, שתחליף בינה לבין עצמה כינוי, ואולי תבדוק גם אם כדאי לטפל בכך שדבר רגיל ומקובל וכשר, מעורר "בכח" דברים כאלה.

"כי בועלייך עושייך, ה' צבאות שמו. וגואלך קדוש ישראל, אלוה-י כל הארץ ייקרא. כי כאשה עוזבה ועצובת רוח קראך ה', ואשת נעורים כי תימאס אמר אלה-ייך". יש כאן מכל הסוגים...

האמת שנעים לי לומר בעלי.עדן ירושלים

אבל אם את רוצה שלא. ורוצה להיות פמיניסטית שזה מקסים בעיניי תקראי לו האיש שלך. שזה גם מהמם עם משמעות יפה.
את חושבת שהעולם נגד נשים עד הסוף וכל כך חסר שוויון?האקר
יש יותר נטייה לאי צדק מאשר לצדק?
לא מסתדר לי

ממורמרת
הנסיון לעוות את השפה העברית בשם אידאולוגיות צורם לי פי כמה..הדוכס מירוסלב

פעם קראנו לה לשון הקודש, היום זה בליל של דעות ורעיונות זרים לעם ישראל

מעולם לא חשבתי בכיוון הזה מבקש אמונה

אשריך שלא נתקלת בפמיניסטית דתיה זועמת הדוכס מירוסלב

חחח אז ככה אתה מגדיר אותי?פלא גדול

חחחח שמת לב לניסוח של הכותרת שלך? הדוכס מירוסלב

שמתי. רק לא חושבתפלא גדול

שצריך להיות *פמיניסטית* כדי להרגיש ככה

בתור אדם שקנאי מאוד לשפה העברית, אני מרשה לעצמי לפסולהדוכס מירוסלב

את כל מי שרוצה לחדש בה חידושים שאין בהם תורה

(זה נכתב בהומור, אם זה לא ברור. לא הולך להכנס לדיון על הגדרות מי פמיניסט וכמה זה רע)

ממש ממש לאאאאחיהל'ה
כשאני שומעת את המילה ''בעל''

אני נזכרת בחיוך הגאה של אמא שלי כשהיא אומרת ''בעלי''

כשאני שומעת את המילה בעל,

אני רואה את ההורים שלי,
את אחים שלי הנשואים, את החברות שלי ההשוואות הטריות שאומרת את זה ברגש של פעם ראשונה..

במקום שמחשבתו של אדם - שם הוא נמצא
לאחופשיה לנפשי
לפעמים אני חושבת.לעומק ואז זה קצת מרתיע, אבל עד כדי זעזוע ובחילה? לא.
אוהדת מכבי כדורסל או כדורגל???יואב גל
חחחח
כי זה יותר מרתיע
הא הא האחופשיה לנפשי
מוזמן *לא* לצאת איתי
הכל בהומור שיואוויואב גל
סליחה
פמינזם זה כאן?טוב בסדר

כן. גם כאןפלא גדול

אם אתם כ'כ מתעקשים לקרוא לזה פמיניזם..

ובעצם- מה כ'כ רע בפמיניזם? לא הבנתי

אז מה שכל כל רעטרולי עוגמן
זה שכל המטרה שלהם להרוס את המרקם המשפחתי והאמת שהם די מצליחים.
כדי לומר את זה באופן גורף על פמינסטיות כדאי ללמוד קצת לפני.מור ולבונה
כל בת צריכה להיות פמנסטית בבסיסה,
אחרת היא יורקת לבאר ממנה היא שותה.
אתה אולי מדבר על פמיניזם ליברלי או רדיקלי ואני ממש לא בטוחה שהם הרוב גם אם אלו הקולות שנשמעים בשיח הציבורי. מגניב להיתפס לדברים קיצונים גם אם הם שוליים וזניחים אבל לא בטוח שזה חכם ונכון.
*כל בת צריכה להיות פמיניסטית מתי שצריךדור =)
פמיניזם זה לא קיצוני?טרולי עוגמן
חוץ מזה שאני למדתי הרבה על כל הסוגים למיניהם ואני מחזיק במה שאמרתי שכל המטרה היא להרוס את המרקם המשפחתי( זאת היתה מטרה מוצהרת בעבר)
והשרשור הזה הוא רק עוד דוגמא למה זה רע:
יוצאים כאן נגד המונח בעל שמקורו בתורה שבכתב.
ואני לא מאשים כולם יודעים שיש איזה משהו מלחיץ בדברים האלה שקשורים ליחסי בעל ואישה, אז הפמיניזם משתמש בזה כדי להעצים את תחושת הלחץ לרמה בלתי נסבלת.
אשמח לקבל את המקור עליו אתה מתבסס.מור ולבונה
לדעתי זאת הסתכלות מאוד מצומצמת על המציאות.
כמעט כמו להכליל את כל החרדים כבעלי השקפה של חסידות סאטמר.
מסכים.דור =)
להוריד על נראות זה רדוד?יהלום12

אומרים לי שאני יותר מידי בררנית בשידוכים כי אני מורידה הרבה על נראות...

זה לגיטימי שאני מורידה על נראות ורק אם הבן אדם מוצא חן בעיני בחיצוניות אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים (פנימיים יותר..)

זה ממש שטחי מצידי?

כן ולא (בעיני)יעל מהדרום

לק"י

לא, כי לא רצוי להתחתן עם מישהו שלא אוהבים גם את המראה החיצוני שלו.

וכן, כי תלוי במה מדובר. האם את מוכנה להפגש רק עם מישהו בעל מראה מאוד ספציפי?

אם כן, אז בעיני כדי להפתח ולנסות לפני שפוסלים.

מראה חיצוני רואים הכי טוב במציאות. ויכול להיות שחיבור רגשי לבנאדם, יוביל אותך לחיבור גם למראה החיצוני.

בדיוקברוקולי
לגיטימי ממשזיויק
כל עוד זה במידה
כןהפי

יש גבול במראה מבינה? תסתכלי באחוזים כמה את מורידה

אם אמרו לך את זה הרבה כנראה שזה נכון ואם את לא שומעת את זה הרבה ואת חושבת שחצי חצי הגיוני .

צריך חן .. אבל לא לחפש את מלך היופי להתמקד בשאר הפרטים.

עוד דבר אני חושבת שדווקא נשים שפחות מרגישות בנוח עם היופי שלהן יחפשו אותו אצל אחרים ..

אז לשים לב איפה את לא מקבלת את עצמך

לא קשור לרדודoo

לכל אחד חשוב משהו אחר

חיצוניות זה המון

הבעיה בסינון כזה היא

שמראה כמו כל תכונה אחרת

יכול להפריע ואחרי זה כבר לא

אפילו למצוא חן

וגם להיפך

ככה שסינון ע"פ תכונות

הוא לא בהכרח נכון

חיצוניות (בעיניי) זה לא רק מראה חיצונימשה

זה גם "אנרגיה" שאנחנו קולטים כשאנחנו נמצאים ליד הבן אדם. וזה כבר קריטי למערכת זוגית בריאה.

לכל תכונה יש גם אנרגיהoo

האישו הוא לא התכונה/ האנרגיה

אלא

איך היא נתפסת

וזה יכול להשתנות מתקופה לתקופה 

נכוןמשה

אבל קודם כל לא לפסול את זה כ"מראה חיצוני וזהו". לפעמים זה באמת רק זה, לפעמים יש עומק.

ברמת ההצעה לדעתי זה חבלריבוזום

חוזרת קצת על דברי קודמיי, אבל מתמקדת במה שכתבת "רק אם... אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים". אני לומדת מזה שהסינון החיצוני הוא כבר בשלב ההצעה, וזה חבל, כי תמונה הרבה פעמים לא מספיק משקפת: אפילו את החיצוניות הפשוטה ממש של מראה בלבד, ובטח שלא את השדר הכללי ופוטנציאל מציאת החן החיצונית שתלוי גם בחיוך, מנגינת דיבור, מחוות וכו' (ובטח לא את הפוטנציאל של מציאת חן שאינה חיצונית, אבל זה מובן מאליו)

אם ממש רוצים לראות תמונה לפני, אני חושבת שזה צריך להיות רק כדי לפסול במקרים שממש נראה שיש דחיה. עדיף לדעתי לברר דווקא את כל הפרטים האחרים ולא לבקש תמונה, כי מהחיצוניות (שהיא גם חשובה!) תתרשמי באופן הכי משקף בפגישה.

כןצדיק יסוד עלום

סטטיסטית את לא נופלת על מכוערים. יש הרבה חבר'ה שנראים בסדר ופשוט לא חתיכים.

הבעיה בלהתחתן עם אדם מכוער היא שאת לא נהנית להתקרב אליו. החיסרון בלהתחתן עם אדם נחמד וממוצע היא שאת תרגישי ש"התפשרת" או ש"יש יפים ממנו", בזמן שבפועל הוא כן יפה וכן מושך ולא מעורר רתיעה.

כל אחד מציב לעצמו את הקו שבין רתיעה להתפשרות, אבל הרתיעה היא די בינארית וההתפשרות היא ספקטרום רחב (יש כאלה שאם הבחורה לא דוגמנית על לא טורחים אפילו)

...אילת השחר

אני כותבת מה שעולה בי כרגע מול השאלה שלך, קחי רק מה שמתאים ונכון לך.

השלב שאת מדברת עליו הוא שלב שאת בעיקר רואה בו תמונה, ולא פגשת את האדם עצמו והמכלול שהוא. ואפשר להבין את הצורך והרצון להתחבר בנראות לפני שמעמיקים חיבור, זה משמעותי במיוחד לאנשים מהסוג המתמסר, שאם הם נכנסים פנימה הם לא יגידו לא מהר כל כך. ואם את מהסוג הזה, יכולה להבין למה תעדיפי לא להיכנס למקום שעשוי להיווצר חיבור פנימי, כך שאם את לא מתחברת לפן משמעותי שאת הולכת לפגוש כל יום, יהיה פער ביחס כלפי בין ההערכה לפנימיות למה שמתעורר בך בהסתכלות החיצונית.

אז מול זה, אפשר לצטט פה מחקרים על זה שמציאת חן מתפתחת ככל שמכירים יותר חלקים פנימיים במי שמולנו, ודי בשלב ראשוני שיהיה נעים להתבונן בו, ואפשר גם להסביר כמה תמונה אחת סטטית (שלא תמיד היא גם כזו מוצלחת...), לא משקפת בכלל מי הנשמה שעומדת מאחורי התווים החיצוניים האלו, או להתחיל להסביר על האור הפנימי שזורח כשנפגשים עם חכמת האדם שמאירה אותו.

אבל משהו בי אומר שיתכן ויש פה בקשה עמוקה מתוכך, שיש מצב שברגע שתביני מה בעצם את מבקשת, ומה המשמעות הפנימית של מראה כזה או אחר עבורך, באילו עניינים פנימיים זה נוגע אצלך, ואת זה תבקשי במהות של האדם ולא רק בנראות החיצונית - גם תמצאי את הדרך איך לגשת להצעות מכאן והלאה.

ויכול להיות שאפילו תרצי לחזור להצעות שקיבלת.  

במקום הזה מול המקום הפנימי שיודע טוב מאוד לומר ''זה לא'', אולי כדאי להתמקד במה כן משמעותי ולמה זה משמעותי לך. את יודעת מה את מחפשת שם שיתגלה לך על הבחורים מתוך ההתבוננות בתמונות שלהם? אני לא יודעת אם זה המצב אצלך, אבל עולה בי מחשבה שלפעמים כשלא יודעים מה בדיוק מחפשים שם (ויתכן שזה בכלל לא קשור לחיצוניות, אולי מתבטא דרכה אבל זה לא העניין המהותי), הנטייה שעלולה להתפתח תהיה להימנע מהכל ולהכל להשיב בלא, גם אם אין סיבה אמיתית.

וזה מקום שכדאי לעשות בו בירור עומק פנימי כדי להיות מכוונת, קודם כל עבורך, ואחרי זה כדי להיות עירנית ובתשומת לב לזהות את זה במי שמגיעים אלייך, ולא לפספס את מה שיכול להיות הטוב עבורך.

מה בתכלס?

נסי להבין עם עצמך או עם מי שיכולים לכוון בבירור הזה, מה בעצם את מחפשת באותן תמונות ולא מוצאת. מה את היית שמחה ורוצה לראות, ומה ההרגשה שזה מעלה ומעורר בתוכך כשאת רואה מישהו שנראה כך?

(אפשר להתחיל במה את רואה ולהעמיק מה זה אומר שיש לו כך וכך ... מה זה אומר על מישהו שיש לו כך וכך? ומשם להמשיך...).

עוד נקודה שחשוב לומר - יכול להיות גם שיש לך אינטואיציה מאוד חזקה להרגיש מה שייך לך ומה לא, ולא תמיד זה משהו שאפשר להסביר לאחרים. אבל כדי להבין אם זו אכן אינטואיציה בריאה שמגיעה מחיבור או שלילה שמגיעה ממקום אחר (כמו הימנעות, פחדים וכדו') נדרש שם בירור קשוב ועמוק יותר.

שאי ברכה וה' יהיה עימך בכל ההחלטות לטוב לך תמיד.

..שפלות רוח

אני בול כמוך, אם אין לי משיכה(חזקה) חיצונית, קשה לי להמשיך, תיארת את זה מדויק ממש, רק אם יש משיכה חיצונית אז אני מוכן להמשיך לשמוע פרטים.

אני יודע שאם יש חיבור פנימי זה לרוב מפצה על החיצוני ודןוקא ירגיש ממש סבבה אבל מעדיף שלא

לא רואה בזה שטחיות כלל וכלל, גם לא חושב שאני חיצוני או ריק בגלל זה, יש לי המון מה לתת ואני מודע לזה, זאת פשוט נקודה שממש חשובה לי זה הכל, לא צריך לעשות מזה סיפור.

יש לי עוד המון מה להגיד בנושא הזה אבל מרגיש לי שהפורום הנ"ל פחות רלוונטי אז זה בתמצות.

רק מעירה שאם יש חיבור פנימי זה לאו דווקא מפצה אלאאורין

שהחיצוני פתאום נראה אחרת, וא זה חבל להפסיד.

..שפלות רוח
לא דייקתי צודקת אבל לזה התכוונתי, שהחיצוני נראה אחרת-פתאום היא כן מושכת וכו' אני לא חושב שאז חבל להפסיד אגב, הקשר הכי טוב שהיה לי בפער זה עם מישהי שלא מצאה חן בעיניי היא פשוט הבינה אותי ממש ואני אותה והיה לנו תקשורת באמת וואו, ובכל זאת היה לי קשה להמשיך.
זכותך המלאהנפשי תערוג

בסוף זה החלטה שלך אם ועם מי להתחתן.

ומין הסתם את לוקחת את כל השיקולים ומחליטה בהתאם

בסוף בחיי נישואין יש הרבה פעריםאמאגיבורה
ועבודה.. ועליות ומורדות... לדעתי זה דבר ממש בסיסי ומחזיק את כל הקשר שבעלך מושך בעינייך ואת עפה על איך שהוא נראה. בתנאי שזה רק עניין התחלתי של פרטים.. כבר ראיתי בעייני איך בחורים חתיכים ברמות נראים נורא אחרי שהם פותחים את הפה.
לא. אבל.מוקי_2020

לא רדוד.

כי רק את מחליטה וקובעת מה מתאים לך ומה בא לך טוב.

את תחיי איתו 80 שנה ולא אף אחד אחר.

אז בקטע הזה, את מסודרת גם מפני בורא עולם (לדעתי)

אבל.

את עלולה לפספס בחורים שמאוד מאוד מתאימים לך על הדרך.

ולכן לדעתי זה מה שהכי טוב בשבילך :

את רואה בחור (או תמונה) - אם אין לך משהו -נגד- המראה שלו, 
(הכוונה למשהו שממש אומר לך "לא..אין מצב" )

אז תבדקי פרטים נוספים. אם שם ראית משהו שכן מדבר אלייך, תפגשי.

ככה את לא תוכלי לפספס את מי -שהכי- מתאים לך.

בהצלחה.

רוצה להוסיף - איך הנראות נמדדת?לגיטימי?

בנוסף לדברים החכמים שכבר כתבו,

אני חושבת שחשוב לשים כוכבית על תמונות.

תמונות לא תמיד משקפות לנו מי האדם.

יש אנשים שהם יותר פוטוגניים מאחרים.

להסתמך על תמונה אחת כמו שבד"כ עושים, ולפסול רק על פי זה -

לדעתי ייתכן שאת מפספסת אנשים שבמציאות דווקא לא היית פוסלת על הנראות שלהם.

ולכן לדעתי כדאי לקחת את זה בחשבון - אולי גם לבקש עוד תמונות - ואולי לבוא בגישה הפוכה:

קודם לקרוא פרטים על האדם,

ורק אז להסתכל על התמונה. ואם הפרטים נשמעים סבבה והתמונה לא - לנסות לבדוק עוד קצת, אולי עם מישהו שמכיר אותו, אם התמונה שיש לך משקפת.

אין עניין להתחתן עם מישהו שלא מוצא חן בעינייך, אבל כן כדאי לדעתי להיות זהירים בשיטת הסינון.

זה לא שטחי מותקבחורה יפה
אחד הדברים החשובים שאגב גם הרבי מלובביץ' עם כמה שהוא צדיק אמר- שחייבת להיות משיכת הלב , יעני שהמראה החיצוני ימשוך ולא תהייה רתיעה .. בסוף את צריכה להתחתן עם הבנאדם הזה .. אל תתפשרי על זה 
צריך את הרבי לזה?זיויק
זה דבר פשוט
ברור , מוסיפה שזה לא שטחי בכללבחורה יפהאחרונה
ספירה לאחור לחברהאשר ברא

חסד ה' העליון החברה הכי טובה שלי התארסה.. ומחפשת רעיונות לספירה לאחור.

איך עושים? מי האנשים שסופרים וכו'?

כל מי משפטים שכותבים.. 😃

הספירה רק בשבילה? או גם בשביל הארוס שלה?חושבת בקופסא

לדעתי עדיף לשניהם כי זה ימלא בקלות יותר אנשים. 

מה הקונצפט? לתלות לה תמונות בחדר או קבוצת ווצאפ שבכל יום שולחים את הספירה וכל משתתפי הקבוצה רואים?

יש לה או לארוס שלה מעגלי חברים ממקומות מיוחדים? מחוג מיוחד או ממעגלים שונים מצה"ל או מהשירות?

כדאי להתארגן על אנשי קשר לכל קבוצת אנשים, ואיש קשר למשפחה של כל אחד מהם.

תודה!אשר ברא

לשניהם בקבוצת ווטצאפ.

יום אחד חברים שלו ממעגל מסויםארץ השוקולד

יום אחד חברים שלה ממעגל מקביל,

ככה לכמה מעגלים שונים,

יום לסבים וסבתות אם יש (אפשר יום לכל צד),

יום משפחה מורחבת (לכל צד),

יום אחים ואחיות (אפשר לפצל ליומיים) לכל צד,

יום הורים ב2,

יום של הזוג ב1

לדעתי רק שלה. בהתחלה יותר רחוקיםאוריןאחרונה

אבל אנשים שתשמח בהם : מורות, מדריכות וחברות וככל שמתקרבים לחתונה : אנשים יותר קרובים ובסוף סבאסבתא אחים אחיות אבא אמא

למישהו יש נסיון עם מלצר תכשיטים?פצל"פ

יודעים אם אפשר לעשות אצלו עיצוב אישי?

או שזה הכל עיצובים קיימים ורק עושים התאמות?

מתלבט האמת אם כדאי לשאול פה או בנשו"ט...

אני קניתי שםרקאני

לא רציתי עיצוב אישי

אז לא יודעת לענות על זה

אבל כן עשו התאמות והיו מאוד אדיבים וקשובים

הבנתי...פצל"פ

תודה!

מזל טוב לך?...הרמוניה
עדיין לא😅פצל"פ
תודה אבל
חברה שלי קנתה שםמבולבלת מאדדדד

ועשו לה בעיצוב אישי. היא רצתה שילוב של כמה דוגמאות.

היא היתה מרוצה מהתוצאה. 

וואו מצוייןפצל"פאחרונה
תודה רבה
בנות שמבררותadvfb

בבקשה, אנא מכם, 

אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.

דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...

זה מוריד, חד משמעית.

נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"

איך זה היה מרגיש לך?

זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?

כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה

ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן

אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו

ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך 

לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.

אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.

אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.

נ.ב - 

יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון, 

אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)

ברגישות, אפילו בקצת בושה  - יכול להיות לזה מקום.

חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.

על הנייר אתה צודק. אבל לדעתימוקי_2020

אם תשנה גישה, אתה תרויח יותר.

מתי מרויחים יותר ? בדרך הקשה.

מהי הדרך הקשה ? תתעלם מכל הקוסמטיקה הזו, מכל הכוכביות האלה.

או במילים אחרות - תהיה גבר.

בסופו של דבר זה גם ירגיש לך נכון יותר וגם תרגיש טוב יותר.

שהבחורה תברר גם עם 8000 כוכביות. זה  לא אמור להזיז לך (קל לדבר קשה לבצע). זה לא העניין שלך. זה העניין שלה בלבד.

תחשוב על זה טוב טוב ותראה שזו האמת.

אותך מעניין דבר אחד : להפגש. לשדר מי שאתה. לא יותר. לא פחות. תפס ? מזל טוב.

לא תפס ? התקדמת עוד צעד בדרך לחתונה כי כל מפגש כזה מחדד אותך.

הכל בהכוונת השם יתברך.

לדעתי גם זה שתתעלם מהכוכביות האלה, זה חלק מהמבחן שהוא  עושה לך.

אגו. גאווה. להעיף את הזה ממך.

תבחר בדרך הקשה. רק תרויח לטווח ארוך.

בהצלחה.

מבין את הסברה שאתה אומר, לא מסכים עם המסקנהadvfb

כן, יש עניין להחזיק מורכבות, ושאתה גבר יש בזה גם ציפייה או יכולת להחזיק שהיא עוזרת מאוד להתחיל ולהמשיך קשרים.

אממה, נראה לי כל בנאדם ירצה להיות עם מי שרוצה להיות איתו. זה אנושי לגמרי.

ברגע שאני מבין שהבחורה השנייה פחות רוצה ממה שאני חושב שהגיוני שתרצה או רוצה מעבר למידה שנראת לי הגיונית, זה מדליק נורה אדומה.

למה? כי יש לי מלאי כוחות מוגבל ואני לא אקח כל הזדמנות רחוקה לקשר.

לפני כל הצעה, אני לוקח בחשבון את הסיכויים ואת המחירים שאני אשלם אם אני יענה אליה לחיוב.

מבחינה סטטסטית הגיוני שמי שתעשה לי טובה פחות תרצה להמשיך ופחות יהיה לזה סיכוי. אז כן, זה משתכלל בחשבון.

אני מכוון לבחור בדרך הקשה, להקשיב לעצמי ולסמוך על האינטואיציה שלי. וואו, זאת דרך מאוד קשה ולא מובנת מאליה.

תראהמוקי_2020

הכי קל לי, (במיוחד שאני קצת מקורר ולא מרגיש טוב)

להגיד לך "מסכים עם כל מילה שאמרת. אני פשוט עניתי תשובה כללית לכל הקוראים שנותנת -עוד- זוית."

אבל אני לא מוכן להסתפק בזה.

כי גם כשאני קורא את התשובה שלך

ואני מסכים איתך,

אני יודע שיש משהו שמפריע לי (מפריע לי, בשבילך. שאולי אתה מפספס)

ואני אתן דוגמא :

"ברגע שאני מבין שהבחורה השנייה פחות רוצה ממה שאני חושב שהגיוני שתרצה או רוצה מעבר למידה שנראת לי הגיונית, זה מדליק נורה אדומה."

לזה אני לא מתחבר. ויתכן שאני לא מבין אותך או מפספס.

כשאתה מקבל הצעה,

אותך צריך לעניין :

א. האם אני מעוניין בה.

ב. האם אני חושב שאני יכול לספק לה את הציפיות שלה ואת השאיפות שלה בטווח הארוך.

הפרמטר "היא לא רוצה מאוד" "היא רוצה מאוד אבל בתנאים"

הוא מעצבן, הוא לא נעים, אבל...בחישוב קר, הוא לא נכון.

אני אגיד לך למה.

כי יש מיליון דוגמאות.

כלומר זה לא איזה סיפור נדיר,

זה חלק מהאופי של הבחורות (אל תאמין לי , תברר את זה לעומק)

שבחורה רגילה לגמרי עם היגיון בריא, יכולה לומר על בחור מסויים "מממ...לא יודעת.." "תבדוק לפני את זה..."

אבל אח"כ הכל משתנה אצלה ובני הזוג צוחקים שהיא לא רצתה בהתחלה. מלאאאאאא מקרים כאלה.

זו הסיבה שאני אומר לך (שוב, זה לא קל, אבל זה באמת ככה !)

יותר חשוב זה מה שיש לך להציע, מאשר הסרט שהיא חיה בו.

זה יכול להשתנות בדייט אחד !

מספיק שהיא תראה זוית חדשה שהיא אהבה אצלך,

אצל בחורות נורמליות, זה מקבל תפנית חזקה בעלילה. הרגש משחק כאן תפקיד גדול מאוד.

אז כאילו, אני אומר לעצמי "בואנה, שלא יתחיל עכשיו להתבאס מכל מי שתתחיל להציב תנאים"

תלך לפגישה הראשונה.

תנסה להבין מי הבחורה

ואם החלטת שאתה מעוניין בה *ו* אתה מתאים לה *ו* היא מתאימה לך

זה מה שחשוב <---------

מה שהיא אומרת, לא רלוונטי (בהקצנה).

לצערי,  אולי אני מסביר את עצמי לא טוב.

בוא נגיד ככה.

נניח שהעמדה שלך היא 3 והעמדה שלי שהיא מאוד קלה בתאוריה כי הכי קל לקשקש, היא 8.

אז אני אומר "אוקי, אל תשאר ב 3 . תדאג שאתה לפחות ב 5".

כלומר שחס וחלילה, לא תכנס לאוטומט "יש תנאים ? ביי". כאן הבעיה.

תהיה קר ומחושב עם עצמך. כן ! אבל תבדוק בצורה כנה, אם זו שחיה בסרט, שווה להלחם עבורה

כי שניכם תרויחו בסופו של דבר.

לזה שהיא לא רצתה כ"כ בהתחלה, ***אין משמעות*** להמשך הקשר. מבין?

צוחקים על זה אח"כ.  לא אני אומר. העובדות אומרות את זה על אלפים...ואולי עשרות אלפי זוגות.

מקווה שאני קצת ברור יותר אחרי הקידוח הזה.

רציתי לסיים "אוהב אותך" אבל, אין לי מושג מי אתה באמת, אנחנו לא מכירים מעבר להודעות בפורום.

אז אני אסיים, מחבב אותך מאוד ובהצלחה בהמשך, בציפייה להודעה משמחת שלך בפורום.

חולה עללייךךךךךadvfb
לרוב אתה צודקהפי

אבל אם יש לי התלבטות מאוד גדולה מרגיש לי רמאות לא לתווך את זה לצד השני .

נניח היה בחור שממש התלבטתי אם לצאת איתו והרגשתי שאני חייבת להגיד לו את זה .. זה לא סבבה לבזבז את הזמן של מישהו בלי להגיד לו את זה .

הוא בכל זאת רצה שנצא לא יצא מזה כלום כי זה עדיין הפריע לי .. אבל זכיתי להכיר בחור שמכיר לי היום בחורים איכותיים ואני לו . 

מסכיםadvfb
בסוף, גם בנים לא תמיד מקבלים הצעות..נ א

ובנות דוחות הצעות של בנים.

יש לכאן ולכאן.

בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפניadvfb

ורק אחרי שהם מחזירים תשובה חיובית אז הבחורה מקבלת את ההצעה.

אתה מתכוון למקרים אחרים מהמקרה הזה?

אני לא הבנתי דבר אחדאשר ברא

איך מגיעות אליך הכוכביות?

זה לא שהיא מאשרת את ההצעה בפניך.. היא אומרת למי ששידך, לא?

נכוןadvfb

שיעביר הלאה.

אני חושבתאשר בראאחרונה

שיש הבדל בין שאלות לבירור לבין אמירה של הגברת שהיא נפגשת מתוך התלבטות.

גם הבחור מברר דברים שחשובים לו, אותו דסר הצד השני.. לכן אני חושבת שאם הדברים נעשים בצורה שיש מתווך-

אז גם שהמתווך יהיה חכם ולא יגיד לך "היא רוצה להיפגש אבל מתלבטת".

הממלגיטימי?

באופן עקרוני, תמיד פגישות הן עם ספק, לא?

זה לא שבדייט ראשון אני יודעת שזה האדם שאיתו אתחתן.

מטרת הדייטים היא לבדוק אם הפוטנציאל שקיים כאן הוא בר מימוש.

כלומר, הספק מונח על השולחן תמיד.

יכול להיות שזו צורת התבטאות מסוימת, איזושהי רתיעה ממחויבות, להדגיש שזה רק בדיקה ולא הצעת נישואין.

יש ספק כללי ויש ספק ספציפיadvfb

אדם שרוצה לברר דבר ספיצפי שיברר אותו ואז יחזיר תשובה. זאת היתה האמירה.

ספק כללי, זה שאתה לא מכיר את הבנאדם עדיין ואין לך מושג מה באמת היחס שלך כלפיו.

מסכים ממשפתית שלג

אבל מהצד הגברי כן יש מקום להחליק את זה. לפעמים התשובות המהוססות מגיעות מתוך מגננה אחרי פגיעה כלשהי, או מתוך חשש שהצד השני לא מספיק רוצה.

יש הבדל בין הסוס לבין חוסר בידע מסוייםadvfb

למה יש עניין מה הצד הגברי להחליק? יש לי גם רגשות

אין סיבה שאני אהיה חסר רגש בגלל שאני גבר

איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו

מישהו כזה?

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים

במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.

לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?

תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות

בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים). 

אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…

אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין

זה עניין של סדרי עדיפויות

לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק

זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית

וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח

זה עניין של מה חשוב

אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל

אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק

תהיי ראויה לכך,האופטימי

והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.

את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20

את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.

להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.

הסוד הוא תקשורת.

ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.

המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.

המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.

רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.

גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.

זה לא גורע מאפקט החיזור.

וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.

וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.

תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות. 

אהבתי את הערותייךארץ השוקולד
הייזרלאיבין

רוצה לענות לך על כמה דברים

חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי

זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה

.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע

לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך

וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן

אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך

(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משה
את מזהה שאת רואה שאכפת לו ממךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ו 1:09

בדברים הקטנים.

רגיש ביחס לזמן שלך, ביחס לנוחות שלך

תסמכי על עצמך שתדעי לזהות אכפתיות

מפה והלאה - תקשורת תקשורת ועוד תקשורת, ואז - השמיים הם הגבול

ממליצה להסתכל על השרשור הזה:לגיטימי?אחרונה
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגע
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
וואי אני לגמרי באותו מצב ..בחורה יפהאחרונה
יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה

אולי יעניין אותך