גם אצלכם מתעוררת צמרמורת, בחילה, ובעיקר עצביםפלא גדול

למשמע המילה:  בעל ???

אני פשוט לא יכולה להשתמש במילה הזאת..היא דוחה אותי לגמריי, ובעיקר מעצבנת! ואם כבר אני אומרת אותה- אני מנסה להתעלם ככל האפשר מהמשמעויות הכ"כ לא נעימות שלה.

שאני שומעת אותה, ישר עולים לי לראש שתי תמונות, האחת יותר מכוערת מהשניה, ושתיהם מרמזות על המשמעות הברורה שלה:

האחת>> גבר גדול וגס עם פנים של שליט סוחב אחריו כלבלב נבחן וכנוע ברצועה אדומה (נכון יותר לומר כלבלבה). ואתם בטח מבינים - הוא ה'בעלים' של אותו כלבלב מסכן.

והשניה>> היא גסה יותר ויש צורך לצנזר אותה. בכל מקרה אתם בטח מבינים למה התכוונתי...

אז..איך נשמעת המילה הזאת אצלכם? או שאתם פשוט לא חושבים עליה..?

וואו אחותי, תעשי סוויצ'פסיפלורה1
אישית, לא יצא לי לחשוב ככה על המילה הזו..
בעל מבחינתי זו מילה עם משמעות טובה.
זה איש שאחראי עלייך, (כל הפמיניסטיים/יות לא לקפוץ עלי) אחראי במשמעות של דואג, רוצה בטובתך, מגן עליך, ולא במשמעות של יחסי מרות ושליטה.
בעל כמו ש*בעל* יהלום שומר על היהלום שלו, בכבוד, בהוקרה.

שמעתי כמה פעמים שנשים קוראות לבעל- אישי. זה נחמד. לדעתי אפשר גם וגם..
זה בגדול.. ⁦

^^בת מלך =)
רק שפחות אוהבת את המילה אישי..
^^ יפהעלומה!

דווקא בגלל התמונה השניההעוגב
שאתה מצנזר, הכינוי הזה מקבל יופי. כי זה ייחודי לבני הזוג, והכינוי מקדש את הייחודיות הזאת.
כשחיים במציאות שהתמונה המצונזרת מגיעה ממקום נכון, טהור, טוב ורצוי לשני הצדדים- זה לא גס, זה קדוש.
אז נכון שאולי עכשיו כרווק כל הקשר לזה הוא גס ולא נכון.
אבל כנשוי, זה אחד הביטויין הגדולים לאהבה.
נ.ב. אני לא משווה עכשיו לכינויים אחרים (אישי, לדוגמה) מבחינת מה עדיף .
אה את בת?העוגב
טוב, אז זה שונה.
אבל תדעי ששתי המשמעויות שדיברת עליהן מאוד מבורכות ונכונות גם לנו כנשים.
^^חח עוד לא הבנת??!פלא גדול

הסיבה שאני בת זה כ-ל הסיבה לתחושה הזאת שלי לגבי המילה הזאת.

אחרת לא הייתי חושבת ככה ובטח גם לא כותבת פה את זה..

בתור בן זאת אולי אחלה מילה

מה אני יודעת...העוגב
ובכל זאת, זה פונה גם אלייך.
חשוב חשוב לא להרתע מזה, להכיר בתפקידים שנכונים ומתאימים לכל אחד מאיתנו. ואני מאחלת לך בעל טוב, בכל המובנים של המילה, זה ברכה.
אם ההרתעות שלך היא מעצם הכינוי הזה, שהוא ככה בשימוש יומיומי ורחובי, כמו שהחליפו את המילה פיגור, אז דווקא בזה אני לא מסכימה איתך, חושבת שהיום ילדים עם צרכים מיוחדים נשמע מתייפייף ועקיף, ובמקום לפנות לעניין בצורה נעימה, ישירה וכנה, מתחבאים מאחורי מילים יפות שמקבלות משמעות חלשה כל כך.
חחחחחחח תאמת שממש ממש ממש לאהפי
הצחקת אותי..
תכלס גם מה אכפת לך איך זה נשמע כולם יודעים שזה לא ככה ואפחד לא יכול לשלוט עליך
מאיפה הבנת פה שאני מנסה להצחיק..??פלא גדול

בחיי שזאת לא הייתה המטרה שלי.

אני באתי רק כדי לעורר לכם נקודה למחשבה...

והלוואי שיום אחד יבינו שצריך כבר לשנות ת'מילה הזאת. ממש כמו ששינו את המילה 'פיגור'

היא התכוונה:הרוזן!
ביחס לשאלת הכותרת בשרשור - ממש ממש ממש לא.
ביחס לכלל השרשור - הצחקת אותי...
אההה אוקיי חחח. אז קבלי ביטול לתגובה שליפלא גדול

מוגבלות שכלית התפתחותית רחפת..

חחחחחחחחחחחגברים ממאדים 2

ואאאווו כמה צחקתי.

אני גם מסכים איתך.

גם לי היא קשה מאוד לשמיעה.  אבל אצלי היא מצלצלת רק בהקשר של המשמעות הראשונה.

סתם בשביל ההקשר... בפרשת גן עדן הניסוח של האיש ביחס לאשה בתור "אישך" = ולא בעלך. - את יכולה ללכת בדרך הניסוח הזה - ולקרוא לו "אישי".  {כן כן.. אני מכיר את הפסוקים האחרים עם ניסוחים של בעל וכבר אמרתי שהם קשים לשמיעה.}

מבין אותך, יש בזה משהוחידוש

יש פסוק מקסים בספר הושע, על יחסי הקב"ה וישראל לעתיד לבוא: 

"והיה ביום ההוא נאום ה', תקראי אישי, ולא תקראי לי עוד בעלי".

עייני שם במפרשים (ב, יח)

וגם מה שאמרה @פסיפלורה1 זה יפה ונכון, ותקחי את זה לתשומת ליבך

שתמצאי במהרה את אישך

יש גם פסוק "לא יוכל בעלה הראשון...גברים ממאדים 2

פסוק חשוב.רחפת..

אז אם אני רוצה לקדם את הגאולה, אפשר שאקרא לו האישלי במקום בעלי?

למה זה קשור?חידוש

(את רצינית?

כן. למדתי את הפסוק הזה קצת..רחפת..

(יש עליו גם מהר"ל יפה אאל"ט)

גם התורה בעצם מבחינה במשמעות מהותית בין בעלי לאישי. (אצלי זה מתקשר לעבודה זרה.. שם זה מעצבן אותי..)

האם צריך לחכות כדי להשתמש במילים של לעתיד לבוא?

עדייןחידוש

לא הבנתי למה זה קשור

הפסוק מדבר על הקב"ה וכנ"י, שלע"ל היחס ביניהם יהיה שונה מבהווה

לא שביחס בין איש לאשתו יהיה הבדל בין ההווה לעתיד

בן זוגי/ אישיים...

ואם יש לך דימוי כזה למוסד הנישואים, אם זה מפריע לך אולי אפילו בתת מודע- יש מצב שכדאי לטפל שתוכלי לנהל זוגיות מאושרת וטובה

לא. זה הכל פרשנות אסוציאטיבית אישית.לך דומיה תהילה
ממש לא מזדהה עם מה שכתבת!מישהי 1
זה לגמרי פרשנות שלך
לדעתיעונה חדשה
זה ממש מוגזם...

ברעיון הבנתי את הרגשתך אבל זו ממש הגזמה.
גם אצלי קצת ככה. אבל יודעת שאני פסיכית..רחפת..
למילים באמת יש משמעות בעיניי.
לא מתלהב מהמילה, אבל לא מתקרב לקיצוניות שלךצריך עיון
זו בסהכ מילה שהמשמעות שלה בעבר לא הציק לאף אחת/ד.מירטל המייללת
זה מזכיר לי שמתלוננים על קטניות, שאפילו אין חשש של פעם.
צריך לקבל את זה פשוט בתור דבר שנשאר.
הניק שלךפסיפלורה1
מעניין למה זה מצטייר לך כך.אוריה,
למה? כי פשוט יום אחדפלא גדול

ישבתי וחשבתי על המילה הזאת, מה שרובכם לא עושים.

וגם כי בטח אתם רואים..פה ושם מבצבץ בתוכי פמיניזם. (ממש לא מגדירה את עצמי פמיניסטית וממש לא שואפת לשם, אבל בוא נגיד שיש בי קצת מזה)

חבל על האנרגיותאוריה,
תמצאי אהבה אמיתית ואל תנסי להיות חריגה בכח.
זה רק יאמלל אותך
חריגה??פלא גדול

וואו ממש לא מרגישה ככה!

אני לא הראשונה ולא היחידה שחושבת ככה בכלל

רגע רגע, מניין לך שרובנו לא חושבים?לך דומיה תהילה

תודהע מ
יאללה, אז מה דעתך על המילה "בעל"?רחפת..

שהבעל הוא מבצע הקניין בקידושין,לך דומיה תהילה

זו הדרך בה מועברת בעלות בדיני ממונות, ועל פי הדמיון הזה מושאל הכינוי "בעל" לאיש.

לא כל ביטוי מתפרש באופן מילולי על פי המסומן הראשון.

(אני זכאי לקרדיט "אדם חושב"?)

נווופלא גדול

אז אמרת מה שאני אמרתי, רק במילים עדינות בהרבה

משמעות פחות מילולית.לך דומיה תהילה

זה המובן של "השאלה", שיש דמיון מוגבל למסומן הראשון.

איזה אדם נורמטיבי משווה באמת בין בעלות על אישה לבעלות על כלבלב?

אוקיי אז אני לא נורמטיבית. עכשיו ברישמי.פלא גדול

ייש!

מה המשמעות המהותית שעומדת מאחורי המילה?רחפת..
מילולית - שימוש טכני.. זה לא ממש משנה.

(לרוב כן. למעט תסמונת דומייי)
וואו תקשיביפקאצה שכזאת
מאמי אני לא רואה אף אחת אחרת
לא מעניין מה את כותבת, את חיה בסרט
גירלס? שולטות בביזנס
אולי תמימה אבל שוברת כמו גינס
אל תבואי רע לא רוצה לפגוע
עוד לא חיממתי את המנוע
תתבגרי חמודה
עפה על עצמך מדברת על השפלה
מרימה בקבוק קריסטל, לוקחת שלוק, לא מפסיקה
אבוד לך ממזמן ההצגה כבר הסתיימה.
תני כבוד לבעל זה מה יש, יצאתי ככה
טיפה'לה חריף דופקת ביס ואני עפה
אני לא רואה את הסוף אבל מביטה קדימה
אגיש את זה טעים וזה ירים אותך קדימה
יש לי את הקצב, יש לי את הגרוב
זה עוד לא הכל יש לי את המוב
הם מסתכלים עליי
בום הם מדברים עליי
זאת ההיא מהטינה נאיי
בום אחרי זה כולם עוד ידברו עליי
אני אומרת את שלי
את רוצה אחרת
מעצבן אותך לשמוע את זה? דברי איתי שאני על הבמה רוקדת
והערב שלא תשכחי מותק
נפתח ת'מיקרו באולפן, אני אתן לך עותק
זה לא את, את רוצה מחנק
כמו חידק
יש לי טיל עם טריג' צלול כמו מים
אחותי It's my time
פמיניזם וריגושים?
אש, שדה קרב פגזים.
כוונות טובות אבל אני בין כוונות של תותחים
איךך את יודעת מה זה טריג'??גברים ממאדים 2

המוםהמוםהמום

הייתיפקאצה שכזאת
בעוקץ, קרקל, אחת מתוך שישים
אם תהיה ילד טוב אתן לך ללטף את הכלבים.

או את הכלבלבות..
מאמי דיברת אליי? את עם הצמות והשיר המפחידפלא גדול

סלחו לי..התכוונתי להגיד לפקאצהפלא גדול

עוד לא הפנמתי את סוד השרשורים המסתוריקורץ יום אחד תלמדו אותי לשרשר טוב

צודקתחסדי הים
חחחחחחחחח הרגת אותייואב גל
מממ תכלס יש צדק במה שאת אומרת זה באמת נשמע שתלטני וגס ...
אבל זרמי חחח זה לא כאילו מישו מתייחס לזה ברצינות
לא צנוע.דור =)
את לא שפוי סוסה אדומה
את יודעתדור =)
את מה זה מגניבה
לא צנוע.אניוהואאחרונה
אצלי זה בהקשר חיוביכשמש וכירח .
כמו ש@פסיפלורה1 אמרה, אפשר להסתכל על זה במובן חיובי. תחשבי שיש לך את האיש שלך שאיתו את מקימה בית ומשפחה, וכמו שאת שלו ככה הוא שלך. הקשר הדדי ומכבד, כל אחד מביא את הצד שלו ואין צד נסחב וסוחב, מאיים ומאויים. אולי תלמדי על הצדדים היפים בזוגיות, על השוני בין הגבר לאישה בזוגיות ואז תסתכלי על זה קצת אחרת..

בנוגע להקשר השני שאמרת, כמעט כל האנשים בכלל לא יחשבו על זה כשתגידי "בעלי". האמת שאני בעצמי לא חשבתי על זה בכלל וגם לא מתכוונת להתעמק במשמעות של זה.

יש מספיק דברים חיוביים שעומדים מאחורי המילה הזאת..שחבל להיתפס לדברים האלו שהעלית.
הגיגיםשמשועננים

אני מסכימה איתך לחלוטין שזו דרך אחת להסתכל על הדברים

אבל אם נתחשב בעובדה שלשון הקודש היא שפה מהממת שלמילים יש משמעות מדוייקת ושמיימית, מסתבר שיש גם דרך יפה להסתכל על זה-

תחשבי שאדם שיש בבעלותו משהו, זה כמו שהוא אומר- זה שלי. כל פעם שאת אומרת את המילה בעלי- זה בעצם כמו לומר שהוא אומר עלייך שאת שלו. ודברים שלנו, שהם שייכים לנו ואנו הבעלים עליהם, הם מטבע הדברים יקרים לנו מאד. ואשה היא חלק מבן הזוג שלה. נבראה מצלעו. 

קחי את זה למקום הכיף- הפינוקי הזה שנשים אוהבות, הדאגה, ההתענינות. 

גבר שואלים אותו איך היה היום שלך- הוא עונה 'נחמד'. אבל אשה רוצה שיחפרו לה מה בדיוק הרגישה בכל רגע נתון. זאת אומרת נשים בעיני זקוקות להכלה גדולה יותר. מישהו שיהיה כלי עבורן, שהן יהיו בתוכו. משהו שלו. 

לא יודעת...

הגיגים

אני יודעת שהסדר פה לא ברור, פשוט השעה...

אני חושבת שלא הבנת אותהסוסה אדומה
כי זה חלק ממה שמעצבן, שהיא שלו, ומה, הוא לא שלה? למה לה לא קוראים "בעלתי"?
בקיצור, לא כולן אוהבות להרגיש שהן של מישהו יותר ממה שהוא שלהן...

יכול להיות שזה קצת פימיניסטי, אבל מי החליט שפימיניזם זה רע?
דווקא הבנתי..שמשועננים

אני חושבת שהשאלה היא האם אנחנו לוקחים בחשבון את ההבדל המהותי בין צרכי האשה לצרכי הגבר (בהכללה גסה כמובן), את השונות בין שני המינים. את חייבת להסכים איתי שהמקום של אשה וגבר בזוגיות הוא שונה. אפרופו גברים ממאדים ונשים מנוגה. אשה צריכה הכלה, הזדהות, אמפטיה. שמשהו יבין אותה מבחינה רגשית. גבר צריך כבוד, לחוש חזק "גבר". 

אני ממש לא המצאתי את הדברים האלו. 

וזה אומר שהאשה היא יותר של הגבר, כי זה הצרכים שלה- להיות שלו- תכיל אותי, תבין אותי, תקשיב לי. אני ממש לא מאמינה שאילו יחסים הדדיים, כי אם שונים במהותם. 

זה שהיא שלו זה לא אומר שהוא מעליה. כי הגבר נזקק לאשה במקום הזה של כבוד. שניהם זקוקים אחד לשני אבל לדברים כל כך שונים. 

אל אשך תשוקתך- לא אני המצאתי את זה. 

אני מסכימה שהצרכים שלהם שוניםסוסה אדומה
והמקום שלהם שונה.

אבל ממש ממש לא מסכימה שאישה צריכה יותר הכלה.
מתוך מה שאני מכירה, גבר צריך הכלה לא פחות בכלל. וזה לא אחד או שניים. כולם.
אני לא מרגישה שזאת הסיבה שאישה צריכה להיות של מישהו. כלומר, זה לא שיכנע אותי.

ובסוד אני אגיד לך שהיא באמת צריכה את זה. אבל אני חושבת שהצורך היום קצת שונה. וצ"ע.

אני חושבת שאנחנו בתקופה שבה שנינו בוחרים. ואני לא רואה את זה כחיסרון אלא כמעלה.
אז האישה בוחרת בחירה עצמאית לגמרי, לא כי אבא שלה העביר אותה הלאה, אלא כי היא באמת רוצה אותו ובוחרת בו.
ולכן ה"בעלי" לא שייך כל כך. ההחלטות שלהם הדדיות, והיא כל הזמן בוחרת, אף אחד לא בוחר בשבילה.

אני מסכימה שעדיין לא כולן שם, ויש כאלה שעדיין מסתדר להן עם "בעלי". אבל אני חושבת שזה בעיקר נובע גם מהמקום שאישה נמצאת בו.

מסכימה עם מה שאת כותבתכשמש וכירח .
אבל בגלל שאנחנו בתקופה אחרת, אז המילה הזאת קיבלה גם משמעות אחרת. לא חושבת שכשמישהי אומרת "בעלי" ישר עולים לה ולסובבים אותה המשמעות השלילית או ה"ישנה" של המילה. הכוונה יותר בכיוון ה"איש שלי". המילה כבר הפכה למילה בפני עצמה, בלי המשמעויות של פעם כי הן כבר לא רלוונטיות לימינו
^^^^^ סוסה אדומה קלעת בול! ((תגובה להודעה הקודמת שלך)פלא גדול

בדיוק בדיוק מה שבאתי להגיב לה..ואז ראיתי שכתבת בשבילי. תודה לך

את אמיתית?סוסה אדומה
ז"א, באמת זה עד כדי כך מעורר בך צמרמורת, בחילה ועצבים? אני באמת שואלת...

האמת שאני רוצה מאוד להזדהות איתך ולספר לך שגם אני לא אוהבת את המילה הזאת, ושהיא נותנת לי תחושה של איבוד עצמאות, כניעות, ועבדות.
וגם מה שאמרת אח"כ על זה שהוא נקרא כביכול על שם המעשה... וזה הוא קונה אותי.

זה ביטוי באמת לא נעים.
במיוחד לנו, בדור שנשים יודעות מה הן רוצות (וזה לגמרי לא שלילי), בדור שבו נשים בוחרות באהבה את בן זוגן, כי הן עצמאיות, וחזקות וכו'.
וגם בגלל הסיבה השניה שהזכרת, זה לא נעים כי אני חושבת שאנחנו עמוקות ומחפשות משהו הרבה מעבר לזה.

השם "בעלי" הוא כינוי גלותי לגמרי, ולגמרי הגיע הזמן שנקרא לו "אישי"

בקיצור, אני מאוד רוצה להזדהות איתך, אבל אני לא מצליחה להרגיש בעצמה כזאת את הצמרמורת, הבחילה והעצבים.
אבל אני עם דעתך.

את תמיד יכולה לבחור לכנות אותו בכינוי אחר... לאט לאט בנחת, הדברים ישתנו...
הכינוי הזה לא "גלותי".. ממש אין קשר לגלות.ד.

נשים בעם ישראל, שהתחתנו עם אנשים טובים, היו מכובדות לא פחות - וכנראה יותר - מכל מיני כאלה שדואגות היום לשדר שהן "חזקות" וכו'..

ולא ראינו ש"בדור הזה שנשים בוחרות באהבה" וכו' - נישואין יותר מצליחים.

בוחרים להתחתן זה עם זה באהבה, וכל אחד עם האופו המיוחד לו, גם האישי וגם ה"מגדרי", וזה טוב מאד.

ושאיש קורא לאשתו אשתי והיא קוראת לו בעלי, לא גורע מזה כהו-זה. אם לא עושים מזה אובססיה בכח..

שכחת להוסיף "לדעתי".סוסה אדומה
לדעתי זה כינוי גלותי, אחרי כמה שיעורים ששמעתי אצל הרב גינזבורג וכמותו, אני חושבת שיש לאלו שמרגישות ככה על מי לסמוך...

לא כולן חזקות כי הן מנסות לשדר שהן חזקות, יש נשים שהן חזקות מצד עצמן והן לא צריכות להצטדק על זה. כי זה מה שהן. והן מחפשות ובוחרת את בן זוגן באהבה (ולא רק כי הן מחפשות על מי להישען)... למה לא ראית נישואין יותר מוצלחים?
אני ראיתי שכן ואני יודעת על מה אני מדברת.

וגם מי שבוחרת לקרוא לבעלה "בעלי" זה בסדר... החידוש הוא שגם מי שמפריע לה לקרוא לו ככה גם היא בסדר. וזה לא הופך אותה לפימיניסטית מתריסה.
א. היה לי ממי ללמוד... הרי גם את לא כתבת שם "לדעתי"...ד.

ב. אני (כמוך למשל בהודעה הקודמת), מתבטא בסגנון שנראה לי. ולגבי זה אני אומר באופן נחרץ שאין לך כל קשר ל"גלות" במובן הפשוט (לא מדבר כעת על כל מיני עניינים רוחניים, שאין ענין לבלבל בינם לפשט).

ג. כבר לעיל אמרתי, שאם נוח לה להתבטא אחרת - זכותה (מי אמר שזה הופך אותה ל"פמיניסטית מתריסה"?... אני לא חושב ששייך לעשות מזה ענין, מה שהיה והינו טוב למלא אנשים וגדולים, צנועים לגמרי, ולא "נגעלו" מזה. אז כנראה הבעיה היא יותר באסוציאציות של היום. בין השאר, בגלל שנהיה כביכול "אופציה לגיטימית" לבעילות-זנות במקומות מסויימים, אז בלי משים, אסוציאציות באות לא ממקומות של טהרה בדווקא.

ד. אמרת, "בדור הזה שנשים בוחרות באהבה.. כי הן.. חזקות"..  בהקשר לכך עניתי שנשים בדורות קודמים, עם אנשים טובים, היו לא פחות מכובדות.

וכמובן, לא אמרתי בשום מקום שכל מי שהיא "חזקה" זה כי היא "מנסה לשדר את זה". אבל כשמאפיינים בכך את "הדור הזה", זה בא הרבה מאג'נדות מעוקמות כיום. נשים בעבר, שגידלו ילדיהן תחת גזירות שמד בגלות, ועודדו את בעליהן מתוך הבית - היו לא פחות חזקות, ולא רואות צורך להבליט את זה.

ה. אשה שמחפשת "על מי להישען" זה בסדר גמור וזו תכונה בהחלט נשית שאופיינית ללא מעטות. והיא לא מתחתנת בגלל זה בפחות-אהבה, הרבה פעמים להיפך. וגם לא פחות מכובדת בגלל זה בעיני בעלה (אם הוא בן אדם), הרבה פעמים להיפך.

ו. "את ראית" שבדור הזה נישואים מצליחים יותר מדורות קודמים?.. ממש השווית לדורות קודמים? ו"את יודעת על מה את מדברת"?.. כלומר, כבר לא רק לדעתך אלא "את יודעת"?..  ב"ה, גם אני קצת יודע על מה אני מדבר - וגם מכיר קצת היסטוריה של עם ישראל מדורות קודמים, וזה לא נכון. גם אז וגם היום, יש נישואין שיותר מצליחים ויש שפָּחות. 

[הרב שמחה כהן, מחבר ספר הבית היהודי, אומר שאין כל הוכחה מהמציאות, שכאלה שמכירים הרבה מקודם, מצליחים יותר מבשיטת השידוכים החרדית, שבה מבררים הרבה ונפגשים מעט... ואע"פ שאני לא חושב שזה נכון להיום, בוודאי בציבורנו, אבל על כל פנים זה יכול לומר משהו לגבי הוודאות של מה "מצליח יותר"]

מה שאני רואה, זה שבדור הזה מושג הבית לא פעם מתערער, וגירושין הם ברירת מחדל קלה למדי. מי שחושב שזה רק בגלל שמחפשים להתחתן באהבה.. יכול להשלות את עצמו.

כמובן, יש בדור הזה הרבה שמתחתנים מאהבה. ב"ה לא חשבתי לרגע אחרת.

לא דיברתי על כל הדור,סוסה אדומה
דיברתי על בנות שאני מכירה מקרוב, שהן בוחרות באהבה, והן מצליחות הרבה יותר מאלה שבוחרות כי הן צריכות להישען על מישהו. וזאת היתה הכוונה שלי...

בקשר ל"דעתי", יש לפעמים הרגשה מסויימת בניסוחים מסויימים שכאילו לא נותנים מקום לתחושות ומחשבות שקצת יוצאות מהמסגרת הרגילה, או במקרה שלא נותנים ביסוס.

וזה מבאס, כי לאנשים יש דעה, ואין דעה שאין לה מקום...

לומר שזה כינוי גלותי, זה לא כמו להגיב "זה לא גלותי"... כי אני אומנם אומרת אולי משהו שלא הכי נעים לשמוע אותו, אבל אני לא מבטלת מקום של אף אחד, אני אומרת את דעתי בקשר למושג. ואני אומרת שהוא באמצע תהליך. גלותי זה לא שלילי, זה משהו שעוד לא הגיע לנחלה שלו "והיה ביום ההוא נאום ה', תקראי אישי, ולא תקראי לי עוד בעלי". ביום ההוא, לעתיד לבוא, בינתיים זה בעלי... זה רק בינתיים.

להגיד למישהו "לא נכון" על מה שהוא אומר, זה להגיד במילים אחרות (ואני בטוחה שלא זאת הכוונה, אבל זאת ההרגשה שזה נותן) "אין לדעה שלך מקום".

אני מכבדת את דעותיך רק בגלל שאני מכבדת את דעותיי. אחרת תמיד היינו קוטלים ומבטלים אחד את השני והיינו חוזרים על החטא של ה24 אלף.
לכל אחד יש אות אחרת בתורה, וכל אחד רואה אותה מהעיניים המיוחדות שלו.

אני מוכנה לקבל את זה שאתה חושב אחרת ממני, אני לא מצליחה לקבל את זה שתגיד לי "לא נכון". דעות לא מורכבות רק מנכון ולא נכון...
(אני לא אמרתי משהו נגד התורה ששם יש מקום לומר "לא נכון" כי זה סותר את האמת, אמרתי משהו על המושג. וצריך להבדיל).

כי דעתם של כל אחד בעולם, כבודם במקומם.
הכל נכון, גם דעתך וגם דעתי, ולכן לומר "לא" זה לבטל. זה נורא נורא קשה לקרוא את זה.

ונכון שדעת הרב תמיד תהיה חשובה ומכובדת יותר, וזה עדיין לא מבטל את דעת התלמיד.
גם הרב היה תלמיד פעם, וגם אז היו לו דעות משלו. בשביל זה הוא נברא.

ובקשר לביסוס, אם הייתי גבר ובייניש, הייתי מביאה המון מקורות שיחזקו את הדברים שאני אומרת.
אבל אני לא. ואני לא צריכה להיות ב"ה, אז אני מרגישה בנוח לומר את דעתי גם בלי זה.

במקרה הזה, הרב גינזבורג מדבר על זה, ולא רק הוא ולכן מרגישה בנוח לומר "זה כינוי גלותי" כי זו לא דעתי האישית בלבד. (אולי הייתי צריכה להוסיף באמת שזו גם דעת הרב הזה והזה)

עניתי לך כאן, כי פתחת את זה כאן... אני מקווה שזה בסדר שהערתי.
אני אומרת מתוך כבוד, ולא להפך חלילה.

ומה שאמרתי על הפימיניסטיות, כתבתי ככלל, לאו דווקא למה שכתבת.
תראי...ד.

[לפי סדר הדברים..]

א. תגובה היא בהקשר למה שעליה הוגב. כתבת "בדור שבו נשים בוחרות את בן זוגן באהבה.. כי הן ..חזקות"..

על זה הגבתי, שלא ראינו ש"בדור הזה" מצליחים יותר בנישואין מדורות קודמים. ושה"חוזק" כביכול שהיום נשים מסויימות מייחסות לעצמן, אינו יותר מהחוזק הענוותני של נשים דורות קודמים שגידלו משפחות במסירות ובאהבה, בתנאים קשים בהרבה.

כעת את אומרת שלא התכוונת לדור אלא לכאלה שבוחרות מאהבה ולא כי צריכות להישען על מישהו, אין  בעיה. אני הגבתי על מה שנכתב.

עם זאת, גם לגבי הנקודה הזאת הערתי, שאין כל סתירה. אצל הרבה מאד בנות האהבה ו"הצורך להישען" באות ממש ביחד,זה מתאים להן, והן אהובות ומכובדות לא פחות.

ב. בקשר לנסיון לומר שלא דומה להגיד בפסקנות "זה גלותי" ללענות "זה לא גלותי".. כי ב"לא" יש שלילה של מקום הדעה הקודמת... למרת שניתן להבין את ההרגשה הראשונית הזו, אני לא מסכים עם החלוקה.

שמעי את הצליל: צד אחד כותב בקביעה פסקנית: "זה גלותי". אז הצד השני אמור להגיב: לדעתי זה לא גלותי?... לא. מישהו כותב "זה גלותי". עונים באותה מטבע: "זה לא"...

אבל האמת, שיותר מזה: אם התחושה כלפי דבר כזה כמו שכתבתי ("לא גלותי"), היא כאילו "שלילה" - אז מה אמורה להיות התחושה כלפי כתיבה בפסקנות כזו, על דבר שכל ישראל נוהגים בו, אנשים כשרים וצדיקים וצנועים, דורות-דורות - הכל "לגמרי גלותי"?.. זו שלילה כלפיהם, ואת זה צריך להרגיש עוד יותר מאשר אם מישהו שולל את דעתי האישית. 

ומניִין, "הרגשה שלא נותנים מקום למחשבה השניה"?... הרי כתבתי מפורש לגמרי, שאם לה אישית נוח ככה - אין בעיה.

מה ש"לא נתנו מקום", זה לנסיון לא לתת מקום של כבוד למה שמקובל. כלומר: לא רק לומר אני מעדיפה להתבטא כך - אלא לומר, הביטוי האחר "לגמרי גלותי". מי שמדבר בשלילה כזו על רבים וטובים, אינו יכול להלין שמרגיש ששוללים את השלילה הזו. לא "להפוך" את הדברים.

על כן, אני חוזר, בפסקנות: זה לא גלותי (לומר "בעלי"). מה שכל היהודים הכשרים עושים, זה בסדר גמור. והם ונשיהם לא פחות "עמוקים". ולא נכון מה שאמרת עליהם, שהנהגתם "אינה נכונה" (שזו המשמעות של לגמרי גלותית..).

[אגב, כלל וכלל אינני בטוח שאהבת-האמת בין אלו שאומרות "אישי" על בעליהן (סליחה - על אנשיהן....), לבין אלו שפשוט אומרות "בעלי אמר" בעיניים נוצצות - היא גדולה יותר]

ג. אמנם כעת את אומרת, ש"גלותי זה לא שלילי"... כבר אמרתי: מגיבים על מה שנכתב. כשמישהי כותבת: "זה לגמרי גלותי", אין לכך שמץ צליל של "לא שלילי".. זה הרבה פחות מכבד, ממה שהקדשת לו הרבה, שכתבו "לא גלותי". התכוונת אחרת - בסדר.

ד. ולגבי התוכן עצמו, שאמרת כעת, שהכוונה שזה לא משהו שלילי אלא "באמצע תהליך":

הנה, קודם כל הרי כתבתי מפורש בהודעה עליה הגבת: "אין לך כל קשר ל"גלות" במובן הפשוט (לא מדבר כעת על כל מיני עניינים רוחניים, שאין ענין לבלבל בינם לפשט)". 

והתכוונתי בדיוק לפסוק שציטטת, "והיה ביום ההוא נאום ה', תקראי אישי, ולא תקראי לי עוד בעלי".

על סמך פסוק כזה, לומר היום, שלקרוא "בעלי", זה ממש גלותי... רחוק מאד מדיוק.

ואם כבר ציטטת את הפסוק, אז כמה הבהרות ביחס אליו, וממילא על הצורך לא להסיק מסקנות אופרטיביות-מיידיות מדרשות:

ראשית, הפסוק מדבר על מה שה' אומר לעם ישראל. לא על איש ואשתו. אז נכון שאפשר לומר שניתן ללמוד מזה שהכינוי "אישי" הוא יותר נעלה, כביכול. אבל ה"ביום ההוא", זה איך שכנסת ישראל תקרא לה', זה עדיין לא אומר שזה חזון העתיד של איש ואשתו. וגם אם נרצה להסיק כך - עדיין אין הכינוי "בעלי" גלותי במובן הפשוט (הרי הפסוק הזה כתוב בספר הושע, לפני שעם ישראל בכלל היו בגלות), שעל זה דיברתי, ובוודאי להסיק מכך שהיום זה לא מתאים כי זה ממש גלותי, זה לקפץ על ההרים. כשמנסים מהר מידי לראות כאילו העתיד כאן, לפעמים מעכבים אותו.. 

מעבר לכך, רוב המפרשים על-אתר - הרד"ק, הרב בן עזרא, המצודות דוד - מסבירים שזה בגלל ההמשך: "וכרַתי את שמות הבעלים". כלומרף בגלל שהע"ז נקראה אז "בעל", אז הרחקה יתירה. לא בגלל המשמעות. ואז - בכלל לא שייך לנידון דידן.

והאמת... אפילו רש"י, שאומר שבעלי זה לאשון אדנות, וכוונת הפסוק היא שלא יעבדו את ה' עוד מיראה אלא מאהבה ("אישי"), מסביר מזה אישי, "לשון אישות וחיבת נעורים" - כלומר, בדיוק מה שהיא ייחסה למילה "בעל"... אז כנראה, מה שצריך לנקות זה את האסוציאציות שלנו.. 

ה. אגב, מה שכתבת, בכללי, ש"הכל נכון" - זה לא נכון.... אמנם סייגת, שאת לא מדברת כשמשהו נגד התורה, זה יותר טוב. עדיין, יכולים להיות דברי נכונים ושאינם. מי יכול להכריע, זו כבר שאלה אחרת.

לא סותר, שבכל דעה יש גרעין שאפשר להוציא ממנה. וגם כבוד למי שאומרים דעות שלא נראות לנו נכונות, לפחות עד תחום מסוים. את זה אני כותב בלי קשר לנושא הנידון. בענין הנידון כבר אמרתי, בעיני ה"שלילה" (בוודאי לפני שעידנת וכתבת שזה "באמצע תהליך" וכו') כלפי המקובל בעם ישראל, בעייתית בהרבה מלומר עליה, "לא"...

כמו כן, האמירה שדעת הרב לא מבטלת את דעת התלמיד "כי גם הוא היה פעם תלמיד", אינה ראָיָה. 

ואם פרופ' לרפואה יגיד לתלמיד בשנה א' שדעתו לגבי ענין רפואי מסויים לא נכונה, והוא עלול להרוג ככה מישהו (ויוסיף: גם אני חשבתי כך בשנה א'...), אז בגלל שגם הוא היה פעם תלמיד, זה משנה משהו? לא. בשביל זה לומדים מגדולים. ותורה זה לא פחות  מרפואה.

אלא מה? נכון שהרבה פעמים, גם סברות בתורה שאינן "להלכה" בדווקא, יש בהן צד מיוחד, ותלמידים קטנים מחדדים את הגדולים. אבל צריך להיזהר שלא לגלוש מכך שלכל אחד יש "אות בתורה" למחשבה שבפעל מה שכל אחד אומר, זה "גם אמת". לפעמים כן ולפעמים לא.  שוב, לא בהדקש לנידון דידן, שזה כלל לא שייך אליו.

ו. אני לא יודע למה כתבת שאני פתחתי את זה כאן... אני הגבתי רק לדברים שאת כתבת כאן בכללי ("לגמרי גלותי") - ומשהגבת, הגבתי על התגובה.... אבל אין כל בעיה. כל זמן שדברים נכתבים בצורה מכובדת וראויה, יגדיל תורה ויאדיר....  (למרות שבאמת כבר אין לי כ"כ כח לכתוב שוב תגובה כזו...)

שבוע טוב.

שמחתי מאוד לקרואפלא גדול

שאפילו רש"י מסכים איתי... (בסעיף ד שכתבת)

לא המצאתי את זה מהאוויר, זה מה שבטוח

שמח בשמחתך....ד.

[אבל תראי גם מה הוא אומר על "אישי".. ולזה התכוונתי שכנראה יש קצת בעיה עם האסוציאציות שלנו. רק לא רציתי להאריך, כי לא נראה לי בדיוק המקום

וגם שמח שלפחות אני רואה שמישהו קרא את כל אריכות הדברים... אז לא סתם השקעתי. תודה..]

א. מעריכה מאוד את ההשקעה והמאמץ להסביר...סוסה אדומה
ב. אני לא אתייחס להכל, כי אני לא מוכשרת כמוך, ובטוחה שיש לי הרבה פחות כח ממך. אתייחס רק למה שנראה לי חשוב.
כי לא בטוחה שהבנת מה שאמרתי. ואם כן, לא יזיק שאשתדל להבהיר ולהרחיב.

שמע, אולי חסרה כאן אינטונציה, אבל לפעמים יש ניסוחים כאלה שנשמעים לקורא מעבר למסך כאילו עומד מאחוריהם מורה קשוח שבודק מבחן באלגברה ומסמן V וX על תשובות נכונות ולא נכונות.

אז מה שניסיתי לומר,
1. זה לא אלגברה, אין תשובה אחת נכונה.
2. אנחנו לא במבחן, אנחנו בפורום, ומתקיימים בו דיונים בהם כל אחד חולק את דעותיו ולכן, לא סתם אומרים פה לא פעם "תשאל רב". פשוט כי אין פה רב.
אמנם, במובנים מסויימים יש פה כאלה שיכולים להיות רבנים, וכאלה שיכולים להיות תלמידים שלהם, אבל פורום זה פורום.
מה זה אומר? זה אומר שבהפסקה, הדעה של המורה פחות מעניינת.
וכדאי וצריך שהמורה תאפשר לתלמידים חופש ביטוי ואם צריך, גם תצא לחדר מורים בשביל זה.
ואם היא כבר נמצאת בכיתה, שתאפשר לדיונים להתנהל בלי שהיא מתערבת להם.
ואם היא כבר מתערבת, זה יהיה ממקום שוויוני והיא צריכה לזכור שבהפסקה, ולא משנה כמה מעריכים אותה, אף אחד לא שואל אותה אם נכון או לא נכון.
ונכון, אם תלמיד יקלל, או יגיד משהו נגד התורה או שיעבור על התקנון מחובתה למחות. אבל אין לה לגיטימציה מעבר לזה בהפסקה. ככה לפחות לפי אמות המוסר שלי.

ביחס לשלילת דעה...
בוא נחזור לענייננו,
אמרתי ש"בעלי" זה גלותי (ואני לא חוזרת בי) ואתה אמרת שזה לא.
מאיזה מקום נאמר ה"לא"?
ממקום שיודע יותר? ממקום שחושב אחרת?
אם זה ממקום שיודע יותר, החלק הראשון שכתבתי רלוונטי. (ובמקרה הזה אאלץ לומר שגדולים וידועים בציבור חושבים כמוני, או נכון יותר לומר - כיוונתי לדעתם).
ואם זה ממקום שחושב אחרת, לדעתי כשמדובר בשלילת דעה, יש לומר "לדעתי". זה הכל.
(למה? כי לומר על משהו שהוא גלותי - ולא חייבים תמיד לקחת בחשבון שמישהו עלול לראות את זה כמשהו שלילי. זה כן לומר שאמא שלי וסבתא שלי חיו בדור אחר, כזה שהיה יותר באתחלתא ממה שאנחנו, כמו שאנחנו נהיה באתחלתא יותר ממה שהילדים שלנו יהיו. וזה בסדר. זה לא שלילי, כי על כרחך אתה נולד דווקא בדור הזה.
וזה שככה היו אומרים תמיד, זאת לא ראיה שזה לא גלותי.
למשל, בתורה כתוב "וַתִּתֵּ֥ן אֹתָ֛הּ לְאַבְרָ֥ם אִישָׁ֖הּ ל֥וֹ לְאִשָּֽׁה". לא כתוב "בעלה"...
אז אם כבר, אני חושבת שדבר ה' מעניין יותר מדבר המן "כִּֽי־יֵצֵ֤א דְבַר־הַמַּלְכָּה֙ עַל־כָּל־הַנָּשִׁ֔ים לְהַבְז֥וֹת בַּעְלֵיהֶ֖ן"... בגלות פרס.
בקיצור, לא באתי לדון על זה עכשיו או להוכיח משהו, רק לומר שברור שאין פה שום עלבון לאף אחד. דובר על המושג. ואם קיים עלבון, אולי צ"ע מדוע.

אבל, לשמוע מישהו ולומר לו "לא נכון" על מה שהוא אומר וחושב, זה לא לתת לו מקום.
ולא הייתי אומרת שזה מעליב, כי בעומק מעליב זה עלוב יחסית למה שזה באמת (למשל, ימימה אביטל מדברת די הרבה על המקום שצריך לתת לכל דעה והבנה של מישהו, גם אם היא בוסרית כי תמיד היא באמצע לימוד. ולומר לעצמי "אין לדעה שלי מקום" = אין לי מקום. נכון גם לזולת).
אז אפשר לומר "לדעתי כך וכך"
(נכון לומר אם כבר שפה לא נעלבתי, רק ראיתי לנכון להעיר, ש)אם כבר שוללים דעה, לא לשכוח לומר "לדעתי". כי זו רק דעתך...

לדעתי
אז יאללה, שבוע טוב ומבורך.
לגבי 1,ד.

הרי כבר אמרתי. אני לא שללתי שמישהי תכנה איך שטוב לה. אני שללתי את השלילה. לומר "זה גלותי לגמרי". ואני עומד בכך.

[אני כמובן לא אחראי לתחושות הסובייקטיביות מעבר למסך. יש כאן כמה שמכירים אותי, רחוק-רחוק מה"תחושות" הללו..]

לגבי 2. מה הקשר? זה נסיון "לייצר מציאות" מדמיונות. נא לא להחיל אותם עלי.

בדיוק בגלל שזה פורום פתוח, אז אם מישהו כותבת "זה לגמרי גלותי", עונים לה, באותו מישור, "זה לא גלותי".

ואין כאן מורה/בוחן, שיאמר/תאמר: תגיד "לדעתי".. לא אגיד. אם מישהו קובע - ועוד בביקורת על כל מה שמקובל בעם ישראל - אז קובעים בחזרה, באותה מטבע. ואינו "עומד לדין", למה לא אמרת "לדעתי"?... 

שום קשר ל"חדר מורים" או להפסקה..

[ואגב, בפורום פתוח, גם קורה שכל אחד אומר לפי ידיעותיו בתחום שהוא מכיר. ואין שום ענין ב"אל תגיד" כדי שמישהו לא ירגיש שהוא אולי לא ידע איזה פרט. למשל, אני אישית לא כותב דווקא בשביל להתנצח עם מישהו שדן איתי, אלא במה שאני חושב שיכול להועיל גם לאחרים. לא חושב שיש לך הסמכות להגיע לפורום ולומר, סליחה.. מהיום יביעו פה דעות רק באופן זה וזה..

מציע שתפעילי את "אמות המוסר" שלך, גם לגבי היכולת לנסות להילחם בדעה לגיטימית שנאמרת, ע"י הגדרתה כ"דעה של המורה".. הייתי אומר שזו די חוצפה.. מלבד הנסיון להעביר את הדברים לפסים אישיים, במקום להתייחס לתוכנם]

לגבי "מאיזה מקום נאמר ה"לא"?... תגידי, את לא חושבת שהגזמת קצת?

אדם כותב על קביעה שלך, "לא נכון", אז הוא צריך למסור דו"ח "מאיזה מקום זה נאמר"?... 

ומכל מקום, אינני חושב שאף רב מאלו שאת מסתמכת עליהם, היה מסכים עם תגובה "זה גלותי לגמרי", על הביטוי הזה. גם אם היה דורש דרשות, שגם אני מכירן (ואמרתי מראש שאיני מדבר על המישור שלהן, אלא על המישור הפשוט, לומר כך על הדרך בה מתבטאים היום רוב הציבור הכשר). וב"ה, גם אני מכיר והכרתי כמה "גדולים וידועים". 

ובכלל, מה קרה פתאום?.. פתאום זה כן "חדר מורים"? אני אומר שהכינוי הזה בהקשר שנאמר אינו נכון. בינתיים, לא דיברתי אל מול מישהו מגדולי הדור. אם זה לא היה בפורום, אלא מישהו כזה היה אומר כך בדיון פרטי, יש להניח שהתגובה היתה בנוסח המתאים לדיון כזה. כאן התגובה היא, אלייך, "לא נכון".

אין שום טעם לחזור, על מה שכתבת שלדעתך (את זה הוספת כעת. בתגובה הקודמת זה היה בלי "לדעתי"..), בשלילה של מה שמישהו אחר אמר, צריך לומר "לדעתי" (מלבד שכל הענין הזה קצת קטנוני בעיני) ועל מה שהגבתי על כך. כיוון שהעלית שוב, חוזר בקצרה: "לגמרי גלותי" זו אמירה של שלילה, לא משנה כמה "מכבסים אותה" אח"כ. זה לא מהלך מוסבר של העתיד לבוא וכו'..

הכינוי "בַּעלי", הוא כינוי שגם היום, ולא רק בדור של הסבתא, רובא-דרובא של האנשים הכשרים מישראל וגדוליהם ונשיהם, משתמשים בו. על כן, הבעה לא של תחושה אישית - שזה ענין של כל אחת בפני עצמה - אלא של שלילה (מי דיבר על עלבון?.. חוששני שיותר מידי דברים בתגובתך "ייחסת" בלי שנאמרו או נרמזו), גוררת תגובה שזה לא נכון לומר שהביטוי הזה הוא "לגמרי גלותי". לא נכון היחס השלילי החד הזה כלפי הנהוג ומקובל. לא נכונה ההעברה הזו מעניינים שבדרשות ונסתר (שעל כך אמרתי מראש שאיני מתייחס לזה. אני גם מכיר אותם), אל "הלכה למעשה" של מה שנוהג רוב הציבור. מי ששולל, צריך לצפות שישללו את שלילתו.  אלא מה? את אומרת כעת ש",לא חייבים להבין את הביטוי הזה, "לגמרי גלותי", כשלילי.... טוב, מחלוקת בהבנת הנקרא..

[הזכרתי שהפסוק שציטטת מהושע, "לא תקראי לי עוד", נאמר בארץ ישראל ולא בגלות, כך שזהלא "ביטוי גלותי". לא אמרתי שאין מקומות בתורה שמוזכר הביטוי השני, שברור שכלשלעצמו אין בו כל בעיה]

לא עלה בדעתי לשלול מקום של אף אחד. אם את רוצה לקחת את זה כך "בכח", או בגלל שימימה אמרה.. זה ענין שלך. לא קשור אלי. לא מקבל את זה.

[ואגב, אמנם הוספת בסוף "לדעתי"... אבל נוסח תגובתך אינו כלל של הבעת דעה, אלא כאילו איזו "אמת מוחלטת".. איך אומרים, "טול קורה"...]

חבל שזה מה שזה מעורר.ד.

אנשים ונשים כשרים בישראל משתמשים בה, שלא מהיום - והכל בסדר. בכבוד ובאהבה. וללא ,אסוציאציות".

ומה שעושה דברים ל"גסים", זה לפעמים מה שגורם לכך שבראש הם יצטיירו כך.

אם למישהי יש בעיה כזו, שתחליף בינה לבין עצמה כינוי, ואולי תבדוק גם אם כדאי לטפל בכך שדבר רגיל ומקובל וכשר, מעורר "בכח" דברים כאלה.

"כי בועלייך עושייך, ה' צבאות שמו. וגואלך קדוש ישראל, אלוה-י כל הארץ ייקרא. כי כאשה עוזבה ועצובת רוח קראך ה', ואשת נעורים כי תימאס אמר אלה-ייך". יש כאן מכל הסוגים...

האמת שנעים לי לומר בעלי.עדן ירושלים

אבל אם את רוצה שלא. ורוצה להיות פמיניסטית שזה מקסים בעיניי תקראי לו האיש שלך. שזה גם מהמם עם משמעות יפה.
את חושבת שהעולם נגד נשים עד הסוף וכל כך חסר שוויון?האקר
יש יותר נטייה לאי צדק מאשר לצדק?
לא מסתדר לי

ממורמרת
הנסיון לעוות את השפה העברית בשם אידאולוגיות צורם לי פי כמה..הדוכס מירוסלב

פעם קראנו לה לשון הקודש, היום זה בליל של דעות ורעיונות זרים לעם ישראל

מעולם לא חשבתי בכיוון הזה מבקש אמונה

אשריך שלא נתקלת בפמיניסטית דתיה זועמת הדוכס מירוסלב

חחח אז ככה אתה מגדיר אותי?פלא גדול

חחחח שמת לב לניסוח של הכותרת שלך? הדוכס מירוסלב

שמתי. רק לא חושבתפלא גדול

שצריך להיות *פמיניסטית* כדי להרגיש ככה

בתור אדם שקנאי מאוד לשפה העברית, אני מרשה לעצמי לפסולהדוכס מירוסלב

את כל מי שרוצה לחדש בה חידושים שאין בהם תורה

(זה נכתב בהומור, אם זה לא ברור. לא הולך להכנס לדיון על הגדרות מי פמיניסט וכמה זה רע)

ממש ממש לאאאאחיהל'ה
כשאני שומעת את המילה ''בעל''

אני נזכרת בחיוך הגאה של אמא שלי כשהיא אומרת ''בעלי''

כשאני שומעת את המילה בעל,

אני רואה את ההורים שלי,
את אחים שלי הנשואים, את החברות שלי ההשוואות הטריות שאומרת את זה ברגש של פעם ראשונה..

במקום שמחשבתו של אדם - שם הוא נמצא
לאחופשיה לנפשי
לפעמים אני חושבת.לעומק ואז זה קצת מרתיע, אבל עד כדי זעזוע ובחילה? לא.
אוהדת מכבי כדורסל או כדורגל???יואב גל
חחחח
כי זה יותר מרתיע
הא הא האחופשיה לנפשי
מוזמן *לא* לצאת איתי
הכל בהומור שיואוויואב גל
סליחה
פמינזם זה כאן?טוב בסדר

כן. גם כאןפלא גדול

אם אתם כ'כ מתעקשים לקרוא לזה פמיניזם..

ובעצם- מה כ'כ רע בפמיניזם? לא הבנתי

אז מה שכל כל רעטרולי עוגמן
זה שכל המטרה שלהם להרוס את המרקם המשפחתי והאמת שהם די מצליחים.
כדי לומר את זה באופן גורף על פמינסטיות כדאי ללמוד קצת לפני.מור ולבונה
כל בת צריכה להיות פמנסטית בבסיסה,
אחרת היא יורקת לבאר ממנה היא שותה.
אתה אולי מדבר על פמיניזם ליברלי או רדיקלי ואני ממש לא בטוחה שהם הרוב גם אם אלו הקולות שנשמעים בשיח הציבורי. מגניב להיתפס לדברים קיצונים גם אם הם שוליים וזניחים אבל לא בטוח שזה חכם ונכון.
*כל בת צריכה להיות פמיניסטית מתי שצריךדור =)
פמיניזם זה לא קיצוני?טרולי עוגמן
חוץ מזה שאני למדתי הרבה על כל הסוגים למיניהם ואני מחזיק במה שאמרתי שכל המטרה היא להרוס את המרקם המשפחתי( זאת היתה מטרה מוצהרת בעבר)
והשרשור הזה הוא רק עוד דוגמא למה זה רע:
יוצאים כאן נגד המונח בעל שמקורו בתורה שבכתב.
ואני לא מאשים כולם יודעים שיש איזה משהו מלחיץ בדברים האלה שקשורים ליחסי בעל ואישה, אז הפמיניזם משתמש בזה כדי להעצים את תחושת הלחץ לרמה בלתי נסבלת.
אשמח לקבל את המקור עליו אתה מתבסס.מור ולבונה
לדעתי זאת הסתכלות מאוד מצומצמת על המציאות.
כמעט כמו להכליל את כל החרדים כבעלי השקפה של חסידות סאטמר.
מסכים.דור =)
פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfbאחרונה

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

משהו שרציתי לשתףמאותרת

היו לי כמה דייטים בחיי עם אנשים שונים -

רובם היו ב"ה נחמדים וטובים. אבל מידי פעם קרה שמי שנפגשתי איתו - נראה שמשהו התפספס מהפן של המודעות לחיצוניות ולגוף. ולי לא היה נעים להגיד שזה (כמובן תלוי כמה הדבר היה קיצוני) היה סיבה מרכזית בשבילי לא לרצות להמשיך.

ותהיתי לעצמי - מי שלא למד את זה בגיל ההתבגרות (ולא ברור לי מי מלמד שם - משפחה? חברים בפנימייה?), מתי משלים את הפער?

לכן חשוב לי להביא את זה כאן - יש אנשים שמוכנים להקים זוגיות ומשפחה, אבל נראה שהם דילגו על שלב בדרך לשם.

לא כולם, לא הרוב, אבל קיים. בעיני, אם יש לכם חבר כזה - זה חסד גדול להאיר לו ולעזור לו בנדון.

זה הטקסט שהתפרסם היום:

בואו נדבר על הפיל שבחדר, או יותר נכון, על הריח שבחדר:

יש איזה קטע במגזר שלנו, נטייה לחשוב שאם אנחנו בחורים עמוקים, רוחניים ומלאים במידות טובות, אז הצד הפיזי ובפרט ההיגיינה הבסיסית , הוא משהו שולי שאפשר להחליק עליו.

ואל תשאלו אותי אם לומדים את הדברים האלו בכיתה י"ב או כמה לומדים ואם בכלל.

וואלה, לא יודע.

העניין הוא שיש בחורים שבטוחים שאם הם סיימו עכשיו מסכת קידושין, הזיעה שלהם מריחה כמו מי ורדים.

אז זהו, שלא.

אבל ממש ממש לא.

לפני שניגש לפרקטיקה, קחו קצת מדע:

מחקרים כבר מזמן מוכיחים שיש קשר אקוטי וקריטי בין חוש הריח לבין תהליך הבחירה הזוגית בין שני המינים.

מדובר במנגנון ביולוגי טהור:

חוש הריח משדר למוח מסרים שקובעים בתוך שניות אם יש כאן פוטנציאל למשיכה או אינסטינקט של בריחה.

אז עם כל הכבוד ללב הטוב שלך ולכוונות הטהורות, אם המעטפת החיצונית לא משדרת ניקיון, הדרך לחופה מתארכת משמעותית:

כדי לעשות לכם סדר, ריכזתי 10 כללי ברזל פשוטים לגבר, רגע לפני שהוא יוצא לדייט:

1.תסתכל במראה.

צעד ראשון ובסיסי.

רגע לפני שאתה טורק את הדלת ויוצא מהבית, פשוט תעיף מבט.

אז מה אתה אומר?

אתה אוהב את מה שאתה רואה?

פחות?

השיער מסודר?

כי זה בערך הדבר הקרוב ביותר למה שהבחורה שאתה הולך להיפגש איתה הולכת לראות.

כן כן, ברור שהיא תראה קודם את הנשמה שלך.

אבל אתה יודע...בכל זאת יש גם את העניין של ההשתדלות והוא מתחיל ממש כאן.

2. איך הריח שלך?

עזוב אותך עכשיו מהדימוי המצחיק של עולם הכלבים, אבל ברצינות... פשוט תיסגר על הריח שלך.

אל תנחש, תבדוק.

תסתכל אם אין לך כתמי זיעה. אמיתי. זה אחד מהדברים הדוחים ביותר שיש.

כלומר גם אם אתה מתכוון להטביע את הבחורה בכתבי הרב שג"ר ולבזוק עליהם קצת הרב זקס מלמעלה, ברגע שהיא תבחין בכתמי הזיעה האלו, הקשב שלה ישאיר לך פתק:

'הלכתי ותיכף אשוב' וכנראה שבזה הרגע הדייט שלכם נגמר באופן רשמי.

כיף הא? אז פשוט, תדאג להימנע מכתמי זיעה.

ואם כבר אתה מרגיש שמתחילים להיווצר לך כאלו תוך כדי דייט כי אתה נכנס פתאום למתח או ווט אבר, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

בכלל, תמיד טוב שכל עוד אתה לא בטוח בקריאת המפה ובכוונות שלה, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

3. אם יש ספק – אין ספק.

תמיד טוב להשפריץ לתוך הפה משהו שנותן ריח טוב, כולל מסטיק.

בחיים אל תוותרו על מסטיק בדרך לדייט.

זה לא מעניין עכשיו אם זה הולך להיות בטעם מנטה אוכמניות או אפרסק ביישן.

פשוט תהיה במודעות לריח שיוצא לך מהפה. תמיד.

4.שים דיאודורנט.

חובה. קו אדום. אי אפשר לזוז בלי זה.

כיפה יש לך?

גם ציצית?

אחלה.

תכניס גם את הדיאודורנט לסיפור.

5.תחשוב מראש איך אתה הולך להופיע מול הצד השני.

גלינג גילינג.

אנחנו בישראל.

לא שבדיה.

לא קנדה.

ישראל.

ואם חם עכשיו בחוץ אז תביא חולצה נוספת בתיק.

אם אתם הולכים להיפגש בבית קפה, תדאג להגיע קודם:

תיכנס לשירותים.

תחליף חולצה.

תשטוף את מה שאתה צריך לשטוף ותבוא אליה רענן.

6. אל תיצמד ואל תפלוש למרחב הפרטי של הבחורה.

מעבר לסיבות הברורות שבאמת אין צורך להרחיב בהן מטעמים מובנים, יש גם את עניין הריח.

אם אתה לא סגור במאת האחוזים על איך שהבחורה חווה אותך באותו רגע, פשוט תשמור מרחק.

7. עיקרון ההדדיות.

תחשוב שכמו שאתה רוצה שיהיה לך נעים להסתכל עליה, ככה גם תדאג שיהיה לה נעים להסתכל עליך. מאוד פשוט.

אין שום סיבה הגיונית שבעולם שבחורה תשרוף שעה וחצי על הכנה לדייט וברור יגיע אליה היישר מתפילת מנחה בשטיבעלך של איצקוביץ' כי בעצם הדייט הזה מבחינתו הוא על הדרך ובמקום להשקיע קצת בהופעה שלו הוא עסק בבניין עולם.

'בין אדם לחברו' חשוב לא פחות ואם ביאסת וציערת את הבחורה, טוב, אני לא הדובר של אלוהים אבל, כנראה שיסתכלו על הדברים החשובים שעשית בצורה סקפטית יותר במקום בצורה שקיווית שיסתכלו עליהם.

8.מותר לך גם להשקיע בבגדים.

אתה לא חייב להוציא חצי משכורת על מותגים, אבל אם בא לך לעוף, תדע שיש חנויות שמוכרות את המותגים השווים ביותר ('טומי', 'ראלף לורן', 'גאנט', 'אמריקן איגל' ועוד) ממש בזול יחסית.

לא תאמין איך בחירת בגדים נכונה יכולה לשנות את כל הלוק שלך מבחוץ.

9. המסר שמאחורי הלבוש.

תזכור שמעבר להופעה הנעימה, כשבחור מגיע לדייט מושקע, הוא בעצם משדר אמירה ברורה לבחורה:

'השקעתי עבור הדייט הזה! אני יודע שגם את השקעת ואני מעריך את ההשקעה והזמן שלך ולכן גם אני על זה'.

10.זהירות, 'מביכים'.

כשאתה אוכל כל מיני דברים בדייט, תדאג מראש שלא יישארו לך סימנים של 'מביכים' (מביכים למי שחי בלה-לה-לנד ולא ממש יודע, אלו הדברים האלו שנתקעים לכם בין השיניים והם... פשוט מביכים).

קיצר, בחורים!

הגיע הזמן לצאת מהעולמות של האופנים וחיות הקודש ולנחות בעולם הדיאודורנטים והאפטרשייבים.

או אם תרצו לסכם את הכול במשפט אחד:

"ניחוח טוב הוא שפה ללא מילים, העוטפת את הנוכחות בקסם ומדברת ישירות אל הלב."

כן, גם אל הלב של הבחורה שאמורה לשבת הערב, ממש מולך.

(אבינועם הרש, נראה לי שבעקבות הפרסום הזה)

וואי חשוב ממשזיויק
כלכך נכון וחשוב😊Shandy
מדהים תודה, עכשיו אפשרשפלות רוחאחרונה

לדבר על הפילה שבחדר? או שזה אסור?

ואם תמצי לומר מותר, אפשר לעשות לה רשימה גם?

למי פונים בשביל כל הדבר החשוב הזה?

איזה דבר מבורך, אודה להתייחסות בהקדם תודה לכם🙏

גבריםכְּקֶדֶם

אתם צריכים ללמוד איך להיישיר מבט

צודק… להרים את העיניים למעלה, להביט קדימהפ.א.
באיזה הקשר אתה אומר את זה?שפוי

בשיחה עם בחורה? בחברותא? בשולחן שבת כשאתה מדבר עם אחותך? סתם בהליכה ברחוב? 

נראה לי שלמדתי את זהadvfb
תסביר את עצמךזית שמן ודבש
מה הפשט? באיזה הקשר?דג כחולאחרונה

אני אמנם לא מיישיר מבט

אבל אני שם לב שאני חריג בזה..

שאר הגברים שאני מכיר נורמלים בהיבט הזה.

לכן הפנייה לגברים כאילו שאת תופעה הפתיעה אותי..

מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))אחרונה

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

חברה קרובה מאוווד מתחתנת וקשה לי מאוודחדווית

חברה הכי טובה שלי מתחתנת

ואני כבר לא יכולה 

אני עדיין רווקה נכון לרגע זה..

אני לא יודעת מה הולך להיות אחרי החתונה שלה

עד כמה הקשר ישתנה

האם אני עדיין ירגיש קרובה אליה? או שכבר לא יהיה לנו את הביחד שלנו?

אולי כדאי פשוט לעזוב את החברות כי זה יהיה מידיי כואב??

האם היא עדיין צריכה אותי אחרי החתונה ? עדיין אני חשובה לה? היא עדיין חושבת עלי? 

איך זה מרגיש מהצד השני ,מהצד של מי שמתחתנת?
אני מרגישה אבודה לגמרי בעניין

מה פתאום אל תעזבי.Shandy
עבר עריכה על ידי Shandy בתאריך ט"ו בסיוון תשפ"ו 13:55

עבר עריכה על ידי Shandy בתאריך ט"ו בסיוון תשפ"ו 13:44

אני אענה לך ממבט של רווקה שחברות טובות שלה נשואות פלוס ילדה כל אחת

שתדעי שאני המקום הבטוח שלהן איתי הן מדברות על כל נושא כן גם על הזוגיות והילדה שלהן

זה כמה את באה פתוחה לשיחה איתן

זה שהיא אישה נשואה לא משנה אותה למישהי אחרת

היא אוהבת עדיין את אותו אוכל אותה מוזיקה ואותם בגדים

ושתדעי כן אולי בהתחלה היא תהיה עסוקה בבניה של הבית שלה אז פחות תהיה פנויה אבל היא רוצה אותך בחייה היא אוהבת אותך ותאהב תמיד תמיד יהיה לכן על מה לדבר תשתפו אחת את השניה בכל מני דברים לא חייב רק בחורים שנפגשת איתם או שיחות על הבעל יש מלא נושאים

תצאו לדייטים גם אתן

אל תשכחי שגם לה חדש הכל ואת העוגן השפוי והמוכר שלה

אם תעזבי אותה אז בכלל היא תהיה אבודה

נכון שיש כאלה שנעלמות לפעמים אבל הן חוזרות כי בעל הוא לא תחליף לחברה

וכמה שהוא אוהב אותה

הוא לא יבין כמוך ויקשיב 100 אחוז כמוך הוא לא אישה הוא בנוי אחרת

יש לו חסרונות שהם יתרונות גם

חח

קיצר אל תלחצי תשארי את

תתענייני בה אל תתרחקי מדי אבל גם אל תתאמצי יותר מדי גם

היא לא תוותר עלייך

אני אומרת לך מנסיון.

כל אישה צריכה חברה טובה בכל זמן

אם את תלכי ותעלמי ברור שהיא תמצא אחרת אבל זה מחוסר בררה כי ויתרת עליה

קיצר תנשמי עמוק תשמחי בחתונה שלה תחגגי כי את באמת שמחה בשבילה

ותמיד תשארי לצידה

תשלחי לה הודעות מדי פעם תגיבי על פוסטים שלה או משהו

אפילו תתקשרי אחרי השבע ברכות או מתי שנח לכן

אני נגיד חגגתי לה שבע ברכות ראשון יחד עם עוד חברה וכן אני רווקה והיינו בקשר כל הזמן כאילו אנחנו כדיין רווקות חח

ויאפ אני איתה בקשר מצויין ואני כמו דודה לבת שלה ( של כל אחת מהן יש לי 3 נשואות פלוס ילד.ה) ואני יוצאת איתן לאכול ולטייל ובאה אליהן חופשי שמסתדר לשנינו... או ישנתי אצלה שבעלה במילואים כי פחדה לישון לבד.

תמיד בחיים יהיה זמן שמתרחקים ומתקרבים

זה לא חייב להיות חתונה זה יכול להיות מעבר דירה או לימודים או מציאת עבודה

תמיד יש משהו משתנה זה שאתן לא באותו סטטוס לא משנה את האופי והחיבור שלכן

ונ.ב הזאת שהכי קרובה אלי  כמו אחותי (טוב נו 8 שנים זה כבר יותר מחברה חח )אפילו התקשרה אליי שהיחתה בחדר לידה לעדכן אותי שהיא הולכת ללדת

וןאן את נשמעת ממש מיוחדתתפוחית 1
תודה לה'.Shandy

כי זה היה חשוב לי.

שמשהו חשוב לך ואת אוהבת את לא מוותרת😊

ותמיד תמצאי דרך להיות בסביבה.

וכנל גם עליהם

אני לא היחידה שמבקשת את הקשר

הן שואולות אם אפשר לצאת להליכה

לקפוץ אליהן לארוחת ערב כי הבעל באירוע או בעבודה

שאת פתוחה ונגישה אז גם הן מחזירות ככה בחזרה

תודה לה' עליהן

למה נראה לך? כאילו תודה אבל איך את רואה את זה?חדווית
וכן גם אותי זה הפחיד. אבל לא וויתרתי.Shandy

ושתדעי שהקשר הכי טוב וחזק שלי זה עם החברות הטובות שהתחתנו כי הוא נשאר כמעט אותו דבר כמעט.

הרווקות  כמוני זה סבבה והכל אבל גם הן בעולם שלהן של הלימודים השירות או מה שזה לא יהיה

כמו שכבר אמרתי לא רק חתונה מנתקת קשרים חח

זה כל דבר בחיים השאלה כמה את נלחמת ורוצה בקשר

עוד שאלה בענייןחדווית

תודה על התשובה שלך,

כן אשמח לשמוע איך עברת את התקופה שמבחינתי הכי מאתגרת -החודש הראשון אחרי החתונה.

אני יודעת שבסוף נתרגל לחברות קצת שונה

אבל איך עוברים את ההר הזה?

אני צריכה כלים.

אז ככהShandy

כן היה לי מוזר בשבוע הראשון טיפה

למרות שהן הפתיעו והתקשרו בעצמן שהבעל היה בתפילה - את יודעת להיות לבד בבית לא תמיד נעים וגם הן עדיין נבוכות מכל הקטע וצריכות לפכמים תמיכה ..

אל תצפי שלא תתאכזבי אבל לי זה קרה

הן אפילו שלחו תמונות מהנסיעה לשבע ברכות שלהן ביחד.

אז זה עזר לי מעט

הייתה אחת שנעלמה לי לתקופה של חודש חודש וחצי כזה אבל אני כתבתי לה הודעות בוואצפ

שאלתי לשלומם

התעניינתי בכללי איפה היא עושה שבת

וגם מה היא הכינה לו חח ואיך היא מסתדרת בכללי במטבח כביסה וכו ( נגיד אני טובה בכביסה אז אחת מהן שיודעת את זה הרגישה בנח לשאול אותי במקום את אמא שלה)

מה עוד ?

יצאתי עם אחרות גם לא תליתי את כל הקשר החברתי בה.ן אני שמרתי על קשר גם עם רווקות / נשואות אחרות אז בזמן הזה שרציתי לדבר/ אוזן קשבת או לצאת למסעדה, הליכה היה לי עם מי

וגם זה ביה זמן לעצמי כי פתאום מיום שאת עוזרת לה בקניות/ בפלאפון איתה/ עוזרת לה בדירה לארגן נביה לך יום ריק

אז חזרתי לקרוא מלא

לטייל לבדי בים

לעשות איפוס בחדר

להשקיע בדברים שטיפה נדחקו הצידה כי החברות הייתה ממש במרכז

ותמיד תמיד תשנני ותדמייני אותה חוזרת

אל תוותרתי

אם תוותרי היא תרגיש והקשר לא יחזור כמו קודם או יחזור בכלל

באמת תקחי לכצמך את הזמן הזה

תפתחי את עצמך תעשי דברים שאת בעצמך אוהבת לשם שינוי

העולן שלך ענק ומלא בדברים שלא קשורים רק אליה

והיא תחזור והקשר יהיה יותר מעניין כי יהיה לכן על מה לספר ותאמיני לי שהיא תספר

ותאמר שהיית חסרה לה

אגב הן מקבלות בהדרכה שהבעל במקום הראשון

וזה נכון אז לא נח להן לחייג למרות שרוצות

) לא מכבד חדבר עם חברה לפחות בהתחלה שהבעל בבית. כאילו זה התעלמות ממנו😅... איר כך זה עובר מעט אבל כן נשאר כי אחרי הכל זה הזמן הזוגי שלהם והזמן לבנות את הבית אבל אל תדאגי תמיד יהיה דרך אם לא שיחה אז הודעות או םגישה באיזה בוקר)

אני כן יגיד שהמינון יורד וזה לא שיחה כל יום

אבל הקשר נמשך ומתחזק ודווקא עם יותר אמון

יש עוד שאלה או משהו

לא יודעת אם נגעתי בהכל

אבלזה בערך

וכן גם אני פחדתי ואפילו בכיתי

אבל לא וויתקתי אמרתי לעצמי אין סיכוי שהן נעלמות לי

אז השארתי עקבות וסימנים שאני פה והן חזרו ובגדול🥰

וכן תדברי איתה על זה שחשוב לך שהיא תחזור ותגידי לה שאת תמיד בשבילה בכל נושא ובכל זמן שמתאםשר גם אותה זה ירגיע

ותאמיני לי שהיא תודה בזה בעצמה

חברות כמוך זה מתנהרקאני

ומצטרפת לכל מילה שאמרת

דווקא מהצד של הנשואה עם החברה הרווקה

יש לי חברה ואנחנו בקשר מצויין

ממש כמו שתיארת 

וזו מתנה ענקית

כן יש תקופות שפחות בקשר אבל לא רק בגללי

גם לה יש תקופות עמוסות ואין זמן

אבל בגדול בעל לא מספק את הצורך בחברה

תודה. הן מתנה בשבילי גם אז אני לא מוותרת🥰Shandy
מדהיםזיויק
זה באמת קשה וכואבתפוחית 1

ממה שאני חוותי (רווקה כרגע) זה תלןי בשתיכן.

לרוב הקשר חוזר אחרי תקופה

ואם זה יברןת ממש טובוצ אז הגיוני שימשיך ישר ולא תהיה את ההפסקה הזו.

אגב כמו כל דבר גם על זה אפשר לדבר..

לדעתי חבל לוותר מראש.

לרוב הצורך הוא הדדי. 

>>ברוקולי

זה לא כיף, 

תזכרי שחברות אמיתית היא כזו שיכולה לשרוד שינויים. 

בחיים יש כל מיני שינויים 

החברות לא נשארת אותה חברות כמו שהיה בימי התיכון למשל. 

תזכרי שהאיש שלה יהיה במקום הראשון. 

זה ממש לא סותר שהיא צריכה ותשמח גם בחברות שלה. 

רק שני הצדדים צריכים לזכור שהקשר מקבל גוון אחר.. 

ממליצה לך למצוא עוגנים שיעזרו לך קצת להרגיע את התקופה

ובעזרת ה' היא תשמח בשמחתך גם בקרוב 

לעזוב את החברות? כי טוב לה?הפי

אם יש משהו שאמא שלי לימדה אותי לשמוח באמת בשמחת האחר .. ותאמיני לי שה' ניסה אותי

תשמחי במה שיש לך

את בריאה? תודי על זה

את רווקה? נכון כואב לך במקום מסויים אבל תודי גם על זה .

גם אם הלב לא מרגיש שצריך להודות על זה תודי על זה

את יכולה לתת מקום לכל רגש אבל לקנאה.. לא אחותי זה רגש שקרן

כמובן הכל זה המלצה .. כותבת לך כאילו את חברה 

זה לא הקנאהחדווית

זה לא שאני מקנאה,

תאמת שאני הכי שמחה בשבילה, וגאה בה שהגיע לשלב הזה

העניין שמאתגר לי זה פתאום הלבד פתאום לא בטוחה בקשר,אני מרגישה שזה רועד

פתאום אני לא בטוחה שהיא רוצה אותי ,לא בטוחה עד כמה אני חשובה ,מאתגר שאני לא יכולה להתקשר או לצאת איתה סתם (כי היא צריכה להיות עם בעלה)

הבנת?

ואני לא באמת יעזוב 

רק השאלה איך להתמודד

קשר אמור להיות הדדיהפי

הגיוני שאם היא התארסה אז יהיה לה יותר מאתגר למצוא זמן אבל גם שם.. דווקא חברות שלי היו צריכות יותר עזרה ועידוד הזמן הזה של חתונה לא פשוט בכלל.. מה שכן את צריכה לשים לב לא להיות בזה מאה אחוז מושקעת יש גם את החיים שלך .. תעשי לעצמך טוב .

נניח קניתי לחברה מתנה האירוסין קניתי גם לי מתנה (: חח 

דווקא שם הקשר שלנו התחזק והם העריכו את הקשר שלנו יותר

..

תראי יש בנות שלוקחות את זה למאה אחוז עם הבעל .. ולא משאירות זמן לקשר עם שאר העולם ..

להגיד לך שזה בריא בכלל לא אבל זה שלהן..

עם בנות כאלה את לא רוצה להיות בקשר

האם זה מאכזב? כן 

האם זה אומר שהיא תהיה כזו?? ממש לא

מובן כל כךלא יודעתת

לי זה קרה כשהחברה הכי טובה ואחות קרובה התחתנו באותו חודש..

זה לגמרי מייצר ריק בלב וחוסר ביטחון בקשר,

אבל קודם כל טוב שאת מודעת..

מה שלי עזר-לחזק קשרים אחרים,להיות בעשייה,כן להמשיך להשקיע בקשר ולהראות שהיא חשובה לך.

וגם להתבאס אבל להבין שהקשר לא נעלם פשוט השתנה,ואחרי כמה זמן יווצר יותר איזון והיא תצליח לתת ולהשקיע גם היא בקשר בע"ה.

בהצלחה!

תדעי לך שזה הכי מובן בעולם!!advfb

נראה לך שיש ביניכם קשר שמאפשר לדבר על הנושא?

נשמע שאת חוששת בעיקר על הקשר, פחות הראת בהודעה מוטיב של קנאה (שגם הוא הכי לגיטימי שבעולם).. זה העניין?

נכוןחדווית

כן, זה באמת פחות הקנאה

זה יותר שמאתגר לי שמשתנה קשר שהיה מאווד חלק מחיי היום יום שלי וחלק גדול בחיים שלי ושאני לא יודעת איך הוא ישתנה

ברור שדיברתי איתה על זה . אבל תכלס זה לא עוזר כי תכלס המציאות מאתגרת...

הרבה תפילותadvfb

אין יותר מדי מה להגיד לך..

בתחילת הדרך בגיל 20 היה לי חבר טוב שהתחתן וזה היה משבר מאוד חזק אצלי.

מיישרים קו למציאות הלא נעימה וממשיכים הלאה. נראה לי העיקר לפתח תקווה שיהיו עוד מערכות יחסים משמעותיות. להכנס לקבוצת שווים אם אפשר, זה מאוד חשוב.

נכון.Shandy
האם הקושי זה הקנאה או שלקחו לך אותה כביכול?זיויק
....אילת השחר
שלחתי לך באישי מה שכתבתי, מאחר ומה שכתבתי נהיה אישי ..

..Shandy

.. יש לך שם יפהה🥰

ונדיר. אני לא נתקלת בו כמעט  ואני עובדת עם קהל גדול של בנות בטווח גילאים גדול מ6 עד 60

יכולה לספור על כף יד אחת את האיילת השחר שאני מכירה.

מה המשותף לבת 6 ובת 60?זיויק
..Shandy
מי אמר שאני עובדת במקום אחד?
לא אמרתי חחזיויק
אבל זה אותו תחום, לא?
כןShandy

חינוך.

אני עובדת עם מורות וילדות אז זה הטווח

חשבתי על זה רגע

ולא חסר

יכול להיות רפואה. שירות לקוחות. ביגוד. פסיכולוגיה.

נכון אבלזיויק
הורגש שאת בתחום הומני
אילת השחר

תודה על הפרגון, זה באמת שם נדיר ביופיו.

בחרתי בו בעצמי כשהחלפתי את שם הניק הראשון שהיה לי פה לפני אי אלו שנים...

חשבתי שם אמיתיזיויק
😀
...אילת השחר

נדירים האנשים שבוחרים כניק לפורום אנונימי את שמם הפרטי.

אני לא מהנדירים האלו (:

😀זיויקאחרונה
אל תהי צדיק הרבה או שזו דרך ארץ בסיסית?פתחתי ניקק

כשנושקים ל30 ויש כל מיני מחסומים מלהתחיל לצאת, ופונים לטיפול ועדיין לא עוזר..

תמיד יש את העצה הככ פשוטה (שנאמרה לי גם לפני 5,6,7 שנים) פשוט תצא לדייט אחד.

כך אומרים רבים ומוסיפים להצעה כל מיני ניסוחים זהים או קרובים - אתה לא אמור וצריך לחשוב על חתונה, זה רק דייט.. אתה לא מתחייב לאף אחת. עד שלא תנסה דייט אחד אתה לא תצא מהלוף הזה. אין הבדל בין לנסות דייט בגיל 20 ללנסות בגיל 30.  הרבה התחילו ככה. תמיד יש סיכוי קטן שאולי מכח הדייט תופתע לטובה ואולי המחשבות על מסוגלות לחתונה ישתנו..

ואני , שרחוק שנות אור מלהיות במקום רוחני טוב... מרגיש בכל זאת מין תחושה לא נעימה שיש צד שני בתמונה - ולא באלי לעשות צעד שייתכן ויהיה משמעותי על חשבון הזמן והכוחות שלה..

לא יודע אם זו עצת היצר או שאולי לפחות בזה אני צודק?

תהיה כנה ותתן לבחורה להחליטאני:)))))

יש לי חברה שהתארסה עכשיו והיא רחוקה מלהיות בשלה אבל ה' עוזר ויעזור.

כדי לצאת לדייט צריך חשק וסקרנות מינימלייםadvfb

אחרת באמת חבל בשביל שניכם.

להגיד "תצא" מהצד זה הכי קל וזה ממש שיטחי.

אפילו שמעתי ת"ח שאומר ש"דייטים מיותרים" זה בין הגורמים המשמעותיים לרווקות מאוחרת.

ככה אנשים נשחקים ואז שמגיע דייט עם בחורה מתאימה הם באים פחות בטוב.

לכל אחד יש את הכלים שלו שהוא בוחן בהם הצעות אם היא ההצעה מתאימה או לא.

כדאי מאוד לשכלל את הארגז כלים הזה שבוחן הצעות. זה מאוד משמעותי כדי לצלוח את הדרך.

נשמע שגם הכל מתערבב לך.. זה טבעי ונורמלי אבל כדאי לעשות סדר.

מצב רוחני לא טוב? יכול להיות. פעם ת"ח רציני (אחר) כתב לי שצדיקות היא לא תנאי לחתונה. הקב"ה לא התנה את העניין של הקמת משפחה ברמה רוחנית כזו אחרת. אבל אם באמת אתה לא מרוצה מהמצב הרוחני שלך - תגדל מזה. תעבוד על זה. קודם כל בשבילך. ממילא שתהיה יותר שלם עם עצמך זה בודאי ישפיע גם על מערכות יחסים ופיתוח קשר זוגי בע"ה.

צריך הרבה חיבור לרגש והרבה שכל כדי לבצע התבוננות עצמית ולראות מה כדאי.

ולא רק מה הכדאי לתווך הקרוב, אלא מה כדאי לפתח בתור שיטת עבודה עם העולם הזה של הפגישות.

תצא לדייט. אין בכלל שאלה.קעלעברימבאר
זה ייפתח לך המון.

אומר בתור אחד שדחה כמה שנים עד שיצא לדייטים

אם אתה בן 30 ואתה לא רוצהארץ השוקולד

ופנית לטיפול ועדיין לא עזר, אני מקווה שאתה לפחות מבין למה אתה לא רוצה וכדאי לשקול לחפש טיפול שיעזור.

נשמע קצת קיצוני שאין רצון בגיל 30

לעיתים זה פשוט פחד לקפוץ למים.קעלעברימבאר

פחד שחולף ברגע שקופצים

כעת שמתי לב שצריך קצת לדייק את הניסוחפתחתי ניקק

כתבתי שאני נמצא במקום רוחני לא טוב ונשמע שזאת הסיבה המרכזית בגינה אני לא יוצא. ובגללה אני מרגיש לא בנח מהבחורה.

אבל יותר התכונתי לומר שעל אף שאני לא צדיק בכל מיני תחומים, כאן ספציפית אני כן מרגיש שמתעורר בי הצד המוסרי/הצדיק שאומר אל תצא כדי לנסות/לחוות כי זה לא דרך ארץ לעשות זאת על חשבון הבחורה/הבחורות שתפגש איתם..

(וכאמור מאידך יש הרבה קולות שאומרים לי אין בזה משהו לא מוסרי... כפי שכתבי בהודעה המקורית..). 

אבל זה תמיד יקרה בחייםShandy

כל אדם שתפגוש יוביל אותך למשהו שתסיק שתלמד ותהפוך את עצמך לטוה יותר

בין אם זה פגישה עם בחורה או או עובר אורח ברחוב

לפעמים יש שיעורים שאתנ צריך ללמוד וזה שאתה מנסה להתחמק מהם לא פותר את זה...

אתה לא יידע מה בורא עולם מנסה ללמד אותך בזה עד שאתה עובר את זה

מה שאני מתכוינת זה שנו אז מה אם כרגע אתנה לא חזק כמו שדמיינת

מי אמר שהיא בככל גם כזאת

אני גם מצטיירת לאנשים כדוסית ואני לא

אבל אני נותנת להם את הזכות לגלות את זה

אולי גם הם כאלה יש להם מין עטיפה מבויימת ובסוף הם כמוני?? ויש כאלה

וחטץ מזה בכללי

מלא מחפשים לאו דווקא מישהו כמוהם בדיוק באותה רמה רוחנית בול

יש שיעדיפו חזק יותר חזק פחות

וגם לכל אחד והיצרים/ נסיונות שלו

אז בכלל אין לך מה לשפוט את עצמך

לעבוד על עצמך תמיד צריך אם זה בא ממקום של הבנה ורצון להתקדמות

אם זה בא רק כי זה לא דייך ומה יגידו זה לא יחזיק

ועוד דבר אל תתן לפחדים שלך לנהל אותך

נכון אתה אומר יש םה משהו שהוא לא ואהבת לרעך וכו

אבל אתה צריך לצאת וזה חלק מהתטכנית שבורא עולם תכנן לך אז תבקש מננו לפני כל דייט

בורא עולם שלא יצא חס וחלילה  שפגעתי בה בכלל זה

וגם אם זה רצון ה' ורין מה לעשות לא כל מי שכנחנו יוצאים איתו תואם לנו או בא ממקום נקי

מה תגיד על אלה דיוצאים שניה אחרי שנפרדו רק כדי לעזור לעצמם לשכוח את אותו אחד אחת??

מקווה שאני הבנתי אותך ולא סטיתי מן הנושא...

אם זה לא קשור אז מחילה...

תחשוב על אשתך בעזרת השםניצן*אחרונה

שבזכות זה שאתה בוחר לצאת מהמעגל ולעשות צעד שונה ולעבור דרך הלא נודע, בזכות זה בע''ה ימשך התהליך שיביא בסופו של דבר אל אשתך.

אז אולי בדרך יפגעו כמה, אולי גם לא, וגם אם כן הם יזכו לפגוש נשמה מיוחדת שאכפת לה כל כך.

(היום שמעתי שחלק אינטגרלי מזוגיות זאת פגיעות, יש כל כך הרבה מצבים שזה יכול לקרות, למשל - אם אני יוצאת אם בחור שהתמונה שלו לא מספיק מדויקת לי זה אומר שאני פוגעת בו? ברצון שלי להיות פתוחה ולנסות?, למשל - אם אני יוצאת ואני בתקופה עייפה ולא רעננה ועוד...)

נשמע מראייה חיצונית, שהסיבה הזאת של לצאת לא בסדר לצאת עם מישהי במצב כזה, זה גם עוד דרך של המוח הרציונלי ''לעזור'' להישאר באותו מצב ולא להתמודד עם החסימות.

אם יש בך רצון לנסות להתחיל לצעוד, ולעשות מעשה מעבר ללחשוב על הדברים. מציעה להגיד לעצמך, שהכל נכון, אולי זה לא בסדר ככה וככה, זה אולי לא יועיל וכו' וכו' ועם כל זה אני בוחר לצאת לדייט, כי זה הצעד שבו אני רוצה לצעוד על מנת להתקדם.

וכל פעם שמחשבה כזאת עולה, להזכיר לעצמך מה המטרה הקטנה שלך - שעכשיו היא הדבר הגדול - לצאת לדייט

וזה אפילו יכול להיות נחמד, במיוחד שזאת המטרה, מבלי לחשוב על חתונה..ותראה שבורא עולם יהיה בעזרך

..שפלות רוח

אני חושב שנשתל לכולנו במח שבשביל לצאת צריך להיות "ראוי" או כל מיני שטויות והבלים כאלו, וגם אם נניח שהם נכונים ואמיתיים וצודקים, מי קובע מתי אני ראוי או מה הופך אותי לראוי? אגב אני מדבר על ראוי בכל גווניו(נפשית, פיזית, רוחנית, כלכלית).

זה קצת כמו מחסום מנטלי כזה שצריך לשבור, לא כמו שאמרו לך "פשוט תצא ויהיה בסדר" , אלא תבין שאין ראוי או לא ראוי יש מציאות והיא x y z, למה אתה מצמצם את בורא עולם לרמת ה"כרגע אני לא מרגיש ראוי" ? בלי לזלזל ברגש שלך חלילה, אבל אין איתנו יודע עד מה..

בזה שאתה בוחר לא לבזבז לבחורה את הזמן כי אתה מרגיש לא ראוי או לא במקום הנכון, אתה מבזבז לאשתך את הזמן, היא מחכה לך שתבוא לקחת אותה למה הזמן שלה לא חשוב ושל אחרות שעלולות להסתכל עליך עקום כן? כי אתה החלטת? כי מישהו אמר לך? יש בורא עולם שמנהל הכל, הוא לא ציווה עליך להיות מוכן הוא ציווה עליך להשתדל לנסות ולפעול..נפלת או התרסקת? נו נו..תקום ותמשיך הלאה, עצת היצר היא להתמרמר בייאוש ובדיכאון של "איך אני מתקדם אחרי שאני כזה גרוע" המחשבה הזאת שחרוטה לך בראש לגבי "אני מפחד לבזבז לה את הזמן" היא שקר וכזב והיא היא עצמה הסטרא אחרא בכבודו ובעצמו, אנחנו עושים את שמוטל עלינו..אם הצלחנו או לא זה לא משנה, משנה שפעלנו ואני מבין את המקום שממנו אתה מדבר פשוט אני מנסה שתבין שאין לו חשיבות והוא לא נצרך..לא כי מה שאתה מרגיש לא חשוב אלא אני חושב שאתה *חי* את מה שאתה מרגיש וזה מה שתוקע אותך ויש הבדל עצום.

לא סתם נאמר על צדיקים שליבם ברשותם-הכוונה שהרגש שמתבטא בלב, נמצא בידיים שלהם, כלומר גם אם חלילה הוא מרגיש עצבות, הוא לא "חי" אותה, הוא פשוט נמצא לידה, ומביט מלמעלה, זה מאוד עמוק אבל יש בזה המון אמת.

בטוח שמעת על המון סיפורי צדיקים שפגעו בהם וחס ושלום ביזו אותם והם היו בשלוות נפש, איך? כי ליבם ברשותם, ברגע שאתה נותן לרגש לנהל אותך כלומר "אני מרגיש לא נעים לבזבז לה את הזמן" זה עצת היצר גמורה. לדוגמא-אני מרגיש לא נעים להניח תפילין כי אני חוטא בחטאים חמורים-לאף אחד לא אכפת, קום תניח תפילין. אותו כנ"ל פה..אתה לא רוצה לבזבז לה את הזמן-לאף אחד לא אכפת, קום תתחתן.

מחילה על התקיפות בתשובה היא לא כלפיך חלילה היא כלפי התפיסה.

ובנימה אופטימית זו, לי נשמע באופן אישי שזה יושב על משהו אחר, והטיעון של "אני לא רוצה לבזבז לה את הזמן כי אני לא במקום רוחני טוב" הוא לא מה שמפריע, וגם אם כלפי חוץ נראה שכן, ממליץ בחום לבצע בירור פנימי עמוק למה ועל מה זה יושב אולי תופתע לגלות המון על עצמך וזה רק יקדם אותך

מלא בהצלחה דוד🙏

אכן הבהרתי בתגובה נוספת שזה לא בגלל זהפתחתי ניקק
וממש תודה על ההשקעה בהודעה.
לא נפשים פעם ראשונה כדי להתחתן.יהודי שואף לטוב

איזה פיל זה בחדר, איך אפשר להתקדם ככה?

נפגשים כדי להכיר בת ישראל נחמדה, ששמעת עליה דברים טובים ובאמת מסקרן אותך להכיר את הדמות המיוחדת הזו.

זו לענ"ד גם התועלת הכי גדולה בבירורים. לשמוע עליה פרטים טכניים וקצת על האישיות זה נחמד. אל תעצור! תן לחברה שלה לשפוך עליה שבחים, כמה היא טובה, נדיבת לב, שמחה לעזור ואידאליסטית באמת!  תן לה לספר על ההשקעה שלה במהלך שהיא מאמינה בו, על המאמץ שלה לעזור לחברה שזקוקה לכך, על האווירה הטובה שהיא משרה סביבה.

אם לא קיבלת מספיק חשק להכיר, תבקש מספר של חברה אחרת.

לא נפגשים בלי רצון להכיר. אבל רק להכיר. חתונה זה רחוק, זה לא צריך להיות ברקע בפגישה ראשונה.

אתה לא מבזבז לאף אחת את הזמן. כל אחת שיוצאת לפגישה, יוצאת לנסות ליצור קשר. זה לא לבדוק אם. הקשר קיים, אלא ליצור אותו (בעומק זה לזהות אם זו הנשמה שיועדה לי 40 יום קודם יצירת הוולד, אבל הדרך לבדוק את זה היא לראות אם נוצר קשר).

בקיצור, אני מציע לקפוץ למים. גם לי זה לקח זמן. זה לא פשוט, היו הרבה פחדים, אבל אחרי בירור ודיוק הפחדים ובניית תוכנית עבודה (בסיסית מאד) התחלתי ונרגעתי (אם כתבתי על זה פה בפורום. תוכל לקרוא כאן: דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות... | ערוץ 7 )

ה' יברך אותך. בהצלחה גדולה!

איך מעוררים רצון להתחתן?Shandy

יש רצון לזוגיות ואהבה זה טבוע בבנו מאז ומתמיד ואצל בנות רואים את זה כבר מגיל 12 אנחנו חולמות על חתונה ועל הבעל

מעבירות בראש שמות ומשוות מה הכי מתחרז ואיזה שם משפחה היא מקווה בחיים לא לקבל🤣😂

קיצר אנחנו גדלים עם זה ושמגיע הרגע לצאת אז בכלל הרגש בשמיים וכו

יש כאלה שפשוט הרצון הזה מודחק להם הצידה בגלל עבודה ולימודים זה לא שהם לא רוצים פשוט כרגע לא מתאים.

יש כאלה שזה מפחיד אותם ומלחיץ וחושבים שהם לא בשלים אבל עדין הם רוצים.

אבל מה עם כאלה שפשוט לא מרגישים את זה

הם לא מפחדים. הם לא דוחקים. הם אפילו מנסים.

הם יוצאים. אבל זה לא מתקדם כי הם גילו שאין בהם רצון לזה...

איך מעוררים רצון להתחתן אצל מישהו

הם הכי שמחים שאחרים סוגרים ווארט אלא שרוקדים הכי הרבה ועושים הכי שמח בחתונות של אחרים

אבל לא מצליחים לדמיין את עצמם בשלהם...

לשלוח אותם למאמן.ת לחתונה זה רעיון שישבו עליו אבל מה עוד

איך אפשר לעודד לרצות את זה.

ו

תראהכל היופי

לרוב כשקשה, מקטרים.

וכשטוב שותקים.

כי זה פחות מעניין, או כי לא לעורר קנאה, או כי זה פרטי וכו' וכו'.

אז אני יכולה לספר כמה טוב יש לי בזוגיות, כמה היחד עוזר ומשמח ומחזק ברגעי משבר קטנים וגדולים, וכמה החברות נותנת לי וגם לא מעט רגעים של כיף גדול.

אבל אני חושבת שמעבר לאמירות, כדאי גם לחוות קצת, אם רק ראית לנגד עיניך מודל שלילי בטח שזה לא עושה חשק.

תלישותאמה לעם קדוש

לקח לי זמן להבין 

להפנים

שוב

שאפשר להיות בין אנשים

ועדיין להיות בודדה.

לקח לי זמן להגדיר לעצמי מחדש-

אני לא פה ולא שם

כבר לא בחברת הצעירים הסוערים

ועוד לא עם אלה היושבים זוגות זוגות

ויודעת

אני מוקפת אהבה

באמת.

משפחה

חברות

לימודים

ועדיין

אתה, איפה אתה?

מחכה לך בסוף כל יום

כשהחושך יורד

וכולם מתכנסים איש אל ביתו.

מחכה לשתף אותך איזה דיבור שדיבר אליי הלב שלי היום.

מחכה לחגים של יחד

לשבתות של נחת.

בלי לחפש איפה להתארח או לבשל לעצמי, שוב.

מחכה לדעת שיש מי שרואה אותי ושמח בי,

ככה.

בדיוק כמו שאני.

מחכה לך

אולי היום תדפוק על מפתני?

אמן! את מוכנה לפתוח לו?אני:)))))
רק שיבואאמה לעם קדוש
אמן אמן אמן!advfbאחרונה

אולי יעניין אותך