אין לי טיפת פרטיות ועצמאות..טלטאביז
שלום.

אני ב"ה נשואה + כמה אוצרות.
גרים בקרבת ההורים של בעלי, באותה עיר.
המשפחה שלו מדהימה, יש לנו קשרים טובים. אין מילה רעה להגיד עליהם.. מפרגנים, נרתמים לעזרה כל הזמן, משקיעים בילדים שלי.. באמת ב"ה. זכיתי.

אממה-
במשפחה של בעלי מקובל להיות כל היום יחד. זה בא לידי ביטוי בזה שמובן מאליו שאוכלים יחד כל שבת, שצריך לבקר את ההורים כל הזמן. אני מגיעה ממקום אחר, אני קנאית לפרטיות ולבית הפרטי שלי. לא אוהבת להיות כל היום עם המשפחה שלו, מרגישה שזה לא מאפשר לי ליצור קשרים חברתיים נוספים.

כשההורים משקיעים כ"כ בנכדים, מצופה מאיתנו להחזיר להם 'טובה'. הם מצפים לראות את הנכדים כל הזמן.
עד לא מזמן משום מה היה מובן מאליו שאחרי הגן הולכים לסבתא, כמעט כל יום.
עשיתי לזה סוף. כשחמותי היתה מתקשרת לשאול למה אנחנו לא באים, ענינו שהילדים משחקים כרגע, ואם היא רוצה - שתבוא אלינו. והיא באה. היא באה אלינו כל יום.

חמותי מקסימה! אני אוהבת לדבר איתה, להתייעץ.. במידה מסויימת היא כמו עוד אמא בשבילי. אבל בעניין הזה - קשה לי!
הבית הוא המבצר שלי. ואין לי בו טיפת פרטיות.
אני כבר לא אוהבת את אחר הצהריים, ומחכה לראות מתי תגיע הדפיקה בדלת..
לפעמים אני פשוט יוצאת עם הילדים לחברים, רק כדי להימנע מהביקור.

שוב, לא מפריע לי שהיא מבקרת. מפריעה לי האובססיה. כל יום אחר הצהריים היא מתייצבת פה. הבית קטנציק, אין לי פרטיות, אין אפשרות להזמין חברים.
המצב כיום הוא שחמותי רוב היום לבד בבית. וממילא - רק הנכדים יכולים למלא לה את הזמן..

בעלי לא מבין מה מפריע לי. יש לו קשר טוב (מידי) עם אמא שלו.
ואני כבר משתגעת. עד כדי רצון לעזוב את העיר בגלל זה.

אודה לעצתכם איך לנהוג ומה לעשות.

נא לא לשים בעמוד הראשי.
בעיה שנובעת מהבדלי מנטליות.ד.

אף אחד מהצדדים לא "רע" - אלו סגנונות חיים.

יש משפחות/תרבויות שחיים בחמולה, יש כאלה שזה לא שייך אליהם. יש באמצע.

הקשר של בעלך עם אמא שלו אינו טוב "מידי". טוב שיש לו איתה קשר טוב.

אלא שאת צריכה להסביר לו את הצורך שלך יותר בפרטיות, את זה שכמה שתרגישי יותר שיש לך את רשות היחיד שלכם, יהיה לך גם נעים יותר בקשר עם המשפחה, כי לא תרגישי דבר על חשבון דבר. כלומר, שיבין שזה יתרום למה שהוא כנראה רגיל ורוצה. 

כנראה שהפיתרון הוא בכך שבעלך יבין את הכיוון שלך, את הלגיטימיות שלו - ואז יסביר לאמא שלו שאת מאד אוהבת אותה ומשפחת אותה וכו' - אבל שהוא רואה שאת חייבת גם "רשות היחיד". ושהביקורים יום-יום יוצרים לך קונפליקט בין היחס האוהב והמעריך כלפיה, לבין הקושי שאת צריכה ימים שהם אתם לבד.

וכדאי לסכם על מס' ימים שנראה סביר, נניח יומיים בשבוע, ואז לקבל אותה כמו מלכה...

השינוי יבוא רק אם תציבי גבולות! בחוכמה ובזהירות רבה.אמילי.
כי בקשר אובססיבי תהי חייבת לקחת החלטה שאולי תקשה מעט, בפרט על בעלך שלא מבין את הקושי שלך בקשר *חונק*.
ולכן לפני הכל הוא חייב *הכנה נפשית* למהלך לא פשוט שהוא יצטרך ליהיות חלק ממנו.

את פועלת בחכמה שאת מוצאת דרכים לצאת מהבית אבל זה טוב רק בתור התחלה.
לכן תחליטי שאת הלו'ז שלך את קובעת!
ולפי ראות עיניך תקבעי מתי וכמה זמן את נותנת מקום לחמותך, והכי חשוב ליהיות עקבית!
כי אין דרך אחרת להרחיק מעט אנשים אובססיביים.

ואם הבעל לא ישתף פעולה לא להסס לפנות לגורם מקצועי.
בהצלחה יקרה!

הצבת גבולות ברורים יחד עם הבעליליד 82
הצבת גבולות יחד עם הבעל

שלא תהפכי להיות אוייב המדינה

לטפל בעדינות אבל גבולות ברורים

דווקא מתוך זה תמצאו שמחה שלימה

קודם כל הסכמה בינך לבין בעלך ואז הסכמה עם החמות

בהצלחה רבה רבה
למה שלא תנצלי את זה לטובה?לראות את האור
את יכולה לשים אצלה את הילדים ולצאת עם חברות או לעשות סידורים..לא לכולם יש אפשרות לעזרה ואז תקועים בבית..תנצלי את זה גם לצרכים האישיים שלך..
המחיר כבד מדייליד 82
שתנצל רק אחרי הצבת גבולות ברורים
המצב כרגע חולני ורע
לעניות דעתי..ישועת ה' כהרף

יש מצבים שצריך פשוט לקבל באהבה..

להפסיק להילחם ולקבל את הטוב והרע שהם מכילים..

לפי התיאור שלך הם אנשים טובים.. הבדלי המנטליות לא יצליחו להעביר את המסר באופן שלא יפגע.. הפגיעה תהיה אנושה לאנשים שלא מגיע להם.. וגם עלולה לעלות בשלום בית.. משפחות כאלו לא יבינו את הגבול, הם פשוט יפגעו ולא יבואו יותר, הקשר עם המשפחה יהפוך למאולץ ולמלאכותי..

מכירה המון משפחות שחיות ככה.. והכלות למדו להתרגל ולבלוע את הצפרדע באהבה מכיוון שיש לזה הרבה יתרונות (יותר מחסרונות).. 

אפשר באמת לצאת לחברים.. לסיבוב/לגינה ועוד בכדי להעביר את המסר שצריך להתקשר לפני כי זה לא ברור מאליו שאתם נמצאים..

בעיני, אם המצב הוא בלתי אפשרי בעיניך.. צריך לעבור דירה.. אבל לפגוע באנשים טובים (כמובן בלי כוונה) זה מחיר יקר מדי.. 

כשהתחתנו עברנו לעיר אחרת מכיוון שמשפחתי היא כזאת.. ואני מודה בכל יום על זה.. למרות שזה גרם לקצת ניכור.. שזה מחיר שכואב לי עליו..

לא ממשציפור מתוקה
את כותבת "יש לזה יתרונות יותר מחסרונות" את זה רק היא יכולה להחליט. זה משתנה מאדם לאדם,
קחי לדוגמה את הנושא של הקניות ולצאת החוצה לבלות ולהשאיר את הילדים- לא כל אחת אוהבת לצאת לבלות הרבה מחוץ לבית, יש המון נשים שאוהבות דווקא להיות בבית ברוגע עם הילדים,
זה דבר ממש לא נורמלי לדעתי שהחמות מגיעה לבקר כל יום, אותי אישית זה היה רק מלחיץ ומעצבן.
מצד שני זה מראה שכיף לה אצלכם והיא נהנית לשהות במחיצתך שזה מחמאה ענקית!
אבל כל יום לדעתי זה ממש מוגזם.
היא באה בשביל הנכדיםטלטאביז
שוב,
היא נמצאת לבד בבית בשעות אחר הצהריים, והילדים הם אלה שממלאים אותה.
ואותי זה משגע.

הבית שלי פיצי.
כל אדם נוסף שנכנס - מבחינתי אין לי אויר בבית. בטח כשזה כל יום, בטח כשזה לא מבחירה שלי.
ללכת לעיסוקים שלי כשהיא נמצאת - זה אומר להסתגר בחדר. למה לי להיות בעונש?

עדיין לא נמצא הפתרון.
זה עדיין משגע אותי כל פעם מחדש.
בכלי התחיל להבין את הקושי שלי, אך אין לו מה לעשות בנידון.
רגיש מאוד כלפי אמא שלו - אין סיכוי שידבר איתה על העניין..
את צריכה לדבר עם בעלךmatan

אתם צריכים לדבר- את להבין את הצד שלו באופן מלא, מה הוא חושב ומרגיש בקשר לזה,

וגם הוא אותך.

אחרי שכל אחד ירגיש איפה השני נמצא- תצטרכו לבחור דרך פעולה. יש הרבה דרכי פעולה,

כל אחת בעלת יתרונות וחסרונות משלה. את הדרך הטובה ביותר בשבילכם תוכלו למצוא

רק מתוך שיתוף פעולה וחיבור שלכם למקום של השני.

הוא זה שמבין את המשפחה שלו, מה יפגע ומה לא, מה יעבור בקלות ובשמחה ומה יוביל לפיצוץ.

אתם לא יכולים לחיות בצורה שאחד מכם מרגיש שפוגעת בו, אתם צריכים למצוא את הדרך שבה 

נוח לך ויש לך פרטיות, ומצד שני כן נותנים מקום למשפחה.

הציעו פה כבר כמה דרכים-

1. לקבל ולאהוב את הדברים כמו שהם- יש יתרונות ואפשר ללמוד לקבל את הדברים. אנחנו בוחרים 

איך להסתכל ואם להרגיש שנחנקים או שיש המון עזרה ונתינה מהלב. זה לא קשר לא בריא, אלא קשר שונה

ממה שאת רגילה. הם לא אובססיביים, הם לא לוקחים לכם את העצמאות(ממה שזה נשמע מהדברים שכתבת),

אלא רגילים לחיות בצורה שונה. אפשר למצוא דרך לחיות בשלום עם מה שמתרחש ולמצוא דרך לנצל את ההזדמנויות שנוצרות.

2. להתרחק פיזית- זו החלטה מורכבת ובעלת השלכות רבות, אבל זה יבטיח לך מרחק ושקט מסוים.

3. למצוא דרך ליצור איזון איפה שאתם - יש הרבה דרכים ואת צריכה לבדוק מה בדיוק מפריע לך ולטפל בזה נקודתית.

לסיכום, רק מבקש להעלות מחשבה-

האם הנקודה המרכזית היא חוסר הפרטיות או משהו אחר.

את חוסר הפרטיות אפשר לסדר, אבל אם יש שם משהו אחר- 

אם את רוצה שבעלך יהיה מוכן לוותר על המשפחה שלו בשבילך ואת מרגישה שהוא לא,

או שאת מרגישה שהוא יותר מדי עם אמא שלו וזה בא על חשבונך-

לא תהיי מרוצה משום פתרון, חוץ ממשהו שיטפל בשורש הדברים.

וואי, אני מבינה אותך! לדעתי באמת צריךאשריך
שבעלך יגיד לה שאתם מאוד אוהבים שהיא באה וכו' אבל מבקשים שלא כל יום... הילדים צריכים לסמים חברים, ללכת לחברים, להיות עם אמא ואבא לבד... אני מבינה שאולי זה פוגע... או לעבור למקום יוצר רחוק. גם אני הייתי משתגעת במקומך. זה חסר פרופורציה ומוגזם, על אף האהבה והכוונה הטובה
לא פשוט ובכל זאתאופטימיתת
אולי כדאי ללכת הפוך על הפוך.
נגיד להגיד לחמותך אנחנו רוצים להעשיר את הזמן עם הילדים אבל חשוב לנו לשמור על קשר טוב ורציף איתכם כי אתם סבים כאלו טובים ואוהבים אז חשבנו שבימים ראשון שלישי וחמישי קבוע נבוא או תבואו ובימים שני ורביעי נרשום אותם לחוג או זמן יצירה עם אמא או מה שמתאים לכם ולסגנון שלכם.
ככה תוכלו לתת לסבא וסבתא ביטחון ועוגן חברתי בקשר לנכדים ולילדים ומצד שני לאפשר לכם להרגיש גם משפחה עצמאית.

הרבה הצלחה.
מצב מאוד עדין שחייב שינוי אלא אם את מסוגלת לשרודרייזי .R
במצב הנוכחי לאורך שנים מה שלא נראה לי..

פתחת לא מזמן שרשור על חיפוש בית בישוב אחר נשמע הכי קל לישום מכל ההצעות ..כי לא תצטרכו להתמודד עם פגיעות, מחלוקות ושלום בית.

לפי מה שאני מבין אתם גרים בסמיכות להורים, ולכן לא מומלץ להעלות את הנושא לדיון בכל הענין של גבולות כי עלולות להבצר תקלות רבות.
והאפשרות הקלה זה לקום ולצאת מהישוב.
כי לצעד כזה תמיד אפשר למצוא תירוצים והסברים משכנעים. מה שלא יקרה אם רק תחליטו לצמצם את הפגישות במהלך השבוע ולערוך מידי פעם סעודות שבת בלעדיהם ... כי הם ירגישו שינוי ומעט דחויים .

לכן כדאי מאוד לחשוב על האופציה ולעבור מהישוב.
תזמיני חברים. תצאי לחברות. ותמלאי את החלל. כך המסר יעבור90210

כלומר- כאשר הם יגיעו וירגישו לא "בבית"- כי יש לך אורחים וכו'90210

באמת אומריםבתאל1

שבהתחלה לא כדאי לגור ליד ההורים

לא משנה של מי

כדי לבנות את הזוגיות שלכם ואת הפרטיות שלכם.

עונה לכולםטלטאביז
תודה רבה!

ראשית, כמו שכתבתי פה בעבר, רנחנו באמת מחפשים מקום מתאים על מנת לעבור דירה. זו אחת הסיבות המשמעותיות לעזוב, לפחות מבחינתי.
אבל המעבר יהיה מן הסתם רק באוגוסט, כך שאני רוצה לשנות את המצב עד אז.

Matan - אכן, מעבר לקושי מול ההורים, קשה לי עם זה שבעלי לא יכול להציב את הגבול. לא יכול להגיד לאמא שלו 'לא', וצריך להתפתל כל פעם מחדש ולהיות קרוע בין שתינו.
ברור שבפועל הוא שואל אותי אם היא יכולה לבוא, אבל אין גבול ברור וכל יום מחדש צריך להכנס לסרט הזה, שמביא לאי נעימות.

לגבי ההצעות למלא את הלו"ז -
קתץצת מעיק למלא את הלו"ז בכח על מנת שהיא לא תבוא. ואם בא לי סתם לשבת קצת על כוס קפה אחרי יום עבודה?
אגב, פעם הזמנתי חבר של הילד שיבואו לשחק אצלנו. הוא בא עם אמא שלו, וחמותי נשארה גם. (מכירה את המשפחה של החבר, אולי בגלל זה.. לא יודעת ). ז"א, אם אני לא אצא מהבית - זה כנראה לא יפתר. ומבחינתי לצאת זה לא פתרון. אני אוהבת את הבית.

אנסה לדבר עם בעלי.
אשמח לעוד כיוונים, אם יש למישהו.

תודה רבה רבה.
דברת עם חמותך פעם שיחה גלויה?הלוי מא
בצבא יש משפט יפה

מה שלא פשוט פשוט לא יהיה

תתארגני על שיחה טובה עם חמותך תקני לה משהו חמוד להרגעה ויש מצב שיועיל
בעלך בן יחיד?הודיה60

נשמע שלהציב גבולות בלי לפגוע זה לא אפשרי

תראי, אם אתם רוצים ומוכנים לעבור זה ודאי נשמע הצעד הכי נכון.

בסופו של דבר את צריכה לבחור - האם להציב גבולות ולפגוע או להמשיך לבלוע עד שתעברו

למרות שאני הכי מבינה אותך בעולם ואני במקומך הייתי מתחרפנת, אני באופן אישי לא רואה דרך שבה את יכולה להעביר מסר בצורה שהיא לא תפגע

אי אפשר שלא לפגועטלטאביז
לדבר עם חמותי זה לא אופציה, לא אני ולא בעלי.
היא תפגע, ללא ספק.

לעבור דירה יביא למציאות מורכבת ופחות נוחה לעומת עכשיו, מבחינת היום - יום, גידול ילדים וכו'. אבל אין ברירה כנראה.

בעלי הבכור בבית, הנשוי היחיד..

ניסיתי לדבר איתו, מרגישה שאין עם מי לדבר.
לא יודעת איך להציג לו את דעתי. כל אחד מאיתנו בקיצוניות אחר.
כמו שחשבתי..הודיה60

אז נראה לי שזה יותר עניין של עבודה פנימית שלך, ללמוד לקבל את זה, לשחרר..

אני מדברת ממקום של הבנה גדולה - 

אולי לנסות למצוא לך אי של פרטיות בתוך הבית למרות שהיא שם. למשל - היא עם הילדים בסלון, תכיני לך קפה ותכנסי לחדר, תסגרי את הדלת, תהיי קצת עם עצמך.

המסקנה היא שאם אי אפשר לשנות את המציאות, אפשר לנסות לשנות את הגישה שלנו למציאות. וככה אפשר לעשות שינוי לטובה בהרגשה.

לנסות למצוא נקודות של אור במצב הזה.

ומאחלת המון הצלחה במציאת מקום טוב לעבור אליו. זה ממש חשוב.

מבינה שאין מה לעשותטלטאביז
זה מתסכל.
כי למצוא לעצמי פינה של שקט יהפוך להיות משהו שגרתי, ואז לגיטימי שהיא תבוא כל יום ואני אצטרך להסתגר.. ולא אוכל להזמין חברות, ולא אוכל לשבת בסלון בשקט שלי בלי כיסוי ראש (סתם דוגמא, כן? זה בעצם לוותר על המבצר שלי)
אל תוותרי על עצמך...כולם ייפגעויליד 82
לעולם אל תוותרי על עצמך

יש דרך לומר הכל

אם בעלך אוהב אותך ...
על כן יעזוב איש...ודבק באישתו

וביחד תסבירו לאמא שלו את הגבול בצורה יפה ומכובדת

אל תוותרחץי על עצמך לעולם

אם תוותרי על עצמך כולם ייפגעו
למה לא לומר משהו בסגנוןאופטימיתת
חשוב לי לפתח את הקשר האישי עם הילדים חשבתי לקחת את ימי שני ורביעי רק אני עם הילדים בבית לעשות איתם יצירה וכו'..
משתמע מזה שהיא לא יכולה להגיע ואין סיבה להיפגע כי יש צורך הגיוני ומתקבל
ניסיתי להעמיד את עצמי במקומה, למען האמתאמילי.
מה שהיא לא תגיד באיזו דרך ומילים שהיא תבחר תמיד יעלו השאלות והמשפטים..
מה עשיתי, למה היא מתנהגת כך, למה היא פוגעת בי, מה אני מפריעה לה...
היא כפוית טובה אחרי מה שנתתי ועשיתי ועוד.....

שיתפתי חברה במקרה הזה, והיא אמרה שהיא היתה באותה סיטואציה, היא קמה ועזבה למרות שהיא היתה גרה ביחידת דיור של חמותה בחינם, ולמרות שהיציאה משם היתה כרוכה בהוצאת כספית ובעלה אברך.

תחליטי שאת עוזבת ותברחי משם שווה כל מחיר!!!
כי זה במילים אחרות, את מעיקה עלינו...בתאל1

ואנחנו מצמצמים את הביקורים שלך.

בקיצור -לא נעים.

ובאמת כדאי לא להסתכסך עם משפחה קרובה. עדיף קצת לבלוע עד שעוברים דירה.

וביום-יום, תמצאי את הזמנים שלך עם הילדים, צאי איתם לגינה (לפני שיגיע החורף).. שמה הכל פחות מעיק.

זה נכון אבל זמני.הודיה60

באמת חשוב מאד שתעברו משם דירה.

ואת כן יכולה להזמין חברות ולהתייחס אליהן. את בעצם לא צריכה "לארח" אותה כי היא במילא מרגישה בבית. היא לא מצפה שתשבי איתה כל הזמן, נכון?

אז תנסי להעמיד פנים שהיא לא שם ולעשות מה שהיית עושה אם היא לא היתה.

תזכרי שזה לתקופה מוגבלת.

כל זה בהנחה שהחלטת לא לפגוע ולא להגיד

בבקשה תקראיסודית
כשהייתי קטנה היינו הולכים יום יום לסבא וסבתא.
זכרונם לברכה.
כמה אני מתגעגעת.
מגיל גן ועד חטיבה. אני ואחי ואחיותי ובני דודים..
ואחה"צ ההורים באו לקחת אותנו.
באמת אכלנו אצלם שבתות.. אני זוכרת שאמא שלי לא אהבה את זה, ואף פעם לא הבנתי למה.
בימות החול זה היה הכרח. ההורים עבדו במשרות מלאות.
יש לי כזה אוצר מתוק של זכרונות מהם.
טעית כששמת לזה סוף. סבתא לא חיה לעולם. גם סבא לא. את יכולה לקבל פרטיות במנות גדושות אם תאפשרי להם להגיע מהגן לארוחת צהרים אצל סבא וסבתא.
לא יודעת איך לכתוב לך.
את עושה טעות ענקית.
אמא שלי הנפלאה ראתה את האהבה הגדולה ונתנה לנו להנות ממנה.
תחשבי שוב. את יכולה כל אחר צהרים לבלות עם הילדים שלך.

נכדה שזוכרת כמה זה היה שמח וטוב.
יש לך אמא מיוחדת.כותבת המחקר
אמא שלי הכי טובה בעולםסודית
גם סבתא שלי ז"ל אמרה ככה
מותר לשאול מאיזו עדה? כלומר מנטליות?כותבת המחקר
אשכנזים מאז גירוש ספרד..סודית
ממרכז אירופה. למה את שואלת? זה בכלל לא קשור לדעתי.
אמא שלי עשתה איתנו דברים נהדרים אחר הצהרים. גם אבא. פשוט השעות היו שונות.
הן היו כמו רות ונעמי?צדק משמים נשקף
אמא כבדה את סבתא. היו דברים שהעריכהסודית
מאד והיו דברים שפחות אהבה. ויתרה לסבתא הרבה. ממש אין תחרות בין האהבות, ילדים מוכנים לקבל מכל הכיוונים.
סליחה על השאלה. גם את ככה עם חמותך?כותבת המחקר
אם לא אכפת לך לענות..
חמותי עם נכות קשה. שקועה בתוך עצמהסודית
לילדים שלי יש מעשית רק סבתא אחת. וסבא אחד. ההורים שלי.
לחמותי קשה עם ביקורים. חמי אדם קשה וקר. זה לא כזה מובן מאליו סבא וסבתא טובים.
נוגע ללב.. יפה מאד.ד.

אני לא כ"כ מזדהה.טלטאביז
אהבה של אמא שונה מאהבה של סבתא.
אני לא בתחרות איתה.
אני רוצה את כל האהבה האפשרית בשביל הילדים שלי.

בעניין הפרטיות -
אין לי בעיה שהם יהנו ממנה. אבל כשהיא נמצאת איתם מרגע שהם חוזרים מהמסגרת עד הרגע שהם עולים למיטה - כבר לא נשאר לי זמן להיות איתם ולבנות תא משפחתי משלנו.

ועוד דבר, בלי קשר לפרטיות, שאני רואה אותו קורה לפחות אצלי-
כשהילדים הופכים להיות חלק בלי נפרד מהשגרה שלה, והיא נמצאת איתם כ"כ הרבה - היא גם רואה לנכון למלא קצת את תפקיד המחנכת.
אם מבקשים לא לתת מאכל מסוים - היא תעשה פרצופים, כי היא יודעת בעצמה מה טוב לילד ומה הוא אוהב.
אם אני מרגישה שהילד לא מרגיש טוב, היא תדאג לשלול טת התחושה שלי. 'כי בפעם הקודמת שהוא היה ככה - בסוף לא היה כלום'.

אני שמחה ללמוד ממנה ומהנסיון חיים שלה (אחרי הכל יצא לה ילד מוצלח..), אבל זה כבר מאבד את הגבול - כי מבחינתה היא מגדלת ומכירה את הילדים כמוני.

זה אמנם לא קשור לפרטיות, אבל מבחינתי הצורך לשים גבול לשהות יחד - היא גם בגלל זה.
חשבתי עלייךאמא ל6 מקסימים
ועל הפתרונות שניסו לתת לך, ועל מה שכתבת שהדברים עלולים לפגוע בה.
אני לא יודעת כמה ילדים יש לך, ובאיזה גילאים, אבל אולי אפשר להציג לה את העניין שכדי שהם יקבלו תשומת לב אישית,ויחס אישי יותר, את רוצה לעשות סדר , שכל יום ילד אחר יבוא אליה...
ואז יהיה להם תורנות מי באיזה יום, ולך יהיה אפשרות בבית להיות עם האחרים.
רעיון טוב. אבל לא ברור לי..טלטאביז
לא ברור לי למה אני צריכה להתפתל מולה..
לא ברור לי למה אני צריכה לספק תירוצים..
לא ברור לי למה אני צריכה לנדב לה ילד כל יום..
לא ברור לי למה אני צריכה להרגיש לא בנוח בבית שלי..
לא ברור לי למה אני צריכה לפחד מדפיקה בדלת..

מעצבן.
סתם פורקת.

לדבר איתה על עצם העניין זו לא אופציה.
האפשרות היחידה היא לקבוע עובדה ובאותו רגע להתמודד עם סיפור כיסוי.

מעצבן.
למה לא אופציה לדבר איתה על עצם העניין?רפואה שלמה
וכן אופציה לנתק קשר

נשמע שאת *לא אוהבת אותה*. שאת מרגישה מאויימת. "ביתי הוא מבצרי".

היא לא רודפת אחריך. היא אוהבת את הנכדים וזה לגמרי נורמלי. תני הזדמנות לשיחה מלב אל לב, אם באמת את חושבת שהיא אשה מקסימה.
לא חושבת שיש פה עניין אוהבת או לא אוהבתאמילי.
יש פה אישה שמבקשת דבר לגיטימי!
ליהיות מעט לבד להזמין חברה, קצת פרטיות במקום הפרטי שלה ולא של החמה!
אני כל כך מבינה את המצוקה שלה,
אפילו אם היה מדובר בחברה טובה ולא בחמה זה עדיין לא היה נורמלי.

אם הילדים בגילאי גן אני חושבת שכדאי בכל זאת לקום ולעזוב,
האופציה להסביר לה יש בו סיכון מול סיכוי... וואו לא פשוט בכלל.

היא מודעת לסיכון מול סיכויטלטאביז
כשהגיסים שלי 'חונקים', היא יודעת להגיד להם להרפות כי אנחנו עלולים לברוח מהעיר על מנת להתרחק.. ז"א, היא יודעת שהחנק הזה מציק לנו.

אנחנו מתכננים לעזוב באוגוסט, אבל עד אז זו התמודדות מטורפת..
אם ממילא באוגוסט הכל נגמר הייתירפואה שלמה
מרשה לעצמי התחמקויות כבר מעכשיו.
תחזיקי מעמד!
זה לא תיאור חביב כמו בפתיחה.
בהצלחה וקחי לעצמך מדי פעם חופש מחלה...
אויש. סליחה שהגבתי בשרשור שלךסודית
לא הבנתי שזו גם ההתנהלות של הגיסים.
זה לא היה קיים אצלנו
ממש מצטערת. שולחת לך חיזוק ועידוד. 🌷
אין לך מה להתנצל. מותר שיהיו גם יחסים נורמליםכותבת המחקר
כל אחת כותבת ממה שהוא יודעת
לדבר זו לא אופציה,טלטאביז
היא תפגע עד עמקי נשמתה - וזה לא מגיע לזה.

מבקשת לחדד - אני לא מעוניינת לנתק את הקשר, אלא ליצור גבולות. כל דבר בריא צריך מינון.
נכון, אני מרגישה מאויימת, אבל לא ממנה באופן אישי, אלא מהסיאציה שהיא יוצרת. אני באמת אוהבת אותה, כיף לי לראות שהילדים אוהבים אותה.
מעבר לזה, אם הילדים שואלים עליה - אנחנו מתקשרים להזמין אותה, אנחנו מנסים ליזום בעצמנו.

סה"כ מחפשת קצת גבולות, קצת פרטיות.
פרטיות זה לגמרי לגיטימי?!רפואה שלמה
לא מבינה למה אי אפשר לבקש כזה דבר פשוט.

אבל כן מבינה מההודעות, שיש בעיות הרבה יותר מהותיות, כגון, ההתערבות בחינוך, ה"הקטנה שלך" ("את רואה שאת לא צודקת?"), אי קבלת גבולות לגיטימיים שלך ( למה הם היו אצלה מרגע שחזרו מהגן ועד לרגע שהולכים למיטה??!!), המחסור בגיבוי מצד בעלך...
אלו לא בעיות שיפתרו בשיחה שמבקשת קצת פרטיות.
וההעלבות עד עמקי הנשמה זו גם מניפולציה רגשית בעיניך. וכן, אם נוצר מצב שהילדים שואלים עליה כשהם איתך, אבל כשהם אצלה הם מוכנים להשאר עד רגע ההשכבה, זה דוקר בלב.
את מכירה את הנפשות הפועלות, ואם החלטת שמעבר דירה זו האפשרות היחידה, אז בהצלחה.
אני מבינה את התסכולאמא ל6 מקסימים
אבל התשובה לכל שאלות ה"למה" היא : כי זו היא חמותך! זה מעצבן ומתסכל, אני מבינה , אבל זה המצב הנתון, היא הסבתא, והיא ככה מתנהלת ומתנהגת, ואת צריכה להתמודד עם זה, בדרך הכי טובה ונכונה שנראית לך.
כל אחד צריך להתמודד עם בני המשפחה שלו, וכל אחד בוחר דרך. יש שבוחרים לומר את האמת בפרצוף, ולא אכפת להם שאנשים ייפגעו, יש שפשוט סובלים בשקט, יש שמנתקים קשר, ויש אותך שמחפשת פיתרון שיהיה נעים וטוב לכולם, וידרוש ממך מחיר מסוים, ואת מחפשת את המחיר הנמוך ביותר...
בהצלחה
היי יקרה, תקשיבי-מקרוני בשמנת
כל הפתרונות המתחשבים וההצעות לפשרה הם נהדרים, אבל אם לך רע אז אין שאלה בכלל!
את צריכה לשנות את המצב ולהחליט את ההחלטות עבור המשפחה שלך!

את תגידי לחמותך בכמה שיותר עדינות והתחשבות שזה כבר לא מתאים.
ואם היא תיפגע? זה שלה. זה פשוט שלה. תשחררי.
את לא יכולה לחיות לפי העניינים הרגשיים של כולם סביבך על חשבון עצמך. זה לא הגיוני, זה די דפוק האמת.

אמא שלי גם נפגעת מדברים, ומן הסתם עוד תיפגע. אצלי הסיפור שונה, היא פשוט מתכחשת לכל מה שהיה בינינו במשך השנים ובטוחה שהיא אמא מושלמת אז למה לעזזאל שלא ארצה אותה איתי במקווה??? ולמה אני לא מוכנה להתארגן לחתונה בבית מלא באחיי הקטנים??? ולמה הוספתי לעצמי שם כדי להבריא אם השם שהיא נתנה היה טוב כפי שהוא??? ומה פתאום אני לא מתכוונת שהיא תהיה איתי בלידה??? ולמה לפעמים אני לא מסוגלת להגיע לשבת???

את כל אלה אמא שלי לא מבינה. והיא נפגעת. האם את חושבת שהייתי צריכה במקרים האלה לעשות את מ שהיא רצתה? לאפשר לעצמי להיפגע ולסבול נפשית רק כדי לאפשר לה להמשיך לחיות בפנטזייה שלה?

אי חושבת שלא. אני חושבת שעם כלערימות הכבוד שלי לאמא אני עדיין חייבת לשמור על עצמי ועל השפיות שלי. ואם אמא מסרבת להבין ונפגעת, אז זה עניין אישי שלה שהיא צריכה להבין ולפתור בעצמה או עם עזרה, אבל זה לא התפקיד שלי. מבינה מה אני אומרת?

כי לא יעזור כמה היא תגיד שבזמנים כאלה אני זקוקה להורים שלי, המציאות הוכיחה אחרת. ואני למדתי בדרךהקשה שמה שאני צריכה זה להתרחק. תעשי מה שטוב לך ולמשפחה שלך.
תודה לך!טלטאביזאחרונה
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך