אין לי טיפת פרטיות ועצמאות..טלטאביז
שלום.

אני ב"ה נשואה + כמה אוצרות.
גרים בקרבת ההורים של בעלי, באותה עיר.
המשפחה שלו מדהימה, יש לנו קשרים טובים. אין מילה רעה להגיד עליהם.. מפרגנים, נרתמים לעזרה כל הזמן, משקיעים בילדים שלי.. באמת ב"ה. זכיתי.

אממה-
במשפחה של בעלי מקובל להיות כל היום יחד. זה בא לידי ביטוי בזה שמובן מאליו שאוכלים יחד כל שבת, שצריך לבקר את ההורים כל הזמן. אני מגיעה ממקום אחר, אני קנאית לפרטיות ולבית הפרטי שלי. לא אוהבת להיות כל היום עם המשפחה שלו, מרגישה שזה לא מאפשר לי ליצור קשרים חברתיים נוספים.

כשההורים משקיעים כ"כ בנכדים, מצופה מאיתנו להחזיר להם 'טובה'. הם מצפים לראות את הנכדים כל הזמן.
עד לא מזמן משום מה היה מובן מאליו שאחרי הגן הולכים לסבתא, כמעט כל יום.
עשיתי לזה סוף. כשחמותי היתה מתקשרת לשאול למה אנחנו לא באים, ענינו שהילדים משחקים כרגע, ואם היא רוצה - שתבוא אלינו. והיא באה. היא באה אלינו כל יום.

חמותי מקסימה! אני אוהבת לדבר איתה, להתייעץ.. במידה מסויימת היא כמו עוד אמא בשבילי. אבל בעניין הזה - קשה לי!
הבית הוא המבצר שלי. ואין לי בו טיפת פרטיות.
אני כבר לא אוהבת את אחר הצהריים, ומחכה לראות מתי תגיע הדפיקה בדלת..
לפעמים אני פשוט יוצאת עם הילדים לחברים, רק כדי להימנע מהביקור.

שוב, לא מפריע לי שהיא מבקרת. מפריעה לי האובססיה. כל יום אחר הצהריים היא מתייצבת פה. הבית קטנציק, אין לי פרטיות, אין אפשרות להזמין חברים.
המצב כיום הוא שחמותי רוב היום לבד בבית. וממילא - רק הנכדים יכולים למלא לה את הזמן..

בעלי לא מבין מה מפריע לי. יש לו קשר טוב (מידי) עם אמא שלו.
ואני כבר משתגעת. עד כדי רצון לעזוב את העיר בגלל זה.

אודה לעצתכם איך לנהוג ומה לעשות.

נא לא לשים בעמוד הראשי.
בעיה שנובעת מהבדלי מנטליות.ד.

אף אחד מהצדדים לא "רע" - אלו סגנונות חיים.

יש משפחות/תרבויות שחיים בחמולה, יש כאלה שזה לא שייך אליהם. יש באמצע.

הקשר של בעלך עם אמא שלו אינו טוב "מידי". טוב שיש לו איתה קשר טוב.

אלא שאת צריכה להסביר לו את הצורך שלך יותר בפרטיות, את זה שכמה שתרגישי יותר שיש לך את רשות היחיד שלכם, יהיה לך גם נעים יותר בקשר עם המשפחה, כי לא תרגישי דבר על חשבון דבר. כלומר, שיבין שזה יתרום למה שהוא כנראה רגיל ורוצה. 

כנראה שהפיתרון הוא בכך שבעלך יבין את הכיוון שלך, את הלגיטימיות שלו - ואז יסביר לאמא שלו שאת מאד אוהבת אותה ומשפחת אותה וכו' - אבל שהוא רואה שאת חייבת גם "רשות היחיד". ושהביקורים יום-יום יוצרים לך קונפליקט בין היחס האוהב והמעריך כלפיה, לבין הקושי שאת צריכה ימים שהם אתם לבד.

וכדאי לסכם על מס' ימים שנראה סביר, נניח יומיים בשבוע, ואז לקבל אותה כמו מלכה...

השינוי יבוא רק אם תציבי גבולות! בחוכמה ובזהירות רבה.אמילי.
כי בקשר אובססיבי תהי חייבת לקחת החלטה שאולי תקשה מעט, בפרט על בעלך שלא מבין את הקושי שלך בקשר *חונק*.
ולכן לפני הכל הוא חייב *הכנה נפשית* למהלך לא פשוט שהוא יצטרך ליהיות חלק ממנו.

את פועלת בחכמה שאת מוצאת דרכים לצאת מהבית אבל זה טוב רק בתור התחלה.
לכן תחליטי שאת הלו'ז שלך את קובעת!
ולפי ראות עיניך תקבעי מתי וכמה זמן את נותנת מקום לחמותך, והכי חשוב ליהיות עקבית!
כי אין דרך אחרת להרחיק מעט אנשים אובססיביים.

ואם הבעל לא ישתף פעולה לא להסס לפנות לגורם מקצועי.
בהצלחה יקרה!

הצבת גבולות ברורים יחד עם הבעליליד 82
הצבת גבולות יחד עם הבעל

שלא תהפכי להיות אוייב המדינה

לטפל בעדינות אבל גבולות ברורים

דווקא מתוך זה תמצאו שמחה שלימה

קודם כל הסכמה בינך לבין בעלך ואז הסכמה עם החמות

בהצלחה רבה רבה
למה שלא תנצלי את זה לטובה?לראות את האור
את יכולה לשים אצלה את הילדים ולצאת עם חברות או לעשות סידורים..לא לכולם יש אפשרות לעזרה ואז תקועים בבית..תנצלי את זה גם לצרכים האישיים שלך..
המחיר כבד מדייליד 82
שתנצל רק אחרי הצבת גבולות ברורים
המצב כרגע חולני ורע
לעניות דעתי..ישועת ה' כהרף

יש מצבים שצריך פשוט לקבל באהבה..

להפסיק להילחם ולקבל את הטוב והרע שהם מכילים..

לפי התיאור שלך הם אנשים טובים.. הבדלי המנטליות לא יצליחו להעביר את המסר באופן שלא יפגע.. הפגיעה תהיה אנושה לאנשים שלא מגיע להם.. וגם עלולה לעלות בשלום בית.. משפחות כאלו לא יבינו את הגבול, הם פשוט יפגעו ולא יבואו יותר, הקשר עם המשפחה יהפוך למאולץ ולמלאכותי..

מכירה המון משפחות שחיות ככה.. והכלות למדו להתרגל ולבלוע את הצפרדע באהבה מכיוון שיש לזה הרבה יתרונות (יותר מחסרונות).. 

אפשר באמת לצאת לחברים.. לסיבוב/לגינה ועוד בכדי להעביר את המסר שצריך להתקשר לפני כי זה לא ברור מאליו שאתם נמצאים..

בעיני, אם המצב הוא בלתי אפשרי בעיניך.. צריך לעבור דירה.. אבל לפגוע באנשים טובים (כמובן בלי כוונה) זה מחיר יקר מדי.. 

כשהתחתנו עברנו לעיר אחרת מכיוון שמשפחתי היא כזאת.. ואני מודה בכל יום על זה.. למרות שזה גרם לקצת ניכור.. שזה מחיר שכואב לי עליו..

לא ממשציפור מתוקה
את כותבת "יש לזה יתרונות יותר מחסרונות" את זה רק היא יכולה להחליט. זה משתנה מאדם לאדם,
קחי לדוגמה את הנושא של הקניות ולצאת החוצה לבלות ולהשאיר את הילדים- לא כל אחת אוהבת לצאת לבלות הרבה מחוץ לבית, יש המון נשים שאוהבות דווקא להיות בבית ברוגע עם הילדים,
זה דבר ממש לא נורמלי לדעתי שהחמות מגיעה לבקר כל יום, אותי אישית זה היה רק מלחיץ ומעצבן.
מצד שני זה מראה שכיף לה אצלכם והיא נהנית לשהות במחיצתך שזה מחמאה ענקית!
אבל כל יום לדעתי זה ממש מוגזם.
היא באה בשביל הנכדיםטלטאביז
שוב,
היא נמצאת לבד בבית בשעות אחר הצהריים, והילדים הם אלה שממלאים אותה.
ואותי זה משגע.

הבית שלי פיצי.
כל אדם נוסף שנכנס - מבחינתי אין לי אויר בבית. בטח כשזה כל יום, בטח כשזה לא מבחירה שלי.
ללכת לעיסוקים שלי כשהיא נמצאת - זה אומר להסתגר בחדר. למה לי להיות בעונש?

עדיין לא נמצא הפתרון.
זה עדיין משגע אותי כל פעם מחדש.
בכלי התחיל להבין את הקושי שלי, אך אין לו מה לעשות בנידון.
רגיש מאוד כלפי אמא שלו - אין סיכוי שידבר איתה על העניין..
את צריכה לדבר עם בעלךmatan

אתם צריכים לדבר- את להבין את הצד שלו באופן מלא, מה הוא חושב ומרגיש בקשר לזה,

וגם הוא אותך.

אחרי שכל אחד ירגיש איפה השני נמצא- תצטרכו לבחור דרך פעולה. יש הרבה דרכי פעולה,

כל אחת בעלת יתרונות וחסרונות משלה. את הדרך הטובה ביותר בשבילכם תוכלו למצוא

רק מתוך שיתוף פעולה וחיבור שלכם למקום של השני.

הוא זה שמבין את המשפחה שלו, מה יפגע ומה לא, מה יעבור בקלות ובשמחה ומה יוביל לפיצוץ.

אתם לא יכולים לחיות בצורה שאחד מכם מרגיש שפוגעת בו, אתם צריכים למצוא את הדרך שבה 

נוח לך ויש לך פרטיות, ומצד שני כן נותנים מקום למשפחה.

הציעו פה כבר כמה דרכים-

1. לקבל ולאהוב את הדברים כמו שהם- יש יתרונות ואפשר ללמוד לקבל את הדברים. אנחנו בוחרים 

איך להסתכל ואם להרגיש שנחנקים או שיש המון עזרה ונתינה מהלב. זה לא קשר לא בריא, אלא קשר שונה

ממה שאת רגילה. הם לא אובססיביים, הם לא לוקחים לכם את העצמאות(ממה שזה נשמע מהדברים שכתבת),

אלא רגילים לחיות בצורה שונה. אפשר למצוא דרך לחיות בשלום עם מה שמתרחש ולמצוא דרך לנצל את ההזדמנויות שנוצרות.

2. להתרחק פיזית- זו החלטה מורכבת ובעלת השלכות רבות, אבל זה יבטיח לך מרחק ושקט מסוים.

3. למצוא דרך ליצור איזון איפה שאתם - יש הרבה דרכים ואת צריכה לבדוק מה בדיוק מפריע לך ולטפל בזה נקודתית.

לסיכום, רק מבקש להעלות מחשבה-

האם הנקודה המרכזית היא חוסר הפרטיות או משהו אחר.

את חוסר הפרטיות אפשר לסדר, אבל אם יש שם משהו אחר- 

אם את רוצה שבעלך יהיה מוכן לוותר על המשפחה שלו בשבילך ואת מרגישה שהוא לא,

או שאת מרגישה שהוא יותר מדי עם אמא שלו וזה בא על חשבונך-

לא תהיי מרוצה משום פתרון, חוץ ממשהו שיטפל בשורש הדברים.

וואי, אני מבינה אותך! לדעתי באמת צריךאשריך
שבעלך יגיד לה שאתם מאוד אוהבים שהיא באה וכו' אבל מבקשים שלא כל יום... הילדים צריכים לסמים חברים, ללכת לחברים, להיות עם אמא ואבא לבד... אני מבינה שאולי זה פוגע... או לעבור למקום יוצר רחוק. גם אני הייתי משתגעת במקומך. זה חסר פרופורציה ומוגזם, על אף האהבה והכוונה הטובה
לא פשוט ובכל זאתאופטימיתת
אולי כדאי ללכת הפוך על הפוך.
נגיד להגיד לחמותך אנחנו רוצים להעשיר את הזמן עם הילדים אבל חשוב לנו לשמור על קשר טוב ורציף איתכם כי אתם סבים כאלו טובים ואוהבים אז חשבנו שבימים ראשון שלישי וחמישי קבוע נבוא או תבואו ובימים שני ורביעי נרשום אותם לחוג או זמן יצירה עם אמא או מה שמתאים לכם ולסגנון שלכם.
ככה תוכלו לתת לסבא וסבתא ביטחון ועוגן חברתי בקשר לנכדים ולילדים ומצד שני לאפשר לכם להרגיש גם משפחה עצמאית.

הרבה הצלחה.
מצב מאוד עדין שחייב שינוי אלא אם את מסוגלת לשרודרייזי .R
במצב הנוכחי לאורך שנים מה שלא נראה לי..

פתחת לא מזמן שרשור על חיפוש בית בישוב אחר נשמע הכי קל לישום מכל ההצעות ..כי לא תצטרכו להתמודד עם פגיעות, מחלוקות ושלום בית.

לפי מה שאני מבין אתם גרים בסמיכות להורים, ולכן לא מומלץ להעלות את הנושא לדיון בכל הענין של גבולות כי עלולות להבצר תקלות רבות.
והאפשרות הקלה זה לקום ולצאת מהישוב.
כי לצעד כזה תמיד אפשר למצוא תירוצים והסברים משכנעים. מה שלא יקרה אם רק תחליטו לצמצם את הפגישות במהלך השבוע ולערוך מידי פעם סעודות שבת בלעדיהם ... כי הם ירגישו שינוי ומעט דחויים .

לכן כדאי מאוד לחשוב על האופציה ולעבור מהישוב.
תזמיני חברים. תצאי לחברות. ותמלאי את החלל. כך המסר יעבור90210

כלומר- כאשר הם יגיעו וירגישו לא "בבית"- כי יש לך אורחים וכו'90210

באמת אומריםבתאל1

שבהתחלה לא כדאי לגור ליד ההורים

לא משנה של מי

כדי לבנות את הזוגיות שלכם ואת הפרטיות שלכם.

עונה לכולםטלטאביז
תודה רבה!

ראשית, כמו שכתבתי פה בעבר, רנחנו באמת מחפשים מקום מתאים על מנת לעבור דירה. זו אחת הסיבות המשמעותיות לעזוב, לפחות מבחינתי.
אבל המעבר יהיה מן הסתם רק באוגוסט, כך שאני רוצה לשנות את המצב עד אז.

Matan - אכן, מעבר לקושי מול ההורים, קשה לי עם זה שבעלי לא יכול להציב את הגבול. לא יכול להגיד לאמא שלו 'לא', וצריך להתפתל כל פעם מחדש ולהיות קרוע בין שתינו.
ברור שבפועל הוא שואל אותי אם היא יכולה לבוא, אבל אין גבול ברור וכל יום מחדש צריך להכנס לסרט הזה, שמביא לאי נעימות.

לגבי ההצעות למלא את הלו"ז -
קתץצת מעיק למלא את הלו"ז בכח על מנת שהיא לא תבוא. ואם בא לי סתם לשבת קצת על כוס קפה אחרי יום עבודה?
אגב, פעם הזמנתי חבר של הילד שיבואו לשחק אצלנו. הוא בא עם אמא שלו, וחמותי נשארה גם. (מכירה את המשפחה של החבר, אולי בגלל זה.. לא יודעת ). ז"א, אם אני לא אצא מהבית - זה כנראה לא יפתר. ומבחינתי לצאת זה לא פתרון. אני אוהבת את הבית.

אנסה לדבר עם בעלי.
אשמח לעוד כיוונים, אם יש למישהו.

תודה רבה רבה.
דברת עם חמותך פעם שיחה גלויה?הלוי מא
בצבא יש משפט יפה

מה שלא פשוט פשוט לא יהיה

תתארגני על שיחה טובה עם חמותך תקני לה משהו חמוד להרגעה ויש מצב שיועיל
בעלך בן יחיד?הודיה60

נשמע שלהציב גבולות בלי לפגוע זה לא אפשרי

תראי, אם אתם רוצים ומוכנים לעבור זה ודאי נשמע הצעד הכי נכון.

בסופו של דבר את צריכה לבחור - האם להציב גבולות ולפגוע או להמשיך לבלוע עד שתעברו

למרות שאני הכי מבינה אותך בעולם ואני במקומך הייתי מתחרפנת, אני באופן אישי לא רואה דרך שבה את יכולה להעביר מסר בצורה שהיא לא תפגע

אי אפשר שלא לפגועטלטאביז
לדבר עם חמותי זה לא אופציה, לא אני ולא בעלי.
היא תפגע, ללא ספק.

לעבור דירה יביא למציאות מורכבת ופחות נוחה לעומת עכשיו, מבחינת היום - יום, גידול ילדים וכו'. אבל אין ברירה כנראה.

בעלי הבכור בבית, הנשוי היחיד..

ניסיתי לדבר איתו, מרגישה שאין עם מי לדבר.
לא יודעת איך להציג לו את דעתי. כל אחד מאיתנו בקיצוניות אחר.
כמו שחשבתי..הודיה60

אז נראה לי שזה יותר עניין של עבודה פנימית שלך, ללמוד לקבל את זה, לשחרר..

אני מדברת ממקום של הבנה גדולה - 

אולי לנסות למצוא לך אי של פרטיות בתוך הבית למרות שהיא שם. למשל - היא עם הילדים בסלון, תכיני לך קפה ותכנסי לחדר, תסגרי את הדלת, תהיי קצת עם עצמך.

המסקנה היא שאם אי אפשר לשנות את המציאות, אפשר לנסות לשנות את הגישה שלנו למציאות. וככה אפשר לעשות שינוי לטובה בהרגשה.

לנסות למצוא נקודות של אור במצב הזה.

ומאחלת המון הצלחה במציאת מקום טוב לעבור אליו. זה ממש חשוב.

מבינה שאין מה לעשותטלטאביז
זה מתסכל.
כי למצוא לעצמי פינה של שקט יהפוך להיות משהו שגרתי, ואז לגיטימי שהיא תבוא כל יום ואני אצטרך להסתגר.. ולא אוכל להזמין חברות, ולא אוכל לשבת בסלון בשקט שלי בלי כיסוי ראש (סתם דוגמא, כן? זה בעצם לוותר על המבצר שלי)
אל תוותרי על עצמך...כולם ייפגעויליד 82
לעולם אל תוותרי על עצמך

יש דרך לומר הכל

אם בעלך אוהב אותך ...
על כן יעזוב איש...ודבק באישתו

וביחד תסבירו לאמא שלו את הגבול בצורה יפה ומכובדת

אל תוותרחץי על עצמך לעולם

אם תוותרי על עצמך כולם ייפגעו
למה לא לומר משהו בסגנוןאופטימיתת
חשוב לי לפתח את הקשר האישי עם הילדים חשבתי לקחת את ימי שני ורביעי רק אני עם הילדים בבית לעשות איתם יצירה וכו'..
משתמע מזה שהיא לא יכולה להגיע ואין סיבה להיפגע כי יש צורך הגיוני ומתקבל
ניסיתי להעמיד את עצמי במקומה, למען האמתאמילי.
מה שהיא לא תגיד באיזו דרך ומילים שהיא תבחר תמיד יעלו השאלות והמשפטים..
מה עשיתי, למה היא מתנהגת כך, למה היא פוגעת בי, מה אני מפריעה לה...
היא כפוית טובה אחרי מה שנתתי ועשיתי ועוד.....

שיתפתי חברה במקרה הזה, והיא אמרה שהיא היתה באותה סיטואציה, היא קמה ועזבה למרות שהיא היתה גרה ביחידת דיור של חמותה בחינם, ולמרות שהיציאה משם היתה כרוכה בהוצאת כספית ובעלה אברך.

תחליטי שאת עוזבת ותברחי משם שווה כל מחיר!!!
כי זה במילים אחרות, את מעיקה עלינו...בתאל1

ואנחנו מצמצמים את הביקורים שלך.

בקיצור -לא נעים.

ובאמת כדאי לא להסתכסך עם משפחה קרובה. עדיף קצת לבלוע עד שעוברים דירה.

וביום-יום, תמצאי את הזמנים שלך עם הילדים, צאי איתם לגינה (לפני שיגיע החורף).. שמה הכל פחות מעיק.

זה נכון אבל זמני.הודיה60

באמת חשוב מאד שתעברו משם דירה.

ואת כן יכולה להזמין חברות ולהתייחס אליהן. את בעצם לא צריכה "לארח" אותה כי היא במילא מרגישה בבית. היא לא מצפה שתשבי איתה כל הזמן, נכון?

אז תנסי להעמיד פנים שהיא לא שם ולעשות מה שהיית עושה אם היא לא היתה.

תזכרי שזה לתקופה מוגבלת.

כל זה בהנחה שהחלטת לא לפגוע ולא להגיד

בבקשה תקראיסודית
כשהייתי קטנה היינו הולכים יום יום לסבא וסבתא.
זכרונם לברכה.
כמה אני מתגעגעת.
מגיל גן ועד חטיבה. אני ואחי ואחיותי ובני דודים..
ואחה"צ ההורים באו לקחת אותנו.
באמת אכלנו אצלם שבתות.. אני זוכרת שאמא שלי לא אהבה את זה, ואף פעם לא הבנתי למה.
בימות החול זה היה הכרח. ההורים עבדו במשרות מלאות.
יש לי כזה אוצר מתוק של זכרונות מהם.
טעית כששמת לזה סוף. סבתא לא חיה לעולם. גם סבא לא. את יכולה לקבל פרטיות במנות גדושות אם תאפשרי להם להגיע מהגן לארוחת צהרים אצל סבא וסבתא.
לא יודעת איך לכתוב לך.
את עושה טעות ענקית.
אמא שלי הנפלאה ראתה את האהבה הגדולה ונתנה לנו להנות ממנה.
תחשבי שוב. את יכולה כל אחר צהרים לבלות עם הילדים שלך.

נכדה שזוכרת כמה זה היה שמח וטוב.
יש לך אמא מיוחדת.כותבת המחקר
אמא שלי הכי טובה בעולםסודית
גם סבתא שלי ז"ל אמרה ככה
מותר לשאול מאיזו עדה? כלומר מנטליות?כותבת המחקר
אשכנזים מאז גירוש ספרד..סודית
ממרכז אירופה. למה את שואלת? זה בכלל לא קשור לדעתי.
אמא שלי עשתה איתנו דברים נהדרים אחר הצהרים. גם אבא. פשוט השעות היו שונות.
הן היו כמו רות ונעמי?צדק משמים נשקף
אמא כבדה את סבתא. היו דברים שהעריכהסודית
מאד והיו דברים שפחות אהבה. ויתרה לסבתא הרבה. ממש אין תחרות בין האהבות, ילדים מוכנים לקבל מכל הכיוונים.
סליחה על השאלה. גם את ככה עם חמותך?כותבת המחקר
אם לא אכפת לך לענות..
חמותי עם נכות קשה. שקועה בתוך עצמהסודית
לילדים שלי יש מעשית רק סבתא אחת. וסבא אחד. ההורים שלי.
לחמותי קשה עם ביקורים. חמי אדם קשה וקר. זה לא כזה מובן מאליו סבא וסבתא טובים.
נוגע ללב.. יפה מאד.ד.

אני לא כ"כ מזדהה.טלטאביז
אהבה של אמא שונה מאהבה של סבתא.
אני לא בתחרות איתה.
אני רוצה את כל האהבה האפשרית בשביל הילדים שלי.

בעניין הפרטיות -
אין לי בעיה שהם יהנו ממנה. אבל כשהיא נמצאת איתם מרגע שהם חוזרים מהמסגרת עד הרגע שהם עולים למיטה - כבר לא נשאר לי זמן להיות איתם ולבנות תא משפחתי משלנו.

ועוד דבר, בלי קשר לפרטיות, שאני רואה אותו קורה לפחות אצלי-
כשהילדים הופכים להיות חלק בלי נפרד מהשגרה שלה, והיא נמצאת איתם כ"כ הרבה - היא גם רואה לנכון למלא קצת את תפקיד המחנכת.
אם מבקשים לא לתת מאכל מסוים - היא תעשה פרצופים, כי היא יודעת בעצמה מה טוב לילד ומה הוא אוהב.
אם אני מרגישה שהילד לא מרגיש טוב, היא תדאג לשלול טת התחושה שלי. 'כי בפעם הקודמת שהוא היה ככה - בסוף לא היה כלום'.

אני שמחה ללמוד ממנה ומהנסיון חיים שלה (אחרי הכל יצא לה ילד מוצלח..), אבל זה כבר מאבד את הגבול - כי מבחינתה היא מגדלת ומכירה את הילדים כמוני.

זה אמנם לא קשור לפרטיות, אבל מבחינתי הצורך לשים גבול לשהות יחד - היא גם בגלל זה.
חשבתי עלייךאמא ל6 מקסימים
ועל הפתרונות שניסו לתת לך, ועל מה שכתבת שהדברים עלולים לפגוע בה.
אני לא יודעת כמה ילדים יש לך, ובאיזה גילאים, אבל אולי אפשר להציג לה את העניין שכדי שהם יקבלו תשומת לב אישית,ויחס אישי יותר, את רוצה לעשות סדר , שכל יום ילד אחר יבוא אליה...
ואז יהיה להם תורנות מי באיזה יום, ולך יהיה אפשרות בבית להיות עם האחרים.
רעיון טוב. אבל לא ברור לי..טלטאביז
לא ברור לי למה אני צריכה להתפתל מולה..
לא ברור לי למה אני צריכה לספק תירוצים..
לא ברור לי למה אני צריכה לנדב לה ילד כל יום..
לא ברור לי למה אני צריכה להרגיש לא בנוח בבית שלי..
לא ברור לי למה אני צריכה לפחד מדפיקה בדלת..

מעצבן.
סתם פורקת.

לדבר איתה על עצם העניין זו לא אופציה.
האפשרות היחידה היא לקבוע עובדה ובאותו רגע להתמודד עם סיפור כיסוי.

מעצבן.
למה לא אופציה לדבר איתה על עצם העניין?רפואה שלמה
וכן אופציה לנתק קשר

נשמע שאת *לא אוהבת אותה*. שאת מרגישה מאויימת. "ביתי הוא מבצרי".

היא לא רודפת אחריך. היא אוהבת את הנכדים וזה לגמרי נורמלי. תני הזדמנות לשיחה מלב אל לב, אם באמת את חושבת שהיא אשה מקסימה.
לא חושבת שיש פה עניין אוהבת או לא אוהבתאמילי.
יש פה אישה שמבקשת דבר לגיטימי!
ליהיות מעט לבד להזמין חברה, קצת פרטיות במקום הפרטי שלה ולא של החמה!
אני כל כך מבינה את המצוקה שלה,
אפילו אם היה מדובר בחברה טובה ולא בחמה זה עדיין לא היה נורמלי.

אם הילדים בגילאי גן אני חושבת שכדאי בכל זאת לקום ולעזוב,
האופציה להסביר לה יש בו סיכון מול סיכוי... וואו לא פשוט בכלל.

היא מודעת לסיכון מול סיכויטלטאביז
כשהגיסים שלי 'חונקים', היא יודעת להגיד להם להרפות כי אנחנו עלולים לברוח מהעיר על מנת להתרחק.. ז"א, היא יודעת שהחנק הזה מציק לנו.

אנחנו מתכננים לעזוב באוגוסט, אבל עד אז זו התמודדות מטורפת..
אם ממילא באוגוסט הכל נגמר הייתירפואה שלמה
מרשה לעצמי התחמקויות כבר מעכשיו.
תחזיקי מעמד!
זה לא תיאור חביב כמו בפתיחה.
בהצלחה וקחי לעצמך מדי פעם חופש מחלה...
אויש. סליחה שהגבתי בשרשור שלךסודית
לא הבנתי שזו גם ההתנהלות של הגיסים.
זה לא היה קיים אצלנו
ממש מצטערת. שולחת לך חיזוק ועידוד. 🌷
אין לך מה להתנצל. מותר שיהיו גם יחסים נורמליםכותבת המחקר
כל אחת כותבת ממה שהוא יודעת
לדבר זו לא אופציה,טלטאביז
היא תפגע עד עמקי נשמתה - וזה לא מגיע לזה.

מבקשת לחדד - אני לא מעוניינת לנתק את הקשר, אלא ליצור גבולות. כל דבר בריא צריך מינון.
נכון, אני מרגישה מאויימת, אבל לא ממנה באופן אישי, אלא מהסיאציה שהיא יוצרת. אני באמת אוהבת אותה, כיף לי לראות שהילדים אוהבים אותה.
מעבר לזה, אם הילדים שואלים עליה - אנחנו מתקשרים להזמין אותה, אנחנו מנסים ליזום בעצמנו.

סה"כ מחפשת קצת גבולות, קצת פרטיות.
פרטיות זה לגמרי לגיטימי?!רפואה שלמה
לא מבינה למה אי אפשר לבקש כזה דבר פשוט.

אבל כן מבינה מההודעות, שיש בעיות הרבה יותר מהותיות, כגון, ההתערבות בחינוך, ה"הקטנה שלך" ("את רואה שאת לא צודקת?"), אי קבלת גבולות לגיטימיים שלך ( למה הם היו אצלה מרגע שחזרו מהגן ועד לרגע שהולכים למיטה??!!), המחסור בגיבוי מצד בעלך...
אלו לא בעיות שיפתרו בשיחה שמבקשת קצת פרטיות.
וההעלבות עד עמקי הנשמה זו גם מניפולציה רגשית בעיניך. וכן, אם נוצר מצב שהילדים שואלים עליה כשהם איתך, אבל כשהם אצלה הם מוכנים להשאר עד רגע ההשכבה, זה דוקר בלב.
את מכירה את הנפשות הפועלות, ואם החלטת שמעבר דירה זו האפשרות היחידה, אז בהצלחה.
אני מבינה את התסכולאמא ל6 מקסימים
אבל התשובה לכל שאלות ה"למה" היא : כי זו היא חמותך! זה מעצבן ומתסכל, אני מבינה , אבל זה המצב הנתון, היא הסבתא, והיא ככה מתנהלת ומתנהגת, ואת צריכה להתמודד עם זה, בדרך הכי טובה ונכונה שנראית לך.
כל אחד צריך להתמודד עם בני המשפחה שלו, וכל אחד בוחר דרך. יש שבוחרים לומר את האמת בפרצוף, ולא אכפת להם שאנשים ייפגעו, יש שפשוט סובלים בשקט, יש שמנתקים קשר, ויש אותך שמחפשת פיתרון שיהיה נעים וטוב לכולם, וידרוש ממך מחיר מסוים, ואת מחפשת את המחיר הנמוך ביותר...
בהצלחה
היי יקרה, תקשיבי-מקרוני בשמנת
כל הפתרונות המתחשבים וההצעות לפשרה הם נהדרים, אבל אם לך רע אז אין שאלה בכלל!
את צריכה לשנות את המצב ולהחליט את ההחלטות עבור המשפחה שלך!

את תגידי לחמותך בכמה שיותר עדינות והתחשבות שזה כבר לא מתאים.
ואם היא תיפגע? זה שלה. זה פשוט שלה. תשחררי.
את לא יכולה לחיות לפי העניינים הרגשיים של כולם סביבך על חשבון עצמך. זה לא הגיוני, זה די דפוק האמת.

אמא שלי גם נפגעת מדברים, ומן הסתם עוד תיפגע. אצלי הסיפור שונה, היא פשוט מתכחשת לכל מה שהיה בינינו במשך השנים ובטוחה שהיא אמא מושלמת אז למה לעזזאל שלא ארצה אותה איתי במקווה??? ולמה אני לא מוכנה להתארגן לחתונה בבית מלא באחיי הקטנים??? ולמה הוספתי לעצמי שם כדי להבריא אם השם שהיא נתנה היה טוב כפי שהוא??? ומה פתאום אני לא מתכוונת שהיא תהיה איתי בלידה??? ולמה לפעמים אני לא מסוגלת להגיע לשבת???

את כל אלה אמא שלי לא מבינה. והיא נפגעת. האם את חושבת שהייתי צריכה במקרים האלה לעשות את מ שהיא רצתה? לאפשר לעצמי להיפגע ולסבול נפשית רק כדי לאפשר לה להמשיך לחיות בפנטזייה שלה?

אי חושבת שלא. אני חושבת שעם כלערימות הכבוד שלי לאמא אני עדיין חייבת לשמור על עצמי ועל השפיות שלי. ואם אמא מסרבת להבין ונפגעת, אז זה עניין אישי שלה שהיא צריכה להבין ולפתור בעצמה או עם עזרה, אבל זה לא התפקיד שלי. מבינה מה אני אומרת?

כי לא יעזור כמה היא תגיד שבזמנים כאלה אני זקוקה להורים שלי, המציאות הוכיחה אחרת. ואני למדתי בדרךהקשה שמה שאני צריכה זה להתרחק. תעשי מה שטוב לך ולמשפחה שלך.
תודה לך!טלטאביזאחרונה
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנאחרונה

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

כנראה שכלום...*אשתו של בעלי*

אם כבר ניסית לדבר איתו/להסביר לו/לעמת אותו

עם ההתנהלות שלו ולא עזר,אז כנראה שגם לא יעזור.

תצטרכי לקבל אותו ואת ההתנהלות שלו ככה,איך שהיא.

תצטרכי לקבל את זה שאת ככה והוא ככה.

תדעי מראש שאם הוא נשאר איתם בבית לבד כשאת יוצאת לענינייך,כשתחזרי-יחכה לך בית על גלגלים.

את לא יכולה להתחיל לחנך אותו איך להתנהל איתם

ולחנך אותו להתנהל מולם כמוך.

זה פשוט לא יעבוד.

מראש אני אומרת לך-וותרי!

אחרת תהיי מתוסכלת.

גםooאחרונה

כשאני עם הילד (אחד כי השאר גדולים)

יש לעיתים מגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילד חצוף ומשתולל שצריך פלוגה כדי להרגיע אותו

לא רואה בזה כאוס וזה נראה לי הורות תקינה לחלוטין

בעיניי ציפייה שדברים ידפקו כמו שעון בבית/ עם הילדים

בעייתית 

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..אחרונה

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעשאחרונה

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטוריאחרונה

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

אולי יעניין אותך