צה"ל "ישתלט" על בית המריבה בחברון
הבית שפונה בהחלטת בג"ץ, יאוייש בחיילים לקראת פתיחת ציר לתנועת פלסטינים. המתנחלים: "זה מאוד מקומם שלא קיבלנו הודעה רשמית"
| "מחטף של הצבא" | » |
| "מחטף של הצבא" | » |
במכתב ששיגרו לאלוף פיקוד המרכז גדי שמני קובלים ראשי מועצת קרית ארבע על התעלמותו של האלוף מאזהרותיהם הביטחוניות במידה ואכן יממש האלוף את תכניותיו לפתוח את 'ציר ציון' המוביל למערת המכפלה לתנועת פלשתינים.
במכתבם לאלוף שמני מזכירים ראש מועצת קריית ארבע, מלאכי לוינגר, ויו"ר הועדה המוניציפאלית חברון, אברהם בן יוסף לשמני את הפגישה אותה קיימו עמו לפני כחודש ובה הגישו לו מכתב אזהרה מהתגברות הטרור הצפויה להתרחש מיד עם פתיחת הציר לתנועת פלשתינים
עוד הם מוסיפים ומציינים כאמור כי עד כה לא זכו למענה לאזהרותיהם שנמסרו לו בכתב ובעל פה לפני כחודש. "טרם השבת באופן מסודר, רשמי וענייני לאף אחת מהטענות המשמעותיות נגד פתיחת הציר, טענות שהעלנו במכתבנו הקודם אליך בנושא זה. (נמסר לידך אישית לפני קרוב לחודש ימים). טרם קיבלנו מסמך רשמי כלשהו בנוגע לתפיסת בית השלום. לא יעלה על הדעת לבצע צעד כזה מבלי להודיע לנו באופן רשמי ולהמתין לתגובתנו כבעלי הנכס".
פנייתנו ללשכת דובר צה"ל ושאלתנו מדוע זה בחר האלוף להתעלם מאזהרות ראש המועצה ויו"ר הועדה המוניציפאלית ולא השיב להם נענתה בתגובה עקיפה העוסקת באופן ממוקד בעתיד בית השלום אך לא התקבל מענה באשר להתעלמותו של האלוף מהפניות אליו. מדובר צה"ל נמסר כי "בימים אלה התגבש הכוונה להציב באופן זמני כוח של חיילים בבית החום בחברון. הצבת חיילים היא במסגרת הערכות צה"ל בגזרה ולאור שינויים בהסדרי התנועה במקום".
באשר לטענות לפיהן המהלכים מבוצעים ללא תיאום עם אנשי חברון היהודים אומרים בצה"ל כי "הודעה על כך נמסרה לגורמים הטוענים לזכויות בבית.יש להדגיש כי מדובר בתפיסה זמנית אשר אינה מיועדת להשפיע על הזכויות במבנה ועל הדיון המשפטי בין הטוענים לבית".
יצוין כי גורמים בצה"ל מדגישים שהצבת הכוחות בבית השלום מבוצעת בהתאם להנחיית בג"צ ולא כהחלטה עצמאית של האלוף שמני.
רוצים לתת אותו למגבניקים...
מזעזע...



















קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?


קפיץאחרונה