שירות לאומי - האמנם?אנונימי (פותח)

בס"ד

אני רוצה להעלות את הנושא המאוד כואב הזה ששמו "השירות הלאומי".

כאולפניסטית לכל דבר , גדלתי גם אני על השירות הלאומי הנשגב , וכמה אחכה לרגע המיוחל , סיום י'ב , ומיד לאחר מכן "גיוס לשירות הלאומי , שהרי כמובן שצריך לתרום לעם ישראל".

אז כן , לא נחפשתי לכל מיני דברים אשר בסופם הגעתי להחלטה , אני ושירות לאומי , לא ילכו יחד.

כמה חודשים לפני , התחלתי באמת לרדת לעומקו של הנושא , ולראות האם באמת הדבר תורם לי ולעם ישראל באמת כפי שמתואר , והאם למעשה הדבר מותר על פי ההלכה , שהרי המון בנות הן מהיכרות אישית והן מסיפורים של חברות וכדומה , ירדו הן בצניעותן , הן בקדושתן , והן ברמתן הרוחנית , עד כדי שחלקן פרקו כל עול מצוות מעליהן , דבר שחלילה לא הייתי רוצה שיקרה לי או לכל אחת מעם ישראל.

אשתף אתכן במחשבותיי ומאמרים , דעת גדולי הדור וכדומה בנושא..

אם נעצור ונביט לרגע , האם באמת הדבר תורם לנו (הבנות) , ולעם ישראל באמת כפי שהוא מוצג לנו ?"לתת , רק לתת מעצמך בלי לקבל , עם ישראל זקוק לנו , הבתי אבות , היתומים , הילדים שגדלים השם ירחם על חינוך חילוני , הם זקוקים לנו".

לכאורה אפשר לטעון שאכן כך הם פני הדברים , כאשר בת שירות נותנת שיעור בפני ילדים בכיתה ב' , איזה "עבירה היא כבר יכולה לעשות" , הרי היא מלמדת אותם יהדות , הם שואלים שאלות על חגי ישראל ומקבלים תשובות וכדומה..

לפניכן בנות , תגובתו של הרב יעקב ישראל קנייבסקי זצ"ל (הסטייפלער ואביו של הרב חיים קנייבסקי) , אודות השירות הלאומי :

"עת צרה היא ליעקב , בעוונותינו הרבים מתכננים שוב ללחוץ על גיוס בנות בצורה של "התנדבות לשירות לאומי"

ובהיות כי ברור שרובם ככולם של המתגייסות יתקלקלו ויתדרדרו הן באמונה והן בקדושת בת ישראל ושמירת הדת שכל זה הוא "ביהרג ואל יעבור" .

הינה גם דעת מרן הרב שך ,  הגר"ח שמואלביץ , רבי יחזקאל אברמסקי , האדמור מגור , האדמור מויזניץ , וזה לשונם :

אנחנו החתומים למטה מודיעים דעת תורה כי האיסור הנ"ל , שריר וקיים בכל תקפו וגם עתה ואיסור חמור הוא לבת ישראל לילך להתנדבות לשרות לאומי בכל מסגרת שהיא , אנו פונים לכל בנות ישראל ולהוריהם , שלא ליגרר אחרי פיתויים כי העניין הזה הוא מהאיסורים שאנחנו חייבים למסור נפשנו עליו.

גם דעת גדולי הספרדים באותו זמן (הבבא סאלי , הגאון בן ציון אבא שאול , הרב מרדכי שרעבי , הרב יהודה צדקה ) וזה לשונם :

מאחר וגזירה קשה זו , תפגע ותהרוס יסודות המשפחה בישראל בכלל ובקרב עדות המזרח בפרט , על כן הוחלט
על ידי ראשי עם קודש , גדולי עדות הספרדים , להעמיד את הורי הבנות , והבנות עצמן , על כובד ועומק משמעות הגזירה
הנוראה הזאת , שתחילתה התנדבות , סופה חיוב , ואחריתה התאבדות נפשית ורוחנית , והתמוטטות יסודות הצניעות והמשפחה בעם ישראל
גזירה זו שבאה במסווה של התנדבות , קשה ומסוכנת לישראל שבעתיים מגזירת העבירה על הדת בפרהסיא , באשר היא מוסווית במעטה של התנדבות.
על כן אנחנו מכריזים , שגיוס בנות לשירות לאומי הינו כגיוס לצבא ואסור באיסור מוחלט.

בנו של הרב עובדיה יוסף , הרב יצחק יוסף מסכם בספר הלכות שהוציאו לבנות ישראל " אסור באיסור מוחלט
לבנות להתגייס לשירות צבאי , ואף לשירות לאומי , וכל כבודה בת מלך פנימה , להיות תחת השגחת הוריה.
וכבר הורו כן כל גדולי הדור , ושמרת לעשות ככל אשר יורוך"

כמו כן גם הרב מרדכי אליהו בנוגע לשאלה שנשאלה בנושא , הודיע שאין שום היתר ללכת לשירות לאומי.

ועכשיו בנות יקרות , אחיותיי , האם כאשר אנחנו רואים את דברי כל גדולי ישראל נגד הדבר הזה שנקרא שירות לאומי , אנו יכולות לעמוד מנגד ולהצהיר "לא , הם טועים , מותר."

האם באמת מישהי תאמין אם תגיד לעצמה דבר כזה? וודאי שלא , בנות יקרות , הנני יודעת שלא כל הבנות "מתקלקלת" לא עלינו , וישנן המון בנות שמרגישות שהן כן תורמות בשירות שלהן , ולא רואות בכך שום איסור , אך גם להיות תחת ממשלה חילונית אשר היא ולא אחרת שלחה אותכן למשימות הללו , זה איסור , ועלינו ללכת אך ורק על פי דעת תורה , ולא על פי דעתו של אולמרט אשר צניעותה של בת ישראל וכבודה לא בראש מעייניו , והוכחות לכך ראינו בלא מעט פינויי ישובים.

בנות יקרות , שמרו על כבודכן , וודאי שאם תקחו מבוגר לטיול , ותעשו לו יום כיף בבית אבות , מצווה בידכן , אך האם זה שווה לעומת הנזק שנגרם לכן ?וודאי שלא , והרי ששכרכן בהפסדכן , אף אחד לא מהרהר ולא חולק על כך שלעזור , לתת , זה אסור , להפך , השאלה היא כיצד עושים זאת , ובאמת , אם עולה לכן השאלה "אז מי כן , מי יעשה אם לא אנחנו" , באמת שאין לכן מה לדאוג , יש מספיק אנשים שיעשו זאת , וגם כאן אם תעלה שאלה כמו "למה הם כן ואנחנו לא " , את בת ישראל , את בת מלך , כבודך חשוב מלהוציא מבוגר לטיול , וצניעותך וקדושתך חשובה פי כמה וכמה בעיניי השם יתברך , ובזכות כך שאת תהי צדיקה , את וודאי תקרבי את הגאולה.

אשמח לגתובות ענייניות בנושא , אוהבת אתכן אהבה אמיתית וכנה כאחות אל אחות , ויהי רצון שהשם הטוב ברחמיו הרבים , יתן בלב כל אחת ואחת מבנות ישראל הקדושות , דעת ותבונה להגיע להחלטה נכונה בנושא.

עשית פה הכללה רצינית שחבל על הזמן!shira123

נכון,ישנן בנות שמתקלקלות בשירות,אבל זה אחוז קטן מאד לעומת הבנות שבאמת תורמות ונותנות מעצמן ונשארות באותן רמה דתית שהן באו או להפך,עלו ברמה הדתית שלהן!

השירות לאומי זו שנה של נתינה מעצמך לאחרים,לעם שלך!!

זו החלטה של הבת אם ללכת לעשות שירות במקום שהיא בטוח תיפול בו [תיכונים של בנים וכדו'] או ללכת למקום שהיא תעלה בו כמה שיותר,כיום יש הרבה עזרה לא ליפול,יש את המדרשות,את הסביבות הדתיות,את האוריתות והשעורי תורה..

ולגבי הדעות של הרבנים שהבאת,אני ח''ו לא מזלזלת אבל ישנם הרבה דעות לבעד השירות לאומי!!!!

אז לפני שאת באה ומכלליה צריך לשים לב אם הנתונים נכונים או לא...

לדעתי הבנות שהתקלקלו בשרות זה לאו דווקא בגלל השרות~~אני~~
אנשים שמתקלקלים בגלל כל מיני דברים זה רק תירוץ. כי זה בא ממשהו עמוק יותר, וזה כביכול התירות שלהם להתקלקלו. אי כלך סבורה אנוכי כי כל הבחורות שהתקלקלו זה רק בגלל שזה נובע מדברים אחרים, ולא קשור לשרות וכו'..
ל2 הבנות שהגיבואנונימי (פותח)

בס"ד

רבים מהמקומות אליהם מופנות הבנות לשירות לאומי ע"י העמותות המפעילות את השירות , הם מקומות בעיתיים שחלקם ממש
מועדים לפורענות , וגם הוכיחו את עצמם כגורמים נזק רב לבנות רבנות הן עקב השירות עצמו והן עקב תנאי השירות
אך מה הבעיה בשירות לאומי המתבע במקום ללא בעיות ?כמו למשל מסגרת חרדית ללא גברים , בתום כל יום שירות חוזרת הבת לביתה
ושומרת על מסגרת הבית , מדוע גם זה אסור ? ודאי אתן שואלות את עצמכן את זה..

כשגדולי ישראל אסרו את השירות הלאומי , באיסור חמור כאשר הם קבעו כי הוא מהאיסורים שחייבים למסור עליהם נפש
הם לא חלקו בין מקום פחות טוב ליותר טוב , כך שוודאי שהאיסור של גדולי הדור נגד השירות הלאומי הוא על כל סוג של שירות
ועל כל מקום בו הוא מתבצע בפועל.
לפעמים לא חשוב היכן עושים את השירות , אלא מטעם מי עושים את השירות , אם למשל הגוף המפנה למקום שירות ללא בעיות צניעות
היה הכנסיה הנוצרית , האם בת היתה מעלה בדעתה להתנדב לשירות זה?כשמדובר בהשקעה של שנה\שנתיים של התנדבות ,
ודאי שגם הגוף שמטעמו מתבצעת התנדבות זו חייב להיות תואם לערכי המתנדבת , וכידוע לנו הגופים המפעילים כיום את השירות מפנים בנות
גם למקומות שהנזק הוא עובדה בדוקה ומנוסה כבר לאורך שנים , וראיה לכך היא שהיתה ועדה שמינה מזכ"ל המפלגה הדתית לאומית לפני עשרים שנה
ושם ביקש לבדוק את ענין השירות הלאומי , ונחשו מה ? ציטוט : " לאור המצב , אנו ממליצים להפסיק את השירות
במד"א , בתי האיסור , בבתי המשפט ובמשטרה" , עד היום , במשך עשרים שנה , לאחר אותה ועדה , מופנות בנות לכל התחומים הנ"ל , בניגוד להמלצות הועדה.
אם ככה , כיצד אתן בנות  , יכולות להתנדב במסגרת , שמפקיר חלק גדול מאוד מאחיות שלכן , תמורת בצע כסף ותו לא , ללא כל חשש
מהנזק העלול להיגרם לבנות אלה במהלך השירות , ובחלק מהתפקידים "הכשרים" כביכול , משתשמים כפתיון גם לשאר הבנות
לומר "כשרים אנחנו" וכל הרצון שלנו להטיב עם הזולת , נו באמת..

זה לא נכון,האגודות הם לא אלה שמפנות את הבתshira123

הבת היא זו שבוחרת באיזה מקום ותחום היא רוצה לשרת,זו בחירתה של הבת בלבד!!!!

אני מסכימה איתך שישנם הרבה מקומות בעיתיים כמו מד"א,בי"ח וכאלה,אבל זו החלטה הפרטית של הבת אם ללכת לשם או לא,וזה ממש לא האגודה ששולחת אותה!!!!

תגובה לשירהאנונימי (פותח)

בס"ד

כאשר כתבתי שהעמותות אלו שמפנות את הבנות בדרך כלל , זה לא היה בהכרח אמור להשמע כמו שאת חשבת , אלא עצם השירות בעמותות כאלו , גם כן מהוות בעיה בפני עצמה , מה עוד שבהרבה מקרים העמותות אלו ששולחות את הבנות , ואלו עובדות שקיימות בשטח אז להגיד שזה לא נכון קצת יהיה קשה.

לגבי מה שאמרת שזו החלטה של הבת אם ללכת "לשם" (השם יציל את אותן בנות) , קצת נשמע לא טוב , הרי אם הדבר הזה שנקרא שירות לאומי לא היה עומד על הפרק עבור הבנות , אז גם אותן בנות שכביכול "שולחות את עצמן" למקומות בעיתיים , גם הדבר הזה כביכול לא היה ,  ואז אותן בנות אשר משום מה מאתגר אותן העבודה במשטרה , תחת פיקוד שוטרים (גברים כמובן) , לא היתה להן כלל האפשרות לעשות זאת דרך שירות לאומי ואז ממילא היו נפתרות המון בעיות.

ואת יודעת מה , נניח ואת צודקת (לא שאני חושבת ככה) , האם אנחנו יכולים ללכת נגד דעת כל גדולי הדור שקמו נגד השירות הלאומי ?היתכן ? האם הפסוק "ושמרת לעשות ככל אשר יורוך" , כלל לא שייך אלינו  ?

האם הם לא ידעו שישנם מקומות שבנות תחת השגחת רבנית , וכו' ? הרי אין כאן שאלה , וודאי שהם ידעו , ולפני שמוציאים פסק הלכה של "הרג ובל יעבור" , את יכולה להאמין שגדולי הדור עברו על הנושא לאורכו ולורחבו , ולמדו אותו על כל גווניו , ואם לאחר מכן יצאו בהודעה שעלינו למסור נפשנו בעבור הדבר הזה , וכמו שהחזון איש אמר "מצווה לחלל שבת ולהציל בת ישראל אחת משירות לאומי" , אז האם בכלל ניתנת לנו הרשות לעשות כל העולה על דעתנו ?אני חושבת שהתשובה ברורה .

אותן בנות שהולכות למקומות אלו,shira123

הן בדר"כ בנות שמלכתחילה ברמה דתית לא הכי גבוהה,זה בדיוק כמו שהן ילכו בצבא..

לגבי דעות הרבנים,יש הרבה מחלוקות ודעות שונות בין הרבה רבנים..רבנים מהציבור החרדי אסרו על ש"ל..
אבל רבנים גדולים מהציבור הדתי לאומי אומרים שזה מותר ואף מעודדים ללכת לש"ל. ואנחנו זרם הדתי לאומי שהולך לש''ל הולך לפי הרבנים שלו,ולא סתם ככה על דעת עצמו..

התגובה שלך רק מחזקת את מה שאמרתיאנונימי (פותח)

לגבי אותן בנות , אשר אם לא היתה בידן האפשרות הזאת של שירות לאומי , היו חוסכות לעצמן התדרדרות נוספת ופריקת עול מצוות , ואם תגידי לי שהן יכולות לעשות זאת גם ללא שירות לאומי , אז נכון , אבל עלינו למנוע עצמנו מכל הדברים שעלולים לכתחילה לפגוע לנו בעבודת השם ובקיום המצוות.

רבנים מהציבור החרדי ? הרב עובדיה יוסף , החזון איש , מרן הרב שך , הרב חיים קנייבסקי , הבבא סאלי ועוד ועוד , הם גדולי הדור , ולא גדולי "העדה החרדית" , והתירוץ הזה של "הם גדולי הדור , אבל לא שלי.."(במילים אחרות כן?)  , נשמע ממש עצוב והזוי.

מעניין מי אותם "גדולי הציבור הדתי לאומי" , שאומרים שמותר ללכת , הרב מלמד ?הרב אבינר?הטענות שלהם מדוע מותר ללכת לשירות לאומי , כבר ממזמן לא אקטואליות..

הבנות מופקרות  אך ורק בעבור בצע כסף של השולחים אותן (המדינה , נו זאת שכל כך הרבה בנות רוצות להתנדב עבורה , ולהפקיר עצמה במודע ולא במודע  , אותה מדינה
שממש אכפת לה אם בת ישראל תשמור על צניעותה וקדושתה או לא).

בשאלה שנשאלה לרב אליעזר זלמן מלמד , מדוע הוא אינו כותב באופן מפורש שאסור ללכת לשירות לאומי , והלא ידוע
שכל גדולי הדור אמרו שזה איסור גמור , תגובתו הייתה :

אין בזה איסור , להפך , כל בת שעושה מעשה של חסד מקיימת מצווה (מישהו חולק על כך?וודאי שמי שעושה מעשה של חסד מקיים מצווה) , הדיון היה כיצד ניתן לעזור לפרט ולכלל.
ומה שבזמנו יצאו גדולי הרבנים , ובראשם הרבנים הראשיים (ולא , לא הרבנים רק של "החרדים" כי אם של כולם.) , כנגד גיוס בנות ,
ואף במסגרת השרות לאומי , זה היה מפני החשש שמא לאחר שהדבר ייקבע כחובה , ישתלטו על המסגרת גורמים חילוניים , שיגרמו לקלקול הבנות ,
אבל על מסגרת התנדבותתית לא דיברו, ( נא לזכור היטב את השורה הזאת).

עכשיו , ניתן את רשות הדיבור לגדולי ישראל אודות השירות הלאומי בהתנדבות , והאם אפשר לומר "שעל מסגרת התנדבותית" לא דיברו , כדברי הר' מלמד.

וכך כותב הרב יעקב ישראל קנייבסקי ( וכבר כתבתי את זה בהודעתי הראשונה , אך זה דורש ציטוט מחדש) , מיד כאשר שמע על השירות הלאומי בהתנדבות :

" בעוונותינו הרבים , מתכננים שוב להפעיל וללחוץ על גיוס בנות בצורת התנדבות לשרות לאומי , ובהיות כי ברור שרובם ככולם של המתגייסות , יתקלקלו יתדרדרו
הן באמונה והן בקדושת בת ישראל , שכל זה הוא ב"יהרג ואל יעבור" , ראיתי הכרח לחזור ולפרסם פסק דין הנ"ל , מאדירי התורה.

וכמובן שלמכתבו של הרב קנייבסקי , הצטרפו שאר גדולי ישראל , ועכשיו שיבוא הרב מלמד ויגיד שהם לא יתכוונו "למסגרת התנדבותית" .

לכן בנות שיודעים מראש שידרדרו,shira123

הבי"ס מדברים עם אותה אחת שעדיף לה אחרת וכדו' [לפחות אצלנו] וא"א לדון בזה כי זה כבר העניין האישי של הבת לאן ללכת ולאן לא,והיא תוכל לעשות את זה גם מחוץ למסגרת הש''ל או הצבע!!

את עשית הכללה נורא גדולה שאמרת ש: שירות לאומי=מקלקל את הבת ולכן לא צריך לצאת ולתרום. וזה ממש לא נכון כי כמו שאמרתי בהתחלה,יש מקומות שהשירות רק מוסיף לרמה הרוחנית והתורנית של הבת וישנם גם מדרשות וכדו' שעוזרות לבת ל-א להתקלקל.. ולהפך לדעת שהיא נותנת ותורמת מעצמה לעם שלה!!!

אני חושבת שמיצתי כבר,ואמרתי את דעתי,עכשיו זה יהיה סתם טחינה של הדברים [ולגבי דעות הרבנים,אמרתי כבר-תמיד ישנם מחלוקות לגבי כל הדברים ונאמר "עשה לך רב" כל אחד הולך לפי רבו ולפי דעותיו,אין הרבה מה לדון בזה!]

תגובהאנונימי (פותח)

בס"ד

"עשה לך רב" ממש לא מדבר על דברים מסוג כזה , כשמדובר בנושא של העם כולו , ושל כלל בנות ישראל , צריך ללכת לפי דעת גדולי הדור , ולא לפי רב האולפנא או רב הקהילה שבמקרה הוא גם הרב שלך..

יהי רצון שנשכיל באמת לקיים "ושמרת לעשות ככל אשר יורוך" .

בהצלחה לך..

וואוו..אממ..רחובותית!!=)

באמת נותן נק' למחשבה..ויש בזה באמת משו..
וכן,זה ממש נפוץ הדרדרות של בנות בשירות לאומי..
וגם בנות שהיו באולפנא שיא הטובות ואחרי שנה של שירות יכולות להשתנות ממש..
נכון שזה בחירה של הבת ולפי זה היא צכה לחשוב בדוגרי ולהכיר את עצמה אם זה יגרום לה להתקלקלות וכ"ו..
אבל בתכל'ס לא כל הבנות בכלל חושבות פעמיים אם לעשות שירות ואם כן אז איפה..יש איזה לחץ חברתי כזה שברור שאני עושה שירות..אפילו לא חושבות על הבעיות שיש בזה..
וזה נגיד ממש חבל..כי גם אם תבחרי לך את המקום ש100% אין לך מה להתקלקל בו(שגם את זה את לא באמת יכולה לדעת).אין לך מושג עם מי תתקעי פתאום בדירת שירות..
ובאמת לא חסר סיפורים על כאלה שהביאו בנים ועישנו בדירה..
ובנאדם גם אם הוא רוצה וגם אם לא,מושפע מהחברה שלו בצורה כל שהיא,כמובן שיש רמות..

ואם מישהיא רוצה לתרום,יש דרכים שלא חייבות לעבור דרך המדינה והמסגרת הזאת..
בקיצור,זה נושא ממש מורכב..
גם אני עדיין בכלל לא גיבשתי דעה נורמאלית..

בהצלחה לכולם,בחירה מוצלחת

תגובה לרחובותיתאנונימי (פותח)

בס"ד

היום לצערנו , בנות יודעות ישר שכשהן תסיימנה את השנת לימודים האחרונה , הן יגוייסו "לשירות הלאומי הנשגב"

זה החינוך שהן מקבלות , ועליו הן נשענות , ועל כך כואב מאוד .

גם אני כאחת כזו , רציתי לבדוק את הצד השני , האם מאחורי "התרומה למדינה" , עומדים דברים אחרים , מה דעת ההלכה לגבי שירות לאומי , וכן הלאה.

וברוך השם , זיכה אותי השם הטוב , להגיע להחלטה הנכונה , שהיא לא לעשות שירות לאומי.

לגבי מה שאמרת , אני מסכימה איתך לגמרי , ישנן המון המון בנות , שהולכות אחרי "הזרם" ולאן שחברה איקס הולכת , היא תלך אחריה , ולא משנה אם המקום טוב לה מבחינה דתית ומה ההשלכות של אותו מקום, ומקרים כאלו הם רבים ומרובים.

גם במקום שלכאורה הבנות חושבות שהן לא יתקלקלו ולא ישפיע השירות שלהן על רמתן הדתית , הדבר יכול לארוב ולהופיע במקום הכי לא צפוי , ולא סתם אסרו גדולי הדור את השירות הלאומי , כנראה שהם ידעו היטב על מה הם מדברים באמרם שעלינו למסור נפשנו על הנושא.

גם לגבי הנושא של הדירות , הבת שירות אמנם יכולה לעשות את השירות שלה במקום כשר , אך כאשר היא לא תחת השגחת הוריה , והיא נמצאת עם עוד מספר חברות בדירה , ופתאום הכל נראה כל כך חופשי , בלי מה אמא תגיד או מה אבא יגיד , אז מתפתים ונופלים אחרי היצר הרע..

וצר לי , אבל במקרה הטוב זה נגמר ב"עישון עם בנים" (לרגע שלא תחשבו שאני מקלה בחומרתו של המעשה), ישנם מקרים הרבה יותר חמורים שאין המקום כאן להרחיב על כך .

מעדויות של ממש אפשר להגיד ברוב המקרים מקור ראשון , בנות סיפרו לי על מה שהן ראו בעת שירותן , או על מעשים ומקרים שקורים , אצל הבחורות שהיו הכי הכי טובות וכל אולפנא הייתה מתפארת בהן , והן נופלות , מסכנות אותן בנות , שלתומן חשבו שהן עושות שירות לאומי טהור וקדוש , ועושות מצווה וחסד עם עם ישראל , אבל לצערן הן נפלו , ומנפילות כאלו לפעמים מאוד קשה לקום.

העזרה הכי גדולה של בת ישראל לעם ישראל , זה שהיא תהיה צנועה , קדושה , וטהורה , ולא סתם נאמר לנו שבזכות נשים צדקניות נגאלנו ואנו עתידין להגאל , בת ישראל צדיקה , תורמת הרבה יותר למען עם ישראל מאשר היא תלך לבית חולים ותתנדב שם ואחר כך זה יעבור לדיבורים עם הרופאים , או עם החולים , והשם יצילנו מעבירות אלו..

אני יודעת על המון בנות שלומדות בבית יעקב למשל , שדיברתי איתן על הנושא , וכששאלתי כיצד הן תורמות לעם ישראל , הן אמרו לי שרבים לא יודעים , אבל המון בנות אצלהן , לוקחות ילדות נכות ומוציאות אותן לטיול , הן עוזרות בבתים עם משפחות שקשה להם , וכן הלאה , בלי תמורה של משכורת חודשית , בלי מסגרת התנדבותית כזו או אחרת  , פשוט כדי לעשות חסד אמיתי וטהור למען עם ישראל , אם הייתן שואלות חצי מהבנות , אם הן היו הולכות לשירות לאומי ללא המשכורת החודשית , (אפילו שהיא לא רבה) , אני בטוחה שהתשובה הייתה לא . ( בלי להכליל כמובן , לכן לא התבטאתי ב"כל הבנות").

יהודיה יקרה , שהשם יתן בליבך להגיע להחלטה הנכונה .

ברור שהולכים לשירות לאומי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!רונקי
אני מכירה אלף בנות שהלכו לשירות לאומי ולא היתקלקלו.. ובדיוק אותו דבר את יכולה להשליך על לימודים גבוהים אולפנא סניף וכד בקשר לרבנים יש הרבה רבנים שממש בעד שירות לאומי.... ובאמת זו שנה שבה את תורמת מעצמך למישהו אחר וקצת יוצאת מהבועה... כמובן שאת צריכה מקום שיתאים לך וגם יעזור לך להיתקדם... אבל זה שחוששים זה לא סיבה לא ללכת... 
ממש לא כזה ברור..רחובותית!!=)

ונראה לי שזה בדיוק הבעיה שלנו..
שברור שלנו שהולכים בלי לברר בכלל ת'נזקים שזה יכול לגרום..

הכי קל להגיד,"מה תראו כמה יצאו אותו דבר והפוך ולא התקלקלו!"ברור שיש גם דוגמאות כאלה..
אבל לא חוכמה להיות כאלה תמימות
צריך לבדוק ולא ישר לזרום עם הזרם..

בדקתי את הנושא.. זה לא בגלל שכולם הולכיםרונקי
זה בגלל שאני חושבת שזה מה שנכון!!!!!!!!!!
תגובה לרונקיאנונימי (פותח)

בס"ד

רונקי היקרה , זה שאת מכירה הרבה בנות שהלכו לשירות לאומי ולא התקלקלו , זה לא אומר שזה מעיד על הכלל , ואם ניקח את כלל הבנות , נראה נתונים קצת שונים ממש שאת ניסית לצייר , ואלו דברים בדוקים שרואים , ולהתעלם מכך אי אפשר.

אף אחד לא אמר שלא צריך לתרום , ברור לכולם שלעשות חסד עם יהודי , ולתת צדקה שמעתי פעם פירוש , שזה לאו דווקא לתת כסף לקופת צדקה , אלא לפעמים צריך לתת צדקה מעצמך , פירושו לראות כמה דקות ביום אתה מקדיש למען השני , ואין כאן סתירה בדבריי , אלא פשוט אני אומרת שאפשר וצריך , אבל לא "חובה" לעשות זאת דרך השירות הלאומי , אשר תוצאותיו ההרסניות בדוקות ומנוסות , ואשר כל גדולי הדור יצאו נגדו , וכידוע אנחנו מצווים ללכת על פי מה שחכמים אומרים לנו , אז ללכת נגד פירושו ללכת נגד התורה , ולא לקיים את הפסוק "ושמרת לעשות ככל אשר יורוך" , אם את כל כך רוצה לתרום לעם ישראל , אפשר לעשות זאת בקלות רבה , ללא תמורה כספית , ללא דירה עם עוד בנות אשר תוצאותיה לעיתים די הרסניות , וכן הלאה וכן הלאה ..

בכל אופן , שיהיה לך בהצלחה.

השם אחד- דעתי על מה שכתבת!סמיילי!
קודם כל, מצטערת, אבל נשמע מדברייך זילזול עצום! "האמת הכואבת" "זיכה אותי ה' להגיע לחלטה הנכונה"
וכ' וכו'.. שמעי, יש דעה שאומרת שזה אסור לחלוטין, ויש דעה שמחזקת ואומרת שזה מצוה גדולה ויישר כח גדול למי שמקדישה מזמנה למען עמה וארצה.
את צריכה לראות מה נכון בשבילך! אם את או כל שמיניסטית אחרת יודעת שהיא תיכשל- שתלך למקום שאין בו סיכוי כזה. או אם היא חושבת שהשליחות שלה בחיים עכשיו זה להתחתן, להקים בית, ללמוד, להיות רופאה ולעזור לאנשים- אחלה! זה עבודת השם שלה כרגע, זה השליחות שלה עכשיו.
אבל, אם היא מרגישה שהשליחות שלה עכשיו זה לתת מעצמה, שנה או שנתיים לעם שלה, לארץ, להגביר את החיבור שלה לעם ישראל, ודרך השרות הלאומי היא תעשה את זה בשלמות הכי גבוהה שהיא יכולה, כי זוהי מסגרת מסודרת,לבנות ולהבנות מתוך כך, להתקרב לה' ולדרכיו, וכמובן כמובן זוהי הכללה להגיד שזה בדוק ומנוסה שהרוב נהרסות!!! ככ ככ ככ לא נכון!!!! איך את מסוגלת לפרסם דברים כאלו!!! כמובן להיזהר מאוד, רק מקום שמתאים, וכו', אבל לברוח מזה לגמרי???? חס וחלילה.
ואני מאושרת שה' זיכה אותנו לראות מעבר לנקודות השחורות שיש בכל תחום בחיים ובפרט בשרות, שנתן לנו את הכלים להתמודד עם בעיות ולבטים שבאים הרבה פעמים בתחומים של מצווה וחסד...

אשמח לתגובה..
שבועטוב!!
תגובה לסמייליאנונימי (פותח)

בס"ד

חלילה אינני מזלזלת במי שעושה שירות לאומי , מצטערת אם זה נשמע כך , ההפך הוא הנכון.

את אומרת שישנה דעה שאוסרת את השירות לחלוטין , וישנה דעה שאכן מתירה , אז אם תעלי כמה הודעות תוכלי לראות , שגם הרב מלמד , שטוען שהדבר מותר , לא כל כך הבין את דעת גדולי הדור נגד השירות , ואמר שהם לא דיברו על מסגרת התנדבותית , דבר שהוכח כלא נכון כמובן , והם דיברו בהחלט גם על התנדבות , אז אינני יודעת מי מתיר כן ללכת מלבד הרב מלמד , הרב אבינר וכו' ..אגב , אני חושבת שלפסוח על דעתם של הבבא סאלי , החזון איש , הרב שך וכו'  , שאסרו באיסור מוחלט כל סוג של שירות עבור בת ישראל , בין אם זה צבאי או לאומי , זה לא ממש ללכת לפי דעת התורה , אשר ציוותה אותנו ללכת על פי מה שהורו ומורים לנו חכמים.

אינני חושבת שהשירות הלאומי היה יכול חלילה לקלקל אותי , אבל לכתחילה , כאשר ראיתי את כל מה שזה עושה לבנות אחרות ואת כך שאני ממש לא רוצה להיות שותפה לארגונים אשר אחיותיי נהרסות ממנו , וכלל לא מעניין את מדינת ישראל אם הן שומרות על צניעותן וקדושתן בהיותן בנות ישראל , ואת כל ההשלכות שיכולות לצאת מהשירות , ובראש ובראשונה , שאסרו את השירות הלאומי כל גדולי ישראל , לא חשבתי פעמיים , ומיד הגעתי להחלטה , מי אני שאלך נגד דעתם של גדולי ישראל , אגב , כמובן שאם הייתי עושה שירות , אז זה היה במקום "כשר" אם אפשר לקרוא לזה כך , ללא בנים וכו' , ואפילו אם הם בכיתה ב' בבית ספר יסודי , כי לא לשכוח יש חדר מורים וכו' ..(אז כן , אפשר לא להכנס לשם , אבל מספיק שפעם אחת נכנסת ונכשלת בדיבור וכו' , לא שווה כל השירות).

נתתי דוגמה בהודעה למעלה , אשר דיברתי עם מספר בנות מבית יעקב , אשר גם הן תורמות לעם ישראל , אבל לא דרך השירות הלאומי , מדוע את חושבת שחובה לעשות זאת דרך השירות ? להגביר את החיבור לעם ישראל?נו טוב ..נשמע קצת לא רציני , החיבור של בת ישראל , לעם ישראל , הוא כאשר היא תהיה תחת השגחת הוריה , צנועה וקדושה , וצדיקה בעיניי השם יתברך , בזה היא תורמת פי כמה וכמה לעם ישראל ואשריה של אותה בת ישראל שנוהגת כך.
אני לא יודעת עד כמה המסגרת הזו מסודרת כפי שאת מתארת אותה , יש בה המון המון בעיות כפי שרשמתי למעלה , (ונכון , לא הכל שחור , מסכימה) .

את לא צריכה אותי בכדי לראות כמה בנות נהרסות מהשירות , אם קצת פוקחים את העיניים רואים זאת ממש..
ושוב , כתבתי כבר שאינני מכלילה , אני יודעת גם מהיכרות אישית , שיש המון בנות שאינן נופלות ועושות שירות "לתפארת מדינת ישראל" , אבל , מאידך יש המון בנות שהשירות לא מוסיף להן ולא רק שהן לא מקיימות מצווה , אלא שכרן בהפסדן .

עלי והצליחי..

עייני בתגובתי יותר למטה...אוסנת

א. את מחליטה מי הם גדולי הדור, ומקטינה בערכם של אחרים.

ב. אם מישהי מתקלקלת - זאת בחירה חופשית שלה. אולי לא חינכו אותה טוב כשהיא היתה נערה.

ג. את פוסלת טענות של "אני מכירה בנות שעושות שירות ונבנות", אבל מאידך - את כותבת בדיוק באותו סגנון על בנות שנופלות...

ד. מי אמר שבנות אצלנו לא מתנדבות כמו בבית יעקב?!

ה. תיקון טעות - הרב מלמד לא ממש בעד שירות לאומי מ ס י ב ו ת- א ח ר ו ת. אל תקחי אותו כדוגמא.

שבוע טוב.

תגובה לאוסנתאנונימי (פותח)אחרונה

בס"ד

א. להגיד שאני החלטתי , שהבבא סאלי הוא גדול הדור , זה לא רציני , שהרי פוקדים מדי יום את קברו מאות יהודים , אז מי קבע שהוא גדול הדור , אני ?כנ"ל החזון איש , כנ"ל הרב שך , וכן הלאה , אז להגיד שאני קבעתי מי הם גדולי הדור , נו טוב.

ב. תתפלאי לשמוע , על בחורות טובות מאוד , הן בחינוך מהבית , הן בחינוך מהבית ספר , שעשו שירות לאומי , ונחשי מה ?נפלו כמו גדולות , אבל מה הפלא כאן ?שהם היו בחורות טובות , מאוד אפילו..אז למה הן נפלו בכל זאת ?כי כשאתה לבד בדירה במשך שנה\שנתיים עם חברות , ופתאום הן שמות בפלאפון שירים בלועזית , אז פתאום לא נעים להעיר כי אני אצא "פאנטית" , או מביאים את הדוד של הדודה לביקור קטן , ומשם זה מתגלגל לביקור של חבר של הדוד , וכן הלאה וכן הלאה , וכשהבת בגיל 18 לא תחת השגחת הוריה , התוצאה הרסנית ברוב המקרים.

ג. אותה תשובה כמו ב'.

ד. אף אחד לא אמר זאת , סה"כ העלתי דוגמה שאפשר להתנדב גם ללא "השירות הלאומי".

ה. על הרב מלמד באמת שאין מה לדון.

שבוע טוב .

צודק,ו"השם אחד" את מטעה אנשים ומסלפת !!!אנונימי (פותח)

למה את לא מביאה את הרבנים שכן חושבים ששירות לאומי זה דבר

שחשוב לעם ישראל ?, למה את מסלפת עובדות ?, זה בכלל לא נכון

שרוב הבנות מתקלקלות או יורדות, האחוז  שמתקלקלות הם אחוזים

השואפים לאפס,ורוב הבנות שעושות שירות הם בונות את עצמן

ותורמות לעם ישראל בצורה משמעותית,זה פשוט שטויות מה שכתבת

וחבל

תגובהאנונימי (פותח)

בס"ד

כנראה שלא קראתן הכל , אז כן , הבאתי חלק מהרבנים שסוברים ששירות לאומי אכן מותר ואין בו שום היסור , ומצד שני אותם רבנים שהתירו , נמצאו כמסלפים את דברי גדולי הדור אשר אסרו את השירות , והוכחה לכך הבאתי בכמה הודעות למעלה.

אף אחד לא אמר שעזרה לעם ישראל זה לא דבר חשוב , להפך , איני מבינה מהיכן אתן מסיקות כך , מדבריי ממש לא נשמע שאני נגד עזרה וחסד , להפך , סה"כ נאמר שאסור לעשות זאת דרך השירות הלאומי , כנראה שכל אחת מפרשת את הדברים איך שהיא רוצה.

אני לא יודעת על איזה אחוזים את מדברת , אך צר לי לאכזב אותך , טעות גדולה בידייך , כנראה שאינך בקיאה מספיק בנתונים המדאיגים על בנות השירות הלאומי , תרומה יש , אין ספק , אך אם בת שירות תורמת על חשבון צניעותה וקדושתה , אין כאן שאלה בכלל וברור ששכרה בהפסדה.

כל טוב..

ל"השם אחד"אוסנת

זה מאוד קל לומר "אני צודק, כי ככה גדולי הדור אמרו" כש:

א. לא מתמודדים עם הטענות שכנגד.

ב. אני קובע מי הם גדולי הדור.

מצטערת, אבל היו עוד גדולי הדור שקבעו הפוך. אותם שכחת לספור - ואפילו התעלמת מעצם היותם "גדולי הדור"...

בכל מקרה, בעניינים של מדינה ודת, יש שני אנשים שקובעים - הרבנים הראשיים. ל. הם הסמכות. לא כל רב, לא משנה עד כמה הוא גדול - מבין בעניינים שבמדינה - וזה בדיוק התפקיד של הרב הראשי.

אני סומכת על אותם רבנים ראשיים שהתירו את השירות הלאומי. הם בדקו את העניין והחליטו להתיר. מאז לא נמצא רב ראשי שפסל זאת שוב. שהרי - תמצאי לי הלכה פסוקה שאוסרת את זה... הכל נובע מתוך החשש להתקלקלות. וההתקלקלות תלויה רק בבת עצמה. את יכולה לשמור על עצמך, ורק להבנות!

(זה דוגמא להבדל בין חרדים לדתיים לאומיים - אנחנו לא בורחים מהתמודדות. אנחנו נבנים ממנה ובונים אחרים איתנו)

"טקסט"=רחובותית!!=)
מצטערת לנפץ השליות,האחוזים שיורדים מהרמה שלהם הם ממש לא אפסיים..
יש המון כאלה.וזה לא שהם נהיו חילוניות או משו כזה,פשוט התקלקלו,גם רוחנית וחיצונית..
הושפעו מהחברה שהייתה סביבם..
צריך עמוד שדרה ממש חזק,וללמוד ולהתחזק תוך כדי ולהשפיע ב-מ-י-נ-ו-ן!בשירות כדי שלא יקרה מצב שכאשר בת באה לשירות כדי להשפיע ומושפעת,תופעה כ"כ נפוצה..ותכל'ס לא כולם יכולות לעמוד בזה..
אם כך נותר רק פתרון אחד.....ללכת לצבא=]רוני-שבות

סתם....

כל אחת צריכה לעשות מה שנכון לגביה.....אי אפשר להכליל לשום כיוון...

אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך