בס"ד
אני רוצה להעלות את הנושא המאוד כואב הזה ששמו "השירות הלאומי".
כאולפניסטית לכל דבר , גדלתי גם אני על השירות הלאומי הנשגב , וכמה אחכה לרגע המיוחל , סיום י'ב , ומיד לאחר מכן "גיוס לשירות הלאומי , שהרי כמובן שצריך לתרום לעם ישראל".
אז כן , לא נחפשתי לכל מיני דברים אשר בסופם הגעתי להחלטה , אני ושירות לאומי , לא ילכו יחד.
כמה חודשים לפני , התחלתי באמת לרדת לעומקו של הנושא , ולראות האם באמת הדבר תורם לי ולעם ישראל באמת כפי שמתואר , והאם למעשה הדבר מותר על פי ההלכה , שהרי המון בנות הן מהיכרות אישית והן מסיפורים של חברות וכדומה , ירדו הן בצניעותן , הן בקדושתן , והן ברמתן הרוחנית , עד כדי שחלקן פרקו כל עול מצוות מעליהן , דבר שחלילה לא הייתי רוצה שיקרה לי או לכל אחת מעם ישראל.
אשתף אתכן במחשבותיי ומאמרים , דעת גדולי הדור וכדומה בנושא..
אם נעצור ונביט לרגע , האם באמת הדבר תורם לנו (הבנות) , ולעם ישראל באמת כפי שהוא מוצג לנו ?"לתת , רק לתת מעצמך בלי לקבל , עם ישראל זקוק לנו , הבתי אבות , היתומים , הילדים שגדלים השם ירחם על חינוך חילוני , הם זקוקים לנו".
לכאורה אפשר לטעון שאכן כך הם פני הדברים , כאשר בת שירות נותנת שיעור בפני ילדים בכיתה ב' , איזה "עבירה היא כבר יכולה לעשות" , הרי היא מלמדת אותם יהדות , הם שואלים שאלות על חגי ישראל ומקבלים תשובות וכדומה..
לפניכן בנות , תגובתו של הרב יעקב ישראל קנייבסקי זצ"ל (הסטייפלער ואביו של הרב חיים קנייבסקי) , אודות השירות הלאומי :
"עת צרה היא ליעקב , בעוונותינו הרבים מתכננים שוב ללחוץ על גיוס בנות בצורה של "התנדבות לשירות לאומי"
ובהיות כי ברור שרובם ככולם של המתגייסות יתקלקלו ויתדרדרו הן באמונה והן בקדושת בת ישראל ושמירת הדת שכל זה הוא "ביהרג ואל יעבור" .
הינה גם דעת מרן הרב שך , הגר"ח שמואלביץ , רבי יחזקאל אברמסקי , האדמור מגור , האדמור מויזניץ , וזה לשונם :
אנחנו החתומים למטה מודיעים דעת תורה כי האיסור הנ"ל , שריר וקיים בכל תקפו וגם עתה ואיסור חמור הוא לבת ישראל לילך להתנדבות לשרות לאומי בכל מסגרת שהיא , אנו פונים לכל בנות ישראל ולהוריהם , שלא ליגרר אחרי פיתויים כי העניין הזה הוא מהאיסורים שאנחנו חייבים למסור נפשנו עליו.
גם דעת גדולי הספרדים באותו זמן (הבבא סאלי , הגאון בן ציון אבא שאול , הרב מרדכי שרעבי , הרב יהודה צדקה ) וזה לשונם :
מאחר וגזירה קשה זו , תפגע ותהרוס יסודות המשפחה בישראל בכלל ובקרב עדות המזרח בפרט , על כן הוחלט
על ידי ראשי עם קודש , גדולי עדות הספרדים , להעמיד את הורי הבנות , והבנות עצמן , על כובד ועומק משמעות הגזירה
הנוראה הזאת , שתחילתה התנדבות , סופה חיוב , ואחריתה התאבדות נפשית ורוחנית , והתמוטטות יסודות הצניעות והמשפחה בעם ישראל
גזירה זו שבאה במסווה של התנדבות , קשה ומסוכנת לישראל שבעתיים מגזירת העבירה על הדת בפרהסיא , באשר היא מוסווית במעטה של התנדבות.
על כן אנחנו מכריזים , שגיוס בנות לשירות לאומי הינו כגיוס לצבא ואסור באיסור מוחלט.
בנו של הרב עובדיה יוסף , הרב יצחק יוסף מסכם בספר הלכות שהוציאו לבנות ישראל " אסור באיסור מוחלט
לבנות להתגייס לשירות צבאי , ואף לשירות לאומי , וכל כבודה בת מלך פנימה , להיות תחת השגחת הוריה.
וכבר הורו כן כל גדולי הדור , ושמרת לעשות ככל אשר יורוך"
כמו כן גם הרב מרדכי אליהו בנוגע לשאלה שנשאלה בנושא , הודיע שאין שום היתר ללכת לשירות לאומי.
ועכשיו בנות יקרות , אחיותיי , האם כאשר אנחנו רואים את דברי כל גדולי ישראל נגד הדבר הזה שנקרא שירות לאומי , אנו יכולות לעמוד מנגד ולהצהיר "לא , הם טועים , מותר."
האם באמת מישהי תאמין אם תגיד לעצמה דבר כזה? וודאי שלא , בנות יקרות , הנני יודעת שלא כל הבנות "מתקלקלת" לא עלינו , וישנן המון בנות שמרגישות שהן כן תורמות בשירות שלהן , ולא רואות בכך שום איסור , אך גם להיות תחת ממשלה חילונית אשר היא ולא אחרת שלחה אותכן למשימות הללו , זה איסור , ועלינו ללכת אך ורק על פי דעת תורה , ולא על פי דעתו של אולמרט אשר צניעותה של בת ישראל וכבודה לא בראש מעייניו , והוכחות לכך ראינו בלא מעט פינויי ישובים.
בנות יקרות , שמרו על כבודכן , וודאי שאם תקחו מבוגר לטיול , ותעשו לו יום כיף בבית אבות , מצווה בידכן , אך האם זה שווה לעומת הנזק שנגרם לכן ?וודאי שלא , והרי ששכרכן בהפסדכן , אף אחד לא מהרהר ולא חולק על כך שלעזור , לתת , זה אסור , להפך , השאלה היא כיצד עושים זאת , ובאמת , אם עולה לכן השאלה "אז מי כן , מי יעשה אם לא אנחנו" , באמת שאין לכן מה לדאוג , יש מספיק אנשים שיעשו זאת , וגם כאן אם תעלה שאלה כמו "למה הם כן ואנחנו לא " , את בת ישראל , את בת מלך , כבודך חשוב מלהוציא מבוגר לטיול , וצניעותך וקדושתך חשובה פי כמה וכמה בעיניי השם יתברך , ובזכות כך שאת תהי צדיקה , את וודאי תקרבי את הגאולה.
אשמח לגתובות ענייניות בנושא , אוהבת אתכן אהבה אמיתית וכנה כאחות אל אחות , ויהי רצון שהשם הטוב ברחמיו הרבים , יתן בלב כל אחת ואחת מבנות ישראל הקדושות , דעת ותבונה להגיע להחלטה נכונה בנושא.