איך מתמודדים עם הערות פוגעות של ילדים?מודדת כובעים

פעמים רבות חוזרים הילדים מבית הספר עצובים ש"העליבו אותם". 

מה זה העליבו?

אז למשל:

הספר שלך ממהדורה אחרת, איזה לוייתן מצחיק יש לך בספר טבע!

XXX שמש!!! כולל צחוק של שני ילדים (הכוונה לשיער הזוהר בשמש)

לתפוס יותר מקום מחצי השולחן בכיתה

לסובב את הגב בכיתה

מדובר בילדים מתוקים, חכמים ונהדרים (אמרה האמא... ) לא בילדים שיש סיבה לדחות בכיתה.

ואני די חסרת מילים, איך ללמד אותם להעביר? איך ללמד אותם לא להיפגע, או להיפגע ולסלוח? מה לומר, מעבר ללהבין אותם?

בנוסף - לא כל מה שהם טוענים שזו פגיעה, זו אכן פגיעה... לפעמים באמת הם מוציאים מפרופורציה. (למשל בבית - אין לXXX מזלג! יכול להיחשב כעלבון....)

עונה בתור גננתפה לקצת
(עוד לא אמא)

אני מסבירה להם במילים פשוטות שאין סיבה להיעלב.
לדוגמא על המזלג שהבאת בסוף, אני אומרת להם
"הוא אמר שאין לך מזלג?" הילד בדכ עונה בבכי שכן. ואז אני אומרת לו "יש לך מזלג? הוא צודק. באמת אין לך מזלג". מביאה מזלג, "ועכשיו יש לך. זה מעליב? הוא רק אמר מה הוא ראה, שאין מזלג".
בדכ הם מבינים את זה.
או מדגימה על עצמי. גם לי אין/יש. וזה לא מעליב, זה נכון.

אבל אולי בעצם זה טוב רק כששניהם מולך, ואז גם השני מבין שבפעם הבאה מיותר לומר את זה...
תלוי בגילאמא ל6 מקסימים
יש לי בת מאוד בוגרת, שאני ממש מדברת איתה בגובה העיניים. והיו פעמים שאמרתי לה שכך אמרו לה ,פשוט כי מקנאים בה. ואז יום יומיים אח"כ היא באה ואמרה לי: את יודעת מה ? שמתי לב שאת צודקת, היא באמת מקנאה ולכן אומרת לבנות כל מיני דברים, לי ולחברות שלי....
ויש לה גם פה גדול: היא אמרה לאותה ילדה פעם: תפסיקי להעיר, את סתם מקנאה...
לא יודעת אם זה יפה כך לומר או לא, אבל תכלס זה עבד
אז באמת שכחתי לציין פרט חשוב -מודדת כובעים

מדובר בילדים גדולים... בין 7 ל- 10.

נשמע כמו צורך בהעצמת הביטחון העצמיאופטימיתת
אני לא אשת מקצוע או משהו אז בבקשה תקחי את הרעיון כפשוטו, אם נראה לך מתאים אז בשמחה אם לא אז כנראה שהאינסטיקט האמהי שלך יותר נכון מהתגובה שעל סמך מידע מוגבל.
אני חושבת שבתור אמא יש לך את האפשרות להראות להם כמה כשהם חזקים ובטוחים בעצמם אז אף אדם אחר לא יכול לפגוע בהם.
למשל: הספר שלך ממהדורה ישנה יותר - ברור אנחנו מכירים את הספר הזה ממזמן.
איזה לוויתן מצחיק? לא הבנתי את המקום לפגיעה אבל גם ציינת שלעיתים זו לא פגיעה של ממש אלא איך שהילדים תופסים את זה.
אני חושבת שכדאי לנהל איתם שיחה על מה התחושה כשמישהו אחר מותח עליי או על חלק מהחיים שלי ביקורת ואיך אני לוקח את הביקורת הזאת. בגלל שהם בגילאים יחסית בוגרים אפשר לפתח איתם את הרמה של השיחה:
הוא אמר ככה וככה - אוקיי, אתה חושב שזה נכון?
אם לא אז לא צריך להתייחס לכל מה שאומרים.
אם כן, אתה חושב שכדאי לשנות את זה?
אם לא, אז מותר להיות שונה וזה בסדר גמור. להעצים את השוני שלו והייחודיות שלו שיהיה שמח בה.
אם כן כדאי לשנות אז בוא ננסה להפריד בין איך שהוא אמר למה שהוא אמר, ניקח את מה שהוא אמר ונתעלם מאיך שהוא אמר.

בכל מקרה ברגע שתתני להם 2 כלים:
1. אתה ילד חכם ומוצלח.
2. איך להתמודד עם ביקורת.

אני חושבת שיהיה להם יותר קל לא להיפגע ולצאת מחוזקים גם בקונפליקטים אחרים.

הרבה הצלחה
לוקחת את מה שכתבת תודה רבה!מודדת כובעים

מוכר לגמריאנונימית לרגע1

לי זה קרה עם אחת הבנות. לקחתי אותה לשיחה והסברתי לה שגם אמא לפעמים שומעת דברים לא נעימים מאנשים, אבל כל אחד יכול לחשוב מה שמתאים לו. העיקר הוא מה שהיא חושבת ויודעת.

הסברתי לה שגם לפעמים אבא ואמא לא מסכימים. ושאלתי אותה האם היא חושבת שאבא/אמא נעלבים מזה? הסברתי שאפשר להקשיב, למישהו שחושב משהו אחר מאתנו, אבל לא צריך להעלב אם הוא חושב אחרת מאתנו.

עצות ממדריכת הוריםנופר לוטווין

הי

קחי בבקשה את דבריי בערבון מוגבל , כי אינני מכירה את הנקרה, לא את הילדים ולא את הנסיבוץ. זו רק עצה מאד כללית-

ככלל, אני מאד מעודדת דיאלוג כדרך חיים וככלי להתמודד עם קשיים.

את כתבת "מה לומר, מעבר ללהבין אותם?"- להבין אותם זה עולם ומלואו ולפעמים זה כמעט כל מה שצריך לעשות. אם את עושה את זה טוב, באמת מבינה לליבם, מכבדת את ההרגשה שלהם, מעודדת שיתוף, מקשיבה, משוחחת איתם על זה, או פשוט רק מקשיבה- זה המון! אל תזלזלי בזה. נפלא שזה קיים.

תפקידנו כהורים , לתפיסתי, הוא לא לפתור בעיות ולא למנוע מהילדים להתמודד עם דברים, אלא לעזור להם להתמודד עם החיים. היום זה ילד שהעליב אותו בגלל ספר ומחר זה יהיה בחור שיגיד לו משהו מעליב לעיני רבים. אין לזה סוף ולא נהיה לידם תמיד.

אם תצאי מנקודת הנחה שלא מטרתך היא לפתור לו את הבעיה, אלא לעזור לו לבנות סל כלים ובסיס רגשי יציב - או אז יוקל עלייך ועליו.

בשיחות שלכם תביעי אמפתיה. לא רחמים. זה שונה. תביני, תקשיבי. תגיבי קצר ולא להגזים את הדרמה שהוא כבר עשה. ("אני מבינה שזה העליב אותך קצת / נשמע שממש נפגעת ממה שהוא אמר").

לפעמים די בשיקוף הזה כדי שהילד כבר לבדו יעשה עיבוד נתונים ויגיע לפתרון.

את יכולה לשאול אותו :"מה לדעתך אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה שוב? / בפעם הבאה שזה קורה?".

לא להוכיח את הילד על "טעותו" שזה "לא באמת מעליב". זה כן מעליב. מי שמינו לקבוע מה הוא מעליב ומה לא? עלבון הוא תתחושה סובייקטיבית, ובכל גיל משהו אחר מעליב אותנו ברמות שונות. גם אנחנו נעלבנו כשילד חטף לנו טוש אדום בגן. היום ניעלב ממשהו אחר. הנקודה היא שבכל שלב התפתחותי- הילד חווה את הפגיעה כפגיעה אמיתיתי. להגיד לו "זה לא מעליב" או לשכנע אותו למה זה לא נורא- זה לא מנחם. זה מכניס את הילד לפרדוקס ("היא אמרה לי לא להעלב אבל למה אני כן נעלב? איזה טיפש אני. אז מה אני אעשה?") .הוא נשאר ללא פתרון וגם עלול לכעוס על עצמו שמרגיש את מה ש"לא צריך" להרגיש.

באופן כללי שימו לב לדוגמא אישית. הרבה פעמים הילדים לומדים מאיתנו- איך אנחנו מגיבים למקרים דומים, ואיך אנחנו מתייחסים למה שהוא מספר (בחומרה, בהגזמה, בעודף רגשנות, בכעס, בשתיקה).

בהצלחה

החכמתי תודה!מודדת כובעים

לבת שלי היו דברים דומיםחיוך על הפנים

היא באה ואמרה לי לא רוצה שוקולד בלחם(היא נורא אוהבת ממרח שוקולד)

שאלתי למה? כי חברות בגן אומרות לי שממרח שוקולד זה איכס

עניתי לה (מודה זה לא היה חינוכי לעניין ...) הן אומרות איכס כי הן מקנאות,

בד בבד דיברתי עם הגן שענו שישימו לב שלא ידברו כך לאף אחת על האוכל שלה.

יום אחר חזרה אלי ואמרה אמא (עם דמעות בעיניים) ילדות בגן אמרו לי שהבננה זה איכסה. (הייתה לה בננה באותו יום), ונפל לי הסימון של לחזק לה את הביטחון עצמי,

שאלתי אותה נו וזה איכסה??? והיא ענתה לי לא אני אוהבת בננה , אז אמרתי לה מה אכפת לך , את כן אוהבת , תגידי להן אם אתן לא אוהבות לא צריך, אני כן אוהבת

יום אחר הגיעה ואמרה אמא חברות אמרו לי שמה שיש לי זה שוקולד ולא ריבה , אמרתי לה נו ומה באמת היה לך ענתה לי ריבה , אז אמרתי לה נו אז את רואה הן לא יודעות מה שהן אומרות ,אז מה אכפת לך זו לא האמת.

אורו עיניה !

ממש יפה. אפשר שאלה?הודיה60

לפני כמה זמן זה היה? את רואה אצלה שיפור בבטחון העצמי במשך הזמן?

כשהיא אומרת "חברות אמרו" את מנסה לברר איזה חברה? אולי יש ילדה מסוימת שבאמת מקנאה בה ויורדת עליה באופן שיטתי? ניסית לבקש מהגננת לעקוב אחרי זה ולבדוק?

גם אם זה כך אני מאמינה שצריך להעצים את הילדה אבל בכל אופן אם זה משהו שיטתי אולי ההתייחסות היא אחרת?

אני אבדוקחיוך על הפנים

בעקרון כל פעם שאני אומרת לגננות שישימו לב,

הן תמיד עונות שאני היה בטוחה שגם היא לא נשארה חיבת,

אבל אנסה לשים לב.. תודה !!!

גם אני מתמודדת עם דברים דומים. מלבד העצות המקסימותסחלב

קפץ. סליחהסחלבאחרונה

מלבד העצות המקסימות שכבר נתנו פה, אני ממליצה על הספרים "מה עושים עכשיו" ו"ילדים מעצימים את עצמם" שניהם של חיים ולדר. ספרים מתוקים ומחכימים בנושא.

וכן, יש לי ילדה ש"חברה" מעליבה אותה באופן שיטתי (אפילו ליד ההורים), אז קודם כל אני לא מאפשרת לה לבוא אלינו (היא חברה של בת נוספת). דבר נוסף, אני עושה שיחות הם הבת הנפגעת, שבד"כ מי שמעליב הוא מקנא. הרבה פעמים אני מזכירה את הסיפור "השיבולת הגאוותנית" (לא זוכרת את שם הסופרת) ומשם אנחנו מבינות שיש אנשים שכדי להרגיש שווים וגדולים חייבים להנמיך את מי שנמצא לידם. 

בנוסף צריך לעשות להם הרבה העצמה בבית, זה דבר מתיש לגמרי אם זה לא בא לך טבעי, אבל משתלם.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך