בעיני עבודת ה' זה קודם כל- הלכה ומצוות, וענוה לפני ה'.
דוקא בקטע הזה קל לך יותר, כרווקה הייתי מקיימת מצוות הרבה יותר בקלות מאשר עכשיו כנשואה, הייתי מקפידה גם על מצוות שזמן גרמן, תפילות..
היום זה יותר קשה, כי באמת העול של הבית והילדים מקשה מאד.
לימוד תורה- תלמדי. ככל שאני יותר לומדת ומעמיקה ככה אני יותר מרגישה מחוברת ומבינה ויותר קל להבין ולקיים. ואני לומדת הכל, גם גמרא. ב"ה.
וכן- יש בזה משהו אחר לחלוטין מאשר לימוד של חסידות\אמונה\הלכה פשוטה.
להבין את ההלכה לעומק, ממקורה, את כל השתלשלות הדברים ואיך זה קורה, את ההגיון הפנימי.
וכן יש בי תסכול כי התחלתי מאוחר ואני ברמה מאד נמוכה, ויכלתי להגיע רחוק יותר אם הייתי מתחילה מוקדם יותר ללמוד.
ואני לא מחפשת עבודת ה' "כמו של הבנים"
אני מחפשת עבודת ה' כמו שהנפש והנשמה שלי צריכות.
ואני מוצאת אותה מאד- בלימוד הלכה לעומק
וכמובן- בעשיה של ההלכה.
(מה לעשות אני ליטוואקית
)
הקב"ה נתן לי כישרון ושכל לא סתם. הוא נתן לי יכולת ללמוד וללמד לא כדי שאני אשב בצד ואראה אחרים לומדים ואביא להם תה ועוגיות.. בעיני זה היה בזבוז של מתנות מה' אם לא הייתי הולכת ללמוד וללמד.
וגם במובן מסויים- אני רואה עבודת ה' בקושי. כשקשה לי ואני מקריבה ומוותרת על דברים- יש בזה המון עבודת ה'. עבודה במובן של עבד ה'. להכניע את מה שאני רוצה, ומה שבא לי.
ובעבודת המידות- גם יש מימד מאד חזק של עבודת ה'.
בסופו של דבר אין עבודת ה' אחת שנכונה לכולן.
תמצאי במה נפשך חושקת ומה מעצים את הנשמה שלך- ולכי על זה. בלי קשר לאם את אשה או גבר.
רוצה ללמוד הלכה לעומק? לא חסר מקומות.
רוצה לרקוד עם ספר תורה? גם זה יש מקומות. (עשיתי את זה השנה. היה מרגש מאד מאד. למרות שבעיני זה לא "עבודת ה'" אלא חוויה רוחנית חזקה. זה דבר חשוב שנותן כוח רוחני וטעם לעבודת ה'- אבל זה לא העבודה עצמה. ואם הייתי צריכה להתפלל תפילת חג על חשבון לרקוד עם ס"ת- אז התפילה יותר חשובה. וזה נכון גם לגברים כמובן...)
וצר לי, אבל בעיני עבודת ה' של בעלי היא שלו.
לא מרגישה שום סיפוק בתפילה שלו או בלימוד שלו.
גם אם אני מוכנה לוותר על הרבה בשביל זה (להיות לבד בבוקר עם הילדים כשהוא בתפילה, לותר על זמן איתו כי הוא לומד וכו') זה עדיין שלו.
המקום הרוחני של הבית שלנו הוא משותף ב"ה וכל אחד מביא את המקום שלו.
שנינו מביאים תורה, ואמונה, ויר"ש.
וכשקורה מקרה הלכתי אנחנו נדון ביחד ונחליט ביחד מה לעשות.
בעיני זה יוצר מקום שלם יותר ואמיתי יותר.
אין סכין מתחדדת וכו'
אני מביאה את התורה ועבודת ה' שלי והוא מביא את שלו, וביחד נבנה משהו חדש שגדול מסך חלקין.