כמה אתם קמצנים?מה יהיה?
אני מרגישה שאני ובעלי ממש חוסכים מהחתונה ולא מבזבזים בכלל, משגים הרבה דברים יד שניה או בזול...
מצד שני אני רואה את אחותי הנשואה ועוד קרובי משפחה מבזבזים בכיף הולכים למסעדות קונים בגדים ממותגים...
לי זה פחות חשוב ואני באמת חושבת שכדאי לחסוך בכל מקרה גם אם לא יודעים למה בדיוק כי אין עניין לבזבז, גם אצלכם זה ככה?
אני מפחדת שמסתכלים עלי מהצד שאני לא לבושה טיפ טופ וחושבים שאני מתקמצנת... וזה לא שחסר ב״ה פשוט לא רואה צורך לבזבז... אם יש פלאפון למשל אני לא אקנה חדש סתם כי יצא משהו חדש...

זה בסדר או שזה נקרא קמצנות?
זה יותר בסדר מבסדרבת 30
כל עוד אתם קונים מה שצריך.
זה מאוד תלוי אופי, אם טוב לך עם זה אז סבבה.אמא*3
אני באופן אישי לא יכולה לא להלביש את הילדים טיפ טופ (וגם את עצמי) ומאוד חשוב לי לייצר רגעי הנאה כמו לצאת עם הילדים למקומות בחופשים וכאלו.
אני מרגישה שאנחנו עובדים כל כך קשה אז זה מתבקש ל"בזבז" על דברים שעושים לנו טוב.
(כמובן שהכל בגבול היכולת הכלכלית).
האמת שמהצד אני אולי יכולה להבין על מה את מדברת- יש לי חברה שהיא גם כן טיפוס מאוד חסכן ונגיד רוב הבגדים והנעליים של הילדים שלה זה דברים שהיא מקבלת, ואם מישהו מוסר משהו אז כמעט תמיד היא מבקשת וכו' אבל מצד שני הם שניהם עובדים בעבודות מכובדות וקנו דירה על רמה הרבה הרבה לפנינו. אז כן- מהצד זה נראה דיי מוזר.
יש לי בגדים טיפ טופ, עגלות וכו׳ לילדים באיכות הכי טובהמה יהיה?
פשוט הרוב יד שניה (נגיד הבגדים, חברה של חמותי אישה עשירה מאד ויש לה ילד יחיד, היא קנתה לו המון בגדי מותגים והרוב הוא לא לבש אז נתנו לנו. ועגלה קנינו גם יד 2 אבל עגלה יקרה מאד)

כמובן שאני לא חוסכת מה שצריך במיוחד לא על הילדים אבל אני לא רואה סיבה ללכת לצימרים או בתי מלון כל חודש... גם לא מסעדות... אני ובעלי יוצאים לטיולי טבע וכאלה.
וכן אנחנו חוסכים בשביל דירה... לקנות בשביל להשכיר, כדי שיהיה לילדים ולנו כשנזדקן בעז״ה... אף פעם לא יותר מידי מוקדם לחשוב על העתיד.

פשוט לא יודעת אם האופי הזה של לא אכפת לי דברים יד 2 ולחסוך זה דבר רע או טוב... וכמובן שהכל במידה.
אם כך אז זה ממש בסדראמא*3
גם אנחנו ממש לא יוצאים לצימרים ובתי מלון כל חודש.. וגם לא פעם בשנה..
התכוונתי לעניין שיהיה מה שצריך ברמת היום יום וזה נשמע שב"ה יש אז הכל טוב
נראה לי שזה טוב...בתאל1

לא נשמע קמצנות או משהו.

תכל'ס זה לא יד שניה מאיזה גמ"ח נידח, זה מאנשים שמוסרים את הבגדים שלהם כשהם חדשים בערך.

יש הרבה כאלה באיזורים מסוימים... מוסרים או מוכרים יד שניה דברים כמעט חדשים...למה לא לקפוץ על ההזדמנות?

אני בעד.

שולח אליך את אישתי שתלמד!!די שרוט
בכיף...מה יהיה?
לדעתי, אם טוב לך - זה מעולה. אם רע - תעשי שינויאתי ב
מכירה שתי נשים חסכניות.
האחת - מאושרת. היא מצהירה שהיא קונה כל מה שהיא צריכה, אך נמנעת ממה שנראה כמותרות. בזכות מידת החסכנות הצליחה לעזור לכל אחד מילדיה לקנות דירה.
האחרת - אומללה. חסכנית בצורה קיצונית. לא מאפשרת לעצמה דבר. כתוצאה מכך ממורמרת וכועסת על כולם. היא עזרה לילדיה לקנות דירות (וגם לעצמה, להשקעה). פעם אמרה לי בגילוי לב שמעולם לא נהנתה מהחיים. לא מקנאה בה בכלל.
זה עניין של גישה...מה יהיה?
אני פשוט רוצה לדעת אם אני המוזרה היחידה
נכון. גם גישה, גם מידת החסכנות (סבירה מול מוגזמת)אתי ב

כשזה לא מוגזם וטוב לך עם זה - אין בזה שום דבר מוזר, לדעתי. להפך.
אני חושב כמוך. נפלאמשה

זה צורת חיים אחרת שמאפשרת לנו להשיג מטרות אחרות בחיים שאינם הבזבוז כאן ועכשיו, ובעיקר להגדיל את היכולת לשרוד הפתעות רעות שהחיים לפעמים מתכננים לנו.

אתם חוסכים את הכסף הזה?

קונים ניירות ערך? דירה?

עוד לא יודעים מה לעשות עם זהמה יהיה?
אבל יותר בכיוון של נדלן.
ולא בארץ. המחירים פה מטורפים.

ולא אמרתי שלא נהנים כאן ועכשיו, פשוט במקום לשבת בבית קפה אני אשב על דשא ואוכל משהו שקניתי במאפייה ליד... אני יותר נהנית מזה...וגם בעלי...
טוב לשמוע שיש עוד אנשים בעד
ממממ.. לא הייתי משקיעה בנדל"ן לא בארץירושלמית טרייה
עבר עריכה על ידי ירושלמית טרייה בתאריך י"ב בכסלו תשע"ח 02:14

ולשאלתך, אם לך טוב ככה, אז זה מצוין.
תוכלי להגיע לדברים חשובים באמת לפני כולם.
זה כמו שתשאלי -:
אם אני מסתדרת רק עם אוכל בריא, לא צריכה עוגות, זה בסדר? כמובן שכן, אשריך שזה לא חסר לך..
רוב האנשים צריכים מדי פעם עוגה בשביל ההרגשה הטובה ושמחת החיים. ואת תשארי רזה.

למה לא?מה יהיה?
יש מקומות (כמו פלורידה) שאת יכולה לקנות במחיר שפוי (בית קרקע ב50 אלף דולר) ולהשכיר ב700 דולר לחודש.
והמחיר של הדירה עולה בינתיים.

תשקלי, זה יותר קל להשקעה מאשר בארץ עם כל המשכנתאות.

אין סיבה לפחד ממה שלא מכירים. צריך פשוט לבדוק ולהכיר.
נדל"ן בחו"ל זה שאלה מעניינת.משה

ראיתי אנשים שעשו מזה כסף טוב. אני אישית לא מתקרב.

בדיוק חשבתי על זה - וגם שמעתי על כמה קרובי משפחה שקנו ומרוציאניוהוא
ואז באמצע שיעור הרב התחיל לדבר על פרסומת ששמע ברדיו חרדי על קניית בית בחו'ל (זו היה כדוגמא לעניין השיעור אבל לא ממש גוף העניין)
ודיבר כמה זה לא הגיוני ולא טוב להשקיע בחו'ל ולא בארץ....
כמה שזה נשמע נוצץnick
לרוב אנשים מבינים את התשואה אבל לא את הסיכון.
למשל אני מכיר חברה שמבטיחה 15% אחוז תשואה מהשקעה בחוב של נדל"ן אמריקאי. כלומר הלוואות לקבלן, כל פעם לפרויקט.
אנשים לא מבינים שבמשבר ההשקעה תמחק כליל, כי הם אחרונים בשרשרת המזון של הנושים.
לעומת זאת משבר בשוק ההון בדרך כלל לא מוחק יותר מ50% מההשקעה.

לפעמים צריך לחפש פראייר מחוץ ליבשת בשביל השקעות שהמקומיים מבינים שהן מסוכנות.

בקיצור, להזהר.
לא מדבר על זה,. דבר על לקנות נכסאניוהוא
אתה יכול לקנות שם בכ- 300 אל' נכס שמכניס למעלה מ2000 בחודש.
^^^מה יהיה?
להורים של בעלי יש נכסים גם בארץ וגם בחו״ל, כל הנכסים בחו״ל מרוויחים יפה ובארץ רק אחד מרוויח וכל השאר תקועים מסיבות שונות ומשונות...

אני לא מדברת על השקעות אצל קבלנים אלא על קניית בית והשכרה שלו.
וכמובן שצריך לבדוק את המקום בעצמך ולא להסתפק במישהו שיגיד איך זה.
יש פרסומות כאלה גם לפרוייקטים בארץ - בעיקר תמ"א 38משה

הקבלן משתמש בכסף שהוא לווה בריבית כזו כ"הון עצמי" עבור הבנק.

אם הוא מצליח - הרווחתם בענק (15% ויותר). אם הוא הפסיד - אכלתם אותה.

את עוד תשמחי שבבוא העת תוכלי לעשות עם הכסף משהו שבאמת ישמחnick

עזרה לילדים, פרישה לחצי משרה, או אינסוף דברים.

יש אנשים שמותרות לא מסבות להם שום אושר, לדעתי זה דבר חיובי ביותר, ויאפשר לכם להשיג מטרות שבאמת חשובות לכם.

חוצמזה - פינוק זה דבר בעייתי, קל לאמץ, קשה להפטר מזה כשאין לך...

אגב, קמצן זה כשאתה לא נותן לאחרים. זה שאת חסכנית על עצמך זו מידה טובה לענ"ד.

תקפידו על מעשר כספים, ובע"ה תראו ברכה!

על צדקה מקפידים ב״ה מה יהיה?
תודה רבה
לענ''ד התנהלות ראויהגפן36
מטרת הכסף לקדם אידאלים.
ואם אתם חוסכים אותו ע''מ לקדם מטרה זו, ובלי לפגוע בבריאות הנפשית שלכם- אשריכם.
התנהלות נבונה.
אם טוב לכם ככה- אז מעולהיעל מהדרום
זה בסדר גמורש.א הלוי
כל אחד נהנה ממשהו אחר
אחד ממלונות ובתי קפה ואחד מפיקניק על הדשא
מזה משנה כמה כל אחד עלה כל עוד טוב *לכם*?
הרי אם תצאי ותבלי זה לא בהכרח יעשה לך טוב אז את עושה מה שטוב לך..
ועל הדרך הרווחת חיסכון יפה שתוכלו להסתדר איתו בחיים ולא להיות בלחציים כלכליים.

מי שמתסכל מבחוץ וחושב מה שחושב- אלו מחשבות שלו, ובעיה שלו שמתמקד בכם במקום בעצמו
אתם בסדר גמור.הלוי
תתמקדו בעצמכם ובמשפחה שלכם, אל תתעסקו עם מה אחרים חושבים ועושים.
לחסוך לדירה זו מטרה הגיונית מאוד ושווה את המאמץאורין

וואי ממש כמוני!חסוי בהחלט

אני גם ככה, חסכנית ומחושבת. 

מכירה את ערך הכסף שאני עובדת עליו קשה...

לא קונה יד שניה, אבל בהחלט לא משתוללת עם הכסף.

מסביבי אנשים חיים בסרט, חברה שלי מרוויחה בעבודה פחות ממני, יש לה 2 ילדים והיא די שקועה במינוסים.. ולאחרונה החליטה לקנות רכב.. 

גיסתי במצב כלכלי מסובך למדי, שכירות גבוהה ושני ילדים. והיא הפסיקה לעבוד כי אין לה כוח...

זה אולי אגואיסטי אבל לפעמים אני מוצאת את עצמי עם השאלה שלך, מי פה טועה? אני או הם?? איך יכול להיות שכל מי שאני מכירה סביבי, אחיות גיסות חברות וכו' מבזבזות כסף ורק אני מתקמצנת???

ולפעמים.. אני קצת מקנאה... למה הם יכולות להשתולל ככה ולקנות מה שבא להם ואני לא מסוגלת?

אז אחרי כמה ביאוסים כאלו ישבתי לשיחה עם בעלי המבין! והוא אמר לי שאנשים שמחשבים נכון וחיים נכון אין הרבה בנמצא, וברוך ה' שזכינו שאנחנו כאלו..

ואת לא מגזימה בכלל! ואת לא קמצנית! פשוט יש לך שכל שלא לכולם יש.

בהצלחה

מבינה אותך ומזדהההודיה60

אבל ברור לך שהקנאה הזאת היא לא נכונה, כן? כי זה לא שהם באמת יכולות להשתולל ולקנות מה שבא להם. הן עושות את זה אבל קונות מהכסף שאין להם, קונות מהחובות. ותהיי בטוחה שאי אפשר למצוא בזה סיפוק ושמחה באמת.

הנקודה היא שלמינוס אין גבול, אדם שגם ככה שקוע בחובות מרגיש כאילו - ילא מה זה משנה, עוד קצת מינוס פחות מינוס ממילא אנחנו בבוץ הזה של המינוס. כמו מיואשי דיאטה שממשיכים לזלול...

אבל אדם שחי בפלוס ושומר לא להשתמש יותר ממה שיש לו - יש לזה גבול וקיצבה ואז האדם מכלכל צעדיו בתבונה ומציא את הכסף על מה שמרגיש ונראה לו נכון. לעניות דעתי יותר נעים וטוב בקטגוריה השניה

תודה!מה יהיה?
זה גם מה שבעלי אומר לי, איזה נס שיש בעל בעולם...
ממש הבנת את השאלה שלי. תודה לך.
לא, לא כולם מבזבזים !בתאל1

אני גם שומעת מדי פעם על כאלה שנמצאים במינוס, וזה לא נראה שהם חוסכים בקניות שלהם או בביזבוזים...

אני גם לא מבינה את האנשים האלה... כשיש לי מינוס של 10 שח בבנק אני לחוצה עד העשירי בחודש...

את בסדר אבל חשוב שתידאגי לעצמך תתלבשיאני לי
די נחמד לא בכל דבר צריך לבזבז ולא לחסוך מידיי הכל במינון הנכון. גם עם הילדים.
על הילדים לא חוסכים בכלום.מה יהיה?
גם על עצמי לא.
אבל אני תמיד מוצאת כל מיני קומבינות לקנות בזול, דברים איכותיים.
לדוגמא לקנות בסוף עונה לשנה הבאה מעילים וכו׳...
ולקנות בסיילים ובאינטרנט...
אני בחיים לא אלך לקניון סתם לשופינג, אני קונה מה שצריך... וכמובן שלא בחנויות ״מותגים״. הכל שם שקר אחד גדול.
מה שחשוב להשקיע כמו נעליים איכותיות וכו׳ לא מתפשרים, בפרט שהילדים קטנים וצריך שילכו יציב.
אבל שוב, עושים הכל מחושב.
את סמל ודוגמא!הודיה60

מה יהיה?
הגזמת...
לא הגזמתי בכללהודיה60

יש הרבה אנשים שהיו עושים בחוכמה אם היו לומדים ממך.....

את יותר מבסדר. את מתנהגת בשיקול דעת והיגיוןסמיילי12

אנחנו גם ככה בדיוק.

הבגדים לתינוק מדודה שלי שמורים טיפ טופ. ואם יש צורך קונה לו אחלה בגדים מסלקשיין ודמיו- גם ככה הם גדלים במהירות אז הבגדים לא מספיקים להתיישן אפילו.

לעצמי אני קונה מדי פעם כשאני ממש צריכה ולא מרגישה רע עם זה ונראית מעולה כשצריך. לא חייב מותגים בשביל להיראות טוב ומכובד.

מה שכן, נניח עכשיו אנחנו מתכננים על כסא בטיחות לילד שעולה מאד מאד יקר (מעל 1000) אבל זה בטיחות. אז אין שיקול כלכלי.

אתם אחלה שבעולם ומתנהגים בהיגיון ותראו בזה ברכה בע"ה בעתיד (וגם הילדים לומדים לא לקנות כל דבר שבא להם ומיותר תכלס). תשמחי שאת לא חיה ממינוס למינוס. יש גם אנשים כאלה.

תודה לכולכםמה יהיה?
גם לקמצנות יש מחיר.שוקולד פרה.

זה לא משנה איך אחרים חיים. למה להסתכל החוצה?

זה כן משנה אם לקמצנות יש גבול.

הערך החלופי - להינות מהחיים ו'לאפשר'- הוא ערך לא פחות חשוב.

אני גדלתי במשפחה חסכנית כשלהורים שלי היה בית ששווה המון. שניהם עבדו בעבודה מכובדת ויציבה ולא היינו הרבה אחים. אני גדלתי בתחושה שכל הזמן צריך לחסוך.  שתמיד צריך לחסוך ולהעדיף את מה שבזול ובמבצע.

מה שחסר היה לי את המישהו הזה שיגיד לי "תתפנקי. מגיע לך. לכי תפנקי את עצמך".

עכשיו בעלי אומר לי את זה וזה מאזן אותי. 

גם גיליתי שהרבה מהאנשים הקמצנים הופכים דווקא להיות חמדנים. כאלה שרואים רק כסף ו'כמה זה עולה' ו'כמה זה יעלה'. החשיבה מתנהלת סביב כסף והם אלו שהופכים למשועבדים לכסף.

קיצור, אם את נוטה לקמצנות- דווקא הייתי אומרת לך לשחרר. כי גם לקמצנות יש מחיר, וזה מחיר רגשי-נפשי.

יפה כתבת. משיח נאו בפומ!
ממש נכון! בבית הורי היו אמצעים כלכלייםאמילי.
אבל מעולם לא בזבזו על מותרות לא מחליפים ולא קונים עד שדבר מתבלה ... בזמן שמסביבי כולם מידי פעם מתחדשים ומחדשים, בתור נערה/ בחורה זו לא הרגשה נוחה ונעימה, מה שכן מוסר עבודה וכלכלה נכונה למדנו.
רק לאחר נישואינו זכינו אחיי ואני להינות מהפירות, אף אחד מאיתנו לא גר יום אחד בשכירות.

ועם כל זאת צודקת שוקולד יש לזה מחיר! נפש בריאה ובטחון עצמי אי אפשר לקנות.
ולכן כיום כאמא דואגת שילדיי יהנו קודם מההווה לפני שיהנו מהעתיד.
בעלי מתלונן שאני מגזימה אבל את העניין הזה נשאיר לשרשור אחר.
זה באמת קשור גם לבטחון עצמישוקולד פרה.

לא ברור לי איך.. אבל זה קשור.

אצלנו כן היו קונים ממותגים אבל רק במבצעים.

זה לא משנה, תמיד מרחפת המילה "לחסוך".

צריך לדעת לשחרר גם. להרפות מהאחיזה בכסף. 

תמיד יהיו סיבות לאחוז בכסף (סבתא שלי היום חוסכת לנינים!), אבל גם סבתא שלי המקסימה אומרת שהלחץ סביב הכסף פשוט לא שווה את זה. במבט לאחור היא היתה חיה את החיים אחרת.

יש בזה כ''כ הרבה אמת....חדשה ישנה
ממש מזדהה..אני שנים חייתי בתחושה שאנחנו מתחת לממוצע וכשגדלתי הבנתי שבכלל לא. ב''ה. כל הזמן דאגו להכניס לי לראש שיש המון הוצאות ולחסוך ולא לבזבז, ובתור ילדה(!) זה לפעמים היה קצת מלחיץ אותי שאין לנו וכו'. ככה אמא שלי גדלה ולכן העבירה לנו את זה.. כי לא היה להם שקל מיותר, לא משנה שיש לה את היכולת כרגע, היא חייבת לחסוך ברמה של לא מסוגלת להנות מהחיים. ממש ככה. היא מודה בעצמה שיש לה שריטה כזאת..
בקיצור, נושא מעניין נפתח פה, זה מעלה לי הרבה שאלות על עצמי, איך שחינכו אותי ואיך שארצה לחנך את ילדי. צריך איזון...
זה קורה הרבה פעמים כשאנשים חיים בעוני בתור ילדים, אז כל החיים הכניסו להם לראש לחסוך לחסוך.... וכשהם מבוססים וכו' עדיין נשארים בתחושה של צריך לחסוך כל הזמן..
מצד שני , לפותחת לא רע עם עצמה אז זה מצוין.
אני בדיוק ההיפךמה יהיה?
תמיד גדלתי בתחושה שיש הכל, ועכשיו אני רואה איך אחיות שלי מבזבזות בלי חשבון כי הן רגילות לקנות מה שבא להן.
כשמתחילים לעבוד ורואים את הערך של הכסף שמים לב שלפעמים עדיף לחסוך קצת.

מצחיק לראות איך כל אחת רוצה לעשות ההיפך מאיך שגדלה...

אני חושבת שילדים צריכים לחיות באיזון. מצד אחד להיות בטוחים במאה אחוז בהורים שיתנו להם כל מה שצריך. ילד לא צריך לגדול בתחושה שחסר לו.
מצד שני לדעת לא לבזבז. לכן מאד חשוב לחנך ילדים פיננסית.
עוד אין לי ילדים בגיל כזה
אבל ככה אני אחנך אותם בעזרת השם.
כשלא מבזבזים יש כסף לכל מה שצריך.
כשמבזבזים אין כסף לקנות מה שצריך.

ולגבי אלה שאומרים שמי שכל היום חוסך חושב כל היום על כסף... להיפך... אני חושבת רוב היום על דברים אחרים. אבל ברור שכשעושים קניה בודקים איפה הכי זול לקנות...

וסתם רציתי לבדוק אם אני נורמאלית ומסתבר שיש כאן הרבה אנשים שעושים את זה גם.
אז ב״ה.
אני לא רוצה לגדל ההפך מאיךחדשה ישנה
שגידלו אותנו. זה נתן לי המון לחיים, להיות שקולה, מחושבת, לדעת להתאפק . לחשוב על העתיד ולא רק על הכאן ועכשיו. אבל- באיזון.
זה גבול מאוד דק ועדין בין חסכנות לקמצנות...
אני חושבת שאם משדרים לילדיםבתאל1

את הדבר הנכון- זה לא ישאיר להם משקעים.

למשל אם הם רוצים משהו, ואין יכולת כלכלית כרגע, וזה באמת מיותר. 

אפשר לדון איתם (בהתאם לגיל)- בשביל מה אתה צריך את זה? האם זה מאד נחוץ עכשיו? או נחוץ בכללי?

ללמד אותם שיש דברים שאנחנו אולי מאד רוצים אבל הם לא באמת נחוצים ואולי אפילו מיותרים.

אפשר גם לתת דמי כיס מדי פעם כדי שיקנו לעצמם משהו  גדול שהם מאד רוצים.

העיקר לא להגיד- אין לנו כסף.. זה מאד מלחיץ ומחניק.

הקו שמנחה אותי בחינוך הוא מה כן לעשות שילדייאמילי.
לא יחיו בתחושה שהם מתחת, כדי שיגדלו עם בטחון והערכה עצמית.
ואם יש באפשרותי לתת אז למה שאחסוך מהם, יחד עם זאת הם למדו שהורים הם לא כספומט והם שומעים את המילה "לא" לא מעט פעמים.
באופן כללי כמה שנסביר ונלמד על ערכים חשובים ככל שיהיו.
בגיל צעיר הם לא ממש מצליחים להפנים..
"כי לילד אין תפיסת עתיד"..וכמו שכתבת 'כשגדלת הבנת'.
עד אז חובתי לדאוג ולטפח.

זו תגובת נגד קלאסית לתחושת מחסורnick

והיא אכן קלאסית להתסכלות שבאה דווקא מעניות, אפילו אם אתה כבר לא עני.

בשביל עני(בתפיסה, גם אם המשכורת טובה), כסף הוא תמיד חומר בעירה. נועד לצריכה מיידית.

דווקא העשיר מבין שהרכוש שלו יכול להיות חומר בנין. 

עשירים ממש, בדרך כלל כלל לא מרוויחים משכורת.

אז אולי קמצנים חושבים יותר על כסף, אבל בזבזנים בהכרח יבזבזו יותר זמן ואנרגיית חיים על הרדיפה הבלתי פוסקת אחריו, מכיוון שכל פעם שישיגו אותו, יכלו אותו מיד.

ואם אפשר להבעיר גם את הכסף של מחר, אפילו יותר טוב.

אני גדלתי בבית ללא חוסר, אבל בהחלט לא בזבזני. בגדים יד שניה והכל. מעולם לא הרגשתי שחסר לי משהו, מכיוון שהורי לא חשו בעצמם חוסר בטחון.

היום אני יותר חסכן מהם, ובינתיים גם ילדי מרגישים טוב, ברוך ה'.

מתכוון להשתמש ברכוש כדי לרכוש כמה שיותר אנרגיית חיים(=זמן) ועצמאות, וכמה שפחות זמן לרדוף אחריו, במירוץ עכברים מטופש שנגמר בגיל שכבר רגל אחת בקבר. 

בהצלחה לכולם, תהנו מקריעת הניילונים.

תגובה נהדרת, לקחתי ממנה הרבה. תודהאופטימיתת
משה

אצל הוריי היה מערכת לניוד בגדים יד שניה שתופעלה (ועדיין מתופעלת) משך שנים בתור ספורט.

אני תמיד אוהב לספר על חבר מהיסודי עם אבא שחי מקצבה לאחר תאונת עבודה (כלומר, חיו לא במחסור אבל לא יותר מזה), ואיך שאמא שלו ושלי קנו את אותן נעליים בשוק בכ80 שקל.

הוא מגיע לכיתה "יש לי נעליים חדשות ב 200 שקל " (במחירי 98!!)

אני אפילו לא טרחתי לדבר.

תמיד ראו בעיניים שלו את המחסור, בעוד שאני שלא חסר לי שום דבר חייתי ברמת חיים נמוכה ממנו בהרבה.

רוצה לדייק. כי איך שכתבתאני לא מסכיםנחשון מהרחברון
המחיר הוא לא לקמצנות אלא לתחושה. ההורים שלי גידלו אןתנו מצד אחד בחיסכון ומצד שני בידיעה ברורה שכל אבל כל מה שאנחנו צריכים יש. ללא שיקולים. אז לקחו בגדים ממשפחה וחברין לקטנים, ועשינו הרבה דברין בבית. ולא מטיילים בטיולים מפוצצים אלא יותר שטח. ותאמינו לי נהננו חבל על הזמן... אם נותנין לילד את ההרגשה שמה שהוא צריך יש לו ונותנים לו תחליפים לסיפורים של החברים ככה שהוא לא מרגיש מקופח (למשל טיול לבנייאב והם טיילו באילת...ברור שלנו יותר שווה. באילת חם...) אז המחיר הזה לא קיים
יש כ''כ הרבה אנשים במדינה הזאת שצריכים ללמוד ממך!!חדשה ישנה
זה מאוד נפוץ היום לצערי תרבות של לקנות ולבזבז גם כשאין איך לסגור את החודש.
בעיני זה גם חינוכי , ככה גם הילדים מבינים שכדי לקבל משהו צריך להתאמץ וכשמו שגידלו אותנו 'הכסף לא גדל על העצים'...
בא נאמר שאם לא טוב לך עם זה, צריך למצוא פתרון אחר, אבל אם זה סבבה לך- מעולה!
יפה עושיםדרומי1
היי קודם מאחל שבוע טוב,אתם עושים בחוכמה כך צריך לנהוג רק לא להגזים.לבנות תקציב נבון לחסוך לעתיד לילדים לקניית דירה רכב וכו'.צריך לצאת לבלות לאכול לטייל לא להגזים.
זה מעולה!!!מתנת חינם

אם אתם מרגישים טוב עם מה שיש לכם ולא מרגישים שחסר לכם משהו,

אז זה לא משנה שזה לא מותג או יד 1

אפשר להיראות טוב גם עם בגדים יד 2 

(ולפעמים המלתחה יכולה להיות עשירה יותר דווקא מיד 2)

יש המון הוצאות ויהיו עוד יותר בעזרת ה' כשהמשפחה תגדל,

כדאי לדעתי, להשקיע את הכסף בדברים המהותיים יותר ולא החומריים,

כי החומריים משתנים - הטעם משתנה, המידה משתנה, החומר מתבלה ומתיישן ואז צריך להחליף...

אז שוב,

לא לחסוך ממה שמשמח את הלב,

וזה בסדר שאותך משמח משהו אחר ממה שמשמח אחרים,

יש כאלו שמשמח אותם ללכת למסעדה מידי פעם וגם זה בסדר וחשוב לפעמים - בשבילם.

גם אני מעדיפה להשקיע את הכסף בדברים אחרים ולא בבגדים/רהיטים/יציאות חד פעמיות שעולות הון.

אני אשקיע בחינוך הילדים - גם אם צריך להוסיף תשלום לביה"ס, 

פעילות בתנועת נוער, מתנות קצת יותר מושקעות לבני המשפחה/חברים, ציצית חדשה לבעלי, וכדומה.

נראה לי שזה מצוין.בתאל1

יש אנשים שקשה להם לעבוד על מידת ה"קניות" שלהם... חח סתם לא יודעת איזה מידה זה נקרא.

בכל מקרה יש כל מיני סוגים של בזבזנים וחסכנים.

אם את לא קונה פלאפון למרות שהוא נשבר לך ואת לא מצליחה לתפקד איתו..ויש לך כסף לזה..אז הייתי חושבת שאת כן קמצנית..

אבל אם סתם ככה להחליף פלא'?? למה?

בסה"כ זה הרבה עניין של הרגלים. אני למשל לא קונה כ"כ בגדים ממותגים, וזה גם לא מושך אותי. העיקר אצלי שהבגד יראה עלי טוב ולא יעלה מאד יקר..

וברור לי שזה בגלל שההורים שלי כאלה וככה הרגילו אותנו.

במוצרי חשמל לעומת זאת- נקנה לפי איכות ופחות לפי מחיר. 

לגבי מסעדות וכאלה- אנחנו לא עשירים ובהחלט צריכים ללמוד לחסוך, אבל פעם -פעמיים בשנה אכן נלך. לציון יום נישואין למשל..

לא קראתי תגובות אבל דעתי-שרה'לה92
אתם עושים מעשה חכם. קצת מקנאה בך (בקטע טוב) שאת לא מרגישה שאת צריכה בגדים וכאלה.
אנחנו בזבזנו מלא מתחילת החתונה וכל כך חבל לי על זה עכשיו. סתם, בגדים, אוכל וכאלה.
ככל שאתם חוסכים זה טוב, לעתיד, לבית, לילדים. יש לך את הגב של עצמך ואתה לא תלוי באף אחד. אין על זה בעולם.
ואל תשימי לב לאף אחד שמסתכל.. בעיה שלהם. כל עוד טוב לך עם עצמך ולכם טוב זה הכי חשוב !!!
השאלה האמיתית בעיני-+mp8
האם כסף הוא אמצעי או מטרה?
האם אנחנו חיים כל הזמן בצורך לשמור על כסף שיהיה בעתיד - או נהנים מהחיים עכשיו עם הכסף??

אני לא בעד בזבוזי כספים כשאין לך ביטחון כלכלי, אבל אם אתה מסודר בחיים ודואג לימי זקנתך- אני בעד גם להנות מהכסף בדרך, לייצר לעצמך גם איכות חיים: לגור בבית משלך- ולא להיטלטל בין בתים שכורים רק כי זה לא השקעה כדאית. לנסוע ברכב שנח וכיף לנסוע בו- ולא בטרנטה מקרטעת, רק כי לא רוצים לבזבז , להנות מבגדים יפים, מדברים יפים.
לפעמים אני חושבת שהלוואי וכל זה לא היה חסר לי, אבל כשזה כן חסר- לא רואה צורך לחיות כל החיים בהמתנה לכסף הגדול שיחכה לעת זיקנתי...
ודאי שזו לא השאלה האמיתיתnick
איזה מן אדם צריך להיות כדי לומר שהכסף הוא מטרה?
השאלה האמיתית היא כמובן מה המטרה הזו.

לא צריך לכער מוסרית גישה אחת כדי להצדיק אחת אחרת.
הפכנו את היוצרות - אם אתה לא בזבזן, סימן שאתה חמדן...
אני חושבת...חננה

שהסקלה בין חסכנות קמצנות וחיסכון, לקניות ופיזור - היא רחבה... וכל אחד צריך למצוא את השביל הנכון לו בתוך הדבר הזה...

העיקר שתהיה הרגשה שחיים בשמחה וחיים טוב.

כל אחד כפי המתאים לו.

מה שבטוח שהנקודה היא לא איך רואים אותך אם את נראית מתקמצנת או לא...

את לא אמורה לחיות על פי קני מידה של אחרים...

העיקר שאתם תחיו כפי המתאים לכם בבריאות הנפש ואם את לא מרגישה צורך במסעדות ובמותגים אז לא....

בהצלחה וחיים טובים....

(נ.ב אני בת להורים שכל חייהם חסכו ומה שנקרא אנשים 'קמצנים' והרבה פעמים יצא לי להתעצבן עליהם בתור ילדה..(למרות שבדברים שצריכים באמת הם תמיד הלכו על הכי טוב...) היום אני רואה את ההשלכות... הם גב כלכלי לכל המשפחה(ומשפחה גדולה ב"ה) בדברים חשובים באמת... כמו דירות, לימודים גבוהים ועוד ועוד...כפרה עלהם צדיקים... ותמיד יש להם כסף לדברים חשובים שרוצים לקנות את ההכי איכותי.. ואתה לא מבין איך לא נגמר להם.... אז צדדים לכאן ולכאן וכל אחד יעשה המתאים לו... בהצלחה רבה רבהחיוך גדול )

שומרת ליאילת השחר
לקרוא מאוחר יותר.
נשמע שדברים חשובים נכתבו כאן.
אני רק אומר-שהייתי שמח מאוד ללמוד ממכם...ששוןושמחה

ב''ה- יש לנו די הכנסה-

אבל אני עצוב מכך-

שחלק גדול הולך לבתי קפה וכדומה-

מה שנראה כמו זריקת כסף לפח.

אבל זה הרבה פעמים פשוט צורך בשבילי.

והייתי שמח מאוד-

לא יכולתי להסתדר בלי...

אתה לא צריך להיות עצוב אם אתה ממלא צרכים ורצונות שלךחסוי בהחלט

כמובן בגבול הסביר.

אני לא בעד שאדם יחסוך על עצמו ויסבול מזה. רק תסכולים נולדים מזה...

לגבי בתי קפה ומסעדות, אני לרוב מחשבת כמה ההנאה שלי מזה= שעה? שעתיים? וזהו, אוכלים, הכסף עובר לסוחר, והאוכל נעלם בגוף... לא שווה לי בכסף הזה לקנות לעצמי שמלה יפה? בושם חדש? 

כמובן שכשאני מרגישה שעכשיו אני צריכה להתפנק במסעדה, אני מיד הולכת למסעדה טובה ואוכלים ונהנים. כי לפעמים צריך גם להנות בלי חשבונות.

בהצלחה

הענין הוא שהצורך גדל עם הזמןnick

בנאדם עושה לעצמו אינפלציה עצמית.

במקרה הטוב היא עולה בקורלציה להכנסה, במקרה הרע יותר מהר.

מלבד זאת, מטבען של פינוקים שקל להתרגל אליהם, וקשה להתרגל לחסרונם. 

ואז - אם נסיבות חייו של האדם מחייבות ירידה בהכנסות, הוא לא מסוגל לחתוך בפינוקים.

נקודה נוספת: האם האינפלציה הזו באמת הכרחית? האם כשהייתי אברך הייתי פחות מאושר, כי לא יכולתי להרשות לעצמי מסעדה או בית קפה? או בגד ממותג? או כי קבלתי עגלה בהשאלה מהדודה?

לא באמת.

לכן אני בגישה של להוציא כספים על הרובד שמבסס חיים פשוטים ומאושרים, ולהשקיע את השאר בבניית החופש והעתיד הכלכלי של המשפחה.

נ.ב.

בנאדם שיש לו תסכולים מזה שהוא לא הולך לבית קפה לענ"ד נמצא במצב קצת חולה, ואולי כדאי לו קצת להטות לצד השני, כתרופה למחלה.

צודק בהחלטחסוי בהחלט

לגבי התיסכולים- כוונתי היתה לחסכון על רגעים של פינוק מידי פעם,

כאישה עובדת רוב היום אני מרגישה מיד פעם(! בהחלט לא כל שבוע...) צורך לצאת ולהתפנק מעט, כי מגיע לי. כי אני לא רוצה להיות אובססיבית בקשר לכסף שלי, כי מותר לי להוציא מעט על עצמי.

ואני מרגישה שאם אני לא ממלאת את הצורך הזה אני נהיית מתוסכלת, וחבל.

להתפנק לא תמיד אומר להוציא כסףבתאל1אחרונה

אפשר להתפנק על כוס שוקו חם עם ספר ופוך במיטה... זה גם פינוק.. בשבילי לפחות.

אפשר להתפנק על תחביב שמזמן לא עשיתי איתו משהו

אפשר להתפנק על הכנת עוגיות או מאפים

אפשר להתפנק על לאכול אותם אח"כ עם מישהו

אפשר להתפנק בלבקר חבר/ה ולשבת לדבר

וכו' וכו'

אני מסכימה עם ניק, ככל שאנחנו בוחרים להתפנק יותר יקר- אנחנו נרצה יותר פעמים, הדברים הקטנים כבר לא יספקו אותנו ולא יפנקו אותנו...

גם לדעתי הקטע של- אני מרגיש צורך לצאת למסעדה ומיד עושה את זה...קצת לא טוב בעיני.

אם אין לי כרגע כסף מיותר (מתי יש?) אז מתאפקים.

אצלנו החלטנו על פעם/ פעמיים בשנה שיוצאים למסעדה על אירוע מיוחד. בשאר הפעמים אפשר ללכת למקום אחר..ואפשר להיות יצירתיים.

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמותאחרונה

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך