הלוואי שמישהו מכיר ויכול לעזור..שונמית
את הדברים הבאים אני עומדת לכתוב ממש בגילוי לב.
הלוואי שתקראו, ואם אתם מכירים ויכולים לתת קצת מנקודת מבטכם זה יהיה מדהים.
אני פשוט מרגישה כל כך לבד עם זה וכל כך אבודה וכל כך נקרעת בתוכי, אז הלוואי שבאמת תבינו..🙏

יצאתי עם מישהו לאחרונה, השלישי שלי. עבר הרבה זמן עד שקיבלתי את ההצעה הזאת, וממש הייתי בעניין לצאת כבר ולהתקדם עם כל העסק.
אבל אני חייבת לומר שגם חששתי. 

עם הקודם כל העניין של הלצאת לא הלך כל כך טוב, בלשון המעטה. זה לא שהוא היה לא בסדר. להיפך. הוא היה בנאדם טוב.
כמו שאומרים- "זה לא אתה זה אני", אז ממש ככה. 
אני מצידי פשוט הרגשתי נורא תוך כדי הלצאת. באמת לא נהניתי, ממש סבלתי.
הרגשתי מתח נפשי של ממש. סטרס- עד לרמה של קושי בנשימה. מצוקה כזאת שבגללה חתכתי אחרי פעמיים, כי זה פשוט כבר הרגיש לי יותר מדי.
חוץ מלחץ- תשישות איומה והרגשה סמרטוטית להחריד. הייתי ישנה שנצ כל יום, מה שלא אופייני בעליל. גם מעייפות וגם מאיזה רצון לברוח מקרב האדירים המתיש שהתחולל בתוכי.

והקרב הזה הוא מאוד מאוד משמעותי בסיפור הזה.
שיחקו בו שכל מול לב. אינטואיציה מול "הדבר הנכון". מה שכולם אומרים מול מה שהרגשתי. רצון לאהוב בפשטות מול התפיסה שאהבה נבנית.
זה פשוט קרע אותי.

אז החששות שלי היו מוצדקים כנראה, כי מה שקרה עכשיו הרגיש דומה.
הוא היה אדם טוב, והפעם אפילו הצלחתי לדחוף את עצמי להיפגש 4 פגישות, וגם הלחץ ירד קצת ולא היה ברמה של סטרס, ועדיין.
עדיין אני רחוקה מלומר שנהניתי. רחוקה עוד יותר מלומר שזה היה משהו שנכנס כחלק מהחיים, משהו שלקחתי בפרופורציה. לא הצלחתי לגרום לעצמי לתפוס את זה בתור- "אני יוצאת עם בן אדם נחמד, ננסה להכיר אותו כמה שנצטרך ואם יזרום נתחתן, ובכלל- את לא חייבת כלום לאף אחד. אז פשוט תהני מזה".
אז לא. לא לא.
זה היה ממש כבד.

טחנתי את זה בראש כל הזמן. וככל שהתקדמנו גם קרה משהו מוזר- נחתה עליי פשוט מרה שחורה. פשוט הרגשתי דיכאון. 
אני חושבת שזה בא מהקרב הזה- 
לא רציתי לרצות אותו. 
הוא היה נחמד, הוא היה בן אדם טוב, אבל ככל שהוא התגלה כבן אדם טוב יותר וככל שגם התקרב בינינו יותר נהייתי מבוהלת ומדוכאת וחשה נחנקת. 
הרגשתי באיזשהו מקום עמוק שעכשיו אני חייבת להתקדם איתו, חייבת לתת צ'אנס, חייבת להתחתן איתו בסוף (כי הוא אדם טוב ואולי יתקדם ויתפתח בינינו משהו ובסוף גם יוביל להתחתן איתו)
והתחושה העמוקה שפמפמה בתוכי היתה-
אני לא רוצה לרצות אותו. פשוט לא רוצה לרצות אותו.
אני לא רוצה שזה יהיה הוא!!! 
ומצד שני הוא באמת נחמד.. 
אבל לא רוצה "להסתנוור" ולאהוב אותו ובסוף זה יהיה הוא.
(אוף, אני מרגישה שזה כל כך קשה לבטא את הרגש הקיומי הזה שצרח בתוכי. אני אנסה עוד אבל זה כל כך מעבר למילים.. מקווה שיש פה מי שחווה ופשוט מבין אותי)

זה היה פחד עצום לכאן ולכאן- פחד שזה משהו אצלי שתקוע חזק ואולי זה הוא ואם אני אמשיך ככה אני לא אתחתן. ויותר מזה- פחד שזה הוא, דיכאון שמגיע מההרגשה שהחלומות והרצונות שלי מצטמצמים לזה, שאין פה את השמיים שחלמתי עליהם, שזה סוגר עליי. 

בערב שבת כשיצא לי לראות חיילים ועוד בחורים הרגשתי שהכאב הזה רק מעמיק, הבלבול ותחושת האובדן מתחזקים- אני מאבדת את כל זה. אני מצטמצמת לאחד והוא לא כל אלה. 
האם זה אומר שקשה לי להתמקד באחד ולוותר על המציאות שהיתה עד עכשיו, של שנים שמסתכלים ושולחים אותות לכל הכיוונים? או שזה פשוט הוא שהרגשתי שלא סיפק אותי? או שזו אני שמחפשת משהו מושלם שאין? או מחפשת סיבה לברוח מהמציאות שעשויה להוביל לחתונה, לחיבוק החם של החלומות?
שאלות טובות שהן רק פסיק בתוך מבול של שאלות שאיים לגמרי להכריע אותי בשבועות האחרונים.

אבל המציאות היא שהרגשתי פשוט אפיסת כוחות. הגעתי ללימודים ולא היה לי כוח לחברות. הכל חשוך ומבלבל ובלי מוצא, לגמרי בלי מוצא. כולם והקול הרציונלי מצביעים שאני צריכה להמשיך ושזו בעיה אצלי, אבל אני לא רוצה.
רק להיזכר בזה והכל מאפיר.

באיזשהו בוקר חופשי, כשלא היה לי כוח לקום בבוקר מהמיטה, לא היה לי כוח לכלום ולא הבנתי כלום והכל היה פשוט אפור ועצוב- אבחנתי את עצמי כמדוכאת, והרגשתי שאני חייבת חייבת לעשות קצת סדר.
אז ישבתי עם דף ועט ושפכתי אותי החוצה.

זה היה קריטי- כי המלחמה הזאת היתה אני נגד אני. זה לא אנשים מבחוץ ואני מולם. הם היו מבפנים ומבחוץ, בבליל אחד של קולות שדיברו בי. אבל בסוף המלחמה היתה אני נגד אני.

בתוכי היו קולות שטענו-
תסתכלי על עצמך, זה קרה שוב. וזה יחזור על עצמו. 
ובכלל- הלחץ לא חדש לך, את מגיבה ככה בהרבה הקשרים לדברים חדשים שאת לא מבינה, לדברים גורליים ולדברים שאין לך שליטה עליהם. 
ויש לך גם סיבות טובות לכך שאולי אצלך זה "דפוק"- הורים גרושים ואבא בקשר רחוק ואין אחים בנים, ובהתבגרות שלך היה חשוב לך לא להתערבב ולא יצרת קשרים עם בנים. 
אמנם מאז בשירות ואחר כך- אפשרת לעצמך להשתחרר יותר בשביל לבנות משהו בריא בתחום הזה, וברמה החיצונית את זורמת ממש עם בנים ובשלוות נפש, אבל אף פעם לא חיית עם בנים. 
ובכלל, אם תמשיכי ככה את לא תתחתני. 
את מחפשת מישהו שרע לך? מחפשת מישהו קשה להשגה? בשניה שהם מתחילים להתעניין בך את נרתעת? יאללה, תנסי והקולות האלו ישככו ובסוף תתחתני עם מישהו טוב. כמו כולם, שמתמקדים באחד שהוא לא מושלם. את עם העיניים הגדולות מחפשת משהו גדול מהמציאות ובסוף את עלולה להישאר בידיים ריקות. ולכן את מחפשת שלילי בכל אחד שאת יוצאת איתו. את טובה בזה.

והקול השני שכבר קצת צרוד- מבקש ממני להאמין בעצמי. לא יכול להכיל את הדיס-הרמוניה הזאת בפנים. 
אני לא דפוקה. אני נורמלית. אני סומכת על האינטואיציה שלי. לא רוצה לחשוד בה שהיא מעוותת, הרוסה, חיצונית. האינטואיציה הזאת היא אני- היא הנחתה אותי בהמון צמתים גם כשהשכל לא ממש היה שם, ובין השאר הביאה אותי לבחור להאמין גם כשהשכל אמר דברים אחרים. 
בכל הצמתים כשהקשבתי לקול הפנימי הזה היה לי טוב, וכשהתעלמתי ממנו והלכתי עם מה שחשבתי שאמור להיות, אכלתי אותה. 
זה לא רגש חולף, זו מין וודאות כזאת, וכל אחד מאיתנו מכיר את זה. זו ההרגשה הפנימית שמשהו הוא נכון לנו. 
זו הנקודה שבה חלק פאזל מתחבר בדיוק לחור שמתאים לו בתוכנו. ואני מזוהה עם האינטואיציה הזו, היא אני. ומשהו בלא לסמוך עליה, בלהתייחס אליה בתור משהו משובש יצר אצלי התקוממות פנימית עצומה. 
זה אכל אותי, זה הוריד לי את הביטחון העצמי ובכלל- גרם לי להסתפק לגבי הרבה דברים אחרים בחיים, לפקפק בעצמי בכלל.  וזה דיכא אותי, כי הרגשתי שמשהו בי מת קצת- כשאני נאלצת להתייחס לחלומות שלי ולרגשות שלי בתור דבר פגום. לא לסמוך על עצמי.

אולי הסיבה ללחץ ולדחיה ולתסכול זה כי זה לא נכון לי. אולי האדם מולי הוא מה שהיה עדיף אם הייתי רוצה, אבל אני לא.
 אולי הלחץ הוא כי אני כופה על עצמי. 
אני לא רוצה לאלץ את עצמי לרצות! 
כל הקטע של להתאמץ לאהוב ולעבוד על זה שייך לאחרי החתונה, שם בכיף אני אעשה את כל זה, אבל לפני החתונה זה כל כך המאה ה16! 
ב"ה אני לא חיה לפני 300 שנה ויש לי את הזכות לבחור את בעלי ולא לעבוד על עצמי לאהוב מישהו עם נתונים מתאימים. אז נכון שאולי צריך לשחרר אצלי כמה פחדים, אבל את בעלי אני רוצה לרצות. 
אני רוצה שבהתחלה זה פשוט יבוא לי. כמו כולם! אני מסתכלת ימינה ושמאלה ורואה שחתונה זה מסובך אבל גם פשוט. יש לאנשים התלבטויות בשפע לפני חתונה, אבל יש איזו וודאות פנימית. כן, יש פשוט הרגשה שזה זה. זה מה שאני מאמינה בכל הוויתי, במקום הפנימי שלי. באינטואיציה שלי.
שמי שיהיה שלי אולי אני אצטרך להתמודד עם פחדים לגבי חתונה איתו ואולי יהיו בו דברים שישגעו אותי קצת, אבל בראש ובראשונה אני ארצה אותו. ככה פשוט. הבפנים יהיה וודאות שקטה ובחוץ אולי התמודדות מסויימת. וכאן זה הפוך- בפנים לא!! לא!! לא!! ובחוץ אני חושבת שהוא אדם טוב ויכול להיות לי טוב איתו ותכלס הוא די עונה על "הקריטריונים" היבשים שהגדרתי לעצמי. 
אני מאמינה שבסוף זה פשוט- כשזה יהיה זה אני ארצה אותו. 
לא כמו עכשיו שלא חיכיתי לטלפונים ולא כל כך רציתי, 
אבל מצד שני הרגש כן התפתח קצת והערכתי את הבנאדם ואם הייתי ממשיכה עוד אולי ותכלס אני מאמינה שהייתי מתאהבת בו, אבל משהו בפנים לא רצה.
קול #2 לוקח את הדפים ויורד מהבמה,  מתוסכל מעט מהדברים שהוא עדיין לא מצליח להסביר ולתרגם מחוויה למילים.

יש לי תודעות על חתונה שאני לא רוצה להיפרד מהן, ברמה הקיומית הן מרגישות לי נכונות. 
לא רוצה להיפרד מהמחשבה שמגיע לי להכיר מישהו ולרצות בו נורא והוא בי, ככה בפשטות. שאני ארגיש שבא לי ולא שאני דוחפת את עצמי לזה. זה פשוט כלכך טבעי וקורה לכולם, אז למה שלי לא? 
וגם הקטע של האחד. 
וכאן אני מגיעה אולי לעניין האימון. ואחריו אני גם אספר מה היה בסוף עם בחור מספר 3.

כשראיתי שזה קורה לי שוב- הבנתי שוואלה יש פה נקודה. המאבק הזה הוא לא מוכרע, והוא מכלה את כולי. אני כלכך כלכך לא יודעת, אין לי שמץ!! אז בפשטות- אני צריכה עזרה מבחוץ. התייעצתי עם אנשים שמכירה והם עודדו להמשיך. ובין השאר גם הגעתי לדבר עם מאמנת לזוגיות, מנוסה, שמטפלת טלפונית. 
והיא היתה אולי המפעל הכי טוב לטקסטים שהקול הראשון הרצה בבמת טד הקטנה שנפתחה בתוכי.

והמון אמירות כל כך מבלבלות. היא שאלה על הפחדים שלי ושמעה ממני די הרבה פחדים גדולים, שדרגתי אותם גבוה במדדים של כמה מפחדת. 
וכשהיא שמעה על כל מה שעובר עליי רגשית עם הלצאת היא פסקה בלי שום ספק- הבעיה היא בך! 
גם אם תצאי עם עוד בנים את תגיבי אותו דבר ותיסגרי, לא משנה כמה הם יתאימו לך. 
את מפחדת מחתונה ולכן כשזה מאותת לשם, ככל שיותר טוב, את תהיי יותר סחוטה ויותר תברחי- כי הפחדים יעלו ויציפו.
היא אמרה גם שאין סיבה שאני לא אתחתן עם מישהו מה10 הראשונים שאני יוצאת איתם. וואו, זה קומם אותי. ופה אני חוזרת לעניין האחד שציינתי מקודם.. 

לא יודעת להסביר, אני פשוט מאמינה שיש איפושהו אחד שמתאים לי. שהמעלות והחולשות מתאימים לי, שהוא חמוד בעיניי וטוב לי ומבין אותי וכיף לי איתו, שאני ארגיש שהוא הגבר שלי ואוהב ואעריך אותו, והוא ירגיש שאני האישה שלצידו ויאהב ויעריך אותי, ונרגיש ברי מזל שמצאנו אחד את השני. שזה פשוט ירגיש זה, ירגיש נכון ומדוייק. שנרצה אחד את השני ונרגיש שאנחנו מקבלים זה מזה ולאט לאט נבנה את המדרגה של נותנים זה לזה.

להגיד שאני אתחתן עם אחד מה10 הראשונים זה מהזה מבאס.
ב"ה יש המון בחורים טובים ונחמדים בעולם, ועם תפיסות דומות לשלי וגם ב"ה כולנו מכילים הרבה תכונות ולכן יכולים למצוא חיבור עם לא מעט אנשים. 
זה לא אומר שאני אתחתן עם כל אחד כזה. יש אחד שהוא מתאים לי.
זו הרגשתי.
אבל איך יודעים?

קיצור, מבלבל נורא. האמירה הזו שלה, כל התפיסה הזאת שזה הכל עבודה שלי, והבעיה היא אצלי ואם אני אעבוד על עצמי אני אמצא חיבור ואוכל להתחתן עם בחור טוב, גורמת לי להרגיש שאני לא יכולה  לתת אמון בעצמי, שמשהו דווקא בי דפוק.

והקטע היותר מתסכל מכל זה- הוא שמאמנת אחרת שהלכתי אליה פעם בהקשר אחר אמרה ההפך מהמאמנת הזאת- היא אמרה לי בפשטות להקשיב לעצמי. 
היא אמרה לי לסמוך על האינטואיציה שלי, כי היא מספרת המון על דברים שהשכל לא מודע אליהם.
היא אמרה להקשיב לחלומות שלי, כי למה שלא יהיה מישהו שעונה עליהם? הרי אני בחורה צעירה בסך הכל, ודי סבבה.
ואולי שני המדוייטים היו עם דגש על עדינות מסויימת ובאמת אני מחפשת "גבר" יותר, שהצד הבולט הוא כזה ועובדים יחד על הרגישות 
(מה, אין מישהו שהאיזון שלו מתאים לי? זה חייב להיות או או? סתם תהיה). 
ובכלל, גברים אוהבים שהם גברים בעיני הנשים שלהם, ככה שזה טוב ובריא לרצות מישהו שהוא גבר בעיניי. 
בקיצור- להמשיך לחפש, לנסות להרגע ולהרפות בדרכים שונות תוך כדי שיוצאת, לתת צ'אנס ראשוני ולהקשיב לרצון. 

בכללי, הרגשתי ממנה אמון גדול בי ובשיקול הדעת השכלי ובעיקר האינטואיטיבי שלי. בלי להתבלבל מדי. וכן- לברר את הרצון, דווקא לחדד את החלומות ולחפש לפיהם.

טוב, עניין הגבר זה עוד נושא רציני אבל גם ככה ממש הארכתי. רק אומר ששוב אני מפקפקת בעצמי אם זה רצון טבעי ויש מישהו שהוא גבר בעיניי, פשוט בשטנץ אחר ממה שנפגשתי, או שזה רצון חיצוני, פנטזיונרי, ואולי גבר כזה יהיה רע לי, כי אני צריכה מישהו עם רגישות. ותכלס הכי חשוב בזוגיות זה האהבה של אחר כך וזה שהאדם טוב.
מסובך לאללה, אני יודעת. הזהרתי אתכם.

ופה אני חייבת לספר את סוף הסיפור מבחינת בחור 2#.
אז נפרדתי ממנו. 

בחזרה לכתיבה בגלל המאבק בתוכי. 
אחרי השבוע שהייתי בדיכאון וסמרטוטה ושסועה מבפנים, ובעיקר מרגישה אבודה ובמבוי סתום שאף אחד לא מבין ולא נותן מענה- גם לא המאמנת הטלפונית ההיא, קמתי בבוקר, וכתבתי.
ופשוט הבנתי שאני חייבת לחתוך. הכל דיבר את הקול האינטואיטיבי הזה. הדף צווח שחור על גבי לבן שאני לא רוצה לרצות. ואז הרגשתי שלא, פשוט לא.
והיתה הקלה. 
בהרגשה הפנימית הזאת של- לא- היתה רווחה אינסופית. לא אגזים אם אומר שבשניה ששיחררתי את זה והקשבתי לקול הפנימי שלי ואפשרתי לעצמי להבין שזה לא זה, העולם חזר לצבעוני. הרגשתי שטבעת החנק סביב הצוואר שלי התרופפה, אולי השתחררה אפילו. 

אז טלפון ונפרדים והוא מופתע אבל מקבל כל כך יפה. ואחרי הטלפון אני מרגישה ריקנות איומה, ואולי עשיתי טעות?? כי תכלס- זה לא היה לא. ועדיין עד עצם הרגע הזה, שבוע אחרי, אין לי מושג אם קיבלתי החלטה נכונה.
רק יכולה לומר שפשוט לא יכולתי לתפקד ככה, ולפחות לתפקד עכשיו אני יכולה. וכן, למרות שגם אחרי שנפרדתי ממנו הרגשתי נורא באופן מפתיע, ואובדן, (ותכלס כן אהבתי אותו), עם הכלי חזרתי לשפיות ולשלוות נפש, חזרתי לאנרגיות הטבעיות שלי ולשמחת החיים.
אולי כי הוא לא התאים, 
ואולי פשוט כי חזרתי למוכר ולידוע ולכן רגוע.
השיחה עם הקואוצ'רית שמאמינה בי קרתה אחר כך, והרגיעה אותי מאוד. וכרגע אני ממשיכה עם השניה, פשוט כי היא ממש מקצועית וכי כלכלית אני יכולה לעמוד בזה.

אבל אין לי קצה חוט. 
אין לי כוח לחפש ולהיפגש, עם כל המאבקים האלה. 
נמאס לי לפקפק בעצמי, אבל אולי צריך, אבל לא רוצה.
אין לי כוח לצאת ולהתחרפן ככה שוב. להתהפך לגמרי.
ותכלס- אני לא מצליחה לראות איך אני מתחתנת בסוף, פשוט לא.
ואני לא רוצה לעבוד על עצמי לרצות מישהו, זה כל כך מקומם אותי.
ובעיקר, לא מצליחה להבין מה קורה פה ואיך אני יוצאת מהמשבר העמוק הזה שאני לבדי תקועה בו.

מישהו מבין אותי?
וואוו ארוך....קוד אבל פתוח
ניסיתי לקרוא, הצלחתי חלק...

אין לי מה לומר, אני רק אגיד לך בהצלחה
קראתי רק חלק כמובןתפוח יונתן

ברצינות, אני חושב שזאת ההודעה הכי ארוכה שהייתה פה בפורום אי פעם,

זה רק מעיד באיזו סערת רגשות עמוקה את נמצאת.

קודם כל קחי את הזמן להירגע ולחזור לעצמך.

אני חושב שהבעיה היא בהכנה לכל נושא הדייטים ובתיאום ציפיות מול התקופה הזאת בחיים שלך של חיפוש בן זוגך.

התהליך הזה של החיפוש אמור להיות מהנה, מרגש ומשמח. או לכל הפחות לא מעיק. לכן די ברור שאת צריכה לעשות שינוי גדול אך יחד עם זה מאוד פשוט בגישה שלך לנושא הזה.

אני לא יודע מאיפה בכלל ההווא אמינא שצריך להפגש בכח. ברור שלא. הכלל שלי הוא שאם אין לי חשק לפגוש מישהי אז פה נגמר הסיפור, אני פשוט לא נפגש איתה. את במיוחד חייבת ללכת לפי הכלל הזה כי כמו שאת מתארת, להפגש בכח עושה לך ממש רע, תתרחקי מזה כמה שיותר בשביל לשמור על עצמך.

יכול להיות שהבעיה היא מחסור בהצעות ולכן כשמגיעה סוף סוף הצעה קשה לך לוותר עליה כי את כבר מתחילה לדמיין את כל החודשים הקרובים עם יובש בהצעות ולכן נצמדת להצעה אפילו אם היא לא מתאימה לך.

תעבדי על להגדיל את הכמות ובעיקר את האיכות (התאמה) של ההצעות שאת מקבלת.

ותזכרי את הכלל הפשוט הבא: באותה מידה שאת יכולה לפספס את הזיווג שלך אם תחתכי בטעות מישהו שמתאים לך, את יכולה לפספס את הזיווג שלך אם לא תחתכי בזמן מישהו שלא מתאים לך, כי אם תמרחי פגישות מיותרות עם בחור לא לך, הזיווג שלך שמחכה לך שתתפני אליו יכול בזמן הזה לאבד סבלנות ולהתארס ח"ו עם מישהי אחרת.

כןחיוך שווה המון
הכותרת מתייחסת לשאלה ששאלת בסוף ההודעה.

העלת המון נושאים בטקסט, אני חושב שלפחות חלקם נעים סביב המצב הזה שנקרא 'חוסר וודאות'. הקרקע הבטוחה משרה עלינו נינוחות, ידיעה שלמרות שאולי לא הכי טוב לנו, המציאות יציבה. אנחנו יודעים מה יהיה מחר בבוקר.

קשרים יוצרים חוסר וודאות, לפחות עד שלב מסויים. קשה להתמודד עם זה, זה מבלבל, מרתיע וקצת מעצבן. מצאתי את עצמי תוהה ומבולבל על קשר שבזמנו היה לי, זה לא תרם לתחושותיי.
אין פיתרון קסם מלבד תהליכים. נשימות עמוקות, הרפייה ושיחה, שיתוף. אנשים הם כמו פלסטלינה, מתעצבים לפי המציאות שחוו. תמיד אפשר ליישר את הפלסטלינה, אך יכולה להיווצר צלקת. זה חלק מהענייו, זה טבעי ואפשרי להתגבר על כל אלה.

כתבת שההורים שלך גרושים וכו', הסיטואציה הזו יכולה לפגוש את הדור השני בהמון מצבים. חלקם יושפעו יותר וחלקם פחות, תתפלאי לשמוע אבל לדעתי גירושין יכולים גם לחדד מאוד מה חסר לך, תכונות שחשוב לך לטפל בעצמך, להפוך את עצמך לאדם אידיאלי יותר בעינייך, וגם נקודות שחשוב לך שיהיה בבן זוג.

אל ייאוש.

נ.ב את כותבת טוב, תמשיכי. אפילו לעצמך למגירה.
וואו את כותבת ממש יפה!מור ולבונה
קצת מורכב לתת מענה הולם בפורום, כל שכן כאשר אנחנו חובבנים ולא מכירים את הסיפור והנפשות הפועלות על בורים.
אכתוב את דעתי אך קחי אותה בעירבון מוגבל.

בהרגשה שלי יש כאן כמה דברים מרכזים, ויתכן שהם לא סותרים זה את זה.
1. חרדה(?)- נסיבות חייך אולי גרמו לך לפתח במודע או בתת מודע חרדה ממציאות כזו.

זה נשמע שבאופן חיצוני אין לך בעיה עם אינטרקציה עם זכרים אך כשיש סיטואציה אינטימית או קשר שמיועד לזוגיות הקושי מורגש.
לא נשמע לי סביר שזה עד כדי כך יסחט את הנפש וידרוש כוחות שכאלו.

2. רצון לרצות באופן פשוט- לצאת עם בחור ושהחיבור יהיה טבעי /שהאינטואיציה תיתן אור ירוק.
וכאן זה יכול לתעתע... כי השילוב של שני הדברים יכול להפוך את זה לנס.
הרי את אומרת שאת גם לא רוצה "להסתנוור" ולאהוב אותו ובסוף זה יהיה הוא.. וזה נשמע לי כמו סיטואציה בה האינטואיציה דווקא בעד הקשר אבל יש מחסום פנימי גדול יותר והם במלחמה תמידית.
הרצון הקיומי להתמסד מול הרצון לגונן עלייך.

אם מבחינתך יש חשש ממשי (פחות קריטי ממה הוא נובע.. יש כאלה כי הוריהם גרושים והם מפחדים לשחזר את ההיסטוריה ויש כאלה כי מפחידה אותם הבחירה וביטול שאר האופציות הקיימות וכד'...), אני חוששת שזה יהיה ממש נדיר אם האינטואיציה תתן לך את התחושה הנינוחה שתספק אותך, וגם אם היא תהיה התודעה שלך תוכל לשנות אותה.
ויתכן שיהיו קשרים שפשוט תרגישי שזה לא מתאים לך בלי לשים את האצבע על משהו ספציפי - אבל אז אני לא בטוחה שזה יגיע למימדים כאלה של התחבטויות ותופעות פיזיולוגיות בהיקף כזה.

בעצם יש דיסונס בין הרצון להימצא בזוגיות לבין היכולת להכיל/לממש אחת כזו.
וכשתהיה אחת כזו אז החששות יצופו (שוב.. בין במודע ובין שלא) והם יחסמו את הפן הטבעי, מה שיגרום לך להילחם בעצמך ולצאת שוב ושוב במטרה לשוב את המחסום הזה.

אז, קודם כל תנשמי עמוק ותביני שאת לא היחידה ויש עוד אנשים שהרגישו/מרגישים/ירגישו ככה
וב"ה מתחתנים. הם כנראה עברו תהליך כלשהו או שהדחיקו את המצוקה.

את כמובן צריכה ללכת עם המטפלת שאת מתחברת אליה, אך מצד שני את צריכה להרגיש שהיא מקדמת אותך.
למה מלכתחילה הלכת לקאוצ'רית? תנסי להיזכר מה רצית לקבל ממנה, איזה כלים רצית לרכוש בטיפול?
האם את מרגישה שזה המענה שאת מקבלת?

(בסוגריים אומר, שהאמירה של המטפלת הראשונה לא צריכה להפיל את רוחך.. ההפך!
היא אומרת שהקושי הוא פתיר וכשתעברי אותו את יכולה להרגיש עם בחורים טוב והאינטואיציה תפעל גם לחיוב).

הצעה שלי, לדבר עם מדריכת כלות(חפשי מישהי תותחית ברמה הזוגית ולא כזו שרק מלמדת הלכות) אני מניחה שיצא לה להיפגש עם בחורה או שתיים עם סיפור דומה.
דברי איתה על הקשיים ותבקשי שתפנה אותך למישהי שתוכל לסייע.
עזבי עכשיו דייטים לא דייטים- זה רק ירוקן לך את המשאבים ויזרע בך ספקות ותיסכול עצמי (שוב, יתכן שתצאי וזה יסתדר מאליו כשתפגשי מישהו, אבל לדעתי במבחן נזק מול תועלת, הסיכון גדול מידי).

מרגישה שעברת תהליך ואין פחדים בסדר גודל כזה?
תתחילי לצאת ולא מתוך לחץ סביבתי.

שוב, אם הדברים לא רלוונטים לגביך תעשי דלייט
בהצלחה יקירה ובעזרת ה' שתזכי לבהירות הדעת.

לא פשוט..אופטימיות
קראתי הכל.
מקווה שהנקודות שאעלה יועילו במידת מה.
נכנסתי לאתר ואני חייבת לצאת אז כתבתי מהר, אולי בהמשך אתייחס לדברים נוספים, כי לא מרגיש שנגעתי בכל הנקודות שהעלו לי אור אדום.

כמה נקודות:
1. חיסרון ההרגל/ חיסרון אישיותו?
ייתכן שאת לא בטוחה בהחלטתך-פרידה, כי היית רגילה אליו. דיברתם הרבה.
תחשבי, גם אם תורידי תמונה שהייתה בקיר החדר, פתאום היא תחסר לך, כי היית רגילה לראות אותה..
לכן השאלה היא, האם את לא בטוחה מחמת ההרגל, או כי הרגשת שהוא השלים אותך במובנים מסויימים וכעת, אין לך את זה, כי *הוא* חסר לך.
(כמה זמן היה משך הקשר?)

2. התאמה /חסימה המביאה לחוסר התאמה?
באופן כללי, צריך להבין שלפעמים תכונה בבחור שחשבנו שמתאימה לנו, ושלא קיימת אצל הבחור הנוכחי- לא מעידה שהקשר לא מתאים.
אני כותבת את זה לאור הדימוי שלך על "גבר" . אמרת ששני הבחורים היו עדינים יותר..
אז כל עוד לא הייתה לך רתיעה, עובדה שציינת שהיית מסוגלת להתאהב בו. וכל עוד התכונות שלו גורמות לך להרגיש טוב עם עצמך..אז אולי גבר כזה זה דווקא זה מה שנכון לך לחיים. להסתכל על "גבר" כעל איזה מאצ'ו שבסרטים לא בהכרח נכון פה כשניצב מולך מישהו אחר.

3. אינטואיצה?
את צריכה לנפות מהראש כל מיני דמיונות.
תחשבי ותביני עם עצמך מאיפה האינטואיציה שאת שזה לא הוא- מגיעה. למה את לא רוצה לרצות אותו? משהו כאן חוסם אותך.
אם האינטואיציה השלילית מגיעה לנוכח החיבור בינכם שמקשה עליך או אם האינטואיציה מגיעה בגלל שאת משווה אותו למשהו אחר דמיוני שלא בהכרח קיים, וגורמת לך להרגיש שהוא לא מספיק בשבילך בהשוואה למשהו חלומי אחר.
צריך לחשוב מקורקע.
לחשוב באופן ניטרלי אם מה שקיים טוב לי או לא.
ולמה טוב/לא טוב?

-אשתף אותך במשהו אישי-
שאלה שהפתעתי את עצמי במובן מסויים ששאלתי את הבחור. וסוג של כאב לי לשאול אותה, כי זה יכול להראות שאני לא בטוחה בו ולא רציתי שזה מה שירגיש, כי זה לא נכון. אך שאלתי כדי להפיג חשש וכי ידעתי שהוא יודע שאנחנו מחוברים ושאני אדם שצריך להבין דברים, ולפרוק אם צריך..
מה השאלה?.. "איך אני אדע שזה זה?
**אולי קיים מישהו אחר טוב יותר?**
כלומר טוב לי איתך מהמון בחינות ואנחנו מרגישים מדהים ביחד, אבל להחליט להתחתן מפחיד...איך אתה לא חושב שאולי תהיה מישהי אחרת טובה יותר ממני? יש לי פחד כזה שאולי יש יותר טוב..
ותכלס- אתה הכי טוב בשבילי. "
זה מה שאמרתי לו! תביני כמה טעונה ומבולבלת הייתי. הרגשתי טוב איתו ושמבין אותי וכו'..אבל היה לי בראש בילבול- אולי יש משהו אחר יותר טוב?
הוא ענה לי תשובה חכמה, מאוד. בדיוק בשבילי.
שבה הבנתי שסדר במחשבות לנוכח המציאות המורכבת בה עמדנו, זה דבר הכרחי בכדי להבין ולקרוא נכון את הסיטואציה.
ולכן שיתפתי אותך בכל הדיסקוס הזה...
ענה לי:" את נכנסת לחנות בגדים, את רואה בגד יפה- את קונה !! את לא חושבת אם תמצאי בגד יותר יפה בחנות אחרת, כי את יכולה להפסיד את הבגד שראית.." זהו.
אני התחלתי לבכות, כי חשבתי שלא הערכתי את הטוב שהיה קיים, למרות שבאמת כן הערכתי.
וזה הגיע, רק כי הייתי מבולבלת והוא פשוט עזר לי!
הכל עניין של סידור מחשבות. כרגע את מבולבלת..את צריכה להירגע מהבילבול הזה..
לדעת שאת טובה ומקסימה!
שיש בך המון נשמה ומה לתת..
ואת תתחתני בעז"ה באושר ובשמחה.
רק תחשבי האם הבגד הזה מתאים לך?
האם זה מה שטוב לך כרגע?
להיות מפוקסת.

חובה- לנתח עם עצמך מחשבות ותחושות.
בנחת. בלי לחץ מסביב. תתנתקי/תשתחררי קודם ואז תשבי על זה.
אם כל החששות נבעו ממקום של דמיונות ובנוסף ל'חיסרון' של 'הגבריות' - שווה אולי לפנות אליו ולומר לו שלהמשיך כך היה קשה לך, ומצד שני גם להיפרד כך את מרגישה קצת לא שלימה- אבל את חייבת לפני כן להבין למה לא(תעני עם עצמך על שאלה 1 ואז תדעי אם כדאי לנוכח דבריי אלו שכאן >>>>)פשוט לומר לו שעדיף לקחת רק פסק זמן מהקשר.

(מעניין אותי מה הייתה תגובתו. )

***מצד שני***
אם את אומרת שהייתה לך הקלה אז זה משהו אחר, כי להרגיש כובד ואי נעימות בקשר- זה לא טוב ולא ככה מתחתנים. השאלה היא ממה נבעה ההקלה?

האם מבילבול וקושי נפשי להבין את טיב הקשר שהיה לכם, כי היה לך משהו שחסם אותך והקשה עליך... או ממשהו שהיה בו אישית והתקשת לקבל?
את צריכה להבין מה גורם לך להרגיש כך.

מלהיות איתו? כי עצם הקשר איתו יצר לך כבדות?- אם כן, מה בקשר יצר זאת?
האם אפשר לפתור זאת?
האם זה משהו קטן ולא עקרוני שפשוט נופח?
תשבי ותכתבי לעצמך.
האם ואילו דברים חסמו אותך?
צריך להבין ולנתח את הסיטואציה.

בסופו של דבר, גם אם יש משהו שמעיק בקשר, צריך להבין מה הוא, כי ללא זאת, התחושה היא בילבול שגורם לתסבוכת ריגשית.
כשאת יודעת להניח את האצבע על מה מפריע לך, חצי מהבעיה נפתרה.
תנסי להבין מה הגורם לתחושת הכבדות בקשר ואם מתאים לך להיפרד בגלל זה.
כי להתחתן- צריך בשמחה.
מצד שני, גם כשיש ספקות, אין שמחה.

מאחלת לך בהירות הדרך וסעייתא דשמיא❤.
וכדאי לך כמובן להתפלל לה' כל זמן שאת יכולה.
(כמובן שאני לא לוקחת אחריות בנוגע להצעותיי, זה רק יכול לתת כיוון מחשבה שיעזור לך בנוסף לתהליך הייעוץ שאת עוברת.)
ואווו!! איזו השקעה!לב אוהב

תגובה מדהימה!Shir-Shira
מתחברת מאד למה שכתבת,
כל הכבוד על ההשקעה!!
תודה רבה: )אופטימיות
מקווה שהתגובה תהיה לעזר, זה מה שחשוב.

בשו"ט לכולם וחג אורים שמח!!
מבין כן.אליהולה
ארוך מידי לכתיבה, זה נושא של שיחה.

אבל זה מובן בהחלט!
צריך לשבת איתך על כוס קפה או משהו ..לב אוהב

לצערי (ושמחתי) אני עסוקה מאוד,

התחלתי לקרוא ואז ראיתי שזה יותר ארוך משחשבתי.... 

אבל יישר כח על ההשקעה! 

ומקווה בשבילך שתמצאי מענה לתהיותייך.. בעזרת ה'!

ווואו וואו! מבינה לגמרי!Shir-Shira
ככל שקראתי שורה ועוד שורה הזדהיתי איתך מאד! הרגשתי שאת כותבת את הרגש שלי במילים. הייתי בסרט הזה שאת נמצאת בו.
אני רק יכולה להרגיע ולהבטיח לך שבעוד תקופה קצרה הכל יראה לך יותר רגוע.
הייתי בקשר עם בחור תקופה ארוכה, נפרדנו מיוזמתו, ומהרגע שחזרנו והעניינים התקדמו נתקעתי. זה התחיל לי בבום, בלי שום הכנה, חרדות חרדות חרדות ולחץ נפשי.
הרגשה כזאת של כיף לי איתו, הוא בחור טוב לב, אבל- לא מרגיש לי נכון להתחתן איתו, כל מחשבה על זה גורמת לי לבחילות איומות, הלכתי גם להתייעץ אצל יועצת זוגית כמה פעמים והיא גרמה לי להשתחרר מהתחושה של חוסר התפקוד ונטעה בתוכי את ההבנה שהבעיה היא בי וזה יקרה לי עם כולם.
אבל זה לא עזר לי להמשך הקשר, אמנם הרגשתי פחות חנוקה וגם הבחור היה מעורב בתהליך,אבל פחדתי להתחייב, פחדתי שאני טועה לגביו לחיוב ולשלילה, פחדתי שאני בררנית מדי, פחדתי להמשיך ופחדתי להפסיד. פחדתי להמשיך ואז להגיד לא ולפגוע בו, פחדתי שלא אמצא עוד כמוהו, פחדתי שאני מפסידה מישהו שראוי לי יותר, גם התחושה הזאת של הצמצום לגבר אחד מוכרת לי. אפילו פחד מעצם זה שהתערערתי ואני כבר לא אני. בקיצור סלט.

היום אני תקופה אחרי ההחלטה של הפרידה, עברתי שבועות קשים של התלבטות אם עשיתי נכון או לא. קושי של חסר וגעגוע. אבל אני יכולה לומר לך תשובה אחת בטוחה: את לא יכולה להמשיך בקשר כשיש מישהו שמחכה לך ש*אולי* תרצי אותו אחרי שתרגעי מהפחד. חד משמעי, מניסיון כואב שלי.

ועוד דבר, גם אני לא התערבבתי עם גברים, אבל לא חושבת שזו הבעיה, היועצת הסבירה לי שכולנו חיים עם החלום על האחד כי אצל "כולם" זה ככה. ובסוף חוטפים בום עם המציאות שמכריחה אותנו להתפשר או לגלות בעצמנו דברים מפחידים שמערערים אותנו.

אני יכולה לזרוק כמה סיבות למה שקרה לך/לי:
1. פרפקצוניזם - קושי בקבלת משהו לא מושלם.
2. טיפוס שנמצא תמיד בשליטה וחושש לאבד את המקום הזה במוסד הנישואין
3.טיפוס לא של מסגרות
4.רקע משפחתי , ההורים שלי גם גרושים וגם אני כמוך חשבתי שאנחנו צריכים להרגיש שלמות ביחד וכו'. ( למרות שממבט לאחור אני מבינה שזה ממש לא הכל ויש המון עבודה מחברת שעושים ביחד). מצד שני יכול להיות שיש לך התרשמות שלילית כלפי הנישואין, ואולי אפילו ראית את אמא מסתדרת לבד אז את לא מרגישה מספיק צורך.
5. חוסר רצון להתחתן (אפילו בתת מודע)
6. דבר אחרון שעולה לי: הבחור פשוט לא מתאים. נקודה. הלכת עם האינטואיציה שלך, ניסית. וזהו. יש גבול למה שהקב"ה דורש מאיתנו.

אז גם אני בעבודה וחשבון נפש פנימי עכשו(מוזמנת לדבר בפרטי (; )
מאחלת לך אהבה ורגיעה. שלווה. שבע"ה תמצאי את האחד שלך ולא יהיו ספקות כלל!
בהצלחה אהובה! ❤
אהבתי את התגובה!מישהי 1
אמממתן תורה
אני לא מתיימר לומר שאני מבין לגמרי בלי למצמץ ועד הסוף, אבל בוודאי אני מרגיש על עצמי ג''כ את הנקודה הזאת שאת מתארת

האמת שזה קונפליקט אמיתי - גם השאלה איפה נמצא המרכז בחיים שלי: האם זה מגיע מבחוץ, ממה שאנשים אומרים לי שיהיה לי טוב, או שלא, וזה דווקא מגיע מתוך האינטואיציה הפנימית

אז אני חושב שזה נקודה יחסית ברורה לך מהכתיבה בשרשור, שהאינטואיציה היא הדבר האמיתי וכשאנחנו לא נאמנים לעצמנו פתאום הכל שחור. והרצפה ממש נשמטת מתחת לרגליים.

וזה ככה כי מצד האמת השכל הוא רק אמצעי עזר לחשוף את האינטואיציה, והוא נובע ממנה.

אז לגבי הבירור שתיארת לגבי השאלה של הפנטזיה על הדבר המושלם והמתאים מול המציאות, אז אני חושב שבאמת אצל רוב האנשים אין את הקונפליקט המשמעותי הזה, ופשוט יוצאים ומתחתנים.

ואצל אנשים רוחניים יותר כמונו, יש חיפוש למשהו מעבר, מדוייק שקולע בול בפוני. והרצון הזה שאני אכיר את מה שהכי מתאים לי וזה יעיף אותי באוויר, הוא לא רק טבעי ויפה, אלא זה המפתח היחיד למציאה של הבן זוג.

אם אנחנו מרגישים בדייט שזה לא זה, אפילו שלפי הנתונים הכל בסדר, זה לא אומר שזה הבחור/ה... כי יש עוד מלא כאלה, ועדיין זה לא מגיע לחיבור טבעי כזה וזורם וממלא... אז אנשים מבחוץ מסתכלים ואומרים שהכל בסדר, אבל הם לא היו עושים שום צעד משמעותי בלי שזה היה נראה להם מספיק טוב....

וכשנכנסים ל''שכל'' הזה של אולי זה זה אפילו שזה מרגיש לא ככה, זה באמת משתק, כי יש פה ניטרול מסויים של הכוח הטבעי שאיתו אנחנו מנהלים את החיים שלנו בכל המישורים

אז באופן טבעי ברגע שיש התכחשות לאינטגרציה, היא עושה בלאגן בנפש כדי להקשיב לה, וזה לא סתם שיש כל כך ייסורים כשמתעלמים מהקולות הפנימי הזה, כי זה בא לכוון אותנו למקום האמיתי, ולכן כשיוצאים בכוח, ישר העיניים מתחילות לחפש את מה שבאמת חסר...

גם זה בכלל לא קשור לעבודה שאנחנו אמורים לעשות, כי יש פשוט אנשים שאנחנו מסתדרים איתם ויש כאלה שלו, כמו חבר אצל בנים וחברה אצל בנות. אני לא יכול לגרום לעצמי להתחבר אם זה לא זה, ועוד יותר כשמדובר במציאת הסיווג עם המין השני.

כמובן שתמיד יהיו חששות לפני צעד משמעותי כמו חתונה, אבל יש הבדל תהומי בין חשש לבין תחושה שזה פשוט טעות בכתובת, וכל אחד יכול להרגיש על עצמו מתי זה ככה ומתי לא.

אז התחושות והרגשות שאת מתארת אני חושב שזה תוצאה של דחיקה של האינטואיציה, לטובת נתונים שכליים וכזה נדחק שלא בצדק, אז הנשמה באמת מתחילה לבעוט כדי שזה לא ימשיך

ובאמת מצד הבחירה אני צריך לבחור משהו מאוזן מצד אחד רגישות ומצד שני חוזק ויציבות, וזה לא אומר שאני מתמקד בדברים שוליים או משהו כזה...

אז כשאנחנו מאבדים את החופש שלנו להביע את עצמנו בצורה טבעית ויפה, עם קצת דמיונות ופנטזיות, זה פשוט מוחץ את הנפש שלגמרי שייכת לממדים האלה, ומה שכדאי לשים לב שהטוב שאנחנו מחפשים הוא משהו שרק אנחנו באמת יודעים להצביע עליו..

הנאמנות הזאת לעצמנו מביאה הרבה אושר, כי יש בנו יכולת לזהות את נקודת המבט באמת... והשחרור הזה מביא הקלה וברכה למצוא את מה שבאמת מתאים, בלי תירוצים

אני רק אאחל שיהיה הרבה שלווה ועומק, ובאמת שזה דברים מהותיים ומורכבים ולא כל אחד/ת מסוגל בכלל להסתובב עם מטען כזה ולהתקדם👍

יקרה,קראתי רק קצת וגם אני לא מכירה אותךמישהי 1
כדי לדעת מהבדיוק אבל תראי,אין ספק שעברת משהו שהיה קשה עבורך.החויה הכי קשה היא לא לעשות את מה שהאינטואיציה אומרת.
אמרת שזה השלישי שלך,את ב"ה לא יצאת הרבה ובע"ה שהדרך שלך תהיה קצרה
את לא צריכה להכריח את עצמך לבוא לפגישות אם אין לך רצון-ופה התחילה הטעות שלך!!!
הוא בחור טוב?? ב"ה. ועדיין יכול להיות שלא תרצי אותו וזה בסדר!
תמשיכי באופטימיות ותמשיכי רק עם מי שתרצי!!
אל תבזבזי את כוחות הנפש על פארש
אני ממליץ עלבסדר גמור
מישהו מקצועי שיעזור לך..

אם היתה לך בעיה רפואית בשורש כף היד היית פונה לפורום?
ממש מבינה.....נעימת הליכות

תאמת גם היו קצת דברים שהזדהיתי כמו למשל הקול של לוותר על החלומות - קול מעצבןןן שבא מבחוץ בדרך כלל

אין לי פנאי כרגע להתיחס הרבה

רק רציתי להגיד משהו שבלט לי

הייעוץ טלפוני...ובכן זה כל כך חלקי... לא פלא שהאבחנות שלה מתסכלות אותך...

צריך מפגש פנים מול פנים... מפגש חי... שמאפשר לה להבין אותך מעבר למילולי...

בהצלחה רבה..חיזקי ואימצי..

כמה דבריםריבוזום
ראשית, קראתי הכל. את כותבת מעולה...

מה שעובר עלייך נשמע מאוד לא קל. אני חושבת שכן, יש איזו בעיה שצריך לפתור - הפחד והרגשת המחנק נשמעים לא תקינים, הם קשים, הם מפריעים לך. את רוצה בסופו של דבר להכיר מישהו שיהיה לך טוב ונכון - והרגשות האלה אינם מאפשרים התחלה של היכרות נורמלית.
מנגד, הרצון שלך פשוט לרצות הוא טבעי והגיוני בעיניי. אני חושבת שהגישה שלך שמתקוממת נגד דברי הקואצ'רית הנוכחית לפיהם עקרונית תוכלי בהכרח להתחתן עם אחד מעשרת הבחורים הראשונים אתם תפגשי היא בסדר. את בסדר כאן. אולי יש כאלה שלהם זה מתאים. אבל כן לגיטימי בעיניי לחפש התאמה ברמה גבוהה, כזו שאולי ייקח קצת זמן למצוא...
אין זאת אומרת שלא ייתכן שמעורבות הרצונות שלך פנטזיות מוגזמות. לי היו כמה רצונות בתחילת הדרך שהתבררו לי עם הזמן כמיותרים או אפילו לא באמת מתאימים לי - ויתרתי עליהם. אבל לא ויתרתי על החיפוש אחרי מישהו שארגיש שאנחנו באמת טובים זה לזו, למרות שזה ארך מעט זמן.

ההתמקדות שלך בעיניי כרגע צריכה להיות בלשחרר את הפחד. קחי פסק זמן לצאת. תעבדי על העניין הזה. אני לא בתחום אז אין לי ממש עצות. אני יודעת שלי היה פחד מסוים לפני ה"קפיצה למים" של הדייטים, ועבדתי על זה בערך שנה ב"התרגלות" ושכנוע עצמי בלי לחץ עד שהייתי באמת מוכנה. אני לא יודעת אם זה יכול לעבוד עבורך ואני גם לא יודעת אם את יודעת מה בעצם מפחיד אותך. אבל נשמע לי שזה מה שצריך להיות המוקד עכשיו. ובלי לחץ, הרי כתבת שאת צעירה.
ואחר כך - תוכלי לבחון כל מקרה בנחת וברוגע יחסית. עדיין זה שדה של התלבטויות רבות שיכולות להיות קשות ואפילו מייסרות. אבל לא משתקות כל כך.
המון הצלחה בע"ה. בשורות טובות!
מגיבה..שונמית
תודה חבר'ה. באמת מעריכה שקראתם, שהבנתם, ושהתייחסתם מדויק כל כך.
עברתי תהליך עם השרשור הזה.. הכתיבה שלקחה לי כמה ימים (כן, רואים), התובנות שעלו תוך כדי, וכמובן התגובות שלכם שחידדו והאירו המון נקודות.
זה שיחרר משהו, למרות שעדיין אני מנסה כבר כמה ימים ועדיין בקושי מוצאת כוח להגיב, זה באמת כבד עליי.
@מור ולבונה התחבר לי שזה היה חרדה. בימים האחרונים עברתי איזה תהליך של הפנמה שיש משהו שתקוע אצלי.
עדיין אני לא מתחרטת שנפרדתי ממנו, כי כמו ש @אופטימיות העלתה אישיותו לא היתה חסרה לי כל כך. זה היה יותר פחד שאיבדתי משהו טוב, ואולי לא יהיה יותר טוב.
@Shir-Shira תודה. מקל כל כך לדעת שאני לא לבד.
@מתן תורה היה לי חזק שאמרת שזה שזה לא הולך חלק ולאחרים כן זה כי אנחנו אנשים עם שמיים גדולים כאלה ועם תביעות גדולות מהחיים, לכן מחפשים משהו מדוייק יותר. וכמו שאמרו אחרים, אולי זה גם פרפקציוניזם.
בקיצור, הבנתי שזה גדול עליי לטפל בזה לבד, שאני לא מסוגלת להבין את עצמי עד הסוף, ולכן אני פונה לאיזשהו טיפול מבחוץ. ההבנה הזאת שמשהו לא בסדר נותנת קצת וודאות, וגם אם היא קשה- היא משהו להאחז בו.
אני ממשיכה עם הטלפונית הזאת בערבון מוגבל בינתיים, וגם אם הגישה שלה טכנית מדי בכל אופן אני נותנת לה להעשיר אותי ולתת לי זוויות הסתכלות חדשות. זה שזה בטלפון מאפשר לי גם להתייחס לזה בתור סוגשל שיעור, שאני יכולה לבחור מה לקחת ממנו.

אז כרגע אני לא יוצאת, לוקחת פסק זמן כמה שאצטרך ועושה עבודה. תוך כדי קשר זה קשה מדי, זה להתווכח עם עצמי וזה לא עושה לי טוב בכלל.
אני חושבת שאני לא אסתפק רק במאמנת הזאת, ואולי גם אלך אחר כך לטיפול שמתכתב יותר עם הנפש ופחות אימון שכלי. זה לא רק שם.
כרגע זו תקופה לא כל כך פשוטה, ואני לא ממש רואה איך האופק מתבהר. יש גם פחד שבתקופה כזאת של פסק זמן אני עלולה להפסיד מישהו, והשעון רץ.
אבל אני מרגישה שזה נכון לי. שבאמת אי אפשר להמשיך ככה וצריך לנער כמה שטיחים ולהוציא כמה שדונים מבקבוק.
ולהאמין כמובן- זה אולי ה-פרוייקט. לשחרר את כל האחיזות... להתפלל ובאמת להבין שגם בהירות הדעת מגיעה ממנו. ושבאמת מה שיהיה יהיה טוב, למרות שאף אחד לא מבטיח כלום.

וכמו שאמרו לי כמה מכם וזה נורא חיזק- בסוף יוצאים מהערפל הזה, יש אופק, וגם באופק שלי יש ספינה.
איןמתן תורהאחרונה
ספק שיפה לראות שמבחינתך את מקשיבה לעצמך, לוקחת את הנקודות שאת רואה לנכון לכיוון של התקדמות... שיהיה הרבה שפע בע''ה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

אוקיי אז ככהחתול זמני

– בנוגע ללבוש אל תלבש משהו שלא היית לובש ביום־יום.

– בנוגע למה כן זה תלוי בבחורה ובנישה שלה יש כאלה שאוהבות לוק גלופות בלנדסטון ג'ינס יש כאלה שאוהבות יותר סולידי.

– לפיכך אם נפל הכותל האבנים והמקום של שניהם.

– לפיכך יש שתי גישות אפשריות, אחת פשוט תביא את עצמך השנייה תביא משהו נייטרלי סולידי לא שלוחי לא מאיים. אבל באמת נראה לי שאין בזה נכון או לא־נכון.

– בהחלט תבחר משהו נוח שלא יהיה לך חם או שתצטרך להתגרד כל־הזמן.

– לגבי מיקום קח אותה לציון ריש לקיש המקום הכי נידח במדינה כנראה.

– או לסרט טוב (הייתי ממליץ על "שואה" אבל תפנו לפחות תשע וחצי שעות)

סתם מה שאני הייתי מציע לך זה מקום נייטרלי שבו לשניכם יש אפשרות לבטא את עצמכם ולהתרכז אחד בשני. נניח בית קפה מסעדה קלילה טיילת פיקניק פארק יפה. שיהיה נוח לשבת וקצת להסתובב (אבל לא יותר מדי כי זה לא הכי נוח לדבר ולהתרכז בהליכה).

– לגבי טלפונים אני לא יודע מה זה אם אני צריך משהו ממישהו אני שולח לו מכתב בדואר.

– לגבי אוטובוסים נראה לי מספיק ללוות אותה לתחנה ודי מה עכשיו תשבו/תעמדו awkwardly חצי שעה באיזו תחנה כשיש שם אנשים (וגם אם אין).

תרומות בביט

חחחחאני:)))))

אל תבוא עם חולצת גלופה בדייטים ראשונים גם לא בחול המועד, תבוא מכובד יחסית.

מיקום- עדיף בחוץ (במיוחד אם זה פעם ראשונה שלך) כדאי ליד מקלט אבל.

תלווה אותה לתחנה ולגבי לחכות תציע ואם היא תסרב אז לא צריך.

כדאי שתשתף אותה שזה פגישה ראשונה שלך, זה יוריד ממך מתח והיא תהיה פחות שיפוטית אם תעשה טעויות (:

בהצלחה!

..אני:)))))

וכדאי להביא שתייה.

בקבוקים נפרדים.

רואה שכבר ענו לך על הכלLavender

פשוט להביא את הגרסה הטובה ביותר של עצמך

ושיהיה בהצלחה🙌

תודה לכולכם!נו, ההוא מהזה

אם יש עוד טיפים להוריד לחץ וכו' יתקבלו ביותר משמחה

ולגבי אותו הערב/יום אחרי - הבנתי שנהוג לשלוח הודעה/להתקשר לגבי הפעם הבאה או משהו כזה

מישהו יכול לפרט?😅

..אני:)))))

תזכור שגם היא לחוצה כי לא רק אתה נבחן אלא גם היא.(:

וה' מזווג זיווגים תשליך עליו, תכניס לך לראש שאתה בסה"כ עושה את ההשתדלות שה' ציווה עליך. אתה עושה מצווה. עם אפילו קצת מסירות נפש. וזהו תשליך לה'.

כמה טיפיםתפוחית 1

להביא כיבוד (בקבוק שתיה- חדש כמובן, וחבילת עוגיות)

לגבי ליווי להציע ולראות מה אומרת

לגבי מיקום - לדעתי בפגישה ראשונה לרוב נוח בחוץ. אני כבר רגילה שלרוב לפני דייט ראשון בחור שאת אותי איפה נוח לי  להיפגש.

למחרת לשלוח הודעה מתי נוח לדבר ואז לפי השעה שתגיד להתקשר.

בהצלחה!

לא בפסח 😄זיויק
לא ממש אופציהנו, ההוא מהזה

בעיקרון ממש ניסיתי לקבוע לאחרי פסח אבל לצערי לא התאפשר

מנסים לעבוד עם מה שיש לנו

אז תיאום ציפיותזיויק
שלא יהיה פדיחות
ומה צריך להיות התוכן של השיחה?נו, ההוא מהזה
היכרות כללית לא חופרתזיויקאחרונה
תן דגש על הקלילות
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוחאחרונה
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויהאחרונה
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויהאחרונה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

אולי יעניין אותך