הלוואי שמישהו מכיר ויכול לעזור..שונמית
את הדברים הבאים אני עומדת לכתוב ממש בגילוי לב.
הלוואי שתקראו, ואם אתם מכירים ויכולים לתת קצת מנקודת מבטכם זה יהיה מדהים.
אני פשוט מרגישה כל כך לבד עם זה וכל כך אבודה וכל כך נקרעת בתוכי, אז הלוואי שבאמת תבינו..🙏

יצאתי עם מישהו לאחרונה, השלישי שלי. עבר הרבה זמן עד שקיבלתי את ההצעה הזאת, וממש הייתי בעניין לצאת כבר ולהתקדם עם כל העסק.
אבל אני חייבת לומר שגם חששתי. 

עם הקודם כל העניין של הלצאת לא הלך כל כך טוב, בלשון המעטה. זה לא שהוא היה לא בסדר. להיפך. הוא היה בנאדם טוב.
כמו שאומרים- "זה לא אתה זה אני", אז ממש ככה. 
אני מצידי פשוט הרגשתי נורא תוך כדי הלצאת. באמת לא נהניתי, ממש סבלתי.
הרגשתי מתח נפשי של ממש. סטרס- עד לרמה של קושי בנשימה. מצוקה כזאת שבגללה חתכתי אחרי פעמיים, כי זה פשוט כבר הרגיש לי יותר מדי.
חוץ מלחץ- תשישות איומה והרגשה סמרטוטית להחריד. הייתי ישנה שנצ כל יום, מה שלא אופייני בעליל. גם מעייפות וגם מאיזה רצון לברוח מקרב האדירים המתיש שהתחולל בתוכי.

והקרב הזה הוא מאוד מאוד משמעותי בסיפור הזה.
שיחקו בו שכל מול לב. אינטואיציה מול "הדבר הנכון". מה שכולם אומרים מול מה שהרגשתי. רצון לאהוב בפשטות מול התפיסה שאהבה נבנית.
זה פשוט קרע אותי.

אז החששות שלי היו מוצדקים כנראה, כי מה שקרה עכשיו הרגיש דומה.
הוא היה אדם טוב, והפעם אפילו הצלחתי לדחוף את עצמי להיפגש 4 פגישות, וגם הלחץ ירד קצת ולא היה ברמה של סטרס, ועדיין.
עדיין אני רחוקה מלומר שנהניתי. רחוקה עוד יותר מלומר שזה היה משהו שנכנס כחלק מהחיים, משהו שלקחתי בפרופורציה. לא הצלחתי לגרום לעצמי לתפוס את זה בתור- "אני יוצאת עם בן אדם נחמד, ננסה להכיר אותו כמה שנצטרך ואם יזרום נתחתן, ובכלל- את לא חייבת כלום לאף אחד. אז פשוט תהני מזה".
אז לא. לא לא.
זה היה ממש כבד.

טחנתי את זה בראש כל הזמן. וככל שהתקדמנו גם קרה משהו מוזר- נחתה עליי פשוט מרה שחורה. פשוט הרגשתי דיכאון. 
אני חושבת שזה בא מהקרב הזה- 
לא רציתי לרצות אותו. 
הוא היה נחמד, הוא היה בן אדם טוב, אבל ככל שהוא התגלה כבן אדם טוב יותר וככל שגם התקרב בינינו יותר נהייתי מבוהלת ומדוכאת וחשה נחנקת. 
הרגשתי באיזשהו מקום עמוק שעכשיו אני חייבת להתקדם איתו, חייבת לתת צ'אנס, חייבת להתחתן איתו בסוף (כי הוא אדם טוב ואולי יתקדם ויתפתח בינינו משהו ובסוף גם יוביל להתחתן איתו)
והתחושה העמוקה שפמפמה בתוכי היתה-
אני לא רוצה לרצות אותו. פשוט לא רוצה לרצות אותו.
אני לא רוצה שזה יהיה הוא!!! 
ומצד שני הוא באמת נחמד.. 
אבל לא רוצה "להסתנוור" ולאהוב אותו ובסוף זה יהיה הוא.
(אוף, אני מרגישה שזה כל כך קשה לבטא את הרגש הקיומי הזה שצרח בתוכי. אני אנסה עוד אבל זה כל כך מעבר למילים.. מקווה שיש פה מי שחווה ופשוט מבין אותי)

זה היה פחד עצום לכאן ולכאן- פחד שזה משהו אצלי שתקוע חזק ואולי זה הוא ואם אני אמשיך ככה אני לא אתחתן. ויותר מזה- פחד שזה הוא, דיכאון שמגיע מההרגשה שהחלומות והרצונות שלי מצטמצמים לזה, שאין פה את השמיים שחלמתי עליהם, שזה סוגר עליי. 

בערב שבת כשיצא לי לראות חיילים ועוד בחורים הרגשתי שהכאב הזה רק מעמיק, הבלבול ותחושת האובדן מתחזקים- אני מאבדת את כל זה. אני מצטמצמת לאחד והוא לא כל אלה. 
האם זה אומר שקשה לי להתמקד באחד ולוותר על המציאות שהיתה עד עכשיו, של שנים שמסתכלים ושולחים אותות לכל הכיוונים? או שזה פשוט הוא שהרגשתי שלא סיפק אותי? או שזו אני שמחפשת משהו מושלם שאין? או מחפשת סיבה לברוח מהמציאות שעשויה להוביל לחתונה, לחיבוק החם של החלומות?
שאלות טובות שהן רק פסיק בתוך מבול של שאלות שאיים לגמרי להכריע אותי בשבועות האחרונים.

אבל המציאות היא שהרגשתי פשוט אפיסת כוחות. הגעתי ללימודים ולא היה לי כוח לחברות. הכל חשוך ומבלבל ובלי מוצא, לגמרי בלי מוצא. כולם והקול הרציונלי מצביעים שאני צריכה להמשיך ושזו בעיה אצלי, אבל אני לא רוצה.
רק להיזכר בזה והכל מאפיר.

באיזשהו בוקר חופשי, כשלא היה לי כוח לקום בבוקר מהמיטה, לא היה לי כוח לכלום ולא הבנתי כלום והכל היה פשוט אפור ועצוב- אבחנתי את עצמי כמדוכאת, והרגשתי שאני חייבת חייבת לעשות קצת סדר.
אז ישבתי עם דף ועט ושפכתי אותי החוצה.

זה היה קריטי- כי המלחמה הזאת היתה אני נגד אני. זה לא אנשים מבחוץ ואני מולם. הם היו מבפנים ומבחוץ, בבליל אחד של קולות שדיברו בי. אבל בסוף המלחמה היתה אני נגד אני.

בתוכי היו קולות שטענו-
תסתכלי על עצמך, זה קרה שוב. וזה יחזור על עצמו. 
ובכלל- הלחץ לא חדש לך, את מגיבה ככה בהרבה הקשרים לדברים חדשים שאת לא מבינה, לדברים גורליים ולדברים שאין לך שליטה עליהם. 
ויש לך גם סיבות טובות לכך שאולי אצלך זה "דפוק"- הורים גרושים ואבא בקשר רחוק ואין אחים בנים, ובהתבגרות שלך היה חשוב לך לא להתערבב ולא יצרת קשרים עם בנים. 
אמנם מאז בשירות ואחר כך- אפשרת לעצמך להשתחרר יותר בשביל לבנות משהו בריא בתחום הזה, וברמה החיצונית את זורמת ממש עם בנים ובשלוות נפש, אבל אף פעם לא חיית עם בנים. 
ובכלל, אם תמשיכי ככה את לא תתחתני. 
את מחפשת מישהו שרע לך? מחפשת מישהו קשה להשגה? בשניה שהם מתחילים להתעניין בך את נרתעת? יאללה, תנסי והקולות האלו ישככו ובסוף תתחתני עם מישהו טוב. כמו כולם, שמתמקדים באחד שהוא לא מושלם. את עם העיניים הגדולות מחפשת משהו גדול מהמציאות ובסוף את עלולה להישאר בידיים ריקות. ולכן את מחפשת שלילי בכל אחד שאת יוצאת איתו. את טובה בזה.

והקול השני שכבר קצת צרוד- מבקש ממני להאמין בעצמי. לא יכול להכיל את הדיס-הרמוניה הזאת בפנים. 
אני לא דפוקה. אני נורמלית. אני סומכת על האינטואיציה שלי. לא רוצה לחשוד בה שהיא מעוותת, הרוסה, חיצונית. האינטואיציה הזאת היא אני- היא הנחתה אותי בהמון צמתים גם כשהשכל לא ממש היה שם, ובין השאר הביאה אותי לבחור להאמין גם כשהשכל אמר דברים אחרים. 
בכל הצמתים כשהקשבתי לקול הפנימי הזה היה לי טוב, וכשהתעלמתי ממנו והלכתי עם מה שחשבתי שאמור להיות, אכלתי אותה. 
זה לא רגש חולף, זו מין וודאות כזאת, וכל אחד מאיתנו מכיר את זה. זו ההרגשה הפנימית שמשהו הוא נכון לנו. 
זו הנקודה שבה חלק פאזל מתחבר בדיוק לחור שמתאים לו בתוכנו. ואני מזוהה עם האינטואיציה הזו, היא אני. ומשהו בלא לסמוך עליה, בלהתייחס אליה בתור משהו משובש יצר אצלי התקוממות פנימית עצומה. 
זה אכל אותי, זה הוריד לי את הביטחון העצמי ובכלל- גרם לי להסתפק לגבי הרבה דברים אחרים בחיים, לפקפק בעצמי בכלל.  וזה דיכא אותי, כי הרגשתי שמשהו בי מת קצת- כשאני נאלצת להתייחס לחלומות שלי ולרגשות שלי בתור דבר פגום. לא לסמוך על עצמי.

אולי הסיבה ללחץ ולדחיה ולתסכול זה כי זה לא נכון לי. אולי האדם מולי הוא מה שהיה עדיף אם הייתי רוצה, אבל אני לא.
 אולי הלחץ הוא כי אני כופה על עצמי. 
אני לא רוצה לאלץ את עצמי לרצות! 
כל הקטע של להתאמץ לאהוב ולעבוד על זה שייך לאחרי החתונה, שם בכיף אני אעשה את כל זה, אבל לפני החתונה זה כל כך המאה ה16! 
ב"ה אני לא חיה לפני 300 שנה ויש לי את הזכות לבחור את בעלי ולא לעבוד על עצמי לאהוב מישהו עם נתונים מתאימים. אז נכון שאולי צריך לשחרר אצלי כמה פחדים, אבל את בעלי אני רוצה לרצות. 
אני רוצה שבהתחלה זה פשוט יבוא לי. כמו כולם! אני מסתכלת ימינה ושמאלה ורואה שחתונה זה מסובך אבל גם פשוט. יש לאנשים התלבטויות בשפע לפני חתונה, אבל יש איזו וודאות פנימית. כן, יש פשוט הרגשה שזה זה. זה מה שאני מאמינה בכל הוויתי, במקום הפנימי שלי. באינטואיציה שלי.
שמי שיהיה שלי אולי אני אצטרך להתמודד עם פחדים לגבי חתונה איתו ואולי יהיו בו דברים שישגעו אותי קצת, אבל בראש ובראשונה אני ארצה אותו. ככה פשוט. הבפנים יהיה וודאות שקטה ובחוץ אולי התמודדות מסויימת. וכאן זה הפוך- בפנים לא!! לא!! לא!! ובחוץ אני חושבת שהוא אדם טוב ויכול להיות לי טוב איתו ותכלס הוא די עונה על "הקריטריונים" היבשים שהגדרתי לעצמי. 
אני מאמינה שבסוף זה פשוט- כשזה יהיה זה אני ארצה אותו. 
לא כמו עכשיו שלא חיכיתי לטלפונים ולא כל כך רציתי, 
אבל מצד שני הרגש כן התפתח קצת והערכתי את הבנאדם ואם הייתי ממשיכה עוד אולי ותכלס אני מאמינה שהייתי מתאהבת בו, אבל משהו בפנים לא רצה.
קול #2 לוקח את הדפים ויורד מהבמה,  מתוסכל מעט מהדברים שהוא עדיין לא מצליח להסביר ולתרגם מחוויה למילים.

יש לי תודעות על חתונה שאני לא רוצה להיפרד מהן, ברמה הקיומית הן מרגישות לי נכונות. 
לא רוצה להיפרד מהמחשבה שמגיע לי להכיר מישהו ולרצות בו נורא והוא בי, ככה בפשטות. שאני ארגיש שבא לי ולא שאני דוחפת את עצמי לזה. זה פשוט כלכך טבעי וקורה לכולם, אז למה שלי לא? 
וגם הקטע של האחד. 
וכאן אני מגיעה אולי לעניין האימון. ואחריו אני גם אספר מה היה בסוף עם בחור מספר 3.

כשראיתי שזה קורה לי שוב- הבנתי שוואלה יש פה נקודה. המאבק הזה הוא לא מוכרע, והוא מכלה את כולי. אני כלכך כלכך לא יודעת, אין לי שמץ!! אז בפשטות- אני צריכה עזרה מבחוץ. התייעצתי עם אנשים שמכירה והם עודדו להמשיך. ובין השאר גם הגעתי לדבר עם מאמנת לזוגיות, מנוסה, שמטפלת טלפונית. 
והיא היתה אולי המפעל הכי טוב לטקסטים שהקול הראשון הרצה בבמת טד הקטנה שנפתחה בתוכי.

והמון אמירות כל כך מבלבלות. היא שאלה על הפחדים שלי ושמעה ממני די הרבה פחדים גדולים, שדרגתי אותם גבוה במדדים של כמה מפחדת. 
וכשהיא שמעה על כל מה שעובר עליי רגשית עם הלצאת היא פסקה בלי שום ספק- הבעיה היא בך! 
גם אם תצאי עם עוד בנים את תגיבי אותו דבר ותיסגרי, לא משנה כמה הם יתאימו לך. 
את מפחדת מחתונה ולכן כשזה מאותת לשם, ככל שיותר טוב, את תהיי יותר סחוטה ויותר תברחי- כי הפחדים יעלו ויציפו.
היא אמרה גם שאין סיבה שאני לא אתחתן עם מישהו מה10 הראשונים שאני יוצאת איתם. וואו, זה קומם אותי. ופה אני חוזרת לעניין האחד שציינתי מקודם.. 

לא יודעת להסביר, אני פשוט מאמינה שיש איפושהו אחד שמתאים לי. שהמעלות והחולשות מתאימים לי, שהוא חמוד בעיניי וטוב לי ומבין אותי וכיף לי איתו, שאני ארגיש שהוא הגבר שלי ואוהב ואעריך אותו, והוא ירגיש שאני האישה שלצידו ויאהב ויעריך אותי, ונרגיש ברי מזל שמצאנו אחד את השני. שזה פשוט ירגיש זה, ירגיש נכון ומדוייק. שנרצה אחד את השני ונרגיש שאנחנו מקבלים זה מזה ולאט לאט נבנה את המדרגה של נותנים זה לזה.

להגיד שאני אתחתן עם אחד מה10 הראשונים זה מהזה מבאס.
ב"ה יש המון בחורים טובים ונחמדים בעולם, ועם תפיסות דומות לשלי וגם ב"ה כולנו מכילים הרבה תכונות ולכן יכולים למצוא חיבור עם לא מעט אנשים. 
זה לא אומר שאני אתחתן עם כל אחד כזה. יש אחד שהוא מתאים לי.
זו הרגשתי.
אבל איך יודעים?

קיצור, מבלבל נורא. האמירה הזו שלה, כל התפיסה הזאת שזה הכל עבודה שלי, והבעיה היא אצלי ואם אני אעבוד על עצמי אני אמצא חיבור ואוכל להתחתן עם בחור טוב, גורמת לי להרגיש שאני לא יכולה  לתת אמון בעצמי, שמשהו דווקא בי דפוק.

והקטע היותר מתסכל מכל זה- הוא שמאמנת אחרת שהלכתי אליה פעם בהקשר אחר אמרה ההפך מהמאמנת הזאת- היא אמרה לי בפשטות להקשיב לעצמי. 
היא אמרה לי לסמוך על האינטואיציה שלי, כי היא מספרת המון על דברים שהשכל לא מודע אליהם.
היא אמרה להקשיב לחלומות שלי, כי למה שלא יהיה מישהו שעונה עליהם? הרי אני בחורה צעירה בסך הכל, ודי סבבה.
ואולי שני המדוייטים היו עם דגש על עדינות מסויימת ובאמת אני מחפשת "גבר" יותר, שהצד הבולט הוא כזה ועובדים יחד על הרגישות 
(מה, אין מישהו שהאיזון שלו מתאים לי? זה חייב להיות או או? סתם תהיה). 
ובכלל, גברים אוהבים שהם גברים בעיני הנשים שלהם, ככה שזה טוב ובריא לרצות מישהו שהוא גבר בעיניי. 
בקיצור- להמשיך לחפש, לנסות להרגע ולהרפות בדרכים שונות תוך כדי שיוצאת, לתת צ'אנס ראשוני ולהקשיב לרצון. 

בכללי, הרגשתי ממנה אמון גדול בי ובשיקול הדעת השכלי ובעיקר האינטואיטיבי שלי. בלי להתבלבל מדי. וכן- לברר את הרצון, דווקא לחדד את החלומות ולחפש לפיהם.

טוב, עניין הגבר זה עוד נושא רציני אבל גם ככה ממש הארכתי. רק אומר ששוב אני מפקפקת בעצמי אם זה רצון טבעי ויש מישהו שהוא גבר בעיניי, פשוט בשטנץ אחר ממה שנפגשתי, או שזה רצון חיצוני, פנטזיונרי, ואולי גבר כזה יהיה רע לי, כי אני צריכה מישהו עם רגישות. ותכלס הכי חשוב בזוגיות זה האהבה של אחר כך וזה שהאדם טוב.
מסובך לאללה, אני יודעת. הזהרתי אתכם.

ופה אני חייבת לספר את סוף הסיפור מבחינת בחור 2#.
אז נפרדתי ממנו. 

בחזרה לכתיבה בגלל המאבק בתוכי. 
אחרי השבוע שהייתי בדיכאון וסמרטוטה ושסועה מבפנים, ובעיקר מרגישה אבודה ובמבוי סתום שאף אחד לא מבין ולא נותן מענה- גם לא המאמנת הטלפונית ההיא, קמתי בבוקר, וכתבתי.
ופשוט הבנתי שאני חייבת לחתוך. הכל דיבר את הקול האינטואיטיבי הזה. הדף צווח שחור על גבי לבן שאני לא רוצה לרצות. ואז הרגשתי שלא, פשוט לא.
והיתה הקלה. 
בהרגשה הפנימית הזאת של- לא- היתה רווחה אינסופית. לא אגזים אם אומר שבשניה ששיחררתי את זה והקשבתי לקול הפנימי שלי ואפשרתי לעצמי להבין שזה לא זה, העולם חזר לצבעוני. הרגשתי שטבעת החנק סביב הצוואר שלי התרופפה, אולי השתחררה אפילו. 

אז טלפון ונפרדים והוא מופתע אבל מקבל כל כך יפה. ואחרי הטלפון אני מרגישה ריקנות איומה, ואולי עשיתי טעות?? כי תכלס- זה לא היה לא. ועדיין עד עצם הרגע הזה, שבוע אחרי, אין לי מושג אם קיבלתי החלטה נכונה.
רק יכולה לומר שפשוט לא יכולתי לתפקד ככה, ולפחות לתפקד עכשיו אני יכולה. וכן, למרות שגם אחרי שנפרדתי ממנו הרגשתי נורא באופן מפתיע, ואובדן, (ותכלס כן אהבתי אותו), עם הכלי חזרתי לשפיות ולשלוות נפש, חזרתי לאנרגיות הטבעיות שלי ולשמחת החיים.
אולי כי הוא לא התאים, 
ואולי פשוט כי חזרתי למוכר ולידוע ולכן רגוע.
השיחה עם הקואוצ'רית שמאמינה בי קרתה אחר כך, והרגיעה אותי מאוד. וכרגע אני ממשיכה עם השניה, פשוט כי היא ממש מקצועית וכי כלכלית אני יכולה לעמוד בזה.

אבל אין לי קצה חוט. 
אין לי כוח לחפש ולהיפגש, עם כל המאבקים האלה. 
נמאס לי לפקפק בעצמי, אבל אולי צריך, אבל לא רוצה.
אין לי כוח לצאת ולהתחרפן ככה שוב. להתהפך לגמרי.
ותכלס- אני לא מצליחה לראות איך אני מתחתנת בסוף, פשוט לא.
ואני לא רוצה לעבוד על עצמי לרצות מישהו, זה כל כך מקומם אותי.
ובעיקר, לא מצליחה להבין מה קורה פה ואיך אני יוצאת מהמשבר העמוק הזה שאני לבדי תקועה בו.

מישהו מבין אותי?
וואוו ארוך....קוד אבל פתוח
ניסיתי לקרוא, הצלחתי חלק...

אין לי מה לומר, אני רק אגיד לך בהצלחה
קראתי רק חלק כמובןתפוח יונתן

ברצינות, אני חושב שזאת ההודעה הכי ארוכה שהייתה פה בפורום אי פעם,

זה רק מעיד באיזו סערת רגשות עמוקה את נמצאת.

קודם כל קחי את הזמן להירגע ולחזור לעצמך.

אני חושב שהבעיה היא בהכנה לכל נושא הדייטים ובתיאום ציפיות מול התקופה הזאת בחיים שלך של חיפוש בן זוגך.

התהליך הזה של החיפוש אמור להיות מהנה, מרגש ומשמח. או לכל הפחות לא מעיק. לכן די ברור שאת צריכה לעשות שינוי גדול אך יחד עם זה מאוד פשוט בגישה שלך לנושא הזה.

אני לא יודע מאיפה בכלל ההווא אמינא שצריך להפגש בכח. ברור שלא. הכלל שלי הוא שאם אין לי חשק לפגוש מישהי אז פה נגמר הסיפור, אני פשוט לא נפגש איתה. את במיוחד חייבת ללכת לפי הכלל הזה כי כמו שאת מתארת, להפגש בכח עושה לך ממש רע, תתרחקי מזה כמה שיותר בשביל לשמור על עצמך.

יכול להיות שהבעיה היא מחסור בהצעות ולכן כשמגיעה סוף סוף הצעה קשה לך לוותר עליה כי את כבר מתחילה לדמיין את כל החודשים הקרובים עם יובש בהצעות ולכן נצמדת להצעה אפילו אם היא לא מתאימה לך.

תעבדי על להגדיל את הכמות ובעיקר את האיכות (התאמה) של ההצעות שאת מקבלת.

ותזכרי את הכלל הפשוט הבא: באותה מידה שאת יכולה לפספס את הזיווג שלך אם תחתכי בטעות מישהו שמתאים לך, את יכולה לפספס את הזיווג שלך אם לא תחתכי בזמן מישהו שלא מתאים לך, כי אם תמרחי פגישות מיותרות עם בחור לא לך, הזיווג שלך שמחכה לך שתתפני אליו יכול בזמן הזה לאבד סבלנות ולהתארס ח"ו עם מישהי אחרת.

כןחיוך שווה המון
הכותרת מתייחסת לשאלה ששאלת בסוף ההודעה.

העלת המון נושאים בטקסט, אני חושב שלפחות חלקם נעים סביב המצב הזה שנקרא 'חוסר וודאות'. הקרקע הבטוחה משרה עלינו נינוחות, ידיעה שלמרות שאולי לא הכי טוב לנו, המציאות יציבה. אנחנו יודעים מה יהיה מחר בבוקר.

קשרים יוצרים חוסר וודאות, לפחות עד שלב מסויים. קשה להתמודד עם זה, זה מבלבל, מרתיע וקצת מעצבן. מצאתי את עצמי תוהה ומבולבל על קשר שבזמנו היה לי, זה לא תרם לתחושותיי.
אין פיתרון קסם מלבד תהליכים. נשימות עמוקות, הרפייה ושיחה, שיתוף. אנשים הם כמו פלסטלינה, מתעצבים לפי המציאות שחוו. תמיד אפשר ליישר את הפלסטלינה, אך יכולה להיווצר צלקת. זה חלק מהענייו, זה טבעי ואפשרי להתגבר על כל אלה.

כתבת שההורים שלך גרושים וכו', הסיטואציה הזו יכולה לפגוש את הדור השני בהמון מצבים. חלקם יושפעו יותר וחלקם פחות, תתפלאי לשמוע אבל לדעתי גירושין יכולים גם לחדד מאוד מה חסר לך, תכונות שחשוב לך לטפל בעצמך, להפוך את עצמך לאדם אידיאלי יותר בעינייך, וגם נקודות שחשוב לך שיהיה בבן זוג.

אל ייאוש.

נ.ב את כותבת טוב, תמשיכי. אפילו לעצמך למגירה.
וואו את כותבת ממש יפה!מור ולבונה
קצת מורכב לתת מענה הולם בפורום, כל שכן כאשר אנחנו חובבנים ולא מכירים את הסיפור והנפשות הפועלות על בורים.
אכתוב את דעתי אך קחי אותה בעירבון מוגבל.

בהרגשה שלי יש כאן כמה דברים מרכזים, ויתכן שהם לא סותרים זה את זה.
1. חרדה(?)- נסיבות חייך אולי גרמו לך לפתח במודע או בתת מודע חרדה ממציאות כזו.

זה נשמע שבאופן חיצוני אין לך בעיה עם אינטרקציה עם זכרים אך כשיש סיטואציה אינטימית או קשר שמיועד לזוגיות הקושי מורגש.
לא נשמע לי סביר שזה עד כדי כך יסחט את הנפש וידרוש כוחות שכאלו.

2. רצון לרצות באופן פשוט- לצאת עם בחור ושהחיבור יהיה טבעי /שהאינטואיציה תיתן אור ירוק.
וכאן זה יכול לתעתע... כי השילוב של שני הדברים יכול להפוך את זה לנס.
הרי את אומרת שאת גם לא רוצה "להסתנוור" ולאהוב אותו ובסוף זה יהיה הוא.. וזה נשמע לי כמו סיטואציה בה האינטואיציה דווקא בעד הקשר אבל יש מחסום פנימי גדול יותר והם במלחמה תמידית.
הרצון הקיומי להתמסד מול הרצון לגונן עלייך.

אם מבחינתך יש חשש ממשי (פחות קריטי ממה הוא נובע.. יש כאלה כי הוריהם גרושים והם מפחדים לשחזר את ההיסטוריה ויש כאלה כי מפחידה אותם הבחירה וביטול שאר האופציות הקיימות וכד'...), אני חוששת שזה יהיה ממש נדיר אם האינטואיציה תתן לך את התחושה הנינוחה שתספק אותך, וגם אם היא תהיה התודעה שלך תוכל לשנות אותה.
ויתכן שיהיו קשרים שפשוט תרגישי שזה לא מתאים לך בלי לשים את האצבע על משהו ספציפי - אבל אז אני לא בטוחה שזה יגיע למימדים כאלה של התחבטויות ותופעות פיזיולוגיות בהיקף כזה.

בעצם יש דיסונס בין הרצון להימצא בזוגיות לבין היכולת להכיל/לממש אחת כזו.
וכשתהיה אחת כזו אז החששות יצופו (שוב.. בין במודע ובין שלא) והם יחסמו את הפן הטבעי, מה שיגרום לך להילחם בעצמך ולצאת שוב ושוב במטרה לשוב את המחסום הזה.

אז, קודם כל תנשמי עמוק ותביני שאת לא היחידה ויש עוד אנשים שהרגישו/מרגישים/ירגישו ככה
וב"ה מתחתנים. הם כנראה עברו תהליך כלשהו או שהדחיקו את המצוקה.

את כמובן צריכה ללכת עם המטפלת שאת מתחברת אליה, אך מצד שני את צריכה להרגיש שהיא מקדמת אותך.
למה מלכתחילה הלכת לקאוצ'רית? תנסי להיזכר מה רצית לקבל ממנה, איזה כלים רצית לרכוש בטיפול?
האם את מרגישה שזה המענה שאת מקבלת?

(בסוגריים אומר, שהאמירה של המטפלת הראשונה לא צריכה להפיל את רוחך.. ההפך!
היא אומרת שהקושי הוא פתיר וכשתעברי אותו את יכולה להרגיש עם בחורים טוב והאינטואיציה תפעל גם לחיוב).

הצעה שלי, לדבר עם מדריכת כלות(חפשי מישהי תותחית ברמה הזוגית ולא כזו שרק מלמדת הלכות) אני מניחה שיצא לה להיפגש עם בחורה או שתיים עם סיפור דומה.
דברי איתה על הקשיים ותבקשי שתפנה אותך למישהי שתוכל לסייע.
עזבי עכשיו דייטים לא דייטים- זה רק ירוקן לך את המשאבים ויזרע בך ספקות ותיסכול עצמי (שוב, יתכן שתצאי וזה יסתדר מאליו כשתפגשי מישהו, אבל לדעתי במבחן נזק מול תועלת, הסיכון גדול מידי).

מרגישה שעברת תהליך ואין פחדים בסדר גודל כזה?
תתחילי לצאת ולא מתוך לחץ סביבתי.

שוב, אם הדברים לא רלוונטים לגביך תעשי דלייט
בהצלחה יקירה ובעזרת ה' שתזכי לבהירות הדעת.

לא פשוט..אופטימיות
קראתי הכל.
מקווה שהנקודות שאעלה יועילו במידת מה.
נכנסתי לאתר ואני חייבת לצאת אז כתבתי מהר, אולי בהמשך אתייחס לדברים נוספים, כי לא מרגיש שנגעתי בכל הנקודות שהעלו לי אור אדום.

כמה נקודות:
1. חיסרון ההרגל/ חיסרון אישיותו?
ייתכן שאת לא בטוחה בהחלטתך-פרידה, כי היית רגילה אליו. דיברתם הרבה.
תחשבי, גם אם תורידי תמונה שהייתה בקיר החדר, פתאום היא תחסר לך, כי היית רגילה לראות אותה..
לכן השאלה היא, האם את לא בטוחה מחמת ההרגל, או כי הרגשת שהוא השלים אותך במובנים מסויימים וכעת, אין לך את זה, כי *הוא* חסר לך.
(כמה זמן היה משך הקשר?)

2. התאמה /חסימה המביאה לחוסר התאמה?
באופן כללי, צריך להבין שלפעמים תכונה בבחור שחשבנו שמתאימה לנו, ושלא קיימת אצל הבחור הנוכחי- לא מעידה שהקשר לא מתאים.
אני כותבת את זה לאור הדימוי שלך על "גבר" . אמרת ששני הבחורים היו עדינים יותר..
אז כל עוד לא הייתה לך רתיעה, עובדה שציינת שהיית מסוגלת להתאהב בו. וכל עוד התכונות שלו גורמות לך להרגיש טוב עם עצמך..אז אולי גבר כזה זה דווקא זה מה שנכון לך לחיים. להסתכל על "גבר" כעל איזה מאצ'ו שבסרטים לא בהכרח נכון פה כשניצב מולך מישהו אחר.

3. אינטואיצה?
את צריכה לנפות מהראש כל מיני דמיונות.
תחשבי ותביני עם עצמך מאיפה האינטואיציה שאת שזה לא הוא- מגיעה. למה את לא רוצה לרצות אותו? משהו כאן חוסם אותך.
אם האינטואיציה השלילית מגיעה לנוכח החיבור בינכם שמקשה עליך או אם האינטואיציה מגיעה בגלל שאת משווה אותו למשהו אחר דמיוני שלא בהכרח קיים, וגורמת לך להרגיש שהוא לא מספיק בשבילך בהשוואה למשהו חלומי אחר.
צריך לחשוב מקורקע.
לחשוב באופן ניטרלי אם מה שקיים טוב לי או לא.
ולמה טוב/לא טוב?

-אשתף אותך במשהו אישי-
שאלה שהפתעתי את עצמי במובן מסויים ששאלתי את הבחור. וסוג של כאב לי לשאול אותה, כי זה יכול להראות שאני לא בטוחה בו ולא רציתי שזה מה שירגיש, כי זה לא נכון. אך שאלתי כדי להפיג חשש וכי ידעתי שהוא יודע שאנחנו מחוברים ושאני אדם שצריך להבין דברים, ולפרוק אם צריך..
מה השאלה?.. "איך אני אדע שזה זה?
**אולי קיים מישהו אחר טוב יותר?**
כלומר טוב לי איתך מהמון בחינות ואנחנו מרגישים מדהים ביחד, אבל להחליט להתחתן מפחיד...איך אתה לא חושב שאולי תהיה מישהי אחרת טובה יותר ממני? יש לי פחד כזה שאולי יש יותר טוב..
ותכלס- אתה הכי טוב בשבילי. "
זה מה שאמרתי לו! תביני כמה טעונה ומבולבלת הייתי. הרגשתי טוב איתו ושמבין אותי וכו'..אבל היה לי בראש בילבול- אולי יש משהו אחר יותר טוב?
הוא ענה לי תשובה חכמה, מאוד. בדיוק בשבילי.
שבה הבנתי שסדר במחשבות לנוכח המציאות המורכבת בה עמדנו, זה דבר הכרחי בכדי להבין ולקרוא נכון את הסיטואציה.
ולכן שיתפתי אותך בכל הדיסקוס הזה...
ענה לי:" את נכנסת לחנות בגדים, את רואה בגד יפה- את קונה !! את לא חושבת אם תמצאי בגד יותר יפה בחנות אחרת, כי את יכולה להפסיד את הבגד שראית.." זהו.
אני התחלתי לבכות, כי חשבתי שלא הערכתי את הטוב שהיה קיים, למרות שבאמת כן הערכתי.
וזה הגיע, רק כי הייתי מבולבלת והוא פשוט עזר לי!
הכל עניין של סידור מחשבות. כרגע את מבולבלת..את צריכה להירגע מהבילבול הזה..
לדעת שאת טובה ומקסימה!
שיש בך המון נשמה ומה לתת..
ואת תתחתני בעז"ה באושר ובשמחה.
רק תחשבי האם הבגד הזה מתאים לך?
האם זה מה שטוב לך כרגע?
להיות מפוקסת.

חובה- לנתח עם עצמך מחשבות ותחושות.
בנחת. בלי לחץ מסביב. תתנתקי/תשתחררי קודם ואז תשבי על זה.
אם כל החששות נבעו ממקום של דמיונות ובנוסף ל'חיסרון' של 'הגבריות' - שווה אולי לפנות אליו ולומר לו שלהמשיך כך היה קשה לך, ומצד שני גם להיפרד כך את מרגישה קצת לא שלימה- אבל את חייבת לפני כן להבין למה לא(תעני עם עצמך על שאלה 1 ואז תדעי אם כדאי לנוכח דבריי אלו שכאן >>>>)פשוט לומר לו שעדיף לקחת רק פסק זמן מהקשר.

(מעניין אותי מה הייתה תגובתו. )

***מצד שני***
אם את אומרת שהייתה לך הקלה אז זה משהו אחר, כי להרגיש כובד ואי נעימות בקשר- זה לא טוב ולא ככה מתחתנים. השאלה היא ממה נבעה ההקלה?

האם מבילבול וקושי נפשי להבין את טיב הקשר שהיה לכם, כי היה לך משהו שחסם אותך והקשה עליך... או ממשהו שהיה בו אישית והתקשת לקבל?
את צריכה להבין מה גורם לך להרגיש כך.

מלהיות איתו? כי עצם הקשר איתו יצר לך כבדות?- אם כן, מה בקשר יצר זאת?
האם אפשר לפתור זאת?
האם זה משהו קטן ולא עקרוני שפשוט נופח?
תשבי ותכתבי לעצמך.
האם ואילו דברים חסמו אותך?
צריך להבין ולנתח את הסיטואציה.

בסופו של דבר, גם אם יש משהו שמעיק בקשר, צריך להבין מה הוא, כי ללא זאת, התחושה היא בילבול שגורם לתסבוכת ריגשית.
כשאת יודעת להניח את האצבע על מה מפריע לך, חצי מהבעיה נפתרה.
תנסי להבין מה הגורם לתחושת הכבדות בקשר ואם מתאים לך להיפרד בגלל זה.
כי להתחתן- צריך בשמחה.
מצד שני, גם כשיש ספקות, אין שמחה.

מאחלת לך בהירות הדרך וסעייתא דשמיא❤.
וכדאי לך כמובן להתפלל לה' כל זמן שאת יכולה.
(כמובן שאני לא לוקחת אחריות בנוגע להצעותיי, זה רק יכול לתת כיוון מחשבה שיעזור לך בנוסף לתהליך הייעוץ שאת עוברת.)
ואווו!! איזו השקעה!לב אוהב

תגובה מדהימה!Shir-Shira
מתחברת מאד למה שכתבת,
כל הכבוד על ההשקעה!!
תודה רבה: )אופטימיות
מקווה שהתגובה תהיה לעזר, זה מה שחשוב.

בשו"ט לכולם וחג אורים שמח!!
מבין כן.אליהולה
ארוך מידי לכתיבה, זה נושא של שיחה.

אבל זה מובן בהחלט!
צריך לשבת איתך על כוס קפה או משהו ..לב אוהב

לצערי (ושמחתי) אני עסוקה מאוד,

התחלתי לקרוא ואז ראיתי שזה יותר ארוך משחשבתי.... 

אבל יישר כח על ההשקעה! 

ומקווה בשבילך שתמצאי מענה לתהיותייך.. בעזרת ה'!

ווואו וואו! מבינה לגמרי!Shir-Shira
ככל שקראתי שורה ועוד שורה הזדהיתי איתך מאד! הרגשתי שאת כותבת את הרגש שלי במילים. הייתי בסרט הזה שאת נמצאת בו.
אני רק יכולה להרגיע ולהבטיח לך שבעוד תקופה קצרה הכל יראה לך יותר רגוע.
הייתי בקשר עם בחור תקופה ארוכה, נפרדנו מיוזמתו, ומהרגע שחזרנו והעניינים התקדמו נתקעתי. זה התחיל לי בבום, בלי שום הכנה, חרדות חרדות חרדות ולחץ נפשי.
הרגשה כזאת של כיף לי איתו, הוא בחור טוב לב, אבל- לא מרגיש לי נכון להתחתן איתו, כל מחשבה על זה גורמת לי לבחילות איומות, הלכתי גם להתייעץ אצל יועצת זוגית כמה פעמים והיא גרמה לי להשתחרר מהתחושה של חוסר התפקוד ונטעה בתוכי את ההבנה שהבעיה היא בי וזה יקרה לי עם כולם.
אבל זה לא עזר לי להמשך הקשר, אמנם הרגשתי פחות חנוקה וגם הבחור היה מעורב בתהליך,אבל פחדתי להתחייב, פחדתי שאני טועה לגביו לחיוב ולשלילה, פחדתי שאני בררנית מדי, פחדתי להמשיך ופחדתי להפסיד. פחדתי להמשיך ואז להגיד לא ולפגוע בו, פחדתי שלא אמצא עוד כמוהו, פחדתי שאני מפסידה מישהו שראוי לי יותר, גם התחושה הזאת של הצמצום לגבר אחד מוכרת לי. אפילו פחד מעצם זה שהתערערתי ואני כבר לא אני. בקיצור סלט.

היום אני תקופה אחרי ההחלטה של הפרידה, עברתי שבועות קשים של התלבטות אם עשיתי נכון או לא. קושי של חסר וגעגוע. אבל אני יכולה לומר לך תשובה אחת בטוחה: את לא יכולה להמשיך בקשר כשיש מישהו שמחכה לך ש*אולי* תרצי אותו אחרי שתרגעי מהפחד. חד משמעי, מניסיון כואב שלי.

ועוד דבר, גם אני לא התערבבתי עם גברים, אבל לא חושבת שזו הבעיה, היועצת הסבירה לי שכולנו חיים עם החלום על האחד כי אצל "כולם" זה ככה. ובסוף חוטפים בום עם המציאות שמכריחה אותנו להתפשר או לגלות בעצמנו דברים מפחידים שמערערים אותנו.

אני יכולה לזרוק כמה סיבות למה שקרה לך/לי:
1. פרפקצוניזם - קושי בקבלת משהו לא מושלם.
2. טיפוס שנמצא תמיד בשליטה וחושש לאבד את המקום הזה במוסד הנישואין
3.טיפוס לא של מסגרות
4.רקע משפחתי , ההורים שלי גם גרושים וגם אני כמוך חשבתי שאנחנו צריכים להרגיש שלמות ביחד וכו'. ( למרות שממבט לאחור אני מבינה שזה ממש לא הכל ויש המון עבודה מחברת שעושים ביחד). מצד שני יכול להיות שיש לך התרשמות שלילית כלפי הנישואין, ואולי אפילו ראית את אמא מסתדרת לבד אז את לא מרגישה מספיק צורך.
5. חוסר רצון להתחתן (אפילו בתת מודע)
6. דבר אחרון שעולה לי: הבחור פשוט לא מתאים. נקודה. הלכת עם האינטואיציה שלך, ניסית. וזהו. יש גבול למה שהקב"ה דורש מאיתנו.

אז גם אני בעבודה וחשבון נפש פנימי עכשו(מוזמנת לדבר בפרטי (; )
מאחלת לך אהבה ורגיעה. שלווה. שבע"ה תמצאי את האחד שלך ולא יהיו ספקות כלל!
בהצלחה אהובה! ❤
אהבתי את התגובה!מישהי 1
אמממתן תורה
אני לא מתיימר לומר שאני מבין לגמרי בלי למצמץ ועד הסוף, אבל בוודאי אני מרגיש על עצמי ג''כ את הנקודה הזאת שאת מתארת

האמת שזה קונפליקט אמיתי - גם השאלה איפה נמצא המרכז בחיים שלי: האם זה מגיע מבחוץ, ממה שאנשים אומרים לי שיהיה לי טוב, או שלא, וזה דווקא מגיע מתוך האינטואיציה הפנימית

אז אני חושב שזה נקודה יחסית ברורה לך מהכתיבה בשרשור, שהאינטואיציה היא הדבר האמיתי וכשאנחנו לא נאמנים לעצמנו פתאום הכל שחור. והרצפה ממש נשמטת מתחת לרגליים.

וזה ככה כי מצד האמת השכל הוא רק אמצעי עזר לחשוף את האינטואיציה, והוא נובע ממנה.

אז לגבי הבירור שתיארת לגבי השאלה של הפנטזיה על הדבר המושלם והמתאים מול המציאות, אז אני חושב שבאמת אצל רוב האנשים אין את הקונפליקט המשמעותי הזה, ופשוט יוצאים ומתחתנים.

ואצל אנשים רוחניים יותר כמונו, יש חיפוש למשהו מעבר, מדוייק שקולע בול בפוני. והרצון הזה שאני אכיר את מה שהכי מתאים לי וזה יעיף אותי באוויר, הוא לא רק טבעי ויפה, אלא זה המפתח היחיד למציאה של הבן זוג.

אם אנחנו מרגישים בדייט שזה לא זה, אפילו שלפי הנתונים הכל בסדר, זה לא אומר שזה הבחור/ה... כי יש עוד מלא כאלה, ועדיין זה לא מגיע לחיבור טבעי כזה וזורם וממלא... אז אנשים מבחוץ מסתכלים ואומרים שהכל בסדר, אבל הם לא היו עושים שום צעד משמעותי בלי שזה היה נראה להם מספיק טוב....

וכשנכנסים ל''שכל'' הזה של אולי זה זה אפילו שזה מרגיש לא ככה, זה באמת משתק, כי יש פה ניטרול מסויים של הכוח הטבעי שאיתו אנחנו מנהלים את החיים שלנו בכל המישורים

אז באופן טבעי ברגע שיש התכחשות לאינטגרציה, היא עושה בלאגן בנפש כדי להקשיב לה, וזה לא סתם שיש כל כך ייסורים כשמתעלמים מהקולות הפנימי הזה, כי זה בא לכוון אותנו למקום האמיתי, ולכן כשיוצאים בכוח, ישר העיניים מתחילות לחפש את מה שבאמת חסר...

גם זה בכלל לא קשור לעבודה שאנחנו אמורים לעשות, כי יש פשוט אנשים שאנחנו מסתדרים איתם ויש כאלה שלו, כמו חבר אצל בנים וחברה אצל בנות. אני לא יכול לגרום לעצמי להתחבר אם זה לא זה, ועוד יותר כשמדובר במציאת הסיווג עם המין השני.

כמובן שתמיד יהיו חששות לפני צעד משמעותי כמו חתונה, אבל יש הבדל תהומי בין חשש לבין תחושה שזה פשוט טעות בכתובת, וכל אחד יכול להרגיש על עצמו מתי זה ככה ומתי לא.

אז התחושות והרגשות שאת מתארת אני חושב שזה תוצאה של דחיקה של האינטואיציה, לטובת נתונים שכליים וכזה נדחק שלא בצדק, אז הנשמה באמת מתחילה לבעוט כדי שזה לא ימשיך

ובאמת מצד הבחירה אני צריך לבחור משהו מאוזן מצד אחד רגישות ומצד שני חוזק ויציבות, וזה לא אומר שאני מתמקד בדברים שוליים או משהו כזה...

אז כשאנחנו מאבדים את החופש שלנו להביע את עצמנו בצורה טבעית ויפה, עם קצת דמיונות ופנטזיות, זה פשוט מוחץ את הנפש שלגמרי שייכת לממדים האלה, ומה שכדאי לשים לב שהטוב שאנחנו מחפשים הוא משהו שרק אנחנו באמת יודעים להצביע עליו..

הנאמנות הזאת לעצמנו מביאה הרבה אושר, כי יש בנו יכולת לזהות את נקודת המבט באמת... והשחרור הזה מביא הקלה וברכה למצוא את מה שבאמת מתאים, בלי תירוצים

אני רק אאחל שיהיה הרבה שלווה ועומק, ובאמת שזה דברים מהותיים ומורכבים ולא כל אחד/ת מסוגל בכלל להסתובב עם מטען כזה ולהתקדם👍

יקרה,קראתי רק קצת וגם אני לא מכירה אותךמישהי 1
כדי לדעת מהבדיוק אבל תראי,אין ספק שעברת משהו שהיה קשה עבורך.החויה הכי קשה היא לא לעשות את מה שהאינטואיציה אומרת.
אמרת שזה השלישי שלך,את ב"ה לא יצאת הרבה ובע"ה שהדרך שלך תהיה קצרה
את לא צריכה להכריח את עצמך לבוא לפגישות אם אין לך רצון-ופה התחילה הטעות שלך!!!
הוא בחור טוב?? ב"ה. ועדיין יכול להיות שלא תרצי אותו וזה בסדר!
תמשיכי באופטימיות ותמשיכי רק עם מי שתרצי!!
אל תבזבזי את כוחות הנפש על פארש
אני ממליץ עלבסדר גמור
מישהו מקצועי שיעזור לך..

אם היתה לך בעיה רפואית בשורש כף היד היית פונה לפורום?
ממש מבינה.....נעימת הליכות

תאמת גם היו קצת דברים שהזדהיתי כמו למשל הקול של לוותר על החלומות - קול מעצבןןן שבא מבחוץ בדרך כלל

אין לי פנאי כרגע להתיחס הרבה

רק רציתי להגיד משהו שבלט לי

הייעוץ טלפוני...ובכן זה כל כך חלקי... לא פלא שהאבחנות שלה מתסכלות אותך...

צריך מפגש פנים מול פנים... מפגש חי... שמאפשר לה להבין אותך מעבר למילולי...

בהצלחה רבה..חיזקי ואימצי..

כמה דבריםריבוזום
ראשית, קראתי הכל. את כותבת מעולה...

מה שעובר עלייך נשמע מאוד לא קל. אני חושבת שכן, יש איזו בעיה שצריך לפתור - הפחד והרגשת המחנק נשמעים לא תקינים, הם קשים, הם מפריעים לך. את רוצה בסופו של דבר להכיר מישהו שיהיה לך טוב ונכון - והרגשות האלה אינם מאפשרים התחלה של היכרות נורמלית.
מנגד, הרצון שלך פשוט לרצות הוא טבעי והגיוני בעיניי. אני חושבת שהגישה שלך שמתקוממת נגד דברי הקואצ'רית הנוכחית לפיהם עקרונית תוכלי בהכרח להתחתן עם אחד מעשרת הבחורים הראשונים אתם תפגשי היא בסדר. את בסדר כאן. אולי יש כאלה שלהם זה מתאים. אבל כן לגיטימי בעיניי לחפש התאמה ברמה גבוהה, כזו שאולי ייקח קצת זמן למצוא...
אין זאת אומרת שלא ייתכן שמעורבות הרצונות שלך פנטזיות מוגזמות. לי היו כמה רצונות בתחילת הדרך שהתבררו לי עם הזמן כמיותרים או אפילו לא באמת מתאימים לי - ויתרתי עליהם. אבל לא ויתרתי על החיפוש אחרי מישהו שארגיש שאנחנו באמת טובים זה לזו, למרות שזה ארך מעט זמן.

ההתמקדות שלך בעיניי כרגע צריכה להיות בלשחרר את הפחד. קחי פסק זמן לצאת. תעבדי על העניין הזה. אני לא בתחום אז אין לי ממש עצות. אני יודעת שלי היה פחד מסוים לפני ה"קפיצה למים" של הדייטים, ועבדתי על זה בערך שנה ב"התרגלות" ושכנוע עצמי בלי לחץ עד שהייתי באמת מוכנה. אני לא יודעת אם זה יכול לעבוד עבורך ואני גם לא יודעת אם את יודעת מה בעצם מפחיד אותך. אבל נשמע לי שזה מה שצריך להיות המוקד עכשיו. ובלי לחץ, הרי כתבת שאת צעירה.
ואחר כך - תוכלי לבחון כל מקרה בנחת וברוגע יחסית. עדיין זה שדה של התלבטויות רבות שיכולות להיות קשות ואפילו מייסרות. אבל לא משתקות כל כך.
המון הצלחה בע"ה. בשורות טובות!
מגיבה..שונמית
תודה חבר'ה. באמת מעריכה שקראתם, שהבנתם, ושהתייחסתם מדויק כל כך.
עברתי תהליך עם השרשור הזה.. הכתיבה שלקחה לי כמה ימים (כן, רואים), התובנות שעלו תוך כדי, וכמובן התגובות שלכם שחידדו והאירו המון נקודות.
זה שיחרר משהו, למרות שעדיין אני מנסה כבר כמה ימים ועדיין בקושי מוצאת כוח להגיב, זה באמת כבד עליי.
@מור ולבונה התחבר לי שזה היה חרדה. בימים האחרונים עברתי איזה תהליך של הפנמה שיש משהו שתקוע אצלי.
עדיין אני לא מתחרטת שנפרדתי ממנו, כי כמו ש @אופטימיות העלתה אישיותו לא היתה חסרה לי כל כך. זה היה יותר פחד שאיבדתי משהו טוב, ואולי לא יהיה יותר טוב.
@Shir-Shira תודה. מקל כל כך לדעת שאני לא לבד.
@מתן תורה היה לי חזק שאמרת שזה שזה לא הולך חלק ולאחרים כן זה כי אנחנו אנשים עם שמיים גדולים כאלה ועם תביעות גדולות מהחיים, לכן מחפשים משהו מדוייק יותר. וכמו שאמרו אחרים, אולי זה גם פרפקציוניזם.
בקיצור, הבנתי שזה גדול עליי לטפל בזה לבד, שאני לא מסוגלת להבין את עצמי עד הסוף, ולכן אני פונה לאיזשהו טיפול מבחוץ. ההבנה הזאת שמשהו לא בסדר נותנת קצת וודאות, וגם אם היא קשה- היא משהו להאחז בו.
אני ממשיכה עם הטלפונית הזאת בערבון מוגבל בינתיים, וגם אם הגישה שלה טכנית מדי בכל אופן אני נותנת לה להעשיר אותי ולתת לי זוויות הסתכלות חדשות. זה שזה בטלפון מאפשר לי גם להתייחס לזה בתור סוגשל שיעור, שאני יכולה לבחור מה לקחת ממנו.

אז כרגע אני לא יוצאת, לוקחת פסק זמן כמה שאצטרך ועושה עבודה. תוך כדי קשר זה קשה מדי, זה להתווכח עם עצמי וזה לא עושה לי טוב בכלל.
אני חושבת שאני לא אסתפק רק במאמנת הזאת, ואולי גם אלך אחר כך לטיפול שמתכתב יותר עם הנפש ופחות אימון שכלי. זה לא רק שם.
כרגע זו תקופה לא כל כך פשוטה, ואני לא ממש רואה איך האופק מתבהר. יש גם פחד שבתקופה כזאת של פסק זמן אני עלולה להפסיד מישהו, והשעון רץ.
אבל אני מרגישה שזה נכון לי. שבאמת אי אפשר להמשיך ככה וצריך לנער כמה שטיחים ולהוציא כמה שדונים מבקבוק.
ולהאמין כמובן- זה אולי ה-פרוייקט. לשחרר את כל האחיזות... להתפלל ובאמת להבין שגם בהירות הדעת מגיעה ממנו. ושבאמת מה שיהיה יהיה טוב, למרות שאף אחד לא מבטיח כלום.

וכמו שאמרו לי כמה מכם וזה נורא חיזק- בסוף יוצאים מהערפל הזה, יש אופק, וגם באופק שלי יש ספינה.
איןמתן תורהאחרונה
ספק שיפה לראות שמבחינתך את מקשיבה לעצמך, לוקחת את הנקודות שאת רואה לנכון לכיוון של התקדמות... שיהיה הרבה שפע בע''ה
חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

אז כנראה שקצב גדילת השיערהמקורית

שלך איטי. לא אצל כולן זה ככה🤷

ואני לא מרגישה תחת זכוכית מגדלת בכלל. אני עושה את זה כבר יותר מ20 שנה כי ככה אני רוצה וטוב לי. חשובה *לי* הנראות שלי ושיערות בפנים זה חלק מזה. לא כי זה חשוב לבעלי

ובדיוק בגלל השורה האחרונה כתבתי לו שיוותר. כי אם הוא כגבר שם לב לזה,  זה יפריע לו גם בהמשך ולהעיר על לא שייך בעיניי

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

אתה יכול לתת לי טלפון שלהם?זית שמן ודבשאחרונה

תודה

שיר חדשכולנו הביתה

אני ניק שהיה פעיל פה אבל מעדיף לא להחשף

חשבתי לשתף שיר שיצרתי לאחרונה עם AI

לדעתי זה יגע בעולמם של חברי הפורום

יום טוב

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומע

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
מבחינה גנטיתלגיטימי?

פעם התעניינתי בעניין הגובה, וזה מה שאני יודעת להגיד:

יש תכונות שאפשר לבדוק בדנ"א של אדם, ולהעריך כיצד זה יבוא לידי ביטוי. לגבי גובה, אפשר לקבל הערכה, אבל טווח סטיית התקן הוא עצום, כך שההערכה הזאת מאבדת הרבה מיכולת המימוש שלה.

למה זה קורה? כי יש תכונות שתלויות רק בגן אחד או גנים בודדים, אבל גובה תלוי בעשרות אלפי נקודות שונות בדנ"א. (מקור)

אם זה משהו שמטריד אותך ברמה רצינית - לך תקבע תור אצל יועץ גנטי, ותברר.

מכירה הרבה זוגות בהם אחד מבני הזוג יותר גבוה, ומבחינת ילדים - לפעמים כולם בגובה דומה, לפעמים יש מנעד של גבהים.

אבל השאלה הגדולה היא:

האם אתה מחפש תשובה גנטית, או שאתה מחפש להשפיע על התפיסה שלך? האם אתה רוצה להשתחרר מהתפיסה הזאת?

כדי לאזן, לדעתי רוב האנשים לא חושבים שלהיות גבוהנוגע, לא נוגעאחרונה

בפער מהממוצע זה הכי כיף.

אז קח בחשבון שיתכן שגם בשביל הבחורה יש כאן התפשרות מסויימת, ושאולי בזכותה הילדים דווקא יהיו מאוזנים..

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

מדהיםadvfb

איך שניכם יודעים להתנסח יפה בכתב

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפי
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
מודע להגנות, חידוד חשובadvfbאחרונה

בשורות טובות אמן!

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

אולי יעניין אותך