מה אתם חושבים על השיר החדש של חנן בן ארי-שמחה פנימית
'מה אתה רוצה ממני'?
למה צריך דיון על כל שיר שלויהודי!!
שיר מדהים, אמיתי, כנה, מעוררשוברת גלים
מי שחי את החיים שלו באמונה פנימית ובקשר אמיתי עם ריבונו של עולם יכול להזדהות עם השיר ולהנות ממנו.
ולכל המזועזעים מ"לזרוק בי נשמה"שוברת גלים
..."בראש-השנה נברא אדם הראשון. בשעה ראשונה עלה במחשבה, בשנייה נמלך במלאכי-השרת, בשלישית כינס עפרו, ברביעית גיבלו, בחמישית ריקמו, בשישית העמידו גולם על רגליו, בשביעית זרק בו נשמה.." וכ'ו
אין בעייה ב'לזרוק בי נשמה'ברגוע

הבעייה היא שהוא מתלונן על זה

מי שחי כאב יכול לומר את זה לקדוש ברוך הואשוברת גלים
השם יתברך רוצה את הלב
מי שנמצא במשבר גדול אני לא שופט אותוברגוע

אבל להוציא את זה בשיר זה יותר בעייתי.

למה בעייתישירה גילה
נראה לך שהשיר הזה מרחיק מהקב"ה??? ההפך...ככה שלא נראה לי שיש בעיה
לדעתי זה עלול להרחיקברגוע

דיבור כזה הוא כפירה, שה' חלילה לא רוצה בטובתנו.

מי ששמוע משפטים כאלה זה נכנס לא לראש ולתודעה

ומשפיע לרעה.

מזועזעים מצורת ההתבטאות שלו "מי בקש ממך"הגמד הענק!!

מה זה "מי בקש ממך" מי שואל אותו בכלל!!? מה זאת ההתבטאות הזאת? כמובן שידוע שהגמרא הגיע למסקנה "שנוח לו לאדם שלא נברא אבל עכשיו שנברא יפשפש במעשיו" אבל לא צריך להתבטא בחריפות כזאת...

וחוץ מזה אם יש לו משברים שיכנס לחדר בבית שלו לבד עם עיפרון ודף יכתוב את מה שמפריע לו וילך לשאול את הרבנים בישיבה שהוא למד בה בטוח שיהיה להם תשובות, לא כולם צריכים לדעת מה עובר עליו!!

תלמדו קצת רבי נחמן חבר'השוברת גלים
ותכירו שיש כאלה שעבודת השם שלהם שונה וזה בסדר

ואל תזדעזעו, חבל
מי זה רבי נחמן חבר'ה?ימ''ל

ולא, להטיח דברים כלפי שמיא זו לא עבודת ה' גם אם ר' נחמן יגיד שכן. זה אסור וזה חמור, במיוחד כשזה נעשה ע''מ לפרסם את זה ברבים. וטוב שיהודים מזדעזעים מחילול השם כזה, זה מעיד על חשיבות ודאגה לכבוד ה'.

אם רבי נחמן אמר אז זה בסדר. איך אתה בכלל אומר ככה.גמני
לגבי להגיד את זה ברבים - על זה אפשר לדון.
אם חז''ל אמרו ''לעולם אל יטיח אדם דברים כלפי מעלה" אז זה לאימ''ל

אם יש שאלה זה על רבי נחמן איך הוא אמר את זה כשחז''ל אמרו ההפך (אם הוא בכלל אמר את זה, צריך להבין למה בדיוק הוא התכוון).

ועיקר הבעיה היא שזה בחוסר כבוד (אפילו להטיח, כלומר להאשים, אפשר בכבוד) ובפרהסיה.

אלו ואלו דבאי אלוקים חיים. זה לא חדש.גמני
יהדות = היכולת לנהל מחלוקות.
ר' נחמן לא במעמד לחלוק על חז''לימ''ל

עם כל הכבוד...

אין לך מושג בכלל מי זה רבי נחמן.גמני
חצוף. ואני לא ברסלבר.
מה הקשר? אף אחרון (ואפילו ראשון) לא במעמד לחלוק על חז''לימ''ל

זה כלל פשוט בכללי הפסיקה.

מי אמר שהוא חלק? אתה יכול להביא בכלל אתגמני
הקטע לכאורה שבו רבי נחמן דיבר על זה?

'עם כל הכבוד' רבי נחמן הוא מגדולי עולם, ואני מעדיף להיות עסוק במה שהוא נתן לנו ולא במה ש'אסור לו' 'עם כל הכבוד'.
אתה אמרת >>ימ''ל

אלו ואלו דבאי אלוקים חיים. זה לא חדש. על זה הגבתי שהוא לא במעמד לחלוק. כתבתי כבר לפני ש"אם הוא בכלל אמר את זה, צריך להבין למה בדיוק הוא התכוון".

בסדר. לא אני ולא אתה במעמד לחלוק על רבי נחמן,גמני
ואם אכן הוא אמר משהו בסגנון כנראה יש לו על מי לסמוך מחז"ל.
צריך ללמוד...ע מ
אם הוא אמר את זה, ואתה לא מבין איך הוא אומר דבר כזה, הרי חז"ל אומרים ההיפך, אתה צריך לשאול. צריכה להיות לך קושיה. זה צריך לכאוב!
מה לא תעשה איתה? אל תזרוק את ר' נחמן מחוץ לתחום התורה.
מה כן תעשה איתה? תעיין במקור של ר' נחמן, אולי הוא עונה על זה. תחפש אולי יש מחלוקת בחז"ל על זה והוא תופס דעה אחת. אולי תסייג את דבריו בלי לעקור אותם בכדי שיתאימו לדברי חז"ל. אפשר גם לשאול רב מה דעתו.
הרבה פתרונות יש, אבל כשיש שאלה לא צריך לטשטש אותה, צריך לענות עליה.

אני לא סגור על מה הדיון כאן, מה חז"ל אמרו ולמה ומה ר' נחמן אולי אמר ולמה, אבל התגובה הזו שלך עוררה אותי לכתוב.
כצבת יםהנפש חיה.
אם לר' נחמן אסור לחלוק על חז"ל, אז גם לך אסורגמני
לחלוק על רבי נחמן.
פתרוןע מ
טוב.
לא נכון.אניוהוא
למה לא?גמני
כי ר' נחמן הוא אחרוןאניוהוא
ואנחנו מה?גמני
גם אחרוניםnobody
תיאורטית אם אדם מגיע לרמה מספיקה של ידע הוא יכול לחלוק על רבי נחמן ובני דורו מה שאין כן עם חז"ל...
אני מניח שהבנת מה רציתי להגיד...גמני
לא נראליnobody
ואם כן אז זה שאנשים מזרם איקס לקחו אותו כרם המובהק לא אוסר על האחרים לחלוק עליו...
לא... שהמגיב שחלקגמני
על רבי נחמן פה בפורום הוא כנראה לא בדרגה לחלוק על רבי נחמן.
וגם לא ירה דברים סתםnobody
אלא הסתמך על דעת תורה שלמד ממקורות מסויימים שאולי הם כן...
לא נראה לי...גמני
ואני לא בטוח שאנחנו נקראיםגמני
'אחרונים'. האם כל אחד היום הוא 'אחרון'? האם כל יהודי תקופת הראשונים נקראו 'ראשונים'?
מוזמן לחקור את הנושא ולהביא לפה תוצאותnobody
אני חושב שבגדול (חוץ מוצאי דופן) דווקא כן
אתם מתווכחים על ר' נחמןלוחם קודש

מבלי לדעת מה הוא אמר, ומה הגמרא אמרה. תביאו את מה שהוא אמר, ואת הגמרא ואז תראו אם בגלל יש סתירה.

זהו שלא התווכחו על רבי נחמןnobody
הויכוח היה עם מותר לו לחלוק על חז"ל ואם לנו מותר לחלוק עליו
אה...לוחם קודש

ברור שהוא לא יכול. אף אחד לא יכול.

לך זה ברור...nobody
ולכל הראשונים והאחרונים.לוחם קודש

וגם ברור שזה ברור לר' נחמן.

אבל לא לכלnobody
הגולשים בפורום כנראה
!!!!!!!!!ט'

בלי קשר לשיר הזכרת ליאריק מהדרום

"מי שיורק כלפי השמים, צפוי לקבל יריקה בפרצוף בחזרה, טוביה החולב, שלום עליכם.

..מאיר.
זה אותו רבי נחמן שאמר שבעולם הבא נהיה בגן עדן כי העולם הזה גיהנום? הוא נראלך היה חותם על משפט כמו מי ביקש ממך לזרוק בי נשמה הוא תחבק אותי בצהרים?

אמונים עלי דברי חז"ל שעל כרחך אתה נולד ועל כורחך אתה מת. ובעצם לחלוק על חז"ל כמו שהוא עשה בשיר שלו זה לא לגיטימי גם לא במסווה של עבודת ה'.

אסור לי לרצוח. גם לא לגנוב. גם אם אני בטוח שזו עבודת ה' הגדולה ביותר שלי
אווץ' .אופטימיות
מאחלת לך שתזכה להכיר בגודלו: )

שבת שלום לכולם.
של חנן בן ארי?מאיר.
של ר' נחמן..אופטימיות
יכול להיות שאתה כן מכיר בגודלו ופשוט זה היה נראה אחרת..
אמרת 'זה אותו ר' נחמן' והיה לי קשה לראות את זה..
אה..מאיר.
בסך הכל אמרתי שגם בתורה של רבי נחמן קשה לראות הזדהות עם המשפטים של חנן בן ארי...אני מכיר שרבי נחמן ישנו ואת המהפכה שעשה, אני גם מכיר את הסביבה הדתית האחרת שבחרה דרך שונה...לגיטימי בגבולות מסוימים בעיני
הבנתי..אופטימיות
אני חושבת שאם חנן בן ארי רוצה להמשיך להצליח הוא צריך לכל הפחות לשנות את המילים הבעייתיות ואת שם השיר! ממש חילול ה' !!
פשוט שגם ר' נחמן נגד לדבר בצורה כזאתמבקש אמונה

עכשיו שמעתי...שירה גילה
ווואו איזה שיר יפה
בעייתי מאודימ''ל

משתי סיבות:

א. הצורה - לא ככה מדברים אל הקב''ה. נכון שהיום מושגים של יראה, כבוד וכו' זה פאסה אבל יש גבול. לבוס שלו או אפילו לסתם אדם ברחוב הוא לא היה מדבר ככה. ועוד לפרסם את זה לעיני כל זו חוצפה של ממש.

ב. התוכן (ואני מתייחס לבעיה העיקרית למרות שיש עוד שוליות יותר) - השיר כולו משדר ויתור וזריקת אחריות. זה מתחיל ב''תשמור עליי מפניי'', עובר ב''למה לא תבוא אליי בצהריים'' (מזכיר את הקושיה הטיפשית של שלמה ארצי בשיר 'אלוהיי': "ועניין אחד לא סגור עליו - אם אתה ישנו למה לא בא אלי?"), ממשיך ב"כבר לא יכול ניסיתי די עכשיו תורך" והשיא זה במשפט העיקרי בשיר "מה אתה רוצה ממני, מה? מה? מי ביקש ממך לזרוק בי נשמה?" כלומר: אני לא מחויב אליך כי לא ביקשתי להיות פה, אז אם אתה רוצה אותי תבוא אלי בצהרים/בין ערביים תחבק תביט לי בעיניים.

עכשיו מותר לאדם להיות מבולבל וזה גם בסדר גמור שלאדם יש שאלות, אפילו אין לי בעיה עם אנשים שלא מאמינים שמפרסמים ומציגים את דעתם. כן יש לי בעיה עם מי שמבולבל ומפיץ את הבלבול שלו, זה לא רציני ויש בזה רק נזק בלי שום תועלת. וכשזה נעשה בפרהסיה ועוד בצורה כזו זה חמור שבעתיים.

מסכיםנקדימון

מנוסח יפה 👍פסידונית
א. הוא עוסק מורשה, אין לו בוס.אריק מהדרום
אולי זה חלק מהבעיה?

ב. אני לא רואה בעיה בלהסיר אחריות מעל עצמך כאשר אתה לא אחראי, השאלה על מה מדובר פה, זה לא ברור, מן הסתם בכוונה תחילה.

אבל זה באמת לא השיר הכי מוצלח שלו בעיני, לא בגלל כל מה שכתבת, אלא כי הוא פשוט לא מדבר אלי, בניגוד ל"לא לבד" למשל.
מדויקלב אוהב

לא לגמרי מסכיםnobody
אני חושב שזה ממש לא זוכרת אחריות אלא תיאור מה שעובר עליו ברגעי המשבר.
כן, יש רגעים של קושי וכאב שהמון אנשים צועקים את מה שהוא צועק בשיר ומרגישים את היאוש של די עשיתי את שלי ופונים לבורא האמירה דומה למה שהוא אמר ובכל זאת בבוקר אחרי מנסים לעבוד את הקב"ה על פי ההלכה.

אני מסכים שמאוד בעייתי עם הפרסום של שיר כזה אבל לדעתי הכוונה בפרסום היא לא מה שאתה אומר...
לא התחברתי.אריק מהדרום

התחלתי לשמוע.. והפסקתי באמצע... לא יכולתי...לב אוהב

אבל אני בטוחה שיש כאלה שמאוד יתלהבו מהישירות והכנות,

אישית ממש הרגשתי זלזול בתוכן המילים

זה אפילו פגע בי שככה מדברים לקב"ה...

השירים שלו מתדרדרים{ר}צינית
זו משנה האבות 'אל כרחך אתה חי'אניוהוא
אבל יש דברים שלא שרים אותם.
לדוג' אף אחד לא ישיר 'עקביא בן מהלאל אומר...'
במשנה אין שום התרסה.ברגוע

יואואריק מהדרום
ספר איוב מכיר?
מסכת בבא בתרא מכיר?ברגוע

"אמר רב עפרא לפומיה דאיוב חברותא כלפי שמיא.. אמר רב עפרא לפומיה דאיוב כלום יש עבד שמוכיח את רבו.. אמר רבא עפרא לפומיה דאיוב...  אמר רבא מכאן שכפר איוב בתחיית המתים... אמר רבה איוב בסערה חרף ובסערה השיבוהו..."

לא גיבשתי דעה בנושאע מ
אבל יש גם דעה שמשה רבנו כתב את ספר איוב...
זאת מחלוקת בגמ'ברגוע

אבל זה לא משנה, רואים מה הגמ' אומרת על הטענות שלו.

אין צורך לחזור על אותה טעות (וכנראה שבשביל זה כתבו את איוב) ועוד לפרסם בפומבי.

אני לא שופט את חנן עצמו, רק את השיר.

ומה אתה מנסה לומר בזה שהבאת את הגמרא הזו?אריק מהדרום

מה נסית לומר בזה שהבאת את איוב?ברגוע

שיש במקורות שלנו מקום לזעוק ולהטיח כלפי שמיאאריק מהדרום

עניתי כבר לע מברגוע

בתנך גם כתוב על מקרי אונס. ואז?

הקב"ה בעצמו מעיד על איוב שהוא צדיקאריק מהדרום

אִישׁ הָיָה בְאֶרֶץ-עוּץ, אִיּוֹב שְׁמוֹ; וְהָיָה הָאִישׁ הַהוּא, תָּם וְיָשָׁר וִירֵא אֱלֹהִים--וְסָר מֵרָע.

וגם בסוף ספר איוב לא נראה בכלל שה' שינה את דעתו.

הוא היה צדיק שלא עמד בניסיון (במובן מסויים)ברגוע

ועוד פעם,

אני לא מדבר לגופו של אדם אלא על הטענות שהוא (וחנן) העלה

שהגמ' כותבת במפורש שאין להם מקום.

זה כתוב בגמרא כי הגמרא נכתבה אלפי שנים אחרי איובאריק מהדרום

אם היית אומר את זה לאיוב עצמו היית כמו רעי איוב שה' הוכיח דווקא אותם בסוף הספר, למה? כי לא מוכיחים אדם בשעת צערו, בפרט אם הוא צדיק ועוד יותר בפרט אם השאלה היא שאלת "צדיק ורע לו", והגמרא גם לא כתבה שאין לכך מקום, אתה רואה בן אדם שאבד רכושו ומתו עשרת ילדיו אז והוא יושב באבלו ומטיח כלפי שמיא, תגיד שאין לזה מקום?

עצם זה שהוא מטיח כלפי שמיא מראה שהוא מאמין שיש משהו ב"שמיא" הזה וזה מראה על אמונה אדירה, ואגב בעקבות כך איוב גם זוכה להתגלות ה' אליו.

אתה לא יכול לבוא לניצול שואה ולומר לו "תפשפש במעשיך" נכון? טוב למעשה היו כמה שעשו את זה, אפילו רבנים.

באשר לחנן, לא ברור לי כל כך מה נושא השיר.

בפעם הרביעיתברגוע

אני לא שופט אותם!!!!

אני יוצא נגד השיר!!

אם ניצול שואה יכתוב חלילה ספר כפירה יהיה מותר לנו לקרוא אותו?

כןאריק מהדרום

אם יש לך חוש ביקורתי ורב שאתה יכול לשאול אותו שאלות באמונה.

אגב ספר איוב זה בדיוק זה וזה אפילו נכנס לתנך.

ממש לא!לוחם קודש

בשביל לשאול שאלות באמונה לא צריך ספר כפירה. הבעיה בספרים שהם גם גורמים לך לחוות את המצב. חשוב מאוד לברר ולבדוק ולשאול, אבל שלא נקרא עכשיו ספרי כפירה!

הרב שלי חולק עליךאריק מהדרום

תשאל אותולוחם קודש

למה אין שום הדרכה כזאת בחז"ל? בראשונים? באחרונים? שום דבר לא מופיע... קצת מוזר... הייתי מצפה שבנושא כזה בסיסי שיהיה איזה רב גדול שיגיד לכולם שבשביל להתחזק באמונה כדאי ללמוד ספרי כפירה כדי לקבל שאלות. 

אני יודע מה הוא אמראריק מהדרום

אם אתה רוצה את הטלפון או את האימייל של הרב אורי שרקי אתה מוזמן לפנות אלי באישי.

אגב אתה כותב דברים שלא כתבתי.

אז בזה אני חולק עלייך יום טובברגוע

בספר איוב יש גם תשובות של הקב"ה

נכוןאריק מהדרום

זה למה בבגרות בתנך לומדים רק את ההתחלה ואת הסוף של ספר איוב.

כנראה מישהו במשרד החינוך חושב שהתנך הוא ספר לא חינוכי במיוחד שנערים בני 16 לא יכולים להתמודד איתו, למרות שבמשנה כתוב שצריך ללמוד את זה בין גיל 5 לגיל 10.

גם ספר הושע אגב...

עוד פעם...לוחם קודש

לא אמרתי שלא צריך לשאול שאלות. דיברתי ספציפית על ספרי כפירה... זה שאיוב שואל שאלות, וה' עונה לו תשובות, זה מעולה! זה בדיוק הדרך לבדוק (כמובן בכבוד ולא להטיח דברים כלפי שמיה) נושאים כאלה. לא לכולנו יש את הקב"ה שיענה לנו תשובות, אבל תמיד טוב לשאול את הרב. 

מותר ללמוד ספרי כפירה אם יש לך רב לשאול שאלותאריק מהדרום

ואם אין לך רב אז גם תורה אסור ללמוד.

לא יודע אם מותר או אסור.לוחם קודש

יכול להיות שמותר. אני מדבר על כדאי. הספרים האלה הם ממש לא הדרך לבדוק. אני חושב שהספר איוב זה ראיה לדברי. בשביל מה הוא נכתב? בשביל שנלמד ממנו. 

הבעיה בספרי כפירה שהם מקררים רוחנית את האדם. וצריך הרבה הכנה והרבה סיבות בשביל ללמוד אותם (כמו בשביל לעזור למישהו שתקוע בהם). 

אני חושב שכדאיאריק מהדרום

יש לא מעט כפירה שבאה לעולם רק בגלל שאומרים לתלמידים "הספר הזה אסור לקרוא" למה? כי כתוב בו דברים שהרב לא יודע להתמודד איתם? אז מה זה אומר על הרב?

אגב הגישה הזו של "ספרים שאסור לקרוא" לא יעילה בעידן האינטרנט.

ואדרבה, נכון, ספר איוב נועד שתלמד ממנו ואידך זיל גמור.

אני חצי מסכים איתךלוחם קודש

באמת להגיד ש"את הספר הזה אסור לקרוא" מבלי להסביר למה, זה באמת בעייתי. הרי כל מי שקצת מברר מבין שבד"כ הטענות שיש בספרי כפירה הם מגוחכות. צריך לומר לתלמידים, שקודם ילמדו את איוב, או את הכוזרי (וגם בזה צריך הכנה, לראות אם התלמיד מחפש את האמת או לעשות חיים). מי שכותב את הספרי כפירה אני מאמין שהוא יודע שהוא טועה, רק הוא מחפש "לעשות חיים" בלי מצפון. 

לגבי הסיפא שלך אני לא מסכים כלל וכללאריק מהדרום
כפירה לא נובעת מתוך רצון לעשות חיים, הרבה פעמים קשה יותר להיות חילוני מאשר להיות דתי וחוץ מזה שזה אומר שאילו רק יכולתי הייתי פורק עול אבל מה שאני דתי עכשיו זה כי אין לי ברירה, אז זו אמירה של אדם מסכן שלא שלם עם עצמו לגבי אורח חייו, אם אתה דתי זה צריך לנבוע מרצון להיות דתי.

דבר שני, זה זלזול חסר רסן בחילונות שהיא נבעה רק מתוך יצר הרע ולא שאלה שאלות אמיתיות, אמנם יצר הרע בוודאי היה מעורב בכך אבל לא היה הגורם היחיד, על כן את השאלות של החילונות צריך לשאול, לא רק שאלות של ספר איוב והכוזרי, גם שאלות מודרניות כמו איפה אלוהים היה בשואה? ואם לא תקרא ספרי כפירה איך תדע מה הם שואלים (אפשר גם לשאול את הכופרים ישירות גם בלי לקרוא, זו גם אפשרות).
ברור שקשה להיות חילוני יותר מדתילוחם קודש

רק שהחילוני לא מודע לזה. מבחינתו התורה היא אוסף של חוקים מעצבנים, וצריך כמה שיותר לנסות להוכיח שהיא לא אמתית.

גם ברור שהשאלות שהחילונים (של פעם) שאלו היו שאלות אמתיות. אבל כמה מהם חיפשו תשובות באמת? כמה מהם חיפשו את הדבר הנכון? אדם ששואל באמת, בשביל לחפש את ה', אז הוא לא יצא חילוני. השאלה "איפה א-לוקים היא בשואה", היא דוגמה מצוינת לכך שרוב מי ששואל אותה (להוציא בעיקר את הניצולי שואה עצמם) הם אנשים שלא מחפשים אמת. נניח שלא הייתה שואה, כמה מהאנשים שמנפנפים בשאלה הזאת היו חוזרים בתשובה? 

השאלה של איוב, היא בדיוק אותה שאלה של השואה. גם איוב עבר סוג של שואה. אז במקום לבדוק מה הכופרים אומרים על העניין, בא נבדוק מה מלך מלכי המלכים (להבדיל אין סוף הבדלות), אומר על העניין.

אתה שואל "איך תדע מה הם שואלים", קודם כל אין כל כך הרבה שאלות. יש הרבה שאלות שהם בעצם אותה שאלה. שאלות בסיסיות כמו, איך אנחנו יודעים שה' ברא את העולם? מה המטרה שלו? ולמה יש סבל?. אחרי שיש לי תשובות מהתורה, קשה לי להאמין שהם באמת יחדשו לך שאלות שלא חשבת עליהם. 

קודם כל יש הרבה שאלות, צר לי לאכזב אותךאריק מהדרום

עוד שאלות לדוגמה: שאלת הגזענות ביהדות, שאלת הלהט"ב, שאלת המסר האוניברסלי של היהדות, שאלת האבולוציה, שאלת תלמידי חכמים שמחללים את שם ה' ועוד.

השאלה של איוב היא שאלה עתיקה: שאלת צדיק ורע לו, וגם שאלת השואה אכן היתה הרחבה ענקית של השאלה הזו.

השאלות "איך יודעים שה' ברא את העולם" היא בדרך כלל לא שאלה רצינית כל כך אלא שאלה של תיכוניסט שמבקש לפרוק עול כי יש לו חברה- בדרך כל, יש גם חבר'ה שזה באמת מציק להם אבל זה די נדיר- אבל לא על זה אני מדבר, אם כי הרבה רבנים מתעקשים משום מה לענות דווקא על השאלות האלה.

כאמור החילונים עד היום שואלים שאלות אמיתיות וכן יש גם הרבה דתל"שים, אתה חושב שחילונים לא מחפשים אמת? זה כנראה כי אתה לא קורא מספיק ספרי כפירה.

ברור שיש הרבה שאלות - דיברתי על שאלות באמונה...לוחם קודש

קודם כל, הציבור החילוני רובו לא מחפש אמת. כמו כן רוב הדתל"שים. אני ממש לא מזלזל בהם, אני מבין אותם. אבל להציג אותם כאנשים שמחפשים אמת, אני חושב שזו טעות. 

תראה, אני מאמין שכל בן אדם שמחפש את האמת, ימצא אותה. אם אתה מציג אותם בתור אנשים שמחפשים אמת, אתה נכנס לבעיה. כי בעצם יש פה מציאות של אנשים שמחפשים אמת, וה' לא נותן להם להגיע אליה. מה שהוא בכלל לא נכון. ולמה? כי התשובות לשאלות הם בד"כ די פשוטות. שאלת הגזענות, יסודה מהתפיסה שכולנו שווים, מה שבכלל לא נכון, לא כולנו שווים. ה' ברא כל אחד מהקו פתיחה שלו - אחד יהודי, ואחד גוי (כמו שלאף אחד לא מפריע אם נאמר שאנחנו יותר שווים מהחיות, למה פה זה לא גזענות?). אז אם זה כל כך פשוט למה אנשים מסתבכים? כי הם לא מחפשים אמת. האמת מחייבת. 

אני יחזור עוד פעם על העיקרון שכתבתי לך לפני זה. תשאל את הדתל"שים שאתה מכיר, אם (למשל) לא היה גזענות ביהדות, הוא היה חוזר בתשובה?  

צא בבקשה לרחוב ותפגוש חילונים ודתל"שיםאריק מהדרום
תגלה שהם מחפשים את האמת הרבה יותר מדוסים.

כל מה שהזכרתי הם שאלות באמונה גם אם תכיר בכך וגם אם לא.

וכן, בכפירה מונעת גם מיצר הרע וגם משאלות אמיתיות שאתה בוחר להתעלם מהם ולהגיד ש"הם לא מחפשים את האמת" אלו שני מרכיבים, ואתה מזלזל בחילונים גם אם אתה לא מודע לכך.
אני לא צריך לצאת לרחוב בשביל לפגוש דתל"שיםלוחם קודש

יש לי מספיק חברים קרובים שהם כאלה.

אתה יכול לקרוא לשאלות האלה שאלות באמונה, זה לא העניין.

אני לא מזלזל באף אחד, וגם לא שופט אף אחד. אני לא יודע אם הייתי נולד חילוני הייתי חוזר בתשובה. אבל המציאות היא שכיום רוב רובם של החילונים והדתל"שים לא מחפשים אמת. זה פשוט טעות במציאות אחי. אני התווכחתי עם הרבה אנשים, ואתה רואה שהטענות שהם מביאים לך, הם טענות שנועדו לסייע להם לחיות איך שהם רוצים בלי מצפון. 

כתוב בגמרא, שמי שרוצה לכפור - יכפור. תשאל את הדתל"שים שאתה מכיר, אם הם יהיו שמחים לגלות שהם טועים, ובאמת צריך לשמור את כל התורה. להגיד שהדתל"שים מחפשים את האמת יותר מדוסים זה כבר עיוות. אני מסכים שיש דוסים שעושים מצוות בגלל שכולם עושים אותם, ולא באמת מבררים (אגב, בדור כמו שלנו זה הולך ומתמעט, בגלל הקושי שיש בעשיית המצוות יותר מפעם), אבל לפי מה שאתה אומר, בעצם אם רוב מחפשי האמת דתל"שים אז כנראה האמת אצלם. ואם אתה כן מאמין שהאמת אצל הדוסים, אז ככל הנראה רוב מחפשי האמת הם דוסים.

אני לא אמרתי שרוב מחפשי האמת הם דתל"שיםאריק מהדרום
וגם אם זה היה נכון זה לא אומר שהאמת אצלם.
אבל נראה שהגענו למבוי סתום בדיון הזה כי אנחנו חוזרים על טענותינו.
כן..לוחם קודש

יש דברים שצריך לדבר פנים אל פנים.

זה לא עניין של התמודדות עם מה שכתובמבקש אמונה

יכול להיות שלרב יהיו אחלה תשובות, ובכל זאת התלמיד יכפור.

כי יש באדם דחף רע למצוא סיבות לא לקבל מרות.  

כל מי שקצת יצא לו להתווכח על אמונה יודע

שיש מעט מאד שבאמת מבקשים תשובות

והרוב יתווכחו עד צאת הנשמה, העיקר להוכיח (לעצמם בעיקר) שהם לא באמת חייבים בקיום המצוות.  

לכן מלכתחילה לא קוראים ספרים שיתנו רעיונות חדשים לכפור

יש מספיק שאלות שעולות לבד.

והולכים איתם לרב שיודע, לא צועקים אותם ברחוב

אני עובדה שהפסקה השניה שלך לא צודקתאריק מהדרום
לפחות אני לא נכלל ב"כל מי" שלך.
וכאמור, בעיני השיטה הזו דווקא מביאה הכי הרבה כפירה.
טוב, עניין של הסתכלות. אבל העיקרוןמבקש אמונה

אין צורך וזה אפילו מזיק לחפש בכוח שאלות של כפירה

להגיד שזה עצמו מביא כפירה 

או בגלל שאי אפשר להתמודד

יש הרבה עובדות על שתיים שסותרים את מה שאתה אומר.

אני לא מחפש בכח שאלות של כפירהאריק מהדרום

אני קורא ספרים ואם עולה בי שאלה אני שואל את הרב שרקי.

קודם כל זה מקשר אותי לרב שרקי ודבר שני אני גם יודע שיש את מי לשאול.

מי שסותם את עיניו ואזניו הוא זה שצריך לדאוג כי הוא לא יודע איך להתמודד ומשב רוח הכי קטן של כפירה מזעזע אותו, הנה תראה מה יצא מאיזה שיר, לא מאוד מוצלח של חנן בן ארי, תראה את התגובות שפה, מי צועק געוואלד ומי מושך בכתפיו, מה תעשה כשתצטרך להתמודד עם רוח סערה של כפירה שתבוא לכאן?

אתה רוצה להביא עובדות? תביא, מקסימום אשאל את הרב שרקי אם לא אדע מה לענות.

אז סבבה..מבקש אמונה

כמובן שאתה צודק שהאמונה חייבת להיות מבוססת..

(ככה גם כותב תוס' יום טוב על המילים "דע מה שתשיב"   - שהתשובות לאפירוקס צריכות להיות ברורות לאדם שעונה ולא רק כי הוא שמע ממישהו.)

אבל אחרי הכל אני אומר..

לא כתוב "לך תתווכח עם אפיקורס"  אלא "דע מה שתשיב"

זתומרת, תהיה מוכן למקרה שתיתקל בשאלה. אבל לא לחפש עימותים. 

אנחנו מסכימים? 

נ.ב.

מראות עיני, אנשים פה הזדעזעו מצורת הדיבור, וזה מבורך.

לא שהם זרקו את הכיפה בגלל השיר.

אתה לא חייב ללכת להתווכח עם אפיקורסיםאריק מהדרוםאחרונה
שהם חלק מההויה הישראלית, אתה פוגש אותם בכל מקום, וגם דעותיהם אצל תלמידיהם, ברחוב או בעיתון או באינטרנט.

אתה לא יכול להתעלם מהם כי תיתקל בהם בכל מקום.

אני מסכים שאם יש פרופסור הזוי בסקנדינביה אתה לא אמור ללכת עד אליו להתווכח איתו על הכפירה שהוא הגה אבל הבסיס, מי שמרכיב את ההויה הישראלית כיום אתה חייב לקרוא ולהבין ולדעת מה לענות.
תלוי איך אתה מביןכי בשמחה תצאו.

'לא דברתם אלי נכונה כעבדי איוב',

האם איוב דיבר נכונה או לא (מח' מפרשים, וכן בב"ב).

לזעוק או להטיח?מושיקו

משה רבינו התפלל תתקנ"ו תפילות  בשביל להכנס לארץ - שוב ושוב ושוב.

לא מוזכר שהוא הטיח

איוב, מושיקו, איוב.אריק מהדרום

המקום שממנו איוב התבטא הוא מקום אחר מכותב השירמושיקו

שאיוב עבר את מה שעבר - האמירה שלו הגיעה ממקום שונה לחלוטין

שובאריק מהדרום
אינני יודע מאיפה נובע השיר.
ראיון דמיוני עם דודו כהןאריק מהדרום
אני: דודו, אתה לא חושב שזה אדיוטי לעשות ראיון עם אדם שלא רוצה להתראיין על השיר שהוציא ולדחוף לו לפה את המילים שאתה החלטת שהוא יגיד?

דודו כהן: כן זה הדבר כנראה הכי אידיוטי שעשיתי בחיי.

סוף.
לא מזועזע, אבל לא התחברתי מדיכי בשמחה תצאו.

זה מצב נפשי הגיוני, שחנן ביטא בכישרון רב, כדרכו.

אם זה עבר את הגבול, זה ממש במעט.

סקר...שירה גילה

יש כאן אחד שהשיר הזה גרם לו לכפירה??

לא מדברת על כאלה שהזדעזעו מהרעיון, אלא על כאלה ששמעו את השיר ואמרו, "וואלה המילים האלה קיררו את הדרך שלי בעבודת ה'"

אני חושבת שהשיר הזה לא מדבר לכל אחד, צריך להיות במקום מסוים כדי להתחבר לשיר הזה, 

אז אם הוא עושה טוב לחלק מהאנשים, אז למה לא?!

זה לא שחור ולבןברגוע

יש הרבה דברים שמשפיעים גם אם לא מרגישים אותם מייד.

חבל שהוא פירסם את השיר. באמת.אופטימיות
הוא יוצר מוכשר מאוד.
בתור אדם דתי הוא היה יכול לקחת את כשרונותיו למקום אחר, שמביע כאב בנסיון ותקווה לישועה.

לכל אדם יש נסיון בחיים, שבו עולות לו שאלות באמונה. כל שאלה מגלמת רובד אחר בנסיון האמונה בהתאם לקושי הנסיון.

בסופו של דבר, אחרי שעובר זמן, ולפעמים נראה לנו שהוא לא ככ עובר מהר, אנחנו מתחילים להבין מה ה' דורש ממנו. על מה אנחנו צריכים להתגבר.
וגם כשלא מבינים עדיין- התפקיד שלנו זה לשאול את מי שיענה לנו על כך, ולחפש מאיפה להתחזק ולהתחבר לה' .

אני מרשה לעצמי לומר זאת, מתוך נסיון קשה מאוד מאוד שהיה לי, ושעודנו קיים. המשמעות היא שהיום אני יודעת להסתכל עליו ולומר לה' תודה שנתן אותו כי האמין שאצליח להתגבר עליו, בעוד שלפני כמה שנים הייתי במקום של שאלות ותהיות.

לומר ששאלות כמו "למה זה מגיע לי"? לא קיימות- זה לא נכון, אבל גם לפרסם שיר שמתאר מילים יותר קשות, באופן שעלולות לרסק את האמונה לנפשות תמימות- זה לא טוב! כי הכל עניין של זמן..מאחלת לו שעוד כמה שנים הוא יסתכל על המציאות אחרת.

רק הסתכלתי על המילים- והספיק לי.
אני משתדלת תמיד לחפש להעמיק את הקשר שלי לה', כי אני מאמינה בו ואוהבת אותו.
לכן, לשמוע שיר כזה- לא יועיל לי לשם כך.

אני חושבת על אנשים שנמצאים *במהלך הנסיון* באמונה,*ושעדיין לא מסתכלים על מה שה' נתן כאל טובה שה' עשה איתם*, כי זה בהחלט לוקח זמן להגיע להכרה שכזו(לי לקח כמה שנים) וששומעים שיר כזה, במקום לתת להם קרש קפיצה באמצעות כשרונותיו, הוא מביא מקום של הזדהות(ולא יודעת גם אם מישהו חשב בכלל על דבר כזה:"למה זרקת בי נשמה") שיכול לרסק להם את האמונה!!
זו אחריות שזמר צריך לקחת כשהוא מפרסם שיר כזה!

אם אני הייתי שומעת את השיר הזה לפני כמה שנים, אני לא יודעת מה הייתי חושבת. ולא כי אני לא חזקה, אלא כי היה לי מאוד קשה להתמודד .. היו שאלות..אבל ניסיתי להיצמד למי ולמה שיחזק אותי.

מה עם ילדים שאוהבים לשמוע אותו?? זה יכול מאוד לערער אותם במקום לבנות אותם.

כשהוא יסתכל אחורנית הוא יבין בעז"ה שהכל היה לטובה, ואני מקווה בשבילו שהוא יצטער על השיר שפורסם.

חלק מהתהליךשירה גילה
חלק מהתהליך של נסיון הקושי בעולם הזה משודר במשפטים שנאמרים בשיר...מסכימה?!
יש המון אנשים שנמצאים במצב הזה. יש כאלה שהם לפני ויש כאלה שהם אחרי.
בנוגע לנערים שעדיין לא חוו עולם וזה יכול להרוס להם. אז כנראה לא טוב להם לשמוע אותו...מי אמר שהוא מנסה לדבר לקהל יעד הזה דווקא???
זה חלק מהקהל שלו..ע מ
אכן, המילים מתארות קושי .אופטימיות
לכן, לבטל את הקושי זה לא מה שנכון פה.
כי ללמוד אמונה זה משהו שקל יחסית לכולנו, אבל לעמוד בנסיון באמונה זה דבר קשה מאוד!!
השאלה היא אופן ביטוי הקושי והמסר שמועבר.

לפני שמפרסמים שיר צריך לקחת אחריות, ואם הוא הרגיש צורך להעלות את המילים האלו על הכתב, אני לא יכולה לומר דבר, חוץ משהיה עדיף שישארו ברשותו הפרטית, ולא שיפורסמו לרשות הציבור. קשה לומר זאת באופן חותך שכזה, כי נסיון באמונה למי שלא חווה זאת באמת מעורר תמיהות וזעקות פנימיות שבא לך רק לחלוק אותן עם כולם, אבל זה הנכון.
בפרט שיש המון ילדים ששומעים אותו.
זה לא משנה למי הוא ניסה להעביר את המסר, כי מבחינה מעשית הוא מגיע לכולם .

שיר עמוק וכואב*שלי*
זה בחור שעבר תקופה קשהה והוא מבטא אותו בשיר.
נראה לי שבתור בוגרים אפשר להתמודדגמני
עם זה. אבל מה עם הילדים? מה הם יבינו? הרי הזמר הזה יש לו כיפה!
לדעתי הורים דתיים יתחילו לחנך את הילדים שלהם ויגידו: "אתם רואים ילדים? זה אדם עם כיפה אבל אנחנו לא מקשיבים לו". אין ברירה.
באיזה מובן הורה יגיד משפט כזה לילד שלו?אריק מהדרום
אתה יודע כמה אנשים עם כיפה הם דמויות בעיתיות מבחינה חינוכית? בלי קשר לחנן, אז מה? אז אל תכניס את הדיסקים שלו לבית, מי ביקש ממך לשמוע אותו? לא מתאים לך להתמודד עם מציאות מורכבת? שב בבית ותקרא כה עשו חכמינו.
איזה דיסקים? יושבים באוטו ובבית עם היוטיוב.גמני
יש פה זמר, דתי, שעד היום נראה כמבשר בשורה.

כשמוציא שיר חדש, הילדים אומרים: "הנה הבשורה החדשה", ופה נכנס תפקיד ההורה להגיד להם: "נגמרה הבשורה. בשורה זו היא לא לרוחנו".
אז חסר למי לשמוע ביוטיוב?אריק מהדרום
מה עשית כשמתיסיהו הוריד את הזקן וחימצן את השיער? תעשה אותו הדבר פה אם אתה לא חושב שהוא ראוי שישמע באזני ילדיך.
זה בדיוק מה שכתבתי.גמני
ומתיסיהו לשם שינוי לא שינה טקסטים.
לא הבנתי מה אתה רוצהאריק מהדרום
אבל האמת שכבר אין לי כח.
מי שעברעלה קטן

תקופות מאוד קשות בחיים שלו, יכול להבין את עומק השיר.

יש תקופות שהשאלה הזאת נשאלת מתוך מצוקה.

זה לא בא בהתרסה, זה בא מכאב מאוד עמוק,

לא מתוך- כיף לי בחיים ואני לא מבין מה אתה רוצה ממני ומי ביקש ממך לתת לי נשמה.

אולי לא צריך לפרסם את זה, כי לא כולם באים מאותו מקום כואב, אז לא כולם מבינים,

אבל אי אפשר לשפוט ומיד להגיד שזהו שיר כפירה.

או להקשיב לשיר של ישי ריבו*שלי*
לשוב הביתה!!
אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.
ישoo

מדדים להצלחה באופן כללי

בריאות הגוף/ הנפש

איכות השינה

שלוות נפש

בטחון עצמי

אהבה עצמית

ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו

מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים

לקום לבוא לעבודה בכיף

לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)

ועוד

בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויק
אז איך הולך בינתיים?
אמoo

מדדים הם פר יעדים

אלה היעדים שלי

אני בינתיים בדרך הנכונה 

נראה לינתקה

שאדם מצליח להזדהות עם דמות או רעיון שמתאימ\ה לו 

ולהצליח ליישם אותה

תסבירזיויק
אח שלי קבל את זהנתקה

קבל את זה כמו שזה

דוגמא אישית 

אין לי איך לעזורך

שבוע טובנתקהאחרונה
מי ער?מעייןאהבה

יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו

לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה

"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜

יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח

מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו

אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני

זהו, עכשיו את נזופה.

אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרתLavender

@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?

אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
זמנית בלבד.חתול זמני
כן, ודאיריבוזום

היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00

חדמשפצל"פ
היו זמנים
וואי זה משמח להיזכרהרמוניה

אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה

בטחרקאני

אני הייתי פה

בניק אחר

כצופה או ניק פעיל?הרמוניה
הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאני

זה היה הגיל 😉

יואווהרמוניה

זה מצמרר אותי.... 

אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)

בכרטיס שלךרקאני

כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז

לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈

בגדול הגעתי לכאן בקורונה

גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניה

הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי. 

אז יש לנו אותו ותקרקאני

רק שאני עשיתי הפסקה באמצע

וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה

ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח

אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז

היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב

הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ

כן זה היה כיף... לדעתי בעיקר בגלל הגיל והתמימות.הרמוניה

אני חייבת לתייג את הניק הזה אל תשאלו שאלות שלא תשמעו שקרים

@חידוש

אם אתה יודע למה תייגתי אותך תכתוב לי

(מה הסיכוי שהוא באמת יראה את זה)

גם זוכר..אנונימי 14אחרונה
אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.
כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavender

תפסתי מספר הראשונה

וכן, לצערי עדיין ערה..

מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת

אני מחפשת! 

מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט 

של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...

בלי אינטרנט!

הכי פשוט שאפשר.

וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...

פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל

לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....

כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;

היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות

ויותר חשוב -  מי ישלח לי?...

וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....

קשה. 

אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי

ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)

תודה!

מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת

גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,

וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.

גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.

וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.

ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים

ההופכים לפרפרים...

שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
חשבתי על זהחתול זמניאחרונה

מה לגבי אוגרים סוריים?

הרמוניה

וואי הלוואי... 

אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות 

מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת

אולי בני אדם קבעו שזה ככה? 

גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....

אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא  יכולה יותר!

לא מזדעזעתהרמוניה

זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט

חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת

אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... 

אני חייבת לעשות את זהנחלת

הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?

הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה

למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,

תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.

לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק

לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,

כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.

גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות

ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ

פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק

חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי

ונעלי בית וזהו.

* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -

אתם רואים.....

לחיים!

וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב

ארץ ישראל? 

גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת

זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.

כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)

מס

יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....

מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?

בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,

נכון?

רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה

מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/

הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...

אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,

ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד

מצליחה להיות ראויה. 

מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם

מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.

ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.

אדמת העמים . אני יודעת.

גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
גם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? 
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת

שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.

מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על

האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....

לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?

ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת

כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?

את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?

על מי ועם מי אדבר לשון הרע?

להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...

רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין

צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,

איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ

הזה;

נחליאלים בסתיו? מקסים!

הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי

הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!

הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה

(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...

לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל

לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את

האי שלי.

מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?

מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת

4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.

מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender

האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על

לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.

ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:

שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝

חמודה!נחלת

אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.

מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.

מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה

ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד

לרוחי..

אבל תודה רבה רבה.

עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...

יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):

לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום

ארגנטינה, משהו כזה.

יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)

תבורכי!

אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender

אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.

אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?

תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף

יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. 

Wikipedia

להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:

1. תכנון ובדיקת היתכנות

• סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
  • הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
  • הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים. 

2. שיטות בנייה עיקריות

• ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
  • "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
  • שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
  • איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים. 

3. התעצמות ובנייה על האי

• ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
  • תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים. 

דוגמאות בולטות

• איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
  • פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח. 

בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. 

תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת

לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...

הכי רחוק מהטבע שיש.

כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)

בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים

על אדמת האי שלי!

באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל

אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי

שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.

אני לא רוצה.

איך נתאם?

בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם

מתאים ושולחים אותו על פני המים....

פשוט וקל.

אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלת
מצטרפת^הרמוניה
הקב"הרקאני

משתתף בפורומים כולם

אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה

לא צריך להסתיר

או להתבייש

זה רגש לגיטימי

הרצון לברוח לפעמים

ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו

הוא יכול לעזור

תודה!נחלת

פעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא...

מאז אני פוחדת.....

לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
אבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות
מי ער?ל המשוגע היחידי

הייתי חייב

רקאני

אני ערה

לא ברור איך ולמה

כן, המועדון שלנו גדול ומכיל את כולם ל המשוגע היחידי
קראתי מי רעב🤦🏻‍♀️אשר ברא
כנראה הרעב משפיע פה על השינה?
חחחחחחחהרמוניהאחרונה
לא הבנתיהפי

איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...

איך אפשר????

אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו

השבת חשבתיהבדידות

משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.

אי אפשר כבר להכיל את זההפי

למה זה נהיה שגרה?

למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן

זה ממש חורבן

הפי - מוצ"ש הקשבתי לשיעור של הרבנית שולמית פישרנחלת

בשידור חי.

היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.

היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.

לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.

כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות

שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי

בסגנון אחר.

..אני:)))))

את מכירה את הרבנית שולמית שחור?

לא . מיהי?נחלת
..אני:)))))

רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.

אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה

תודה!נחלתאחרונה
מאיפה מוצאים?הפי
זה מטורף אין מיליםהרמוניה

אי אפשר להכיל את זה

את צודקת, אי אפשר...אני:)))))
מחרידזיויק
מחשבה כואבת...שלג דאשתקד

כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.

האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...

פשוט לא יאומן.

אבל הרי הכל מושגח לגמרי! ושם נורא טוב להם.נחלת
נורא ואיוםארץ השוקולד
תוהה אם אנחנו יכולים להפעיל לחץ על מנהיגנו שירצו לדאוג להרתיע את אויבינו מצפון
נראה לי חשובטיפות של אור

(בעקבות השרשור של @הרמוניה)

תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?

אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים

תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם? 

אני אתחיל:טיפות של אור
אתרים של קופות חוליםטיפות של אור
אתרים ממשלתיים (סיומת gov)טיפות של אור
האתר 'לא רלוונטי' של חנן כהןטיפות של אור
אתרים של משרדי בריאות גדולים (האירופי,טיפות של אור
הישראלי, גם ה-FDA וה-CDC. למרות שעם שני האחרונים כנראה צריך קצת להיזהר בזמן האחרון)
הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בפייסבוקטיפות של אור
יש שם גם רופאות ורופאים ואחיות שעונים, ואז הם כותבים מי הם בסוף התגובה. לחפש את התגובות האלו
ויקיפדיה האנגלית הרבה הרבה יותר אמינה מהעבריתטיפות של אור

חוץ מנושאים פוליטיים

מה זאת אומרת יותר אמינה? אפשר דוגמא? תודה.נחלת
רפואה אני שואל רופאיםחתול זמני

אחזקת בית אני שואל בטמבוריה

חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים

בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו

טיפות של אור

(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')

טוב אני בעיקר מפה לאוזן... מבעלי ניסיוןהרמוניה

אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.

אז בעז"הטיפות של אוראחרונה

בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳

שאלהנחלת

למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?

למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?

חושב שהבנתי את שאלתך, אך היא לא מנוסחת בצורה ברורהפ.א.

מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?

"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה.   יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)

האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?

או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?

אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים.  'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.

אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.

אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.  

וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.  

וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.   

האמת שברגוע
ב"עדכני" כבר לא תמיד מופיעים רק השרשורים החדשים, לפעמים הוא מקפיץ שרשורים ישנים גם אם לא הגיבו שם
זה קורה לפעמים ולעיתים רחוקות לדעתיפ.א.
אולי בגלל תקלות באלגוריתם שמעלים מהדף פוסטים שקראת כבר.  ייתכן ומעלה שוב פוסטים שראית אך לא פתחת.  
מה זה פוסטים שראית ולא פתחת?הבדידות

איך ראית אם לא פתחת?

האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין

אם לא הייתי פותח לקרוא מה כתבת בגוף ההודעהפ.א.
זה היה שרשור שראיתי אך לא פתחתי.

אה הבנתיהבדידות

ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?

כן. כי כל הזמן יש לי שרשורים שלא פתחתיפ.א.

כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"  

כן אבל אולי הם שם כמוהבדידות

סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?

זה אני לא יכול לדעת.פ.א.
נכון. אין הבדל בין ראיתי ולא פתחתי לבין לא ראיתי. 
כן, הבנת אותיהבדידות
זה קורה לי כל הזמן.. די מעיק שצריך לפתוח הכלברגועאחרונה
הבנתי,תודה רבה!נחלת

אבל איך מסמנים את הפורום המועדף?

אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20

אנשים רגישים מאוד

וכו'.

מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?

לא נכנסים מגוגל. זו הבעיה. נכנסים לאתר ערוץ 7פ.א.
בדפדפן האינטרנט.  
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
במשקל. זה לא דיאטה?הבדידות
עושים כושרזיויק
ב"ה
חשבתי קטוגניתהבדידותאחרונה

אולי יעניין אותך