כותבת פה כי מרגישה פה יותר בנח..אנונימית פלוס

בעלי עובד הרבה, ונמצא הרבה מחוץ לבית. אני מוצאת את עצמי רוב הזמן מסתדרת עם זה, כי באמת שאין ברירה אחרת

אבל לפעמים מתסכל אותי שאני נמצאת לבד עם הילדים כל היום, ואז הוא מגיע, וצריך לקבל את זה שהוא עייף/ רעב/ לא מעוניין לדבר.

קשה לי שיש לו פריביליגיות להיות הוא, ולי אין.. אני חייבת תמיד "לתקתק" עסקים כרגיל..

איך אתן מתמודדות עם זה?

מי קבע?פאז
מי קבע שאת חייבת תמיד לתקתק עסקים כרגיל?
מי קבע שחייבים לקבל תמיד את מה שהוא?

אני חושבת שחשוב לדעת דבר ראשון שזה לא הכרחי.
יש כזה דבר שתהיי עייפה ותשבי כמה דקות לקפה
יש כזה דבר שתצטרכי כמה דקות לנוח
או לא תרגישי טוב
הרי את בנאדם
זה חשוב מאד שאת נכונה לתת לבעלך מה שהוא זקוק לו כשהוא חוזר מיום עבודה!
בטח אם זה בכוחותייך.

אך אם יש משהו שלא מסתדר, מותר וצריך לפתוח את זה.
מהם הצרכים שלך?
שתפי את בעלך בהתמודדות ובמה שאת זקוקה לו.
שתפי אותו כשיש משהו שהוא מעל לכוחותייך.

אתם שותפים בעסק הזה שנקרא הבית שלכם
אל תשכחי יקרה שגם את בן אדם שלפעמים אין לו כח וזקוק להפוגה.
תתפלאי לגלות שאת יכולה לדאוג לעצמך והעולם לא יחרב בן רגע..
(ולפעמים יחרבו דברים קלים בבית, וזה יהיה שווה את זה ששתית כוס קפה והרמת רגליים ותחזרי בכוחות מחודשים)
כל מילה.בת 30
מילת המפתח היא ''ביחד''.
הרי גם הוא חייב ''לתקתק'' ענינים- לעבוד הרבה מחוץ לבית זה גם לא תמיד קל.
למה את חייבתד.

"לתקתק עסקים כרגיל"?...

אם הוא עובד הרבה ונמצא הרבה מחוץ לבית, ואין ברירה - אז כל הכבוד לו. ואם הוא עייף/רעב כשמגיע - אז אם יש לך היכולת, באמת מצוה גדולה לקבל את פניו בטוב, ולדאוג שיהיה לו משהו לאכול. אחרי הכל - עובד בשביל כולם. סוף סוף יכול להרגיש קצת "בית".

אבל זה לא אמר שלך אין מקום לנהוג גם כן כמו שאת.

וכי לא קורה לך עם הילדים, שאת שמה להם איזה משחק והולכת קצת לנוח, אפילו שתיאורטית היית עושה משהו יותר "לכתחילה" איתם?... 

נכון שלפעמים, ילדים לא מבינים דבר כזה, וכאילו "אין לך ברירה". אבל גם הוא בעבודתו - שזו המקבילה לטיפולך בילדים - לא עושה מה שבא לו... אם הוא רוצה "להיות הוא" בעבודה ולהחליט לצאת קצת לטייל, הוא יכול?..

בא הביתה, נח קצת. למה נראה לך שזו פריוולגיה שלך אין. 

אם את היית אומרת לו שהרגע גמרת עם הטיפול בילדים וממש אין לך כח לדבר, לא היית יכולה ללכת לנוח?

אלא מסתבר שיותר אפשרי להתארגן בבית שכאשר הוא מגיע יהיה לך רגע פנאי, מאשר לו אחרי יום רצוף של עבודה.

מה שכן, כדאי בהזדמנות לחשוב ביחד, מתי אפשר שיהיה לכם זמן נינוח לשוחח - זה דבר חשוב.

שיתוףggg

נשמע שמה שהכי מפריע לך זה הזמן שהוא בא הביתה אז תדברו על זה. תסבירי לו מה היית רוצה שיקרה כשהוא בא ואולי תמצאו פתרון ביחד.

לי פעם ממש הפריע שבעלי חוזר מהעבודה בערב מורעב. ולא יכול לעשות כלום עד שהוא אוכל. אז אחרי איזה שיחה ששמעתי אמרתי לו שייקח תמיד עוד אוכל לדרך הביתה שיאכל משהו לפני שהוא מגיע. אז עכשיו הוא מגיע יותר רגוע, יותר רואה מסביבו מה המצב ולא צריך דחוף לאכול. מסוגל לקלח ילד או להכין חביתות לפני שהוא מתיישב לאכול.

גם בענייני טלפון שמעתי המלצה ממישהי באיזה שיחה, שהבעל יסיים את ענייני העבודה מחוץ לבית ויכנס לבית עם פניות לאישה והילדים. אפשר להשאר עוד כמה דק' בחוץ, אם יש רכב אז ברכב לסיים את ענייני העבודה לשעה שעתיים הקרובות ואז להכנס הביתה. אפשר לעשות אותו דבר עם כמה דקות להרגע מהיום. זה מצריך גם סבלנות של האישה להיות עוד קצת זמן לבד, אבל כשהבעל יגיע הוא יהיה שם כולו ולא עם הראש במקום אחר.

ומה עושים כששני בני הזוג חוזרים ביחד מהעבודה?! חושב

מה מפריע לך בזה?.me.
אני לא סתם שואל.

אני פשוט לא מצליח להבין מה מתסכל אותך.

הרי הוא מבחינתו עובד הרבה מחוץ לבית וכשהוא חוזר הוא רוצה לנוח. ואת שהיית בבית היה לך זמן לנוח וגם לתקתק ללשונך ארוחת ערב.

מה הנקודה שמפריעה לך?

מה חסר לך?
התכוונתיאנונימית פלוס

כשכתבתי שאני תמיד צריכה לשדר עסקים כרגיל, שברגע שאני נמצאת עם הילדים, אז אין לי פריבילגיות להגיד: לא אכין להם אוכל, הם יהיו רעבים, לא אדאג להם כי אני עייפה..

ברור שאני איכשהו מוצאת דרכים להתמודדות עם זה.. כי אני גם בן אדם

אבל לי יש פחות פריבילגיות להתנהג לפי הכוחות שלי, ולו יש..

וזה מפריע. שברור מאליו שאם הוא עייף אז צריך להבין את זה ואם אני עייפה קצת פחות, כי יש ילדים שדורשים..

את החלטת שזה ברור מאליוסוסה אדומה
לכן זה ככה.

דברי איתו על זה.
את ממש לא חייבת להסכים לזה.
ב"ה אנחנו חיים בדור שבו גם האישה יוצאת לעבוד, וממילא זה הופך את זה לכך שגם גבר צריך להיות שותף בענייני הבית.
לא קשור לענין. לגמרי.ד.

היא הסבירה מציאות, שהיא ביום בבית עם הילדים - ולכן באופן טבעי לא יכולה לומר כעת אין לי כח.. כי הם ידרשו.

וכשהוא עייף כשחוזר בערב מהעבודה, אז צריך "להבין" את זה - ואילו  הילדים במשך היום, לא "יבינו" אותה..

ברור שהמשוואה לא רציונאלית - גם מפני שגם הוא לא יכול בעבודתו במשך היום לומר שהוא עייף ומפסיק.. וגם כי המנוחה שהוא רוצה בערב אינה זו שגורמת שלה לא תהיה אפשרות לומר "פוס".. כשהיא עוסקת במשך היום עם הילדים.

זו הבעת תחושה, שיוצאת לפעמים מנשים אגב העיסוק המתמד עם הילדים, הגם שיודעת שאין הנידון דומה לטענה... 

וכדאי לא לתת עצות לוחמניות בנוסח "את ממש לא חייבת להסכים לזה", ולהכניס אידיאולוגיות שגם הוא צריך להיות שותף בענייני הבית..

אי אפשר לדעת אם היא אכן עובדת, מהודעתה מסבתר שלא, או שעכ"פ לא מס' השעות שהוא. גם לא הלינה על חוסר שותפות בענייני הבית, אדרבה אמרה שהכרחי שיחזור בשעה כזו. וגם לא אמרה שאינו עוזר כשיכול.

נכון. תודה על הדיוקאנונימית פלוס

חושבת שלא הבנת אותיסוסה אדומה
אבל גם ממש לא בוער לי להסביר את עצמי.
הבנתי. לא כ"כ קשה.ד.

את לא הבנת כ"כ על מה היא מדברת, וגם את ה"הווי" של נשים במצבה.

הרי את רואה שהיא עצמה אישרה שכך הם פני הדברים.

לא. אתה לא הבנת.סוסה אדומה
ומה שהיא אישרה זה ביחס למה שקשור אליה, לא קשור לתגובה שלי בכלל.
ונכון שלא קראתי כל מה שכתבה, ולא קראתי שהיא אמרה שהיא לא אישה עובדת.
ועדיין לא הבנת מה שכתבתי אם קראת את זה בקטע לוחמני.
אני לא מוצאת סיבה להתווכח על זה אפילו.
אם לא קראת כל מה שכתבה, אז שם הבעיה.ד.

היא אמרה שבעלה עובד וחוזר בשמונה בערב, והיא נמצאת עם הילדים.

ולכן, לכתוב לה דבר כזה, זו עצה "לוחמנית". אין לה קשר למציאות המדוברת.

התגובה שלך, היתה על הודעה שלה, ועל כך הגבתי, להסביר את המציאות אצלה. אז מה שייך שהיא אישרה ביחס אליה ולא ביחס לתגובתך...

בלי להתייחס לשארסוסה אדומה
היא אישרה מה שכתבת עליה, כי לכוונות שלי גם אם היא תאשר זה לא מעניין אותי.

הסברתי לך עכשיו שהתגובה שלי היתה בלי לדעת שהיא לא אישה עובדת, ולכן לא הבנת את הטון.
לא היתה לי שום הצעה לוחמנית. אבל מבינה שבקשר לסיטואציה הנוכחית היא יכולה להתפרש ככה.
אם היית כותבת תיאורטית,ד.

שכאשר יש אשה עובדת ואיש עובד, במקביל, אז ראוי גם שתהיה שותפות בנטל בבית, ושאם אשה אינה חשה שזה כך - טוב שתדבר עם בעלה על הנושא, לא היתה כל בעיה, וגם לא הייתי מעיר על כך (אם כי גם אז, לא טוב לכתוב לאשה על בעלה "את ממש לא חייבת להסכים לזה".. זה לא סגנון שמרבה שלום בין איש לאשתו, גם אם לא מתכוונים לכך וגם אם התוכן נכון).

[ואף אחד לא התעניין בלאשר או לא את "כונותייך". זה בסדר]

באופן טבעי, כשמישהו/י מגיב על הודעה, ההנחה היא שהוא מגיב עליה, ולא תיאורטית על העיקרון שאינו שייך ספציפית במקרה זה.

אכן, יתכן שבגלל שקראת רק את ההודעה שלה שעליה הגבת, טעית בהבנת המקרה. קורה.

מה שאתה כותב לא לגמרי נכוןירושלמית טרייה
אתן לך דוגמא קיצונית יותר:
כשבעלי לא מרגיש טוב הוא יכול להודיע על מחלה ולהישאר בבית ולשכב במיטה.
אם אני לא מרגישה טוב אז זה צריך להיות ממש חמור כדי שהוא יקח בשביל זה חופשה מהעבודה (בעלי הרחמן יעשה את זה ההר כמה פעמים אבל בכל זאת..).
וגם אז אם הוא בבית, הוא מנסה לעבוד קצת מהבית, אני צריכה כן לעזור קצת עם אוכל ובגדים ולפעמים הוראות אם הוא בכל זאת עסוק בענייני עבודה. ולשים כביסות אם צריך..

אתה יכול לטעון שזו בעיה שלי, שהייתי יכולה לעצום עיניים ממה שקורה ולתת לו להסתדר לבד לחלוטין. אבל זאת חלק מהעבודה של נשות הבית בדרך כלל, לקחת אחריות על ענייני הבית. וזה בלי הפסקה! בניגוד לעבודות אחרות.

ולא, היא לא יכולה לקחת לעצמה כמה רגעים לנוח גם עם הילדים כי זה לא בשליטתה. היא תרצה לשבת בשקט עם כוס תה ואז הם יעשו איזה בלגן.. אז אין את השלווה הזאת של להוריד אחריות לחלוטין, גם אם זה לכמה דקות. יש לזה גם חלק פסיכולוגי, וזה חלק מהשאלה של הפותחת, אם הבנתי נכון. הזמן שלה אינו בידיה. זה ההבדל.
למה לא נכון?..ד.

קודם כל, היא לא דיברה על זה. לא על  חופשת מחלה שהוא לוקח ולא היא. הרי ה"השוואה" היתה לסוף היום כשהוא חוזר, שזו השוואה לא רציונאלית כמובן. וכמו שהסכימה בעצמה. זו "הוצאת קיטור" די מצויה ומובנת תחושתית, גם אם לא לגמרי רציונאלית.

גם בעלך לא יכול לקחת עבורו "ימי מחלה" ללא הגבלה. ואם יקח - זה בערך מקביל למצב שאת צריכה שיקח עבורך. והנה את אומרת, שאפילו אם יקח - הוא עובד קצת מהבית - שזו בדיוק המקבילה לטיפול שלך. הנה את מסבירה, שלא תתעלמי מהמצב בבית גם כשהוא נמצא, י זה חלק מ"עבודתך".. בדיוק הכמו שהוא לא יתעלם מעבודתו גם כשהוא בחופשה, כי זה חלק מעבודתו. יפה. שני אנשים אחראים ומסורים.

אבל ההרגשה שענייני הבית זה "בלי הפסקה".. זו הרגשה ידועה, שאכן יש בה הרבה אמת. אלא שזה לא קשור לבעל, שנמצא כ"כ הרבה שעות בעבודתו (ו"מחלה", זה באמת חריג). 

ואני באמת חושב, שכדאי לאשה לתרגל לפעמים "שחרור אחריות" לזמן מה (זה קשה, כי אכן זה ענין פסיכולוגי שבא מתכונה מאד חיובית). תלוי כמובן בגיל הילדים וביכולת שלהם קצת לעזור בכך - אבל לסגור לפעמים את דלת חדרה, לנוח ולקרוא ספר, גם אם יהיו קצת "קולות" ובלאגן.

או, כשזה לא אפשרי, לקחת מידי פעם בייביסיטר לזמן מה, ולצאת להתאוורר. 

למי שחשה כך - לדעתי זה באמת חשוב ושווה.

אין לי זמן לקרוא הכל רק תיקוןירושלמית טרייה
בעלי עובד מהבית אם הוא נשאר כי אני חולה.
אבל אם הוא נשאר כי הוא חולה אז הוא יעשה מה שבא לו..

אקרא בעיון יותר מאוחר בעז"ה
הסבר יפה. מזדהההודיה60

גם אני לפעמים מביאה ביביסיטר רק בשביל לשחרר קצת את עצמי. בשביל לשבת על הספה עם ספר, או משהו אחר. לא בשביל לנקות ולסדר

בקיץ שתוציא אותם לגינה לשעה שעתיים ובחורף שתשחק איתם בסלון ואני נכנסת לחדר לנשום קצת שקט עם עצמי

מעריצה נשים כמוךדבורית
באמת ולא בציניות
הלוואי והייתי יודעת לעשות את זה היה פותר לי הרבה בעיות
לא יודעת לקחת עזרה וזה פוגע בי ובבית
אלופהפאז
סליחה שאני מחטט.me.
אקדים ואומר שאני חווה משהו אחר שמזכיר לי.. לא בהקשר של זוגיות בגלל זה אני רוצה להבין.

השאלה נשמעת קצת מאשימה,לא. באמת מהמקום של להבין

האם זה שאת מרגישה שלו אין פריוילגיה מפריע לך כי את מרגישה שיש פה מלחמת כוחות בניכם.? וצריך להשוות כוחות?

באמת מהמקום המברר ולא המאשים חלילה

כמובן אין צורך להתייחס באם זה נראה לך לא ראוי לשאול.

תודה.
לא עניין של מלחמת כוחותאנונימית פלוס

אגב אני גם אישה עובדת, אומנם לא כמוהו בצורה מאוד בולטת (עובד בכמה עבודות),

אבל בעניין של זוגיות אני מחפשת הדדיות.

גם לי קשה כל היום להענות לדרישות, ולפעמים בסוף יום אני זקוקה למענה מצידו.

אבל תמיד עליי להבין שהוא עייף/ רעב/ זקוק למנוחה (שלא באשמתו, עובד באמת מאוד קשה. אבל בכל זאת...)

לפעמים גם אני רוצה את ה"פריבילגיה" להרגיש שאני פועלת בהתאם לכוחותיי

על זה שווה לדבר..ד.

לקחת איזו הזדמנות שהוא לא כ"כ עייף (אולי מוצש"ק, אחרי שהילדים ישנים).

להתחיל מזה שאת מאד מאד מעריכה את ההשקעה שלו בעבודות, בשביל כולכם.

אח"כ, שאת ממש מבינה את הצורך המוצדק לנוח כשחוזר, לקבל פינה חמה וארוחה חמה.

ואח"כ - לומר שאת רוצה להעלות משהו שנוגע אלייך (אבל אל תעשי "השוואה" כמו כאן..).

תאמרי שכתוצאת אגב של המצב, את לא מוצאת, לפעמים כשאת צריכה, את האפשרות בסוף היום לפרוק אליו, לספר, לקבל "כתף".

אז את מבינה שזה קשה אחרי יום עבודה, אבל אם יוכל, למשל אחרי שאוכל טוב, נח קצת, להקדיש מידי פעם זמן אלייך, שאת תוכלי לקבל את המענה הזה שאת זקוקה לו מצידו - את ממש תשמחי.

בכללי, איש שמח להיות משענת לאשתו. יתכן שאכן יוכל לארגן כך את הזמן אחרי שחוזר, כדי שלפחות מפעם לפעם אפשר יהיה לתת לכך מקום.

[זה לא בדיוק קשור ל"פועלת בהתאם לכחותייך", וגם לא מה שיתן לזה מענה ישיר. אבל היכולת הזו בסוף יום, אכן נותנת מענה במובן שיש לך אפשרות לשתף ולפרוק, כולל לומר שהיה לך יום לא פשוט לפעמים...]

תודה רבה עזרת אנונימית פלוס

תודה על התשובה...me.

ראיתי שאת מרוצה מהתגובה של ד.

בהצלחה!

מה בעצם מונע ממך את הפריבילגיה הזו??פאז
אני מאמינה שבשותפות בין בני זוג כל אחד משקיע סך כוחות מסויים ודומה.
זה יכול להיות בעבודה, בלימודים כדי לפרנס, בטיפול בילדים.. כל זוג יחלק את המשאבים בצורה שנכונה לו שמן הסתם משתנה גם בין השנים ועם גיל וכמות הילדים.

אבל בעיני לא צריך להיות מצב שבו בנזוג אחד מוציא כוחות מצאת החמה ועד צאת הנשמה (ולא משנה אם זה בבית או בעבודה או בלימודים או בכמה מהם)
והשני עובד בחצי כח (נניח שמרגע שחזר מהעבודה הביתה הוא מסיר אחריות מעליו)

זה נראה לי לא לעניין.
כל זוג יכול להחליט מה רמת הכוחות שבה הם רוצים לחיות.
יש כאלה שמתאים להם לעבוד וללמוד בטירוף וגם להשקיע המון כוחות
ויש כאלה שמתאים להם לחיות יותר בסטלה.

בשורה התחתונה לרוב נשים לוקחות על עצמן את האחריות לעול הבית שלא נגמר ושואב המון כח.
יש מקרים שבהן זו למידה של האישה לשחרר את עצמה- להגיד לבעל כשחוזר או אחרי חצי שעת הרגעות שאת זקוקה לשקט/מנוחה ולסכם איתו על זמן שבו את הולכת והוא לוקח את העניינים לידיים.
לקחת בייביסיטר כשצריך.
להוריד רף ברמת הדרישות מעצמנו בהתאם לכוחות הקיימים.
לקחת בחשבון גם את עצמך.

לא קראתי פה את כל התגובות ואינני יודעת אם הנקודה כאן היא משהו שאת צריכה לשחרר בעצמך,
או שבעלך גם אינו משתף פעולה עם הדבר.
בעלים רבים רואים את נשותיהם עובדות בלי סוף ולא חושבים שהן בנויות אחרת
ועובדות בכוחות שלא באמת יש להן...
ולכן חשוב שקודם כל את תהיי קשובה לעצמך לכוחותייך ולצרכייך, ותדאגי להם.
תשתפי את בעלך בצורך שלך לנוח או לשחרר אחריות כשהוא מגיע ותנסו יחד להחליט איך ומתי לעשות את זה.

ממליצה לקרוא גם את הספר "לדעת להכנע".
בהצלחה רבה!
אני חותמת על התמונה של השרשור חחרק אמונה

וחיבוק לך פותחת

נשמע שיש הרבה מעבר למה שהצגת כאן

אולי מה שמפריע שאין לה את המושג "בית"מתנת חינם

כי הבית הוא מקום העבודה והוא לא משמש לה הפוגה ומנוחה כמו שהוא משמש לבעלה שחוזר עייף ממקום העבודה?

לאן היא יכולה ללכת כשהיא רוצה לנוח מהבית?

מי מקבל אותה כשהיא עייפה/רעבה וכדומה?

בד"כ האישה דואגת לעצמה ולכל השאר, ואין כ"כ מי שיעשה את זה עבורה,

במיוחד אם הבעל עובד שעות רבות וחוזר גמור.

האם הבנתי נכון?

אני אישית הנמכתי ציפיות מעצמי וגם מבעלי,

הילדים גדלו יותר ואני מעבירה להם חלק מהסמכויות - זה גם חינוכי וגם פרקטי.

כך רמת התסכול יורדת שאני לא לבד במערכה שנקראת בית (ברור שאף לא נמצאים עקרונית לבד, אך לפעמים טכנית הנטל ברובו נופל על האישה)

ויש לי יותר פניות וזמן לצרכים האישיים שלי.

כתבת יפה מאד ^^^^ירושלמית טרייה
ולפותחת - במה הוא עובד?
יש הרבה עבודות שהן באמת הרבה יותר קלות מאשר להיות בבית עם הילדים ועוד לנסות להספיק לבשל או לסדר וכו'..
ויש עבודות קשות או לחוצות יותר.

אני עבדתי בהייטק, ולהיות בבית זה הרבה יותר קשה.
את לא חייבת לתקתק תמיד , אבל כדאי מאד כן לאפשרשמן פשתן

לבעל את ה'כמה-דקות' של מנוחה כשהוא מגיע הביתה. 

איזה פריבילגיות? עובד קשה כל היום עד כדי כך שאפילו לדברגמני
אין לו כוח... תסתכלי גם מהצד שלו...
אז איפה החלק שלו בלהיות נשוי?אנונימית פלוס

זה באמת בעיה שעובדים היום יותר מדיגמני
ולא נשאר זמן למשפחה. הטענה צריכה להיות על שעות העבודה. אי אפשר לבוא אל בן אדם עייף מעבודה בטענה למה הוא עייף...
זה לא מה שאמרתי.אנונימית פלוס

החלק שלו בלהיות נשויגמני
זה להיות בעל. כרגע הוא מיישם את זה ע"י פרנסה. אם זה פוגע בזוגיות אז צריך לדבר על זה על מנת שיהיה 'שוויון'.
הבעיה היא שגם לה אין כחפאזאחרונה
לכן צריך לראות מה עושים.
ואם המצב הנוכחי לא מאפשר לשניהם לתפקד ולקבל את צרכיהם הבסיסיים כדאי וצריך לחשוב מה לשנות בו
כדי שכל בני הזוג יקבלו את צרכיהם.

נשמע שההבדל פה הוא בין מי שאין לו כח ולכן "שובת" ומאפשר לצד השני לעבוד (לאו דווקא מכוונה רעה,
אולי פשוט חוסר הבנה ואפילו חוסר עדכון מצד אישתו)
לבין מי שאין לה כח אבל מרגישה אחראית לבד כשבן הזוג שלה שובת ולכן מאלצת את עצמה לעבוד למרות חוסר הכח...
תעזרי בפרנסת הבית אז יהיה פחות עייףסודית
כי לעבוד בבית זה יותר קל מלצאת לעבוד...אודי-ה
אז זהו שלא.
כשאני בבית זה הרבה יותר קשה.
יש עבודה אינסופית ואחריות עצומה.
לעבוד בחוץ קל יותר.
כותרת שלך נכונה, תוכן לא.סודית
אפשר לחשוב שנשים שיוצאות לעבוד לא עובדות גם בבית
לא הבנתי מה את באה לומראודי-ה
אכן נשים שיוצאות לעבוד עובדות גם בבית.
ואכן השותפות בנטל אמורה להיות על האיש והאישה כיוון שבמציאות של ימינו זה לא מתחלק כמו בעבר שאז הגבר היה מפרנס והאישה בבית. ואז היתה חמולה שהאישה נעזרה בה ועבדה עם כל הנשים יחד.
מוכנה להסביר לךסודית
היום יש מכונת כביסה, מיקסר, מים בברזים ולא שואבים בכדים מהמעיין
לכן אשה שלא עובדת עדיף לה להיות מתוקתקת כדי שבעלה העייף יהיה מרוצה
אחרת הוא עלול לבקש ממנה שתצא לעבוד...
פאז
מקוה שאת לא אמיתית
דרך אגב היא כתבה שהיא גם עובדת...אודי-ה
היא עוזרת..ד.

אמרה שגם היא עובדת.

מי אומר כמה היא יכולה ומה הצרכים שלהם.

בדיוק. על ה"סידור" עבודה הזה החלטנו יחדאנונימית פלוס

כלומר על זה שאני אעבוד פחות. ב"ה יש ילדים וגם הם זקוקים למענה

ומבחינת כוחות אני בודאי שלא אוכל להתמודד עם כמה וכמה עבודות במקביל

בית וילדים זו עבודה מכובדת ולא קלה בכללאודי-ה
בוודאי. מה גם שאני עובדת בנוסף.אנונימית פלוס

לתקתק עסקים כרגילRachel Gabbai

פרחהאם יש לכם מטרה שהוא עובד ככ הרבה ויום ארוך? תחשבי אם כן תשיגו את המטרה והעבודה תפחת.

פרחהאם הוא הולך לבקר את ההורים שלו ?

פרחהאם טוב לו בבית לא לוחצים מתלוננים ונותנים הרגשה של חוסר? 

פרחאת אישה שנשמעת אוהבת את בעליך מאד ואת זקוקה לנוכחות שלו, אז אולי פעם בשבוע לצאת לעשות ערב נחמד בלי קטורים ובכינות.רק לרצות להיות שם איתו.

האמת עם יש אהבה בניכם הזמן יעשה את שלו והוא ירצה להיות יותר לצידך.

בהצלחהפרח

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך