צניעות111222
אני נפגש עם מישהו והולך ב"ה טוב. אבל מפריע לי ממש משהו-אני ממש רוצה שאשתי תהיה יותר צנועה (גם חושב בשכל שכך צריך להתלבש לכתחילה וגם ברגש זה חשוב לי). היא כן צנועה והולכת לפי ההלכה, אבל אני רוצה שאשתי תלך עם גרביים או לפחות חצאית ארוכה, והיא לא לבושה כך...
אני לא מתכוון שהיא תתחייב להשתנות בדווקא אבל כן חשוב לי שתדע שזה חשוב לי ושאני גם רוצה לחנך לזה ...
שאלותיי הם:
א. האם מבחינה צניעות נראה לכם מתאים לדבר על זה? (אנחנו "דוסים")
ב. מה הדרך הכי נכונה להעלות את זה בצורה שהיא לא תיפגע?
חשוב לתאםmatan

קח בחשבון שהיא לא משתנה מאיפה שהיא נמצאת.
אתה מסוגל לקבל אותה כפי שהיא? היא גם דוגמא לילדים\ות וגם אישתך- וזה חשוב שתוכל לקבל אותה כפי שהיא בכל מקרה.

א. חשוב והכרחי לדבר על זה. אם זו נקודה שמטרידה אותך זה חשוב שזה יעלה.

ב. לדעתי- לא לדבר ישירות עליה. לדבר על חינוך ילדים באופו כללי וחינוך לצניעות ומתוך זה להגיע למה הם הגדרים ולמה רוצים לחנך. 

קח בחשבון שהיא גם יכולה לא להסכים איתך.

אפשר להעלות את הנושא הזהמישהי 1
וכדאי מאוד כי זה מפריע לך!
לדעתי זה פער שקל יותר לגשר עליו אז בהצלחה!
לדעתיPandi99

איך שהיא מתלבשת בפגישות איתך- ככה היא מתלבשת ביום יום..

אי אפשר לכפות עליה לשנות את ההרגלים שלה רק בשבילך.. ברור שהכי טוב וחשוב שזה יבוא ממנה והיא תרצה להתחזק בצניעות, אבל לא נראה לי שמתאים שאתה תעלה את הסוגיה.. 

יכול להיות שהיא באמת לא שלמה עם זה, אבל אתה רוצה שהיא תעשה את זה מבחירה ולא כדי לרצות אותך. כנראה שאם היא מתלבשת ככה לפגישות, היא מרגישה נוח באורך החצאיות שלה/חוסר הגרביים,ותצא מנקודת הנחה שכרגע היא לא מתכוונת לשנות את זה.

אני אישית מגדירה את עצמי ממש דוסית ואני לא הולכת עם גרביים (וכן עם חצאיות צנועות)/, וכנראה גם לא אלך בזמן הקרוב. מי שזה קריטי לו- מצטערת, שיתפשר או שפשוט יחתוך, אני לא אשתנה רק בשביל משהו חיצוני . אם אחליט לשים גרביים זה יהיה רק לכבוד הקב"ה. 

אני גם לא חושבת שראוי שהיא תתחיל לספר לה על הקשיים שלה בצניעות. לא יודעת. זו דעתי 

למה לצאת מנקודת הנחה שהיא לא הולכתבת מלך!!!!
לשנות את ההרגל הזה?

אנחנו בני אדם ששואפים וגדלים תמיד. זה לא נעצר ברגע שמחפשים את החצי השני. זה קשה אבל צומחים ומתקדמים! לא רובצים בגיל מסוים.

רחל אשת רביעקיבא זיהתה אצלו פוטנציאל ולכן נישאה לו ותראי מה יצא ממנו.
אני לא אומרת להתחתן עם פוטנציאל בלתי ממומש, אבל לראות האם יש עם מה לעבוד. כולנו לא מושלמים, וצריך להתחזק בזה ובזה ובזה..וכשיש שאיפה של האדם עצמו וכל שכן בעזרת השותף לחיים, אז כמובן שיותר קל.

לא אמרתי שהיא לא תשתנהPandi99
אמרתי שאם היא תשתנה- אז שתעשה את זה מעצמה, ובגלל שהיא רוצה או שדמויות משמעותיות (נשים) עודדו אותה לזה. ולא הבחור שהיא יוצאת איתו.
לפני שהוא מכיר אותה טוב ,והיא לא מכירה אותו טוב, הוא לא יכול לדעת איך היא תגיב להערה הזו,והיא לא יכולה לדעת מאיזה מקום הוא אומר את זה.

ברור שיכול להיות שיש לה שאיפה לשנות את זה!

א- כדאי מאוד לדבר על זה. תהיה פייר.הולם במיוחד
ב- נראה לי כדאי להתחיל את זה מהכיוון של חינוך הילדים לצניעות - מה כמה למה, לשמוע מה יש לה לומר בנושא. לא להביע מורת רוח מאיך שהיא בשום אופן.
נושא מורכב מאודשפרינצה
אני יודעת שגדולים ממני חושבים שכן חשוב לדבר על זה ולדרוש את זה. אבל כן חשוב לי להגיד מנק' המבט שלי-
זה נושא מורכב, להרבה בנות, אולי גם לה. גם אם מבחינתך היא לא מה שאתה מצפה מבחורה ייתכן שגם זה התמודדות בשבילה, אז קח בחשבון שאתה נכנס לנושא רגיש. (יכול להיות שלא.. אבל מכירה מספיק בנות שזה בהחלט התמודדות עבורן, מראה בכללי וצניעות ספציפית)

לא מבינה איך אפשר לנהל שיחה כזאת בצניעות.. אבל אולי יהיה פה רעיונות חכמים.
באופן אישי נראלי שזה היה מאוד מביך אותי.. אבל זה אני.

בהצלחה! ובשמחות בע"ה, מתוך קדושה וטהרה
זאת היאסוסה אדומה
או שתקבל אותה ככה, או שתלך.

אם הכל תלוי ברמת צניעות שאתה רוצה שאישתך תהיה בה, אז תלך עכשיו.
אם זה לא תלוי בזה, ואתה רק היית שמח כבונוס שזה יהיה כמו שאתה רוצה (תשאל את עצמך גם למה באמת), אז אתה יכול להישאר.
אחרת, זאת ממש חוצפה.
תחשוב שאני אצא עם מישהו, והוא לומד תורה כל יום 7 שעות, אבל אני רוצה אותו רק בתנאי שהוא יוסיף עוד שעתיים, ובכל השעות האלה הוא יהיה לגמרי מרוכז, בלי פלאפון לידו.

לשאלתך.
א. מבחינת צניעות של לדבר על נושאים כאלה, אין שום בעיה מבחינתי.
אבל יש צניעות אחרת, שזה לא להתעסק במה שלא קשור אליך, וזאת צניעות לא פחות מהותית וחשובה.
ולכן לדעתי, אם אתה מדבר על זה, דבר על זה הכי הכי רחוק ממנה. אם בכלל יש אופציה כזאת...
הכוונה שתדבר איתה בלי שהיא תבין שאתה מדבר עליה.
ב. לא יודעת אם זה פוגע. זה סתם מעצבן מאוד ומוריד מהבחור.
בקיצור בהצלחה עם זה.
מקווה שתועיל ולא תזיק.
ממש ככהישנה חדשה
או שתקבל אותה ככה או שתלך..
לא העניין שלך איך שהיא מתלבשת,
ולא כדאי שהיא תרגיש בחיי הנישואין שהיא צריכה לרצות אותך באמת שהיא מתלבשת.
זה צריך להישאר עניין שלה מול עצמה חמות אלוקים..
ככה דעתי לפחות.

לא חושבת שמוריד מהבחור, תלוי מאוד איך נאמר.העוגב
ולפותח, תדברו.

אנחנו דיברנו וזה שינה אצלי הרבה, היום אני הולכת ארוך (עד אז הלכתי צנוע, עד הברכיים)
מאוד מאוד משנה מאיפה הרצון, וכמה הוא כנה.
ולא להכריח. צנוע זה צנוע, גם אם יש יותר צנוע.
מקסימום לא מתאים, אז לא, בחירה שלך.
אבל תדברו קודם.
דיברתי בשם עצמיסוסה אדומה
ככה שאין פה מחלוקת בכלל.
בשבילי זה לגמרי מוריד מהבחור.

ואני בעד שמרוב היראת שמיים של הבחור, משהו יזוז אצלי. אני בעד להתקדם.
אבל לא ככה, ממש לא ככה.
חוצפה זה לאy101
זכותו לשאול וברר איתה אם יש לה שאיפות להתקדם בצניעות כמו שאת או כל אחת אחרת תשאל על דברים שחשובים לה (כמו לימוד תורה הלכות שבת כשרות וכדומה)
זאת בדיוק המטרה של להפגש ולגבש ביחד כיוון לעתיד גם אם לא ילכו במדויק לפיו.
וממש ברור משאלה שלו מה זה קשור אליו. הוא רוצה לחנך את הילדים שלו להקפיד בצניעות
והוא רוצה אישה שתיהיה דוגמא טובה לילדים. או אולי שתעריך הקפדה על צניעות. וודאי שזה קשור אליו וזכותו וחובתו לדבר על זה
כמובן בצניעות (כן אפשר לדבר על צניעות בצורה צנועה ובלי להכנס לפרטים יותר מדי)
ובלי להביך את הבחורה
חוצפה לגמרי.סוסה אדומה
כנראה שהקשרים שלך קצת שונים משלי, וגם העבודת ה'.
וזה בסדר. מבחינתי זאת חוצפה, כי יש לי המון כבוד והערכה לכל מה שכל אחד עושה, ולא מרגישה שום לגיטימציה להתערב למישהו בלימוד תורה והצניעות שלו. מגעיל אותי. אף אחד לא חייב לי שום דבר, וגם אני לא חייבת לאף אחד חוץ מלקב"ה.
שיקח אותי ככה, או שילך... אף אחד לא מחייב אותו.
אני לא אתלבש בצניעות רבה יותר בשביל בשר ודם, גם אם הוא יהיה אהבת חיי.
ולעולם! לא אתחתן עם מישהו שילמד בשבילי תורה. (ואני בכלל לא נכנסת לרמה שאני מחפשת, כי זה לא משנה בכלל).
מה אני עבודה זרה?
זאת עבודה זרה ללבוש צנוע בשביל מישהו, עבודה זרה ללמוד תורה בשביל מישהו שהוא לא אלוקים.
הוא לא מתערב ולא מציב תנאיםy101
לפי מה שכתב בשאלה. לא יודעת מה היו הרשרים שלך. אבל למה לכתוב בנימהתוקפנית
הוא רק רוצה לברר האם יש לה שאיפות לעלות בתחום הצניעות ואם כן האם הם דומות לשלו.
למה בכל נושא אחר הוא יכול לשאול מה השאיפות שלה ובצניעות לא?
וארב לפני שמחליטים אם להפרד או לא כמו כתבת אם לא מתאים לו שיילך צריך לשאול את הבחורה אולי לה יש שאיפות מעבר למה שהיא מקיימת היום.
זאת דעתי חמודה, את יכולה להשאר בדעתך.סוסה אדומה
נראה לי שאת רואה את זה בצורה חמורה מדיבת 30
ורואים שהעיסוק בנושאים האלה מפריע לך.
אבל אם שמחה תסתכלי יותר בנחת על השאלה בלי לערב את עצמך בענין, תראי שזה באמת לא כ''כ גרוע...
הבחורה מוצאת חן בעיניו, הוא יודע שהיא לבושה ע''פ ההלכה אבל הוא רוצה משהו מסוים ולא רוצה לוותר על הבחורה.
נראה לי שזה הגיוני לגמרי לשאול אותה בצורה עדינה ונעימה האם הלבוש שלה זה משהו עקרוני אצלה או שהיא מוכנה גם ללבוש ארוך יותר, כי זה חשוב לו.
הרי גם ככה בחיי נישואין עושים הרבה דברים אחד בשביל השני, גם כשלא תמיד זה הרצון שלי או מה שמתאים לי.
אז השאלה אם הבחורה מוכנה ללבוש ארוך יותר או שממש לא.
אם היא תגיד וואלה,בכיף אז יופי.
ואם היא תגיד שממש לא- הוא יצטרך להחליט.
אבל להגיד שזו ע''ז??? באמת קצת מוגזם.

הוא לא מכריח, הוא שואל. זה הכל.
קצת מגוחךסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ב' בטבת תשע"ח 10:52
שהחלטת שזו דעתי כי אני מערבת את עצמי בעניין, ושאני זקוקה לקרוא את זה בשמחה ובנחת כדי שדעתי תהיה כפי מה שאת חושבת שהיא צריכה להיות. לא חושבת?
זאת דעתי, לא חושבת שגבר צריך להתערב בצניעות של אף אחת, גם לא בשל אישתו.
וכנ"ל האישה בעניינים שקשורים אליו. (מוסיפה: התערבות לא באה לידי ביטוי רק בהערות או דרישות. היא באה לידי ביטוי גם בזה שמישהי/ו צריכ/ה לספק דו"ח ביחס למה שקשור בינה לבין המקום)
זה עיקרון מאוד חשוב מבחינתי, ולכן זה בכלל לא משנה מה מצבי, אני רוצה לעבוד את ה' ולא אף אחד אחר.
ואם שמעת אותי מדברת על צניעות, זה רק בגלל שגברים מרשים לעצמם יותר להעיר על צניעות, כשאם פעם מישהי תדבר או תדרוש יותר במה שנוגע לניסיונות של גברים גם בענייני צניעות, יגידו לה כמה זה קשה ושלא תתערב.

אמא שלך לא מתערבת לך בגילך (אני מקווה) כי זה שלך, אין שום סיבה שמישהו אחר יתערב לך.
הוא יכול להתפלל, הוא יכול להגיד על עצמו, הוא לא יכול לדבר עליה. זה מגעיל.
באופן אישי, חושבת שזה מעיד על עוד כמה דברים. יודעת בדיוק על מה אני מדברת, ככה שאת לא צריכה לשכנע אותי לראות את זה באור אחר, כמו שלי לא אכפת אם תקבלי את זה או לא.
זו דעתי.
בעיני צריך להפריד בין שני דבריםבנחת...

(ולא בטוחה שתסכימי איתי..)

יש את הפרקטיקה של איך מעירים וכו, ששם אני מאד מסכימה שנכון שכל אחד יכיל את השני ולא יתערב וכו.

ויש מישור עקרוני, שבו אחרי החתונה שני בני הזוג הם "נשמה אחת בגופות מחולקים", עם "חשבון משותף" בענייני עבודת ה' (ובכל עניין). הצניעות של בן הזוג שלי היא הכי העניין שלי!!! וברור שזה שיקול חשוב בעיני בהחלטה אם להכנס לקשר נישואין כזה.

(ושוב - ממש לא אומר שאם אני רואה את זה כמשהו שחשוב לי אז בהכרח אפעל בדרך מסויימת. יכול להיות שלגמרי אכיל ואשתוק. אבל מעורבות עקרונית - יש כאן.)

ולשאלה הראשית - גם אני לא מצליחה לדמיין איך שיחה כזו יכולה להיות בצניעות בין שניים לא נשואים. למרות שבעקרון מסכימה שנכון לברר ולדבר.

אני אסביר לך את העיקרוןסוסה אדומה
כי נראה שהוא לא ברור. ויש פה כמה עניינים.

1. עזבי את "נשמה אחת בשני גופים"... יש אפילו את "כל ישראל ערבים זה לזה"...
שם את יכולה להקשות עלי יותר.

אנחנו בכלל לא חולקות על עניין הערבות והאכפתיות, אנחנו חולקות על הדרך.
מה זה אומר?
זה אומר שאם אמא רוצה שילד יקום לתפילה היא לא תשתמש בטקטיקה כזאת- שואלת אותו "חמודי, קצת היום בזמן לתפילה?"
"איך אתה מתכוון להצליח להתכוון יותר? חשוב לי לדעת. כי אתה ילד שלי והשקעתי בך שנים, אני רוצה לדעת שאתה מושלם בנושא הזה. ושתתפלל בכוונה".
וואלה, לא יודעת מה איתך, קשה מאוד לקום לתפילה עם אמא כזאת.
אותו עניין בדיוק עם בעל ואישה, ואפילו קל וחומר.
ששם אין שום עניין של חינוך, ושם אין שום עניין של "השקעתי בחינוך ואני רוצה לראות את הפירות".
וקל וחומר של קל וחומר של גבר ואישה לא נשואים.
זאת היא. נאה לך? תיקח (בהנחה שהיא רוצה אותך כמובן). לא נאה לך? תברח.
אל תחנך. אל תתערב באופן שירחיק אותה.

2. אני חושבת שיש כאלה שזה מקרב אותן (לכאורה), אחלה. אני לא אגיד להן מה לעשות.
אני דיברתי בשם עצמי, אותי זה לא משכנע להשקיע יותר בצניעות, להפך. ולכן דעתי שונה משלכן. ואני מקווה שזה בסדר ושאני לא צריכה להתנצל על זה באמת.

ו... אני חושבת שמי שאוהבת שבעלה אומר לה מה לעשות, ושהיא מוכנה או מחכה שיבקשו ממנה ללכת צנוע יותר וזה יחזק אותה, אני לא מזדהה עם עבודת ה' שלה.
כי מבחינתי יש בזה צד של שקר.
עבודת ה' זה עבודת ה', ואם זו לא עבודת ה' אלא עבודת הבעל, אז זו עבודת הבעל. כן כן. עבודת הבעל.

3. מותר (ויש שיגידו - רצוי) לרצות מישהי חזקה מאוד בכל התחומים.
אחלה, יש כאלה.
אבל אם אתה רואה מישהי שהיא לא כזאת, אל תבנה על זה שהיא תשתנה בשבילך. יש לה את הקצב שלה. יש לה את הנשמה שלה. תכבד.
אתה יכול ללכת, אף אחד לא הפריע לך.
אתה רוצה מישהי בקצב אחר? בכבוד, לך תבחר.
למה לא להיות ברור יותר לפני שמתחתנים?Rachel Gabbai

בחור רוצה לדעת אם הבית שהוא יקים עם הבחורה הזאת יהיה בית שישמח אותו, מה רע בזה? והכול ועל הכול חייבים לדבר לפני החתונה.גם את לא רוצה חתול בשק.רוצה להתחתן עם בחור שאחרי החתונה יגיד לך לא רוצה לאכול כשר.לא הגעתי לרמה של טהרת המשפחה? מה זה? לא להגיד לה מה מפריע לו? הכול צריך להיות ברור ולבדוק ,אם יש התאמה בכול השקפת החיים.

מוזמנת לקרוא את כל ההודעות.סוסה אדומה
לא רוצה לחזור על עצמי...

חושבת שמיציתי את הדיון.

מפה והלאה שכל אחד יעשה מה שנראה לו. אמרתי את שלי...

לילה טוב יהודים
ברור שזו דעתך.בת 30
ודעתי היא שיש לבני זוג זכות להתערב...כי הצניעות של האישה קשורה גם לבעל. היא אשתו.
אם בעלי לא אוהב בגד מסוים- אז אני לא אלבש אותו הרבה.
ואם בעלי יגיד לי שלדעתו יש בגד שלא מאה אחוז צנוע אז אני לגמרי אקשיב לו...
והכל בכיף וברצון טוב.
וזה גם לכיוון השני בנושאים אחרים.
וזה נוגע בהרבה מאוד ענינים ורבדים.
א''א לחיות ''כאילו'' ביחד כשבעצם אני עושה מה בא לי והוא עושה מה בא לו ומה אכפת לנו בכלל מה הצד השני חושב. זה לא עובד ככה.
אז נכון שבשלב שלפני החתונה זה אחרת.
ולכן מותר לברר, לא להכריח או להתנות את הקשר בחצאית ארוכה.
וגם נכון שיש דברים שהם בין אדם לקונו ובאמת לא נכון להתערב. אני לא אגיד לו מה ללמוד ומתי ועם מי ללמוד, למשל.
אבל אי אפשר לחיות בחצי- ביחד.
וכשחיים ביחד, אז מטבע הדברים יותר ''מתערבים''.
ותאמיני לי שאני אחת הנשים הכי פחות מעירות- מתערבות- מבקרות את הבעל.
ובכל זאת אני כותבת כך.
זו דעתי.

עניתי להיא שמעלייך.סוסה אדומה
אולי תביני את דעתי יותר.
ותביני שאני לא אומרת את הדברים ממקום שחושב שכל אחד חי לעצמו, להפך. חי גם בשבילו, השאלה איך.
מבחינתי הטקטיקה פשוט שונה. והיא שונה באופן מהותי.
אדרבה,ד.

בנושא של צניעות (בלי  שעקבתי אחר הדיון שאליו הגבת, אלא עניינית) - 

גם מצד הסברא, וגם מצד דרכה של תורה - 

ברור שזה לגמרי נוגע לאיש, ואי אפשר לומר שזה "בין אדם למקום" שלה בלבד...

[רק לדוגמה, מצד הדין המקורי - אשה שעוברת על "דת יהודית", זו עילה לגירושין ולא אומרים שזה "ענין בינה לבין ה' " - בלי להתייחס להנהגה ההלכתית כיום]

אלא שכאשר מדובר לפני שהתחתנו - אז יש באמת מקום לבירור אם יש ספק לגבי ראיית הדברים עין-בעין. בדיוק כדי שלא תתעוררנה בעיות אח"כ. ואז, יודעים על דעת מה הסכימו מראש.

על אף שכמו שכתבת, במצב מתוקן, אנשים נשואים משתדלים ללכת זה לקראת זה במה שחשוב לזולת.

[בחור גם יכול "להתנות" שדווקא כך יתחתן איתה... רק שיביא בחשבון שתגיד שלא..]

מילים כדורבנותלא שייך

לא הייתי כותב את זה טוב יותר.

צודקת בכל מילה.הודיה60

יש דברים שעושים סתם ככה ולא אכפת לשנות ויש דברים שעושים ככה ולא אחרת כי זה עקרוני לנו

הכי פשוט לשאול ולברר את זה בעדינות ובצורה גלויה ונעימה. 

אם זה לא עקרוני לה זה הכי פשוט ואם זה עקרוני לה אז הוא יצטרך לחשוב עם עצמו מה לעשות עם זה

למה את קוראת לעצמך סוסה?Rachel Gabbai

את בהחלט לא הבנת מה שהבחור הזה כתב ונראה לי שאת תוקפת לחינם. הוא ככ עדין חשוב לו הצניעות והוא לא רוצה לפגוע בה,איך פונים? זאת השאלה.לך זה ברור לבחור העדין הזה קצת קשה,הוא רוצה לעשות את הדבר הנכון כי, הוא רואה בה בחורה לטעמו שיש קצת מן הלקוי ....כמו שכתבתי כנ"ל ,אם הוא רואה פוטנציל מצידה להבין את גודל החשיבות של הצניעות אולי כדאי לדבר על זה ואם היא מתעקשת ונפגעת אוי לנשואים האילו.....

לא דיברתי אליוסוסה אדומה
חוץ ממה שעניתי לו, ולא תקפתי אותו בכלל. דיברתי לגופם של דברים...
גם מה שעניתי לאחרים, זה ביחס לנושא ולא התכוונתי לתקוף אם הובן ככה.
אז סליחה...

ובקשר לסוסה אדומה, מוכנה לענות לך באישי.
אמממתן תורה
אני חושב שהכי טוב יהיה קודם שהיא תרגיש ממך שזה לגמרי קריטי לך, אפילו בינך לבין עצמך-

וביחד עם זה הדבר המשמעותי בנקודות כאלה, זה שהגברת גם צריכה לקבל תחושה מהבחור שלה שהוא מקבל אותה בכל מצב, ועל גבי הנקודה הזאת יש לו גם רצון למקום גבוה יותר רוחנית בצניעות

כי בהרבה מקרים זה הופך להיות תנאי, ואז הבחורה מקבלת תחושה שהחצאית שלה יותר חשובה ממנה...- ובמקרים רחוקים זה באמת נכון

אז נראה לי שאם יש ביניכם כבר דיבור צפוף ופחות או יותר אתם מחוברים, יש מה לפתוח, פשוט הכי טוב שזה יתפרש אצלה באופן חיובי ולא ביקורתי,
והדרך להגיע למקום כזה בשיחה זה דרך שדר שאני מקבל אותה לגמרי, וביחד עם זה נראה לי שהנקודה הזאת לשיפור יכולה ממש להוסיף לנו בקשר

בד''כ בנות אוהבות שהבחור שלהם יהיה מבסוט מהם, כמו גם בנים כלפי הבחורה, ואם היא יודעת שזה חשוב לך והיא עושה את זה מתוך בחירה חופשית זה יהיה צעד קליל מצידה- כי היא מרגישה שאתה מעריך אותה באמת וזה מתוך דאגה ולא סתם להטיף מוסר

יש גם קטע אצל בנות נשואות, בשונה מסטטוס רווקה, שיש יותר רצון לשייכות ונאמנות למשפחה ולבעל, ודרך צניעות זה מתבטא בצורה חזקה.. אז דווקא בזמן הנישואים יש יותר פוטנציאל להתחזקות, כי כבר יש מרחב זוגי משותף ואינטרס לשמור עליו, אז יכול להיות שזה דורש הבשלה👍
שאיפה טובה ויפהבכל דרכך דעהו!
ובאמת מתחברת למה שנאמר פה לגבי הדיבור ( אם אתם בשלב כזה של הקשר)
אבל חשוב לי להגיד שאם היא הולכת צנוע לפי ההלכה רק לא עם גרביים או חצאית עד הרצפה. יש המון מה להעריך בה זה לא מובן מאליו. והיום ללכת עם גרביים/חצאית ארוכה זה קשה! זה לא בדיוק האופנה. כמובן שזה לא סותר את זה שראוי ללכת ככה ואשרי מי שזוכה לזה. אבל בעיני צריך גם להיות מודע לזה שרמת הדוסיות לא תמיד נמדדת לפי אורך החצאית (כל עוד זה לפי ההלכה כמובן)
מכירה את הנושא מקרובתמיד שמחה!
יש לי חברה שבעלה אמר לה בפגישות שחשוב לו חצאיות ארוכות והוא גם חושב שזה יותר צנוע ויפה, היה לה קצת קשה עם זה כי היא כמעט ולא היתה הולכת עם ארוך אבל בגלל שהיא כל כך החברה לאופי של הבחור ובכלל הרגישה התאמה מכל הבחינות היא אמרה לו שהיא מוכנה לבוא לקראתו בעניין הזה אבל הוא צריך להבין שזה תהליך, וזה יכול לקחת זמן, כי סגנון זה דבר שקשה לשנות ברגע אחד אז בהתחלה היא לבשה גם מה שהיתה רגילה שהיה צנוע, וגם ארוך ולאט לאט עברה לארוך.
הוא בא ממקום מבין וכיום היא כמעט ולובשת רק ארוך.
לדעתי זה נושא שחייבים לפתוח אבל כמובן עם הקשר באמת הולך לכיוון רציני ויש התאמה מהבחינות האחרות.
אני לא בגיל ובכל זאת.V.I.P

הכל תלוי באיזה שלב אתם נמצאים.

אם זה שלב מתקדם (ושניכם רוצים וכו) וזה פרט יחיד שמפריע, חשוב מאוד שתתאמו ציפיות.

לגבי שיטת חינוך וכו..

לא צריך לפתוח את העניין של הקושי, אבל כן שתדע מה היית שמח שיקרה

אני ממש חושבת שמותר לדבר על שינוי, ולעשות שינויים בחיים! וביייחוד בתקופה הזו שיש לזה השפעות והשלכות חשובות..

במידה והיא לא תרצה או תהיה ממש נגד, אפשרי לפתור דברים על יידי פשרות

חבל שזה מה שישבור..

ואחכ אפשר ללמוד על זה ולנסות להסביר למה כדאי וכו.

הגיוני שגם דעתך בעניין תשתנה בעקבות השייח איתה.. והכל בסיידר

בסופו של דבר מי שעומד בראש השיקולים זה האחר.. (אם הילדים והחינוך או האישה)

אין מקום לשיקולים אינטרסנטים.. כולם רוצים להיטיב

בהצלחה(:

א. מתאיםרסיס אמונה
לומר מה חשוב לך, לא מה היא צריכה לעשות..
ב. תגיד לה שחשוב לך לחנך ל.. ומשם היא תבין.

ובעיניי- אל תצפה שהיא תשתנה בשבילך.
אם זה יתאים לה היא תעשה את זה מעצמה..
כמה זמן אתם יוצאים?doske
גם לי הפריע קצת בהתחלה שהייתי רוצה שהבחורה איתה אני יוצא תלך יותר צנוע ממה שהיא הולכת צנוע כרגע. התייעצתי על זה עם מישהו שמכיר את שנינו והוא אמר לי שזה בינה לבין השי"ת וזה בחירה שלי אם לקבל את זה או לסיים את הקשר בגלל זה. בסופו של דבר החלטתי לקבל את זה כי ראיתי את כל המעלות האחרות שלה וידעתי שעד שאמצא מישהי כמוה שגם מתלבשת יותר צנוע, גם יש בה כל אותן מעלות שלה ושגם תמצא חן בעיני חיצונית ושגם היא תרצה אותי ולא רק אני אותה - יעברו עידנים ואני אשאר רווק.
עד כאן היה דבר אחד, דבר שני:
אם היא דוסית, מן הסתם היא יודעת שהיא יכולה להתלבש יותר צנוע, ז"א ייתכן מאוד וזה מתוך ידיעה. למה היא בוחרת להתלבש ככה? ייתכן ותצטרך להכיר אותה יותר כדי לדעת. אולי להתלבש יותר צנוע עושה אותה פחות שמחה? מצמצם אותה? האם תעדיף שאשת חיקך תהיה יותר צנועה או יותר שמחה?
חוסר מודעותטולית
לעיתים הבנות אינן יודעות שבגד כזה או אחר משדר תדר מטעה...
מניסיון , לפני שנישאנו באחת הפגישות בעלי הישב את תשומת ליבי לעניין מסויים בצורת הלבוש...
הבנתי , קיבלתי ... ומיישמת!
לעיתים צריך לפתוח ולדבר על.. וזה קורה
אפשר, בלי להאריך בכך הרבה.ד.

לומר לה אגב הדיבור, שאתה יודע שאיך שהיא הולכת, יש לה פוסקים לסמוך עליהם - אבל שאתה הייתה רוצה לחנך בנות ללכת ארוך או עם גרביים, ורצית לשמוע את דעתה.. (כך מדברים על ה"חינוך", לא עליה ישירות..).

מסתבר שהיא תאמר מה שחושבת על זה, וגם משהו לגבי עצמה - 

ותגיד, תודה רבה. היה חשוב לי לשמוע את דעתך. וזהו.

ותחזרו לשיחה נעימה בעניינים אחרים.

מתוך הבנה שאצלך זה לא דבר שאתה רוצה בגללו להפסיק - גם אם היא לא תשנה אצל עצמה (כך הובן ממה שכתבת) - אז זה יספיק כדי שהיא תדע שזה חשוב לך, וגם את מחשבותיך החינוכיות, וגם תוכל לשמוע את דעתה (אגב, לא שייך כנראה לחנך ילדות ללכת ארוך או עם גרביים, כשאימן לא הולכת כך..).

לא נראה לי שיש עם זה איזושהי בעיית צניעות.

אדרבה, אם זה נושא שחשוב לך שהיא תדע את דעתך, ללא מחוייבות, אז זה לכאורה הזמן. שתדעו את העמדות ההדדיות, וההחלטה עלך ההמשך לא תהיה מתוך עמימות בנושא שלגביך יש בו משמעות.

זו ענ"ד.

צניעותRachel Gabbai

לפעמים בנות בפגישות מתלבשות כך כדי למצוא חן בעני הבחור, שלא יחשוב שהיא כזאת דוסית. בבית היא יכולה להיות מאד צנועה. דבר איתה מה היא חושבת על הנושא צניעות?

חייזר האם היא עושה רק מה שההלכה מתירה כלומר יותר מודרני ופחות מחמיר?

חייזר חשוב לדעת באיזה רמה היא נמצאת.

חייזראם היא מרגישה שאתה צנוע באישיות שלך, אולי היא תהיה יותר רגישה לרצון שלך ותרצה לעשות את רצונך.

אם היא מאד חברותית ומאד מכירה את העולם האופנתי המודרני (אני בספק אם היא תרצה להשתנות) תהיה אמתי עם עצמך, האם אתה רוצה אותה בגלל אישיותה או גורם חצוני מושך אותך.

הכל בשורה התחתונה עומד על האמת שבתוכך.

בהצלחה!

תראה..!!מירב!!
אני בתור אחת שגם לא הולכת עם גרבים או חצאיות ארוכות,אבל עם השקפה חזקה מאוד.
בתחילת הקשר האחרון שלי לא דברנו על זה..ובהמשך הפגישות פתאם זה צץ ששאלתי את הבחור מה מפריע לו בי?(כי עיצבן אותי שהכל "טוב"😏)
ואז אמר לי את האמת הזו..
ואז הגענו למסקנה שבעז"ה זה יגיע.
אז אולי תשאל בעדינות אם יש דבר שמפריע לה בך,ואז שתדבר..אחרי זה היא יכולה לשאול "ומה מפריע לך בי"?
ואז תפתח את זה😁
בהצלחה!
קרה לי..אוהבת את הקב'ה
זה לגיטימי לגמרי.
אני לא אשקר שבעלי דיבר איתי על זה לא ידעתי בכללשזו ההלכה.. אולי גם היא כך.
כשבעלי רמז לי את זה בפגישות (לאזוכרת איך) אמרתי לו שהשינוי אם יהיה כזה יבוא רק ממני, אז הוא אמר שברורר ושזה מה שצריך להיות..
וב"ה היום אני עם גרביים/ חצאיות ארוכות מתוך בחירה פנימית וממש טוב לי עם זה
דבר נוסף שחשוב לבעלי אבל מבחינתי זה לא נכון לי כרגע זה כיסוי ראש מלא.. מאמינה שגם זה יבוא בע"ה עם הזמן, אבל מאז שדיברנו על זה, בעלי לא העלה את הנקודה הזאת שוב כי הוא מבין ומאמין שהשינוי צריך לבוא ממני..

בקיצור, ממליצה למצוא דרך שהיא תבין שזה חשוב לך ושזו ההלכה (לספרדים.. לא יודעת מה אתם) ואם יתגלגל ותדברו על זה ישיר אז תגיד לה שמבחינתך הכי חשוב לך זה שזה יבוא ממנה בלבד.. ולא להעלות את זה שוב! אחרי שתעלה לה את זה למודעות זו עבודה שלה נטו ובחירה שלה.

בהצלחה!
הייתי בסיטואציהבעצמי
בתור בחורה.
אני דוסית שמתלבשת לפי ההלכה..רק לא חצאית ארוכה. יצאתי עם מישהו תקופה וזה ממש הפריע לו. זה היה ממש עניין כשיצאנו.. אני מצידי התעקשתי לא לשנות את החצאיות רק בגלל שהוא רוצה כי אז זה לא אמיתי וחבל, וצדקתי-
היום, ב''ה נשואה למישהו שמעריך את הצניעות שלי כמו שהיא.. וכשיצאנו הוא ממש שמח על אורך החצאית שלי.
כשאני מסתכלת אחורה אני חושבת שהבחור הזה ממש בזבז לי את הזמן.. הוא הרי ידע שזה מפריע לו.. אז למה לא פשוט לחתוך?! למה לשבור לב של בחורה..
טייק איט אור ליב איטהלוי מא
אל תהפוך לרב של אשתך לעתיד.

תבחר מה שטוב לך ואל תתפתה לחשוב שיהיו שינויים לאחר החתונה.
לא רבלא שייך

לא צריך להיות הרב של האשה (למרות שזה רעיון לא כל כך רע, למה עדיף רב חיצוני??), אבל כן צריך להיות בן זוג על כל המשתמע מכך.

זה המצב ופשוט צריך להחליט אםמוריה.ר =)
זה ה"קו" שאתה מוכן (תרתי או תלתי משמע).
אגב, בהמשך זה מתבטא בהמון תחומים (כיסוי ראש, חינוך הילדים ועוד).
אם זה "אישיו" אצלך, אז לא כדאי לאבד זמן יקר לשניכם.
(עוד משהו, אישה לא הכי אוהבת, בלשון המעטה, הערות מבעלה על צניעות)
נכון אבללא שייך

נראה לי שאשה לא אוהבת הערות על צניעות מאף אחד, אבל אולי עדיף מבעלה מאשר מישהו אחר...

אוליסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ו' בטבת תשע"ח 01:15
עדיף שפשוט לא??

זה לא התפקיד של אף אחד.

אם היא תרצה, היא תשאל או תפתח ספר. ואם היא לא תרצה, אז יש מצווה שלא לומר!
רוב הנשים היום יודעות לקרוא ולכתוב.
אם יש מקום לחשוב שהיא תינוקת שנשבתה מצד זה שהיא לא יודעת את ההלכה, אפשר לדאוג שחברה שלה (אישה בלבד!!!) תיידע אותה בקשר לזה.
מפה והלאה זו בחירה שלה, ומי שלא מבין שזו בחירה שלה, יכול להצטרף לחבר'ה הקיצוניים במאה שערים שצועקים "שאבס" וזורקים אבנים, יש מצב שהם מחפשים עובדים.
אני לא מבין למה לחברה שלהלא שייך

מותר להעיר, אבל לחבר שלה, כלומר לבן הזוג אסור. אלא אם כן למישהו יש איזה התנגדות לגברים בצורה גורפת. במקרה כזה סתם יש בעיה להתחתן.

כי חברה שלה מתמודדת עם אותו ניסיון ובעלה לאשריקה

כמו שאישה לא אמורה להעיר לבעלה על ביטל תורה

יש להעיר ויש ללבן ביחד נושאים עקרונייםהודיה60

במיוחד כשמדובר על ערכים בסיסיים בבית היהודי כמו לימוד תורה (שלו) או צניעות (שלה) יש מקום ללבן ביחד, להבין אחד את עמדת השני, להבין האם יש הבדלים ברמת החשיבות של הדבר בעינינו או אם יש הבדלים בקווים האדומים שלנו, לראות עד כמה עקרוני לכל אחד העמדה שלו או שמוכן לבוא לקראת השני

יש הרבה מצבים שאנחנו עושות משהו כי ככה התרגלנו ולא הקדשנו לזה הרבה מאד מחשבה ויש מצבים שאנחנו עושות דברים אחרי שחשבנו על הנושא ויש לנו בו עמדה מגובשת. יש בנושאים שבהם אנחנו ניטרליים ולא נעולים על העמדה שלנו ואפשר לרצות להתגמש (הדגש הוא שהצד המתגמש מעונין בכך, לא שהצד השני דורש או מצפה לזה)

אחרי שיש בירור ומבינים אחד את עמדת השני באמת אין מקום להעיר כי לכל אחד עבודת ה' שלו והנסיונות שלו

אבל בכל זאת חייבת לציין שבחיי נישואין כשיש קשר של כבוד הדדי ותקשורת תקינה ופתוחה אפשר לדבר גם על דברים שקשה לי אצל השני - לא בצורה של להעיר, בצורה של שיחה/דיון וכו

מסכימה איתך, עניתי לשאלה שלו באופן נקודתישריקה

והוא שאל על להעיר

הודיהסוסה אדומה
סלחי לי, אבל אני באמת לא מבינה מה כואב לך להפריד בין אלו שמבקשות לבין אלו שלא רוצות שיתערבו להן.

אתם נכנסים פה לנושא אחר לגמרי. אתם מסתעפים.

מדברים פה על בחור שעוד לא התחתן ועוד לא בטוח שהוא רוצה אותה בכלל, והוא רוצה לשאול אותה על השאיפות שלה בצניעות.
ואתם מדברים על תקשורת כללית.
לא הבנתי אותךהודיה60

מה זה אלו שמבקשות

אלו שרוצותסוסה אדומה
שיעירו להן.
כמוך וכמו האחרות שזה לא מפריע להן כי כנראה שיש לכן נסיון פחות גדול בתחום. וגם כאלה שאין להן בעיה להיות נשים מרצות. לא כולן כאלה.

יש בנות שהנושא הזה מאוד רגיש אצלן. וצריך לכבד את זה.
זה שהנושא הזה מאד רגיש אצלך זה ברורהודיה60

קשה לפספס את זה..

זכותך לצפות שהגבר שלך יכבד את זה. בהחלט. (ברצינות, לא בציניות)

רק סתם כדאי לזכור שזה עוד לא בעלהשריקה

באופן אישי אם הצניעות שלי לא מספיקה לבחור הייתי מעדיפה שיחתוך מאשר שיצפה שאשתנה.

אני באופן אישי אם היה מדובר בבחור שממשהודיה60

מצא חן בעיני הייתי מעדיפה שיעלה את הנושא ונלבן אותו ואני אראה אם מתאים לי הכיוון שהוא מעונין בו מאשר לפספס אותו בגלל כזה דבר שלא בטוח שהוא בדוקא עקרוני לי כל כך  (הוא הרי לא שאל ולא יודע אם זה עקרוני לה או לא) מה גם שיכול להיות שאם הנושא יעלה לדיון גם אני אצליח להסביר לו דברים בדרכים שהוא לא חשב עליהם ואז גם לו זה אולי כבר פחות יפריע 

לפעמים יש דברים שגבר חושב שהם לא צנועים כי הוא לא מכיר ובחורה שיודעת שזה דבר מקובל וכו יכולה להסביר לו שזה לא כמו שהוא חושב. 

כמובן שלהעיר זה רעיון די גרועלא שייך

אבל אפשר להביע את הדעה שלך בצורה מכבדת ומקבלת. גם האשה יכולה להשפיע ככה על בעלה (לאשתי זה עובד לא רע).

אתה רוצה להבין או שמבחינתך להמשיך עם ההבנה שלך?סוסה אדומה
ההבדל הוא שאישה מכירה את ההתמודדות, וגבר פחות. וכשזה מגיע מחברה שרק מיידעת (וגם זה חייב להעשות בטאקט! וברגישות גדולה) ולא מהגבר שלך שמאחורי הדברים שלו עומדת גם סוג של ציפייה (ובמקרה הפחות טוב- דרישה), ואין לו מושג בכלל על מה הוא מדבר, זה אחרת לגמרי.

אני לא מבינה מאיפה מגיע הדחף הזה להתערב למישהו שלא רוצה שיתערבו לו.
מישהו יבקש ממך, תעזור. לא ביקש ממך? תכיר את המקום שלך ותפסיק לדחוף את האף. אומרים לך שלא רק שזה לא מועיל, ההתערבות הזאת מזיקה אם בשלום בית ואם ברצון להתקדם. לא חושב שחבל?

אתה יודע מה אומרים על אלו שמתערבים לאנשים בחיים? שכנראה שהם לא שלמים בכלל בחלק שלהם עד שהם מחפשים עבודה קלה יותר. במקום לקחת אחריות ולהראות דוגמה אישית של יראת שמיים, ברור שהרבה יותר קל לזרוק אבנים ולצעוק "שאבססס".

ככה זה, כשתתחיל להתעסק בעבודת ה' שלך בלבד במקום לתקן אחרים, אולי העולם יהיה מתוקן יותר.
מסכיםלא שייך

שיש הבדל בין מישהו שמכיר את ההתמודדות למי שלא, אבל מצד שני יש פלוס דוקא במישהו שרואה את הדברים מבחוץ בלי נגיעות (וכמובן רק עם טאקט!).

הדחף להתערב למישהו עשוי לנבוע ממקומות חיוביים, כגון אכפתיות וערבות הדדית (כל ישראל ערבים וכאלה), ובמיוחד שמדברים על בני זוג שזה לא אמור להיות "מישהו אחר".

גם כאלה שצועקים "שאבססססס" עושים זאת (או לפחות כך אני מקוה) ממקום חיובי של אכפתיות. אני חולק עליהם על הדרך והטקטיקה, אבל עצם העובדה שאכפת להם גם מאחרים (שוב כך אני מקוה, אבל אין אחריות), זה דבר חיובי.

חלק מעבודת ה' של האדם כוללת את רעיתו וילדיו, וכן את כל כלל ישראל, וכמובן היא כוללת גם הרבה רגישות וטאקט.

ברור שאם מישהו מסרב לשמוע מהקרובים לו מה דעתם בנושאים חשובים, אין ענין לומר לו. אני יוצא מנקודת הנחה שלמרות שלפעמים זה לא נעים ועשוי להשמע כביקורת, יש רצון ותועלת לשמוע גם מאחרים.

אני מסכימה שזה מגיע גם ממקום חיוביסוסה אדומה
כל עוד אתה מבין שיש בזה גם צד שהוא גם לא חיובי במיוחד...

מה שאתה חושב על אלו שצועקים שאבס זה בדיוק מה שאני חושבת על בחורים כמוך שחושבים שזה טוב להתערב. בדיוק, השאלה היא מה הטקטיקה.
אני מסכימה שאישתך והילדים שלך אמורים לעניין אותך יותר מהכל, השאלה היא מה אתה עושה עם זה, צועק להם שאבס או דואג שילמדו בטוב ובנועם על מעלת השבת.

ובכלל, אם יש מישהי מושלמת אבל צריך לצעוק לה שאבס, אולי עדיף למצוא מישהי שלא צריך לצעוק לה וזהו?

ונכון, זה כואב. אבל מה לעשות, לצעוק שאבס לא גרם למישהו פעם לשמור שבת.
וגם לרמוז למישהי שהיא לא צנועה, לא גורם לה להיות צנועה בהרבה מקרים. חוץ מלהשפיל, להעליב ולהרגיז אותה לא יצא לך כלום...

אלא אם כן היא שואלת ומבקשת ממך.
אחרת, רק במקרה שאתה חושד שפשוט אין לה מושג ואם היא תדע היא תקיים, שלח לה בחורה שתלמד אותה. זה לא התפקיד שלך, אתה גבר. שמור על צניעות.
א"א לטבול עם שרץ ביד.

מבחינתי רב שמדבר על צניעות של נשים ואומר להן איך להתלבש, הוא לא רב בעיניי. תשלח את אישתך ללמד נשים, או שאל תלמד בכלל.
והיה רב כזה שמדבר הרבה על צניעות עם נשים, הייתי נרדמת לו בשיעורים כי זה הגעיל אותי, והתברר אחר כך שהוא אנס סדרתי שהביא ילדים ממזרים לעולם.
קיצוניות כשיטהארצ'יבלד
הוא כתב במפורש שהוא לא רוצה לשנות אותה. הוא רצה לדבר איתה. לבבר את צורת החיים אליה היא שואפת לחיות.
רב שמדבר על צניעות? יש אנשים שהשכל אצלם יותר חזק והם לא רואים בעיה לדבר על צניעות. יש מחלוקת במסכת סוטה של 9 תנאים כמה זמן לוקח לבעול
אגב להיות רב זאת עובדה בין אם הוא מדבר על צניעות שזה מגעיל אותך ובין אם לא.
השיטה שלך קיצונית מתחילה. את אומרת שזה לא עבודת ה' להתלבש בצניעות אלא עבודת הבעל.
תגדירי עבודה זרה.
הרי היא עושה את רצון בעלה. האם כל פעם שאנחנו מקיימים רצון שלנו או של אחרים אנו עובדים ע"ז. פעם הבאה שחברה מבקשת משהו והרגש שלך לא יהיה זקוק. תאמרי אסור לי ע"ז. אני מסכים שזה אפילו לא נחשב עבודה שלא לשמה. אבל לקפוץ לכך שזה ע"ז זה קצוניות.
מה שתגידסוסה אדומה
תגיד לחזל שאומרים שכל הכועס כאילו עובד עבודה זרה...
תגיד להם שהם קיצוניים.

עבודה זרה זה אב ויש לו נגזרות.
כל מה שהוא לא עבודת ה' מבחינתי יש בו צד של עבודה זרה.

עבודה זרה = אלוהים אחרים.
אם אתה מפחד מהחברה ולא ממי שצריך לפחד, איך קוראים לזה כשמסתכלים לאמת בעיניים?
עבודה זרה. או מיני עבודה זרה. חבל על המיני.

היתה לי תקופה שעבדתי עבודה זרה, קלטתי את זה, והיום לא מעניין אותי מה אתה חושב, מעניין אותי רק מה הקב"ה חושב.

זה עובד גם בזה שמישהו יעצבן אותי, ואני אחשוב על זה שה' אוהב גם אותו, אז אני אסלח לו בקלות, כי הוא הבן של אבא שלי.
לערבבארצ'יבלד
כתבתי קיצוניות כשיטה. צורת מחשבה. הרי אין דבר כזה אמת קיצונית. האמת ניתחת בפניך גם אם את לא רוצה. השאלה איך אתה חושב מה ההנחות הראשוניות שלך.
המשפט של חז"ל צריך הסבר ולא עיוות. התורה בפרשה שנייה של שמע התירה לנו לעבוד שלא לשמה. גם התורה עובדת ע"ז?
כל מה שלא עבודת ה' היא עבודה זרה? כמובן את מתחבאת מאחורי המילה "זרה". מנין לך
אדם שמחבק את הבת שלו ומלטף אותה עובר על לאו ע"ז. מקסים. ואם נשאל אותך מי אמר לך? המילה זרה. לא אמור להקפיץ אותך לכזה תאוריה. (אגב כל מקום בפורום שאת כותבת לא לשם שמים את עוברת על עבודה זרה )
אם אתה מפחד מהחברה קוראים לזה לפחד מהחברה. מה הקשר עבודה זרה.
חוסר עבודת ה' אינה לא תעשה לך אלוהים אחרים. אין לערבב בין רצונותיו של האדם. לחלופה לעבודת ה' במשהו אחר שהינך חושב שיותר ראוי. והדגשתי ראוי.
אם מענין אותך מה אני חושב או לא אין זה קשור לנושא.
שמע חמודסוסה אדומה
עניתי כי שאלת... אני לא מתכוונת להתווכח על זה יותר מזה.
זו דעתי, וכמו שאמרתי, בגלל שלא אכפת לי מה אתה חושב עלי, אני מרשה לך לחשוב שאני קיצונית, ולא מבינה, ועובדת עבודה זרה או כל מה שתרצה. העיקר שהבנת את דעתי. מעבר לזה לא מזיז לי שום דבר.

אם מעניין אותי משהו, זה מה אתה חושב באופן כללי כי אני אוהבת לשמוע דעות שונות ומגוונות, ולפעמים גם זה לא תמיד מעניין אותי, וזה בסדר.
אבל עם זאת תמיד מרשה לעצמי לא להסכים איתך, ומרשה גם לך לא להסכים איתי.
אז בוא נסגור פה את הדיון כי נראה לי שזה כבר חרג משאלות הבנה.
אם תהיה לך שאלה אמיתית, אשמח לענות.
במה שקשור אלי לא מוצאת טעם לבזבז את הזמן.
שאלה אחרונהארצ'יבלד
דימית שבת לצניעות
שבת זה בין אדם למקום. אם אלוקים יאמר לי עכשיו לא לשמור שבת אני נוסע לים שביעי הזה.
צניעות אפילו אם יאמר לי שאני לא חייב. אולי אני עדיין יקפיד. לדוגמה. את תראי אדם שרוצח אולי אפילו תתחתני איתו עבודה ה' את לא מתערבת. את לא מבינה שיש אנשים שלא רוצים שיהיה רצח בלי קשר לאלוקים?
בין אם היא עובדת עבודת הבעל. מבחנתך זה היה אבסורד שהוא יעיר לה על כזה דבר. צניעות זה בין אדם לחברו. אם בעלה היה הולך ומעשן ברחוב היא לא הייתה מבקשת אל תבייש אותי? לא אמרתי שזה עניינה אבל זה לא חוצפה. מאנשים שאנחנו חיים איתם יש לנו דרישות אישיות.
תשובה לשאלהסוסה אדומה
דימיתי שבת לצניעות מצד ה"שאבס" שצועקים וההתערבות המיותרת בעיניי.

בענייני צניעות יש דרגות, ממש לא הכל קשור לבן אדם לחברו.
אתה יודע שצניעות זה לא מצווה של בין אדם לחברו.

ובשביל ההסבר, אל תשווה מישהי עם מחשוף ומיני, למישהי שסומכת על המשנה ברורה, או הולכת אפילו עם חצאית קצת יותר קצרה ממה שמותר.

ואגב, גם שבת זה לא רק בין אדם למקום.
אם זה פוגע ברגשות שלי לראות רכב בשבת? זה גם בין אדם לחברו, נכון?
אבל לצעוק שאבס זה לא פחות בין אדם לחברו, וגם להתערב באופן לא נכון זה לא פחות בין אדם לחברו.

בקיצור, גבר, תעבוד על הצניעות שלך.
אני בטוחה שיש לך במה להשתפר.
אחרי שתהיה מושלם, אני מרשה לך להעיר לאחרים.
בינתיים אין לך שום לגיטימציה להעיר למישהו במה שאתה לא מושלם בו.
קוראים לזה "'רשע' למה תספר חוקי".
לא מקבלת תורה מרשעים.

האמת שהשורה האחרונה היתה רק בשביל לספק אותך ביחס ל"קיצונית" סליחה על זה...
לא מאמינה במה שכתבתי עד הסוף...
הסוףארצ'יבלד
מסכים שיש רמות בצניעות ולכן אני (תחלקי) לא רואה בעיה לדבר איתה. הסוף היה דוחה ומגעיל למה צריך לכתוב דבר כזה. אולי זה עבודת ה' חדשה. אש זרה.
"זו דעתי"ארצ'יבלד
אני טרחתי להעלות טענות ולהתבטאות בצורה ברורה עד כמה שידי מספקת. זו דעתי אינה טעם מספיק, אם בכלל, כדי לא להסכים עם מישהו חבל שלא ענית בצורה ענינית. אני חשבתי רבות לפני כל טענה שכתבתי.
אני לא יודע אם את מכירה, אבל ישעיהו ליבוביץ במובנים של עבודת ה' יכול לעניין אותך כדאי שתקראי. מרתק.
אני חושבת שחסרה לך קצת מודעותסוסה אדומה
עצמית אם אתה חושב שהטענות שלך ענייניות בלבד.
אבל לא נתווכח גם על זה.
כי אתה רק מוכיח כמה אתה רחוק מלהבין אותי (או את ישעיהו) אם אתה חושב שיש קשר בנינו. לא חושבת שיש סיבה לטרוח...
חלק אארצ'יבלד
דורש הסבר. חלק ב נתתי המלצה. ושוב פעם יחס מגעיל. יכלת לומר שקראת.
שפטת את ההבנה שלי עליך, מקבל את מכירה את עצמך יותר טוב ממני. וכמובן ליבוביץ למה את אומרת שלא הבנתי. עייפתי מהיחס
אבל נהנתי יחסית היה חד
האמתסוסה אדומה
שקראתי עכשיו את ההודעות, ויש מצב שקצת טעיתי...
אז סליחה שעניתי ככה ושפגעתי. בכנות אני מתנצלת...

הרגשתי שלא הבנת אותי, ונראה לי שאני בעצמי כבר לא השקעתי בקריאה כי כבר היה נמאס לי לדון בזה. וזה לא בסדר להגיב בלי לקרוא ברצינות. אז שוב סליחה על זה...

אז עכשיו אני אכבד אותך לגמרי, ואגיב ברצינות.

1. אני לא חושבת שאני דוגלת בקיצוניות כשיטה,
אני פשוט לא מפחדת להגיד שיש מימד של עבודה זרה כשעובדים מישהו שהוא לא אלוקים, ויש כאלה שכן מפחדים מזה, והאמת שאני מכבדת אותם, אבל גם אותי, ולכן מרשה לעצמי לכתוב את זה ומרשה גם לא להזדהות ולא לקבל.

2. חושבת שלא הבנת למה מפריע לי כשגבר מתערב לאישה בצניעות, וכתבתי את זה הרבה, אז ברשותך לא אחזור על עצמי...

3. אני ממש לא חושבת שצניעות זו עבודת הבעל, אני חושבת שלשמור על צניעות רק בשביל לרצות את הבעל ולא כי ה' יתברך ויתעלה אמר, זו עבודת הבעל.

4. באמת יש משהו בריצוי שמבחינתי הוא חטא. אני חושבת שככלל מותר לרצות רק את ה' בכל מחיר.
לרצות אחרים אפשר ומותר רק כשזה לא על חשבוננו.
"עושה רצון בעלה" = קודם כל שיהיה בעלה ושתבחר ללכת איתו. שנית, עושה רצון בעלה כי הוא כופה עליה? או כי היא מזדהה עם הרצון שלו או לחילופין שהיא כל כך אוהבת אותו, שזה שהוא רוצה את זה זה כבר משהו שגורם לה לרצות את הרצון שלו יותר ממה שהיא רוצה את הרצון שלה.
שתי האופציות האחרונות בסדר מבחינתי לגמרי.
צריך להבין מה זה "עושה רצון בעלה".
לא מתייחסים רק לסוף של המשפט.
אישה = ולא שפחה כנועה.
כשרה = עובדת ה' ולא משהו אחר.
עושה = נגיד שאין על זה הסבר מיוחד למרות שיש על זה וורטים.
רצון = כשזה רצון שמתאים גם לרצון ה'. אם נניח הוא רוצה שהיא לא תלך עם מטפחת רק כי זה מכוער בעיניו?
בעלה = נו שויון... בעלה...
מבחינתי אישה כשרה זו אישה שמביאה לידי ביטוי את הרצון של בעלה מתוך בחירה ולא מתוך אילוץ, מאהבה ולא ממקום של ריצוי (איזה פחד, הוא לא יאהב או לא ירצה אותי).
עד כאן דעתי שכנראה שלא היתה ברורה, ושוב, אף אחד לא חייב להסכים, העיקר שהבנת.

5. נכון שהתורה "התירה" לנו... השאלה אם זה מציאות של מלכתחילה לעבוד את ה' שלא לשמה כדי לעבוד לשמה, או שכעובדי ה' אנחנו מנסים לעשות הכל בכדי שכן נעבוד אותו לשמה כדי לעבוד אותו לשמה.

6. מבחינתי כל מה שהוא לא עבודת ה' יש בזה בחינה של עבודה זרה, סליחה שאני לא מביאה מקור.
אני אישה, ואני לא חייבת להביא מקורות כי העבודת ה' שלי שונה משלך, אלא אם אני רוצה... כרגע לא מרגישה צורך להביא מקור. כי לא דחוף לי שתסכים איתי.

7. ומבחינתי אסור לדרוש מבעלי משהו שלא קשור אלי.
נכון שהתורה שלו משפיעה על הבית, אבל לדרוש? למה מי אני?
זו מתכונת לחוסר בשלום בית.
אני אגיד לו (בתור נשואה כשהתחתנתי איתו בידיעה שהוא לומד תורה) מה אני רוצה, ואכבד את המקום שלו. אני לא רוצה לדרוש ממנו בשום אופן. חוסר כבוד מוחלט לאדם שהוא ולקצב שלו, ולקשר שלו עם ה'.
צניעות של אישה זו עבודת ה'. נכון, יש בזה גם מימד של בין אדם לחברו (כמעט כמו בכל מצווה) אבל צריך לזכור שזה קודם כל עבודת ה'.
לדרוש ממנה, לא בא בחשבון.
היא לא עובדת אצלו. היא אישתו, היא חברה שלו, היא לא שפחה שלו.

שוב, סליחה שהגבתי לא יפה, הרגשתי שאתה לא מבין אותי, וחשבתי שזה כי אתה לא רוצה להבין אותי כי יש לך עלי דעות קדומות (כמו זה שיש קשר בין הדעות שלי לאח של נחמה ליבוביץ).

אבל אם נהנת, אז לפחות זה...

יום טוב
בואו נתמקדלא שייך

קצת התפזרנו. הנושא הוא (לפחות כך נראה לי, קצת איבדתי כיוון), האם יש מקום לגבר בן זוג או שעתיד להיות כזה להביע את דעתו ושאיפותיו בנושא עדין אך חשוב מעין כמוהו- צניעות.

נראה שיש לך ררגישות לנושא (אולי בגלל אותו רב אבי הממזרים שהזכרת).

בסך הכל נראה לי שהוטו שהטלת על גברים מלעסוק או להזכיר את הנושא לנשים הוא קצת מחמיר.

צניעות האשה הוא נושא ששייך לשניהם בדיוק כמו שכל התנהגות, ובעיקר התנהגות בעלת השלכות רוחניות, שייכת לשניהם.

נכון שנושא זה במיוחד הוא רגיש יותר מאחרים (מעניין למה? זה כבר נושא לדיון אחר..), ולכן שומה לגשת אליו בעדינות ובשכל. אין בכך כי לבטל את העיקרון שיש מקום לבן זוג לחלוק את דעותיו והשקפותיו עפ בת זוגו גם בנושאים שבעיקר נוגעים אליה.

אני אגיד את זה ברורסוסה אדומה
וחלק.
אני לא אגיד לאף גבר שאני יוצאת איתו ואני יודעת שהוא בעניין שלי מה השאיפות שלי ביחס לגבר שלי. כי אני מכבדת אותו ואת הקצב שלו ואני לא רוצה שיהיו לו מניעים זרים במה שקשור לעבודת ה'. אני רוצה שכל בחירה שלו תהיה אמיתית באמת מתוך רצון לקיים את רצון ה' ולא כדי לרצות אותי. באמת שאני לא רוצה להיות אלוהים של אף אחד. באמת באמת
אין לי שום בעיה להשתדל להשפיע על הרצון שלו, אבל לא לגרום לו לעשות דברים שהוא לא מאמין בהם או שהוא עוד לא מחובר אליהם.
והמתוך שלא לשמה לא מעניין אותי. לא רוצה את זה. מצטערת...

אם למשל אני רוצה שהאיש שלי ילמד הרבה תורה, אני לא אגיד לו את זה אם אזהה שהוא עוד לא במקום הזה. ח"ו!!! זה שלו, והוא יעשה מה שנכון לו. בקצב שלו. אני באמת מכבדת אותו.
שאיפה זה מה שקשור אלי בלבד, ולא מה שקשור למישהו אחר בעל בחירות אחרות (ולא משנה אם הוא חלק מהנשמה שלי או לא. כל עוד יש לו בחירות אחרות, אני לא יכולה להתערב לו).
חלום זה משהו אחר.
חלום זה לא שאיפה.
כי שאיפה זה משהו ש*****אני***** יכול להגשים לעצמי, ולא מישהו אחר בשבילי.
חלום זה משהו שקשור לבחירות שלי ולרצון ה'.
מה הכוונה?
אני רוצה להתחתן עם רב? אז אתחתן עם רב.
מה זה אומר? שאם הוא לא רב, אני אפרד ממנו.
אני לא אתן לו להתאהב בי ואגיד לו שאני רוצה רב עד שהוא ירצה להיות רב רק בשבילי.
לא רוצה את זה! לא פייר!
אם אני רוצה מישהו ששומר שבת, אני לא אמשיך עם מישהו שלא שומר שבת.

אחרי שהתחתנתי, החלום שלי כבר לא רלוונטי מצד הבחירות שלי (חוץ מהשאלה של גירושין)
והוא תלוי כמו קודם גם ברצון ה'.
אבל בשונה משאיפה, אין לי כל כך מה לעשות במקרה שהחלום לא בדיוק מה שחשבתי.

לכן אני אומרת, יש לך שאיפה?
שאיפה זה שלך ואף אחד לא מתערב לך.
יש לך חלום?
אל תכריח אף אחד להתאים את עצמו לחלום שלך.
תבחר ככה או שתלך.
כל אחד בקצב שלו. כל אחד בבחירות שלו. בעבודת ה' שלו.
זה מאוד אינטימי, לא פייר להתערב למישהו בעבודת ה'.

אפשר להשפיע, אפשר להתפלל, אפשר לעזור.
א"א לכפות.
ובעיניי יש משהו לא פייר בלנצל את זה שמישהי רוצה אותך בשביל שתהיה מה שאתה רוצה שהיא תהיה.

אוף זה לא הכי ברור, אבל כבר אין לי כח...

ולדבר עם מישהי על צניעות זה כמו שאני אגיד לגבר שאני שואפת שבעלי ישמור עיניים תמיד, ושלעולם לא יפול במה שגברים נופלים.
זה מחרפן. וזה עומד ולא תלוי בכל מה שהזכרתי קודם.
זה מחרפן בכל מצב.
שתי שאלות:אורח כלשהו

סליחה- שתי שאלות:אורח כלשהו

1) לא נכון לברר חלומות ביחד?

2) לא נכון לתאם רצונות , חלומות ובעיקר צפיות חינוכיות? אפילו אםם זה כדי לתאם ולפסול את הקשר, אבל כשהרצון הוא לא לפסול אלא אם כן באמת מגלים שזה לא אופציה..

תשובות:סוסה אדומה
1. כמעט הכל נכון, השאלה איך.
אני אדגים:

מקרה א:
אליעזר יוצא עם שירה במשך חודשיים, הבחורה הולכת עם מחשוף, והוא לא אוהב את זה, אבל ממשיך בכל זאת למרות שהחתונה תלויה ועומדת על תנאי זה שהיא לא תלך עם מחשוף.
- שומעת שירה?
- כן חמוד, מה בפיך
- החלום שלי זה להתחתן עם מישהי צנועה וחסודה. צאוורון סגור, חולצה ארוכה, וחצאית ארוכה עד הקרסול.
- אבל אני לא כזאת...
- אבל זה החלום שלי
-(אז מה לעזאזל הוא עשה איתי עד עכשיו??)

תגיד לי, אליעזר, מה נסגר איתך? מה עשית איתה עד עכשיו. היא הולכת עם מחשוף אז לך לך למישהי שהיא לא מבנות כנען.

מקרה ב
אברהם יוצא עם שרה במשך 3 שבועות, והם די דוסים אז זה נחשב רציני. שרה סומכת על דעת המשנה ברורה, ובקשר לא תלוי ועומד על התנאי הזה שהיא תאריך את החצאית שלה.
- שרה, תגידי, מה החלום שלך?
- החלום שלי זה שיהיו מלאנתאלפים אורחים בשבת, ובעלי ידבר וישיר זמירות, וכל הילדים יהיו ליד השולחן. ולארוחה אחרונה אני אחלק 613 גרעינים של רימון. ושלך?
- שלי... וואו, אמממ... האמת שיש לי חלום שכל הבנות שלי יהיו עם שתי צמות כמו שפרינצלך, חולצה משובצת וחצאית קפלים... ויש לי עוד משהו אבל אני לא נעים לי להגיד לך כי אולי תרגישי לא בני עם עצמך
- נו אברמוש תגיד אני מרשה לך...
- אממ... פשוט (וואי אני מסמיק) יש לי חלום שגם אשתי תלך עם חצאית ארוכה, אפילו שיש לה על מי לסמוך...
- אה, אוקיי... שמע, אולי הוא גם יתגשם.
(וואי איזה חמוד הוא!!! רק בגלל זה בא לי להתאמץ בשבילו).

הבנת את ההבדל?
תוכל לעשות רשימת הבדלים בינהם, ככה תבין את הדעה שלי...

2. שוב, נכון לתאם ציפיות. אבל הציפיות הן כלליות שלא דורשות מהאדם שצולמו שינוי כלשהו.
אלא במקרה שמנחם לא יודע אם שולה רוצה טלוויזיה בבית, הוא אומר שהוא לא רוצה טלוויזיה בבית.
אז שולה שוקלת אם היא רוצה לוותר על הטלוויזיה, או לוותר עליו.
אבל אם מנחם יודע ששווה רוצה טלוויזיה בבית, שפשוט יגיד, תקשיבי לי דווקא ממש חשוב שהבית יהיה מוזן מספרים של קדושה ולא מערוץ 12 ו13...
ואז מישהו מהם צריך להתפשר, או ללכת...
אבל זאת ציפיה שקשורה לעבודה של שניהם...
ולא לעבודת ה' שלה שהוא ממש ממש לא מבין בה, ואין לו מושג כמה זה רגיש לה.
יותר מובן עכשיו?
ניסיתי...

כן,אבל עוד קצת כללי מידי.אורח כלשהו
כי תארת קיצונויות..
בצורה משעשעת וצינית,יש לומר
אז תשאל מה בדיוק לא הבנתסוסה אדומה
כדי שאוכל לענות תשובה קצרה ;)
קצר זה טוב!אורח כלשהו
מה עם מקרי אמצע?
למשל - הבהרת רצונות-חלומות-ציפיות בפגישות ראשונות,תיאום שחהם והבנה שהיום אנחנו לא שם. למשל-אליעזר רוצה ללמוד סדר ערב לנצח למרות שהיום לא לומד בכלל ושמוליצה רוצה להקפיד על הלכות צניעות . לאליעזר זה צורך בסיסי-כדי לחנך את בנותיו. כמו שצורך בסיסי מצידו ללמוד סדר עקב אחרי העבודה. גם לשמוליצה זה ככה,אבל כיום שניהם ,לצערם, לא שם. נקודות המוצא שלהם שונות,הוא מבית חרדלי והיא מבית שבו יש כיור אחד וסט כלים אחד כמעט לחלוטין. וממילא גם המקום שלהם כיום קצת שונה. מה אז?
סבבה לגמריסוסה אדומה
שניהם נמצאים במצב של פער בין הרצוי למצוי, זה עומד בינהם, והם באותו מעמד.
זה מקובל על שניהם. הם שניהם שלמים עם המצב ושואפים להתקדם. והם מחכים בסבלנות ובכבוד לרצוי שיבוא לידי מימוש, כי זה חשוב להם, והם דוחפים אחד את השניה. לא רואה פה שום בעיה...

זה לא ממקום של "אני דוס מושלם. סיימתי את התיקון שלי ואת צריכה לעמוד בקריטריונים שלי. את עומדת מאמי? או שאגיד לך ביי".

סיימתי להסביר את זה, אבל אני אגיד את זה ככה (פעם אחרונה חח) :
גבר, (או אישה... סתם נפלתי על הדוגמה הזאת כי זה יותר קל)
גם לך יש הרבה במה להתחזק, וזה שזה פחות גלוי כמו צניעות, זה לא אומר שיש לך לגיטימציה ממרום מעמדך לעשות לה אודישנים ולתת לה ציון בסוף האודישן ולהחליט אם לקבל אותה לתוכנית.
היא לא באודישן, היא חיה את החיים שלה, את עבודת ה' שלה. ויש מצב שעומד משהו מאחורי הבחירה שלה ללכת כמו שהיא הולכת. ויכול להיות שהוא אפילו כואב. ויכול להיות שלא אבל הקצב שלה איטי יותר. ויכול להיות שהיא לא יודעת. אז בעדינות, ברגישות, בהתחשבות. או שפשוט תלך כי היא לא איפה שאתה רוצה שהיא תהיה...
בדיוק כמו ש(וואי איזה כיף לכם שאתם מתחתנים עם נשים. והן כל כך רגישות ומקסימות. באמת!) אשה לא תשאל אותו "מה אתה עומד בטל. לך תלמד. לך תתפלל. מה? אתה לא קם וותיקין? מה אתה חושב על ללכת למניין שמתפלל קצת יותר באריכות?"
באמת, אלו נושאים רגישים. אנחנו לא מבינות את הנסיונות שלכם, ואתם לא את שלנו.

אז התנאי הוא שגבר מבין את הרגישות שבנושא, והוא חש את הבחורה, ויודע שהיא חפצה לשמוע על זה, ולא נותן לה תחושה שהקשר תלוי ועומד על זה.
לעשות את הדברים ממקום מזדהה, שנמצא יחד, ולא ממקום היררכי ושופט.
הבעיה זה שמתלבטים אם להיות ביחד בזה;)אורח כלשהו

כי המקומות לא חופפים בדיוק.

סבבהסוסה אדומה
אבל הם באותו מעמד בדיוק... זה לגמרי אחרת. זה עולם אחר.....
מה פתאום?אורח כלשהו

גם הרב קוק רצה להתקדם, אז אנחנו באותו מעמד?
היית יוצאת איתו?;)

וואי כן!!!!!סוסה אדומה
גם לא היה אכפת לי ללכת עם שק מעלי בשבילו.

😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

ותהיה בטוח שהוא היה יודע לדבר איתי ברגישות
חח 1-0 לך.אורח כלשהו

אבל אני לא ממש מרגיש 'באותו מקום' כמוהו.

נראה לי שהתפלק לך כאן קצת חחסוסה אדומה
חזרתי להיות רציניאורח כלשהואחרונה
והתכוונתי שאני לא הייתי מרגיש ראוי לרב קוק,עכשיו תמצאי את המקבילה הנשית שלו
למישהו יש נסיון עם מלצר תכשיטים?פצל"פ

יודעים אם אפשר לעשות אצלו עיצוב אישי?

או שזה הכל עיצובים קיימים ורק עושים התאמות?

מתלבט האמת אם כדאי לשאול פה או בנשו"ט...

אני קניתי שםרקאני

לא רציתי עיצוב אישי

אז לא יודעת לענות על זה

אבל כן עשו התאמות והיו מאוד אדיבים וקשובים

הבנתי...פצל"פ

תודה!

מזל טוב לך?...הרמוניה
עדיין לא😅פצל"פ
תודה אבל
חברה שלי קנתה שםמבולבלת מאדדדד

ועשו לה בעיצוב אישי. היא רצתה שילוב של כמה דוגמאות.

היא היתה מרוצה מהתוצאה. 

וואו מצוייןפצל"פאחרונה
תודה רבה
להוריד על נראות זה רדוד?יהלום12

אומרים לי שאני יותר מידי בררנית בשידוכים כי אני מורידה הרבה על נראות...

זה לגיטימי שאני מורידה על נראות ורק אם הבן אדם מוצא חן בעיני בחיצוניות אני מוכנה להקשיב לעוד פרטים (פנימיים יותר..)

זה ממש שטחי מצידי?

כן ולא (בעיני)יעל מהדרום

לק"י

לא, כי לא רצוי להתחתן עם מישהו שלא אוהבים גם את המראה החיצוני שלו.

וכן, כי תלוי במה מדובר. האם את מוכנה להפגש רק עם מישהו בעל מראה מאוד ספציפי?

אם כן, אז בעיני כדי להפתח ולנסות לפני שפוסלים.

מראה חיצוני רואים הכי טוב במציאות. ויכול להיות שחיבור רגשי לבנאדם, יוביל אותך לחיבור גם למראה החיצוני.

בדיוקברוקולי
לגיטימי ממשזיויקאחרונה
כל עוד זה במידה
ספירה לאחור לחברהאשר ברא

חסד ה' העליון החברה הכי טובה שלי התארסה.. ומחפשת רעיונות לספירה לאחור.

איך עושים? מי האנשים שסופרים וכו'?

כל מי משפטים שכותבים.. 😃

הספירה רק בשבילה? או גם בשביל הארוס שלה?חושבת בקופסא

לדעתי עדיף לשניהם כי זה ימלא בקלות יותר אנשים. 

מה הקונצפט? לתלות לה תמונות בחדר או קבוצת ווצאפ שבכל יום שולחים את הספירה וכל משתתפי הקבוצה רואים?

יש לה או לארוס שלה מעגלי חברים ממקומות מיוחדים? מחוג מיוחד או ממעגלים שונים מצה"ל או מהשירות?

כדאי להתארגן על אנשי קשר לכל קבוצת אנשים, ואיש קשר למשפחה של כל אחד מהם.

תודה!אשר ברא

לשניהם בקבוצת ווטצאפ.

יום אחד חברים שלו ממעגל מסויםארץ השוקולדאחרונה

יום אחד חברים שלה ממעגל מקביל,

ככה לכמה מעגלים שונים,

יום לסבים וסבתות אם יש (אפשר יום לכל צד),

יום משפחה מורחבת (לכל צד),

יום אחים ואחיות (אפשר לפצל ליומיים) לכל צד,

יום הורים ב2,

יום של הזוג ב1

בנות שמבררותadvfb

בבקשה, אנא מכם, 

אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.

דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...

זה מוריד, חד משמעית.

נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"

איך זה היה מרגיש לך?

זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?

כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה

ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן

אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו

ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך 

לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.

אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.

אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.

נ.ב - 

יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון, 

אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)

ברגישות, אפילו בקצת בושה  - יכול להיות לזה מקום.

חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.

על הנייר אתה צודק. אבל לדעתימוקי_2020

אם תשנה גישה, אתה תרויח יותר.

מתי מרויחים יותר ? בדרך הקשה.

מהי הדרך הקשה ? תתעלם מכל הקוסמטיקה הזו, מכל הכוכביות האלה.

או במילים אחרות - תהיה גבר.

בסופו של דבר זה גם ירגיש לך נכון יותר וגם תרגיש טוב יותר.

שהבחורה תברר גם עם 8000 כוכביות. זה  לא אמור להזיז לך (קל לדבר קשה לבצע). זה לא העניין שלך. זה העניין שלה בלבד.

תחשוב על זה טוב טוב ותראה שזו האמת.

אותך מעניין דבר אחד : להפגש. לשדר מי שאתה. לא יותר. לא פחות. תפס ? מזל טוב.

לא תפס ? התקדמת עוד צעד בדרך לחתונה כי כל מפגש כזה מחדד אותך.

הכל בהכוונת השם יתברך.

לדעתי גם זה שתתעלם מהכוכביות האלה, זה חלק מהמבחן שהוא  עושה לך.

אגו. גאווה. להעיף את הזה ממך.

תבחר בדרך הקשה. רק תרויח לטווח ארוך.

בהצלחה.

מבין את הסברה שאתה אומר, לא מסכים עם המסקנהadvfb

כן, יש עניין להחזיק מורכבות, ושאתה גבר יש בזה גם ציפייה או יכולת להחזיק שהיא עוזרת מאוד להתחיל ולהמשיך קשרים.

אממה, נראה לי כל בנאדם ירצה להיות עם מי שרוצה להיות איתו. זה אנושי לגמרי.

ברגע שאני מבין שהבחורה השנייה פחות רוצה ממה שאני חושב שהגיוני שתרצה או רוצה מעבר למידה שנראת לי הגיונית, זה מדליק נורה אדומה.

למה? כי יש לי מלאי כוחות מוגבל ואני לא אקח כל הזדמנות רחוקה לקשר.

לפני כל הצעה, אני לוקח בחשבון את הסיכויים ואת המחירים שאני אשלם אם אני יענה אליה לחיוב.

מבחינה סטטסטית הגיוני שמי שתעשה לי טובה פחות תרצה להמשיך ופחות יהיה לזה סיכוי. אז כן, זה משתכלל בחשבון.

אני מכוון לבחור בדרך הקשה, להקשיב לעצמי ולסמוך על האינטואיציה שלי. וואו, זאת דרך מאוד קשה ולא מובנת מאליה.

לרוב אתה צודקהפי

אבל אם יש לי התלבטות מאוד גדולה מרגיש לי רמאות לא לתווך את זה לצד השני .

נניח היה בחור שממש התלבטתי אם לצאת איתו והרגשתי שאני חייבת להגיד לו את זה .. זה לא סבבה לבזבז את הזמן של מישהו בלי להגיד לו את זה .

הוא בכל זאת רצה שנצא לא יצא מזה כלום כי זה עדיין הפריע לי .. אבל זכיתי להכיר בחור שמכיר לי היום בחורים איכותיים ואני לו . 

מסכיםadvfb
בסוף, גם בנים לא תמיד מקבלים הצעות..נ א

ובנות דוחות הצעות של בנים.

יש לכאן ולכאן.

בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפניadvfb

ורק אחרי שהם מחזירים תשובה חיובית אז הבחורה מקבלת את ההצעה.

אתה מתכוון למקרים אחרים מהמקרה הזה?

אני לא הבנתי דבר אחדאשר בראאחרונה

איך מגיעות אליך הכוכביות?

זה לא שהיא מאשרת את ההצעה בפניך.. היא אומרת למי ששידך, לא?

איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו

מישהו כזה?

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים

במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.

לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?

תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות

בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים). 

אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…

אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין

זה עניין של סדרי עדיפויות

לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק

זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית

וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח

זה עניין של מה חשוב

אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל

אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק

תהיי ראויה לכך,האופטימי

והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.

את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20

את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.

להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.

הסוד הוא תקשורת.

ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.

המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.

המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.

רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.

גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.

זה לא גורע מאפקט החיזור.

וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.

וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.

תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות. 

אהבתי את הערותייךארץ השוקולד
הייזרלאיבין

רוצה לענות לך על כמה דברים

חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי

זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה

.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע

לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך

וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן

אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך

(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משה
את מזהה שאת רואה שאכפת לו ממךadvfbאחרונה
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ו 1:09

בדברים הקטנים.

רגיש ביחס לזמן שלך, ביחס לנוחות שלך

תסמכי על עצמך שתדעי לזהות אכפתיות

מפה והלאה - תקשורת תקשורת ועוד תקשורת, ואז - השמיים הם הגבול

יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה

אולי יעניין אותך