בס"ד
אין לי בעיה שאולי תחשבו שזאת סתם בכיינות אבל תנסו להבין גם אותי ואת החיילים שאיתי ותשפטו בעצמכם עם זה נקרא סיוט.
הכל התחיל ב7 בבוקר ברכבת לכיוון ב"ש מת"א,הרכבת מ-פ-ו-צ-צ-ת בחיילים עם תיקים יותר גדולים מהם ומנסים להגיע ראשונים אז הם פשוט דוחפים אותך בשביל להגיע מוקדם לאחר שאני כבר עומד על הרכבת מכריז הכרוז המציק:"כל החיילים במעברים נא לרדת ולהמתין מס' דק' לרכבת נוספת כמובן שאני וחבריי ירדנו וחיכינו "מס' דק'" לבסוף עלינו והגענו למחנה נתן בדרך לא דרך [הסעה חאפרית כזאת]
לאחר כמה זמן הצלחנו להגיע לשבטה רואים חול וחול וחול ופתאום ש.ג באמצע שום כלום בסיס..
בשבטה ירדנו כולנו הממוים ונעמדנו מול מה שנקרא רס"פיה נעמדנו בצורת ח' וחיכינו להנחיות שאמרו לשים את התיק במקום ולהתחיל לרוץ כמו משוגע בבסיס
בקיצר טרטורים..
אני לא יאריך יותר מידי סתם ככה היה צריך להתרגל על כל סוף משפט להגיד "המפקד" זה נראה לכם הגיוני שמישהו שקטן ממני בשנה אני אקרא לו המפקד?
ערב התחיל לרדת גשם ועשינו מסדר נרטבנו כולנו ואח"כ הייתי צריך לשמור רטוב ובקור ועד עכשיו אני משתעל וכואב לי הגרון.
משהו אחרון וקטן,ערב אחד היה מד"ס וברגע שלא יכלתי לרוץ פשוט נעצרתי במקום והתחלתי להשתעל ולהתלונן על כאבים חזקים בראש ובלב וזיעה קרה ובמקום לקבל מהמפקד שלי מים או מנוחה הוא התחיל לצרוח עליי בטירוף "אתה מתנהג כמו בחורה שלא יודעת להזיז את עצמה!תתבייש לך!"אני כמובן עניתי לו במצטער המפקד אבל זה לא עזר.
זה בכללי היה סיכום שבוע מתוך 4 חודשים שיהיו בהמשך למרות שדברתי עם הרב של הבסיס ואמרתי לו שאני רוצה לעבור לרבנות והוא אמר שהוא יבדוק לי את זה
אני לא מצפה שמישהו/מישהי יכתוב לי פה שאני מסכן או משהו פשוט סתם לדעת מה אתם חושבים על כל זה.
שבת שלום ומבורך לכולם!!!
ממני טור' אסי המנסה לשרוד בשבטה!
[גדוד קרן בני"ש מרץ 09]

) למרות שהם לא נראים ככה בהתחלה 
נראה לי הוא יכול להביא את החמור