לא מסוגלת לחבקרונית10

נרשמתי בשביל להתייעץ, אני מוצאת פה המון חכמת חיים, אולי תצליחו לעזור גם לי

יש לי בעיה מוזרה שמציקה לי נורא, אני לא מסוגלת לחבק את הילדים שלי מעל גיל מסוים

כשהם תינוקים אני מחבקת ומנשקת המון, כשהם גדולים יותר עדיין מחבקת ומנשקת, אמנם פחות. ובסביבות גיל 9 - 10 אני מרגישה שאני לא מסוגלת לחבק ולנשק. 

ברמה שאם הילד שלי בא אלי ומבקש חיבוק אני עלולה לנפנף אותו ממני מרוב הרתיעה הנוראה שאני מרגישה באותו רגע. ותוך כדי זה אוכלת את הלב ומרגישה איומה שאני עושה לו את זה אבל לא מסוגלת להתגבר על זה

במאמר מוסגר אולי אני צריכה לציין שכילדה אמא שלי ממש לא חיבקה ונישקה אותי, כנראה כשהייתי תינוקת כן אבל מאז שאני זוכרת את עצמי אני לא זוכרת קשר שכולל מגע פיזי מנחם או אוהב. אני כן זוכרת את הרתיעה שלה ממני בהזדמנויות שונות ולדעתי גם בגלל זה הייתי ילדה חסרת בטחון עצמי ומדוכאת. הרבה שנים לא סלחתי לה על זה, אחרי שנים של זוגיות נפלאה עם בעל שלאט אבל בטוח שיקם לי את הדימוי העצמי והבטחון העצמי ואחרי המון עבודה עצמית השתחררתי מהשנאה והכעס ואפילו סלחתי (ביני לבין עצמי, איתה לא דיברתי) אבל כנראה שהדפוסים האלה שמוטבעים בי עמוק כל כך יוצאים לי עכשיו כלפי הילדים שלי וזה שובר לי את הלב ברמות קשות. 

עוד מאמר מוסגר - בזוגיות אין לי שום קושי עם חיבוקים ונשיקות אבל רק בזוגיות. בקשרים עם חברות/משפחה אנחנו לא סגנון שמתחבקות וכו'

אולי יצא קצת מבולבל, שורה תחתונה אני רוצה להגיד שאני צועקת הצילו כי אני מגיעה למצבים שאני משדרת לילדים שלי רתיעה כשהם באים אלי לחיבוק ואני מרגישה שזה דבר איום ונורא לעשות. ופשוט אובדת עצות לגמרי

אשמח לכל עזרה!עצוב

אפשר להיעזר בהומאופתיה.לב אמיץ

תהא הסיבה אשר תהא - רגשית/נפשית, כזו שיושבת על משקעי עבר, או נטיה גנטית - כמו אמא, לסלידה ממגע, טיפול הומאופתי יגע בנקודה המדויקת ויאזן את הרתיעה. 

קשה לי להתחבררונית10

אני לא חושבת שגם אצל אמא שלי זה נטיה גנטית. היא גדלה עם אמא עוד יותר קשה.

יחסית לאמא שלה היא עוד במצב יותר טוב.

איך טיפול הומאופטי יכול לטפל במשקעי עבר?

אם זה לא היה עולה כל כך הרבה כסף הייתי שמחה לנסות. מקסימום אם לא יעזור אז לא. אבל זה יקר מדי בשביל לסמן V שניסיתי

לא כזה יקר.לב אמיץ

את יכולה למצוא מטפלים גם ב 350-400 שקלים.

בהשוואה לסדרות אימון (קואוצ'ינג) למשל או לפגישות רצופות אצל פסיכולוג, זה זול,, ויעיל במיידי, אם הולכים למישהו/י טוב/ה.

טיפול הומאופתי הוא תמיכה במה שהנפש מתמודדת איתו. גם טיפול הומאופתי בתסמינים פיזיים מטפל קודם כל בנפש או בנטיית האישיות, ומשם מתרחשת ההחלמה הפיזית.

נוגעים בנקודה הריגשית המדוייקת אצל המטופל - לצורך העניין, אם גם את וגם אמך הייתן ניגשות לטיפול כזה, יתכן שהייתן מקבלות כל אחת חומר הומאופתי שונה בהתאם לתפיסה האינדיווידואלית של כל אחת לקושי הרגשי המסויים הזה ובהתאם לתכונות האישיות שלכן.

ומדובר בטיפול חד פעמי?רונית10

ז"א זאת כל העלות?

תלוי במצב, אבל לא אמור להיות טיפול ארוך.לב אמיץ

נזכרתי - אפשר לקבל טיפול הומאופתי גם במרפאות לרפואה אלטרנטיבית של קופות החולים.

אפשר לנסות לברר שם לגבי עלות.

מודעות לבעיה וכנראה שגם לסיבה אליה כבר צעד גדול בהתקדמות054
מגיעה לך הערכה גדולה על הכנות עם עצמך והמוכנות לשינוי, היכולת לפקוח עיניים ולרצות אחרת היא גדולה ומוערכת ממש!
אפשר לחשוב על מגע או קשר שהוא לא חיבוק ובזמנים שמתאימים לך-
ליטוף, מבט טוב, מילים טובות, מגע תוך כדי משחק, הקראת סיפור, מקלחת, קימה בבוקר..
לפי הדברים שלך נשמע שאת אמא חמה אוהבת ודואגת, להמשיך לשדר את אהבתך..
בעז"ה הרבה כוחות ובהצלחה

תודה על המילים החמות רונית10

מילים טובות, מחמאות אני נותנת בשפע, משדרת את האהבה שלי לילדים

הבעיה זה כשילד בא ומבקש חיבוק ואני לא מסוגלת לתת

אולי תנסי להבין מה בדיוק מרתיע איתך בחיבוק?באורות
מה קשה לך עם זה? איזה אסוציאציה עולה לך כשאת חושבת על זה?
כיוון מאד נכוןרונית10

ניסיתי לשבת עם עצמי על זה, עולה לי  אסוציאציה לא פשוטה, לא מסוגלת לפרט.

אולי באמת שווה לשקול עזרה מקצועית בנקודה הזאת.

תודה

אז באמת יש מקום לפנות לטיפול מקצועי בנושא הזהבאורות
C. B. T למשל נותן תוצאות טובות ממה ששמעתי ומאוד מומלץ. זה גם נקודתי ככה שיכןל להיות שיעזור ספציפית לעניין הזה, במיוחד שאת אומרת שזה לא שקשה לך מגע באופן כללי, אלא רק עם הילדים הגדולים. בהצלחה! כל הכבוד לך שאת נחושה לטפל בזה
תודה. מכירה מטפלת מומלצת באזור ירושלים?רונית10

לא, מצטערת..באורות
נכון מאדרונית10

איזה סוג של עזרה מקצועית מומלץ?

התרת נדרים לספרדייההעני ממעש
ובנימה רצינית- לעבוד על זה, ללמוד על זה, דמיון מודרך, ** לחטט 'האם הייתי רוצה חיבוקים מהוריי, אפי' בשביל הבעיה שצצה כעת בלבד, וללא צורך ישיר'
קצת כללי מדי, לא ממש הבנתירונית10

מה אתה מציע

לא הורה אבל מגיב בכל זאתמבקש אמונה

לצערי אני מכיר את זה מקרוב..

גם לי היה ככה כשהייתי ילד, והיה לי מאד קשה לחבק, ובכלל להראות גילויי אהבה.

מה שעשיתי זה פשוט לשבור את זה בכוח

התחלתי לחבק חברים סתם ככה.. אבל ממש חיבוק חזק (ומועך חח)

להגיד בכל הזדמנות לחברים וקרובים שאני אוהב אותם  (ןזה היה ממש קשה בהתחלה להוציא את זה מהפה)

אבל ברוך ה' בסוף זה נשבר..

והיום זה הרבה הרבה יותר קל, ולפעמים אפילו ממש בא לי לחבק מישהו ליקוק

מומלץ מאד!! בהצלחה

תודה על התגובהרונית10

אני צריכה לחשוב על זה... באמת קשה לביצוע

אתה יודע למה היה לך קשה מאד לחבק או להראות גילויי אהבה?

מאותה סיבה שכתבת על עצמךמבקש אמונה

ההורים שלי לא היו משהו בלהראות חיבה (וגם די תוקפניים)

אשריך! כדאי להיזהר מחיבוק מועך.קוראי שמו
אשריך על הבנת הקושי והעבודה עליו. היכולת לגלות חיבה, היא חשובה מאוד באופן כללי ובמיוחד לקראת משפחה - זוגיות וגידול ילדים. ואחרי המעשים (גילויי החיבה) ימשכו הלבבות כפשוטו.
יחד עם זאת - צריך להזהר מהצד השני. גילויי חיבה מוחצנים ומוגזמים, לפעמים כבר אינם חיבה ואפילו הופכים למציקים (היה כאן שרשור על זה, לא מזמן). מה גם שחיבוק 'מועך', כמו גם צביטה בלחי וכד' - לפעמים זה הדרך של אנשים 'מנומסים' להיות תוקפניים, בלי שאפילו הם עצמם מודעים לזה.
בהצלחה רבה
צודק..מבקש אמונה

ת'אמת אני בעיקרון התכוונתי, שלעומת פעם, שאם מישהו היה מחבק אותי הייתי די פאסיבי או מחבק בקושי 

כיום אני מחזיר חיבוק מכל הלב...

אבל ההערה שלך חשובה.

מבינה אותךחצי הכוס המלאה

לא באופן כזה קיצוני אבל גם לי קשה עם הגדול ( בן 9) שבא אלי ורוצה חיבוק ונשיקה 

כאילו כבר לא מרגיש לי טבעי. מצד שני מרגישה אותו דבר גם עם אמא שלי למרות שלה אין בעיה עם חיבוקים ונשיקות.

אין לי פתרון פשוט מנסה לא להראות לו את זה ומאפשרת את החיבוק והנשיקה

תודה.רונית10

צרת רבים חצי נחמה... 

הבעיה שלי קשה לאפשר את זה

להכריח את עצמך, ולבקש עזרה מקצועיתפרה

מכיון שלדעתי החיבוק הוא חיבור גדול לילד וגם העברה בדרך בלתי אמצעית את האהבה והאכפתיות, את צריכה להתאמץ ולתת חיבוק.

שימי לעצמך מטרה לתת כל יום חיבוק אחד.  זה יהיה קשה אבל תעבדי עם השכל, ותעשי  מכורח ולא מרצון.  בסוף תתרגלי.    תזכירי לעצמך כמה הילד צריך את זה ומגיע לו.

אולי אפשר גם לדבר עם הילדים כל כמה זמן, שיחה יזומה, על כך שאת ממש אוהבת אותם.   לפעמים גם דיבור (אפילו אם מאולץ) שובר קצת את החומות.

בקיצר, תכריחי את עצמך.    ואולי כדאי ללכת לעזרה מקצועית.   יכול להיות שמספר מועט של פגישות יעשה פלאים.

בהצלחה לכולנו

תודה גם לךרונית10

לפעמים אני מנסה לעבוד עם השכל ולאפשר אבל זה קשה לי ממש

ואני כן מביעה אהבה במילים ואומרת לילדים הרבה מילים טובות

אבל באיזשהוא מקום יש לי איזה מנגנון הגנה פנימי לעצור לפני שזה יגיע לשלב שהמילים שלי יגרמו לילד לבוא לבקש חיבוק. בקיצור - בעיה בעיה

אוף

ללכת לטיפול מקצועיאפוש
שיברר את הקושי ויטפל לתמיד
איזה סוג של טיפול מומלץ לדעתך?רונית10

יש המון סוגים וכל אחד מתחבר לדברים אחריםאפוש
אז אני לא חושבת שיכולב להמליץ בוודאות.
אני פעם הלכתי למישהי מצויינת(בנושא אחר ובתחום אחר לחלוטין) שהיא עושה טיפול של רגש ומגע.
קוראים לה מיטל אברהמי.
והיא לא דתיה אבל ממש טובה.
אולי אם זה אפשריברוכים תהיו

לנסות להשלים עם אמא שלך דווקא, למרות הכל, לאחרונה החלטתי שאני מקבלת את אמא שלי למרות הכעסים שהצטברו כלפיה. ככה היא וזהו. ואנחנו מתחילות להתקרב ואני מרגישה שמשהו בנפש שלי יותר מבריא. וגם היחס שלי כלפי הילדים שלי השפר

תראירונית10

עשיתי הרבה עבודה בעניין הזה ואפשר לומר שהשלמתי איתה בתוך עצמי

כבר אין לי כעס או שנאה. אבל גם אין לי רצון להתקרב. היא מה שהיא והיא לא תשתנה. יש לה דפוסים שרעילים בשבילי ויותר בריא לי לשמור על מרחק רגשי מסוים ממנה.

הבעיה שחסך נשאר חסך, זה לא כעס לא פתור.

ראשית,ד.

טוב שבגיל הצעיר זה לא כך. זה הגיל הכי קריטי מבחינה זאת.

גיל 9-10, כבר לא כ"כ נורא. בנים בגיל הזה, לפעמים כבר לא צריכים את זה מאמא.

אבל הבעיה, שכאשר רוצים את "דוחה". זה באמת ממש לא טוב.

יפה שאת מרגישה "איומה" עם זה. חשוב שיש את המודעוּת.

כנראה שזו באמת תוצאה של ה"רתיעה" של אמך, שחשת כילדה. 

מזל שבעלך הצליח לשחרר אותך מזה ביחס לעצמך. זה צעד חשוב. מרגישה אהובה - זה נותן גם יותר אפשרות לאהוב.

קודם כל, תנתקי בתוכך בין אהבת הילדים לחיבוקם. אל תחשבי "כמו אשה".. שלא מחבקת - לא אוהבת. ח"ו. אהבה זה קודם כל בלב, בפנים. תשבי מידי פעם, תחשבי על הילדים שלך, בנחת; ממש תרגישי כמה את אוהבת אותם. אול תפחדי... זה לא אומר שאת כבר צריכה לחבק..

שהילדים ירגישו שאמא אוהבת, מעריכה, אומרת מילים טובות, מהלב. זה חשוב מאד. 

בנוגע ליכולת לחבק, לפחות כשהם "מבקשים" את זה - נראה שכדאי לטפל, אבל לא באופן של "לחפור" יותר מידי בתוכך. סה"כ, אם את יכולה לאהוב את הילדים, אוהבת אותם - ומרגישה שכל הבעיה היא באקט הזה, ואת הרי יודעת ממה זה בא, וגם שהשתקמת מזה - אז חבל לחפור הרבה. זו כאילו "בעיה טכנית" - איך מנתקים בין האסוציאציות שבפנים, לבין ההתנהלות העכשווית.

דומני שכדאי לך לנסות לפנות לטיפול קוגנטיבי. זה קצר טווח, ואם מועיל - אז מועיל היטב..

תפסת את הנקודהרונית10

הבעיה זה שאני דוחה אותם כשהם רוצים. זאת הבעיה.

וזה לא שילד בא לבקש חיבוק ואני אומרת לו תעזוב אותי. יכול להיות שהוא בא לבקש חיבוק ואני מחבקת אותו. אבל הידים מחבקות ובפנים אני מתפוצצת ומתה שהוא כבר יעזוב אותי מעצמו כי אני לא רוצה להראות לו שאני דוחה אותו.

אבל ברור לי שילד מרגיש את זה גם בלי שאומר. ילדים אלופים בלהרגיש את ההורים שלהם. מה גם שלא תמיד אני מצליחה להתגבר וכן משדרת חוסר סבלנות.

באוירה הכללית הילדים כן מרגישים אמא אוהבת, מעריכה, אומרת מילים טובות.

מאד נזהרת מביקורת - זה דורש ממני הרבה עבודה כי גדלתי עם אמא מאד ביקורתית ושלילית ולקח לי הרבה זמן להבין שאני עושה את זה בלי להרגיש (בעלי היה מציב לי מראה פעם אחרי פעם עד שפיתחתי את המודעות)

לגבי אופן הטיפול - זה לא מרגיש לי "בעיה טכנית" להפך, גם כשאני מצליחה "להתגבר" ולחבק זה גומר אותי מבפנים. זה מרגיש לי כמו בעיה רגשית עמוקה.

אני חושב שלא בדיוק הבנת,ד.

מה שאמרתי על ה"טכנית".

אבל קודם כל, מה שאת עושה כעת זה טוב מאד. זה שאת מצליחה "מבחוץ" להתגבר - זה יפה, אחראי.

מה שאני אמרתי, דבר ראשון, זה לשים לב אל התחושה שלך מבפנים. לא כשמחבקת. להתבונן בטוב שבילדים, בנחמדות שלהם, להרגיש אהבה גדולה אליהם, ולהבין שאהבה אינה תלווית-חיבוק. הכי חשוב שיהיה לך מבפני את הרגש הזה, והילדים גם חשים בכך.

להיזהר מביקורת, חושב מאד. לשים לב אל הנקודות הטובות בהם, להגיד להם אותן. זה גם יעבוד על עצמך מבפנים, להיות מוציאה לפעל טוב שאת רואה, להיות לא ביקורתית, מבפנים. אשרייך שכך בעלך.

לגבי ה"טכנית" שעליה כתבתי:

הכוונה, שיש כאן בעיה, לכאורה, של אפשרות הניתוק בין מה שעברת לבין כעת. כלומר, אין לך בעיה רגשית לאהוב את הילדים, לחוש אהבה. כשאת מחבקת בגיל לא ממש קטן, זה מעלה אצלך "חסימה", אע"פ שרגע קודם, ממרחק חצי מטר, יכולת להרגיש לגמרי אוהבת את הילד... אז אפשר "לחפור" בענין הפסיכולוגי, שאת ממילא מודעת לו וגם התקדמת בן הרבה - ואפשר לנסות לנתק בין מה שמבפנים גורם רתיעה אינסטינקטיבית, לבין המציאות הנוכחית. זה מה שעושים בטיפול קוגנטיבי. לא סותר את שימת הלב העדינה, שבעצם הילד הוא עדיין קצת ילד-קטן, כמו מקודם.. 

משל לאדם שיש לו אובססיה כלשהי. הוא כאילו "מוכרח" לעשות משהו. לפעמים ההיפך. מתַרגלים אותו (הן ע"י הצפה מודעת של הענין, והן ע"י יכולת להתעלם בשעת מעשה) להתנתק מזה. כאשר המציאות תהיה שאת יכולה לעשות את זה בלי "להתפוצץ" מבפנים, זה יירגע עם הזמן, תוכלי גם לחוש את הנחמד.

זה הכיוון שעליו דיברתי. כמובן, קשה לדעת מרחוק, וגם צריך לשאול בעל מקצוע. אבל נראה ששווה לנסות לברר. 

מה עם לפתוח את זה עם הילדים?אמא ועוד...
בס״ד

שלום יקרה,

אשתף מתוך קושי אחר שיש לי ושאני חוששת לפעמים שתהיה לזה השפעה על ילדיי. החלטתי לפתוח את הנושא איתם (לפי רמת הבנתם. הם קטנים), כשאני מעלה 2 נקודות:

1. לי קשה עם X (ואז הם יודעים שזה לא ״בגללם״ אלא פשוט התמודדות של אמא).
2. אני עובדת על זה (גם נותן תקווה לעתיד וגם משדר מסר חשוב בחיים שרוב הדברים פטירים ושאפשר להשתפר).

אולי זה יוריד קצת את הפיל הזה...? נשמע לך כיוון?

בהצלחה רבה ❤️
תודה על התגובה, לא נשמע לי כל כך מתאיםרונית10

זה קושי שאני צריכה לפתור עם עצמי

לא מרגיש לי נכון להעמיס את זה עליהם.

יכול להיות שאצלך זה מתאים כי הם קטנים. ואז את יכולה להציג דברים בצורה מסוימת וככה הם יקבלו את זה. עם ילדים גדולים יותר זה יותר מורכב

תודה על תגובתך! אני יכולה לחדד למה שהתכוונתי?אמא ועוד...
בס״ד

אני מבינה ... זה בסדר שאוסיף כמה מילים כדי לחדד קצת יותר למה התכוונתי? המחשבה שלי היתה שלפי מה שתיארת המצב הזה גם ככה כבר ״מעמיס״ עליהם, היות שאת חושבת שהם קולטים את זה שאת מחבקת אותם עם הידיים אבל לא נוח לך. אז זה נושא שהוא גם ככה כאן ביניכם: את יודעת עליו ואת משערת שהם גם יודעים עליו. רק שהוא לא דובר. מעין סוד כזה ביניכם. הרבה פעמים ברגע שפותחים את הדברים, דווקא פחות עמוס לכולם.

לא משנה מה תעשי אני ממש מאמינה שתגיעי לדברים טובים מאד מתוך ההתמודדות הלא פשוטה הזאת שאת מתמודדת איתה. את נשמעת אמא ממש נפלאה, עם מבט חיובי על החיים ועל עצמך, מסורה, מודעת ומשתדלת ואני בטוחה שהילדים שלך זכו!

שה׳ ישלח לך עצות טובות והרבה בהירות ❤️
תודה חמודה. זהירות-חפירה בפנים רונית10

תודה על המילים החמות. זה ממש מחזק

האמת שיש משהו במה שאת אומרת, זה כאילו גם ככה כבר כאן רק שלא מדברים על זה

מצד שני אולי הרתיעה שלי מלדבר על זה זה שדיבור ופתיחות יוצרים בדר"כ קירבה ויש לי את הפחד ליצור קירבה גבוהה מדי שתוביל אותי שוב להתנגשות עם אותה בעיהחצי חיוך מסובך,נכון?

ומחשבה נוספת שעולה לי - ששיחת כזאת זה בעצם לחשוף את הפגיעות שלי וזה כנראה משהו שאני לא מרגישה שאני יכולה לעשות עם הילדים שלי ובעצם עם אף אחד בעולם חוץ מבעלי. רק איתו אני יכולה להיפתחת ככה וזה באמת מאד מקרב ומחבר. אבל כלפי כל שאר העולם יש לי תדמית כאילו "מושלמת" שאני לא יכולה. 

טוב, את מציפה לי נקודות שאני לא יודעת מה לחשוב, הכל מתבלבל לי.

אני טיפוס מאד רגיש, אני נחשבת חברותית ויש לי הרבה חברות, מכרות וידידות אבל רק אני יודעת בתוך תוכי שבאמת אני לא נפתחת באמת לאף אחת כי אין לי את האמון הזה באנשים שיאפשר לי את זה.

וזה אולי קשור לילדות, תחושת הדחיה שספגתי מאמא שלי בגיל כל כך צעיר - כנראה זה מה שפוגע באמון הזה בעולם. תחושת האמון הבסיסית שלנו כלפי העולם נבנית דרך תחושת הבטחון שאנחנו מקבלים מהסביבה שבה אנחנו גדלים בגיל מאד מאד צעיר.

זו גם הסיבה שאני כל כך נחושה לטפל בזה, כדי לא לפגוע בילדים שלי. בבניה של תחושת האמון והבטחון שלהם בעולם.

אני באמת שמחה שכשהם קטנים אין לי את הבעיה הזאת ב"ה כי אז זה הכי קריטי אבל גם בהמשך זה חשוב נורא.

עם הילדים אי אפשר לדבר על זה.ד.

ילד לא יכול לעכל ולתפוס שלאמא לא טוב לחבק אותו.

מוטב ש"ירגיש" שמשהו לא לגמרי, מאשר שזה יהיה מקובע אצלו שככה זה..

ולגבי בני אדם, מזל שיש את בעלך שאיתו זה אחרת. אז יש לפחות פינה שבה יש את המציאות של האמון. ברגע שהתחושה הזו קיימת, אפשר להרחיב אותה.

אולי כדאי מפעם לפעם, לשבת עם עצמך כמה דקות, ופשוט להתבונן בטוב באנשים שאת מכירה, חברות וכד'. זה יבנה בהדרגה משהו מבפנים. כמו כן, גם בנקודות של טוב שיש בעצמך. בנחת.

ולא חייבים באמת מול כל העולם לחשוף "פגיעוּת". טוב שיש לאדם גם רשות היחיד משל עצמו.  פתיחות ואמון, זה לא דווקא הוצאת הכל מול כולם.. מותר לאדם בסיס של עצמו, שמתוכו הוא יותר קשר של שיתוף ואמון, ובמידה שהוא רוצה ובמה שהוא רוצה. גם זה אמיתי.

הגדרה מדויקתרונית10

ילד לא יכול לעכל ולתפוס שלאמא לא טוב לחבק אותו.

מוטב ש"ירגיש" שמשהו לא לגמרי, מאשר שזה יהיה מקובע אצלו שככה זה..

זה המילים שלא הצלחתי לנסח

ומסכימה גם עם שאר הדברים.

חייבת להגיד תודה ענקית לכולכםרונית10

לכל אחד ואחת שטורחים להתייחס ולהגיב

אני מקבלת פה הרבה נקודות למחשבה ועצם פתיחת הנושא לדיון משחררת לי משהו מה"שד" הזה

[חשבתי על זה..]ד.

ששרשור כזה, זה פטנט טוב.

את לא עומדת ישירות מול חברה, שאז ה"מנעולים" צפים...

ובלי משים, בעצם את רואה שאפשר לדבר על דברים, לשתף ולשמוע, וזה לא מערער כלום באישיות. ואדרבה, "משחרר" דברים.

סוג של כביש-עוקף..

כן. זה באמת עובד. לפחות בשבילי.רונית10

גם אחותי כזאת..!!מירב!!
ותמיד אנחנו אומרים לה שזה בגלל החוסר חום ואהבה שקיבלה מההורים..
אולי גם אצלך זה ככה,אבל אצל אחותי זה בהחלט מובן למה היא מתנהגת ככה.
מקווה שאת לא עושה העתק הדבק ממה ואך שאת גדלת..

בהצלחה יקירה!
קודם כל תשמחי שהם רוצים חיבוקאמא, ברוך ה'

בגיל כזה, הרבה ילדים, בעיקר בנים, נרתעים מעצמם מחיבוק.

זה שהם מגיעים אליך לחיבוק - זה אומר שהם רוצים בקרבתך ובמקום המנחם ואוהב שלך.

זה ממש לא מובן מאליו בגיל כזה.

ואת צודקת, שאם הם מרגישים רתיעה - זה לא טוב, אבל אם הם באים, סימן שהרתיעה לא כל כך נוראית, אז אל תחמירי עם עצמך מדי. את יכולה לטפל, אבל זה לא נשמע בעייתי מדי..

(כשהבן בן ה-10 שלי נוגע בי רוצה קרבה, וזה ממש לא חיבוק, סתם נשען עלי או נוגע, אני ממש נהנית מזה ומתפלאת.. מבחינתי זה ממש לא מובן מאליו.. וגם אצלנו - לא היו חיבוקים ונישוקים בגיל כזה - רק נשיקת שבת שלום וכאלה...)

את צודקת ומעודדתרונית10

המצב לא כזה גרוע כמו שהרגשות אשמה שלי מציירים לי אותו

ובאמת עם הסיעור מוחות שעשיתי פה בפורום ועם כל התובנות שקיבלתי פה - אני כבר מרגישה שיפור עם עצמי ועם הילד.

יופי. ב"ה. משמח..ד.אחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך