נרשמתי בשביל להתייעץ, אני מוצאת פה המון חכמת חיים, אולי תצליחו לעזור גם לי 
יש לי בעיה מוזרה שמציקה לי נורא, אני לא מסוגלת לחבק את הילדים שלי מעל גיל מסוים
כשהם תינוקים אני מחבקת ומנשקת המון, כשהם גדולים יותר עדיין מחבקת ומנשקת, אמנם פחות. ובסביבות גיל 9 - 10 אני מרגישה שאני לא מסוגלת לחבק ולנשק.
ברמה שאם הילד שלי בא אלי ומבקש חיבוק אני עלולה לנפנף אותו ממני מרוב הרתיעה הנוראה שאני מרגישה באותו רגע. ותוך כדי זה אוכלת את הלב ומרגישה איומה שאני עושה לו את זה אבל לא מסוגלת להתגבר על זה
במאמר מוסגר אולי אני צריכה לציין שכילדה אמא שלי ממש לא חיבקה ונישקה אותי, כנראה כשהייתי תינוקת כן אבל מאז שאני זוכרת את עצמי אני לא זוכרת קשר שכולל מגע פיזי מנחם או אוהב. אני כן זוכרת את הרתיעה שלה ממני בהזדמנויות שונות ולדעתי גם בגלל זה הייתי ילדה חסרת בטחון עצמי ומדוכאת. הרבה שנים לא סלחתי לה על זה, אחרי שנים של זוגיות נפלאה עם בעל שלאט אבל בטוח שיקם לי את הדימוי העצמי והבטחון העצמי ואחרי המון עבודה עצמית השתחררתי מהשנאה והכעס ואפילו סלחתי (ביני לבין עצמי, איתה לא דיברתי) אבל כנראה שהדפוסים האלה שמוטבעים בי עמוק כל כך יוצאים לי עכשיו כלפי הילדים שלי וזה שובר לי את הלב ברמות קשות.
עוד מאמר מוסגר - בזוגיות אין לי שום קושי עם חיבוקים ונשיקות אבל רק בזוגיות. בקשרים עם חברות/משפחה אנחנו לא סגנון שמתחבקות וכו'
אולי יצא קצת מבולבל, שורה תחתונה אני רוצה להגיד שאני צועקת הצילו כי אני מגיעה למצבים שאני משדרת לילדים שלי רתיעה כשהם באים אלי לחיבוק ואני מרגישה שזה דבר איום ונורא לעשות. ופשוט אובדת עצות לגמרי
אשמח לכל עזרה!![]()