צריכה עצהל-ה' הפתרונים

אז נכון שלפני שמחליטים להתחתן הרבה פעמים זה ברור, טבעי, וכו'..

אני קוראת פה הרבה תשובות וככה זה נשמע.

אבל מה אם המציאות לא ככה בדיוק ובכל זאת צריך להחליט.

אני מדברת על מצב שיש אהבה. אפשר להגיד בפה מלא "אני אוהבת"..

ויש גם משיכה. והשיחות עמוקות. והוא האוזן הקשבת שלי.. הוא מסוגל להכיל אותי.

אבל לא כיף לי ברמה של חברים טובים, ברמת הזרימה שאפשר לעשות שטויות ביחד וזה יעבוד.

תקחו לדוג' חברים שהכירו בבני עקיבא, הסגנון מאוד כיפי, זורם, חברמני. אז כאן זה לא ככה...

מה זה אומר לגבי ההחלטה אם להתחתן? אני באמת לא יודעת.

ובגלל שאין את הזרימה החופשית הזאת של הצחוקים והשטוניקיות, שאני מרגישה בבית וכל זה,

אז אני מנסה לדמיין אותנו גרים באותו בית ומשהו שם פשוט לא עובד. לא מבחינת אינטימיות או רומנטיקה.

כי זה יש בשפע אני חושבת. רק העניין של הזרימה של דברים טבעיים של היום יום.

וגם זה אומר שהקשר שלנו טיפה כבד. הכיף שלנו מתבטא בזה שכיף לי שהוא יכול לצחוק מהבדיחות שלי.

כיף לי שהוא אוהב אותי. כיף לי להראות אותו למשפחה כי הוא בחור שיש מה להתגאות בו. כיף לי לשפוך לפניו את מה שהיה איתי באותו יום ולשמוע את הדעה שלו, או שסתם הוא פשוט יקשיב לי... 

אני לא רוצה לוותר על כל זה. ואני גם מפחדת לחשוב שאני אגיד לא ומישהי אחרת תקבל את כל הטוב הזה.

האם הקשר הזה בעייתי ולא יכול לעבוד בתור זוג נשוי? כי באמת מהפורום פה אני שומעת זוגות שפשוט כיף להם ביחד, שהם יכולים לשחק משחקי קופסה, להכין אוכל, לעשות דברים מגניבים.. ואנחנו לא. (לא ניסיתי האמת, מודה מודה באשמה..) 

האם זה משהו שאו שיש אותו או שאין אותו? או שאפשר לפתח את זה עם הזמן? 

(כי אני מסתכלת על איך אני בונה קשרים עם חברות שלי. בד"כ אם לא היה לי כיף עם מישהי או זרימה, אז סביר להניח שלא היינו חברות לתקופה ארוכה כי בשלב מסויים משהו משעמם. אבל פה זה קשר זוגי, אולי ההשוואה שלי לא נכונה.)

ואני חייבת לציין נקודה חשובה! היו לי קשרים שהייתה זרימה מעולה! שהיה כיף, פשוט כיף... יכלתי לדמיין אותנו עושים דברים מגניבים, ספונטניים, שאני יכולה להרגיש שבטבעיות בכל סיטואציה. זה לא עבד מסיבות אחרות. אבל כאן הקשר לא כזה מבחינת הזרימה..

יש לציין שהוא בחור יחסית מופנם וביישן, אולי זה גם קשור. ואני ממש לא. אני חברמנית, זורמת, לא ביישנית בכלל.

סליחה על האורך, אני ממש בדילמה. 

אשמח לתגובות. 

האמת שזה נשמע כ''כ נורמליבת 30
במיוחד אם הוא מופנם וקצת ביישן.
הזרימה הטבעית הזו שאת מחפשת נבנית עם הזמן.
לא יוצרים אותה בכוח ע''י משחקי קופסא או משהו כזה אלא נותנים לה להתהוות.
בטח שאחרי חתונה הזרימה הזאת מתהווה יותר בקלות מאשר לפני.
(לא טוב להסתכל על אחרים.זה סתם מבלבל. גם בעלי בחיים לא שיחק איתי משחקי קופסא. והוא לא נהנה מלהכין אוכל ביחד וכאלה.)
אני חושבת שאם את מרגישה שיש לך הרבה מה להפסיד אז אל תתני לעצמך להפסיד אותו.
את יכולה להעלות את זה בעדינות, לראות מה הוא אומר על זה.
יכול להיות מאוד שיש הרבה דברים שלך נראים זורמים וכיפים ומבחינתה הם בכלל לא מהנים, סתם מעיקים או חוסמים.
יכול להיות שבנקודה הזו תצטרכו לעבוד קצת כדי למצוא את המקום ששניכם מתחברים אליו.
אם תנסי לקבל את העובדה שבנקודה הזו אתם שונים- אולי זה פחות יתסכל אותך. לא תרגישי כל הזמן שמשהו לא בסדר. ויחד עם זה תנסי לראות ביחד איתו- מה כן אפשר לעשות כדי לשחרר קצת את האווירה.
בהצלחה רבה
תודה!!ל-ה' הפתרונים

למה באמת אחרי החתונה זה יכול יותר לעבוד מאשר לפני? בגלל הנגיעה?

ואהבתי שאמרת שצריך למצוא את הדברים ששנינו מתחברים אליהם..  

גם. אבל ממש לא רקחדשה ישנה
כי אחרי החתונה אתם אחד של השני,אז האווירה הרבה יותר קלילה וכיפית.. אין פידוחים ואי נעימויות..
וגם כבר נוצר קשר עם רובד הרבה יותר עמוק ככה שנוצרות כל מיני קטעים רק של עצמכם שיוצרים הומור אישי...
יש קרקע פוריה ליצור אוירה קלילה (עושים דברים ביחד, מבשלים, הולכים לישון מאוחר, שורצים בספה,..)
נשמע שיש לך הרבהmatan

זה נשמע שיש לך הרבה בידיים. אם את גם אוהבת, גם מעריכה, גם מרגישה שמחה ובנוח לשתף אותו- 
זה נשמע כמו הרבה מאוד בשביל להתחיל את החיים הזוגיים.

בקשר ל"זרימה"... 
קודם כל- לא לוקחים דוגמא מאחרים, לכל זוג יש את ההרכב הזוגי שלו, ולכל זוג יש את הצורה שבה הוא מתנהל.
לא כל הזוגות משחקים, ולא כל הזוגות עושים דברים בספונטאניות מתפרצת, וגם לא כל הזוגות מתוכננים היטב.
כלומר- זוגיות זה משהו שבונים ביחד ושני הצדדים בונים אותו בצורה שבה שניהם משפיעים, ולכן- כל זוג זה תמהיל אחר.

דבר שני - תנסי. אם אתם כבר בקשר מאוד מתקדם- תנסי לראות. תביאי איזה משחק, משהו נחמד ולא כבד מדי, לא צריך משחק קופסא שבולט לך מהתיק. אםשר אפילו את המשחק עם ההגדרות שהוא סה"כ חבילת כרטיסים.
תנסו לשחק, אולי הוא יזרום, אולי לא.

עוד נקודה חשובה-

יכול להיות שהוא באמת בן אדם "כבד" ורציני שזה לא הקטע שלו בחיים. כלומר- הוא לא נהנה מזה וזה לא מביא לו סיפוק ושמחה. נניח שזה ככה- את רוצה לפסול על זה? לכל אחד מאיתנו חסרונות ובין כל זוג יש שונות, כל אחד במקום אחר. עבודה זוגיות מתחילה בדיוק בהכרה הזו, והמוכנות לעבוד ולגשר על הפערים, ולבנות בית שבו שני הצדדים מופיעים. אז גם אם זה לא יהיה מה שחלמת, זה יהיה יותר קרוב למה שאת רוצה- כי הוא יבוא לקראתך ואת תבואי לקראתו.

תודה על התשובה!ל-ה' הפתרונים

אני חושבת שלא הובנתי מספיק...

הוא אכן בן אדם יחסית כבד באופי, אבל זה לא שהוא לא זורם!.. כלומר, הוא כן יזרום איתי ללכת לאכול משהו, ואני בטוחה שאם אני ארצה לשחק איתו הוא ממש יתלהב... דווקא הוא כן מגדיר את עצמו כבן אדם זורם...

אני פשוט לא מרגישה שזה זורם *ביננו*... השיחות זורמות, הרומנטיקה נראה שזורם.. אבל דברים כיפיים וצחוקים- לא.. לפחות ממה שראיתי... 

ונכון.. יש הרבה דברים טובים בקשר הזה, שלקח לי הרבה זמן לחפש בבחורים אחרים שלא מצאתי.. 

אם ככהmatan

יכול להיות מאוד שזה בגלל המורכבות שב"דייטים".
תנסי באמת לשחק איתו- ואם הוא זורם- עוד יותר טוב, תשחקו- זה יפתח אצלכם דברים.
זה לוקח זמן, והרבה "ביחד" לבנות הומור משותף וצחוקים, אבל זה קורה לכולם.

וכפי שאמרתי, אפילו אם זה חסר, ואולי לא יהיה מושלם גם אח"כ- האם באמת תרצי לוותר על הכל 

בשביל שיהיה יותר "זורם" בתחום הזה, כשהשאר טובים ושמחים?

2 דבריםפאז
1. תנסי. תנסי ליזום; טטיול, משחק או כל הרפתקאה אחרת ותראי אם הוא זורם
אפשר גם לדבר על הנושא בכנות ולשמוע.. אולי עם חברים שלו הוא יותר זורם ואיתך עוד לא מרגיש מספיק נח?
2. גם אם כשלו הנסיונות והתשובה היא שהוא לא כזה,
אז יש לך פה בחירה בין בחור קיים עם הרבה יתרונות
(שברובם יותר יבואו לידי ביטוי בנישואין)
לבין חסרון- שאת תחליטי כמה הוא משמעותי לך.
וכן, יתכן שהוא יבוא לידי ביטוי גם כן אח"כ;
פחות יתאים לו לעשות איתך מלחמת כריות או לסוע בספונטניות לטיול או לשבת.
יתכן שזה יפגוש אותך ויבאס אותך, ולכן את צריכה לבחור ולהגיד
הוא כל כך נפלא בדברים רבים אחרים שזה שווה לי את זה.
או לחילופין אני מוותרת על כל הטוב הזה כי אני לא יכולה לוותר על מישהו שיזרום איתי ויעשה איתי דברים מגניבים

בסופו של דבר כל אדם שתכירי יהיה מכלול של דברים.
זה שתתחתני איתו בע"ה יהיה כזה שיהיו בו הרבה הרבה דברים טובים ומשמעותיים לך
וגם כמה שפחות..

ועוד משהו- הרבה פעמים דווקא תכונות שאוהבים ונמשכים אליהם,
מגלים בהמשך שיש להם צד שני.
לדוגמא גבר מאד רגיש ומבין וקשוב, שאחרי החתונה
אשתו מגלה שכשהיא זקוקה לביטחון ויציבות וגבר חז וחסון- אז זה לא..

החלטות נכונות בע"ה!
תודה ל-ה' הפתרונים

אז כמו שכתבתי למתן, לדעתי הוא כן בחור זורם, ויש לו אפילו את ההומור שלו (שממש לא מצחיק אותי..אולי לעיתים רחוקות)

אבל ביננו דברים של צחוקים וסחבקיות לא עובד .. לפחות ממה שראיתי

וזה יוצר אצלי פחדים לגבי הקמת בית איתו...

ואת החלק האחרון לא כל כך הבנתי... 

החלק האחרוןפאז
אומר שלכל תכונה יש 2 צדדים
וקורה שאחרי החתונה מגלים שדווקא תכונה שמאד אהבתי יש לה ביטויים שמבאסים אותי, וכן גם להיפך.

אם בכללית כן יש לו את זה, אז זה נשמע עניין של זמן והשתפשפות.
אולי כדאי כן להגיד את זה בעדינות
נגיד בא לי שנעשה משהו יותר קליל, תציעי לו לסוע למעיין/חוף ים
תקפצו לגלידה
תעשו דברים יותר שוברי שגרה ומאפשרים שחרור וזרימה

יכול להיות שהוא יותר ביישן וצריך יותר זמן כדי להרגיש בנח.

קחי לך שבוע שבועיים לראות איך זה מתקדם ..
תודהל-ה' הפתרונים

ויכול להיות שבגלל שהוא ביישן ומרגיש פחות נוח, זה ישפיע גם עליי? 

זה משהו שאמור לעבור עם הזמןפאז
ועם הפתיחות והקבלה ביניכם..
תנסו לזרום ולראות..
בעיהPrincess Sophia
אם את שואלת בפורום אם להתחתן סימן שאת בבעיה, הספקות האלה שיש לך ילוו אותך אחרי החתונה, וכל ריב או וויכוח או אפילו החיים איתו בצורה שוטפת שלא יתאימו לתבנית שלך יחזקו לך את ההרגשה שאולי עשית טעות ואולי היה משהו אחר שהיה מתאים לך הרבה יותר ממנו, הרי זה העניין בסופו של דבר, את לא רוצה לפספס אותו ואת לא רוצה לפספס משהו שאולי יהיה יותר טוב ממנו, נשמע שאת מחפשת את טובתך בלבד וזאת לא הדרך לחיים מאושרים.
תשאלי את עצמך איפה התרומה שלך למערכת היחסים ואיך את יכולה להפוך את החיים של בן זוגך להרבה יותר טובים כי הבור הזה שנקרא "לי לי לי" ישאב אותך לחיים מלאי תיסכול, תהיות וספקות, לא משנה עם מי תהיי.
בהצלחה.
אני מסכימה קצת..ל-ה' הפתרונים

אני כן מכירה דעות שאומרות שאם את לא רוצה 100% אל תלכי על זה..

או אם יש לך ספק- אז אין ספק ותגידי לא...

מצד שני- אני מכירה סיפורים מחברות שלי שגם לא יתלהבו או שהיו להן חששות.. (ברמה של בכי לפני החתונה) ואחרי החתונה דברים השתנו פלאים!.. והם ממש שמחות עכשיו ב"ה!... 

ואני חושבת שיש לי הרבה לתרום במערכת יחסים, רק לא מבינה איך זה קשור להחלטה שלי..

לא מסכימה עם המשפט אם יש ספק אין ספק.סמיילי12

המון המון המון זוגות אחרי האירוסים מתחילים לחשוש לפחד לחשוב אולי זה לא זה? אולי זה לא הגיל המתאים? ועוד ועוד. ויש לזה מקום! זה נורמלי וזה קורה! אז אים שום מקום למשפט כזה.

אין מושלם! נקודה.

לכל אחד יש חסרונות, את לא תמצאי מישהו שבלי.

לא בטוח שהוא ישתנה אחרי החתונה אבל בטוח תגלי עוד דברים ובטח שהוא יהיה יותר פתוח מאשר עכשיו כי הוא ירגיש לידך יותר בנוח.

ולפעמים זה דווקא טוב האיזון הזה..

אני יכולה להבין למה את מתכוונתבארץ אהבתי
נראה לי שזוגות שאין להם שום התלבטות בכלל הם נדירים מאוד...
מה שכן- אם אחד מבני הזוג משאיר את הספק גם אחרי החתונה, וכל הזמן עומד לו בראש שהנקודה הזו לא שלמה ואולי היה נכון יותר לחתוך עליה, אז באמת אין הרבה סיכוי לזוגיות כזו.
זה לא אומר שאסור להתלבט לפני ההחלטה, וזה גם לא אומר שאם מתלבטים סימן שהנישואין לא יכולים להצליח, זה רק אומר שאחרי החתונה כל הספקות צריכים להימחק, וצריך להיות ברור לשני בני הזוג שמכאן והלאה שניהם יודעים שה' כיוון שהם יהיו זוג ואין בזה טעות, והמטרה היא לבנות ולהתקדם ביחד.
אבל כיוון שכרגע הפותחת עוד לא התחתנה, אז זה מצויין להעלות את הספקות ולחשוב, וזה לא אומר כלום לגבי הצלחת הקשר לאחר הנישואין במידה וההחלטה תהיה חיובית.

ובאופן אישי - בעלי ואני מאוד התפתחנו אחד מהשני בהתחלה, וגם אחרי החתונה עוד לקח זמן עד שהצלחנו מספיק להיפתח אחד לשני, והיום זה כל כך כל כך אחרת (אם ניקח את הדוגמא של הריקוד שעלתה פה, אז רק בבית אני רוקדת באמת בצורה משוחררת, וכנ"ל גם הוא...), וכמובן שכל זוג בדברים שלו (משחקי קופסא למשל אני משחקת עם האחים שלי, בעלי ממש לא בקטע...)
אז תתחילי לנסות.לעניין0
אולי יהיה לכם קצת מקרטע בהתחלה
קצת מוזר
אבל תדברו על זה, שחסרה לך ספונטניות וקלילות ואת רוצה לגלות אותה במערכת יחסים שלכם
ולאט לאט הוא יפתח לזה
ואת תגלי מה בכל זאת נחמד דווקא איתו

הרבה בנים (הוא ביני"ש?) פשוט לא מבינים את הקטע של "לעשות כיף" עד שהם מתחתנים.
בעלי זרם איתי בקושי לפני החתונה, כי הוא הבין שזה חשוב לי (לא אשכח שהוא התפלא שאני רוצה לקחת אותו לבית קפה, עד שחבר אמר לו שפעם הוא ראה את הרב הולך עם אשתו לבית קפה, אז כנראה זה הגיוני שאני רוצה!)
אבל הוא עצמו חשב שזה בזבוז זמן ולא מהות הקשר וכו' וכו'. ומה זה לשחק משחקי קופסא (ילדותי לטעמו) משחקי דייטים? מוזר... למזלו הוא לא חפר לי על מה שהוא חושב אלא שיתף פעולה.
היום הוא זה שיוזם ומדרבן לצאת מהבית ולהנות. ומשחקי קופסא הם מאסט אצלנו. וכל קשקוש משמח אותו מאוד.
גילה כמה זה משמעותי.

בשולי הדברים, כן מכירה אנשים שנפרדו בגלל חוסר התאמה בזרימה. אבל עד שלא תנסי לא תדעי.
החוסר זרימה נובע אצלינו ממקום אחר..ל-ה' הפתרונים

זה לא שהוא לא זורם בגלל שהוא דוס חח

סתם הזרימה בינינו לא מרגישה לי טבעית בכל מה שקשור לעשיית כיף.

אוף השורה האחרונה שלך לא עושה לי טוב  

אם חשוב לךברוכים תהיו

מישהו קליל, זורם ומצחיק כדי שתחפשי מישהו אחר. ממה שאת כותבת נראה שהבחור רציני וכבד (לא באופן של חיסרון) והוא לא הולך להשתנות. אל תתחתני איתו בתקווה שהוא או המצב ישתנו. דבר נוסף,רוב בזוגות לא מבשלים ביחד בכיף שלהם ביום יום, גם לא משחקים במשחקי קופסא בשגרה. אל תתני לשקרים בפייס/פורום לסנוור אותך.

תמיד חשבתי שזה חשוב לי...ל-ה' הפתרונים

אבל אף פעם לא הגעתי למציאות שהיו עוד מלא דברים טובים אחרים,

רק לא את זה.. 

היישירקי
זה שהוא מופנם וביישן זה מוסיף המון...
אני רוצה לומר לך שבעלי היה בפגישות ב-ד-י-ו-ק איך שאת מתארת ואחרי שתהתחתנו כאילו לא הכרתי אותו ככ היה שונה זרם בהכל צחק.. פשוט היה יותר קליל

אז שתדעי שזה יכול להיות שונה אחרי החתונה
ואולי גם לא אבל לדעתי אפשר לפתח את זה...

אולי תנסי כבר עכשיו ליזום משהו שקצת ״יפתח״ אותו...
לכן זה כל כך מפחיד אותי!!!!ל-ה' הפתרונים

בגלל זה קשה לי עם אנשים סגורים וביישנים...

כי לפעמים הם לא מביאים את עצמם איך שהם באמת.. ואז פתאום שהם נפתחים, אתה מגלה בן אדם אחר.

זה מפחיד!

מה אם אני לא יאהב את הבן אדם הזה? מה אם אני לא ארגיש חיבור?....

כמה דבריםבת 30
א. אתם לא חייבים להחליט עכשיו. אפשר לקחת עוד זמן ולראות איך מתפתח, לנסות שהוא יפתח קצת
ב. אם את חוששת שתגלי בנאדם אחר, אז את יכולה להרגע. כי רמת ההכרות שלפני החתונה היא כ''כ נמוכה ביחס לבגרות שאחרי- שגם אם יהיה נראה לך שאת מכירה אותו מצוין את תגלי הרבה הפתעות אחרי החתונה.
וזה אצל כולם ככה. ולכן ה' מזווג זיווגים, כי אף אחד אחר לא יכול...
אז אל תחששי מזה. זה לא שפתאום תגלי שהוא איזה פושע בינלאומי.
שאלה יפה.. החזרת אותי אחורה כמה שנים טובותחדשה ישנה
אני אחת שהייתי עושה עם חברות צחוקים כל הזמן, זרימה כיפית כזאתי ובדייטים עם בעלי הרגשתי הערכה, אהבה, משיכה.. אבל כמו שאת אומרת, כבד כזה ולא קליל וזורם. וזה בגלל שאתם בדייט, בפגישות. שזה דבר רשמי, מביך משהו.. בקיצור, מה שאני רוצה להגיד שזה בא אחרי האירוסין והרבה יותר אחרי החתונה בע''ה. כשיש לכם בית משלכם ואווירה שאתם בונים בעצמכם . יהיה לכם סגנון הומור משלכם, בדיחות פנימיות משלכם.. אל תהססי. כשיש לבנאדם מידות טובות, ויש כימיה, משיכה ואהבה זה הזמן לקפוץ למים!
מזכיר אותנו.. הלוואי חחל-ה' הפתרונים

יכולה להגיד מהניסיון שליסמיילי12

שבעלי הרבה יותר חברמן ממני. ובתחילת הנישואין הוא היה מנסה שארקוד איתו בבית סתם רק שנינו עם מנגינות כיפיות בראשי חודשים וכד'. והייתי פשוט מתפדחת ברמות. לא מסוגלת.

והיום? הכי בכיף. נשואים כמעט שנתיים.

לדעתי זה יגיע עם הזמן והוא ירגיש יותר משוחרר בקשר. ותרגישו גם יותר קרובים כדי לעשות כל מיני דברים מעניינים.

זה מעניין...ל-ה' הפתרונים

כי אצלינו בדיוק הפוך..

אני מנסה לדמיין אותנו רוקדים ביחד עם מוזיקה מקפיצה וזה פשוט לא מסתדר לי בראש...

הוא כל כך ביישן וסגור.. 

יש הרבה זוגות שרוקדים בחתונה שלהם חח .. אצלינו אם נתחתן זה בטוח לא יהיה כנראה.. 

אנחנו לא רקדנו יחד בחתונה, זה לא מתאים לדעתיסמיילי12
אצלנו אני הביישנית והסגורה.
והנה אני אומרת לך שזה קורה!
אני לא מבטיחה שזה מה שיקרה אצלכם אבל בהחלט אני הרבה יותר פתוחה איתו עכשיו.. ב"ה.
לדעתי האישית, אין מושלם. אם הוא מקסים לדעתך בשאר הבחינות אז זה מעולה. אם הוא מכבד אותך, מקשיב לך, מכיל, ואת יכולה להאמין בו ולסמוך עליו אז זה מקסים בעיני.אבל זו דעתי בלבד. אני לא מכירה את הנפשות הפועלות..
בהצלחה
חייב לומרמתן תורה
שהשאלה ממש טובה, אהבתי את הניסוח והתיאור- בדייטים וההיכרויות באמת מביאות מורכבות שדורשת בירור, וזה לא כזה פשוט לעשות צעד בלי שמרגישים שזה שלם לגמרי👍
מזכירה לי את עצמי..054
במציאות של דייטים נשמע ככ הגיוני!! גם כשיוצאים כבר הרבה זמן, דייטים יוצרים מסגרת יותר פורמאלית ופחות זורמת.. במיוחד שהוא יותר ביישן.
באמת יש דברים שמתגלים ונוצרים רק אחרי האירוסין והחתונה בזכות הבית המשותף, הביחד, ההתחייבות והמגע.
אז איך אפשר להחליט שמתחתנים?
מידות טובות, משיכה, אהבה, הערכה, תקשורת טובה, כשמרגישים שלמרות שלא יודעים הכל יש לי אמון בבן אדם.
אם עוד לא סגורה על כל זה קחי את הזמן עד שההחלטה תתבהר..
לא הבנתי בדיוק במה מתבטאת הזרימה שחסרה לך.. אבל יכולה לחשוב מה אפשר לעשות כדי לשפר את המקום הזה בקשר, אולי גם לשתף אותו?

וחייבת להגיד שלא הסכמתי עם האמירה שעלתה פה שאם יש ספק אין ספק בהקשר של החלטה כזאת גדולה... התלבטות וחששות מעידים על מחשבה וצד שכלי בקשר ולא רק על התאהבות עיוורת ומזיקה
מצטרפת למזדהותקטנה67
גם אצלנו המצב היה דומה בתקופת השייטים וזה הפריע לי אבל החלטתי להמשיך בזכות מליון דברים טובים אחרים, בין היתר דיברתי עם חבר שלו לראות אם הוא כך גם בחברה.
היום נשואים באושר כבר כמה שנים, עם זרימה מצויינת, א"א בכלל להשוות למה שהיה בדייטים.
בקיצור, לדעתי תתני לזה עוד קצת זמן ואם את מרגישה שיש לך פה מכלול טוב, לכי על זה.
בהצלחה!
אחרי החתונה...אני=)
מתחברת למה שכתבו קודמיי...
רק רוצה להוסיף שגם הפתיחות של אחרי החתונה- זה לא קורה בבום. זהו. כבר לא מתפדחים. יש נקודות בהם כן, אבל הזרימה היא משו שנבנה לאט לאט (מן הסתם הקצב המדוייק משתנה מזוג לזוג) אני לא אומרת כדי לבאס, אלא להיפך! כדי לומר שכמו הרבה דברים מדהימים בקשר-
אני יכולה להעיד על עצמי- עכשיו חצי שנה אחרי החתונה, ועדיין הזרימה נבנית מיום ליום... וההתפדחות הולכת ופוחתת.
וזה כיף אבל זה טוב לבוא מוכנה לכך ולדעת את זה מראש=) עם כוחות להפתח ורצון לשם.
בהצלחה!!
גם אחרי החתונה...אני=)
מתחברת למה שכתבו קודמיי...
רק רוצה להוסיף שגם הפתיחות של אחרי החתונה- זה לא קורה בבום. זהו. כבר לא מתפדחים. יש נקודות בהם כן, אבל הזרימה היא משו שנבנה לאט לאט (מן הסתם הקצב המדוייק משתנה מזוג לזוג) אני לא אומרת כדי לבאס, אלא להיפך! כדי לומר שכמו הרבה דברים מדהימים בקשר-
אני יכולה להעיד על עצמי- עכשיו חצי שנה אחרי החתונה, ועדיין הזרימה נבנית מיום ליום... וההתפדחות הולכת ופוחתת.
וזה כיף אבל זה טוב לבוא מוכנה לכך ולדעת את זה מראש=) עם כוחות להפתח ורצון לשם.
בהצלחה!!
נכון מאוד!חדשה ישנה
ועוד משו...אני=)
ממליצה לך לדבר איתו על זה כבר עכשיו.
לפתוח את הנושא.
עצם הדיבור יכול להיות חוויה מקרבת ומזרימה.
אולי התגובה שלו תרגיע? אולי תגיעו למסקנה משותפת ביחד? או שיתחדדו לך נקודות ותובנות חדשות שלא חשבת עליהן
את חוששת שמישהי אחרת תקבל? סימן שיש בו הרבה מהטוב!!אמילי.
ושכל אמא היתה מתפללת עבור הבת שלה..
נצרף לזה את האהבה שלך אליו פרמטר מאוד חשוב, שאת גאה להציג אותו.. מה עוד צריך?
אף אדם בעולם לא נשאר תקוע העולם הוא דינמי וכך גם בני אדם מטבעם מתפתחים ומשתנים..
ואם זה מעט מפחיד זה מתפוגג רגע לפני הנישואין.
בניית קשר זוגי צריך לבנות על תשתית רחבה ולא נקודתית כמו שאת בוחנת.
כי אין זוגיות מושלמת, יש השלמה שאני צריכה להשלים שבן הזוג הוא לא מתכון לעוגה.
והפרמטרים שציינת עושה את הרושם שיש לכם בסיס טוב לזוגיות טובה.
שני מילים - ואני בספק שהם לא יפתרו את הדילמה.משהו חדש 23

חדר.  בריחה.

נסו את זה. את לא תאמיני כמה הוא יהיה חייב להשתחרר כשיש לכם זמן קצוב, וכל אחד חייב לתרום מההבנה והידע שלו. זה כיף, משחרר. ויש מלא צחוקים על זה אחרי.

ואצלי ואצל אשתי, זה הדבר הראשון שעשינו כשיצאנו עדיין - ששבר את הקרח בעניין הדברים הכיפיים.

גם אנחנו היינו רק מדברים ברצינות, לא היה צחוקים כמעט. הכל היה רק דיבורים כבדים. היא חשבה שאני בן אדם מאוד מאוד דוס כבד ורציני. היום, היא מגדירה אותי ליד אנשים כשטותניק חבל על הזמן.

לידה הייתי רציני, כי היה לי קשה. כשמתחתנים - משהו נפתח. אתה כל כך קרוב לבן אדם כל הזמן, מתחילים להיווצר כל מיני מצבים שחלקם מצחיקים, חלקם משעממים, חלקם מפחידים ונוצר עולם שלם של תחושות!

בפירוש, אבל ב-פ-י-ר-ו-ש!! אל תפסלי בן אדם כי הוא רציני מדי. יכול להיות שזו תהיה התכונה שתרצי בחיי הנישואין. אל תתבלבלי פה מתגובות ממורמרות של אנשים שנכוו מהקשר האישי שלהם.

אדם הוא מורכב. ומה שחשוב זו המשיכה, ואם בעתיד יהיה לך קשה הזרימה והצחוקים - שהם לא ברמה של חברות שלך, את תראי את כל התכונות האחרות וזה ייראה מטופש להתמקד בזה. לא מתחתנים עם אדם כי מרגש איתו, ויש פרפרים וכיף וכו'.. זה מנגנון זמני מאוד שנקרא התאהבות - מה שנותן לנו את הרצון להתחבר אחד לשני. לא מעבר לזה. אחרי לא הרבה זמן, כל זה די נעלם ונשארת ההערכה, האהבה שנבנית והכבוד לאדם השני. מה גם איך שהוא עכשיו איתך, בוודאות זה לא איך שהוא יהיה איתך בחיי הנישואין, ואת לא יכולה לדעת איזה תחומים פתאום יתחילו לעניין אותו, או הסגנון שבו יצחק איתך על דברים. תאמיני בקב"ה שהוא מכוון דברים ב-ד-י-ו-ק. אין מקריות, וככל שזה יותר מבלבל על דברים קטנים - סימן שזה משהו גדול.

אדם כבד זה דבר יחסי. אל תצפי שיהיה לך צחוקים איתו כמו עם החברות שלך. כי זה לא יהיה. בשביל זה יהיה לך את החברות שלך. בעלך אמור להיות העוגן המשפחתי, המקור לשכינה, ולתורה ולשמחה בבית. 

ותאמיני לי... כשיהיו ילדים בע"ה את תהיי בשוק כמה שטותניק הוא יהיה, ואם הוא יהיה רציני - אז את תשמחי בזה שיש לך בעל רציני שדואג ואחראי לילדים. 

בכל מקרה- תשמחי בזה. אל לא תאמיני כמה המחשבות והרגשות שלך כלפיו ישתנו במהלך כל שנה בחיי הנישואין. זה ייראה לך מוזר שחשבת על לפסול בגלל דבר כמו רצינות יתר שלו.

בהצלחה!!

תשובה יפהל-ה' הפתרונים

התרגשתי מהתגובה תודה.

הרעיון של חדר בריחה הוא רעיון לא רעע ... הייתי שמחה לנסות אבל נראה לי שזה ייראה לו לא צנוע...

והפחד אצלי הוא שיש הומור אבל שמרחיק אותי ולא מחבר אותי.. ושאחרי החתונה זה רק יתעצם...

ושוב זה מאוד מפחיד להיכנס לחתונה והקמת בית שאתה פוחד שלא תאהב את מה שתלך לגלות.. 

חשוב לי להדגישmatan

כשאת הולכת להיכנס לחתונה את הולכת, באופן מוצהר ומוגדר, לא לאהוב את מה שאת הולכת לגלות.
לא רק לא לאהוב. אבל גם הרבה פעמים לא לאהוב את מה שאת הולכת לגלות.
גם לאהוב מאוד חלק מהדברים. גם לא להתרגש וגם לא לאהוב. ככה זה בנישואים.

וואו דיכאוני למדי!חדשה ישנה
התגובה, לא אתה...
ממש לא matan

זו האמת הפשוטה. אנשים שונים בעלי סגנונות שונים ותמיד יהיו הבדלים, שאת חלקם לא נאהב.
חבל לחיות באשליות. פשוט להבין שזה שאני אוהב\לא אוהב- זה לא החלק המשמעותי, אלא מה

אני עושה עם זה ואיך אני מתמודד עם זה זוגית.

אז אוליחדשה ישנה
אני סתם מיוחדת שבעיקר זכיתי להכיר דברים טובים בבעלי אחרי החתונה....
לא מצאת שום דברmatan
אחרי החתונה שלא אהבת?
לא אמרתי בעיקר או לא, רק שזה משהו שקורה אצל כולם
לא כולם לא כולםל-ה' הפתרונים

יש הרבה שמגלים דברים חדשים אבל לא בהכרח שגורמים להם לחוסר חיבור ודחייה...

הרבה פעמים מגלים דברים שפחות אוהבים אבל הם סבילים , והטוב בד"כ מכריע...

כן כולם כן כולםmatan
את עושה שני דברים בעייתיים-
הראשון זה להכניס לי דברים שלא אמרתי.
אני אמרתי דחיה? לא. אמרתי דברים 'לא אוהבים.
דחיה וחוסר חיבור זה כבר שלב הפירוש, זה אחרי שפוגשים משהו שלא אוהבים, איך מגיבים לזה. וזה ניתן לבחירה ועבודה אישית.
וזה מה שחשוב- האם אני מוכן/ה להשקיע בזוגיות שלי עבודה אמיתית על עצמי.
אם כן- מה טוב. אם לא - סופה של הזוגיות לקרוס במצב הזה.

לכל הזוגות יש קשיים. למי מסוג ולמי מסוג אחר. כל זוג עובד כדי להתמודד עם פערים. השאלה היא כמה אני מוכן להקריב בשביל הזוגיות הזו. בידינו הבחירה להחליט האם הטוב גובר או לא(במצבים נורמליים).

וכולם, כן כולם, פוגשים אחרי החתונה המון דברים. הרבה שאלות ם לא אוהבים. הרבה שהם מדהימים בעיניהם. השאלה היא לא מה פוגשים, אלא איך מתמודדים.
אוקי סליחהל-ה' הפתרונים

לא אמרתי שזה מה שאמרת, זה רק פשוט איך שאני רואה את הדברים...

אם אני רואה דברים שאני לא אוהבת שגורמים לי לדחייה ומצד שני דברים שאני אוהבת שגורמים לי לחיבור זה יוצר אצלי סתירה וזה ממש מבלבל ומפריע.

אבל זאת נקודה מעניינת להגיד לגבי שלב הפירוש .. באמת אפשר לעבוד על זה??? 

כן. השאלה כמה רוציםmatan
רוצה מאוד.ל-ה' הפתרונים

למרות שאני מפחדת שאם הזרימה לא משהו ואני לא מצליחה לדמיין אותנו בסיטואציות פשוטות של החיים אז אולי זה באמת לא מתאים. עם אופי שונה משלי אני יכולה להשלים ולקבל באהבה כל עוד נעים לי וכיף לי עם הבן אדם. אם בדבר הכי בסיסי של הקשר יש לי בעיה אז אני לא יודעת כמה בכלל חכם להיכנס למקום של עבודה עצמית כמו שאתה אומר

רצון. בחירה. עבודה. רצון. בחירה. עבודה. רצון. בחירה...אני=)
בכל קשר יש את המעגל הזה... שבתחילת קשר (גם אחרי החתונה...) חוזר על עצמו שוב ושוב בסיטואציות שונות. זה באמת תלוי רק בך.
גם הומור זה עניין של למידה והסתגלות, וזרימה...
אבל זה חייב לבוא אחרי הבחירה. בחירה לאהוב, לרצות, לשתף ולעבוד יחד איתו...
השאלה היא האם את רוצה *אותו*, או שלא.. אם כן- אז הומור יכול להיות עוד איזה משו בדרך, לעבוד עליו.
וכמובן שזו עבודה משתלמת לגמרי כשיש כבר רצון ובחירה!!!
את לא ברורהmatan
נעים לכם ביחד או לא? את אוהבת אותו או לא?

את לא מסוגלת לדמיין אתכן ביום יום יחד, או שיש לך תמונה ספציפית של "יום יום" שאת לא יכולה לדמיין?
זאת בדיוק הבעיהל-ה' הפתרונים

שלפעמים נעים ולפעמים לא.. לפעמים אוהבת ולפעמים סתם לא רואה בו משהו מיוחד..

ויש תמונות מסויימות שאני יכולה לדמיין ביום יום.. אבל בסה"כ בגדול אני לא מצליחה לדמיין את היום יום איתו.. היום יום הרגיל.. משהו שם נראה לי לא זורם ולא טבעי.. 

לדעתי תדברי על זה עם מדריכת כלותmatan
אם את מאזור פ"ת אני יכול להמליץ בחום על המדריכה של אישתי, אם תרצי מספר בפרטי
אפשר לנסות, תודהל-ה' הפתרונים

זה לא ייחודסמיילי12

תסבירי לו. יש מצלמות..

אתם זוג. הכל בסדר.. מותר לכייף יחד.

תהנו ♥

ומסכימה עם מה שמתן אומר. צודק ממש.

בגלל הפסקה השניהחדשה ישנה
שכתבת אז כדאי כן לשקול שוב... אם ההומור שלו עושה לך אנטי אז זה כן משהו שכדאי לשים לב אליו...

אבל מצד שני מתוך התגובות שלך אני רואה שאת כן רוצה אותו.. וזה כאילו סתם מחסום.

סתם משקפת לך, לא הוספתי משהו מיוחד, לפעמים השיקוף עוזר.
תודה על השיקוףל-ה' הפתרונים

וכן ההומור שלו גורם לי לאנטי (לא תמיד אבל רוב הפעמים)

אבל מה אפשר לעשות עם המידע הזה? 

וכן, יש משהו שחוסם.. עד עכשיו שיערתי שזה קשור לזרימה ביננו שזה גם הרבה מאוד קשור להומור משותף שאין לנו.. 

רק בנוגע לסוף התגובה שלךנועה נועה
בלי להתייחס לשאר התגובה או השרשור.
את צריכה לקחת בחשבון שכשחיים עם מישהו גם הדברים שרצית עלולים להתברר כבעייתיים. מכירה מישהי שהתחתנה עם מישהו שהוא כל רשימת המכולת שלה, בקטע פסיכי עד הדברים הכי קטנים ו'מטופשים' במראה חיצוני. ועם הזמן היא גילתה שאחת התכונות שבהן היה לה מאוד חשוב שהוא יהיה דומה לה, יצרה הרבה קושי בהתנהלות של הבית כי ההשקעות שלהם בנושא התנגשו (לא רוצה לפרט פה את הדבר האמיתי כי אולי מישהו מכיר אבל נניח שניכם טיפוסים סופר משפחתיים - ואז כל אחד מושך להשקיע בצד שלו וזה מתנגש). דוגמה אחרת - מדריכת הכלות שלי סיפרה לי על מישהי שתמיד רצתה בעל מאוד מאוד רגיש, והיא קיבלה - ועד היום כשילד נופל ומדמם רציני למשל היא זאת שצריכה לרוץ למרפאה כי בעלה לא עומד בזה. ויש עוד אלף דוגמאות.
ככה שהפתעות תמיד יהיו (גם לטובה, למרבה המזל) ואת ההחלטה שלך את צריכה לעשות בתוך מה שאת רואה עכשיו.
נקודה חשובהל-ה' הפתרונים

תודה

בעיקרון דווקא בקטע הזה יש לי הרגשה טובה שאני אופתע לטובה כי יש לו תכונות של אדם מאוד בוגר ואחראי מה שאני אולי קצת פחות חח

אולי תבררי אצל חברים שלו איך הואכלה נאה
איתם, אולי איתם הוא פתוח יותר ומימך הוא מיתבש, בהצלחה!
רק להוסיף נקודהישנה חדשה
שאין מנוס מלדבר על זה, ולנסות לעשות צחוקים וכיף יחד...
לדבר על זה במובן לא של- אני לא יודעת אם להתחתן איתך כי אתה לא מספיק זורם,
אלא- אני רוצה שנעשה דברים כיפים ומצחיקים יחד, זה יכול לקרב אותנו ולפתוח אותנו יותר ולעשות לנו טוב .. ..

הייתי ממליצה לכם על טיולים, ולפגוש אנשים מעניינים ולדבר איתם, ולעשות קפה.. אפשר ללכת לסדנת שוקולד או בישול או כל דבר בגננון, ויש חנויות כאלה שצובעים בהם כלים אפשר לצבוע יחד, (אני מכירה את כד וחומר בירושלים.. מומלץ ממש.. תמיד! זה כיפי ומקרב..)
הייתי אומרת באולינג אבל זה לא ממש הסגנון שלי, אולי לכם יעשה טוב..
בעיקר משהו שעושים בו משהו...
לדעתי, זה השלב של- מספיק לדבר בואו נעשה...
מה הוא צריך לעשות היום? ללכת לרופא? תלכו יחד..
מה את? לקנות איזה שטות? תלכו ביחד לחפש..
לחוות את הביחד...
בהצלחה
האמת את צודקתל-ה' הפתרונים

יותר דיברנו על זה שלא כיף מאשר שניסינו לעשות דברים כיפיים! ... 

בהצלחה ישנה חדשהאחרונה
האמת שגם אני הרגשתי כמוך עם בעלי...DR.

בסופו של דבר אחרי הנישואין דברים השתנו- חלק לאט וחלק מהר יותר.
אני ממליצה לך בהחלט להמשיך לכיוון נישואין. בהצלחה רבה!

איזו תשובה חמודה חחל-ה' הפתרונים

תודה לך, הלוואי וזה היה באמת ככה...  

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושוןאחרונה

700 ללילה

נראה מאד יפה

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

מס רווחי הון מחושב בלי קשר לשכרמרגול

כלומר גם מי שמרוויחה אלף שקל בחודש, וגם מי שמרוויחה מאה אלף בחודש - תשלמנה 25% מהרווחים.

ולכן כל מה שקשור במס רווחי הון ובקשה להחזר עליו, רלוונטי לכל מי ש:

א. ביצע גם מכירות הון של הפסד

ב. עם יתרת נקודות זיכוי לא ממומשות- אפשר לקבל בגינן החזר על מס רווחי הון ששולם. (כן, לא מאוד ידוע אך קיים. לכן דווקא אישה שלא מגיעה לסף המס, ששילמה מס רווחי הון, כדאי לה להגיש בקשה להחזר)

אפשר גם מי ששכירה, זה חישוב אחר מהמס על השכר, מס בריאות וכו. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך