מה אתם חושבים על בנות בגבעות?ה הוא המלך!

ראוי? כן לא?למה?

אם יש בגבעה בנים, פחות, אלא אם זה בהפרדה מלאה.תורה מעל הכל!

וזה אפשרי.

פשוט לבנות יש פחות כוח להתמודד עם דברים כאלה, אבל הייתי רוצה שיהיו לנו יותר..

לבנות גם יותר קריטי לשמור על עצמן ולעשות בגרויות...

מה ההבדל בין בנים לבנות בבגרויות?ה הוא המלך!
בקטע של העתיד?
אני אומרת את זה בתור נערה דתיה, ומאיפה שאני באה, זה הדיבורתורה מעל הכל!

שאנחנו צריכות לעשות בגרויות כדי להתקבל למכללה/לחסוך קורסים בלימודים הגבוהים, כדי להחזיק בית ובעל שלומד תורה ולעבוד בשעות שפויות...בלחעגלה

שלא תבין לא נכון, אני שמחה ממש על זה, זה בערך הדבר היחיד שגורם לי לעשות בגרויות, וזה עדיין אתגר לא פשוט...עצבני

כן אני יודעת...ה הוא המלך!

וסתם לידע כללי אני בת..

והבגרויות בהחלט ס י ו ט!

זה בעיהנער גדל

זה בעיה רצינית בגבעות שיהו בנות אי אפשר לעשות הפרדה מלאה ולכן ברור שאסור שיהיו בנות בגבעות ואני גר בגבעה...

ברור שאפשר.הדובדבן שבקצפת

אני גרה בגבעה ואין לי מושג כמה בנים יש בה, אני לא מכירה אותם ובחיים לא דיברתי איתם.

הכל שאלה של רצון, יש בנים בכל יישוב ויש בנות בכל יישוב ומי שרוצה להפגש נפגש ומי שלא לא. 

כי יש משפחה שמקשרתמעוז אסתר לנצח

אחרת עלולים להיגרר מתיאומים טכניים...

אין כזה דבר 'עלולים להיגרר'.הדובדבן שבקצפת

נכון, שזה קשה, אבל תמיד יש בחירה חופשית. מי שמכיר את עצמו שהוא חלש בעניינים האלה, שלא יהיה אחראי לתיאומים. ותמיד אפשר להזהר ולקבוע שכולם רואים את ההתכתבות.

היו גם תקופות שהקשר היה דרך משפחה שלא גרה בגבעה, זה קצת מגושם אבל מסתדרים. 

בקיצור, מי שמספיק רוצה ימצא את הפתרון הראוי.

זה לא נכוןמעוז אסתר לנצח

אם  קבוצה של בנות ישנה בבית, ו-400 מטר משם ישנים בבית קבוצה של בנים.

פתאום באמצע הלילה צריך משהו דחוף...

או אפילו אם מישהו יצא להתבודדות בלילה וגם מישהי יצאה להתבודדות...

זה לא עסק

מה זה 'משהו דחוף'?הדובדבן שבקצפת

הודעה על פשיטה היא דבר מאוד טכני, ואם זה פיקוח נפש אז ודאי אין מקום לחומרות מיותרות כשזה עלול לסכן בני אדם. 

ותעשה לי טובה, לא חסר מרחבים להתבודד בהם בנפרד. אם ברור איפה השטח של הבנים ואיפה השטח של הבנות לא אמורה להיות בעיה.

ברור איפה השטח של הבנים ואיפה השטח של הבנות -מעוז אסתר לנצח

זה כמו א' ו-ב'

ומאוד לא ראוי שבן יבוא לבית שישנות בו בנות כדי להזהיר שיש פשיטה

בשביל זה יש טלפון ל''עהדובדבן שבקצפת

ברור שאפשר בעקרון למצוא פתרונות טכנייםמעוז אסתר לנצח

אבל בפועל עלול להיווצר מצב שבו מישהו בא רגע למסור משהו כי בדיוק ההוא עם הפלאפון קפץ לאנשהו או אין שום סוללה זמינה או כל דבר שהוא

ומשם זה יכול להדרדר עוד הרבה.

אז נכון שאפשר לומר שצריך להזהר מאוד ולשים גדרים ברורים,

אבל עדיין זה לא פשוט והרבה יותר נכון וטוב שיש משפחה שדרכה כל התיאומים.

וי"ל שהטוב ביותר לענ"ד הוא זמנים שונים (ולא מקומות שונים), עם משפחה לתיאום

אצלכם יש את א' וב'מעוז אסתר לנצח

מרחק גדול, ומשפחה. זה שונה לגמרי

אדרבה, אם יש גם בנים וגם בנות אפשר להתפרש על שטח גדול יותר.הדובדבן שבקצפת

נכון שהענין של א וב מקל על העניינים אבל אפשר להסתדר גם בלי זה. וכנ''ל המשפחה.

ורק לסיוםשיח השדה

ידועה דעתם של כמה מרבנינו שאמרו לפני שנים שאל להן לבנות לגור בכלל בגבעות בפועל קודם החתונה...

'רבנינו' מכירים את המציאות בגבעות כמו שאני מכירה את אפריקה.הדובדבן שבקצפת

ולכן התשובה שלהם לשאלה תלויה בצורה שבה השאלה (והמציאות) מוצגת להם ע''י השואל/ת, ממה שאני זוכרת, אותה שאלה הופנתה לרב ע''י 2 בנות שונות, ולכל אחת הוא ענה משהו אחר. לא כי דעתו השתנתה, אלא כי כל אחת הציגה את המציאות בצורה שונה.

(ד''א מי שלא גרה בגבעה לפני החתונה, ודאי לא תגור בגבעה אחרי החתונה.)

בעיקרון זה נכון, אבל יש בנות שלפני החתונה לא גרו ועכשיו גרותבצפייה למקדש

אמנם יחסית בודדות, אבל יש. למרות שכולן היו בקטע של גבעות לפני, פשוט לא גרו ממש.

הן עשו מה שיכלו, ובאמת כשהן היו רווקותהדובדבן שבקצפת

היה הרבה יותר מסובך לבנות לפעול, ואשרי מי שזוכה לבעל שמוכן ורוצה להתמסר ככה לא''י.

ברוב המקרים זה הפוך - גם מי שהייתה בגבעות כרווקה נעלמה אחרי החתונה, אז ק''ו מי שלא הייתה...

בודדות זה מי שגרות בגבעות...מעוז אסתר לנצח

ויותר בודדות מי שלפני החתונה לא גרו בגבעות ואח"כ כןבוערתלארץישראל

חולקת על הסוגריים..תפוחית 1
אם זה רב שגר בעצמו בגבעה זה מובןזיויקאחרונה
ואם לא אז לא
נערךתורה מעל הכל!
עבר עריכה על ידי תורה מעל הכל! בתאריך ג' בטבת תשע"ח 18:26

אממ...ננח...

לפי דעתי זה חשוב אבל זה חשוב לדעת את הדרך הנכונהפטיש

בנים- שיעלו כמה שיותר זו הדרך של כיבוש וישוב הארץ!!גבעוני

בנות- רק אם ידוע שאין בנים על גבעה ומינימום 3 בנות יעלו! מי שמסוגלת פיזית ונפשית!!!! אבל לא לישון כי לפי דעתי זה פחות מתאים! רמקול

אבל אחרי חתונה בתור משפחה זה חשוב לעלות!

ובשביל ישוב הארץ... בנות... יכולות לעשות דברים הרבה יותר חשובים לדוג' הפצה, התרמות ודוחנים... זה ממש חשוב!צוחק

מי קובע מה ''הדרך הנכונה''?הדובדבן שבקצפת

למה 'הדרך הנכונה' זה להמציא כל מיני הלכות צניעות ולא בפשטות ליישב את ארץ ישראל בלי תירוצים? ונגיד שבאמת יש כאלה הלכות בצניעות, מי קבע שהן חשובות יותר מארץ ישראל?

מי שיכולה להיות בגבעה, מעולה, ומי שלא- שתעשה את כל המסביב. זה בסדר להגיד שזה קשה ושאת לא יכולה, אבל אל תמציאי שזה אסור...

מה ההבדל אם יש בנים בגבעה או לא? במקום שאת גרה בו אין בנים? או שאולי את מקפידה לא לצאת מהבית בלי 3 חברות? מה הקשר בכלל לכמות של הבנות?

אני מבינה גם שאת אף פעם לא יוצאת לטיול של יומיים כי אז תצטרכי לישון מחוץ לבית וזה לא צנוע...?

מי שמחפש חוסר צניעות, ימצא אותו בכל מקום, ומי שנזהר מחוסר צניעות יכול להזהר בכל מקום.

(אני לא מדברת על מ''א שהוא שטח מישורי וברור שזה בעייתי כשיש בנים, אני מדברת על 'גבעות' במובן המילולי של זה)

ושוב, כמו שכבר כתבתי, מי שמוצאת תירוצים בתור רווקה למה לא לגור/להיות בגבעה, תמצא פי אלף תירוצים אחרי החתונה.

(גם במעוז אסתר אם כל אחד נמצא במורדות של ההר בצד השניבצפייה למקדש

ממש בשתי הקצוות, {נגיד אחד ליד הבית של נריה, ואחד ליד העץ של יד הבלאדים הישנים} אפשר)

לא יודעת עד כמה זה בסדר היום מבחינה בטחונית,הדובדבן שבקצפת

לא הייתי שם הרבה זמן. (בזמנו הייתי מטיילת בכל האזור חופשי, אבל הייתי לבד. והבנתי שעכשיו הרבה יותר בעייתי שם)

זה בסדר. הבנים יהיו בצד היותר קרוב לכביש, והבנות ליד המערהבצפייה למקדש

לא  משנה, הכל חלומות, יש הרבה דברים להשקיע בהם קודם בניית 2 בתים.

ברור שזה טוב.במצוות ישוב א"י נשים חייבות בדיוק כמו גברים.בצפייה למקדש

לפעמים על מגורים בגבעה של בנות, יהיו יותר מניעות, כדוג' סכנה גדולה יותר, או חשש יותר גדול של ההורים, ובעניין כללי שבנות יותר ממסודות, אז הם פחות בעניין של לעזוב מוסדות לימודים, לא לשים על אף אחד וללכת לגבעות, אבל זה לא אומר שזה שבנות יהיו בגבעות לא טוב. אם יש מקום מסוכן, אז אפשר שאו שיהיו גם בנים וגם בנות, ואז צריך משפחה, או שפשוט בכל זמן נתון יהיו בגבעה לפחות נגיד 10 בנות, ושיהיה את מי להזעיק ברגע שעולים ערבים לגבעה(כל מקרה לגופו). במקומות שאין סכנה, אפשר  שתהיה גבעה רק של בנות.

בכללי עוד אפשרות, שיהיו גם בנים וגם בנות בגבעה בחלוקה של ימים, כמו שיש היום במעוז. ככה אפשר שיהיו גם בנים וגם בנות, בלי משפחה. זה נח ממש, כי ככה אם צריך לבנות, אנחנו לא צריכות לעבוד קשה, ואם צריך לארגן דברים, הבנים לא צריכים לשבור את הראש. ברור שאנחנו גם עובדות בגבעה, אבל את העבודה הקשה אנחנו משאירות לבנים.

בקטע של לימודים זה ממש לא בעיה, א. אפשר לעשות אקסטרני ולגור בגבעה תוך כדי. ב. אפשר להיות באולפנה, ויחד עם זה להיות רב מוחלט של השבוע בגבעה(או כולו, באולפנה בלי פנימייה).

קיצור, לדעתי חשוב ממש שיהיו בנות בגבעות, זו זכות עצומה! לא רואה את הבעיות שיש בזה...

ד"א@שיח השדה@שיח השדה ידועה דעתם של איזה רבותינו שאל להם לבנות לגור בגבעות קודם החתונה? מה ההבדל בין בנות לבנים בעניין הזה?

חוצמזה ש @תורה מעל הכל! את מוזמנת לבוא לעשות עוד גבעות, ולא רק לדבר זה שהיית רוצה שיהיו יותר גבעות לבנות...

אז מי שבעניין לבוא למעוז אסתר,(ובכללי להצטרף לעניין של הגבעות) מוזמנת להתקשר בשמחה ל0527203709.

חבל שצריך בגרויות וההורים בחיים לא יסכימו כי הם כבר היו בסרטתורה מעל הכל!

בסרט הזה ושאנחנו צפוניים....

באמת באמת שאני רוצה!

באמת חבל...ננח...

אבל אני אומרת לך מניסיון... שאחרי שההורים שלי ראו אך אני משקיעה בלימודים תוך שאני מפיצה עושה דוכנים וכו'... הם מעריכים אותי כפול ובסוף הם יבינו שהולכים עם האמת עד הסוף! והם מסכימים לאט לאט יותר דברים!!!חיוך חיזקו ואימצומנפנף

אם יוצאיםמעוז אסתר לנצח

מהישיבה (אולפנה במקרה הזה) ישר לגבעה ולהפצה אין שום סיבה שההורים ידעו.

ואז, אפילו אם ההורים אסרו בפירוש זה מותר.

שאלתי אישית את הגר"ש אליהו

אני יודעת שמותר, אבל בלי תמיכה מהם (אפילו בקטע של מימון)תורה מעל הכל!

אני לא יכולה...

אני בפנימיה מלאה...

חשבתי על זה המון, באמת אין לי איך...

זה מתסכל ממש...

איזה אולפנה?כי קולך ערב

אם זה לא אווטינג מדי...

מגדל העמקתורה מעל הכל!

בסדר, אני ח"ו לא מאשימה, אבל אל תגידי שאת רוצה שיהיהבצפייה למקדש

עוד, כל עוד את לא עושה משהו בשביל זה. 

חומזה שוודאי שאת יכולה לעזור בגבעות גם אם את לומדת בצפון. אפשר לבוא לגבעה בסופי שבוע וחופשים, ובכללי לעזור לארגן אירועים, לעשות הפצות, להתרים, יש מלא מה לעשות גם מחוץ לגבעה. ועם ההורים זה באמת בעיה, (פחות בקטע ההלכתי, יותר בעניין שזה לא כ"כ כיף לריב עם ההורים) אבל אין מה לעשות, בסוף מצליחים, פסדר לא כיף, אבל אם זה באמת חשוב עושים את זה... ודווקא מימון זה לא בעיה, מוצאים עבודה, ואם את בגבעה כל היום, יש לך המון זמן לעבוד. קיצר, תעשי מה שבא לך, אבל בכל מצב אפשר לעזור, ברמה מסויימת. בהצלחה!

הרב יצחק דיבר עלזה לפני שניםמעוז אסתר לנצח

מצד צניעות

לא מכירה את דעתו של הרב יצחק בנושא, והתשובה גם תלויה מאדבצפייה למקדש

באופן הצגת השאלה. בכל מקרה בלי לזלזל כלל ברב יצחק, מי החליט שהוא זה "רבותינו"?

ומה הבעיה מצד צניעות?בצפייה למקדש

שוב, כמו שכבר נאמר (זו גם תשובה לשאר הפעמים שהעלו אתזה)מעוז אסתר לנצח

@הדובדבן שבקצפת

יישוב הארץ הוא רק מכוח ציווי ה' יתברך.

לא יעלה על הדעת שקיום רצון ה' יתקיים בצורה שהיא נגד רצון ה'!

דבר כזה נידון לכישלון.

אם אנחנו מאבדים דברים מרצון ה' בדרך לרצון ה', אז אנחנו מאבדים את רצון ה' ונשאר בסוף בלי כלום...

כאשר באים לעסוק בהבאת גאולה בפועל ממש (שכידוע בארץ ישראל תלויה כל הגאולה), צריך לגדור גדרים, ואפילו יותר מההלכה "היבשה".

"והיה מחניך קדוש" - אע"פ שבמצב רגיל אין צורך לנהוג כך, כאן זה שונה -  "כי ה' אלהיך מתהלך בקרב מחנך"

ועוד, בקרב בני הנעורים בדור הזה היצרים תוססים (הדור הזה לאפוקי הקודמים, ולכהה"ל) ואין אפוטרופוס לעריות.

וע"כ בהיותנו מיישבים בפועל את ארץ הקודש, אנחנו צריכים להישמר בכל נדנוד איסור ח"ו... ולא להפר אפילו את הגדרים שאנחנו גדרנו.

וודאי וודאי שאל לנו בשום פנים ואופן לעבור על כל תג ותג בהלכה ח"ו, שזה יביאנו לאבדון והפך רצון ה' ממש

נו ברור... ו...? איך זה שבנות יהיו בגבעה זה חוסר צניעות?בוערתלארץישראל

נכון, שכחתי להוסיף את ההמשךמעוז אסתר לנצח

עם זאת, גם בנות שייכות במהלך הגאולה של יישוב הארץ.

וע"כ, לאור כל האמור, צריך למצוא את הדרכים הנכונות לפעול, מבלי לעבור על שום גדר ח"ו.

ומי שבאמת מקושרת לא"י תמשיך לפעול בכל הכוח בדרכים הנכונות

אני האחרונה שתחלוק על זה,הדובדבן שבקצפת

רק באתי להוסיף שצריך גם להיזהר שלא מרוב חומרות יתרות ותגים מומצאים נשכח את ארץ ישראל.

ההגדרה של גבעה היא לא 'מקום מפלט לגברים מהעולם המלא בנשים'.

ודאי שלאמעוז אסתר לנצח

אבל מי שבאמת רוצה לבנות את ארץ ישראל, ימצא את הדרך לבנות בצורה הנכונה תוך עשיית רצון לכתחילה ללא קולות.

ומי שלא רוצה באמת שלא יבוא, את הארץ בונים מתוך "כי רצו עבדיך את אבניה" שזה התיקון האמיתי לשורש הגלות (-"מאסו בארץ חמדה")

הלו!!!נער גדל

הרב יצחק זה הרב שלנו!! אם לא אל תחשבי אפילו על הגבעות וסעי לטיזי

לא הגבת נכון...מעוז אסתר לנצח

לא קשור, התכוונו שיש עוד רבנים.

ממש לא נושא לוויכוח...

אויש נו מה הקשר אבל?מתגעגעת...
אם היא לא הולכת בדרך של הרב שלך אז היא לא יכולה לפעול למען א"י וליישב גבעות?! זה שטויות ממש... ושלא תבין אני מאד אוהבת ומאמינה ברב יצחק. אבל זה פשוט לא קשור!
מדברים פה הרבה על חוסר צניעותמתגעגעת...
בזה שבנות יהיו בגבעה.. ובתמימות אנו שואלת. לא בהתרסה.. מה לא צנוע בזה??
שובמעוז אסתר לנצח

אין שום בעייה בבנות לבד (כשאין חשש מצד האויב)

הבעיה היא בגבעה מעורבת ל"ע

^^מעוז אסתר לנצח

יש לא מעט יתרונות לעניין, בראש ובראשונה העובדה שזה מוסיף עוד כמה עשרות נפשות פועלות.

וכן לא צריך לומר שיש לבנות יתרונות רבים בתחום הארגון וכו' (ע"ע סבב המשפחות בגאול"צ לפני שנתיים או השבת המקצועית שהרימו במ"א לפני חצי שנה...).

אבל. גבעה שיש בה רק קבוצה של בנים וקבוצה של בנות זה לא אפשרי בשום אופן.

אפילו כאשר יש הפרדה פיזית מלאה - הקבוצות ממוקמות במיקומים שונים ומרוחקים בתוך הגבעה (כמו שהיה ברמה תקופה) - גם אז מכורח המציאות נוצר קשר טכני הכרחי, שעשוי בקלות לגלוש אל מעבר לזה.

יש אפשרות עקרונית של בנים - משפחה - בנות (כמו שיש עכשיו בגאול"צ - פחות או יותר), ואז כל הקשר עובר אך ורק דרך הזוג הנשוי.

אין ספק שזה הרבה יותר טוב, אבל גם אז זה עלול להגיע למקומות לא טובים.

עקרונית זה אפשרי אם מסדרים את הכל נכון, ואם נמצאים תמיד עם יד על הדופק.

אפשרות נוספת ובעקרון הכי טובה מצד הקדושה, היא גבעה רק של בנות.

אבל לרעיון כזה יש כמה חסרונות בולטים- חוץ מקושי טכני לנהל גבעה באופן כזה (בנות לא יכולות להרים בית, עם כל הכבוד..), עלול להיות מסוכן מאוד שקבוצה של בנות תישן לבד כמה מאות מטרים מיישוב יהודי ועוד כמה מאות מכפר ערבי...

לזה דווקא יש פתרון- מקום שאין בו חשש מחדירה מהסוג הזה.

מעוז אסתר למשל אצלנו אין ערבים, ובדואים לא באים לפגוע ב"ה (רק לגנוב...)

וכאן מגיעים לאפשרות הרביעית, שהיא מה שיש בגבעתנו הקדושה בפועל: חלוקת ימים.

בחלק מהימים הגבעה של בנות, ובחלק לא.

אמנם נשמע על פניו שזה דורש הרבה מאוד קשר טכני בין הקבוצות המיישבות, אבל למעשה אין שום קשר בפועל בין הצדדים.

מעט התיאומים הטכניים הנדרשים נעשים בין שני נציגים בלבד ואך ורק באמצעות הודעות SMS (מסרוני"ם בלע"ז) טכניות ותמציתיות.

מובן שגם בצורה הזאת חשובה מאוד היד הקבועה על הדופק, לוודא שלא עוברים שום גבול ח"ו (יש לציין שע"פ רוב נקבעים כללים מחמירים הרבה יותר מכללי ההלכה "היבשה" ע"מ לגדור גדר של קדושה ביישוב ארץ הקודש).

גם כאשר אחת הקבוצות היא קבוצה שהגבעה היא ביתה האחד והקבוע ההסדר הזה הוא אפשרי, כמו שהיה בגאול"צ בתקופת "רץ כצבי" - יום אחד היה של הבנות מגאול"צ-ח"מ ולבנים היה יום מנוחה (וכל החבר'ה שמחו בזה בסתר ליבם למרות שהיה נורא נחמד לרטון עלזה בכל הזדמנות...).

תודה רבה... ממש מסכימה עם רוב הדבריםמתגעגעת...
אשריך. ההשקעה בתשובה הייה ניכרת
אותך. צריך. בישיבה.נחמיה17

מה אתה עושה בכלל מחוץ לישיבה היום?!

לא כי אתהמעוז אסתר לנצח

ועוד באחת בלילה

לי יש אישור ממרןנחמיה17
וגם כאבי בטן בלילה. אל דאגה הבוקר קמתי כמו בייניש טוב אחרי ליל שישי.
ל"ע...מעוז אסתר לנצח

גם לי יש, דרך אגב.

אבל חדל נצלו"ש במיידי

טוב. אשריךנחמיה17
גיט שאבעס.
ממש לא. ח"ו! . לא צנוע !עף על עצמו

אם...ננח...

זה רק בנות ברור שאלתי ת'רב דב ליאור בנושא הוא אמר לא לעלות פחות מ3 בנות זה לא מתאים מכל הפחנות! אבל 10 בנות... זה מבורך ואמן שזה יקרה במהרה...צוחק וכן מי שלא יכולה או לא רוצה לעלות יש פול דברים לעשות למטה...מגניב קדימה ארץ ישראל מחקה....רמקול

מצד מה לא לעלות פחות מ-3?מעוז אסתר לנצח
עבר עריכה על ידי מעוז אסתר לנצח בתאריך ג' בטבת תשע"ח 21:57

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך