בקרתי ב"מרכז פרס לשלום" ההולך ונבנה ביפו. ממש "חלק בעולם הבא"
בקרתי, במסגרת עבודתי, ב"מרכז פרס לשלום" ההולך ונבנה ביפו. הכל ממש כמו "עולם הבא". אסביר את דברי.
בקומה השלישית נמצאת קומת המשרדים של ה"מרכז". כל הקירות של כל המשרדים, כולל של הנשיא פרס, עשויים זכוכית בלבד. אתה עומד בקצה הקומה, ויכול לראות את כל הפקידים והפקידות הצפויים להיות בחדריהם, כולל את הנשיא פרס, מה הם עושים וכו'. ממש "שקיפות" מוחלטת. מי שחושב שזה מקרה בלבד, לא מכיר את נשיאנו. אין מקרה אצל מר פרס. ה"שקיפות" הזו, באה להוציא מלב המבקרים את ה"חתרן בלתי נלאה" (שכזכור, הכנוי שהדביק יצחק רבין על פרס) החתרן שמלאכתו בסתר, בשקט , במחילות גנוזות תחת פני האדמה וכדומה.
אכן, שקיפות ראויה לציון. אלא מה ? – מאמץ רב הושקע שמה שמדובר בחדרים, לא יגיע לאזני הנמצאים מחוץ לחדר. בניגוד ל"שקיפות" של המעשה, הושקע מאמץ באי-השקיפות של הדבור. שקיפות המחשבה – מובן מאליו שלא יכולה להיות קיימת כלל.
נזכרתי מה שכתוב בספרים קדושים על ה"גן עדן" והגיהנום. הנשמות פוגשות את כל מכריהם וידידיהם מהעולם הזה. ושם ב"עוולם האמת" הכל הכל שקוף. הכל מה שהיה בעולם הזה – שקוף וידוע לנשמות, לכל הנשמות. מה עשיתי ? מה דברתי ? ומה חשבתי ולא דברתי ? – הכל.
אז אם אני פוגש שם את מכרי, ובעולם הזה, עשיתי להם טוב, דברתי עליהם טוב, וחשבתי עליהם טוב, זה ממש "גן עדן". אולם, אם אני פוגש שם את מכרי, ובעולם הזה, דברתי עליהם רע מ"אחורי הגב" או חשבתי עליהם רע , תוך כדי חיובים ו"הצגה" כאילו אני החבר הטוב ביותר שלהם, אין "גיהינם" מזה.
אז כדאי לעשות טוב, לדבר טוב ולחשוב טוב – הכנה טובה לעולם הבא. ועוד משהו, "גן עדן" וגיהינום, אינם עונש על מה שעשינו כאן. זו תוצאה של מה שעשינו כאן. אנחנו מכינים לעצמינו את חיי ההמשך שלנו. לא כך ?