עזרה לילדה בכיתה ג מבחינה חברתית?משפחת הדובים
הבת שלי בכיתה ג, אנחנו גרים בישוב קטן והיא נוסעת לביס באזור. היא בכיתה עם עוד 2 בנות מהיישוב בנות שהן מגיל 0 ביחד כל הזמן אחת אצל השניה ממש כמו זוג יונים...
היא כל הזמן רוצה ללכת בצהרים אל החברות הללו אבל הן כל הזמן דוחות אותה מסיבות שונות למה הן לא יכולות.
בכיתה השניה יש עוד 4 בנות מהיישוב אבל בתי לא מעוניינת בקשר איתן כי היא כל הזמן רוצה רק לשחק עם אותן 2 בנות שלא מעוניינות לשחק איתה. הן כן יבואו אלינו לשחק איתה כשאחת מהן לא נמצאת.. לחברות מהכיתה כמעט לא יוצא שהיא הולכת אליהן כי הן גרות רחוק. אני אתחיל לקחת אותה יותר לחברות מהכיתה אבל היא צריכה פתרון ביישוב. אציין שיש בישוב עוד בנות שהולכות לבתי ספר אחרים אבל גם היא לא מתחברת אליהן.
אציין שביתי ביישנית מגיל צעיר כך שזה לא דבר חדש. אני לא אוהבת להתערב ולעזור חושבת שנכון לתת לה להתמודד אבל הן ממש מכאיבות לה וקשה לה וגם התחילה לאכול הרבה סוג של אכילה רגשית...
טיפים מה יעזור לה?
תודה!
כואב...מתואמת

יש סיכוי להעביר אותה לכיתה המקבילה בשנה הבאה?

נשמע שהיא לא מסוגלת/רוצה להתחבר עם בנות שלא לומדות איתה בכיתה, אבל מצד שני - שתי הבנות שבכיתתה כעת לא מעוניינות להכניס אותה לחברותן...

לא יודעת מה להציע עוד...

מוכר לי מאוד מאודבת 30
אין לי ממש פתרון להציע...
אולי בכל זאת לנסות להזמין ילדות שלומדות הבי''ס אחר.
אולי ליזום פעילות לכל ילדות כיתה ג' אצלכם בבית פעם בשבועיים או חודש.
נניח מסיבת ראש חודש, או לימוד כלשהו, או תפילה בשבת בבוקר , ולעשות את זה אטרקטיבי ככל האפשר שיגיעו בנות . דרך זה אולי בנות יתרגלו לבוא אליה וגם זה יתן לה דרך להתחיל לשחק איתן- מיד אחרי הפעילות.
לפי תגובתיך, הכותרת לא מפתיעהסודית
טוב, תעזבי אותי בשקט כבר.בת 30
הבנתי שאת לא מסכימה איתי אבל מה שאת עושה עכשיו זה מוגזם.
אין לך מושג מה קורה אצלי בבית.
וההנחה שלך שבגלל שאני חושבת שלא נכון לייחס לילדים מידות רעות אז לכן לילדה שלי קשה מבחינה חברתית היא הנחה הזויה, טפשית ומופרכת.
הדיון איננו על הילדות שלך אלא על התגובה הנכונהסודית
למצב
ההתנהגות של שתי הבנות, שדוחות ומעליבות ילדה כשהן זוג נגדה אבל מתחברות אליה מדי פעם ומחדשות אצלה ציפיה לקבלה-
התנהגות מכוערת. נקודה.
יפה.בת 30
התנהגות מכוערת.
זה בדיוק מה שאני אומרת.
התנהגות מכוערת לא הופכת אותן לילדות עם מידות רעות.
צריך להגיד, להסביר, לכוון.
לא לשים תווית של ילדה רעה אלא להגדיר שזו התנהגות רעה.
זה לא כ"כ קשור.ד.

מדובר בשתי ילדות, שהן רגילות לשחק אחת עם השניה מילדותן, אז הן דוחות בתירוצים שונים את מי שמנסה "להידבק" אליהן. זו תופעה רגילה לגמרי.

לא ילדות שמעליבות, לפי התיאור, אלא לא מעוניינות בחברתה כשהן ביחד.

כשהן לא ביחד, אז "מתפנה" המקום, ואז יש לה מקום חברי עם מי שנשארת.

לא שייך להסתכל על זה כעל אדם מבוגר, ש"מנצל" את השני כשצריך אותו.. זה בכלל לא על המישור הזה.

והן ממש לא בגדר של להבין כאילו "מחדשות אליה ציפיה".

ההעברה הזו, מעולמם של מבוגרים, אינה שייכת כלל לנושא של חינוך.

[וההרגל להגדיר במילים קשות התנהלויות שלא באות מכוונות כאלה, עלול "לזלוג" גם אל ילדים, ו"לחנך" אותם להיות ביקורתיים ו"קטלניים" כלפי הזולת, כאילו לשם-שמיים. מהתנהלות כזו, שהופכת לאופי, יהיה קשה להיפטר בהרבה ח"ו, מאשר מבעיית ילדוּת של "דחיה" של מישהי שנכנסת לתוך חברוּת קיימת]

סליחה שאני מתערבתבארץ אהבתי
אבל לכתוב מעל גבי הפורום תגובה כזאת ש'מאשימה' אמא בקשיים של ביתה, זה נראה לי לא שייך וממש פוגע.
חוץ מזה שממכלול התגובות שכתבה 'בת 30' בפורום אני חייבת לציין שיש לה המון חכמת חיים ואני לומדת המון מהתגובות שלה על חינוך...
אני מניחה שלא התכוונת לפגוע, לפעמים בכתיבה אנחנו ממהרים יותר לכתוב את הדעות שלנו ולא חושבים איך זה יתקבל על ידי הצד השני. ואני מקווה שאני לא פוגעת פה בך בטעות, רק מנסה להאיר לתשומת לבך...
הורה איננו אשם, הורה הוא אחראיסודית
מכיוון שכולכן רואות בעין יפה את ההתנהגות של שתי הבנות, הדיון מוצה.
אם זה מה שאת אומרת אז לא הבנת כלוםבת 30
אף אחת פה לא חושבת שההתנהגות של הילדות היא נהדרת ומקסימה.
אבל כולם מבינים שזו התנהגות שיכולה להיות אופיינית לילדות בגיל הזה ושהיא לא מעידה על אופי לא טוב.
ולכן יש התנגדות לאמירה שלך שיש להן מידות לא טובות. כי זה לא ענין של מידות אלא של מעשים.

וחוצמזה שאני לא הצלחתי לראות מה הקשר בין זה לבין הילדה הפרטית שלי. הרי אני תיארתי ילדה שקצת קשה לה חברתית, ולא ילדה שמתנהגת לא יפה לחברות. נהיה פה קצת סלט.
לצערי הרב הבנתי גם הבנתי...סודית
נראה לי לא כל כך הגיוני לדבר על חינוך למידות טובותבארץ אהבתי
ובמקביל לכתוב תגובות פוגעות לאנשים. בלי קשר לדיון הענייני, לא חושבת שיש מקום בפורום כזה לכתוב לאנשים הערות שתוקפות את אופן החינוך שלהם (ובטח בלי להכיר מקרוב...).
זה הענין..ד.

הפעם עברת כל גבול, זה פשוט לא יאומןסדר נשים

מסכים.ד.

וואו כל כך כואב , מכירה מקרוב לצערי סחלב
מתחברת למה שאמרה בת 30, ליזום פעילויות אצלכם בבית עם בנות אחרות וכך לעזור לה לפתח חברויות חדשות. משתמע שאולי יש לה חוסר במיומנויות חברתיות... אולי כדאי לעזור לה בזה קצת.
לקח לי הרבה זמן להבין למה הבת שלי רוצה לשחק דווקא עם הילדה שמשפילה אותה כל הזמן. חברתי האירה את עיניי, שיש אנשים שנמשכים דווקא למי שדוחה אותם. מי שדוחה אותם נראה שווה ואטרקטיבי, אך עליה וקוץ בה, הם נפגעים שוב ושוב.
גם שמעתי פעם שמספיק חבר אחד כדי להוציא ילד מבדידות חברתית, אולי על ידי ניתוב לבנות אחרות היא תוכל לפתח חברות קרובה עם מישהי אחרת. כי כרגע היא כביכול גלגל שלישי לזוג היונים וככל הנראה זה לא יוכל להסתדר בין שלושתן.
וכמובן להעצים אותה בבית המון, זה שהיא נדחת על ידן כל הזמן די רומס לה את הדימוי העצמי. וילד עם דימוי עצמי נמוך, מפתח ביטחון עצמי נמוך וכתוצאה מזה ילדים אחרים עוד יותר דוחים אותם.
אני מדברת מנסיון מר של כמה ילדים שלי...

שיהיה הרבה הצלחה!
יש אצלכם עוז? היא הולכת?44444
יש אצלכים עוז? היא הולכת?44444
אם אין, אולי כדאי לדחוף אותה ללכת שנה הבאה לבנ"ע וכך תכיר עוד חברות וגם יביב להן יותר דברים משותפים וזה יקל עליה להתחבר אליהם.
את נהנית לבלות בחברת הילדה שלך?סודית
ילד שואב ביטחון עצמי מההורה.
אם אין לו הוא מתחיל לחפש "אישורים" מחברים.
מציעה לך לעשות פעילויות כיפיות עם הילדה ולהגיד לה שאת מבקשת שלא תתחבר עם השתיים האלו כי אין להן מידות טובות.
הייתי מערבת את המחנכת..טולית
ומבקשת שתקיים שיעורי חינוך בנושא חברות וכו'..
או אפילו שתעשה מבצע בכיתה ..
הילדה שמכבדת הכי הרבה בנות תזכה ב...
הילדה שתשחק עם הכי הרבה חברות בהפסקה תהיה מצטיינת השבוע וכו'..
ובמקביל לבקש שהמחנכת תשוחח עם אותן בנות תוך כדי ונטילציה מה הם היו מרגישות אילולא.. ולבקש מהבנות לקבל אותה יותר וכו'...מתוך שלא לשמה ...
בהצלחה רבה!
למחנכצ במקומות כאלה יש המון כוח, נצלי זאת...
ממה שהיא כתבה 2 החברות לא עושות שום דבר רע.44444
מי אמר שאין להן מידות טובות?
זכותן לשחק עם מי שהן רוצות. זה לא שהן פוגעות או מעליבות את הבת שלה.
הבעיה העיקרית בעיני שהן שלישיה ומבחינה חברתית44444
שלישיה זה מתכון לצרות, גם אצל מבוגרים, כלשכן בנות בכיתה ג'.
באמת? להיות חברה שלה פעם כן פעם לא?סודית
בעיני זו לא מידה טובה
הן ילדות בנות 8....בת 30
לא צריך לקטלג התנהגות ילדותית בתור מידות לא טובות
עצוב שאת חושבת שגיל 8 אינו גיל חינוךסודית
לא מתחילים לחנך בגיל ההתבגרות. מחנכים עד גיל ההתבגרות.
אין לה מידות רעות אלא היא עדיין לא רכשה את הטקט44444
לעשות דברים בצורה יפה.
גם מבוגרים הרבה פעמים רוצים להיות עם בן אדם מסוים ולא עם אחר. זה לא רע כל עוד הם לא מעליבים ופוגעים בו.
פשוט יש להם את האקט לעשות את זה יפה. זה נרכש עם הגיל.
הן לא מעליבות את הבת שלך, לא פוגעות בה והן אפילו משחקות איתה.
הן פשוט מתחברות יותר אחת לשניה.
אגב שלישיה, מבחינה חברתית זה ידוע כמצב בעייתי44444
בדיוק מהסיבה הזו.
אני זוכרת שהייתי בי"ב הזהירו אותי מללכת לדירת שרות שיש בה 3 בנות מהסיבה הזו.
את מצחיקה.בת 30
ברור שצריך לחנך בגיל הזה.
אבל לבוא ולהגיד על ילדה אחרת שיש לה מידות לא טובות זה לא קשור פה.
על ילד שלא רוצה לכבד מהביסלי שלו תגידי שיש לו מידות רעות?
על ילד שמנסה להשתמט מלעזור לסדר את החדר תגידי שיש לו מידות רעות?

זה בכלל לא מינוח נכון להשתמש בו אצל ילדים. אפשר לומר שהמעשה הוא לא טוב, לא נעים, לא נכון. אבל לא להשליך את זה על המידות של הילד.
תפקידנו לחנך,ללמד, להטמיע מה כן נכון וטוב- על מנת שבהגיעם לבגרות הם יהיו בעלי מידות טובות.
אגב, להגיד לילדה דבר כזה על חברותיה לכיתה זה גם גובל במעשה לא ראוי כ''כ.
תודה לכולם!!משפחת הדובים
יש לנו עוז והיא ממש אוהבת ללכת. אני כל הזמן אומרת לה שתמצא לה עוד חברות מהשבט ותתחבר אליהן כי היא לא נהנת עם 2 החברות הנל... מקווה שלאט לאט תפתח לעוד ילדות. אבל היא כל הזמן חוזרת על זה שרוצה לשחק רק עם אותן 2 בנות.
הקושי זה שאני רוצה לחבר אותה לבנות ביישוב ולא מהכיתה כך שאשמח לעוד תובנות.
תודה רבה!

יצא לך לדבר על זה איתה?בת 30
לשקף לה את ההתנהגות שלהן?
להסביר לה את הענין... שלא תימשך רק אליהן.
אבל כתבת שהן באות אליכן לפעמים, לא?נועוש9

יכול להיות שבאמת טכנית פחות נוח להורים שלהן להזמין אליהן

לא השתכענתי, אבל הבנתי איך נוצרת תופעה כזוסודית
כשהורים חושבים שבגיל 8 אין מידות רעות.
אני הפותחתמשפחת הדובים
לא אמרתי שבגיל 8 אין מידות לא טובות. ואפשר לדבר גם בצורה מכובדת יותר. תודה
קשה להיכנס לתוך זוגמתנת חינם

הייתי ממליצה להסביר לה את הקושי לזוג חברות לצרף עוד חברה,

קל יותר לתקשר עם ילדה אחת, עם 2 זו אומנות וצריך יכולת חברתית גבוהה לזה,

לא בטוחה שבנות בגיל 8 מסוגלות לזה.

עובדה שהן באות אליה כשאחת לא נמצאת.

אז  הבעיה היא לא הבנות והיכולת שלה לתקשר איתן אלא עצם הכניסה למערכת היחסים ביניהן.

כן חשוב שהיא תמצא חברה אחת טובה,

תסבירי לה שזה יהיה לה טוב.

מצחיק לומר,

אך אפשר להסביר לה שיש כל מיני סוגי חברות - 

יש חברות טובות, 

חברות נפש,

חברות למשחק,

חברות להכנת שיעורי בית וכדומה.

חברה טובה היא בד"כ הכל יחד,

אך הן יכולות להיות חברות לכיתה ולא חברות ביישוב.

או בדרגת חברות פחות ממה שהיא מצפה,

וממילא האכזבה תקטן.

נסי ליזום ביקור אצל שכנה/חברה שלך ביישוב שיש לה בת בגיל פחות או יותר זהה,

ונראה לך שיש להן מן המשותף,

וקחי אותה איתך.

אני בטוחה שאחרי 3-4 פעמים הן תתחברנה יותר.

היא כתבה לי, לא לך...בת 30
ובאמת אפשר להתבטא בצורה יפה יותר...
בהצלחה עם מסיבות ראש חודש וכדומהסודית
את ביקורתית, הא?בת 30

מי שחושב אחרת אז ברור שזה יוביל לדברים לא טובים...

יכול להיות שבגיל 8 יש התנהגויות רעות. ילדים, ועוד יותר ילדות, הם אלופים בלהיות רעים לפעמים. מה, הילדים שלך תמיד צדיקים כלפי כל החברים?
אבל זה לא אומר כלום על המידות המהותיות שלהם.
אוי ואבוי אם הורים ''ידביקו'' לילד, שלהם או של מישהו אחר תווית של ''מידה רעה''. ''הוא קמצן'' ''הוא אכזרי'' ''הוא שקרן''.
זו תהיה נבואה שח''ו תגשים את עצמה.
א-ב בחינוך זה להתיחס למעשים של הילד ולא לייחס את המעשים הלא טובים למידות מהותיות. לא ''אתה שקרן'' אלא ''שיקרת''. לא ''אתה אכזר'' אלא ''מה שעשית הוא ממש לא טוב. פגעת, העלבת וכו'.''
אגב, גם לטוב עדיף כך. לא ''אתה צדיק'' אלא '' כ''כ יפה וחשוב מה שעשית עכשיו''.
לכל ילד יש תכונות חלקן טובות חלקן פחות. ותפקידינו לחנך אותו בהתאם לתכונותיו.
אבל ''מידות'' ו''תיקון ''מידות'' הם מושגים ששייכים לעולם של יהודים בוגרים. לא לילדים.
מבינה מאיזה חינוך מגיעות כאלו ילדותסודית
תגובה מכוערת ולא קשורה.בת 30
למה את חושבת שלהגדיר ילד עם מידות רעות יעזור לו להשתנות?בארץ אהבתי
אם ילד ידע שההתנהגות שלו היא כי הוא עצמו עם מידות רעות, זה יותר יגרום לו להשתנות מאשר אם ידברו איתו על המעשה שלו?
לי נשמע שברגע שמגדירים את זה כמידה רעה זה מייאש לגמרי משינוי, כי 'זה אני ואין מה לעשות, אלו המידות שלי'.
מההיגיון שלי וגם מהניסיון שלי (כאמא צעירה ואחות גדולה למשפחה ברוכה) השיטה של 'בת 30' הרבה יותר יעילה...
קצת הבנת הנקראסודית
לא הצעתי לאמא דובה להגיד לבנות הפוגעניות אתן בעלות מידות רעות.
כן הצעתי לה להסביר לבת שלה שההתנהגות שלהן כלפיה אינה נובעת ממידות טובות ולא כדאי לה להתחבר עם כאלו חברות. יש מספיק ילדות אחרות שהיא יכולה להתחבר אליהן מבלי להיפגע מהן.
חבל שכולכן ישר משליכות על הבנות הפרטיות שלכן.. ויוצאות להגנת זוג הבנות הפוגעניות.. זה אוצר משהו על המגיבות..זה מה שמביא אותי למסקנות מצערות
הבנת הנקרארפואה שלמה
את צודקת, שאמא שנהנית מחברת הבת שלה ומקדישה לה זמן לפעילויות, תעלה לה את הביטחון העצמי ואז יהיה לה קל יותר למצוא חברות.
את צודקת, שההתנהגות של זוג הבנות פוגעת בבת של משפחת הדובים וכדאי לה לא להיות איתן בקשר בכלל, מאשר לצפות ולהתאכזב כל פעם מחדש.
אבל לא בטוח שאת צודקת בעניין המידות.
יכול להיות שזוג הבנות נהנות מהרגשת עליונות על ה"דובה הקטנה" ואז באמת מדובר במידות לא טובות.
אבל יכול גם להיות, שהן שתי חברות מאד טובות וקרובות, והן רוצות זו בחברת זו בלי הפרעות.
בגיל שמונה הן עשויות להתקשות להסביר את זה לבת השכנים, שאין לה ידידת נפש ולא מבינה שהיא מפרחעה לזוג בשיח ובחברות שלהן.
בהחלט האם אחראית לשקף את המצב לבת, להעלות לה את הביטחון העצמי, לעשות איתה דברים כיפיים שלא תשקע בעצבות, אבל קחי בחשבון שאולי היא עושה זאת ולא רואה פירות!
לאמא דתראיבהנחה שאת משקיעה בילדה את הנשמה ,יכול להיות שאת הפירות תראי רק בעוד שנה שנתיים.
בינתיים אל תצטערי זו בעיה שלרוב נפתרת כשהילדים גדלים ורוכשים עם הזמן מיומנויות חברתיות.
כן. לזה התכוונתי בגדולסודית
אבל אני עדיין חושבת שיש בהתנהגות של השתיים האלו משהו מנצל, אחרת לא היה כואב כל כך לאמא דובה.

"פעם חברה שלך פעם לא לפי מה שטוב לי"
סודית, כשאת כותבת בפורום תביאי בחשבוןרפואה שלמה
שאולי אחת מהמשתתפות הייתה בסיטואציה מצידה השני..
למשל אני..

יש לי ידידת נפש מכיתה א'.
ביסודי לא נתנו לאף אחת להדחף בינינו.
בתיכון הייתה בחורה קצת דיכאונית שהחברה הטובה שלי ריחמה עליה, ובגלל המידות המאד טובות שלה הפכנו שלישיה..
לא אהבתי את הגלגל השלישי
לא אוהבת אותה גם כיום..
היא לא יודעת. אני מראה לה פנים טובות.
את ידידת הנפש שלי אני אוהבת באמת ובתמים.

אבל נכון שמעולם לא התחברתי לחברה בצורה מנצלת פעם כן פעם לא. זה מכוער.
וכן.. בגיל 8.. יש כבר עניין של מידות..
הייתי בסיטואציה הזו בגיל 5סודית
ועד היום זוכרת...
אם אמא שלי לא הייתה מסבירה לי שזה לא טוב בשבילי, זה היה נמשך גם עד גיל 8.
למזלי אמא שלי כן התערבה
ושנה אחר כך התחברה אלי ילדה נהדרת. עד היום אנחנו חברות טובות טובות!
בשנה הזאת אמא השקיעה בי המון.
זה כל כך חשוב בשביל ילד השיקוף של ההורה , התמיכה, האימון שתמצא חבר טוב כלבבך.
זו תשובתי לשואלת.
מקווה שהפעם לא תיכנס בי בת 30, אבל גם אם כן, כתבתי מה שחשבתי.
אין לי שום ענין להיכנס בךבת 30
את זו שעשית את זה פה.
ואני גם בכלל לא חולקת על רוב מה שכתבת.
רק על ההגדרה של מידות רעות אצל ילדות.
לא נכנסתי באף אחת אישית. דמיינת מסקנהסודית
על הבת שלך, ויצאת להתקפה.
אין לי עניין לא בבת שלך, ולא בך.

בי
צורת הסקת המסקנות שלך מאוד משונה.בת 30
בהצלחה.
תרגעי. לא הסקתי לגבי הבנות שלך.סודית
כך שהמסקנות שלי לא נוגעות אליך. בהצלחה גם לך
תגידי, את בסדר? למה את תוקפת אישית אישה שאת לא מכירה?גב'אחרונה
זה לא יפה ולא מכבד אף אחד!
בעיה כאובהד.

לדעתי כן כדאי קצת "להתערב ולעזור". קשה לה להתמודד לבד.

את יכולה אולי להסביר לה, שהבנות האלה אוהבות גם אותה - עובדה שכאשר אחת לא נמצאת, השניה מגיעה.. אבל בגלל שגדלו ביחד מאז שהיו תינוקות, הן רגילות להיות אחת בחברת השניה, ושכדאי שתהיינה עוד חברות.ולהגיד לה, שהיא תראה שאחרי שתתרגל לעוד בנות - היא תרצה אותן לא פחות (רציונאל של תקוה..).

מה שהצעת, שתקחי אותה לחברות מהכיתה שלא גרות קרוב, זה טוב.

אם היא תרגיש נעים עם החברות הנוספות, יש להניח שגם הביישנות תהיה פחות חדה.

גם העצות שהציעה "בת 30", בהודעתה הראשונה, נראות עצות טובות (כמו רבות מהעצות שלה בד"כ..)

עוד נק':חשוב לטפל בהפרעת האכילה הרגשיתרפואה שלמה
ש"חברות" גורמות לה.
בהצלחה בכל
היא תפרד מהן ותמצא חברה טובה
תשארי רגועה. בעז"ה הכל יסתדר.
שלוש זה מספר בעייתי..אמא_מאושרת
זה תמיד שתיים מול אחת
לא קראתי את כל השרשור, אבל ממה שראיתי שכתבת, למה לא להעביר אותה לכיתה המקבילה? שם הן יהיו חמש, וזה גם מספר נוח יותר חברתית וגם נותן לבת שלך יותר מבחר של בנות להתחבר אליהן.
וגם לפעמים מאפשר לילדה להתחיל דף נקי וחדש ולהביא את עצמה חברתית בצורה שלא הצליחה עד כה..
תודה לכולם!!משפחת הדובים
היא לא רוצה לעבור כיתה מאוד אוהבת את החברות מהכיתה (לאו דווקא את 2 הבנות)
לכן החלטתי בגלל שלא מנסה להתחבר לבנות מהשכונה שאוריד לחץ מהעניין וכל שבוע אני נותנת לה אפשרות ללכת לחברה מהכיתה (לא מהשכונה) ישר אחרי ביס ואני מרגישה שזה מרגיע אותה ולא צריכה לבכות כל צהרים שאין לה חברה ללכת אליה מהשכונה... ומקווה שלאט לאט יהיה לה ביטחון להתחבר לחברות מהשכונה.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך