אני עושה שר"ל בתיכון, עשינו את זה כמעט לכל הכיתות מז-יא, כולל כיתות חנ"מ, כיתות מופת וכיתות ממש חלשות ובכולם זה היה מוצלח ב"ה!!!
אז החלטתי לשתף עוד אנשים...
אז יש פה תבסיס והרעיון זה שההכנה היא אותה הכנה, אבל בפועל אפשר לשנות לפי רמת השבט...
מטרת הפעולה: ללמוד בכללי כמה שיותר דברי תורה על פסח בצורה שתהיה חוויתית ולא מעיקה.
מהלך: מכינים מעין הגדה קטנה לכל אחת עם מעט דברי תורה לפי נק´ ציון חשובות באגדה (נגיד-מה נשתנה, 4 בנים, השירים של הסוף וכו´...) וגם חידות נחמדות (תשבץ, ציורים וכו´...)
אני עשיתי דף על 10 המכות,עם מדרש כל מכה למה באה, וליד זה קומיקס על כל מכה (שקיבלתי ממדריכותי בניצנים!)
ואז... הולכים לפי הקדש ורחץ, במשחקים נחמדים, ובין לבין מגיעים לקטע שיש עליו ד"ת באגדה, ואז מקריאים אותו משם.
דוג´ למשחקים (כמובן שגם זה בשטח יכול להשתנות לפי רמת השבט, ובכל כיתה לעשות משחקים אחרים):
יחץ- אפשר סתם לשחק משחקים של 2 קבוצות או משו בסגנון...
מגיד-לספר את סיפור ההגדה בלי המילים "כאילו", "ו", "כן", "לא", "שחור", לבן" או מה שבא לכן...
להציג 2 מצרים מדברים על המכות במשפטים לפי א"ב
להציג את משה מבקש מפרעה לצאת ממצרים, והכל רק תוך כדי שאלות וכו´ כיד הדמיון הטובה...
מרור- לטעום דברים בעצימת עיניים ולזהות מה זה. (חמוץ, מתוק, מלוח וכו´...)
כורך-אפשר אולי לשחק משחק השוקולד, ובמקום ללבוש בגדים צריך לכרוך כריך או לארוז חבילה בשביל לצאת ממצרים כאילו...
צפון- לשחק חם / קר ואז מוצאים ת´אפיקומן... אפשר שהאפיקומן יהיה כתב חידה של פפירוס בכתב מצרי עתיק על איך שהם סובלים מהמכות . האפיקומן יכול להיות גם סתם כתב חידה על משמעות האפיקומן/משמעות המצה ומה היא מסמלת לנו וכו´... כיד הדמיון הטובה ולפי הצורך והמקום...
הלל/נרצה- לשיר שירים לפי מילים בקבוצות. נגיד לפי המילה "אביב", כל קבוצה בתורה אומרת שיר עם המילה הזו.
לבחור שיר וכל קבוצה בתורה אומרת מילה מהשיר, עד שנתקעים איפשהו...
לשיר ביחד שיר ואז לעשות כאילו מנמיכים ת´ווליום וכל אחד צריך להמשיך לשיר בלב, ואז מגבירים ורואים מי לא היה מתואם...
זהו בעקרון... אם יש לכם דברים להוסיף ולהחכימנו-נשמח!
אפשר גם לעשות משחקים על 10 המכות-
צפרדע- תחרות שלושת הרגליים (תחרות ריצה בין זוגות, שכל זוג קושר 2 רגליים אחת עם השנייה, ואז הם ביחד 3 רגליים...)
סתם לקפוץ בשקים, מרוץ שליחים או משו בסגנון, קפיצות צפרדע, תחרות קפיצה לגובה וכו´...
ערוב- מילים מבולבלות על בע"ח.
טמפה טמפה בחיות.
משחק שכל אחד הוא שם של חיה ויש כסא ריק, מימין למישו, ומי זהכסא הריק לימינו קורא למשתתף אחר, וזה רק בשמות של החיות.
או על אותו כיוון אני יושב על הכסא (אין לי כח להסביר... מי שלא מכיר וזה מעניין אותו שימסר"ש).
ברד- להעביר קרח ולספר בדיחה מהר בלי לעזוב ת´קרח, או לחלק לכולם קרח ואז תחרות מי מחזיק ת´קרח שלו הכי הרבה זמן
חושך-פרה עיוורת
מקווה שזה יעזור למישו... באמת כדאי לנסות! זה יצא פשוט מעולה ב"ה, ולומדים מלא דברים תוך כדי.
כל הקטע זה גם שהמשחקים שלא דורשים הכנה מראש יהיו לכם בראש, ולפי הזמן והחשק מחליטים בשטח מה לעשות.
זה גם לא מהלך שנתקע, כי אם אתם מכינים הגדה מקסימום הם יקראו את זה בבית...