דיון: תופעת העישון בגבעות - מה דעתכם?אנונימי (פותח)

אני מכיר רבים רבים מהמאחזים והגבעות, שנוהגים לעשן.

ברור שהדבר מסוכן מאוד לגוף, וכבר נאמר בתורה: "ונשמרתם לנפשותיכם מאד", ובחז"ל: "חמירא סכנתא מאיסורא".

אם זה באירועים מיוחדים - אפשר להבין זאת, זה לא מזיק או משהו כזה.

אבל באופן כללי לעשן - מה ההיתר לדבר?

ובכלל, האם זה מצטייר טוב, שבגבעות מעשנים וכיו"ב?

מה דעתכם?

בדר"כ כל מעשן קבוע מתחיל מ'אירוע מיוחד'...בת-אליי
לעניות דעתי זה חילול ה' של ממש!אנונימי (פותח)

בס"ד

לא קשה לתאר איזה נבוכים אנשים חדשים שלא מבינים, שבאים למאחזים ורואים איך נערים שמבחוץ נראים צדיקים עם פאות וכיפות גדולות, ופתאום הם רואים שהם מעשנים. ולא נדבר על המיעוט שמקללים בעוד שפאות מתבדרות ליד אזנם וכיפת ענק עוטרת את ראשם!! - ממש חילול ה'.

זה מגעיל ומסריח..הוד':)
למה הם לא מתחשבים??הוד':)
[אין כזה דבר, חילול ה']רכס רמת מגרון
עשיתם מעישון כאילו זה סוף העולםאנונימי (פותח)

זה סתם תירוצים שאנשים לא באים בגלל עישון מי שלא רוצה לא חייב לעשן וזה גם לא צביעות להיות עם כיפה גדולה ופיאןת ולעשן

וזאת..ילץ
בדיוק הסיבה שאני לא מגיע לגבעות...!!
ויש מקומות שאפילו סמים..אוףףף אני לא מבין את זה : עיקר מגדלים פאות גדלות שזה יותר מימה שצריך..יענו מוסיפים..
ואת שאר המצוות?!! שככתם? עושים רק מה שקל? פאות, זקן, זה קל...!!
לקיים תמצוות כמו שצריך זה קשה!.

ואני לא מתנחל, ולא פנאט, אני פשוט אוהב את הארץ.. ולכן אני נלחם עליה!!
מישהו ניסה לשכנה אותי לגדל פאות, אבל אני אמרתי לו : שאחרי שאני אלך כל היום עם תפילים, וציצית בחוץ, ויקים את כל המצוות אני מסכים גם לגדל פאות.
ולפי שאני רואה את רוב הפנאטים, ולא, לא, בטלביזיה (שאין לי בכלל) בגבעות, הם מממש לא ככה, מקללים, מעשנים, ולפעמים גם מרביצים שלא בצדק..

זאת לא דוגמה של ילד יהודי דתי.

(עכשו אמורו לי שיש כאלה שאין שם מעשנים, אז ב"ה להם אני כן יגיע!!)

דברים, פרק ד' פסוק ט"ו.ילץ
איזה תירוצים מעפנים יש לך!קטיף שנית
אם אתה רציני ואתה שלם עם מה שכתבת למעלה-בוא איתי עכשיו להקים גבעה שלא מעשנים בה, שמניחים תפילין כל היום, מגדלים פיאות ובקיצור-עובדים את ה' באמת.

קל מאוד למצוא תירוצים למה אחרים לא טובים,אבל-בוא נראה אותך!
זה ממש נכון....הוד':)
אבל המאחזים היחידים שאין בהם אנשים מעשנים זה מאחזים שאין בהם אנשים בכלל-כמו גבעת האור לדוג'...
רמ"ג? 18?מעוז אסתר?קטיף שנית
ברמת מגרון אני יודעת שיש....הוד':)
נו, ואז?רכס רמת מגרון
בע"ה

חבר'ה, הגזמתם.

חיובי זה בטוח לא, וגם בהחלט לא הביטוי המושלם ביותר לגדלוּת בתורה, אבל לא צריך להגזים.

יש אנשים שמעשנים בכל מקום ובכל חברה. להשליך ולהסיק מהמעשה הזה על כל השקפותיה ואורח חייה של החברה- זה עוול בעיני.
לא לבוא למאחז בגלל שמעשנים בו זה כמו לא ללכת לירושלים כי לא כולם שם שומרים נגיעה, או ללכת לתל אביב כי לא כולם שומרים שם שבת, או לא ללכת לקרית ארבע כי לא כולם מניחים שם תפילין.

למאחזים צריך ללכת כי זה ההכרח כעת [את ארץ ישראל יש מצווה ליישב, לא ידוע על מצווה שאוסרת לשהות בחברת מעשנים]. אולי גם אחרי השהות במרחב נלמד להכיל את עמ"י כולו, גם את מי שמעשן.

זה מצטייר לא יפה? אז מה? אנחנו חייבים משהו למישהו? התדמיתיות החברתית שלנו צריכה להיות זכה ואמיתית, עפ"י הרצונות שלנו, לא עפ"י הרצונות החיצוניים של גורמים אחרים. מאמין שזה טוב? לך על זה, ושהעולם יקפוץ.

ובבקשה, צאו מהחשבונות הדתיים של אנשים, ואל תתערבו בדין שלהם עם א-לוקים.

בציפיית הישועה.

מסכימה איתך!!!בת-אליי
עיין באגרות משה חו"מ ח"ב סע"וואלאד
ותווכח שאין קשר בין עישון לאיסור ונשמרתם.
אפשר להנות להיות כל היום במאחז גם בלי לעשן....אנונימי (פותח)

בס"ד

אם העישון הוא מה שנותן חשק להישאר במאחז - אז חבל מאד...

יש הרבה דרכים להנות במאחזים גם בלי לעשן סיגריות...

ובעוון חילול ה' צריך להיזהר מאד (כמובן מכל עוון צריך להיזהר...אך חילול ה' זה חמור מאד!)!!!

התייחסתי לצד ההלכתי ותו לאואלאד
חוצמזה, בחלק מהמאחזים יש דברים יותר גרועים מחבר'ה מעשנים, וד"ל. פרה פרה.
מה זה הראשי תבות ד"ל??הוד':)
ודי לן (מספיק לנו)אנונימי (פותח)
וד"ל בדרך כלל זה ודי לחכימארעות =)

וד"ל - דתי לאומי?האריאלניקהנאמן
בע.הסנה-בוער
לה"ו.
זה עושה רושם נורא, נורא. וזה ממש עצוב. כי יש אנשים- ולא נלך רחוק, לשמאלנים- אלא דתי'ים נגיד מהערים.. שאין להם דיעה ממש על הגבעות, אבל אז פתאום הם שומיעם שבגבעות נוער מעשן!! אתם מבינים מה זה עושה להם?..
אבל, מצד שני- ואני לא אומרת שזה צודק, העישון הזה- אני די מבינה אותם. וילץ- דווקא בגלל מה שאמרת. כי כל אחד בגיל ההתבגרות צריך להרגיש מן מרד כזה. והם כאלו צדיקים, באמת. אז הם חי'יבים להריגש שלפחות במשהו אחד- די, נמאס. בא לנו להי'ות כמו נערים רגילים לפחות בזה, אחרי שכל העולם על הכתפי'ים שלנו, ויש לנו אחרי'ות כ"כ גדולה. כולם מסתכלים עלי'הם כמו מבוגרים שהולכים ובונים משהו חשוב. אז זהו, שהם בונים משהו חשוב, אבל הם בני נוער כמוני וכמוך.
ולגבי הפיאות וכיו"ב- זה כ"כ לא קשור. אם זה גורם לו להרגיש קרוב לד', או שזו מצווה שהוא מתחבר אלי'ה, שיעשה! ועוד משהו- הפיאות זה לא משהו רק של 'נוער הגבעות', צר לי לאכזב... אז אם אתה מחפש למה לא לגדל פיאות, יש המון סיבות, אבל קח את האלו האמיתי'ות...
על סמך מה הבאת את הניתוח הנ"ל?קטיף שנית
לא נראה לי שכל מי שמעשן בגבעות זה כדי להרגיש נורמלי
תאמתgust me

אני די מסכים שהתופעה הזאת בעייתית{כמו בערך כל ישיבה תיכונית ממוצעת שיש הרבה מעשנים}

אני חושב כמו שאמרו פה מקודם-איןם ענין של צביעות פשוט זה גם לדעתי סוג של מרד

לגבי התפילין כל יום-נתחיל בזה שרב אברום זצ"ל נלחם בתופעה הזאת.. למרות שיש מחלוקת כי יש רבנים שכן שמים כל היום

אבל רוב רובו של עמ"י לא שם כל היום וגם זה בעיתי

לגבי הפיאות-מנהג חסידות ותו לא{ואין דבר כזה חובה הלכתית לגדל פיאות.. לא להמציא דברים שלא כתובים.. זה מנהג יפה ואפילו טוב } ע"פ אחרי עצם זה מספיק מי שרוצה לגדל פיאות גדולות ולקח זאת על עצמו-אנא

לגבי הציציות בחוץ-ידוע הרי{בלי קשר לתכלת או לבן} שהאשכנזים הוציאו ציציות בחוץ והספרדים כדעת הרב עובדיה שיחיה אמרו להכניס אתם בפנים

לא בקטע הזה.הסנה-בוער

לה"ו.

פשוט נמאס לי שמסתכלים על נוער הגבעות כמו איזה אנישם שחי'יבים להי'ות מושלמים בהכל הם בני נוער, שמותר גם להם לטעות ולעשות שטוי'ות לפעמים.
ברור שיש לזה השלכות חמורות. אבל אני אומרת שגם הצד של המעשנים מובן.

יש יותר הרוגים מעישון מאשר מתאונות דרכים!!!!!!!!!חסידת בן זמרה
למה זה לא חיובי אני מבינה,תירא-אל

אבל למה זה כל-כך שלילי, אף אחד לא הסביר לי.

אוקי, אז זה לא יפה, ולא נראה טוב. ולא מוסיף הרבה להוד האישי והחברתי. בסדר. אבל בדיעאבד, זה כולה עשן שיוצא ונכנס- מה כזה סרט? ואם זה מבטע את יצר המרדנות של אנשים, במקום דברים גרועים יותר, אז למה לא? למה כולם פה קופצים?

זה לא שטויות! 10,000 מתים בישראל בשנה מנזקי עישון!אוריין

בס"ד 

ומי שמעשן סתם הורס לעצמו את הבריאות! חבל!

מסכים!!!ימין אמיתי
ו2000000000 מתים משפעת העופות.רכס רמת מגרון
בטח..אוריין
שנה ושנה נעשה לו כהיתר, אין צורך לפרט את הסכנה!!ימין אמיתי

בס"ד

בגלל שאנשים כ"כ רבים כבר רגילים לעשן, זה נראה בעיניהם כדבר של מה בכך...

חבל מאד!

ברור שזה מסוכן, אבל מה זה ענינך?רכס רמת מגרון
קוראים לזה בלוף סטטיסטיואלאד
באותה מידה אפשר לטעון שהחיים הם הגורם מספר אחד למוות.

מספרים שכשהרב כדורי זצ"ל, שהיה מעשן, נפטר בשיבה טובה בגיל 107, סיבת המוות שנקבעה בסטטיסטיקה של משרד הבריאות היתה שהוא מת כתוצאה מעישון.
אה כן, אז אולי אני יישב על פסי רכבת בזמן שהרכבתאוריין

בס"ד

מגיעה.. מישו עשה את זה ולא קרה לו כלום..??!! אין קשר! זה לא בריא! ולפי דעתי זה אסור!

אבל אל תשכחי לקחת איתך סיגריה! (-:רכס רמת מגרון
כנראה שנגעתי פה בנקודה רגישה...אנונימי (פותח)

אם אתם מביאים תירוצים - אז שכבר יהיו נורמליים.

אפשר להבין ש'אם 'מרד הנעורים' לא יתבטא בצורה כזו - הוא יצא בדברים חמורים הרבה יותר'.

אבל להגיד שזה לא מסוכן, ושזה בסדר?

אלו פשוט טענות של היצה"ר, והם כ"כ עלובות - שפשוט חבל להתייחס אליהן.

תעשנו, תפאדל, אבל אל תנסו להכשיר את השרץ בק"ן טעמים.

זה רק מוריד מערככם. חבל.

לא, אנחנו לא מעשנים.רכס רמת מגרון
בע"ה

וגם לא שמעתי כאן מישהו אומר שזה לא מסוכן, וגם לא מי שניסה להכשיר.

היו רק ניסיונות למנוע שפיטה של אותם אלו שכן מעשנים.

בציפיית הישועה.

עיקר עיסוקו של היצה"ר הוא בדברים האסורים מדין תורהואלאד
וכבר הבאתי את תשובת האג"מ שעישון אינו אסור כלל ואינו נכנס לגדר ונשמרתם.
חברה הגזמתם. אפשר לחשוב כבר שזה עברה חמורה או משהואנונימי (פותח)
לרות שאני נגד עישון, וגם אישית לא מעשן אני לא חושב  שצריך לעשות מזה כזאת מפלצת
ד"א הרב ליאור גם סובר ככה.קטיף שנית
"שורף ממונו בידו"-בעייה שלו.
אדרבא - אני בעדואלאד
את תשבי על פסי רכבת בזמן שהרכבת מגיעה, ובאותו הזמן אני אגמור חפיסת LM - ונראה מי ישאר בחיים.
חחח.. עדיף למות מאשר לחיות עם מחלות ואז למות...אוריין
מסכים!!!ילץ
אני מבטיח לך חגיגית שמי שמעשן חפיסה אחת - לא יחלהואלאד
אוליי אבל מי שמעשן בדר"כ לא מעשן חפיסה אחת בחיים..אוריין
מדויק, אך לא קשור לעניינינוואלאד
מה לא קשור??אוריין

בס"ד

ובקיצור מי שרוצה להיות בריא שלא יעשן.. 

עלית על הנקודה - זה פשוט לא קשורואלאד
מי שרוצה להיות בריא, שלא יעשן.
מי שרוצה בריא, שלא יאכל צ'יפס ופלאפל בשמן עמוק.
מי שרוצה להיות בריא, שלא יגור בגוש דן וינשום אויר צח.

אך אין לכך שום קשר לדריסה על ידי רכבת או קפיצה ממגדלי עזריאלי.
בסדר.. סתם הקצנתי..אוריין

בס"ד

אבל חייב לשמור על הבריאות.. זה אומר שאסור לעשן..

דעת התורה בנושא:אנונימי (פותח)

(מתוך כתבות בנושא):

את פסק ההלכה הקובע כי העישון אסור הוציאו גדולי הרבנים הפוסקים בעולם החרדי.

בראש החותמים, האדמו"ר מגור, הרב יעקב אלתר, וגלריה מכובדת של רבנים, שהבולט בהם הוא מי שנחשב "פוסק הדור האשכנזי", הרב יוסף שלום אלישיב. לצידו חתומים הרבנים אהרון שטיינמן, שמואל אויערבאך, ניסים קרליץ ושמואל הלוי וואזנר.

בהוראת הרבנים נכתב, כי "כל מי שיכול למנוע מעצמו ומאחרים מלעשן, מחויב למנוע". הרבנים הוסיפו, "חס ושלום מלהקל ראש בעניין שמירת הבריאות, בפרט בדבר שלדעת הרופאים הוא מזיק ממש".

הרבנים  קבעו עוד כי "מי שכבר הורגל בזה, חובה עליו להשתדל בכל האפשרות להיגמל מזה,ובוודאי שעליו להימנע מלעשן במקום ציבורי שאחרים שואפים את העשן".

הרב עובדיה יוסף כבר פסק בעבר כי אסור לעשן.

פסק הלכה של הגר"ש וואזנר: "איסור גמור להתחיל לעשן" :

הרב שמואל הלוי וואזנר הסביר בפסק הלכה מפורט, כי לפי מחקרים מאות אלפים מתים טרם זמנם כתוצאה מעישון סיגריות "וכן ידוע מאוד שגורם גדול למחלה החמורה בריאות וגם בלב".  הוא גם מזהיר את העיתונות החרדית, שלא לפרסם את חברות הסיגריות. על העיתונים המפרסמים את מודעות חברות הסיגריות הוא כותב שהם "מסייעים לדבר המזיק".

"ברור להלכה שאיסור גמור להתחיל בעישון בימי הבחרות וגיל צעיר, ועל ההורים המורים והמחנכים מוטל חוב גמור על פי התורה למנעם מזה", כך כותב הגאון הרב שמואל הלוי וואזנר בפסק הלכה שפרסם בנושא העישון.

בפסק הדין הוא כותב: "כל מי שהרגיל עצמו למנהג לא טוב הזה, ישתדל מאוד למען עתידו לרדת מזה בהדרגה".

מה לעשות, הרבנים הללו בדעת מיעוט לא מול פוסקי הדורואלאד
האג"מ והגר"ע יוסף ואחרים שמתירים.

ולתמיהה הגדולה של האג"מ על האוסרים מדין ונשמרתם בחילוקו בדברי הרמב"ם לגבי אוכלין המזיקין - לא נמצאה תשובה, כך שדבריהם מוטלים בספק גדול.
דעת מיעוט...ממש לאאנונימי (פותח)
ואלאד..אנונימי (פותח)
הר"מ פיינשטין התיר בזמנו מצד "שומר פתאים ה'" משום שבזמנו לא והוכח שסיגריות מזיקות באופן ודאי, אך כיוון שכיום מוכח שהן מזיקות באופן ודאי, ודאי שגם הרב פיינשטיין אוסר. [לפני שמצטטים רב כלשהוא כדאי לקרוא את תשובתו ע"מ שלא להפגין את העמרצות הגדולה שבדבריך]. 
הבל הבלים אמר קהלתואלאד
קראת את התשובה שלו? כנראה שלא. מה שלא מפריע לך להשתחצן. עיקר התשובה שלו מתבססת על העובדה שהסיגריות כן מזיקות, אבל הוא עושה הפרדה ברורה בין סכנה אמיתית ומיידית לבין דבר שמזיק לבריאות\מקצר את החיים.

יש לא מעט דברים שאנחנו עושים והם מזיקים בוודאות וללא צל של ספק, וחלקם מורידים מהחיים שלנו כמה שניות או דקות. אף אחד לא אסר את הדברים הללו, ואף אחד לא יכול לאסור את הדברים הללו מדין תורה. לעישון נטפלו כי קל יותר לרדות בציבור מצומצם, אבל נראה אותם אוסרים לגור בבני ברק כי בגוש דן יש גזים רעילים שמורידית את תוחלת החיים...
LM ר"ת ליקוטי מוהר"ןהאריאלניקהנאמן
איסור חמור לדבר בטלפון סלולרי - ונשמרתםואלאד

אני מכיר רבים רבים מהמאחזים והגבעות, שנוהגים לדבר בטלפון סלולרי.

ברור שהדבר מסוכן מאוד לגוף, וכבר נאמר בתורה: "ונשמרתם לנפשותיכם מאד", ובחז"ל: "חמירא סכנתא מאיסורא".

אם זה באירועים מיוחדים - אפשר להבין זאת, זה לא מזיק או משהו כזה.

אבל באופן כללי לדבר בטלפון סלולרי - מה ההיתר לדבר?

ובכלל, האם זה מצטייר טוב, שבגבעות לדבר בטלפון סלולרי וכיו"ב?

מה דעתכם?

איסור חמור לגור בגוש דן - ונשמרתםואלאד
מי שהולך בכל ע"פ הגר"מ פיינשטיין - בסדר, אבל..אנונימי (פותח)

רק בדבר הזה?

חח מצחיק אתה..אוריין
אבל את זה חייב!! חייב לדבר בטלפון ולעשן לא...אוריין

עישון (תלוי בחברה) מצביע על משהו לא טוב..אנונימי (פותח)
דיבור בטלפון ממש לא.
ועוד לא הזכרנו את העניין של הבנות שמעשנותאנונימי (פותח)
וחוסר הצניעות המשווע שכרוך בכך.
אממ.. מה הקשר לחוסר צניעות??אוריין
זה לא צנוע שאישה מעשנת!!!אנונימי (פותח)

ובכלל, מעבר להלכה יש גם דבר שנקרא: 'רוח ההלכה'.

ולא, זה לא איזה משהו ערטילאי כזה, שאין להתחשב בו.

אסתכן ואומר שלפעמים זה אף חשוב יותר מהלכה עצמה -ו'בן סורר ומורה' יוכיח.

נער שמעשן, וקו"ח נערה שעושה זאת - משדרים מסר עליהם עצמם, כזה  שהוא לא הכי חיובי, כידוע.

לדוגמה: ודאי שאין להשוות בין תימניה זקנה בת מאה המשתמשת בנרגילה, לבין קבוצת נערים בגיל הטיפש-עשרה העושים זאת.

יש להסתכל על הדברים כמכלול, ולא ממבט צר של נמלה.

כל זה מבלי להזכיר את העניין של 'חילול השם' - שמבחינות מסויימות הוא חמור יותר מכל התורה כולה.

מה לא צנוע בזה??אוריין
מי קבע את זה? מר בוחש בנייעס?ואלאד
תרענן נא את זכרוני, באיזה סעיף בשו"ע כתוב שעישון מצביע על "משהו לא טוב"?
אני זוכר שלפני 10 שנים אנשים חיו בלי פלאפוניםואלאד
רחמנא לצלן. או שמא אני הוזה?
אווףףף זה לא אותו דבר..אוריין

תודה על התשובה המנומקתואלאד
לוידעת להסביר.. אבל זה שונה..אוריין

בס"ד

מפלאפון יוצא תועלת ומעישון לא..

הבנתי. תועלת דוחה פיקוח נפש.ואלאד
אמממ.. לא..אוריין

בס"ד

טוב נו.. אתה צודק..  מותר אבל כדאי להימנע..

ההבדל הוא שמהפלאפון יוצאים בדרך כלל דברים טוביםאנונימי (פותח)

מהסיגריות דברים רעים. וחוץ מזה שהסכנה בפלא לעומת סיגרות היא אפסית.

אין חולק על זה שלעשן זה מעשה רע ולא רק בגלל הבריאות. אפשר לשאול כל מעשן אם הוא יכל להפסיק לעשן אם היה עושה את זה, התשוה בדרך כלל תהיה כן

לעשן אסור מהתורה!!!ילץ
לא תרצח!.
וכן זה מנומק מספיק.
ואלאד, פעםתירא-אל

ראשונה שאתה אומר משהו משעשע, והוא באמת מצחיק.

ופעם ראשונה שאתה בצד של רכס.

הייתי מחלקת עוגה וירטואלית.

ואלאד-אוריה .ד.

אתה כאילו מתכחש לזה שזה מסוכן לעשן?????

זה ברור ומובן מאליו..

גם אנשים שמעשנים אומרים שזה לא בריא, אבל הם מעשנים כי זה מה שטוב להם (???? עלק.....)

זה לא בריא, השאלה היא האם זה יוצר תדמית רעה על המתנחלים ושכולם אומרים: ככה נוער הגבעות,הדוסים האלה וכו'..

קיצור: אין לי כח לפלסף אבל אני ממש ממש ממש לא מסכימה איתך!!

רכס רמת מגרון-דינה ברזילי
מזתומרת- אין כזה דבר חילול ה'?! (תגובתך הראשונה לשירשור)
המשך-דינה ברזילי
וברור שזה חילול ה' שנערי גבעות מעשנים, באותה מידה שנער דתי מעשן, בכלל!
היא התכוונה שיש להגיד 'חילול השם' ולא חילול ה'השם הוא המלך!

ממשיכים ובגאון!רכס רמת מגרון
בע"ה

ה' הוא תכלית הקדושה, ופסגת השלמות. אין בו חיסרון או תלות.
ברגע שאתה אומר 'חילול ה' ', אתה בעצם אומר שה' מתחלל, וכביכול ה' נהייה פחות 'שווה'.
מכיוון שגדלות וקדושת ה' אינם תלויים בנו ובמעשינו, יש לומר חילול השם. שהרי מה שמתחלל זה לא ה', אלא שמו, שם שמיים.

מובן?

בציפיית הישועה.

לענ"ד דעתי זה נובע שהרבה מהחבר'ההאריאלניקהנאמן

התייאשו מהמדינה, והם מאוד מתוסכלי, בנוסף לזה שאין להם הרבה מוסדות חינוכיים שיחזיקו אותם, על כן מדרדרים לעישון..

סתם ככה תרבות שעישון הוא דבר מוצדק, לא משנה מה אורך של הפאות שלהם או כמה הם נראים 'דוסים' זו תרבות שאין לה עתיד בהנהגה... לצערי, בלי קשר לזה  שלרוב הם חבר'ה מצוינים שמוסרים את הנפש שלהם למען א"י, אך מה לעשות שזו נקודה הדרושה תיקון...

הקפצהאנונימי (פותח)
מאיפה אנשים פה מביאים ניתוחים??קטיף שנית
זה מדהים!
נייעסססמתנחל גאה.
שאלת השאלות: מה זה לא נייעס????ימין אמיתי
'נייעס' זה לא חדשות?  (מלשון "news")אמא אדמה
אם כן, אז מה הקשר לתגובה הנ"ל?!
ומה דעת האדמו"ר מפיטסבורג על הסיגריות..?השם הוא המלך!

מאיפה הבאת תתמונה הזאת?ילץ
איזה תמונה מסריחהההההה...

אבל האמת היא שיש הבדל בכ"ז..לומשנה...השם הוא המלך!
זה לא אומר שום דבר,כשגבעונים מעשנים-חשש חילול ה'ימין אמיתי
לא יפה לדבר כך (זה ל'ילץ')השם הוא המלך!
זה באמת מסריח.רכס רמת מגרון
בע"ה

ובעיניי- הרבה יותר חילול השם מאשר ילד מגודל פאות שמעשן.

[מישהו יכול להסביר לי איך 'אדמו"ר' יכול להיות מפיטסבורג? כאילו- אם היו קרואים לו 'האדמו"ר מאושוויץ' סביר שזה היה מפריע למישהו. למה לא מפריע לאף אחד שמדובר בעיירה גלותית אחרת?]

בציפיית הישועה.
מדוע זה חילול השם?השם הוא המלך!

ממילא מי שרואה את זה הם רק החסידים - המעשנים גם הם.

ולגבי ה'גלותיות' - מה הבעיה בזה?

בסה"כ אין פה איזה משהו מקודש, אלא שכך זה נקרא, ולא חשבו לשנות זאת.

אושוויץ מעלה קונוטציות שליליות (שואה וכו') אבל 'פיטסבורג'?

אגב, אותו דבר אפשר לשאול על ישיבת 'מיר' למשל, או על מיליון ואחד דברים אחרים..

זה לא נראלי חילול השם..זה כמו לראות דתיים מעשניםבת-אליי
בכל מקום בארץ..ולא חסרים כאלה...
אני מכיר הרבה אנשים צדיקים שמעשנים. אנלא צדיק ולכאנונימי (פותח)
ן גם לא מעשן. זה ממש לא נראה לי ח"ה אני בסך הכול מסתכל על המעשנים ברחמים עצומים. אם היה סמים זה בהחלט היה ח"ה
אין לי כוח לקרוא הכל-אבל עשיתם מעישון סוף העולם!..לאל

כן, זה לא בריא, אבל אם דתי מעשן אז הוא רע??.. אז הוא.. לוידעת מה..?!

קיצר- תפסיקו להידבק לכל השטויות האלא..מסכימה עם זה שזה ממש לא בריא

אבל מפה ועד להגיד שנוער הגבעות הצדיק שלנו הוא חילול ה' המרחק אדיר..

קיצור.. סיכום;).. לא בריא.. ל-א חילול ה' (אולי קצת, אבל זה לא שנוער יושב כל היום על הנרגילהה...)

ממממ.....זהו נראליי...

משתגידי..ילץ
לצערי ידידים קרובים שלי נפלו בעניין במאחזיםאנונימי (פותח)

בתחילה אמרו שרק מדי פעם וזה סתם כיף ותו לא והיום הם מסתולים על הראש,

לכל המקלים בעישון-קינמון

1. החל מסיגריה הראשונה הראות נפגעות בנזק בלתי הפיך, חומרים רעילים חודרים למערכת הדם ופוגעים במערכות חשובות בגוף- אמנם לא במידה עצומה אבל עדיין... כל סיגריה (וגם עישון פאסיפי) מגבירה את הפגיעה והורסת את המערכות בגוף. (ועוד לא דיברנו על סמים...)

2. כל מי שלא מעשן חושב שסיגריות זה דבר מגעיל- על שהוא מתחיל לעשן ומתמכר, למה? כי כל המטרה של הסיגריות זה ליצור צורך ולמלא אותו, בסיגריות אין חומר מרגיע באמת, הוא מרגיע רק את הצורך לניקוטין. כך שאין בהן תועלת בכלל.

3. לכל מי שמשווה סיגריות לדברים אחרים- סיגריות מזקות פי כמה וכמה מטלפונים סלולריים ואפילו מקולה... 

4. הבעיה הגדולה היא לא נוער הגבעות שמעשן  אלא הנוער הדתי בכללותו, שמתדרדר גם הרבה מעבר לזה... 

ועוד משו קטן- מחקרים שנעשו הוכיחו שהגמילה מעצבות לשמחה יותר מאריכה חיים מאשר גמילה מסיגריות(!!!) אז פשוט חייכו ואל תעשנו(;

נער גבעות שמעשן זה לא כמו כל דתי אחר שמעשן.דינה ברזילי

עיני כל השמאלנים והתקשורת בוחנות בביקורתיות את נערי הגבעות, לכן, כדי לא לגרום לחילול השם (רכס.. הבנתיך, צודק/ת=) הם צריכים להיגמל מהעיניין, כמובן גם בגלל הקטע הבריאותי.

חוצמיזה שלדעתי עישון מסמל משהו שלילי. עבירה על "ונשמרתם", חציית גבולות, הוללות ועוד דברים רבים ומכוערים.

ייאללה כל אחד יעשה מה בראש שלו.שיריק
וזהו. כל אחד יעשה תחישובים שלו לבד אם לעשן או לא.
ואני עושה  מה שבא לי לא אכפת לי אם אני עם פאות..שמצידי יחשבו עלי מה שרוצים.!
עושה מה שבא לך?!דינה ברזילי

אין לך רבנים שאתה מתבטל לפניהם?! תורת חיים שמנחה אותך?! בורא עולם שאתה עובד אותו?!

אם כך- אני לא אגיב...

אני גם כמוך חושבת שזה לא טוב, אבל-בת-אליי

שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה...כל מי שמעשן יודע שזה לא בריא אבל בל זאת מעשן אז זה בעיה שלו...

זה לא חילול השם..אין שום איסור בזה..

די חרשנו אתזה נמאסתם זהו נגמר!הרב כהנא צדק

צריך למחוק תשרשור הזה הוא פשוט בזבוז (מצטער על הבוטות)

למה זה אמור להיות עניינכם?קראתיך

אם הם מעשנים וטוב להם שיהנו...זה לא אמור להפריע לא'פחד..

מזה החפירות האלה בחיים שלהם?

ולפיי דעתי אין בזה כ"כ בעי'ה...

יומטויב!!

אני בעד שנסגור ת'נושא!!בת-אליי
הייתי חייב: הרב עובדיה: התלמיד מעשן - תן לו סטירה!אנונימי (פותח)
הרב עובדיה: התלמיד מעשן? תן לו סטירה

בשיעורו השבועי במוצ"ש הגדיר הרב עובדיה יוסף את העישון "פירצה שצריך למנוע", וקרא להורים ולמחנכים לפעול כנגדה. על בני ישיבות הנוהגים לחלק לחבריהם סיגריות במסיבות אירוסים: "טיפשות". ויש גם טיפים לגמילה

קובי נחשוני

פורסם:  26.04.09, 00:24

הרב עובדיה נגד הסיגריות: מנהיגה הרוחני של ש"ס, הרב עובדיה יוסף, קרא הערב (מוצ"ש) להורים ולמחנכים לפעול למניעת העישון בקרב הנוער - תופעה אותה הוא מגדיר "פירצה שצריך למנוע". בשיעורו השבועי אמר הרב: "אדם יראה את בנו מעשן סיגריה – יצעק עליו ויגן עליו וימנע אותו מזה... ראש ישיבה שיש לו ישיבה ורואה את התלמיד שלו מעשן, יבוא ייתן לו פליק על הפנים שלו. מה אתה מעשן?". 

הרב יוסף, שפירט בשיעור את ההלכות המתירות עישון בחג, הדגיש כי העיסוק בנושא אינו מכשיר אותו. "זה רע מאוד. מי שיכול להיגמל מזה - אשריו ואשרי חלקו", הוסיף, "זה מזיק לגופו של האדם... מכניס בתוך הריאות העשן שלו, חס ושלום זה מטמטם את הריאות. לא יכולים הריאות לפעול. יש אנשים מתים מהדבר הזה... כמה רבנים כתבו שזה אסור בהחלט". 

בהמשך תקף הרב את המנהג המקובל בישיבות לפיו בחור שמתארס מחלק לחבריו סיגריות, ואמר: "זה טיפשות. מה אתה מרגיל אותם לסיגריות? בהתחלה מתחיל בסיגריה אחת, אחר כך לאט לאט מתרגל. רוצה לחלק להם מתנות? תחלק להם סוכריות". 

על המכורים לעישון הוא סיפר כי "ביום שבת הם כל רגע מסתכלים על הכוכבים אם יצאו שלושה כוכבים בשביל לעשן סיגריות, ויש מחביאים סיגריה בבית כנסת ואומרים לגבאי: אחרי הבדלה תן לי תיכף לעשן. מסכנים. התרגלו".

אז איך נגמלים? "כל יום תפסיק אחת",
ממליץ הרב עובדיה, "כמה אתה מעשן, 30 סיגריות ביום? מחר תעשה 29, מחרתיים 28. כשתגיע רק לעשר - קשה עשר? כל סיגריה תחתוך אותה לשניים. היה לך עשר - עכשיו 20". 

הרב יוסף התייחס בזלזול להצעתו של יעקב ליצמן להטלת מס על הסיגריות, ואמר: "עכשיו יש עצה משר הבריאות, אומר יעשו עוד שקל על כל חפיסת סיגריה כדי שאנשים יימנעו. שקר. מה ייתן ומה יוסיף? מי שמשלם 20 שקל, נוסיף עוד שקל אחד - מה? זה לא יעלה ולא יוריד". 

בהמשך ניצל הרב את השיעור לאיחול מיוחד לנשיא איראן אחמדינג'אד. "היה מלך אחד, מלך פרס, שהיה חולה מאוד", הוא התחיל לספר, "בקרוב אצל הנשיא של פרס".
תן לו סטירהיאירו
ומחר הוא מתחיל לעשן חשיש
עישון אני בעד.....גל עיני
קחו אתזה כהתפרקות....   ורק נקסט לייט...

...אוריה .ד.

בא נראה מה הרב עובדיה היה עושה אם בנו היה מעשן והרב שלו היה נותן לא סטירה.

ושלא ישתמע מפה חו"ח שאני מזלזלת ברב עובדיה!!

סדרנו אתזה לפני חודש לא??הרב כהנא צדקאחרונה
כל אחד יעשה משרוצה! אני מעשן ואחי לא, לא קרה כלום!!
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה