האם יש דחיה לוגית לכך שכל עולמנו זו אשליה אחת גדולה?ניום
א. הוא באמת אשליה אחת גדולה
למה לא?
ב. אני מניח שאתה לא מתכוון לזה.
לפי הידוע לי, מאז דקארט וקאנט מקובל שלא. יש רק הוכחה לקיומך עצמך (הקוגיטו - וגם בזה יש מפקפקים). דקארט חשב שיש - כי הוא האמין שיש שלוש הוכחות לוגיות לקיומו של הקב"ה - ומכיוון שהקב"ה טוב וחתמו אמת הוא לא משקר לנו (אממ, או משהו בכיוון).
ב"ה שלא הכל לוגיקה בחיים

הקוגיטוסתם 1...
הבעיה שהביאה את דקארט להוכיח את האל זה תכני החשיבה. הקוגיטו מוכיח את מעשה החשיבה אבל לא את נכונות תכני החשיבה. ז"א יכול להיות שאנחנו טועים תמיד והכל אשליה מוטעית של איזה שד מתעתע או משהו דומה.
אם האל הוא מושלם אז הוא טוב ואמת וכך כל דבריו. אז דקארט מבסס את קיומו בכל מיני הוכחות, שהופרכו כולן לחלוטין, בכדי לבסס את נכונות תכני החשיבה.
זה כבר ביסוס של כל העולם החושי והחומרי.
קאנט היה המפריך הגדול של כל ההוכחות. זה כבר ארוך ומסובך יותר.
מצד שני מקאנט מתחילה האמונה כמו שאמרו בשם הרב צבי יהודה קוק אם אינני טועה.
נכון.למה לא?
או שאתה רק מסביר? אם כן, יישר כח. באמת ההסבר שלך מובן ומורחב מאוד

באמת לא ציינתי שזו רק הרחבה. כתבת יפה
סתם 1...
הרב ד''ר מיכאל אברהם קורא לזה 'הטעות הספקנית'asd100
יש יסוד לוגי אחר שאין להטיל ספק כשאין סיבה לזה. בלל זה שאלות כמו 'מי אמר לך שזה ככה לא אחרת' ודומותיהן הן פשוט טעות.
למשל:
א': 'המכנס שלי בצבע אפור'
ב' : 'מי אמר לך? אולי זה ירוק?'
כאן הוטל ספק בדבר ברור - שהמכנס הוא אפור (לפחות נקלט ככה במוח).זו דוגמה לטעות הספקנית
מכאן לדקרט - הוא מטיל ספק בדבר בלי שום סיבה. אין צורך להוכיח שאני קיים כי אין שום ספק אמיתי על זה. (הוכחה על דרך השלילה)
ואל השדות קוונטיים - יש לחלק בין קיום במישור הפילוסופי (שהוא מה שנקלט) ובין קיום במישור המדעי קוונטי - שלא נוגע בכלל לפילוסופי. לכן העולם קיים.
והחסידות -בגישה שהיתה מקובלת מאז ומעולם עד עת בוא החסידות (הגישה מוזכרת בפירושו של הרב אבינר להקדמת הרמב''ם לפ' חלק) היא ה'פנאנתאיזם' שמשמעותה- הכלל כלול באלוקות. יש עולם והוא כלול בד'. הגישה החסידית אומרת שאין עולם יש רק אלוקות. לפי זה אין משמעות למציאות שלנו - ומכאן מתגלגל הלאה והלאה...
אני לא רואה סיבה לקבל את גישת החסידות יותר מגישת הראשונים ועוד אחרונים בני זמננו (והרב קוק בינהם).
היי, לא הכרתי מה שאמרת מהרב אבינרלמה לא?
|הולך לחפש את הפירוש להקדמות|
הוא מביא שם את כל הגישות למציאות ד'.asd100
אם לא תמצא אנסה עד יום שלישי למצוא לך את העמוד. אולי תצליח למצוא בעצמך, תחפש עמוד עם מילם מודגשות שבסופן 'איזם'.
תודה
למה לא?
עמ' 199-200 בפירושasd100
👍 תודהלמה לא?
יש כמה טעויות גסות במה שכתבתסתם 1...
נ.ב
פנתאיזם ולא 'פנאנתאיזם', רוב גדולי ישראל מאז ומעולם לא התקרבו לשיטה הזו.
אני בטוח לגמרי שזה מה שהרב אבינר כתב שםasd100
אני משער שהוא כתב את זה לפי הרב קוק ולא סתם. (עריכה: כוונתי לפנאנתאיזם)
יש מושג כזה גם כןסתם 1...
אשמח לראות את המקור או הפניה אם יש לך.
לגבי השיטה שהזכרת לגבי הטעות הספקנית.
ממה שהבנתי משיטתו של הרב מיכאל הוא מנסה לאחוז את החבל משני קצותיו.
מצד אחד הוא אומר שאמת איננה ודאות אלא סבירות מצד שני הוא שולל כל ספק (מסדר שני והלאה אם נשתמש במינוח שלו) מכיוון שאין ודאות כלשהי שטעינו בסברתינו (שאיננה ודאית כלל גם היא).
הוא טוען שהוא לא מטריד את עצמו בספקות אך אין לו שום ודאות, אתמהה.
אני מקווה שהבנת על מה אני מדברasd100
לא פנתאיזם. פנ-אנ-תאיזם. אשמח שתסביר לי את טעותי כאן. (פרח מזכרוני לפתוח בספרו של הרב אבינר, אולי בהמשך השבוע. מכל מקום אני לא אהיה פה לפחות עד פורים)
בנוגע לאמת - לא קראתי בכל ספריו אלא ב'אלוהים משחק בקוביות'. שם הוא מזכיר את הטעות הספקנית בקשר להטלות הספק של האבולוציונים הניאו-דרוויניסטים.
בוגע לחיפוש האמת אני נוקט כשיטת הרב קלנר (שזו בעצם שיטת הרב קוק) בפלורליזם פנטיזם כלליות. יש ודאי יותר וודאי פחות. מה שיותר ודאי יותר אמיתי וממילא דוחה את מה שמתחתיו.
יש הבדל דקסתם 1...
זאת אומרת האם כל מה שעומד לפנינו הוא האל- פנתאיזם.
או שכל מה שעומד לפנינו ועוד דברים שמעבר הם האל- פנאנתאיזם.
הראשונה מוקצה לחלוטין בהשקפה הדתית ואת השניה אפשר להבין בגישות חסידיות וקבליות שונות, למשל בפירוש הפסוק- מלוא כל הארץ כבודו.
אצל הגאונים והראשונים תמצא את השיטה הזו במעורפל בשולי השוליים, לזה הייתה כוונתי.
המציאות העובדתית שלפנינוסתם 1...
זה נחשב הוכחה לוגית?למה לא?
מה כוונתך ב"לוגית"? אמפירית של חוקי חשיבה?סתם 1...
אני שואל בגלל שאני לא יודע
למה לא?
(לא שהוכחה שהיא לא לוגית היא לא נכונה, היא פשוט לא לוגית

אני גם חושב שהוכחות לוגיות הם לא הדרך היחידה להגיע לאמת)
לאורך הדעות הפילוסופיות השונותסתם 1...
הדיבור עצמו כלל לא ייתכן על מה שאינו כי דיבור מניח קיום בראשיתו. כך שהם הגיעו למסקנה שהכל אשליה. זוהי הייתה חבורה קיצונית שהזמינה ביקורות רבות ואולי זה היה בכוונה בשביל להעלות לדיון.
מצד מתמטי היו שאמרו את הפרדוקס הידוע על הארנב והצב. אם הצב יתחיל לפני הארנב את המירוץ לעולם לא יוכל הארנב לעקוף אותו. אם תראה אותו עוקף זו תהיה אשליה. מדוע? מהסיבה הפשוטה שכל מספר חלקי 2 לעולם לא יהיה שווה 0.
כל מרחק שנותר לך לעשות לכיוון כלשהו תוכל לחלק ב-2. כך שתנועה היא אשליה כי לא ייתכן לעבור מרחק כלשהו כי יש לעבור את מחציתו וכו... הכל אשליה כנזכר לעיל.
בעת החדשה יש את דקארט שכבר הוזכר לעיל. נוכל להרחיב בפרטי אם תרצה, בשמחה.
נערךלמה לא?
אתה מדבר על הפרדוקס של זנון?פסידונית
האמת שלא לגמרי הבנתי את ההסבר.
אבל תודה על ההרחבות בכל מקרה 
זה לא בדיוק זנוןמאיר.
העיקרון דומה, ואם הבנתי נכון הוא ערבב בין פרדוקס אכילס והצב לבין פרדוקס הקפת האיצטדיון. ואכמ"ל.
יש גם את בארקלימאיר.
ומסתמא פרימנדס - אבל הם התעסקו בהוכחות לוגיות
אולי אפשר לטעון את זה גם בדקארט - אבל זה קשה לי, הספקנות של דקארט היא מתודה, לא ספק במובן של בארקלי ופרימנדס.
הרס''ג התייחס לשאלה הזוימ''ל
באמונות ודעות מאמר א:
"והדעת השלשה עשר דעת הסכלים. והם העם אשר עם הכחשתם המדעים כחשו המוחשות עוד, ואמרו: כי אין אמת לשום דבר כלל, לא לידוע ולא למוחש. והם יותר סכלים ממה שקדם זכרם, כי הם כאשר יאמר להם, היתכן שיהיה הדבר הקדמון לא חדש, או חדש לא קדמון, או חדש וקדמון יחדיו, או לא חדש ולא קדמון, יאמרו כן. וכאשר יאמר לאחד מהם, יתכן שיהיה האדם ההוא אדם לא חמור, או חמור לא אדם, או אדם וחמור יחד, או לא חמור ולא אדם. אומרים עוד כן. ומי שהביאתהו האולת, או הוציאתהו העקשות אל ענין כזה, אין אופן לדבר אתו, ולא תועלת בהתוכח עמו, והוא, שכל ראיה שתשוב עליהם בה, מכחישים בה ומחזיקים בעקשות ובהבהלה, ובכמוהם אמר הכתוב (שם י"ח א') בכל תושיה יתגלע. ואמר עוד (שם כ"ג ט') באזני כסיל אל תדבר כי יבוז לשכל מליך. ומי שמתוכח עמהם ויאמר להם: במדע אמרתם שאין מדע או באולת? אז יהיו במבוכה מפני שאין אצלם לעיון דרך אמת. אך הפנים, ירחמך האלהים! בזה, שירעבו עד שיתרעמו מהרעב, ויצמאו עד שיגיע מהם הצמא, ויוכו המכות המכאיבות עד שיבכו ויזעקו. וכאשר יבטאו להודאה בכאב, כבר הודו במוחש, וכאשר יבקשו המאכל והמשתה והמנוחה, כבר הודו בתחלת דבר שסמוך למוחש"
או בקיצור - אין דחייה לוגית כי מי שחושב דבר כזה לא חושב במישור ההגיוני, לכן הפתרון הוא פשוט להראות לו שהוא טועה.
מזכיר לי דיון כלשהו בצבא...הדוכס מירוסלב
אוקיניום
אפשר לדחות בצורה כזו כל אמת שתתקומם.
א"כ לעולם לא אוכל לדעת מהי האמת, ושום אדם לא ידע מה האמת. כל אחד יטען שהשני טוען טענות כסיל וכן על זה הדרך
לא, זו לא הטענהימ''ל
כלומר כן, אבל יש לה הסבר.
ההסבר הוא שישנם דברים בסיסיים שהם ברורים גם בלי הוכחה לוגית, וגם לא אמורה להיות להם כי הם לא עניינים לוגיים אלא מוחשיים. למשל - תוכיח לי שירוק הוא ירוק ושטעם של תפוח הוא הטעם הידוע של התפוח. תוכיח לי ששולחן באורך מטר, שמדדת ווידאת שזו המידה שלו, אכן באורך מטר. ישנם כמה דרכים לאמת טענות, בעניינים מסוימים הדרך הלוגית היא הדרך ובעניינים שונים החושים הם הדרך (ולרוב שילוב של שניהם).
גם דקארט בסופו של דבר לא באמת מוכיח לוגית אלא מניח הנחה אינטואטיבית, כי באמת אין דרך ליצור קישור מכריח בין הלוגי לחומרי.
מנסה...נגרינסקי
האדם קיים כי חושב, יכולת המחשבה שלו היא לא אשליה... (אני חושב, משמע אני קיים...)
השכל שלאדם (שבעצם זה האדם בעצמו במהותו, כך שהאדם בעצמו, הוא קיים) הוא מוגבל בידע שכבר נמצא בו... הידע, השכל שלאדם מתרחבים עוד ועוד...
איך שכל האדם מתרחב? מקליטה מהסביבה... בחושים או בהסקת מסקנות מתוך עובדות שגם אותם הוא קלט...
זאת אומרת, מוכרח שיהיה דבר חיצוני לאדם שבהכרח קיים... הדבר החיצוני הזה זה בעצם העולם...
(החושים מעידים על הגוף עצמו, הנקלט על העולם...)
לא הצלחתי להביןניום
איפה נמצא ההכרח שהדבר החיצוני הזה לא כלול באותה אשליה גדולה?
באמת שניסיתי להבין את ההוכחה הזו של 'אני חושב משמע אני קיים' ולא תפסתי את כוונת המשורר
ההגדרה של'אני', זה השכל שלי...נגרינסקי
השכל הוא מהות האדם... אדם=שכלו...
הבטן, היא חיצונית באופן יחסי לאדם עצמו ומשמשת כעזר לו (יתכן אדם ללא בטן...)
נראה כמו תחרות בפילוסופיהחיים ח
מי יודע יותר. מה יוצא מכל זה?
נראה יותר כמו שאיפה שלכל אחד לדעת יותר ביחס לעצמו...נגרינסקי
כשמשתפים שאלות ובירורים, ההבנה היא יותר גדולה וזה היפך התחרות...
לי זה נראה קרקס ברמת ויקיפדיה...חיים ח
אתה חושב שאנשים כאן לומדים אחד מהשני?
הו בטח
פסידונית
למה לא בעצם?
כי הם לא מקשיבים אחד לשני בכללחיים ח
לא יודעת מה עם כולםפסידונית
אני מקשיבה ולומדת.
הטענה המקובלת בעניין להיכרותיאנוניקי
היא שפשוט ההנחה שהכל אשליה פחות סבירה מההנחה שהכל נכון.
קיים המושג שטוען על ריקנותו של האנליטי (בעקבות קאנט בין היתר) שייסד שמהוכחה לוגית לא ניתן ללמוד שום דבר על המציאות . הדרך היחידה ללמוד היא רק ע"י בסיס של הנחות יסוד, שהם מטבעם יגיעו חיצונית מהלוגיקה. כמדומני השם של הדרך הנ"ל הוא הסינתטי אפריורי.
(למשל כשם שבגאומטריה בנויים כל ההוכחות על סמך מספר הנחות יסוד, כך גם אצלנו וממנו אנו יוצרים את כל ההבנות שלנו).
אתן משל : היו זוג אנשים שהתווכחו בביה"מד האם אברהם אבינו הלך עם כובע.
אז ייסד עבורו הבחור הוכחה לוגית לכך:
1. כל היהודים הולכים אם כובע.
2. אברהם אבינו היה יהודי.
3. מכאן מוכח שהלך עם כובע!
וכי יעלה על הדעת שיהודי לא ילך עם כובע?!
כפי שתוכל לראות הוכחה לוגית מטבעה מניחה יסוד וגוזרת אותם בדרך דודקטיבית מההנחות, אחרת היא לא הוכחה לוגית. דווקא הקשר החזק הוא זה שמונע ממנה ללמוד על מקרים נוספים. ומכנגד כלפי ההנחות יסוד "הראשנות" נראה לומר שלא תוכל להביא כלפיהם הוכחה לוגית (אא"כ תקלע לרגרסיה).
כמדומני הספר של הר' מיכאל אברהם "אמת ולא יציב" מדבר על כך.
שם הוא מנסה לחדד שהספקנות הפוסטמודרניסטית מגיעה בעקבות ההבנה שאמת משתלב עם מושג ה'וודאות'.
לעומת זאת כאשר נבין שאמת אין פירושה כי אם 'סבירות' אז נוכל לפתוח לנו צוהר להבין וללמוד על שאר העולם.
כמו כן, הוא מזכיר שם שקבלת ההנחות יסוד איננה תהליך שרירותי אלא מגיעה בעקבות האינטאוציה (ומוצא לכך מקור בדברי הרמב"ם כמדומני " עיני השכל" וכן הר' הנזיר).
ומגייס את הכלי הבסיסי הזה כדי לפתור את הקושיות של הספקנים - שהתחיל מדיווד יום וכלה בגישות יותר מודרניות וספקניות. פרט לכך הוא מביא הוכחה מהאינדוקציה שמתאששת ע"י הישגים אמפירים של חוקי הטבע שהסיכוי שיקרה כן הוא אפסי (אחד חלקי אינסוף). ראה שם באריכות (כלפי החלק הזה).
תודה רבה!ניום
ייתכן שגם הלוגיקה אשליה אז אין דרךהגיגים בע"מ
בקצרה: גם אם הוא אשליה ---אלעזר300
את עבודתך אתה מתבקש לעבוד בתוך האשליה הזאת.
העולם לא צריך פחות או יותר מרצונו של הקב"ה שיוגדר כקיים כדי להיות מוגדר כקיים.
ניום
מה הבעיה הגדולה ברעיון?אלעזר300
העולם אשליה ואתה אשליה, אבל כל האשליות האלו יוצרות לך סביבה שבה אתה מתבקש לעבוד.
אשליות לא יוצרות. אשליה זה כלום.ניום
אם יש הסבר הגיוני לכך שזה לא אשליה זה מרחיב את העבודה, זה נותן לזה מימד אמיתי.
איזה מימד אמיתי צריך להיות בה,אלעזר300
חוץ מעצם זה שהיא סביבת העבודה שניתנה לך?
אפשר לומר שיש טעות בהנחת המוצא.סתם 1...
מהתבונה- מה שאתה מכנה לוגי.
מהחושים
ממסורת- מאדם נאמן
ברגע שערבבת ידע ממקור אחד ומחפש לו חיזוק ממקור אחר זו טעות.
בענייננו אתה מחפש חיזוק או דחיה לוגית(תבונית) לדבר שנתפס בחוש.
בהגות הקלאסית תפיסה חושית היא מוכחת מעצמה גם ללא הוכחה. כך אגב גם במתמטיקה ראה את השערת גולדבך ואת העיקרון של גדל- לא כל דבר מחוייב ניתן להוכיח.
מאי שנא המסורת מהנחת ממסקנה מתקדמת שהגיעה מהחושים+מהתבונהאנוניקי
במחשבה שנייהאנוניקי
שאלו את זה כבר גדוליםשפיפון
מ"ש אלעזר 300 (שרק אותו קראתי)- אין לדיין אלא מה שעיניונחמיה17אחרונה
רואות.
תשובה על סחיטהפשוט אני..
נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד.
למשל לשדוד בנק.
אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.
הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.
אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.
אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?
מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.
מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).
מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?
מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר
צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת
כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר
כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)
אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
האם לקיים את "ככל אשר יורוך"?סיעתא דשמייא1
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה
אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.
המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
אש החסידות חזק מאודאחד איש
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד
ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ
מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה
קשה לקריאה?
או תובעני מבחינת עבודת השם?
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
תודה רבה!מתואמת
אני לא יודעהסטורי
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14
א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?
ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?
(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)
(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)
אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..
אני אתחיל.
א. קלאסי- ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).
ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..
הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום
על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.
אבל מי יקרא את זה?
א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14
בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?
אשמח לחידוד..
בהחלטאריק מהדרום
אני.סיעתא דשמייא1
שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני
זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.
או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.
יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה
ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד
(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)
אההה , שאלה מעולה!אני:)))))
אכתוב ב"נ בהמשך
שומרת את השרשור
הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול
כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).
לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).
ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)
כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
כן, ואפילו בנפרד
מרגול
ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.
ובנפרד בשביל הפרקטיות…
אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)
הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)
יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.
פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא
בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..
ה' ישמח אתכם, תודה 
אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14
ידעו..
זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי
האדמור מפיאסצנה היד..
אכן.אחד איש
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש
הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.
בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה
וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14
אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..
אבל שוב זה קצת שונה..
שווה לעיין שם בכל מקרה😃
זהו..אשר ברא
על שמחה ועצבות יש מלא!
אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..
תודה
צריך לדעתאחד איש
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
לא מכירה🙈אשר ברא
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.
אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.
השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה
בהצלחה!
שבועות!!אשר ברא
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר
לספור את העומר 49 יום