בע"ה
וואו. מבינה מאוד את ההתלבטות שלך. באמת.
אני אגיד לך מה אני חושבת.
קודם כל - אם את מרגישה שלא טוב לך כבר בחמישית - תרגישי ממש בנוח לעבור אולפנא. זה ממש מקובל, מלא בנות עושות את זה - לנו הצטרפו השנה מלא בנות לשכבה... בקיצור - זה בסדר לגמרי. אל תחששי מזה.
את צריכה לחשוב טוב טוב מאיפה נובע הרצון שלך לעזוב את האולפנא. האם בגלל שקשה לך הפנימיה (הבנתי ממה שכתבת שזה ממש לא אחד השיקולים,) או בגלל שהדרך החינוכית של האולפנא לא מתאימה לך לדעתך.
בגלל שזו הסיבה השנייה, הייתי ממליצה לך לעבור. אם סתם היה קשה לך הפנימייה הייתי ממליצה לך לחכות קצת כדי לראות. תמיד ההתחלה קשה ואח"כ לרוב נהיה ממש כיף.
עכשיו בנוגע לאולפנא שתוכלי לעבור אליה - אני לומדת באולפנת בהר"ן וממליצה עליה מאוד.
ב"ה הגעתי לאולפנא בתחילת חמישית וב"ה ממש ממש שמחה שם ומודה לקב"ה שכיוון אותי לשם.
אולפנא מדהימה, עם המון פעילויות ערכיות. אין כמעט יום שאין בו איזו שהיא פעילות באולפנא או משהו. ממש כל הזמן - עד שאין זמן לכלום 
אבל זה כיף. באמת. המון חברה, צחוקים, פעילויות מטורפות, צוות מדהים...
האולפנא דוסית מאוד. זאת אומרת - אני לא רואה לבוש לא צנוע באולפנא באופן כללי. באמת שאין. המון המון פעילויות ערכיות, בית מדרש, חוגי העשרה, שיחות של רבנים ומרצים בכמויות.
מה שמדהים זה שממש לא סגורים בבהר"ן. יש המון סגנונות, מכל הסוגים ומכל המינים (סתם, לא... רק בנות
) את תראי באולפנא המון בנות מכל חלקי הארץ - מהצפון ועד לדרום וכולן ביחד בכיף, חברות והכל משתלב ביחד בהרמוניה מופלאה!
הצוות של האולפנא ממש מקבל ומשקיע כל הזמן בחשיבה על פעילויות ערכיות שיוסיפו לנו ויבנו אותנו.
מה שמדהים באולפנא לדעתי זו הטהרה והקדושה שיש כאן בשילוב של המון טוב, כיף ושמחה!
אם מעניין אותך (או כל אחת אחרת) ואת רוצה לשמוע פרטים נוספים - מוזמנת בשמחה לפנות אליי בפרטי ואשתדל לענות על שאלותייך בע"ה.
המון הצלחה!