הרב איתמר בן גל הי"ד...נגרינסקי
פיגוע באריאל, תושב הר ברכה, אב לארבעה ילדים...

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/365596
ה' ירחם יושיע. קשה מאד נפש חיה.
אל נקמות
ראיתי תמונה שלו ביחד עם הרב רזיאל שבח הי''ד לפני כשנה....חיוך קטן גדול
כואב...
עצוב. אשמח לראותנפש חיה.
עד מתי?שחר אורן

אבא!!!!!!!!!!

אלוהים לא חייב לך הסבריםנתי חתוכה
מותר לא להבין אבל צריכין לקבל עול גזרות הבורא.
ודע ודייק שזה מהות ושורש קדיש שמקבל גזרה מרה וקשה ומאמין בדיין האמת ומקדש שמיים ברבים בעבור זה.
איפוק ואצילות ועבודת השם זה יהודי.
אהבת ישראל!!

ברור שהוא לא חייב לנו הסברים.

אבל כשלמישהו כואב, הוא פשוט אומר מה שכואב לו....

הוא זועק כי כואב לו.

בוכה כי כואב לו.

ומשהו בתוכו בוער מכאב.

לא הכל רציונלי.

ובמצב כזה (ולא רק..) אז כן, גם מבקש הסברים.

ובכלל, מותר לבקש. זה לא אומר שאני אקבל. אבל לבקש אין בעיה.

אנסה שוב בעדינותנתי חתוכה
כשכואב זועקים זה פשיטא אבל צריך להזהר לא לבוא לכדי טרוניא או חלילא וחס גידוף.
וראיתי בעניי מעשה נורא כשמת בן דודה ילד חמד בן שנתיים שנפל עליו ארון ספרים שטיפס עליו מול פני אימו והיא כמעט נשתגעה בזאת ולא הלכה להלוויה מרוב התפלצות ליבה וכשזעקה לאלוהים אמר לה סבא אדוני נתן ואדוני לקח יהי שם אדוני מבורך ודמעותיו על זקנו.
צריך לקבל הדין שהוא דיין אמת רק אנחנו קטנים מלהבין והחכם ישתוק ביום ההוא ולא יתן תובנות כאילו מבין למה יש רוע בעולמו של האלוהים רק יאנח.
למה זה סותראהבת ישראל!!

זעקה מכאב?

למה זה סותר ניסיון לבירור?

מסכימה שצריך לקבל את הדין, אם מצליחים באהבה מה טוב. לא חושבת שזה סותר כאב ושאלות כאלה.

ובכלל הקב"ה הוא גם אבא, ואת אבא אפשר לשאול כשקשה....

אני את שלי אמרתינתי חתוכה
ונטלתי שכר דרישה אני את שלי עשיתי ומי שהבין הבין בגדר של ישמעו ענווים וישבעו ורשעים יהיה להם לרועץ חלילא.
חלילה!אהבת ישראל!!

לזעוק מכאב זה הדבר הכי מתבקש בעולם!

אנחנו יכולים לא להסכים, וגם לא להסכים בצורה קיצונית.

אבל מכאן ועד להחליט שמי שלא מסכים איתך נכנס לקטגוריה קיצונית ברמות מפחידות- יש גבול...

וסליחה על החריפות...

כמה פעמים ניסיתי להסביר?נתי חתוכה
שמותר לכאוב ולזעוק זה פשיטא.
שאסור לפקפק בדיניי שמיא וגזרות שאנחנו עבדי האל ואין עבד תובע אלא מודה לאדונו על מנת חלקו בטובה וברעה. ומה שאומרים בניו זה מליצא בעלמא ולא מצטרפת להלכות כלל.
וראי תשובת איוב לאשתו בזאת.
ובדורות האחרונים יש קילקולים של חסידות כאילו צדיק יכול לקרוע גזרות שלמדו סכלות מהנוצרים באירופא או שמותר לזעוק ולתבוע ולדבר עם אלוהים כמו עם חבר שלך בשוק חלילא! ואילו דעות נפסדות שהאל יודע מה שהיה וכבר קבע את העתיד ואין לאדם מישראל לפקפק על דרכיו רק להודות על מציאותו בעולם ולהמליך אותו עליו שהיהדות אינה פילוסופיה או הנהגות או סודות או קבלה אלא היא קיום מצוות שולחן ערוך ברמב"ם לפי מנהג אבא וסבא מתימן.
מותר לדבר עם הקב"האהבת ישראל!!

גם כמו שאני אדבר לאבא וגם כמו למלך.

ויכול להיות שאני יכולה לדבר אליו גם כמו לחבר/ה. זה לא בדקתי. אבל מאוד הגיוני שגם אם כן, לא לא ממש בכל דבר וצורה.. לא יודעת.

זעקה מכאב היא נטו זעקה לאבא.

כח השאר לא ממש הבנתי את הקשר.

אבל בסדר, אנחנו יכולים לא להסכים

מותר לזעוק מתוך ענווה..נער גבעות מצוי

"עורה למה תישן ד'" פסוק מבהיל..

"עד מתי עשנת בתפילת עמך"  "למה לנצח תשכחנו"  "מדוע דרך רשעים צלחה" 

על זה לא מצינו שנענש המתפלל..

מאידך, "והצל לא הצלת את עמך"  וכן באיוב ובמתאוננים וכו' הם כן נענשו או נענו בגערה, וזאת משום.. אני לא ממש יכול להצביע על נקודה. אולי בגלל ששם זה בא מאמונה בד' ואילו כאן זה בא מחיסרון? צ"ע..

אתה לא מדבר נכוןנתי חתוכה
שיש בדברייך דעה מקוקלת כאילו אלוהים כפוף לחוקים ואם עושים ככה הוא עושה ככה וזה מהבלי הקבלה כאילו יש לאדם חלילא יכולת ללחוש קסמים שמות וספירות ולגזור והאלוהות תשנה את העולם בנס בשבילו וזו כפירה חצופה מאד מאד.
התרוץ פשוט האלוהים סובל טפשות בני אדם באורך רוח ורב חסד מלפנים משורת הדין כמו בסדום עם אברהם שהיה מתמקח איתו כמו שעושים ארמנים בשוק הסוסים להבדיל. ומה שעשה אברהם להרהר ולהתמקח בבורא אינו כדין וכך כל פסוקים שהבאת אינם לכתחילה אלא עוונות אבל האלוהים מחל לו כמו לילד קטן שעושה שטויות שליד האלוהים כל אדם אפילו גדול שבגדולים ההבדל בינו לאלוהים גדול הרבה יותר מהבדל שבין באעקטריום לבן אדם.
ולהלכה אסור לדבר לאלוהים כמו לחבר או אדם אחר, אלא דע לפני מי אתה עומד שמביא לך מולעקולות חמצן לנשום ואור לראות ומזון להתקיים ואם היה נמנע ממך מעט מרוב טובו שנותן לך מיד היה העולם מת כולו.
ולהלכה ראוי להודות ולקלס שמו ומותרין לכאוב אבל לא ראוי לבקש בפה בפרוש שהוא יודע מה שאתה רוצה בלי שתבקש וכבר קצב לך בשמיים מה שאתה צריך ואילו דברים שונים בתכלית!
ואבאר לך שאם חלילא אתה חולה מותר לך לזעוק כאבך ולומר קשה לי אני מקבל גזרה אפילו בלי להבין אבל מאד רוצה אני להבין בשביל לעשות רצונך בעולם וזה סוד הקדיש שכשמתו מוטל לפניו הוא מקבל עול מלכות שמיים קבל עם ועידה ומצדיק הדין אפילו מר וקשה.
אפשר מקורות?נער גבעות מצויאחרונה

איפה מצאת שדוד וירמיה חטאו על שצעקו אל ד' את התפילות הנ"ל? 

וכן, איפה ראית שאברהם עשה שלא כדין?! 

ובכלל, מאיפה מגיעה ההנחה הזו שצריך לקבל הכל מבלי להתפלל ולזעוק לד'?! לא אמרתי להתריס חלילה כלפי שמיא, אלא מאיפה אתה מביא שאסור לכתחילה להתפלל מד' שיסיר את הגזירה? 

הרי אתה חולק על פסוקים, גמרות וכו'.. ההנחה שלך תלויה בשערה.

אוואהבת ישראל!!

מישהו נחלץ לעזרתי

זה מעניין באמת החילוק.

מקווה שרואים את התמונהחיוך קטן גדול
רמ ביב"ע גב"שאחיתופל

מזעזע המציאות שבמדינה שלנואנונימית !!

הנה התמונהחיוך קטן גדול
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך