שעת השכבה, חייבת עזרה.אנונימית64

ניק מוכר פה, פתחתי אנונימי מחשש לאאוטניג. 

יש לי בעיה שמרוב שהתרגלתי אליה כבר שכחתי שאולי אפשר בעצם לעשות שינוי ולצאת לחופשי

אבל זה כובל בטירוף ונמאס נמאס נמאס לי

וזאת הבעיה - כשאני משכיבה את הילדים לישון - גילאי 11, 8, 5 - אני צריכה לשבת לידם עד שירדמו - הם ישנים בשני חדרים ואני יושבת באמצע בין שני החדרים בנקודה שכולם רואים אותי

תכל'ס עכשיו כשאני מתארת לכם את זה זה נשמע לי מפגר ברמות קשות. איזה שעבוד מטורף.

אבל כשמגיע רגע האמת, אין לי כח להיכנס איתם למאבקים ואני כל פעם מחדש נכנעת למצב כי אין לי כח להתמודד

אני יודעת שהקניית הרגלים חדשים לוקחת זמן ואנרגיות ואין לי כח לזה.

הגעתי לנקודת שבירה. די, כמה אפשר?!

אז איך עושים את זה??? מדובר בילדים שכבר התרגלו ככה. ואם אני מנסה לקום הם טוענים שיש להם פחדים וחלומות מפחידים (שלא תבינו לא נכון, אני לא קונה את השטויות האלה, ברור לי שזה סתם מניפולציות. אבל אני לא יודעת איך להפסיק את זה)

הלוואי הלוואי שתצליחו לעזור לי

אשמח לכל עצה/עזרה/תובנה

ממני, אמא עיפה ומיואשת שמייחלת לקבל את שעות הערב הקצרות שלה בחזרה....

אולי לנסות בהתחלהmp3
לומר להם שאת הולכת רגע לאכול משהו ותכף מגיעה.או כל דבר שלוקח כמה דקות.הם יבינו שאת תכף מגיעה ויהיו רגועים.אני די בטוחה שעם הזמן כשתחזרי מהעיסוק שלך הם יהיו רדומים.
אבל יש לי שאלה אחרת-כולם ישנים באותה שעה?
זהו שניסיתי את זהאנונימית64

זה עובד על שניים מהם ולא על השלישי (האמצעי)

הגדול כבר פחות תלוי בזה שאשב שם, אחרי שמסודר במיטה וקרא קריאת שמע לא מפריע לו שאלך. הקטן נרדם יחסית מהר ואם אני אומרת שהולכת רגע וכבר חוזרת בדר"כ כבר נרדם לבד.

אבל האמצעי אם אני אומרת שהולכת רגע וכבר חוזרת, רגע אחרי הוא כבר קורא מהמיטה "מי בא לשבת לידי???" (יש את הגדולים שהולכים לישון יותר מאוחר ולפעמים אני מסנג'רת אותם לשבת שם במקומי, ומרגישה בפנים את הרגשות אשמה האלה על ההתנהלות הדפוקה שלי) ואם עוד שני רגעים אף אחד לא הגיע הוא יורד מהמיטה וזה כבר מקפיץ לי את העצבים

בדר"כ בגדול הם די הולכים לישון באותה שעה. סביבות 18:30 ארוחת ערב, מקלחות (בחורף לא כל יום)

בערך 19:30 הולכים למיטה. קריאת שמע, קצת פטפוטים (איתי) ולילה טוב.

הבעיה שקשה לסיים את הפטפוטים, אני לא רוצה לקטוע את זה בעצבים כי רוצה שילכו לישון מתוך אווירה נעימה, אז זה קצת נמרח ואח"כ עוד יושבת לידם עד שנרדמים, זה יכול להיות סביבות 20:00-20:30 ולפעמים אפילו מתקרב ל 21:00

יש פה בערך שעה שלמה שאני מרגישה שהייתי יכולה לחסוך. הייתי רוצה שיעלו למיטה בערך ב 19:30 מקסימום שאני אשב לידם לקריאת שמע משותפת. חיבוק נשיקה לכל אחד וללכת משם. נשמע לך חלום בר השגה?

אל תחסכי את השעה הזו.רפואה שלמה
שבי ליד הילד שזקוק לפטפוטים השקטים האלה חצי שעה.
זה זמן איכות הכי טוב שאת יכולה לתת.
עוד קצת ואת משתחררת
זו לא שיטת הרדמה דפוקה
זו שיטה משקיענית ואת קצת עייפה.

מותר גם להגיד לילד: היום אני עייפה אז נדבר קצת, ואז אני צריכה לעשות כמה דברים וללכת לישון.
השעה הזאת נחרטת בנפש לכל החיים.
גישה מענינת ממשאנונימית64

וואלה, אני צריכה לחשוב על זה.

האמת שאני חושבת שזה לא בדיוק ככהאנונימית64

יש לילד זמן איכות איתי אחה"צ וחוץ מזה, נגיד שאת הפטפוטים כן נשאיר (מסכימה איתך שזה זמן איכות מאד נעים שנחרט בנפש) - אחרי שגומרים לפטפט והוא כבר ממש מנומנם במיטה. וכולם בשקט, כל אחד במיטה שלו מנומנם, אם הוא קולט שקמתי משם הוא מיד קורא לי לחזור, זה יותר נראה כמו תלות לא בריאה שלו שעדיף שילמד להשתחרר ממנה. זה כבר לא נשמע לי תקין. את לא חושבת?

אני הרדמתי בדיוק כמוךרפואה שלמה
זה פרק זמן יקר, קצר וחולף.
לי הייתה היכולת הרצון וההנאה להשקיע בזה.
הילד שמבקש, עוד הוא הסנדוויץ בשורת הצעירים.. נראה לי לגמרי תקין להנות מהשעה הזו. לא הייתי חוסכת ממנו 20 דקות נוספות - אבל זו החלטה מאד אישית.
גם אצלי היו שעות איכות אחרי הצהרים פעילויות שמחות וכיף- ובכל זאת כך היו מסתיימים רוב הערבים.
היום כולם בוגרים, עסוקים ופעלתניים, ואני הולכת לישון לפני כולם...
ובמידה וקורה לפעמים שאני צריכה לצאת מהביתאנונימית64

בזמן הזה, אז זה גם תקין בעיניך שהבת הגדולה צריכה לשבת לידם והם לא יכולים ללכת לישון בעצמם אם אני לא נמצאת?

הבת הגדולה שלי "יורדת" עלי - אמא מה זה הפינוק הזה, את התינוק אל תרגילי לזה שלא נהיה כבולים ככה גם אליו כשהוא יגדל ועוד כל מני פנינים בסגנון...

הבת גדולה -לא..רפואה שלמה
דברי עם הילד לא בשעת ההשכבה.
תסבירי את סדר היום המתוכנן
כשאת קמה תבקשי שישכב בשקט ולא יעיר את אחיו. תני לו חיבוק חזק ותלחשי לו באוזן שאת אוהבת אותו הכי בעולם.

אני הייתי נרדמת לקול שיחתם השקטה של הורי,
או בגיל מבוגר יותר, זוכרת את הרחש השקט של נעלי הבית, כשההורים ארגנו את הבית לקראת מחר. דשדוש שלו, רגוע, נעים..
אז פה יש לי בעיהאנונימית64

כי אם לא יושבים לידו הוא לא הולך לישון. 

ואם אני יוצאת והגדולה שומרת - אם היא לא יושבת לידו הוא לא הולך לישון.

אגב, הוא גם לא רוצה חיבוק. אני אומרת לו הרבה שאני אוהבת אותו וגם מחמיאה לו על דברים ספציפיים - לא חמוד ומתוק אלא מציינת דברים חיוביים בו. לפעמים הוא אומר לי - די כבר, כל הזמן את אומרת שאת אוהבת אותי.

לא כל כך מבינה מה הוא מנסה לשדר לי בזה

הוא מפחד מהחושך?רפואה שלמה
מה ההסבר שהוא נותן לדרישה הזו
ההסבר שהוא נותןאנונימית64

שיש לו חלומות מפחידים או שהוא מפחד שיהיה לו חלומות מפחידים. לי זה נשמע כמו סתם מניפולציה

הצעתי לו מנורת לילה קטנה והוא לא רצה, אמר שהחושך זה לא הבעיה. גם נכנס מספיק אור מהפרוזדור

כשאצלי התלוננו על חלומות מפחידיםmp3
נתתי להם לשים ספרתהילים קטן מתחת לכרית וזה הרגיע אותם.
רעיון. ננסהאנונימית64

רגשות אשמה?!?סדר נשים

על מה??

זה שאת יושבת איתם וזה שאת עושה את זה בלי עצבים זה מדהים 

הקושי שלך מובן אבל הוא קושי טכני, בבקשה אל תוסיפי עליו רגשות אשמה!

לילדים המצב הקיים מצויין בעיני

ממש מוזר לי התגובות, הייתי בטוחה שיתנפלו עלי אנונימית64

שיגידו שאני מפנקת אותם.

שאני לא מקנה להם הרגלי שינה עצמאית.

אני מרגישה כאילו אני בעונש.. ההגדרה הזאת - "עכשיו אני צריכה לשבת (בפרוזדור)" יש לזה קונוטציה כמו לשבת במעצר בית... 

טוב, האמת שקצת הפכתן לי את הראש

אולי אני צריכה לנהל איתו שיחה בנושא, עם האמצעי שלי שלמעשה רק הוא הבעייתי כאן - שאחרי הפטפוטים כשמשתרר השקט, גם אם הוא לא נרדם לגמרי ואני צריכה לקום כי יש לי משהו אחר לעשות, הוא צריך ללמוד להשתחרר, להרגיש שאני איתו גם אם אני במטבח כרגע ולא בפתח החדר שלו.

זה יפה ומבורך שאת עם הילדים ברוגעmp3
אבל כשאת מרגישה שזה עונש בשבילך זה אומר שצריך לתכנן מחדש את שעת ההשכבה.
אולי להשכיב יותר מאוחרl666
אולי ילד פשוט לא עייף ומשעמם לו? באופן כללי הוא מקשיב? בעיניי זה באמת מוגזם לגמרי. ואני הייתי כועסת על דרישה כזאת אבל כל אימא ומה שנוח לה. בכל בית כללים משלו.
רואים שהם בין הקטנים ונשארו במעמד הקטנים כנראה. אולי תנסי להיזכר איך היה עם הגדולים יותר
זה כן השעה שלואנונימית64

לא משעמם לו והוא כן עייף בשעה הזאת

אם הוא ישן יותר מאוחר אני רואה למחרת שהוא עייף ושזה לא היה לו טוב.

כמו שאת אומרת כל אמא ומה שנח לה הבעיה שנהייתי כבולה לזה וזה כבר לא נוח לי.

עם הגדולים אני כבר לא מצליחה להיזכר מה בדיוק היה. כנראה שלא יכולתי לתת להם את זה כי היה לי את הקטנים לטפל בהם. אז לא היתה לי האופציה בכלל להתלבט בעניין..

לא יודעתl666
בעיקרון הכי הגיוני להגיד להם שאת עייפה או שיש לך דברים לעשות ושיציעו פיתרון חילופי. או לשבת רק עשר דקות וזהו.
אם הוא עייף איך זה שהוא נרדם בערך שעה אחרי שהלך לישון ? כתבת שהשכבה בשבע וחצי והוא נרדם בשמונה וחצי?
כי זה נמרחאנונימית64

עוד פעם שירותים ועוד פעם צמא ועוד משהו דחוף שנזכרים לספר לי, וכל אחד כזה גורר גם את השאר שנזכרים בעוד משהו לספר

לי נשמעמתואמת

שצריך לקבוע כללים חדשים בתקיפות (אך ברגישות). הם מספיק גדולים בשביל להבין שכללים משתנים לפעמים (לפחות שני הגדולים מביניהם).

לומר: "חמודים, לאמא יש עיסוקים בערב. אני מאוד שמחה לשבת אתכם ולפטפט אתכם עד שאתם נרדמים, אבל זה פשוט בלתי אפשרי. לכן מהיום אני יושבת עם כל אחד לפני השינה לזמן של חמש/עשר דקות, מדברת איתו קצת, ואח"כ הולכת לדברים שמחכים לי בבית. אני מאמינה ובטוחה שאתם גדולים מספיק כדי להירדם לבד."

אולי אפשר להציע להם לבחור חפץ חלופי כלשהו שיהיה איתם במיטה, ויעזור להם להירדם בלעדייך - ואפילו יהא זה ספר, שיאחר מעט את שעת השינה שלהם.

בהצלחה! מדהימה שהחזקת מעמד עם זה עד עכשיו...

(רק לשם הבהרה: אצלי הגילאים האלה הם הגדולים בילדים שלי... עם בני החמש ומטה אכן צריך לשבת לפעמים עד שנרדמים, אבל עם שני הגדולים יותר - ודאי שלא. אנחנו נותנים להם להירדם לבד, בד"כ עם ספר).

מדויקאנונימית64

ותודה על המילים הטובות

מנסה לענותצביה22
קודם כל, נראה לי שרגשות אשם ממש לא במקום פה. אני חושבת שכל עוד מצידך זה בסדר להמשיך בהסדר הזה, הילדים רק מרוויחים. (וגם לא ישארו תלויים בזה לתמיד, עובדה שהגדול שלך כבר לא תלוי בזה גם בלי שעברתם איתו תהליך בנושא).

אז את צריכה לדעתי לבדוק עם עצמך קודם האם את מרגישה צורך בשינוי כי את חוששת שזה מזיק לילדים, או כי באמת את מרגישה שלך זה לא נכון להמשיך בדרך הזאת.
(לי פעם הפריע שהבת שלי ידעה להירדם רק בהנקה ולא בדרך אחרת. בהתחלה הרגשתי שזה כבר לא מתאים לנו ואני רוצה לשנות כי קשה לי עם זה, אבל אחרי שהתייעצתי עם מישהי חכמה שעזרה לי לזהות שזה רק מתוך החשש על העתיד ורגשות האשם, והיא גם עזרה לי להתייחס אחרת לדברים ולאפשר את זה כל עוד זה מתאים לי, אז התחלתי לשמוע שיעורים על חינוך מהאינטרנט בזמן של ההנקה הזאת, ואפילו נהניתי מהזמן הזה של הפוגה ונחת בסוף היום. כמובן שלפעמים זה הגביל והיה מעצבן, אבל הייתי מוכנה לשלם את המחיר הזה כי גם ידעתי שזה טוב עבורה)

בכל מקרה, אם ההחלטה היא באמת שלא מתאים לך להמשיך, אז בהחלט אפשר ונכון לעשות שינוי. הייתי מתחילה את זה בשיחה עם הילדים, לא בזמן ההשכבה אלא במהלך היום, בזמן שכולם רגועים ובמצב רוח טוב. הייתי מעלה את הצורך שלהם בקרבה אלייך ובקושי להיפרד לשנת הלילה, מסבירה את הצורך שלך להספיק לעשות דברים,קובעת שמעכשיו ההסדר שאת יושבת ליד החדרים כבר לא מתאים, ושואלת אותם (אולי בעיקר את האמצעי שהכי קשה לו) מה יכול לעזור לו להירדם גם בלי שאת שם ליד החדר. אפשר בהתחלה לכתוב את כל הרעיונות שעולים, גם מה שלא מתאים, ואחר כך לבחור את הרעיונות שמקובלים על כולם (אפשר גם כדי לעזור לו עם השינוי הראשוני, לקבוע מבצע שאחרי כמה ימים שהוא נרדם בלי שאת ליד החדר הוא יקבל איזה פרס שמדבר אליו).

(מסייגת שאין לי ניסיון בגילאים האלו, וגם אני כרגע משכיבה כל לילה את בת הארבע כשאני יושבת על המיטה שלה, מניקה את הקטן יותר בן השנתיים, ותוך כדי צריכה לשיר לה וללטף אותה. עדיין מתלבטת מידי פעם עם להתחיל תהליך של שינוי או להמשיך בינתיים ככה...)

בהצלחה!
תודה על התגובה המושקעתאנונימית64

אני מרגישה את הצורך בשינוי כי זה לא נכון לי המצב הזה. לא כי אני חוששת שזה מזיק לילדים

התחברתי לפיסקה שלך בענין השיחה לא בזמן ההשכבה.

מוסיפה עוד משהו:מתואמת

יכול להיות שקשה להם להתנתק מהעשייה של הבית (הרי יש ילדים גדולים שעדיין ערים ופועלים), ובכך שהם "מחזיקים" אותך לידם - הם מוודאים שהם לא מפסידים כלום...

(ולעניות דעתי 19:30 זה קצת מוקדם... הילדים של בד"כ עוד לא חולמים לישון בשעה הזו...)

אפשר גם להעסיק אותם במיטה בהאזנה לדיסק מרתק - כך גם הם לא ישמעו את הפעילות שבבית...

עלית על משהואנונימית64

באמת אני רואה שהאמצעי, כל פעם ששומעים איזה צחוק או דיבור מהסלון הוא מיד שואל - מה מצחיק? ממה צחקתם?

כנראה שקשה לו להתנתק ממה שקורה בבית, שהוא באמת מרגיש שהוא מפסיד משהו

הבעיה עם דיסק שאם זה מרתק הוא לא ירדם כי הוא יקשיב לדיסק

הוא לא יירדם אפילו לקראת סוף הדיסק?מתואמת

בכל אופן, לדעתי זה עדיף מאשר שתשבי לידו. ותאמרי לו בפירוש שאחרי הדיסק הוא הולך לישון, ולא קורא לך. יכול להיות שזה כן יעייף אותו בסופו של דבר...

רעיוו לפתרון מקומי קטןבת 30
אולי יעזור- אם הקטן נרדם והגדול בסדר,ואת על קוצים בגלל החמוד שבאמצע- תשלחי אותו לישון במיטה שלך.
אולי זה לא הרגל כ''כ טוב אבל לענ''ד ומנסיוני זה לא כ''כ נורא.
אצלי יש אחת שלפעמים לוקח לה יותר זמן להירדם. והמיטה של אמא היא קוסמת. תוך דקה וחצי היא ישנה.
זה לא פתרון שורשי ועמוק....סתם הצעה לשעת חרום...
תודה בשעת חירוםאנונימית64

אני עושה את זה.

אבל פה אני מחפשת פתרון שורש ליום יום

נשמע שהנקודה העיקרית היא האמצעיפאז
ויש פה 3 עניינים;
1. פחדים? להבין איתו ממה מפחד ולחשוב על פתרומות כמו להגיד קריאת שמע, לשים מקל ליד המיטה או לבדוק יחד מה יש או אין שמפחיד...
2. צורך בזמן אישי איתך ובייס חם- להרוות אותו בשאר שעות היום. אפשר בצהריים, אחה"צ, לצאת איתו פעם ב לבד, לנצל זמנים שרק את והוא לזמן איכות...
לפרגן, לחבק, לקנות לו משהו כיפי מדי פעם כי ישבת עליו (אפשר גם לשאר הילדים כן?).
לראות שהוא מסופק בתחום הזה וכך
גם אם ירצה בלילה אולי זה יהיה במינון סביר..
אפשר להגיד לו שאם רוצה שתספיקו לשוחח בשקט יהיה במיטה עד שעה מסויימת ואז יהיה לכם זמן לדבר נניח עד 20 כי אח"כ הוא חייב לישון כבר.
3. תחושת הפסד של המאורעות בבית- מאד מוכר לי מילדי..
מציעה להכריז על החצי שעת השכבה כזמן שקט.
לכבות אורות ככל האפשר לפחות איפה שזה עושה רושם ערני- נגיד לכבות בסלון להשאיר במטבח. לשמור על שקט במרחב הציבורי באופן יחסי או לשלוח אז את הגדולים לאכול/להתקלח/להתארגן וכו...
אם את לא מצליחה לעשות את זה לבדנוגהאדר22

וזה כבר שואב אותך קחי עזרה מקצועית ותתטפלי בבעיה הזו. למה להפוך את חווית השינה לך ולהם לסיוט?

מעדכנת.אנונימית64

בימים האחרונים ממש השתפר. שלל העצות, התגובות והגישות שקיבלתי פה עזרו לי להגיע לכמה תובנות:

קודם כל הבנתי והתחברתי לזה שיש משהו יפה וחיובי בשעת איכות הזאת.

הצלחתי למקד שהבעיה זה עם האמצעי בשלב שגמרנו לפטפט והוא קרוב להרדם. אז שוחחתי איתו על זה בזמן רגוע יום אחד אחה"צ והסברתי לו. וגם שמנו תהילים מתחת הכרית. 

תודה לכולם!

ב"ה! שימשיך טוב! ואשרייך...מתואמת

רק לומרנועוש9

שהיו תקופות ששמתי ליד שעון מעורר לעוד שעה-שעתיים, נרדמתי על מזרון על הרצפה לידם, וכשקמתי היה לי יותר מרץ להמשיך מה שאני צריכה להמשיך...

אני יודעת שיש כאלה שעושות את זהאנונימית64

לי אישית זה לא עובד טוב. אני קמה גרוע ואח"כ מתקשה להרדם בחזרה לשנת הלילה.

בכולופן תודה על ההתייחסות

אצלנו עזרה בובה..חולמת לוחמת
נשמע ילדותי אבל זה עזר...
חייבת לעדכן שוב אנונימית64

כמו שאתם רואים עבר כמעט חודש. והכל כל כך שונה היום

מדהים איך שהסיעור מוחות הזה בפורום וחוכמת ההמונים עוזרים להתאפס ולהתפקס

כיום כשהולכים לישון - יושבת לידם כמה דקות, קצת מפטפטים. מזכירה להם שאני יושבת טיפלה ואח"כ קמה וכשכולם פחות או יותר מאופסים במיטות שלהם ובמוד של הליכה לישון אני כבר משוחררת לקום ולעזוב את השטח.

לפעמים לאמצעי קשה לעשות את המעבר החד מפעילות תוססת לשכיבה פסיבית במיטה אז אני מציעה לו לקרוא קצת ספר במיטה עם פנס ואחרי כמה דקות לסגור את הספר ולישון. זה עוזר לו לעבור להירגעות ושכיבה רגועה ולגלוש מתוך זה לשינה. זה לא דרוש לו כל לילה אבל לפעמים כן ואז זה מאד עוזר

שוב תודה לכולכם, ההתייעצות פה זה מה שעזר לי לעבור את התהליך הזה עם הילדים!

המון הצלחה וברכה לכולם.

ב"ה! הלוואי שלכולם זה היה עובד בכזו פשטות יחסית מתואמתאחרונה

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך