גם אני מצטרפת לסטטיסטיקה...לצערי..גולנית
אחרי 4 היריונות תקנים.. נכנסתי להיריון חמישי.. יחסית הרגשתי טוב.. לעומת שאר ההיריונות. שבוע 7 יש דופק. שבוע 9 היום דימום טיפה.. הולכת למוקד... הטכנאית מתנצלת העובר ללא דופק מתאים לשבוע 7 .. אומרת ומעודדת שזה חסד כי בדרך כלל העוברים האלה פגומים.. אני בהלם.. שאין דופק.. 0דמעה זולגת מעיני.. מתחזקת... מאמינה שהכל לטובה.. הולכת לרופא שמפנה למיון לגרילגרידוגם הוא מצטער איתי ושואל.. כמה ילדים בבית.. אני אומרת 4.. הוא אומר לפחות זה מנחם.. אני פתאם מתפרצת בבכי.. הוא צודק.. אותי זה מנחם..לא רוצה גרידה ה' יעזור קובעת תור אצל מומחה.. אומר לי שאני בכלל לא חייבת גרידה.. (גם הוא עושה אולטרסאונד לוודא את הבשורה) ואפשר לחכות עד חודש שזה יצא טבעי.. איך נירגעתי.. ברוך ה'.. ישתבח הבורא שלא חייבים גרידה.. הוא גם אמר ש70 אחוז מהעוברים שהדופק שלהם מפסיק לפעום זה מעיד שהייתה בעיה ואני צריכה להתנחם בזה... תודה ה' אהובי..יקירי... שעשית לי חסד.. שלא נתת לי לעבור תעשה חודשים ולאבד תינוק או ללדת תינוק חולה.. תודה תודה.. הכאב עבר מהר.. הכאב הוא על הציפיה.. על החלומות על ברית ועל מתי הבטן תצא וכולם יראו ואספר... נכון דמיינתי חלמתי... ו-ה' היקר לי החליט אחרת. 2 אפשרויות כעת יש לי.. או היו לי.. לקבל את הגזירה ולהאמין באמונה שלימה שהכל לטובה.. או להיכנס לכאב ולבכות... ולהיות עצובה.. אני רוצה לצמוח אני רוצה להתקדם. העצבות לא תועיל לי.. לכן בכיתי מעט כי זה טבעי.. כי זה כואב.. כי אני בן אדם.. אבל אחר כך החלטתי להסתכל קדימה.. ולהמשיך הלאה עם החיוךו הזרימה והקלילות שזכיתי שיש לי... ובהבנה שזה הכי מושלם שיש.. שנזכה..
מקווה שבנות לא יפגעו מההודעה שלי...גולנית
רק לחדד.. שאפשר גם חודשים לבכות.. אני אחת שנכנסת לעצבות ולוקחת הכל. קשה.. אני בתהליך עם עצמי להסתכל על הנקודות הטובות שבי כדי לא לקחת את הכל קשה... ולהמשיך הלאה. לא שופטת בכלל בנות שבשבילן זו טרגדיה. גם אצלי הכל תמיד טראגי והפעם החלטתי לשנות גישה.
בשורות טובות לכולן...
מצטערת איתך,שגרה ברוכה
ומייחלת לרק בשורות טובות שיהיו את נשמעת חזקה ומאחלת לך רק טוב..
גם אותי מה שהחזיק זה שכנראה העובר היה לא תקין מה שקרה כנראה הכי טוב בעבורי
הסמיילי נשלח בטעות,שגרה ברוכה
הכוונה היתה לחיבוקק
חיבוק גדול יקרהליאןאחרונה
זה כואב. לאמא שלי כשהיו 10 ילדים ובהריון ה11 עברה הפלה עדיין בכתה שבוע. כנראה שזה כואב לא משנה כמה ילדים יש בבית. למרות שבטוח שזה מנחם.. אבל מה שינחם באמת זה הריון תקין מאחלת לך במהרה הריון תקין ועובר בריא חיבוק גדול
אולטראסאונד פרקי ירכיים. חשוב לעשות? הבן שלי כמעטפלפלונת
בן חצי שנה ויש לו רשרושים בברכיים. לרוב הילדים לא בדקתי. האחות אמרה שדחוף לבדוק. באמת חשוב?
אשמח לתגובות. כי התור מחר. פשוט קשה להגיע .פלפלונת
אם האחות אמרה שדחוף לבדוקאיזמרגד1
הייתי סומכת עליה יותר מאשר על נשים אנונימיות בפורום שהמקרה שלהם כנראה שונה משלך...
היא אמרה טלפונית כשסיפרתי שלא נבדק כיפלפלונת

אחרי גיל חצי שנה זה רנטגן ולא אולטראסאונד. לא בדקה את הבן שלי.

השאלה למה צריך. את הילדים האחרים לרוב לא לקחתי..

אני מניחה שאם המדינה טורחת לממן בדיקהכורסא ירוקה
כנראה שהעלות שלה, גם בכסף אבל גם במן ובכוחות שלי, יותר קטנה מהעלות של טיפול בבעיה שמאובחנת באיחור.. אם את רואה שהילד עם משהו שונה מאחים שלו וזה לא רגיל אז לדעתי כדאי ללכת לבדיקה. מי שמבצע אותה הוא אורטופד ותוכלי על הדרך לשאול על ענין הברכיים
מבינה. כולם פה הולכות להבדק?פלפלונת
אני כן. תמיד לוקחתקינואה לבנה
כן, כל הילדיםאפרסקה
כתוב שזה יותר אצל מי שיש לה ריבוי מי שפירפלפלונת

ועוד נתונים. מי שהולכת זה כי היא בקבוצת סיכון, או נבדקת בלי קשר?

סליחה על השאלות הרבות.

לי אמרואפרסקה
שזה בדיקה לכל הילדים. בלי קשר מה היה בהיריון. אצלי לא היה עניין של מי שפיר. הלכתי עם כולם כי ככה צריך, זו בדיקה פשוטה ולא כואבת, אז למה לא?
לי אף פעם לא אמרו להיבדקאמא לאוצר❤

לא מהבית חולים לא מהקופת חולים וכו'...

אף פעם לא לקחתי

אני עשיתי לשני הילדיםדיאן ד.
הם שינו את ההנחיות פעם היו מפניםעדיין טרייה
רק ילדים שהרופא איבחן שיש סיכוי לבעיה. עכשיו מפנים את כולם.
ממה שהבנתי שגם בעבר היו מקומות שהפנו את כולםיעל מהדרום
לא. רק לילדים שקיבלו הפניהיעל מהדרום

לק"י

זה כנראה תלוי ברופא/ באזור בעיקר.

מלכתחילה כנראה הייתי מתייעצת עם רופא ולא עם אחות טלפונית. אבל אם התור מחר, ואין תורים זמינים כנראה שהייתי הולכת מחר.

אני הלכתי עם כולםכיוונים

עם אחת שהתעכבתי, הלכתי באיחור בהמלצה של אורתופד.

יש מדיניות שונה בין רופאים שונים.

יש כאלה שולחים את כולם, ויש כאלה שולחים רק מי שקבוצת סיכון או אם יש סיבה.

אני לא..ולי היה כשהיתי תינוקתללא מוצא

אז יש יותר סיכון

אבל רופא בודק אותם ואומר לי שלא רואה שום חשד..

אין לי התנגדות ללכת

אבל זה רק בעיר מרוחקת והתניידות בטרמפים ואוטובוסים דקה אחרי לידה זה לא בכלים שלי

כל פעם אומרת אותי הפעם אלך

וזה לא קורה

אם לך היה הסיכון מאד גבוהשבעבום

הייתי הולכת...

גם אצלנו יש במשפחה ואחותי לא הלכה כי לא ראו וגילו בגיל גדול יותר. שהטיפול היה הרבה יותר מסובך.

בכל הילדים הבאים היא ואני התייצבנו בגיל חודש. לחלק היה ולחלק לא

זה מאד תורשתי

הרופא ילדים אמר לישושנושי

שבעבר שלחו את כולם לבדיקה באופן גורף, לטענתו ההנחיות השתנו.

אצל הגדול הוא בדק אותו ואמר שלא צריך.

את הקטן כן המליץ לבדוק. לא היה משהו אלא סתם החליט שבא לו. אולי כן הייתה סיבה וכבר לא זוכרת. 

הפורום שה לא מקום להתייעצות רפואית...מדברה כעדן.
אף אחת פה לא תיקח אחריות על הבן שלך

אולי תתייעצי עם גורם רפואי כלשהו?

אני באופן אישי תמיד לוקחת בגיל 6 שבועות. לא שמעתי מעולם שההנחיה השתנתה. לא בשום בית חולים שילדתי ולא בשום טיפת חלב שהייתי... 

אני הייתי עושה מאמץ ומבצעת את הבדיקהshiran30005

למקרה ש...חלילה יהיה משהו יש אפשרות לטפל, ואם לא תבצעי ונניח חלילה יש בעיה כלשהו את עלולה לאכול את עצמיך כל החיים למה לא טיפלת בזה בזמן

מניסין מר אישי בנןשא אחר ברפואה של הילדים...

כן, חשוב מאודיראת גאולה

לדעתי ההשקעה של כמה שעות לתור מתגמדת לעומת ההשקעה שתידרש אם חלילה יש בעיה שלא עולים עליה בזמן.

לרוב הילדים ב"ה הבדיקה יוצאת תקינה, אבל בשביל האחוזים הבודדים שלא - לא כדאי לדלג על הבדיקה.

תודה על התגובות.פלפלונת
אצלנומתיכון ועד מעון

עשיתי לשבעה ילדים והכל היה תקין, אצל השמינית לא היה תקין והיא הייתה צריכה רצועות.

בעיני שווה את הטרחה, אם יש בעיה ולא מטפלים בזמן אח"כ הנזק משמעותי ומצריך טיפול קשה יותר

לא אמרו לי ללכתשמ"פ

סתם תוהה אם אני אמורה לבקש

סליחה על הניצלוש

את יכולה לשאול את הרופאכורסא ירוקה
הוא יביא לך הפניה או יסביר אם לא צריך
לקחתי את כולםעוד מעט פסח
כולל אחד שחששו ממשהו רפואי והלכנו עוד לפני הברית (והייתי בלי רכב, השאלתי רכב ממשפחה ונסעתי למרות שהייתי כמה ימים בודדים אחרי לידה. ב''ה היה תקין, אבל בעיניי מסוג הדברים ששווים את המאמץ).
אני לוקחת בלי לחשובהשקט הזהאחרונה
זה שתי שניות ששוות את היכולת לטפל בדברים בזמן.

אזהרה!!!! גברים שפונים בפרטי מהפורום הזההרמה

אני רק בפורום הזה כך שזה רק מפה.

קיבלתי פניה בפרטי ממישהו האם אפשר לדבר איתי בפרטי לקח לי זמן לקלוט שזה גבר. התחיל לשאול שאלות ולקשקש על החיים.

בקיצור חסר טעם מה הבטרה, אני לא יודעת אבל לא נראה לי שמטרה תמימה. תזהרו!! אני כנראה תמימה מדי, זה עשה לי רע. 

לצערינו יש פה כמה חצופיםיעל מהדרום

לק"י

תכתבי לנו באישי מי זה. שנוכל לטפל בו.

ובכללי, תמיד לשים לב מי פונה באישי ומה הוא רוצה. גם אשה שסתם פונה בלי מטרה זה יכול להיות מוזר. וגם לט כל מי שכתוב שהיא אשה, היא בהכרח אשה.

וחיבוק על החוויה🫂

תודה רבההרמה

תודה רבה אכתוב בפרטי

תגידי, יעלעוד מעט פסח

למה ההנחיה היא תמיד לפנות בפרטי?

אם יש מישהו שברור שהפניות שלו לא תמימות, למה לא לכתוב על גבי הפורום, שכולם ידעו ויזהרו?

כי הוא יכול לפתוח יוזר חדשoo

ובאופן כללי צריך להבין

שאין הרבה סיבות לפנות למישהו בפרטי

והדיפולט צריך להיות חוסר מענה/ חסימה

צריך סיבה טובה לתת אמון במישהו/מישהי שפונה

ועוד יותר סיבה טובה לענות 

נראה לי שעדיף לתת להם פחות יחסיעל מהדרום
לק"י

ופעם כתבנו על גבי הפורום. לא עזר...

כזו סטיה לפנות לנשים בפורום כזה ועוד דתיהרמה

אין דרכים נורמאליות להכיר נשים? בעידן כזה פרוץ?

דווקא להגיע לפורום הריון ולידה (!!) וכשברור שהצביון דתי והרוב נשואות

מחלת נפש באמת.

גם לי מישהו כתבבאתי מפעם

האם אפשר לדבר איתי פה?

עניתי- לא, מצטערת. והוא מיד עזב.

אבל כשניסיתי לעניין בכרטיס האישי ראיתי שיש לו 6 הודעות אבל לא רואים אף אחת מהן... מוזר. 

תכתבי לי גם מי זהיעל מהדרום
גם לי!ואני שראחרונה

חסמתי בלי לענות

אבל באמת לא הבנתי את הכרטיס

תכנית לירידה במשקל המלצותחושבת לעצמי

היי כולן, אני זקוקה לדיאטה כדי להוריד במשקל. אני בעודף משמעותי וזה משפיע עליי ברמה ההורמונלית.

כדי לאזן את עצמי אני מחפשת תכנית בסגנון של שומרי משקל (עשיתי שנים, ירדתי והייתי מרוצה בגדול).

כי אני אדם שאוהב לאכול ולהנות.

יש למישהי המלצה על תכנית כזו?

לא משהו שמצריך פייסבוק או רשת חברתית כלשהי.

חשוב שיהיה פרקטי וישים במציאות עמוסה של אימהות וכו'.

אשמח ממש לקבל מהניסיון שלכן! 

אחיות של הטבע הן אחלהנקודה טובה
אני עשיתי איתן ניקוי, אבל יש להן תוכניות ארוכות יותר
תודה! חשוב לי שיהיה תפריט שאפשר להשיג בסופר רגיל וחושבת לעצמי

בחנויות טבע וכאלה

כן, זה לא משהו מסובך..נקודה טובה
אולי אמא חטובה? ממשק בעיקר ווצאפ, לא פייסבוקמרגול

את צריכה ליווי או מספיק תפריט?

בגדול אם תתחילי בלהוריד סוכר ומזון מעובד את כבר תשפרי משמעותית את מצבך. וזה נראה לי כלול בכל דיאטה.

אם מספיק לך קווים מנחים ותפריט- תזונה ים תיכונית נחשבת מעולה ובריאה, ולגמרי קניה בסופר רגיל (מניחה שעם הזמן אולי תעדיפי ירקניה וחנות פיצוחים, כי סחורה טובה יותר, אבל סופר סטנדרטי יספיק לגמרי)

תודה רבה. אני צריכה ליווי...חושבת לעצמי
מקפיצה לעצמיחושבת לעצמי
חלי ממן.ניק חדש2
הצטרפתי השבוע
התלבטתי, כי אני מחפשת משהו שיכול להישאר איתיחושבת לעצמי

הלאה. רוצה לפתח לי דרך חיים חדשה

יתאים? 

אמא שלו כבר שנים שומרת על המשקלניק חדש2אחרונה

וכל פעם עושה משהו אחר.

שומרי משקל

שחר סמיט

ועכשיו חלי ממן.

היא נגמלה מסוכר מחלב ומקמח לבן.

אבל שמירה על המשקל זו עבודה יומיומית.

אני לא חושבת שאפשר פשוט לשנות את המחשבה.

כן ברגע שהיא נגמלה קל לה יותר. אבל היא עדיין עובדת בלשמור.

יש מישהי מהממתעוד מעט פסח

בשם שירה אזולאי.

אשה חרדית, אמא לשישה אני חושבת, והתוכנית שלה מתאימה ממש גם לאמהות עמוסות, כי היא מכירה את קהל היעד שלה באמת...

זה משהו יותר כוללני מרק הורדה במשקל, הרבה שינוי בתפיסת עולם כלפי האוכל וכלפי עצמנו (מה שהופך את זה מדיאטה לממש שינוי באורח חיים), ומשהו הרבה יותר סלחני כלפי מעידות או זמנים מאתגרים כמו חגים.

אני אישית התחברתי ממש לגישה שלה.

יכולה לחפש בגוגל (צעד לבריאות) או לכתוב לי ואשלח לך את המספר שלה.

תודה! אני אסתכל!חושבת לעצמי
שחר סמיטמדברה כעדן.
רק צריך ווצאפ. משנה תפיסות מחשבה בהמון ידע וכלים פרקטיים..
צפיתי בתכנים שלה כמה פעמים. עשית את התכנית עצמה?חושבת לעצמי
כןמדברה כעדן.
אני גם עדין במועדון שלה, ב"ה 
רופאה לייעוץתלמים

מכירות רופאת נשים דתיה טובה בירושלים לייעוץ לפני החתונה  לסדר שלא תיפול על המחזור וכו..? (לא בשבילי..)

אשמח תודה 🙏

למכון פועה יש מיזם שנקרא לקראת כלהעל הנס
זה אומנם עולה כסף אבל עדיף להיעזר בהם
אני גם עשיתי דרכם, ממליצהשיפור
תנסי ד"ר חנה אדלר לזרוביץ- גיניקולוגית ותלמידת חכםמרגול

ובאופן כללי אם אין מגבלות מיוחדות נראה לי שכל רופאת נשים תתאים. בוודאי בירושלים כמעט כולן אמורות להיות מודעות ולהכיר את הנושא.

כאילו… גלולות לסדר את המחזור, וגם אם רוצים להיקלט ישר אחרי החתונה, אפשר להפסיק איתן יום יומיים אחרי וזהו

בגדול אם זה לא מקרה עם מורכבותשלומית.
מיוחדת כל רופאת נשים יכולה לעזור, לא חושבת שצריך לשלם במיוחד בשביל זה 
דר דבורה באומן, דר גלית אלגבישאחת כמוני
ד"ר חנה קטן.מתואמת
דיס המלצה...שמה לב
רק מזהירהניגון של הלב

כי כמה כתבו פה שכל רופאת נשים תתאים- אני הייתי בראש הזה והלכתי לרופאה עם התור הראשון שפנוי, והיא נתנה לי כדורים שעושים כתמים. וגם בהתחלה רצתה שאני אתחיל לקחת אותם יומיים לפני החתונה, ככה שאם באמת הייתי מקשיבה לה לא היה לי איך לתקן את זה...

יכול להיות שאפשר ללכת לכל רופאת נשים אבל להבהיר לה בדיוק מה הצרכים שלך 

אני חושבת שמקבלת גם בירושלים אבל לא בטוחההשקט הזה

ד"ר חגית דאום.

ממליצה גם על מכון פועהמוריה 7
תודה רבהתלמיםאחרונה

על כל התובנות וההמלצות

נבדוק את הדברים. עזרתן 🙏

יישובים חדשיםפתחי לי אחותי

מחפשים את מקום מגורינו הבא...

חשבנו לעבור לגור באחד הישובים החדשים שהוקמו בעקבות אישור הממשלה. אבל לא מכירים מספיק...

אם יש פה בנות שיודעות על ישובים כאלו, בדגש על ישובים שמחפשים משפחות כי חסר להם, נשמח לשמוע (לא יישובים שכבר קיימים ופשוט קיבלתי אישור, אלא יישובים ממש חדשים).

תודה רבה

ממליצה לפנות לגורמי ההתיישבות אמנה/ נחלהתהילה 4
להן יש רשימה וגם מצב של כל מקום ישוב ויוכלו להמליץ לכם.

בהצלחה וכל הכבוד 

מכרים עברו למרום יהודה( מעלות חלחול)פילה
זה בין גוש עציון לחברון. יש כרגע סביב עשר משפחות. רובן צעירות לקראת גיל שלושים. אנשים נחמדים, בעלי ערכים. מקום חדש , אין כלום כמעט. מקום אסטרטגי מבחינת מיקום . 
שמעתי שמחפשים בגופנה (מערב בנימין)השקט הזה
ובאדוריים (דרום הר חברון)
קודם כל יישר כח!!שמה לב

ממליצה באמת לפנות למועצה הרלוונטית מבחינתכם כי יש יישובים שרוצים דווקא משפחות צעירות כי יש רק קראוונים קטנים ולא מתכוונים להביא מורחבים. ויש כאלו שרוצים דווקא משפחות גדולות עם ילדים.

ממה שאני יודעת-  

שלם משפחות צעירות

הר עיבל וחומש- משפחות גדולות

יש פה קישור על היישובים החדשים בשומרון, אולי זה יקדם אותך.. בהצלחה גדולה!

גרעיני התיישבות בשומרון -

מנסה להעלות קובץ. מקווה שהצלחתיקנמוןאחרונה

חברים ושותפים יקרים!

אנחנו צריכים את עזרתכם 🙏🏼

בצעד היסטורי, נפלה לידנו הזכות להקים 9 ישובים חדשים בשומרון.

היישובים שיעלו על הקרקע יצרו רצף התיישבותי אסטרטגי, השומר על אדמות המדינה, מרחיב את גבולות ההתיישבות ומונע השתלטות עויינת.

*אנחנו מחפשים כ100 משפחות חלוציות, אידיאליסטיות, שלא מפחדות מאתגרים. להקמת גרעיני התיישבות בישובים*

אם מתאים לכם להצטרף למשימה, להקים גרעין חדש לבד או יחד עם חברים מזמינים אתכם להכנס לקישור, בו תוכלו למצוא את כל המידע על הגרעינים ומיקומם, ולהשאיר פרטים לחזרה:

גרעיני התיישבות בשומרון -

וגם אם זה פחות בשבילכם, אבל המשימה הזאת חשובה לכם נשמח לעזרתכם *בהפצה*

אנחנו פותחים קבוצת וואצאפ שקטה, של פרסומים בלבד. ונשמח מאוד אם תעזרו לנו להפיץ בכל הכח, בסטטוסים, ברשתות ובכל דרך כדי להגיע לכמה שיותר משפחות.

להצטרפות לוואצאפ:

גרעיני התיישבות שומרון 2026 - 2

מחכים לכם בישובים!

עיצוב אלבום חתונההתלבטות טובה

אז, היום נישואין שלנו מתקרב... הצלם נעלם לנו אחרי שנתן תמונות של החתונה ואיך לנו אלבום. רוצה להכין אחד ליום נישואין.

מישהי עיצבה אלבום חתונות ויש לה אתר מומלץ? חשוב לי שיהיה ברמת איכות כמו של צלם.

אני עיצבתי לנו בלופהרק רגע קט

מה שעשה את זה טוב, שהשתמשתי בתמונות של הצלם לרקעים של העמודים, נגיד של הפרחים באולם או של הנוף, וזה יצא מאוד יפה.

בגדול אני לא אוהבת את הסגנונות של העיצובים שיש בתוכנה שלהם.

אם יש לך גישה וניסיון לקנבה אפשר גם שם, ואז לייצא להדפסה באיכות גבוהה.

וואו יפההתלבטות טובה

זה בטח שעות עבודה לעצב ממש בעצמך.

לא?

אלי באמת אסתכל בקנבה. תודה!

איך האיכות של הספר? כאילו ההדפסה?

מה העסקה שסגרתם איתו?חושבת בקופסא

הוא התחייב לספק לכם אלבום?

בעיקרון אתם צריכים לשלוח מעצבת הגרפית שהוא עובד איתה את התמונות הנבחרות שלכם והיא מעצבת, שולחת לכם לאישור, ושולחת להדפסה.

מצטרפת - אם לפי החוזה הוא אמור להביא אלבוםשושנושי

תחסכי לך את הכאב ראש הזה.

אחרי שהוא מעביר את כל התמונות הוא לרוב מחכה שתפקידו לו מה אתם רוצים באלבום, ככה לפחות היה אצלנו. 

מוזר שהוא לא נותן אלבוםואני שר
אני עושה את האלבומים שלנו בwow ומרוצה מהאיכות.
עונה לכולםהתלבטות טובה

העסקה כללה אלבום.

בחרנו את התמונות שרצינו, ואז לא הצלחתנו להשיג אותו. כנראה חסם אותי ולא עמה למיילים. ניסינו גם ממספרי טלפון אחרים. קיצור... כפרת עוונות.

מספרת עכשיו כאילו כלום, כי עבר יותר מידי זמן. 

אויש איזה מבאס!ואני שר
וואו.

אם את מתכננת לעצב לבד מציעה שתסתכלי על כמה אלבומים ותעתיקי מה שאהבת בסגנון. זה מה שעובד לי כשאני מעצבת דברים לבד ולא בטוחה מה אני רוצה...

ובwow יש כמה סוגי אלבומים (מבחינת הדפסה), לדעתי יש סוג יוקרתי יותר שהם מגדירים כאלבום חתונה, אבל גם הקלאסי יותר שעשיתי לנו סתם לתמונות - אהבתי את התוצאה. האיכות תלויה בעיקר באיכות התמונות - תעלי אותן באיכות גבוהה.

עוד טיפ - לחשוב על הגודל של האלבום. האלבום חתונה שלנו ענק וזה כאילו אמור להיות שווה אבל בפועל כבד ולא נוח אפילו למצוא איפה לשמור אותו...

לwow יש אלבומים והמוצרים שלהם באיכות טובהכורסא ירוקהאחרונה
מה עושים כשהבעל רוצה לעבוראנונימית בהו"ל

דירה ואני לא?

אנחנו נשואים 15 שנים עם ארבעה ילדים,

גרים ביישוב שמאוד התחברתי כבר כמעט 6 שנים, לפני זה גרנו במקומות אחרים שהיה לי קשה שם.

ממש נח לי שיש פה הכל, ספריה, סופר, גנים, ביה"ס, מרפאה.

אני גם לא נוהגת אז זה נח שהכל נגיש.

בעלי יותר מתחבר לגבעות ולמקומות שאחים שלו גרים ואני פחות.

הוא כל הזמן אומר שהוא רוצה לעבור דירה וקשה לי עם המחשבה הזו.

גם ביום יום הוא כמעט לא נמצא בבית,

יוצא מוקדם בבוקר לעבודה, סביבות 5 וחצי וחוזר ב19.00

כך שרוב היום אני נמצאת בבית, ביישוב..

עברנו לבית שקנינו ביישוב הזה לפני שנה..

מחשבות שלירקלתשוהנ

1. לא נשמע שהוא נחנק ביישוב שלכם, שהוא לא מוצא את עצמו, שאין לו מקום, אלא שהוא מחפש משימה. אם היה נחנק, וכל מה שהיה מנסה לא היה עוזר,  אני חושבת שזאת סיטואציה שאין ברירה אלא לעבור. אבל זה לא נשמע המצב. אנחנו באמת עברנו דירה במצב כזה, כשלי היה מעולה ולבעלי מחנק מכל כיוון.

2. בשביל ללכת על משימה צריך שלשניכם יהיה את האידאלים, את המוכנות להקריב ואת השמחה במשימה. או לכל הפחות שתירצי ללכת איתו על המשימה הזאת

3. נשמע שהמשימה תהיה בעיקר עלייך כי את נמצאת במהלך היום בבית, ומבחינתו זה בעיקר ישנה לו את בית הכנסת בשבת ואת אורך הדרך הביתה...

תודהאנונימית בהו"ל

מה שבעיקר מפריע לו שאין קשר עם השכנים, אבל לצערי היה כך בעוד מקומות שגרנו.

ולא בטוחה שזה שנעבור זה יפתור את הבעיה

אז תיצרו קשר עם השכנים. מדי פעם תזמינו לקידושכורסא ירוקה
אני מניחה שלילדים יש חברים אז אפשר למצוא את המשפחות הרלוונטיות להם ולכם ולחזק קשרים  קשרים לא קורים, הם נוצרים בעבודה, ואת זה אפשר לעשות בכל מקום
אם הוא כל היום עובדאמאשוני

מה יש לו לחפש בגבעות?

את עניין הנהיגה אפשר לפתור בקלות.

מעבר דירה יצריך להוציא את הילדים מבי"ס?

אם לא, אולי שווה לנסות באופן זמני בלי למכור את הבית כדי להבין יותר טוב מקרוב את ההבדלים.

אם כי מבינה אותך שבא לך להשתקע ולא לשנות סתם.

לא הייתי עוברתפילה

בעבר לבעלי היו מחשבות כאלו, אנחנו בערך במצב כמו שלכם ,רק עם יותר ילדים

אמרתי לו שמבחינתי הוא מוזמן לעבור לירח. אבל לבד , הוא העדיף שלא...

אולי לנסות לדבר על זה עם כבוד לרצונות של שניכםשיפור
שכל אחד יסביר את העמדה שלו, מה חשוב לו, מה היתרונות והחסרונות. ובאמת תקשיבו ותנסו להבין אחד את השני. ומתוך כך תחליטו ביחד מה הכי מתאים לכם כמשפחה ותחשבו גם אם יש דרך להשיג את חלק מהרצונות/ יתרונות של השני, גם אם בסוף לא תקבלו את הרצון המלא שלו בתוך ההחלטה הסופית שתקבלו.

בעינייעוד מעט פסח

אישה היא עיקר הבית, ואישה מרוצה זה הכי הכי חשוב. לגור בגבעה בלי רכב ובלי יכולת לנהוג נשמע לי סיוט. בטח כשהבעל לא בבית רוב היום.

אבל, לא הייתי מבטלת לגמרי את הרצון של הבעל. אפשר לנסות לחשוב איך לעזור להתיישבות הצעירה בלי לעבור בפועל (נגיד- שיתנדב שם בשירות או בעזרה בבנייה). אבל לעבור דירה כשאת עיקר המחיר את זו שמשלמת- נשמע לי ממש שלא הגיוני.

גם בעלי רוצה לעבור ואני לא.ניק חדש2

אנחנו לא עוברים.

בעיני לא רלוונטי לעבור לכזה מקום בלי שאת נוהגתעכבר בלוטוס

את פשוט תהיי כלואה בגבעה ותלויה בחסדי טרמפים

אולי תנסי לשקף את זה לבעלך... טכנית אין אפשרות בעיני לנהל בית משפחה וילדים כשאת גרה בגבעה ולא נוהגת

מה זה מקומות שאחים שלו גרים?רוני 1234אחרונה

גם בגבעות?

כי באמת גבעה זה מעבר למקום מגורים, זה אורח חיים שלם שכנראה פחות רלוונטי למי שעובד ככ הרבה שעות מחוץ לבית

על מה פוסלים ללידת מים?פיצקית24

בהנחה שאני עושה את כל הבדיקות שצריך (חוץ ממי שפיר)..

בלידה הקודמת לא הסכימו לי כי הרופא בקופה הפריז וכתב שהעובר 4 קילו…

חוץ מזה לא הייתה סיבה אחרת. אבל בהיריון הזה נוספו עוד כמה דברים לתיק הרפואי ואני עדיין חיה בסרט שיתנו לי פעם אחת לידת מים…

ועוד שאלה.. אם במקום העמסת סוכר אבדוק סוכר כמה שצריך.. מקבלים את זה?

קודם כלשושנושי

אני ממש מקווה שתצליחי לידת מים, עשיתי וזה היה אחד הטובים!

אני יודעת שהעסכת סוכר ממש קריטי, לא יודעת מה לגבי בדיקות ביתיות.

אם היה לך דימום מוגבר באחד הלידות הקודמות - זה גם בעייתי

כנל גם קיסרי - לא מאשרים אחרי קיסרי

לפני כניסה למים עושים ניטור 20 דקות שחייב להיות תקין 

תודה!! הלוואיפיצקית24
וניתוח אחר, לא קיסרי? מעניין אם אפשרי… 
לא נראה לי קשור. החשש אחרי קיסרי קשור ללידותיעל מהדרום
העמסת סוכר לדעתי קריטי מבחינתםיראת גאולה
(ולא רק בשביל לידת מים. זה יהיה מאוד חריג אם בקבלה ללידה יתייחסו למעקב סוכר כמו בדיקה של העמסה, זה לא לפי הפרוטוקול)
ניטור סוכר מספיקאמא לאוצר❤
אם עשית שבוע/שבועיים כמה שהרופא אמר הכל יצא תקין לגמרי בלי ערכים בעייתיים וכתוב לך בתיק/יש לך מסמך מרופא נשים שאין סכרת הריון בהתחשב בניטור וכוכו
מנצלשת- מה זה ניטור סוכר ואיך עושים?שורשי
לא עשיתי העמסה וסקירה מאוחרת וממש בא לי לידת מיםם
חייבים סקירה גם ככהאמא לאוצר❤אחרונה

וניטור סוכר בשבועות מסוימים בעיקרון וגם רק אם יש סיבה שלא מאפשרת לעשות העמסה..

קיצור לא נראה לי שזה יפתור לך 🙈

בכל אופן זה לא פיתרון קלילנחמד🤣 זה במשך שבוע שבועיים לעשות בדיקות סוכר בבית עם המכשיר והדקירה והכל, לקנות את המכשיר זה יקר ממש בלי מרשם, וגם לדקור את עצמך כמה פעמים ביום וכו

אולי יעניין אותך