שאלה...אור-נא

דיברתי עם מישהי, היא התחתנה בגיל 22 ויש לה עכשיו תינוק.. והיא כל הזמן הדגישה שנורא קשה להם מבחינה כלכלית ושלא להעיז להתחתן לפני גיל 20, ולא לעשות ש"ל אלא להתחיל ללמוד... אז החלטתי לשאול אתכם בתור פורום משפחה--> איך באמת מסתדרים? פתאום נופלים למים ושניכם לומדים ואז ילדים והכל... איך עושים את זה???

פרנסה מאת ה'אבא שמואל
ועם כל ילד- הפרנסה שלו!
תתחתני ברגע שאת מרגישה מוכנה לזה.

ש"ל- מסכים עם "מישהי", לגבי לימודים- פרנסה, זה בעיקרון אחריות של האיש...
זה מה שעניתי להאור-נא
והיא כעסה על התשובה... כי נכון שיש אמונה, אבל צריך השתדלות...
איך זה סותר?אבא שמואל
צריך השתדלות. אבל, איך זה קשור?
אז לא להתחתן?
לא ללדת ילדים?
ואחרי גיל 20 לא צריך יותר השתדלות?

מה שטוב לנו אחרי גיל 20, למה לא יהיה נכון לפני?
אם הכוונה להתחתן רק אחרי שמסודרים כלכלית, (לפי הרמב"ם:החכם קודם נוטע כרם, אחר כך בונה בית, ולבסוף נושא אשה)
יש לבדוק אכן איך עושים זאת בימינו, ללא דחיית גיל הנישואין. אבל זה מבחינת הגבר-המפרנס. פרקטית היום, גם כשמתחתנים בגיל מאוחר יותר, הופכים את הסדר, אז מה הרווחתי?

בכל הכתובות (שאני מכיר) האיש הוא המפרנס, אשה לא צריכה לדאוג על הפרנסה כלל.

אולי גם תכנון משפחה?

לא צריך להשאיר לו יתברך משהוא?

אחרי גיל 20אור-נא

במידה ומתחילים ללמוד ישר אחרי י"ב, נשאר נגיד שנה אחת לגמור תואר, זה בהחלט שונה אם כל הלימודים עוד לפניך...

ובהרבה כתובות שאני מכירה הבעל הוא על תקן הלומד תורה והאישה העובדת...

אז איך כתוב בכתובה?אבא שמואל
במקום: "הוי לי לאנתו כדת משה וישראל ואנא אפלח ואוקיר ואיזון ואפרנס יתיכי ליכי כהלכות גוברין יהודאין דפלחין ומוקרין וזנין ומפרנסין לנשיהון ..."

???
אפשר עבודות מזדמנות,שיעורים פרטיים,וכו'אנונימי (פותח)
התחתנתי בת 19אנונימי (פותח)

בסוף שנת השירות, בעלי למד בישיבה  וכרגע 6 שנים אחרי עם שלושה ילדיםפ ב"ה אני יכולה לומר : זה אפשרי ועוד איך. אלא מה? צריך לדעת להסתדר : בתור זוג צעיר עזבנו את הגרעין היקר בו גרנו למושב נחמד עם שכירות נמוכה מאוד ( וחברים נחמדים) מלגת הכולל הייתה גבוהה יותר ולבית לא נכנסו מעדנים, קורנפלקס, עוגיות וכו' וכו'- עוף רק בשבת וכאלה- וככה הסתדרנו- בלי אוברדראפט. וגם כיום, כשאני כבר סיימתי את התואר והתחלתי לעבוד ובעלי רק סיים את התואר שלו ומצא עבודנ רק לפני שבועיים אני רוצה לומר: אפשרי לגדל משפחה כסטודנטים או כזוג אברכים. פשוט: אין פינוקים ומנצלים כל הזדמנות להרוויח כסף.

חשוב ללמוד לכלכ את עצמכם כראוי- ואת זה צריך לדעת לעשות גם כשיש משכורת טובה ומרקיעת שחקים...

בהצלחה!

ובהמשך להודעתי הקודמת- יש סיבות אחרות לא להתחתןאנונימי (פותח)

בגיל צעיר, שאינן קשורות לפרנסה והן: בגיל מאוד צעיר אתה מוצא/ת את עצמך בעל אחריות גדולה בלי שהספקת לעשות חיים כמו יתר בני גילך. וזה אולי השיקול היחידי שהיה יכול להיות לי נגד נישואין בגיל צעיר.

אמנם, השמחה בגידול משפחה ובזוגיות טובה היא גדולה , אך כשיש קשיים בדברים אלו עולות המחשבות ש: יו אני רק בת 25 , מתי אספיק לעשות קצת חיים?!

אבל זה עובר.

ושוב: בהצלחה!

לעשות חייםאבא שמואל
זה להביא לעולם ילדים, אני מקווה שעושים זאת רק, מתוך משפחה...

כל השאר זה לא לעשות חיים, אלא להרוג את הזמן
אם כל הכבוד, להביא לעולם ילדיםבוזי נוזי
זה לא כייף אלא אחריות ודבר שצריך בשבילו כובדראש ורצינות. יש בזה המון שמחה וכיף בסופו של דבר וגם בחיי היום יום הקטנים אבל אין ספק שזאת עבודה . כיף זה המון דברים אבל להביא ילדים זה לא רק כיף, זה בעיקר עבודה ולכן אני מסכימה עם ליאורלה. 
'בוזי נוזי'בעל תשובה

הגבתי לליאורה שכתבה: "בלי שהספקת לעשות חיים". אילו היתה כותבת בלי שהספקת לכייף, אולי הייתי מגיב אחרת, או כלל לא הייתי מגיב.

אבל בגלל שהיא השתמשה בביטוי "לעשות חיים" תרגום מילול:create life ולא סתם, אלא באותה נשימה עם למה לא להתחתן, הגבתי את מה שהגבתי.

אכן אני מבין את כוונתה שפיספסה את נעוריה. ועם זאת איני מסכים איתה.

גם ילד בן 4 מכייף, האם הייתי רוצה להשאר בן 4 למשך  30 שנה? ברור שככל שאתה מבוגר יותר כך גם ה"כיף" שלך יותר "כייפי". ולכן לא נכון שפספסת משהו שלא עשית בגיל צעיר אם בזמן הזה היית עסוקה בלהתבגר.

.

כיף חיים להתחתן צעירה... הכי כיף בעולם!chedvale

כיף לחיות עם החבר הכי טוב שלי. כיף לאהוב ולגעת- בשמחה, בקדושה ובטהרה. כיף להתחיל לבנות את עצמי מאפס. בחיים לא היו לי כל כך הרבה בגדים ותכשיטים כמו אחרי החתונה,מי פינק אותי ככה קודם?(3 רגלים...). כיף שיש לי למי לדאוג. כיף שיש מישהו שאני כל עולמו וכיף ללדת מלאת מרץ וכוחות לגדל. כיף ללמוד בגיל צעיר את בן/בת הזוג, כיף להיות שייכת לעצמי ולו בלי להסתובב בעולם ולחפש מי אני....ולמי אני רוצה להיות שייכת.

זוגיות זו עבודה קשה עם שכר מהמם בצידה, כיף להתחיל מוקדם את החיים האמיתיים.

מה כן קשה בכל זאת?

בעיני מה שיותר משמעותי כדי להקל הוא לעשות רווחים בין הלידות... לא למצוא את עצמינו  תוך שנתיים וחצי עם שלושה ילדים- זה תובעני בצורה מטורפת ומאוד לא פשוט לשלום בית... כבר לא זוכרים איך בן הזוג נראה וההוצאות עצומות בבת אחת. זה מותר הלכתית וחבל שלא מלמדים את זה מספיק. לאגור כוחות בין לידה ללידה ולחזור להיות זוג לפני שקופצים שוב לבחילות, זה נכון לכל גיל אבל כשמתחתנים צעירים אין שום בעיה לנשום קצת בין הנסיך הקטן לנסיכה הבאה בכיף. כשמתחתנים בגיל 28 מה לעשות כבר השיקולים אחרים.... אז כבר סופרים את השנים של הפוריות ומרביצים קצב שקשה לעמוד בו. וגם ככה אז הזוגיות יותר מסובכת כי כל אחד כלכך מעוצב כבר... רק מוקדם!!!

בטח אקבל ממך צעקות, אבל האם אינך חושבת שבמקום שנתריבק

שרות ,היה עדיף שתתחילי מיד בלימודים?

אם את רצית להתחתן צעירה, לפחות שתהיה לך רבע תעודה ביד. לא חבל על שנת השירות?

התרומה הכי גדולה למדינה זה שהקמת משפחה ואת בונה את דור העתיד.

יש כאלה ששנת שרות משפיעה עליהן לטובהאודי-ה
אנחי מכירה כמה וכמה כאלה ששנת השרות עזרה להן מאוד מבחינת האישיות.
ועלי אישית היא השפיעה באופן כזה שהבית שלי נראה טוב יותר מאשר אם לא הייתי עושה שרות.
לא מסכימה!veredd

שנת שירות היא דבר אידיאולוגי וחשוב כל כך, כאשר הוא נעשה באופן נכון!

לא נראה לי שעדיך ללמוד ישר אחרי י"ב, ולוותר על שנת שירות.

ובנוסף- זאת תרומה למדינה- ולעצמך!

לגבי שירות- לא בטוח בכלל שזה תורם למדינה..מומל

עובדה שהמדינהה לא מעונינת בזה ולא רוצה לאשר לזה תקציבים..

אם בת הולכת לזה בשביל לתרום לעצמה,תפדל.  אבל יש המון דרכים אחרות לתרום לעצמך בלי להשתמש בשביל זה בשנה שלמה וכל כך קריטית בחיים..

בכל מקרה, בהלכה עצמה אומרים לא להתחתן לפני שיש מקור פרנסה ובית וכו'.. לא? (או משו בסגנון)

לחיות בלי יכולת לקנות מעדנים קורנפלקסאנונימי (פותח)

ופינוקים מידי פעם יכול להיות נורא מתסכל.

לכל אחד יש "ראפ" שלו, אבל איך שאת מתארת את זה זה נשמע קשה...

אם קונים מדי פעם כפינוק והפתעהאנונימי (פותח)

זה לא מה שהורס את חשבון הבנק.

כשהדברים היקרים האלו הם חלק קבוע מסל הקניות- קשה מאוד לעמוד בזה כזוג צעיר העוסקים בלימודים ולא בעבודה.

החשוב הוא לחשוב ולהבין שאסור להיכנס למינוס ומשתמשים רק במה שיש. וזה אומר לצמצם בכל מה שאפשר ולקפוץ על כל עבודה.

באותו מקום שבו גרנו הייתה לי חברה, גם אברכית, שלא הרשתה לעצמה לקנות נעליים למרות שהישנות היו קרועות והעדיפה לאכול כל יום מעדנים, מיצים ממותקים ושאר פינוקים.

כל העניין זה סדרי עדיפיות ויכולת לחשיבה כלכלית וחישוב כלכלי נכון.

וחוץ מזה, עוד משו-

אם קשה כלכלית וצריך להישען על ההורים וכלך מיני דברים מזיקים שכאלה, רצוי שהבעל יצא לעבוד או האישה אם זה אפשרי.

בקיצור- אפשר להתחתן צעירים, רק להיות חכמים.

בשבילי זה לא כזה נורא לוותר על מעדנים וכו' יותרבעזרת ה' יתברך

קשה לי לוותר על בגדים ונעליים..אבל נראה לי שאפשר להסתדר.

ומדובר רק בשנים הראשונות שלאחר החתונה..

בהצלחה לכולן..!

הוצאות יש. ומנין ההכנסות?כלנית1
לפעמים קורה שיש הצעה טובה, או היכרות קודמת עם בחור/ה מהשכונה ומתחתנים כמה שיותר מוקדם כדי שלא למשוך את הקשר. אבל, קשר/שידוך יזום בגיל צעיר מאד הוא מעט בעייתי. לפעמים נוצר מצב של נישואי בוסר, כאשר הזוג צעיר מדי ולא בשל לנישואין ולויתורים שבעקבות זאת. לא פשוט לקחת אחריות על פרנסה, ניהול בית וגידול ילדים. הורה אמור להכיר את אופי בנו/בתו ולנהוג בהתאם.
כאשר מתחתנים בגיל מאד צעיר, מלבד חיי הפשטות שיש (כפי שאחרים ציינו), יש זוגות שחיים על חשבון ההורים וצריכים לדעת שכאשר חיים על חשבונם והם חוסכים מפיהם ומהפנסיה שלהם יש לחסוך ולא לבוא בדרישות. אני מכירה זוג צעיר שנתמך ע"י ההורים והחתן הצעיר שכח את הבטחתו להתגייס ולהתחיל ללמוד מקצוע. ההורים משלמים שכ"ד ומימנו עגלה יקרה עבור התינוקת. הזוג גם מנהל שיחות פלאפון ארוכות ויקרות על חשבון אחד הצדדים שמשלם גם זאת.

לא אצל כולם זה ככה,בעזרת ה' יתברך
קפץ לי..בעזרת ה' יתברך

ואני חושבת שהזוג הזה קצת הגזים ..

צריך להתחשב גם בהורים.

חוץ מזה נראה לי לומדים להסתדר, ההורים יכולים לעזור כשצריך אבל לא בקביעות.

והבעל/ האישה צריכים לעבוד בעבודות מזדמנות,כדי שלא יהיה קשה..

זאת דעתי.(אלא אם כן להורים יש אפשרות לתת בקביעות).

ככל הידוע לי פרנסה זה משמים וכן הקשיים שמגיעיםאנונימי (פותח)

הקשיים שמגיעים אלינו

ומי אמר שאם מתחתנים מאוחר יצליח הצד הכלכלי? ומי אמר שאז היא תבנה זוגיות טובה יותר ומשפחה מוצלחת יותר?

ומי אמר שקושי כלכלי הוא הקושי ( בהא הידיעה) בחיים?

היא מעדיפה קשים אחרים כי היא חושבת שהדשא של השכן ירוק יותר.

קשיי בריאות בגוף או בנפש עדיפים מי קובע?

להתחתן זו מצוה וזכות ולא מתחתנים בשביל הכיף והסבבה, בוודאי שאלה תוספות רצויות ונחמדות, אבל מי שמחפש סבבבה בחיים יגלה מהר מאוד שקשים תמיד יש ולכולם השאלה איך בוחרים להתייחס אליהם.

טיפשי להפיל את הקושי על הגיל וזאת למה, הרי היא כבר נשואה + ילד ולהפיל זאת על הגיל פירושו להרים ידיים ולהרגיש חסרי אונים, מה שהמציאות אינה כך, קשה אך יש דרכים לפתור

בחיים צריך להסתכל קדימה ולהרים ראש מעל הצרות, נכוןם לפעמים מרגישים שעומדים לטבוע וזה הזמן לחפש תמיכה וייעוץ

הציעי לה במקום להיעצב על הבלתי ניתן לשינוי לשתף ולראות איך אפשר להסתדר

לגבי הלימודים מי אמר ששניהם חייבים ביחד ללמוד

אחד ילמד שני יעבוד ואח"כ יתחלפו, עבודה ללא תואר אמנם מכניסה פחות אבל זה הרבה הרבה יותר מאשר שניים לומדים ואף אחד לא מכניס.

שיהיה להם הרבה בשורות טובות

ישועת ה' כהרף עין.

צודקת 100%בוזי נוזי
חתונה בגיל צעיראנונימי (פותח)
הכל מאת ה' יתברך
זו לא אשמת אף אחד שאת רוצה להתחתן בגיל 20!אנונימי (פותח)

אני ממש לא מסכימה!!!!!

חיילים מתים כתרומה למדינה ואת לא יכולה להשקיע שנה או שנתיים בתרומה למדינה?

מה, אם את דתייה ורוצה להתחתן בגיל 20, זה הופך אותך לעשויה מזכוכית?!

אם זה כל כך קשה לך להתחתן לפני שסיימת ללמוד, אז אל תתחתני מוקדם, אבל לא לתרום למדינה?

חוץ מזה שאפשר להסתדר, בהצלחה!!!!!

1,00 דרכים להתנדב ולתרום למדינה, או לאזרחיהכלנית1
מכירה אחת שעשתה שנתיים ש. לאומי ומיד אחר כך התחתנה. היה לה מאד קשה, כי בתור נשואה היא לא גרה במעונות. בשנ א היא היתה בהריון ו-3 חודשים ראשונים היו לה בחילות ובנוסף לימודים. בסוף השנה הראשונה היא ילדה ו"זכתה" בחופשת לידה מקוצרת, בגלל הלימודים. היא סיימה חובות רק לאחר כמה שנים. לכן גם לא יכלה למצוא עבודה בהוראה ללא תעודה.
המקרה הזה נתן לי נקודת מחשבה שמי שרוצה לתרום למדינה, שתביא לעולם ילדים יהודים שומרי מצוות ותטפל בהם.
דרך אגב, מי שעושה שנתיים ש. לאומי אינה מקבלת אותם תנאים של אחת ששירתה בצבא שנתיים. לא בגדים (=מדים), לא נסיעות חינם בכל הארץ, לא תנאים של יוצאי צבא וכו'.
מי שעושה ש. לאומי, המדינה בקושי מוכנה להשתתף בעלות אחזקתה, למרות שבזה חוסכת הרבה בבתי חולים, בתי ספר ועוד.
אז למה להתנדב במסגרת זו דוקא? *אפשר ללמוד ובחופשים להתנדב בקייטנות לילדים בעלי צרכים מיוחדים, *אפשר לסייע לשכנה שיש לה ילדים קטנים, *אפשר לסייע לקשישים בשכונה דרך המתנ"ס, או פרטי: קניות, החלפת ספר מהספריה, בניקיון, כחברה לאשה בודדת. *אפשר לסייע לנשים לאחר לידה, או נשים שעושות טיפולי פוריות וזקוקות לעזרה בקניות ובעבודות קלות כגון: כביסה וכד'.
היתרון בהתנדבות זו: אלו אנשים שבדרך המקובלת, בד"כ לא היו זוכים בעזרה! 
שירות לאומי זה לא רק בשביל התרומהבוזי נוזי

שירות לאומי זאת מסגרת שמוציאה ממך את כל הטוב (ב"עה) או כוחות שיש בך.

וחוץ מזהצריך לנוח קצת אחרי 12 שנות לימודים. לקפוץ שוב ללימודים זה לא נראה לי שפוי.

צריך קצת הפסקה. ושירות לאומי זאת אופציה מצויינת כי נמצאים בחברה של בנות באותו גיל, עסוקים בד"כ עד מעל הראש, לומדים אחריות מהי נהנים וגם תורמים.

ואגב- לפי דעתי דווקא מי שרוצה להתחתן מוקדם כדאי לה לאפשר לעצמה את שנת השירות כדי פשוט לפוש מבחינה מנטלית תוך תרומה ומיצוי כוחות בשדה הפרטי והחברתי.

ובכך אני מתחברת מעט לדברים של ליאורהלה שקבלה על כך שלא זכתה קצת "לעשות חיים"

ואמנם בעיניים של בחורה צעירה שמאוד רוצה לךהגשים עצמה בבניית בית יהודי, הכל נראה ורוד ויפה (ובאמת הקטעים הורודים נרחבים ביותר)  אך בכל זאת, כפי שכבר נאמר פה, יש הרבה אחריות בבניית בית, אז רצוי גם להנות שנה אחת וגם להתאמצן על אחריות....

ואם הגעתם עד לפה אז-

אשריכם בלאפה!

ואם נאמר שלהתחתן זה הש"ל הכי הכי חשוב?!אור-נא
ש"ל= שרות לאומי..
כלנית-->אור-נא

איך פספסתי אותך בשניה?

העם איתך!

אני ממש לא דוחפתאנונימי (פותח)

את האף למי שעשתה או לא עשתה שירות!

כל אחד והסיבות שלו ואני מקבלת... (לפחות מנסה=) )

אבל-

לעזור לאשה בודדת וכל רשימת החסדים שרשמת שהם דברים מדהימים ואשרי מי שזוכה לעשות אותם (!!!)

את משווה ל-40 שעות בשבוע? ויותר- כי זה לא נטו 40 שעות יש גם להישאר אחרי.. (תלוי באיזה תפקיד את..)

עזבי את זה שמי שעושה שירות לאומי לא יכולה לעבוד או ללמוד תוך כדי ( מבחינת הזמן... ולא סגורה על זה אם זה גם "חוק" לרובם... אאלא אם כן יש לך סיבה מוצדקת ומביאים לך אישור- אבל אני לא בטוחה...)

היא נותנת שנה או שנתיים מעצמה.

אני לא יגיד למדינה כי לא לכולם זה נוגע.

אני לא יגיד תתרמו כמו מי שעושה צבא כי לא יודעת אם זה קשור בכלל למרות שיש בזה משהוא.

אבל מה שאני כן יגיד שמי שלא עושה שירות לאומי היא זו שמפספסת כאן- ובגדול!

כמו שחשוב לזחול לפני שהולכים..

כך חשוב לעשות שירות לעניות דעתי..

זה שלב בחיים שצריך לעבור אותו.

וללדת ילדים זה ה- תרומה שיכולה להיות מכל הבחינות.

תעשי שירות- ו- תלדי ילדים... (בעזרת ה'..)

זה לא קשור.

בהצלחה לכולם

אני מכירה בנות שעושות שרות לאומי בבתי ספר,ריבק

תסלחו לי, אבל רובן לא תורמות כמעט כלום.

חוץ מלהיות בבית ספר שעות ע"ג שעות בבטלה, או בעבודות מזדמנות כמו לעטוף ספרי ספריה,לסדר את חדר מורים או לעשות אבחונים לילדי א' במקום מורתן.

לא אחת שאלתי אותן, למה אתן פה? לא חבל על השנה הזו? לפחות לכנה תלמדנה מקצוע.

יתכן ויש בנות שיש להן תפקידים תורמים יותר.לא יודעת.

את צודקתא.ביש

אף אחת לא נעשתה יותר חכמה ויותר צדיקה ויותר פטריוטית כתוצאה משרות לאומי, והגיע הזמן לבחינה מחודשת של השרות הלאומי מעיקרו. ואם כבר, אז התנדבות בתוך הקהילה פנימה, בלי לתת יד למחללי שבת ואוכלי שרצים להכעיס.

לעזור לאשה שנמצאת בשמירת הריון או מטופלת בילדים קטנים, שווה ומוסרי פי אלף ופי מיליון יותר מאשר להתברבר בתחנת מגן דוד אדום עם פושטקים. השתקת העובדות הכואבות עלתה לנו בהרבה קרבנות, ואחריתו מי ישורנו.

מה עם קצת אהבת ישראל?אנונימי (פותח)
אהבת ישראל בתוך הבית פנימהא.ביש
כן לקרב רחוקים, ולא להתקרב אליהם. והכי הכי חשוב לא לתת לרחוקים לנהל לנו את החיים, ולא לתת להם לנסח את אופיה היהודי של מדינת ישראל. "יהדות" פלוראליסטית תיתכן בארצות הברית או בכל מקום אחר, שאינו בהגדרת מדינה יהודית.
א.ביש-מה שאתה כותב זו פשוט הכללה מטופשתאנונימי (פותח)

מניסיון אישי שלי,בתור מי ששירתה במוסד של ילדים עיוורים, אני יודעת שתרמתי ונתרמתי המון!! ומחברות שלי,אני יודעת שאני לא היחידה. אולי יש כאלה שבאמת עושות עבודות שהתרומה בהן היא לא מי-יודע-מה, אבל מכאן ועד להכליל ולומר כאלה דברים,שהשרות הלאומי לא שווה כלום-הדרך ארוכה.

קצת ענווה.

הם משתדלים לשלב חלק מהבנות במקומות מענייניםא.ביש
אבל בשקט בשקט הם פוצעים פצע עמוק ופתוח בתוך החברה הנפלאה שלנו, והרבה מוגלה מתנקזת לתוכה. 
אף אחת?!! הא?!נעמה11

באחריות את אומרת??

יש כאלה שהשנה הזאת ממש קידמה אותן וגרמה להן להיות צדיקות ממש.

זה עדיין לא אמר שזה כזה פשוט.

ולמי שאמרה שאין קשר בין ללדת ילדים לבין ש"ל זה לא לגמרי נכון. כי מלא פעמים השנה הזאת באה ע"ח לימודי מקצוע.

אז תלדי ילדים ותפרנסי אותם בעזרת מי?!

אפשרי אך מעט קשה כולל שירות ילדים והכלאנונימי (פותח)

התחתנתי בגיל 19 מרצון ובשמחה באמצע שנת שירות והמשכתי כרגיל עד סוף השנה {גרתי בדירה ליד החברות שלי} התחלתי ללמוד לתואר באחת המכללות הכי קשות בארץ לבנות {בגלל הקרבה לבית- סתם שטות}, ילדתי בתחילת שנה א' ובאמצע שנה ג' והיום אני עומדת בסיום הסטאז' בעזרתו יתברך.

בעלי גם היה סטודנט בחלק מהזמן אך עבד בכל מה שהזדמן וגם למד בישיבה בשנה הראשונה {במסגרת הצבא}

אנחנו לא מכניסים שטויות הביתה ברוך ד' מצליחים לחסוך אך לחיות טוב וללא בושה. {מצליחים להחזיק רכב כדי לעבוד בעבודות שמאפשרות יותר}

{עם יד על הדופק הכל אפשרי}

חיים פשוטים ובריאים. בהצלחה לכולנו והלוואי ונצליח לעבוד את ד' בשמחה תמיד

כדי לקבל צומיבוזי נוזי

שירות לאומי זאת מסגרת שמוציאה ממך את כל הטוב (ב"עה) או כוחות שיש בך.

וחוץ מזהצריך לנוח קצת אחרי 12 שנות לימודים. לקפוץ שוב ללימודים זה לא נראה לי שפוי.

צריך קצת הפסקה. ושירות לאומי זאת אופציה מצויינת כי נמצאים בחברה של בנות באותו גיל, עסוקים בד"כ עד מעל הראש, לומדים אחריות מהי נהנים וגם תורמים.

ואגב- לפי דעתי דווקא מי שרוצה להתחתן מוקדם כדאי לה לאפשר לעצמה את שנת השירות כדי פשוט לפוש מבחינה מנטלית תוך תרומה ומיצוי כוחות בשדה הפרטי והחברתי.

ובכך אני מתחברת מעט לדברים של ליאורהלה שקבלה על כך שלא זכתה קצת "לעשות חיים"

ואמנם בעיניים של בחורה צעירה שמאוד רוצה לךהגשים עצמה בבניית בית יהודי, הכל נראה ורוד ויפה (ובאמת הקטעים הורודים נרחבים ביותר)  אך בכל זאת, כפי שכבר נאמר פה, יש הרבה אחריות בבניית בית, אז רצוי גם להנות שנה אחת וגם להתאמצן על אחריות....

ואם הגעתם עד לפה אז-

אשריכם בלאפה!

תודה [ליהודית]אור-נא

נורא מרגיע לקרוא את זה...

שמעתי איפהשהוא [אולי פה?!] שעד החתונה הבת דואגת כל הזמן מה יהיה ואיך יחיו, והבן מבסוט... ואחרי החתונה הוא לחוץ על הפרנסה, והאישה--> יש לה על מי לסמוך...

חבר'ה לא מבינה אתכם...אנונימי (פותח)

אני התחתנתי בגיל 18וחודשיים(!) וממש לא מצטערת.. היום אני בת 26+ עם שלושה ילדים מתוקים.

חבר'ה אלה החיים! אם הייתי מחכה שאהיה מסודרת כלכלית ורק אז הייתי מתחתנת שום דבר לא היה מובטח לי.

מה עדיף להיות כמו כמה חברות שלי בנות 28+ שמסודרות מצוין כלכית ויש להם עבודה מכובדת אבל עד עכשיו לא מצאו את האחד....! כי כשמתבגרים יש כבר יותר דרישות שהבן זוג יהיה כמוני וכו'.. ואז קשה יותר להתפשר. מה שלא קורה כשצעירים..

אז נכון שהיו תקופות קשות יותר מבחינה כלכלית.. אבל בסופו של דבר ועם הרבה תפילות זה מסתדר.

אני לא אשקר ואגיד שזה בקלות. הבעל לומד לתואר ועובד והנטל נופל עלי.. אבל בלב שלם מודה לה' שהתחתנתי צעירה

ולא ח"ו הייתי מוצאת את עצמי מחפשת עוד בגיל זה כמו הרבה שאני מכירה.

ולכן זה לא קשור לגיל, יש כאלה שמתחתנים מאוחר ויש להם קשיים אחרים. צריך לשמוח שמתחתנים צעירים כי יש בזה משהו יפה יותר-גדלים ביחד, לומדים להסתדר ביחד ודוקא מתוך הקשיים החיבור גדול יותר..בהצלחה!

לדעתי ממש אי אפשר להכלילבעזרת ה' יתברך
יש כאלו שמסוגלות להתחתן מוקדם ולקחת על עצמןבעזרת ה' יתברך

את האחריות ויש כאלה שלא..

וחוץ מזה איך מסתדרים אחרי החתונה בלימוד מקצוע?זה לא קשה?

לא שאני פוסלת חתונה מוקדמת אני ממש בעד אבל יש לשקול טוב לפני שמחליטים.

בע"ה בעיתו ובזמנו לכולן/ם!

נכון. לא לכולם מתאים..אנונימי (פותח)

אני ובעלי  היינו חברים כבר כמה שנים, הכרנו בתנועת נוער אז זה כבר היה ברור שזה זה ולא היה למה למשוך..

אבל כל אחת והמקרה שלה.

אני עשיתי שירות לאומי תוך כדי. ונכון זה בא על חשבון זה שלא עשיתי בדיוק את השירות שרציתי ותכננתי לעשות..

למדתי מקצוע ולא תואר. בעז"ה כשבעלי יסיים ללמוד אני מתכונת ללמוד לתואר. לא יהיה קל במיוחד עם שלושה ילדים

אבל מי אמר שבאנו 'לכייף' בעולם הזה.. פעם משהי אמרה לי:"אדם לעמל יולד"- וזה ממש שינה לי את כל התפיסה של החיים!!! ב"ה שיש לי קשיים כאלה ולא קשיים של זוגות שמתפללים שיהיה להם ילדים.. אז מי אני שאומר:קשה!

אני מודה כל יום לה' על מה שנתן לי. צריך להסתכל בפרופורציות הנכונות על החיים!

מאחז אל מתן מחפש משפחות!יוקטנה

מנצלת את השרשור כדי לפרסם הצעת קליטה של המאחז שלנו, אל מתן

אלמתן נמצאת בשיפולי גבעה הנושקת לשמורת טבע בואדי קנה על נחלת משפחת אביעזר לשבט מנשה.
(במילים אחרות: רבע שעה מכפר סבא )
אלמתן נמצאת בתחום תכנית המתאר של יישוב האם "מעלה שומרון", וכמו ביישוב האם, חיים בה  יחדיו דתיים וחילונים תוך שמירה על חיי קהילה דתיים (למשל, לא נוסעים בשבת בתחומי המאחז וכן הלאה).
אלמתן הוקמה בסוכות תשס"ב, והיא מקיימת חיי קהילה ופעילויות חברתיות מגוונות. בימים אלו אנו מונים 12 משפחות ו4 רווקים/ות, והמון המון ילדים (עד גיל 12)!
הצטרפו אלינו!
למעוניינים צרו קשר עם:
שגית: 0546620181 או 097920604

(אפשר גם לשלוח אלי, יוקטנה, מסר)

להשתמע!
אוי זה בשרשור הלא נכוןיוקטנה
אלעדי אשמח אם תוכל למחוק וסליחה.
חתונה בגיל צעיר וילודה זו הציונות האמתיתאנונימי (פותח)

בס"ד

אין ויכוח שחתונה בגיל צעיר וילודה זו הציונות האמיתית והתרומה הכי גדולה לעם ישראל תלמדו מהמוסלמים

לאיזה גיל את מתכוונת?בעזרת ה' יתברך
18 נשמע לי עדיין צעיר אולי 19-20..בעזרת ה' יתברך
ובאמת זה תלוי באדם עצמו,כל מקרה לגופו.
למה מהמוסלמים?שביב
מהתורה!
אבל זו עדיין לא המטרה...אור-נא

יולדים ילדים בשביל להאדיר את שם ה' בעולם. לא בשביל להילחם עם המוסלמים...

רק עם הרחםגולדה.

מחבל עזתי מעמיד שתי נשים בקו החזית והוא מסתתר מאחוריהן, בידיו רובה קלאצ'ניקוב שהקנה שלו בין מתני שתי הנשים.

הוא יורה.

צה"ל מחזיר אש לעבר מקור הירי, והנשים נפגעות ברחמן. המחבל העזתי הרויח את חייו, והבוסים שלו הרויחו עוד תמונה איכותית ב-CNN.

ואיפה הפמיניסטיות שלנו, ולמה הן לא מגינות בגופן בשדרות ובעוטף עזה.

רגע, אני בפורום הנכון?

משהו פה לא נראה ליבוזי נוזי

כל אדם נשוי בעל משפחה יודע את מורכבותם של החיים. אז איך אפשר לדבר בסיסמאות שכתובות פה? "להילחם עם הרחם" "חתונה וילדים זאת התרומה הגדולה למדינה" וכו'

הסיסמאות האלו הן בגדר סיסמאות. חשוב לזכור: משפחה זה דבר רציני. ילדים זקוקים להשקעה, לתשומת לב , לנתינה מצד ההורים. אנחנו לא יכולים ( לדעתי) להביא ילדים כחלק ממלחמה. כל ילד הוא פרח שצריך להשקות ולגדל.

ואולי לא כל כך מובן מדברי מה לא נראה לי בסיסמאות האלו, אבל לפחות שפכתי את זה...

תהיו בריאים

מסכימה מאוד עם כל מילה של בוזי נוזיאנונימי (פותח)
הקושי לא תלוי בגילאנונימי (פותח)

בכל גיל יש את הקשיים שלו. אבל אם מתחילים בגיל מוקדם כמו 20 נבנים ביחד, לא צריכים מידי הרבה לעמוד מול פיתויים יש זמן גם לפוריות למרות שאני התחתנתי בגיל 20 וכיום אני כמעט בת 40 זכיתי לשני ילדים מקסימים אבל כל החיים אני בריצות אצל רופאים. טוב שהיו לי מספיק שנים לדאוג גם לזה. אבל ס"ה הנישואים הם דבר מקסים אם משקיעים בו כראויץף הכוחות מושקעים ביחד הבעל עוזר ונותן והאשה נותנת ומקבלת.

בהצלחה לכולם

^^^מסכימה איתךבעזרת ה' יתברך

אני חושבת שגיל 20 זה ממש טוב להתחתן,

אבל כל אחד מתי שמתאים לו.

לא בצורה הזו....אנונימי (פותח)

היי,אנימבית שמש...

אני לא ממש חושבת שצריך ללכת על זה בגישה הזו...

איזה גישה?בעזרת ה' יתברך
מי אמר שבגיל 30 יהיה יותר קל?יוני ע

lllllאנונימי (פותח)

שום דבר לא קורה בבוםkobysshאחרונה
מתחילים בקטן ומסתדרים ולאט לאט מתווסף עוד נופך ועימו התמודדויות נוספות.
גיל 22 בשביל בחורה להתחתן זה ממש בסדר , והכל למעשה תלוי איפה הזוג עומד בחיים שלו.
גם אם שני בני הזוג הם סטודנטים אפשר להסתדר (ואפילו לפרוס את התואר), אבל חייבים תמיד לקחת אחריות.
אם ההורים יכולים לעזור זה מצויין אבל צריך גם להזהר שלא להיות לנטל.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

ומי מגדיר מה זה מורה טוב?נפשי תערוג

המנהל?

התלמידים?

ההורים?

המפקח?

אני מנסה להזכר כמה מורים לא טובים היו לי ביסודי/חטיבה/תיכון

לא זוכר הרבה כאלה

ואם כבר.

מה שמצחיק שאחד המורים שאולי חשבתי שהוא מורה פחות טוב (הוא היה משקיע וכו' אבל פחות הצליח "בהוראה") אבל קיבל מורה מצטיין של המדינה לפני כמה שנים

ואחת הגננות של הבת שלי שהייתה עסוקה בשיווק יותר מאשר בלהיות גננת (וזה לא רק אני אמרתי. זה עוד הורים בגן אמרו) קיבלה גננת מצטיינת של חמ"ד

ככה שמורה טוב/לא טוב זה סובייקטיבי לדעתי.

האם יש מורים שחוקים שלא עושים את העבודה שלהם כמו שצריך? כנראה שכן.

האם הם הרבה כמו שאוהבים להציג? כנראה שלא.

כי בסוף רוב מי שמגיע להוראה לא מגיע בגלל שכר. אולי החופשים קורצים. אבל ברפורמות של עוז לתמורה ואופק חדש המערכת הפכה להיות הרבה פחות נוחה וגמישה לאמהות.

ויחד עם זאת זה הפכה להיות עבודה מאוד מאוד תובענית, עם ילדים שכנראה יותר קשים משנה לשנה. הורים שחושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם ומתערבים למורה לא מעט.

אז בסוף. מי שלא בא מתוך תחושת שליחות ורצון באמת להשפיע. יסבול מאוד וכנראה יפלט מהר מהמערכת.

או איך חבר שלי שעשה הסבה מהייטק סיפר לי,

עובדים פי 5 יותר קשה ומקבלים שכר נמוך פי 5.

לא יודע כמה זה מדויק. אבל זה קיים.

ולדעתי כבר היום יש למנהלים יכולת ל"צפר" מורים טובים.

החל ממשחק עם השעות או כך שאפשר לשים למורה עוד כמה שעות מילוי מקום ודברים כאלה.

אבל כן. בשורה התחתונה צריך לחפש מנגנון שיוכל לצפר יותר מורים "טובים"

השאלה מי יקבע מי זה מורה טוב.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

🙏🏻🙏🏻לאחדשה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך