איך מתמודדים עם פגיעותטירון בזוגיות
שלום לכולם , אני הרבה זמן קורא כאן ומחכים עם הזמן
אני מאורס אחרי 4 חודשים של קשר ,
הכל טוב ויפה ממש נחמד לנו ביחד , אני משתדל להיות הכי רגיש ואכפתי,
חוץ מהקטע של פגיעות ואני אסביר

קורה קטעים שאני מנסה להיות נחמד , ולה זה מתפרש כפגיעה ,
קורה ממוצע אחת לשבוע ,
למשל , באתי לעיר שלה להפגש איתה , והפסדתי את האוטובוס האחרון
אז הלכתי לישון באיזה בית מדרש , ולה אמרתי שאני ישן באיזה ישיבה , שלא תדאג ,
אחכ היא עלתה על זה ,
היא כל כך נפגעה ...
עכשיו כזה דבר לוקח לי לפייס אותה כמה שעות אם לא יום ,
להסיבר ולהתנצל , שעשיתי את זה מתוך הבנה שככה היא תישן טוב , ומתוך דאגה , ושוב פעם מצטער , ומבקש סליחה וכוכ

האם זה נורמלי שאחרי פגיעה , של אי הבנה לוקח כזה הרבה זמן להתפייס ?
זה קרה לי מלא פעמים , קטעים כאלה

יש לי עוד חשש , זה נורמלי בתחילת קשר שיש פגיעות ?
מה יהיה בשנה ראשונה ? אני כל כך מודאג ,
כל אי הבנה , יהרוס יומיים בשבוע רק להסביר ולהתנצל ,
ולשלוח פרחים ומתנה , ולדבר שעות בטלפון, בעוד שהיא שותקת ופגועה ,
איך משנים את זה ?

אני ממש שבור מזה , זה כל כך הורס את הטעם הטוב
כמה שאני מנסה להיות הכי מתחשב , והכי רגיש , והכי אכפתי ,
תמיד ייהיה איזה אי הבנה ,
אבל למה שימשך כל כך הרבה זמן ,
בכלל האם זה קורה לכולם בתחילת הקשר ?

ממש אשמח לעזרה ולעצה
תודה לכם
שלום לךפאז
נשמע בהחלט לא פשוט ומאתגר.
בשנה הראשונה בד"כ מתמודדים עם פגיעות אבל המצב שאתה מתאר נשמע קצת מאתגר.

יש סדנאות לתקשורת זוגית שמתאימות לשנה הראשונה ונשמע שבהחלט כדאי ללכת לשם ולראות איך לגשר על זה.

יש גם בחורות שבתקופת האירוסין (בעיקר אם הן לוקחות הורמונים)
עלולות להיות פגיעות מתמיד ומגיבות בצורה קצת קיצונית.

זה כן דבר שעלול לקרות בין בני זוג מסויימים, אבל חשוב ללמוד (לא רק אתה- גם היא)
איךלתקשר בזמני שבר, איך לפייס ואיך להתפייס.

אם נראה לך שזה משהו שאתה יכול להעלות בשלב הזה,
אז אפשר לדבר ואולי אפילו חהתייעץ על זה עם איש מקצוע
ואם לא לכו אחרי הנישואין אבל מציעה כן ללמוד את זה כי זה עשוי בסופו של דבר להתיש ולפגוע בקשר
הורמונים לא נמצאים באבחנה המבדלתרפואה שלמה
של התיאור הנ"ל
בהחלט מסכים. תשובה מגבה ומסנגרת לצד הפוגערייזי .R
לא פחות מזיקה מלתת עצה .תברח ממנה וכ"ו. .
כל המטרה שיקבל תמונה וישקול את צעדיו בצורה מפוקחת .ולא לנסות למכור לו אשליות וציפיות גבוהות, וגם זה סוג של אחריות שמוטלת עלינו.
אתה לא פגעת בה ויתכן שהיא מניפולטיביתסודית
תתייעץ עם איש מקצוע טוב
בהצלחה
אתה לא צריך יומיים לפייס כל שבוע, זה לא תקין
הקושי העיקרי הוא לא הפגיעה אלא איך יוצאים ממנה054
קורה שיש ריבים, ופגיעות ואי הסכמות (ואכן יכול לאפיין את תקופת האירוסין ושנה ראשונה בעוצמה אחרת..) השאלה איך התקשורת ביניכם כשזה קורה ואם אחרי מקרה כזה אתם יותר מבינים אחד את השני ולומדים להבא.
התדירות שזה קורה נשמעת מעייפת.. זה תמיד היה ככה? או מאז האירוסין?
זה משנה את ההתייחסות לדברים.. בכל מקרה נשמע שכדאי לפתוח איתה את הדברים בזמן רגוע, לנסות להבין אחד את השני טוב יותר, לדבר על דרכי תקשורת בזמן שפגועים(יכול להיות שהיא צריכה קצת זמן שקט עם עצמה ואתה רוצה מייד לדבר ולפייס), ואם מתאים לכם לפנות לאדם שאתם סומכים עליו לייעוץ..
שני צדדים למטבעmatan

זה לא סביר כלכך לפייס ימים שלמים על דברים כאלו.
אבל - התקופה של האירוסין היא תקופה לא פשוטה.
כמו שאתה שואל את עצמך על כל דבר "מה יהיה עם זה בעתיד" - גם היא שואלת.
שיקרת לה, גם אם מכוונה טובה. זה יכול מאוד להלחיץ.

תקשורת זוגית טובה היא תקשורת שנבנית. מהצורה שבה אתה מתאר את השיח שלכם עוד

לא רכשתם את הכלים לתקשורת כזו, זה בסדר ולגיטימי אבל זה נותן לכם טעימה של עם מה אתם הולכים להתמודד. חשוב לא להיכנס למקום של "זה יהיה כל החיים שלי" כי בד"כ זה לא נכון וזה סתם מלחיץ מעבר

לפרופורציה.

זו לא דרך להתנהל זוגית כך שכל פעם שהיא לא מרוצה\נפגעת היא נאטמת וצריך חיזור מאסיבי כדי לשחרר אותה. זה בהחלט קו התנהגותי שיצטרך להשתנות על מנת לאפשר תקשורת זוגית טובה.
החלק שלך בזה זה שאתה מאפשר את זה. אל תחזר באופן מאסיבי כשהיא ננעלת, תגיד לה בפשטות שאתה מתנצל ותשמח לדבר איתה כשהיא תרגיש שהיא יכולה לדבר על זה.
כשאדם פגוע או כועס, אל תנסה להסביר לו את עצמך. תבקש ממנה להסביר לך ממה היא נפגעה, ככה תוכל

להבין אותה יותר טוב וגם להימנע מזה פעם הבאה. כאשר היא מרגישה יותר רגועה תחליפו תפקידים- אתה מסביר איך הדברים נראו מהצד שלך בלי שיפוטיות שלה.
זו הדרך להכיר ולמצוא דרכים לגשר מעל הפערים שקיימים ביניכם. וזה בסדר שיש ביניכם פערים, זה הכי טבעי בעולם. אתם פשוט צריכים להחליט שלא משנה מה יקרה, אתם תוכלו לדבר על זה. 

אתה נשמע ממש בחור טוב ומתחשב, ואניאשריך
חושבת שהיא נפגעה מזה ששיקרת. וכמו שאותך מלחיץ מה יהיה אחרי החתונה בקטע של לפייס, אותה מלחיץ שתשקר....
תקופת האירוסין ממש רגישה, וכל עכבר הופך לפיל... אז.. אתם צריכים לדבר על זה... תבין גם את החשש שלה..
במה הוא שיקר? בס"ה לא דיוח כדי שלא תילחץרייזי .R
ובתמורה מקבל כעס וחוסר רצון להתפייס. מה כבר עשה?! אין שום פרופורציה בין המקרה להשלכות.
אם אתה מתהלך עם בטן מלאה זה אולי בגלל שאתה מעונין לרצות אותה, ולא בגלל שאתה חושב שהיא צודקת. אם אני טועה אז תתחיל לבדוק כיוון אחר.
איך באופן כללי מתנהלת השגרה אתה מרוצה? אולי אתה חושש מדברים נוספים?

אחרי הנישואים לא בהכרח הולך ליהיות יותר קל, ולכן אני מציע לך ללכת *לבד* ליועץ כדי שתקבל כלים כיצד להתמודד איתה. כי אין הרבה מה לעזור מהמעט דוגמאות שהבאת. בהצלחה!
אם זה לא שקר אז מה כן?סיה

הוא נשאר בישוב שלה ולא סיפר לה

לדעתי זה מאוד מאוד פוגע לשמוע שחתנה נמצא בישוב שלה  בלי ידיעתה.

זה כאילו לדאוג לה שלא תדאג, אבל מצד שני זה לפגוע בה.

אני מנסה לחשוב עכשיו בתור נשואה, אם פתאום חברה תתקשר אלי ותספר לי שראתה את בעלי באיזה עיר מרוחקת ואני לא יודעת על כך.

אני ברור אהיה המומה וגם אפגע ואעכס והכל ,איך בעלי נסע למקום מסוים ,כשהוא אמור להיות נגיד בבוקר בעיר שלנו.

איזה סיבה יכולה להיות שהוא לא יגיד לי? גם אם נגיד שזה ח"ו רופא מיוחד מסוים שמקבל רק בעיר אחרת והוא לא רצה להדאיג אותי, בכל אופן זה ממש יהיה מוזר לי אם אשמע זאת.

קודם כל לא ישוב אלא עירתפוח יונתן

דבר שני אני רואה שהוא כתב במפורש שהוא כן אמר לה שהוא ישן באיזו ישיבה.

לפי מה שהבנתי הפריע לה שהוא נתן לה להבין שהוא ישן על מיטה נורמלית בפנימיה כשלמעשה הוא ישן רק על ספסל בבית מדרש.

אנשים לא תמיד יודעים איך להתנהל נכוורונלה
במיוחד אנשים חדשים! הם כולה 4 חודשים מכירים אחד את השני. אז להגיד לצד השני "הופתעתי/פעם הבאה הייתי שמחה לדעת מזה כי.. כך וכך.." זה מספיק, אין צורך להעלב כ"כ. סה"כ הכוונות היו טובות.
הפגיעות ללא פרופורציה, אין על זה עוררין בכלל
לא "שיקר"...ד.

בפרט שזו חלק מתופעה חוזרת.

הוא לא "בעלה".. לא צריך לחפש מתחת לאדמה מה לא בסדר בזה.

הם מאורסים, אמר שישן באיזו ישיבה, והתברר שישן בבימ"ד. הרי זה דבר שכלל לא נוגע אליה. מה זה משנה אם ישן בעיר הזו בישיבה או בבימ"ד....

בפרט אחרי שהסביר שלא רצה להדאיג אותה. יפה מאד.

על זה צריך "להסביר כמה שעות"?.. "לבקש סליחה"?.. איפה אתם חיים?...

אם עכשיו היא צריכה יומיים להתפייס לאחר החתונה זה יקח שבועחדשה ממש
קח בחשבון שלאחר החתונה הדברים נהיים מאתגרים הרבה יותר. ולשאלתך. אם זה קורה פעם ב.. אפשר להבין אולי פגעת ממש.. אם זה קורה הרבה אז לא תקין בכלל!! ועל העניין של הבית מדרש לא הבנתי על מה התנצלת??!!
לא חושבתהעוגב
א. התקופה של האירוסין היא תקופה של סטרסים. אני יכולה להעיד על עצמי שלא היה יום שלא בכיתי או אפילו גם התעצבנתי, ובעלי לא הכיר אותי ככה...

ב. זה לא ימשיך ככה לנצח, כמו שאמרו פה לפני, רוכשים כלים משותפים להתמודדות. זה לא אתה מולה, זה שניכם מול האי הבנה שנוצרה פה, עם רצון כנה ואוהב לתקן. וזה לוקח זמן.
בפרספקטיבה (המצומצמת) שלי- עניינים שבעבר יכל לקחת יותר מיום לגשר עליהם, היום זה לרוב בכמה דקות, אולי שעות.

ג. אם קשה לה להתבטא כשהיא פגועה, אולי לבקש שתכתוב לך, ככה היא בנחת שלה מול עצמה, ותוכל גם לדייק יותר את מה שתרצה לבטא..

ד. לא לשקר, אני יודעת שזה נטו לטובתה. אבל אמון זה הבסיס. היא תדאג? אז היא תדע להתעניין בשלומך, אז תראה שאכפת לה ממך. בני זוג דואגים אחד לשני, וזה מבורך.

ה. על אותו משקל. אם כל פעם כשארצה להתארח אצל מישהו מסויים הוא יגיד לי "כן", מתישהו אני אחשוש שלפעמים אני נופלת עליו. כשהוא אומר לי לפעמים גם "לא", אני בטוחה שה"כן" הוא כן. גם לגבי האמת, אם אומרים את כל האמת, גם הפחות נעימה, אין חשש לאי אמון, אבל אם כבר בדברים האלה יש הסוואות, זה מחשיש..

שוב, דווקא בגלל שאתה רוצה בטובתה אני כותבת את זה. תחשוב על הטוב לטווח הארוך, של בניית אמון, של כנות...
יכול להיות כמו שאת אומרת,ד.

אבל גם יכול להיות אחרת.

אחרי הכל, תלוי גם באיזה נושאים מדובר.

יתכן שגם יש מקום לבדוק האם "היפגעויות יתרות", זו תופעה שגם חברותיה/משפחתה מכירים.

זה לכאורה נושא שצריך לדעת מה משמעותו. לא להסתפק בכך שיתכן שזה כמו הכיוון שאת אומרת (הלוואי).

נורה אדומה לדעתיnick

אתה חייב לבדוק את הנקודה הזו לפני הנישואין.

גם לדעתי אור אדום מהבהבסודית
לפעמים בגלל שאנחנו מציבור דתיnick
אנחנו עלולים לחשוב שהתנהגות מסוימת היא נורמלית למין השני, פשוט כי אין לנו יותר מדי למה להשוות.
זה לא נשמע לי נורמלי בכלל.
אתה קורא לזה "נפגעת", זה אולי נובע ממקום אחר לגמרי, חובה לבדוק טוב טוב. זה הרבה יותר חשוב ממבוכה קטנה של דחיית תאריך החתונה או משו כזה.
איזה חכם הרואה את הנולדנתי חתוכה
תברח משם מהר! שאם מקפידה עלייך בזוטאות שאתה לא הרשעת כלל ועיקר הרי שחברתה הייתה גומרת עלייך את ההלל. וזה דבר שלא משתפר עם הזמן אלא מחמיר ואם היום היא מיסרת אותך בשוטים אחרי נישואין תיסר אותך בעקרבים.
אסור להתחתן באנשים כאלה יש הרבה בנות מתוקות שיודעת לאהוב בנדיבות וללא צרות עין! תברח משם מהר בעור שינייך שגרושים זה דבר קשה כקריעת ים סוף.
הייתי נזהרת מתגובות נחרצות054
אל תעמוד על דם רעייך זה דאורייתא לא רשותנתי חתוכה
וזה מקרה ברור של אדם לא מאוזן נפשית המתעמר בחברו ומצווה להצילו.
אל תעמוד על דם רעיך זה במקרה שישנה וודאות מלאהאמילי.
ומוחלטת שהבחורה אינה מאוזנת!
מכיון שישנה הערכה בגלל מגבלה של ידיעה על מערכת היחסים בינהם באופן כללי, אפשר לנסות להאיר, לתת עצה ולכוון, ולהיזהר לא ליהיות נחרץ, אחרת כל מקרה פה יכול להיגמר לשבט או לחסד.

ודווקא אתה עלול ליפול פה "על לא תעמוד על דם רעיך של הזוג" .
אני אומר לך שהיא לא ראויהנתי חתוכה
לא מתרגזים באהובך על דבר כזה. אם היא עושה לו דרמאות וסיפורים מדבר שהוא צריך לקבל פרס ודברי אהבה הרי שהיא תמרר חייו כשיהיו נשואים ויהיו להם קשיים.
אסור להכנס למצבים כאלו! עשרה חכמים לא יכולים להרים אבן שזרק לשם טיפש אחד. והאלוהים ריחם עלייך ונתן לך סימן שזה לא זיווגך.
אל תקשיב לאלו שרוצים לראותך מובל ככבש למזבח. הם לא יצטרכו להתמודד עם אדם לא מאוזן! זה יהיה עלייך. פשוט תעלם ותציל את נפשך. עמוק פנימה אתה יודע את האמת תקשיב ללב שלך שיש פה משהוא לא נורמלי. ספר להורים שלך והם יחזקו אותך בזאת.
קשה לשפוט מקרה בכזאת נחרצות מכמה שורות ברשת...054
"נוח לכעוס וקשה לרצות, רשע" (אבות)רפואה שלמה
הפותח יחליט מי מארבעת הדעות מתארת את ארוסתו.
אם אתה חושש מקפידא שלהרפואה שלמה
אז עשה לך רב, ותסתלק מן הספק.
חח. מעולהנביעהאחרונה
בדיוק
אם נניח שאי-אפשר לשנות את זה לאחר החתונה..רינגטון

ואם אתה מחליט להתחתן איתה, תצטרך להתמודד עם זה כל החיים.

אז מה תעשה?

אמנם כמו שאמרו, יכול להיות שכרגע היא במצב-רוח לא יציב או שההורמונים משפיעים עליה.

אבל בהנחה שזה קריטי לך, ממש לא הייתי מסתמך על 'יכול להיות',

הייתי מוודא אם במצב"ר נורמלי שלה היא פחות 'עושה סרטים'..

ולשאלותיך, זה אכן נורמלי שמדי פעם יש אי-הבנות ובעקבותיהם גם עלולה להיות פגיעה.

אבל המקרה שאתה מתאר נשמע לי קצת מוגזם ולא כ"כ נורמלי (בייחוד שלא נראה שהיא הייתה אמורה להיפגע מזה כלל),

כך שאם זה מפריע לך, הייתי מתייחס לזה בכובד ראש..

מה דעתך לפתוח איתה את הנושא ולדבר איתה על זה ישירות?

לכאורה זו אכן בעיה.ד.

אתה אמרת שאתה ישן באיזו ישיבה - וישנת בבימ"ד.

הרי זה כלל לא ענין שלה, אין לה מזה שמץ השלכה, בפרט שהסברת שאמרת לה כדי שלא תדאג..

נו, אמורה לומר, איזה בחור טוב אתה.

לא אמורה להיות היפגעות כזו, שאתה צריך לפייס ו"לבקש סליחה" (?...).

איננ יודע מה בדיוק אתם אמורים לעשות הלאה; אבל מה שברור, שזה הרגל שאסור שיימשך. אם אתה על כל דבר שלא עשית "תבקש סליחה, פרחים וכו'..", אז יש סיכוי סביר, ככל דבר שמקבל "חיזוקים", שה"היפגעויות" רק תתגברנה....

לדעתי לשאול אותה בצורה ברורהסיה

מה פוגע בך? האם זה דבר שחוזר על עצמו -דפוס מסוים שלך? או שזה מלא דברים

אם זה משהוא מסוים כמו אמון-אז תשנה את זה .

כי אחרי החתונה זה יכול להיות מיליון מקרים גם, אל תחשוב שאם אתה לא מדייק זה מה שיגן עליה מדאגה להפך.

ואם זה מלא דברים, אז אכן זה בעיה

בכל מקרה להבהיר לה- שברוגז זה לא משהוא שבא בחשבון !!!!.זה לא דרך חיים נורמלית שלא מדברים

שני דברים.לוחם חירות

א. מסכים דעת הרוב - לא תקין.

כדאי להתייעץ. ותדע - אף פעם, אבל אף פעם לא מאוחר להתייעץ.

ב. נסה לדבר איתה ברוח טובה, גם כמו שנאמר כאן - ממה נפגעת? למה זה גרם לך להיעלב, חשוב לי להבין.

מה שאתה מתאר זה לא נורמליבת 30
אתה צריך לבדוק ממה זה נובע. למה היא נפגעת.
אני חושבת שתגובה נורמלית צריכה להיות בסגנון ''מה? ישנת על ספסל בבית מדרש? איזה באסה. הייתי בטוחה שאתה במיטה נוחה. אם הייתי יודעת לא הייתי מרשה לך... הייתי מעדיפה שתגיד לי והיינו מוצאים לך מקום טוב לישון בו''.

תמיד יש איזה הבנות. זה בסדר.
השאלה, כמו שכתבו לך, היא איך מגיבים לאי ההבנות האלה.
רוצה להאיר נקודה חשובהאם יהודיה
טירון בזוגיות, הבנתי מדבריך שהפעם הפגיעה היתה בגלל שלא אמרת לה את כל האמת לגבי איפה ישנת.
אני מבינה שכוונותיך היו טובות, לא רצית שהיא תדאג לך, אבל אולי היא כל כך נפגעה כי היא מרגישה פגיעה באמון?
לדעתי לא צריך כל כך "להגן" עליה מהאמת ה"מרה"- יחסים בין בני זוג צריכים להיות לגמרי עם אמון מלא ואמירת אמת.
כפי שראית- זה שלא אמרת את האמת פגע בה יותר מאשר לו היתה דואגת לך...
יכול להיות שגם במקרים אחרים היא מגיבה בדפוס הזה של קושי להתפייס ושם אין ענין של אמון, אני באמת לא יודעת, תבדוק את הנקודה הזו!
אבל אני מרגישה שבמקרה הזה הקושי הגדול להתפייס נבע מאי אמירת האמת.
מציעה לדבר איתה באופן פתוח על הענין וללבן אותו, ולשמור מכל משמר על אמון ואמת!
בהצלחה רבה!
האמת נעדרת בדור הזה..רפואה שלמה
מנסה רגע לחשוב מהעמדה שלהמשתדלת ומקווה
נניח שהיא באמת מקסימה, חרוצה ואיכותית - ממש אשת חיל. אבל..יש לה קושי להתפייס.
לא שהיא רוצה בזה. אלא שזה פשוט ככה.
מה לדעתכם אפשר לעשות? איך ממתנים את העניין של הקושי הזה?
תעזבו שניה את המקרה שתואר פה. באופן כללי - קושי מהסוג הזה - מה עושים איתו?
קושי להתפייס יומיים כל שבוע?רפואה שלמה
זו הפרעת אישיות.
ליווי פסיכולוגי ארוך מאד יכול לעזוררפואה שלמה
אבל הכי עוזר זו החלטה של האדם לעבוד על עצמו. זו עבודה פנימית קשה מאד. יש כאלו שמצליחים.
אוקיימשתדלת ומקווה
אני לגמרי מסכימה שרצון זה הדבר הראשון שצריך.
טיפולפאז
וכלים לעבודה עצמית.
לצאת מהמקום הטבעי שלה שמסתגר ומחכה שיבואו להקשיב אותו
ולעבוד על לתקשר גם בזמן כזה
לומר נפגעתי. לומר קשה לי לדבר עכשיו בא נדבר עוד כמה שעות
...y101
ארוסתך מתנהגת בילדותיות ומניפולטיביות. אין מה להיפגע מדבר כזה כמו שכתבת. ותירוץ שיקרת לי לא תופס כאן כי כל בן אדם בוגר מעל גיל 8 לפני שהוא נפגע חושב מה היתה מטרת המעשה.
אם שיקרת לה שקר לבן קטן בשביל שלא תדאג. זה בכלל לא אמור לפגוע בה ההיפך היא אמורה להעריך את הרגישות והתחשבות שלך בה !
אם היא בכל זאת רוצה שתגיד לה פעם הבאה את האמת אפשר להגיד את זה בצורה עינינית וקצרה.
אין מה להיפגע ! וודאי לא למשוך את זה כל כך הרבה זמן. אם היא מתנהגת כך יש לה איזה שהיא בעיה רגשית. וכדאי שתדבר עם יועץ או פסיכולוג לטיפול בעניין.
אתה גם צריך לחשוב שבחיים זוגיות יש הרבה התמודדיות וסיבות להיפגע גדולות הרבה יותר מהדברים שהיא נפגעת מהם היום. ואם אתה רוצה להיכנס להתמודדות הזו שמכל מילה לא הכי מדויקת להיכנס למסע פיוס גל יום או יומיים.
זה נשמע מהתיאור שלך שהיא לא באמת נפגעה אלא מחפשת סיבות "להיפגע" בכדי לזכות בתשומת לב של הפיוס ממך. שזה סוג של בעיה רגשית.
ותחליט רק ם אתה יכול ורוצה להתמודד עם הבעיה הזו שלה וההשלכות שלה
בלי עצות חכמות או משהו--הולם במיוחד

אני הייתי נוראית בתקופה של האירוסין. הייתי נורא מבולבלת רגשית והארוס שלי היה ממש מסכן בגלל זה. ונראה לי היום אני בת זוג די נחמדה

לפעמים פגועים זמן ארוך כי יש עוד משהו שמפריע ורוצים לומר אבל מתביישים. יכול להיות שזה משהו כזה?

תהיה כן איתה, תסביר כמה אתה אוהב אותה ורוצה שיהיה לה טוב ונעים וקשה לך כשזה המצב (שלא יישמע ממך שההתנהלות שלה היא בעייתית (גם אם זה נכון), רק שלך קשה ככה מאוד)

ותעודד אותה להיות פתוחה וכנה איתך וליישר את ההדורים לפני שהם הופכים להיות הרים גבוהים...

זה נשמע מוגזם.לאיאומן
לו אני אתה הייתי פותחת את זה באופן הכי כנה ופשוט. כתבת פה בצורה מכבדת, תדבר אליה ממש באותו אופן. תסביר לה שאתה חושש מזה. היא אדם מבוגר, אדם שמתחתן, והיא צריכה לקחת אחריות על התגובות שלה. תשמע מה יש לה לומר. גם אם היא בורחת למקום הנפגע שוב תמשיך להיות עקבי בסיפור הזה. עם הרבה כבוד ואהבה כן? אבל התנהגות כזאת יכולה למרר את חיי שניכם אחרי החתונה וכדאי מאד שהיא תפתח מודעות אליה וותלמד לווסת אותה.
אז הוא תגיד שהיא לא תעשה את זה יותרnick
מה זה בדיוק ייתן לך?
זה לא רק הימור, זה וודאות שאי אפשר להפסיק בין רגע דבר כזה.

דרוש פה טיפול, השאלה היא אם אתה בקטע של להיות שפן נסיונות.
לא מסכימה איתךלאיאומן
לרובנו יש בתחילת דרכנו בזוגיות התנהגויות לא נכונות שלא מיטיבות עם הזוגיות שלנו. מעטים מגיעים בשלים לחלוטין, נוחים לבריות ועם מידות מתוקנות לחיי הנישואים שלהם. ההבדל בין זוג שנכנס למעגל רשע שבו התנהגות גרועה הופכת לדפוס שסביבו נצברים מתחים ומשקעים וחיי הנישואים נפגעים ממנו משמעותית לבין זוג שמצליח להתגבר ולהמנע מכך הוא במודעות לבעיתיות ובנכונות לתקן. חשוב לדבר על זה כדי לבדוק מה ההתנהגות הזאת משרתת אצלה ומאיפה היא נובעת. אולי הנסיונות שלו להתפייס מתפרשים אצלה כהבעת אהבה וחיזור ונותנים לה תחושת ביטחון? אולי בין הוריה יש אחד שהפקיד שלו בזוגיות להעלב ואחר שהתפקיד שלו לפייס והיא פשוט מתנהגת את מה שהיא מכירה? אולי אלף דברים אחרים, נפש האדם מורכבת. וגם אם תצטרך טיפול, זאת לא סיבה לא להתחתן איתה לדעתי. אם הוא אוהב אותה והיא מתאימה לו. אף אחד לא מושלם. מה שחשוב לבדוק זו הגמישות המחשבתית שלה והפתיחות שלה לשינוי. אם היא מתבצרת בעמדתה ולא מסכימה לשמוע זה באמת סימן מבאס. אבל לפתוח דברים ולדבר זה הבסיס של זוגיות.
זו בכלל לא שאלה של התנהגות זוגיתרפואה שלמה
זה א"ב של יחסי אנוש!!!
במקום להעריך אותו על הרגישות הגבוהה שלו היא משתמשת בתכונה הטובה נגדו?
אדם לא מתחתן בפחד ממה שצפוי לו
בלבטים-כן
בחששות-כן
אבל בגדול התחושות צריכות להיות חיוביות
ואם הן לא צריך להקשיב לאינטואיציה.

אם בנאדם בתקופת האירוסין כותב שהוא ממש שבור
ומודאג
לא משכנעים אותו לקפוץ קפיצת ראש לבריכה- קודם לבדוק אם יש בה מים.
הולד יור הורססלאיאומן
אני לא אומרת לו שיתחתן ויהיה בסדר. מאיפהלי לדעת? לא מכירה אותו. אני אומרת לו שלפעמים אנשים הם מורכבים ולא מושלמים. למען האמת, תמיד. ואם יש רצון ונכונות לעשות צעדים, להשתנות, יכולת לקבל ביקורת- זה בסיס טוב מספיק בעיני לזוגיות גם אם יש התנהגויות קשות. לא יודעת מי האנשים שאת מכירה, לרוב האנשים סביבי יש פאקים כאלו ואחרים ביחסי אנוש. והם נשואים. הנה, אני אישה עם נטיה לכעוס, מניקה ברגעים אלו תינוק רביעי במספר של גבר שלא יוזם. ואנחנו מאושרים ב״ה. פגומים אך שמחים. מאמינה שאצל רוב הזוגות המאושרים זה כך.
ושוב, אני לא מייעצת לאף אחד לקפוץ לשום מים. רק משקפת את המציאות כפי שאני מכירה אותה.
אני לא שואלת אותךרפואה שלמה
א״ב ביחסי אנוש זאת את לאיאומן
לפעמים לאט זה מהר ⌚נגמרו לי השמות

* נכתב בלשון נקבה אך כמובן שמופנה לכולם.

לפעמים לאט זה מהר.

ולפעמים מהר זה לאט.

ויש פעמים שהתנועה שלנו דווקא כלפי פנים, פנימה, היא הדרך היותר מהירה ובטוחה

מאשר תנועה רק קדימה.

ויש פעמים כאלה, שלאט לאט זה בעצם מהר מהר

ומהר מהר זה בעצם לאט לאט

ודווקא העצירה

או הקצב האיטי

או ההתבוננות

או העומק

או ההעמקה פנימה

או הכיוונון למעלה

הם הדרך הנכונה לנו ביותר.

ולא רק קדימה כל הזמן

ולא רק מהר ובריצה ובלי אוויר כל הזמן

כי לפעמים יש שם בלאט בעצם הכל

"ואני אתנהלה לאיטי" אמר יעקב אבינו לעשיו.

ודווקא שהות שם, בלאט הזה, יכולה להיות מפתח להרבה מאוד דברים.

ואולי השלווה בראש ובראשונה.

השלווה הפנימית.

לדעת מי אני, מה הערך שלי, מה המשמעות שלי

להקשיב גם לראש וגם ללב וגם לגוף.

להקשיב לקצב הפנימי שלנו שיכול להשתנות עם הזמן.

להקשיב לו כאשר הוא מבקש להאט.

לאט לאט

אל תדאגי יקרה

לאט זה בעצם מהר.

דווקא כך.

את תגיעי.

את תגיעי

תקשיבי לך

לקול הפנימי הזה שבך, קול הנשמה שבך, חלק אלוק ממעל ממש, אלוקות שבתוכך!

הוא יודע.

את יודעת.

ויש בו בלאט הזה כ"כ הרבה רוך

וחמלה

ועומקים

ודיוקים

וכיוונון

ונשימה

ולקחת אותו, את הלאט, לא אומר שהפסדת או שתפסידי במירוץ הזה שנקרא החיים

כי מי בעצם החליט שהם חייבים להיקרא ולהיות דווקא מירוץ?

אולי מירוץ זה לא מה שנכון וטוב ומתאים לך כרגע? או בכלל?

כך או כך את לא מפסידה. את מרוויחה.

את מרוויחה גם הספקים, כן כן דווקא בלאט מצויים דברים שלא נוכל להספיק או להגיע או אפילו לשים לב במהר.

אבל בעיקר את מרוויחה את עצמך.

ואת השלווה ואת הנשימה שלך.

ושתגיעי ל120 בבריאות ובשמחה

מה תרצי לראות שם במבט לאחור?

אילו תחנות בחיים? אילו תמונות?

מה הכי חשוב לך שבטוח יהיה בתמונה הזו?

ומה לא כזה חשוב בעצם שיהיה שם?

ואם אני מבינה שבעצם נקודת המוצא שלנו כבני אדם היא שנדרשת השקעת אנרגיה אקטיבית כדי לחיות בעולם הזה, וכדי להשיג טוב.

גם במשפחה, גם בגוף בריא ונפש בריאה, גם בזוגיות, בילדים, בלימודים, בעבודה, בספורט, בקשר עם ההורים, האחים החברים.

בעצם כל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים

אז ממילא באנו לעולם הזה כדי לעבוד, להשקיע

ובעצם רק כך יהיו לנו חיים בכלל ואיכות חיים בפרט.

אז במה אני *בוחרת* להשקיע?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם בלאט?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם ביותר לעומק?

ואיפה אני מוצאת בחיים שלי ובבחירות שלי שדווקא הלאט יכול להיות מהר?

אז לאט לאט

לבחור להתבונן

להאט

ולהגיע למה שהלב שלנו מבקש ❤️

כי לפעמים לאט זה מהר.

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימון

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

ורק אני חושבת שעצם הסתירה היא התשובה.?לאחדשה

הרי אם לא היה לך אכפת בכלל שום דבר, זה לא היה מזיז לך.

וזה שמזיז לך, מעיד על הכל ...

מצב מוכר.. אפשר להתפלל שנזכה להרגיש כאב על העבירותמבקש אמונהאחרונה

זה חלק מאיך שנבראנו וצריך לעבוד ולהתפלל על זה.

לא סתם ר' נחמן הקדיש לזה תורה (תורה קמא) שזאת זכות להגיע לדרגה להרגיש כאב על העבירות שעשינו.

"אִם יִזְכֶּה שֶׁיַּרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת כְּאֵב חֲטָאָיו, הַיְנוּ כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, כִּי כָּל זְמַן שֶׁלִּבּוֹ עָרֵל וְאָטוּם, אִי אֶפְשָׁר לוֹ לְהַרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת, רַק כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, וְיִהְיֶה לוֹ חָלָל בַּלֵּב, וַאֲזַי יַרְגִּישׁ לְבָבוֹ בֶּאֱמֶת גּדֶל כְּאֵבוֹ, וְיִצְטַעֵר וְיִתְחָרֵט בֶּאֱמֶת"

ור' נתן מתפלל על זה בתפילה ו' "שֶׁאֶזְכֶּה לְהַרְגִּישׁ כְּאֵב חֲטָאַי וַעֲווֹנוֹתַי הַמְּרֻבִּים, וְלָשׁוּב בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ"

אני לגמרי לא חושב שזאת צביעות לבקש סליחה למרות ההרגשה,

אנחנו לא מנסים לעבוד על הקב"ה וגם יודעים שאי אפשר, אלא רוצים שיסלח לנו (מכל סיבה שהיא) למרות שעדיין לא מרגישים רע עם מה שעשינו

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בדיוק.נפשי תערוג

שישב במטבח. יעשה קידוש לעצמו (אני אישית חושב שנכון וטוב יהיה עם אישתו תשב איתו בקידוש. רק יוסיף שלום בית)

יאכל חלה עם מטבוחה/חומוס וכו'

יברך ברכת המזון וידע שהוא סגור מבחינת סעודת שבת

אחרי זה עם כולם הוא יכול לאכול שוב.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

אולי יעניין אותך